|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze frustracje seksualne, czyli zrzędzenie i gawędziarstwo level hard.
Cytat:
![]() Obop by się nie powstydził. Niby tak. Dzięki ostatniemu spotkaniu dowiedziałam się o sobie nowej rzeczy, a mianowicie potrafię prawie godzinkę pociągnąć opowiadając o ziemniakach, które gotowałam dzień wcześniej. Trzymam się kurde w zdrowej, antykoncepcyjnej odległości 30 centymetrów, ale fajnie jest. ![]() Ooj tam. Można mieć ciągle i 10 razy bardziej przed okresem też. I skąd pewność, że to nie kot? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2432 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2433 | ||
on tired little feet
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
już nie pamiętam jak to jest ![]() bo kotów nie toleruję, a ten pysio mi się podoba. więc to król.
![]() |
![]() |
#2434 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mnie się nigdy z nikim nie udało stopa złapać, może z jedną osobą. Zawsze musiałam sama stać i dopiero pytałam czy nas zabiorą. To żywe jest? Ona to ugotuje czy to samo futro? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2435 | |
on tired little feet
|
No Polacy są romantykami, mity narodowe, wielka Polska, Pan Tadeusz i te sprawy.
Cytat:
![]() żywy król! ![]()
![]() |
![]() |
#2436 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Polskiego romantyzmu nie czaję. Czym on się objawia? W sensie, że nie bliżej niż 30 a nie, że tak orbituję. Eee, ja pamięć mam dobrą. Albo głęboko skrywana sympatia. Cytat:
Cytat:
Bo abstrahując od tego, że teraz jest znacznie lepiej niż było 5 czy 10 lat temu, to duża część społeczeństwa jest ekspertami ds. cudzoziemców i kulturoznawcami, którzy co prawda żadnego języka ze szkoły nie pamiętają, po angielsku nie mówią, ale duszszo rossumieją jak słuchają przy oglądaniu filmu. ![]() Cytat:
Co Cię powstrzymało? Cytat:
To imponujące, mieć czelność oceniać ludzi i całe narody za to, że mają inne priorytety niż nauka języków celem podyskutowania z przejeżdżającymi turystami, a nawet takiego minimum nie ogarnąć po kilku wizytach ![]() Pewnie jest ślepy i wiecznie osrany, albo musi chodzić w kucykach/warkoczach, żeby być w stanie w miarę normalnie funkcjonować. Meh. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2437 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2438 |
Konto usunięte
|
Nie wygrałem w totka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2439 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2440 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2441 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2443 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() - Czy jak pójdę do psychiatry i powiem, że mam myśli samobójcze to może powiadomić rodziców? - Nie, ale może zamkną Cię na oddziale. - Mogą to zrobić? - Pewnie. Ja: Dajże spokój, nie zrobią. - Ale mogą zrobić. Ja: Przestań jej odradzać pójście do lekarza. nadinterpretacja !!!!111one!!ONE!1!!!!!!11 11one!!11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
Konto usunięte
|
Stać by mnie było na zabiegi kwasem hialuronowym. Spoko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2445 | |
on tired little feet
|
Setki fajnych osob na setki osób? Niemcy, Niemcy, Niemcy. Czechy, Austria, Szwajcaria.
No to faktycznie znam inna część społeczeństwa bo większość moich znajomych zna przynajmniej angielski w stopniu komunikatywnym. A tekstu że ktoś dużo rozumie przy oglądaniu podczas gdy nie zna języka nie słyszałam nigdy ![]() Ale gdzie ja oczekuję że coś się będzie wokół mnie kręcić? Nie oczekuje od nikogo znajomości polskiego ![]() ![]() XD jaki zakaz zabierania autostopowiczów? Jakgdziekiedy? Jak żyje o czymś takim nie slyszalam, co najwyzej można dostać mandat za stanie na autostradzie albo za zatrzymanie się na autostradzie żeby kogoś Zabrać. To tyle. A my staliśmy na stacji benzynowej. A właśnie jak zwierzak ma naturalnie taka sierść że prawie zasłania mu oczy to jak mu zetniesz to on podobno nic nie widzi, bo za jasno mu w oczka. Serio Polacy żyjący mitami narodowymi nic wam nie mówią? Jak dla mnie to najbardziej powszechna cecha u nas. Znam francuski, tam nikt nie znał. A już na pewno nie z przyjemnością W Niemczech wszyscy znają angielski, w Austrii, Norwegii, Danii, Szwecji, Czechach... Ale duma z języka nie równa się nie uczenie się innych. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
Kurfa, też nie wygrałam. ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Hahaha, u singielek gloryfikacja medycyny xD a topdong mówi o arystokratkach z wątku o pierścionku, bo się im podobała biżuteria droższa niż 1000zl. Laboga.
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2016-05-07 o 23:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2446 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mówiłam o tekście, że zna język, bo dużo rozumie jak film ogląda. A jeśli chodzi o dużorozumienie przy oglądaniu bez znajomości języka, to ja mogę. W zeszłym roku wkurzyłam się, że nie mogę znaleźć "Wspaniałego stulecia" po polsku i zaczęłam oglądać w oryginalnej wersji językowej. Pierwsze parę odcinków nada, potem błyskotliwie obczaiłam imiona. Przy czterdziestym to już 30% dialogów łapałam. ![]() Cytat:
I czym się różni ten Francuz na wyjeździe od Ciebie we Włoszech? I tu roszczeniowa postawa i tu. Cytat:
Ta baaardzo uczęszczana stacja benzynowa była przy normalnej drodze? Cytat:
Jak ma oczy uszkodzone przez to, że nic nie widział miesiącami/latami to chyba oczywiste, że nie widzi i że trzeba pilnować, żeby w zaciemnieniu przebywał. Poza tym królik tak jak i większość zwierząt ma na brwiach te czułki/wąsy czy jak to się tam nazywa i jak mu to ciachniesz to będzie gorzej oceniać odległości, nie zamknie oka na czas jak będzie lecieć paproch i tak dalej. Cytat:
Gdzie jest tam? We Francji? Cytat:
Ale brak potrzeby znajomości innych języków równa się nie uczeniu. 176... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2447 |
on tired little feet
|
Wspaniałe stulecie to ta turecka moda na sukces?
Ale ja nie oczekuje znajomości swojego języka. Tak, od cywilizowanych ludzi oczekuję znajomości podstaw języka angielskiego, tak samo jak tabliczki mnożenia. Można stać przy Płotach albo na takich małych zatoczkach na których możesz się zatrzymać jak coś się dzieje z samochodem albo ktoś się źle poczuł. Też nie za bardzo to ogarniam jak można tak stać, ale czasem po prostu ktoś tak wysadzi, sporo ludzi dostaje za to mandaty i to nie tylko we Włoszech, w Polsce też można dostać. Z tą sierścią masz racje. Te czułki wąsy to wibrysy. Ale to przecież widać wszędzie. Gloryfikacja wojny, powstań, świecenie klęsk, bohaterowie narodowi, nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Nie we Francji, we Włoszech. Ok, przesadziłam że wszyscy w Niemczech, ale jednak baaardzo dużo osób zna tam angielski na dobrym poziomie. A w Norwegii to i babcia 80-letnia pogada po angielsku, na Islandii też większość ludzi zna angielski i duński.
![]() |
#2448 | |||||
Konto usunięte
|
Tak. Uwielbiam modę na sukces, ale we wspaniałym stuleciu ridż ma wąsa tak że wiadomo...
Cytat:
Jak weryfikujesz tę tabliczkę mnożenia? Cytat:
Wystarczy, że pamiętam, że czułki. Cytat:
A jakiego języka oczekujesz od Anglików? Cytat:
![]() Co rozumiesz przez dobry poziom? ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Cytat:
Poczytaj jego wątas, będzie Ci się lepiej przyswajać jego późniejsze mądrości o kobietach. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2449 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A oni byli w swoim kraju, w którym z łatwością mogli się dogadać po włosku. Jakiś mały procent uczy się języków w ramach hobby albo ma zbyt dużo wolnego czasu, ale większość ogarniała język pod kątem pracy. Czyli jednym słowem - wyciągnęłaś tak daleko idące wnioski na podstawie kilku "rozmów" z Włochami, z którymi i tak nie byłaś w stanie się komunikować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | ||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Tak, na Słowacji. Przecież to to samo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przecież generalizowanie i "wyrobione" zdanie o jakiejś nacji brzmi tak światowo i bynajmniej nie wynika z (udawanej) ignorancji, szczególnie gdy pisze to osoba, która pewnie zdaje sobie sprawę, że ekstrapolowanie doświadczeń z jednej podróży (wiem, zaraz się okaże, że miałaś dużo więcej do czynienia z Włochami) na całą nację i to przy tak roszczeniowej postawie jest idiotyczne. Cytat:
Przesadziłam. Włosi nie znają francuskiego. Cytat:
![]() Najwyraźniej nie widzą powodu, by się ich uczyć. Cytat:
Cytat:
Teraz gloryfikacja wyższego wykształcenia w ogóle. Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-05-08 o 07:43 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2451 |
on tired little feet
|
Gdzie ja pisałam o Słowacji? I że to to samo?
![]() Oczywiście że nie zawsze trafi się w Polsce na osobę mówiąca po angielsku, szczególnie wśród starszych. Ale wśród młodych ludzi jednak bardzo duże prawdopodobieństwo jest że ktoś wydusi z siebie te parę zdań. Nie no nie słyszałam czegoś takiego o tych filmach i gramie xD Ja na przykład mam. Przeciez to wstyd lvl milion żeby nie potrafić człowiekowi wytłumaczyć jak ma dojść na pkp. I jak dla mnie to mają prawo być zdziwieni tym faktem i może się to nie podobać. Mieliśmy wymianę z Francją w liceum, ludzie od nas tam pojechali i wrócili zniesmaczeni, bo z partnerami z wymiany nie dało się nawiązać żadnych kontaktow bo nie mówili po angielsku ani po niemiecku. Oni przyjechali do polski i wybaluszali oczy jak trzeba było się dogadać gdzieś albo pogadać z nami. Czemu nikt nie mówi po francusku ![]() Światowo to brzmi ossendowski. Dla mnie Włosi jako naród są niefajni, z Włochem jako człowiekiem mogę się przyjaznic. Sama ostatnio przyznałas że Polacy są smutni i się nie uśmiechają, komuś to może wystarczyć to mało pozytywnych uczuć wwobec nas jako nacji- cóż,ma prawo. Ale co z tego że z tej samej grupy? Czy u nas każdy śmiga po rosyjsku / ukraińsku itd? Przecież to i tak nauka języka od początku. Fakt z TV mają łatwiej, ale nikt nikomu nigdzie nie zabrania tak słuchać, u mnie w domu też zawsze leciał angielski.
![]() |
#2452 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdziwienie Francuzów i Włochów jest w pewnym stopniu normalne, w końcu statystycznie ich języka uczy się więcej ludzi i prawdopodobieństwo, że się dogadają w swoim ojczystym poza granicami, nie jest takie małe. W naszym przypadku raczej nie ma na co liczyć, no chyba, że rozmawiamy o UK. Przy czym zdziwienie to jedno, a snobowanie i wypisywanie niestworzonych rzeczy o danym narodzie na podstawie tego, że się nie potrafiło zamienić z nimi nawet paru zdań - to drugie. Nie wspominając o tym, że bzdury piszesz, bo ja włoskiego nie znam, a jednak z paroma włochami udało mi się porozmawiać. Cytat:
Nie wiem, czy miałabym ochotę się przyjaźnić z kimś, kto generalnie pogardza Polakami, ale mnie akurat łaskawie byłby w stanie zrobić wyjątek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2453 | ||||||
BAN stały
|
Nie pisałaś. Ja napisałam.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie też, ale to mnie niczego nie nauczyło. No i nie od małego. Może jakby mieć od dziecka styczność z rosyjskim, to by było łatwiej podłapać. Ale to też pewnie nie od tego - mój znajomy był ze swoim rodzeństwem w Niemczech i twierdzi, że niemieckiego nauczył się z TV. Mówi biegle, a jego rodzeństwo nic, chociaż oglądali z nim i byli młodsi. Tak samo z Polakami zagranicą. Ja w życiu się niczego ze słuchu nie nauczyłam, niektórzy od razu. Także nie wiem jak do końca jest z tymi Skandynawami, ale nadal sobie nie wyobrażam, że oni od dziecka ślęczą w książkach do nauki języków sami z siebie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2454 |
on tired little feet
|
Borze ten singielski jest tak przerazajacy.
![]() |
#2455 |
BAN stały
|
Laska, która wstydziła się W TOWARZYSTWIE chłopaka (którego sama wybrała), bo był monterem, myli bynajmniej z przynajmniej
![]() Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-05-08 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2456 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Sratatata. Jak się uczy po to, żeby się dogadywać na poziomie towarzyskim (tj. pomyłki, przejęzyczenia i szukanie dworca w Brnie są dopuszczalne i akceptowalne) to jest nauka nowych zwrotów i słów, a nie języka od początku. Cytat:
Ja się z książki nigdy nie niczego językowego nie nauczyłam. Choćby mnie torturowali (a torturowali swego czasu) to nie i już. Dwanaście lat się tak angielskiego uczyłam i do matury ledwo się na ściągach i jakichś w bólach wyuczonych na pamięć zdaniach dowlekłam. A język miałam płynny jak Sylwunio w "Dniu świra". ![]() Z resztą polskiej gramatyki też nie ogarnęłam jeszcze w stopniu satysfakcjonującym, chociaż ostatnio się zorientowałam że nazwy przypadków wiele ułatwiają. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2457 | |
on tired little feet
|
Mi chodziło o to że jak Norweg czy Niemiec się zacznie uczyć angielskiego to nie będzie miało dla niego wielkiego znaczenia że jest on z tej samej grupy jezykowej, fakt jest to ułatwieniem, ale to i tak nauka od poczatku, bez drogi na skróty. O tym mowilam
Ależ ja nie uważam że jestem bardziej ambitna! Ja na przykład 90℅ wiedzy językowej mam z książek. Ze słuchu niet, muszę zobaczyć napisane czarno na białym żeby mi to wlazło do mózgu. Bardzo podziwiam ludzi którzy się uczą że słuchu, mi to się nigdy nie udało, nawet ciężko mi powtórzyć jakieś nowe słowo od razu po kims jeśli nie widzę go zapisanego, a szansa że je zapamiętam jest zerowa. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Wczoraj się spotkałam z koleżanką która mnie po prostu zabiła, charlena lvl master. Mieszka daleko od domu więc założyła swojej rodzinie (taaa, nie tylko 12-letniej siostrze ale też rodzicom i wujkom) zdalne sterowanie ich komputerami (muszę wspominać że bez ich wiedzy?) żeby wiedzieć co robią i czy coś się nie dzieje złego z 40-letnim wujkiem. I tak wie już że wujek się loguje na sex-oferty i zrobiła mu aferę, siostrze że pisze z jakimś chłopcem. ![]()
![]() |
![]() |
#2458 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Aha. Taki wniosek wysnuty z Twoich porównań niemrawych Włochów do Twojej znajomości języków, zdobytej celem pilotowania zagranicznych turystów był zbyt brawurowy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
tak rekomendujecie te wątki, że aż zajrzę
![]() Thirky, masz dziwne oczekiwania wobec ludzi jak dla mnie. jesteś chyba też jedyną osobą, jaką znam, która jawnie gardzi Włochami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2460 |
on tired little feet
|
O kurcze, skąd się wzięło że nimi gardze? Po prostu mi nie przypadli do gustu. A ciepło, komunikatywność i przyjacielskosc..
![]() No tak, podziwiam kogoś kto się umie uczyć że słuchu bo na mnie to nie działa. Co w tym dziwnego? Do mojego stosunku do języków nie porównuje bo mam świra na ich punkcie, ale do znajomości języków moich znajomych z uczelni technicznych, medycznych czy artystycznych albo jedynie pracujących, bez studiów, owszem. Ja na przykład nie lubię matematyki, nie rozumiem, nie pojmuje, mam zerowe umiejętności myślenia potrzebnego przy nauce ścisłych przedmiotów. Ale uważam że jakbym nie znała podstaw, czyli liczenia w pamięci do w miarę "ludzkich" liczb, tabliczki mnożenia czy podstawowych praw fizyki to byłby to mega wstyd, bo jednak wykształcony człowiek powinien coś tam wiedzieć z różnych dziedzin. I też mogę uznać że mi się to nie przyda bo jest kalkulator ale litosci, mamy XXI w, wypadałoby być trochę ogarniętym żeby normalnie egzystować w społeczeństwie. Czy to policzyć w pamięci, czy pokazać obcokajowcowi drogę na pkp Programy przyrodnicze ![]() Dostałam czytnik ebookow, ale to fajne!
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2016-05-08 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.