|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cieplejszy dres (z kapturem na dodatek) mial byc na wrzesień, bo miał być juz większy.
Teraz wiem, że 5-10-15 tylko na żywo. |
|
|
|
#3602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Melduję się po spacerku nad morzem się naoglądałam wózków spacerujących samych młodych rodziców teraz widzę
|
|
#3603 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przepraszam, ze mało odzywam się, ale walczę z cukrami i póki co przegrywam. Jak patrze na glukometr to łzy mi nawet lecą a ja myślałam, że taka silna byłam.
O magnumach czy innych slodkosciach nawet nie myślę i nie jest mi bez z nich źle... Ale jak zjem kromke chleba ciemnego na śniadanie z serem i plaster pomidora i zobaczę na glukometrze 150 a po godzinie 160 to odechciewa mi się wszystkiego... Dziś 28 tydzień 1 dzien, do porodu 10 tygodni, boję się czy ta cukrzyca nie została zbyt późno wykryta i czy nie zaszkodzi Kruszynce :-( a jak wejdę na stronki w necie i od razu o śmierci okoloporodowej i tych innych powiklaniach to serce pęka :-(
Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-05-08 o 14:45 |
|
|
|
#3604 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kazałam mu albo kupić jakieś plastry/tabletki albo tego sztucznego. Choć największy problem jest taki, że on lubi palić, a nie ma nic ważniejszego niż silna wolna. Na szczęście nie pali w domu, a po pracy może pali jednego albo dwa, ale dla mnie to i tak za dużo ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki, pytanie natury technicznej: mam mało miejsca w domu i cenie sobie rzeczy które w raze czego można złozyć lub łatwo przenieść . Czy dziecko może spać normalnie tak dzień w dzień w łóżeczku turystycznym ? Znalazłam takie z materacykiem , 2 poziomowe z innymi bajerkami coś w tym stylu http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...811813240.html . Podoba mi sie to , że w razie czego gdybym potrzebowała miejsce na daną chwile to można złożyć i zajmuje mało miejsca , nieraz bedziemy sie gdzieś wybierać na noc i dzieć też mógł by spać zawsze w swoim łóżeczku . Nie wiem sama so o tym sądzicie? Czy takie rozwiązanie jest ok , zdrowe dla plecków i ogólnie ciałka małego skrzata ? Prosze o pomoc.
|
|
|
|
#3606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kombinuje i nic z tego nie wychodzi. Podobno jajka dobre, jutro będę próbować... Stresuje się, że 28 tydz i tak późno o cukrzycy dowiedziałam się.
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka miała łóżeczko turystyczne w domu. Tylko chyba kupowali osobno materac. Też miało regulowaną wysokosc materaca, była zadowolona.
Teściowa planuje zakup do siebie. |
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubimy tak troszkę pozwiedzać a troszkę na łonie natury więc będzie akurat ![]() dziewczyny dzisiaj myślałam że się przekręcę W południe dopadła mnie kolka nerkowa bolało tak strasznie od razu nospa, prysznic i TŻ mnie polewał ciepłą wodą - próbował mnie rozśmieszać że niby ćwiczy przed porodem ![]() na szczęście ból już przeszedł, teraz tylko czuję jak mnie ten kamień uwiera, piję wodę więc może szybko wyjdzie ale takiego bólu to naprawdę dawno nie czułam
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-05-08 o 15:58 |
|
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
BeataAmelka cukrzyca wykryta w terminie. Dbasz o was, wiesz co robić. Metodą prob i błędów (pewbie innej nie ma) dopasujesz posiłki i wszystko dobrze sie skończy.
|
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję :-* :-* :-*
|
|
#3612 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Wróciłam z wesela, było bardzo fajnie. Nie znaliśmy zbyt wiele osób, ale było dużo "młodzieży" i wszyscy bardzo mili, łatwo było złapać kontakt, więc dobrze się bawiliśmy. Potańczyliśmy, zjadłam dużo pysznych rzeczy i nawet do 2:30 tam wytrwałam. Tylko później miałam ciężką noc, bo mimo zmęczenia nie mogłam zasnąć do godz. 5. ;/ Zawsze miałam problemy z zasypianiem, zwłaszcza w obcych miejscach, a w ciąży mi się to pogłębiło. Na dodatek miałam problemy kibelkowe, musiałam biegać, a w perspektywie miałam to, że do naszego pokoju przyjdzie spać inna para, która była z nami zakwaterowana, no i moje problemy staną się krępujące. Jeszcze miałam stresa, że mam wracać autem i jak pojadę taka niewyspana. W końcu zasnęłam jak oni już przyszli i obudziłam się znowu o 7:30 i już nie zasnęłam. Także masakra, ale do domu nas bezpiecznie dowiozłam. Teraz jeszcze byliśmy u moich rodziców (mama dała wnukowi w prezencie jeszcze jedne spodenki z Lidla 50/56 i skarpetki ), wytrwam za niedługo kościół i prześpię chyba z 15 godzin. ;PBardzo ładne rzeczy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że na wizycie u weta ok. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym chętnie spróbowała crossfitu, nawet przed ciążą się rozglądałam czy jest w moim mieście. Kiedyś chodziłam na siłownię dość regularnie, ale miałam problemy z nadgarstkiem, przerwałam i już nie miałam motywacji do powrotu. :/ Trzeba będzie pomyśleć o jakichś zajęciach po porodzie. Cytat:
![]() A zdjęcie znad morza cudne. Cytat:
Cytat:
![]() Ale jesteś pod opieką lekarza, staraj się nie myśleć negatywnie, o powikłaniach czy o czasie wykrycia, tylko poszukiwać odpowiednich produktów, żeby sobie tę dietę ułożyć. Trzymaj się. Cytat:
Jak dobrze, że Ci to przeszło.Pierniku Życzę wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, duuużo miłości i radości z Waszego rozwijającego się maleństwa.
|
||||||||
|
|
|
#3613 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Wróciliśmy dzisiaj po 12 Wracaliśmy pociągiem i nie mieliśmy zarezerwowanych miejscówek, bo już się nie dało. W którymś momencie ludzie z jednego przedziału wpuścili mnie na miejsce żebym stać nie musiała Miłe to było ![]() Byłam u koleżanki, która 5 tygodni temu urodziła. Po spotkaniu gadałam TŻtowi, że już chce naszą Tosie na świecie Oczywiście koleżanka opowiedziała mi poród ze szczegółami ![]() Dziękuję, że się martwiłyście, że mnie nie było. Niestety nawet nie miałam kiedy napisać ![]() Dziękuję również za życzenia z okazji Dnia Położnej Patrzcie jak Was pięknie nadrobiłam! ![]() Lucynka dobry masz cukier ![]() Babygirl Talantea jest o tydzień do przodu ode mnie, więc ją gonie ![]() Orange_tree ale fajnie widać różnice, rośnie brzuszek ![]() Piernik to dobre wieści z wizyty! Odpoczywaj dalej ładnie Krefetka, bo tija jest wstydliwa i by z rumieńcami o tym pisała ![]() Afrodita jest przepiękny, a nie wielki! Kasmina super, że wózek zamówiony! Fanta gratuluję udanej wizyty! Tabitabi też się czuje jak Kim Wózek mamy brązowy.Piernik znam dwie daty na międzynarodowy dzień położnej (5.05 i 8.05) Świniaczek ktoś tutaj ma problemy ze wzrokiem! Ja widzę śliczną figurę i ciążowy brzuch Orange_tree jaka laska! Tinkerr moją uwagę zwrócił biust Super wyglądasz!DobraDusza dobrze, że szyjka trzyma Znowuzapomnialamhasla lepiej nie pić przed glukozą. Pielęgniarki sobie poradzą Dobrą metodą na uwidocznienie żył jest ciepła woda na ręce. Talantea jak ma Wam być tam lepiej to wybrałabym przeprowadzkę A nie łatwiej byłoby się przenieść gdy jesteś nadal w dwupaku?Ziuta z tym chlebem i cukrzycą słyszałam, że trzeba próbować i dopasować chleb do siebie. Często te niby zdrowe chleby wcale nie są takie zdrowe. Składy posprawdzaj ![]() Agnszp ja piję jakieś 2 kawki dziennie ![]() Świniaczek super, że wizyta udana! Pierniczku gratuluję siary ![]() Babygirl o kurcze, ale Cie ciasto zaatakowało Znowuzapomniałamhasla ja brałabym leżaczek Myślę, że on Ci się prędzej przyda niż sterylizator Piernik najlepszego z okazji rocznicy ślubu! My mamy dzisiaj rocznice zaręczyn ![]() BeataAmelka cukrzyca została wykrywa w odpowiednim czasie. Jesteś już na diecie i powoli wszystko ogarniesz. Te wszelkie powikłania dotyczą nieleczonej cukrzycy. Nie martw się, bo stres również podnosi cukier. Dasz radę! Aniol ten materacyk przy tym łóżeczku jakiś taki cienki się wydaje. Do spania w salonie możesz nawet dziecko dać na kocyk. Albo kup leżaczek, albo kosz Mojżesza ![]() Fanta o kurcze, współczuję kolki Jak mocno będzie boleć lepiej podjedź na IP
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
tija brawo. Pięknie nadrobilas
|
|
|
|
#3616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie zazdroszczę tego bólu..coś moczopędnego najlepiej dziabnąć, tylko nie wiem co w ciąży wolno.. Cytat:
dziękuję Cytat:
![]() no ale chyba musimy Ci wybaczyć, jeśli dziś znów Twoje święto...
|
||||
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka nas z dworca odebrała. Moja położna środowiskowa. Ministerstwo kombinuje i od czerwca chce zlikwidować dla pielęgniarek i położnych indywidualną praktykę. Jak położna będzie chciała nadal pracować w środowisku to będzie musiała podlegać pod lekarza. Być może moja koleżanka straci pracę
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3620 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Dziś syn rano jak zobaczył, że upiekłam ciasto stwierdził, że przecież miałaś się już więcej nie objadać niezły mam rygor w domu i przy takim czujniku na pewno nie przytyję za dużo ![]() Cytat:
ale obiecałam sobie, że już nigdy więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja poświętuję tańcem brokuła Tija a powiedz jak rozpoznać twardnienie brzucha? bo rozumiem,że na tym etapie zbyt częste jest niepokojące? czy napinanie a twardnienie to to samo? Cytat:
:confused :i dlaczego syn wyszedł z założenia,że ciasto będziesz jadła Ty? |
||
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
natalia nieźle syn Cię pilnuje
![]() Twardnienie i napinanie to to samo, są to wszystko skurcze Braxtona-Hiksa. Czuje się, że cała macica robi się twarda na kilka kilkanaście sekund i puszcza. Normą jest jedno takie napięcie/stwardnienie na godzinę.
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wrażenie,że mój brzuch robi się twardy/spięty,kiedy dłużej siedzę albo wstaję z pozycji leżącej..nie jest jak deska, sztywny, ciężko mi to opisać..myślisz,że to te skurcze czy coś innego?
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej przy zmianie pozycji, niewygodnej pozycji, pełnym pęcherzu może się spiąć brzuch. Mi się np. nigdy nie spiął gdy leżałam na boku, a na wznak to dość często, ale nadal w normie. Mój też nie jest jak deska sztywny, ale czuć pod ręką, że jest twardy i tak dziwnie ciągnie i jest to dość nieprzyjemne, ale nie bolesne.
|
#3625 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I że jesteś z powrotem na forumku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie tak źle...Cytat:
|
||||
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Może, ale jest też normą. Wszystko zależy od sytuacji.
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście badanie na poziom glukozy?
Mnie 2 dni temu w nocy złapał taki skurcz, pierwszy raz poczułam jak brzuch zrobił się napięty i twardy i to podczas snu poczułam nagle mocne ruchy dziecka. Ale wziełam nospe i przeszło szybko. |
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas na zrobienie glukozy jest od 24 do 28 tygodnia. Dobrze, że nospa pomogła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

się naoglądałam wózków spacerujących
samych młodych rodziców teraz widzę

od razu nospa, prysznic i TŻ mnie polewał ciepłą wodą - próbował mnie rozśmieszać że niby ćwiczy przed porodem

Mam nadzieję, że nie będzie tak źle...