![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV
Haniu, zastanawiałam się włąśnie nad tym czy cywilny moze być pięknym wydarzeniem. Jak byłam na cywilnym koleżanki to w holu kłębiło sie pełno gości, para młoda za parą młodą, no i ślub trwał może 5-10 minut. Czy tak samo było u Ciebie? Marzy mi się ślub w parku, albo jakimś ogrodzie... ale żeby przekonać urzędnika to trzeba mieć znajomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Gość
|
Gold-fish, mam bardzo podobnie z tym ogrodem... marzy mi się coś w stylu amerykańskim. Pewnie mnie się tu skrzyczy, że to Polska a nie USA, ale o ja poradzę - takie śluby mi się zawsze podobały i sama bym taki chciała
![]() |
![]() |
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w każdym razie bardzo trudne ...ja się poddałam , będzie normalnie w Urzędzie SC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Zakorzenienie
|
Ślub na świezym powietrzu jest spokojnie do załatwienia. Problemem nie jest USC tylko pogoda. W tym roku 7 lipca na dworze był wiatr, deszcz i max 15 stopni.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Gość
|
Ale u mnie jest szaro za oknem
![]() |
![]() |
![]() |
#2767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym mamie przelała troszke więcej- policz sama jakie produktu sa potrzebne na Wigilie i ile kosztują- sam kilogram ryb to wydatek już prawie 20 złotych ![]() ![]() Cytat:
![]() Zapomniałam- mam nadziej,że nie uwazacie mnie z aosobe, która chce zbawić świat. Bo pisałam tak o tym kościele i widze,że chyba sadzicie,że jestem az nadto religijna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Zakorzenienie
|
Przez tą szarugę na dworze to od wczoraj mam podły nastrój. I tak leżę sobie wczoraj w ramionach TŻ i mówię: wiesz, jesteś jedyną osobą z którą mam ochotę jeszcze rozmawiać...i mam ochotę w ogóle widzieć na oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2770 |
Zakorzenienie
|
a ja mam okienko bo nie bylo wykładu więc zajrzalam do was (dopiero na 13.00 mam praktyki). wcale nie jest mi lepiej - tylko goraczka mineła (oby na dobre) a jeszcze brzuch przez okres mnie boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lemoorko przeleję więcej ...chciałam znać Wasze zdanie co do tego tematu, przelałam 3/4 kwoty wystarczajacej na Święta, nawet jesli moja siostra nie poczuje sie ...to mama sobie poradzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2774 |
Zakorzenienie
|
Hania to ty miałas tylko sam cywilny?? nie chciałas koscielnego??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym byłam ostatnio u siostry, było ok. 120 osób w tym Urzędzie, było elegancko i dostojnie, a brawa od 120 osób ,,,,,huhu działo sie działo ![]() ![]() Poza tym my będziemy ostatni tego dnia - a to tez duży plus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O mnie tak kiedyś mówiono, mimo mojego stosunku do kleru, bo mam mocne i trochę "niedzisiejsze " zasady. To było, że w obłokach bujam i świat chcę zbawić. A ja się tylko zamierzam czuć dobrze sama ze sobą. Dodam jeszcze : znam klimat Oaz, wspólnot, etc etc. Kiedyś..w tym uczestniczyłam trochę. Nie(albo i stety, nie wiem) potem zobaczyłam parę rzeczy w innym świetle no i.. w każdym razie coś jak u Gold. Ad urzędu: u mnie jest nienajgorzej, ale jak wiecie w krakowskim ślubu brać nie mogę;/ Interesowała mnie ta opcja z urzędnikiem, ale też słyszałam,że problemy straszneee. A szkoda, bo to by mi wszystko rozwiązało.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Rozeznanie
|
Czolem dziewczyny!
A mi sie dziwna rzecz stala. Wena mi opadla do kostek, po tym jak zepsul mi sie komputer. Po naprawie podzialal dwa dni, znowu padl i teraz tylko Was podczytuje sobie. Nijak zaszczepic sie nie moge. A wczesniej wydawalo sie to niemozliwe, zeby w ogole opuszczac wizaz. Ech.. Musze dodac, ze humor mi dopisuje, mimo pogody i nekajacych przeziebien. Rozumiecie cos z tego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w kosciele byłam ostatnio na własnym bierzmowaniu. Powiem jednak szczerze ze moja mama wywarła na mnie taki wpływ ze przez pewien czas chciałam to zrobic dla niej. Bo wiem ze jej marzeniem jest zobaczyc córke w białej sukni przed ołtarzem. Jeszcze jakis czas temu byliśmy przekonani ze tego chcemy i wezmiemy slub koscielny...ale NIE to byłoby okropne zakłamanie. Nie zrobimy tego. Cytat:
![]() ![]() Brawa i radosc najblizszych to niesamowite przezycie. Jak tylko złozylismy podpisy i urzędniczka nam poglatulowała nasi najbliżsi po prostu rzucili się na nas. Bez zadnych sztucznych konwenansów. Było bosko.
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Kapturku, bo kto zrozumie kobiety? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A rozwodów kościelnych nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2782 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps.Ja mieszkam jeszcze z rodzicami, bo reszta rodzenstwa juz nie i zawsze u Nas jest wigilia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() PS. Lemoorko i jak tam?Dalas rade? ![]() Madzialenko duzo zdrowka Ci zycze ![]() Jezeli nadal Cie boli ten pecherz,to kup Furaginum/moze jak powiesz ze nie masz jak pojsc do gina to bez recepty ci dadza w aptece/ ![]() ![]() Kaska 87: Pozdrawiam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |||
*sportaddict*
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Madźka - pędem do lekarza!! A za antybiotyki, których kiedys nie wzięłaś do końca, a teraz bierzesz na wlasną rękę nalezy Ci sie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 |
Zakorzenienie
|
A dla mnie ...gdyby mi ktoś dał gwarancję, że Ślub kościelny jest lepszy, bo związek umocniony i szczęśliwy, i że miłośc na cale życie, bez oszustwa i zdrad, w zdrowie i chorobie, we wzajemnym szacunku .....to gnałabym przed ołtarz jak głupia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście bardzo długo Cie nie było. Wracaj do nas ![]()
![]() |
#2786 |
Zakorzenienie
|
Vadi wczoraj znowu skakałam
![]() ![]() Wczoraj było z rozciąganiem więc dzisiaj nie mam juz zakwasów ![]() Wymysliłam wczoraj, że kupię sobie hula- hop i będę ćwiczyć w domu, ponoć swietne na talię i boczki, jak sądzisz.....te cholerne boczki mnie wnerwiają najbardziej, nie są jakies wielkie ale że w ogóle są ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Rozeznanie
|
Juhu!Dzieki Haniu!
A ja juz za tydzien bede w domu rodzinnym,w moim ukochanym Gdansku, bo juz pol roku nie bylam. No i Swieta! jade wczesniej mamie pomoc i nauczyc sie nowych pysznosci. Na razie jestem na etapie pierogow, produkuje w zastraszajacym tempie, i barszczu na zakwasie. Zawsze bylo mi malo uszek i barszczu w Wigilie, to sobie sama robie teraz kiedy chce. Pycha! Wczoraj tylko Tz mnie zaskoczyl mowiac, ze moze nie pojechalabym jednak na Swieta, bo nas znajomy do Hiszpanii zaprosil. Wynajal tam domek na Swieta i Sylwestra. Tz widze, ze chetnie by pojechal, bo ciagle pracuje jak szalony, to by mial jednoczesnie takie mini wakacje, ale ja nie moge zrobic tego mojej mamie, bo jest bardzo zasadnicza i tak mnie wychowala. Nie zmienia sie planow dla wlasnego widzimisie. Co o tym myslicie? Z drugiej strony, szkoda mi Tzta, bo latem nigdzie nie byl, poza tym w koncu niedlugo on bedzie tez moja rodzina. A sam nie chce jechac, co znajomi razem a on jak palec. |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.