Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-11, 10:07   #2761
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Powiem tylko tyle slub cywilny był dla mnie maksymalnie mistycznym momentem....nie wazne gdzie a z kim.
Haniu, zastanawiałam się włąśnie nad tym czy cywilny moze być pięknym wydarzeniem. Jak byłam na cywilnym koleżanki to w holu kłębiło sie pełno gości, para młoda za parą młodą, no i ślub trwał może 5-10 minut. Czy tak samo było u Ciebie? Marzy mi się ślub w parku, albo jakimś ogrodzie... ale żeby przekonać urzędnika to trzeba mieć znajomości.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 10:08   #2762
nema_
Gość

Gold-fish, mam bardzo podobnie z tym ogrodem... marzy mi się coś w stylu amerykańskim. Pewnie mnie się tu skrzyczy, że to Polska a nie USA, ale o ja poradzę - takie śluby mi się zawsze podobały i sama bym taki chciała
Stary 2007-12-11, 10:17   #2763
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
Gold-fish, mam bardzo podobnie z tym ogrodem... marzy mi się coś w stylu amerykańskim. Pewnie mnie się tu skrzyczy, że to Polska a nie USA, ale o ja poradzę - takie śluby mi się zawsze podobały i sama bym taki chciała
Mi też ale w Polsce to nierealne
A w każdym razie bardzo trudne ...ja się poddałam , będzie normalnie w Urzędzie SC
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 10:24   #2764
Elfir
Zakorzenienie

Ślub na świezym powietrzu jest spokojnie do załatwienia. Problemem nie jest USC tylko pogoda. W tym roku 7 lipca na dworze był wiatr, deszcz i max 15 stopni.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 10:29   #2765
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Ślub na świezym powietrzu jest spokojnie do załatwienia. Problemem nie jest USC tylko pogoda. W tym roku 7 lipca na dworze był wiatr, deszcz i max 15 stopni.
Oj...ten temat był poruszany właśnie na Ślubnym....Muszą być wyraźne powody dla których urzędnik USC wstawi sie w inne miejce. Powody typu kalectwo i inne ważne.... Ponoć na kilka miast w Polsce zgode wydano kilkakrotnie, cały wątek o tym był ....już nie pamiętam szczegółów. Koniec końców w moim przypadku to nierealne, brak zgody USC
Stary 2007-12-11, 10:30   #2766
nema_
Gość

Ale u mnie jest szaro za oknem Jakby się miało już ściemniać, a to dopiero 11:30! Ech jak kocham zimę za możliwość jazdy na desce, to za te ciemności i ponuraki jej niecierpię:/
Stary 2007-12-11, 10:35   #2767
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Mi też ale w Polsce to nierealne
A w każdym razie bardzo trudne ...ja się poddałam , będzie normalnie w Urzędzie SC
A próbowałąs?? U mnie ejst możliwośc wzięcia slubu nie tylko w USC, ale w Pałacu jub jego ogrodach- oczywiście za dodatkowa opłata - ale z tego,co wiem od koleżanki nie jest ona wysoka

Ja bym mamie przelała troszke więcej- policz sama jakie produktu sa potrzebne na Wigilie i ile kosztują- sam kilogram ryb to wydatek już prawie 20 złotych karp, kaputs,a grzyby, suszone sliwki, mak, biały ser.... ja za drobnotki na kilka dni na 3 osoby wydaje zawsze ponad 50 złotych, a koszyk prawie pusty

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
CZesc Elfirku0 zapomniałam Ci napisac to w jednym watku i wyleciało mi z łba- gratuluje intuicji

Zapomniałam- mam nadziej,że nie uwazacie mnie z aosobe, która chce zbawić świat. Bo pisałam tak o tym kościele i widze,że chyba sadzicie,że jestem az nadto religijna mam zdrowe podejście do wielu spraw
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 10:35   #2768
gold-fish
Zakorzenienie

Przez tą szarugę na dworze to od wczoraj mam podły nastrój. I tak leżę sobie wczoraj w ramionach TŻ i mówię: wiesz, jesteś jedyną osobą z którą mam ochotę jeszcze rozmawiać...i mam ochotę w ogóle widzieć na oczy i pytam się: też tak czasem masz? a on na to: non stop...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2007-12-11, 10:38   #2769
nema_
Gość

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Przez tą szarugę na dworze to od wczoraj mam podły nastrój. I tak leżę sobie wczoraj w ramionach TŻ i mówię: wiesz, jesteś jedyną osobą z którą mam ochotę jeszcze rozmawiać...i mam ochotę w ogóle widzieć na oczy i pytam się: też tak czasem masz? a on na to: non stop...

słodko
Stary 2007-12-11, 10:44   #2770
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja mam okienko bo nie bylo wykładu więc zajrzalam do was (dopiero na 13.00 mam praktyki). wcale nie jest mi lepiej - tylko goraczka mineła (oby na dobre) a jeszcze brzuch przez okres mnie boli

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 10:53   #2771
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
A próbowałąs?? U mnie ejst możliwośc wzięcia slubu nie tylko w USC, ale w Pałacu jub jego ogrodach- oczywiście za dodatkowa opłata - ale z tego,co wiem od koleżanki nie jest ona wysoka

Ja bym mamie przelała troszke więcej- policz sama jakie produktu sa potrzebne na Wigilie i ile kosztują- sam kilogram ryb to wydatek już prawie 20 złotych karp, kaputs,a grzyby, suszone sliwki, mak, biały ser.... ja za drobnotki na kilka dni na 3 osoby wydaje zawsze ponad 50 złotych, a koszyk prawie pusty
Próbowałam, w miejscowości w której będzie ślub i wesele nie ma takiej opcji, póki co
Lemoorko przeleję więcej ...chciałam znać Wasze zdanie co do tego tematu, przelałam 3/4 kwoty wystarczajacej na Święta, nawet jesli moja siostra nie poczuje sie ...to mama sobie poradzi a to dla mnie najważniejsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 10:59   #2772
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ja mam okienko bo nie bylo wykładu więc zajrzalam do was (dopiero na 13.00 mam praktyki). wcale nie jest mi lepiej - tylko goraczka mineła (oby na dobre) a jeszcze brzuch przez okres mnie boli
Trzymaj się

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2007-12-11, 10:59   #2773
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, zastanawiałam się włąśnie nad tym czy cywilny moze być pięknym wydarzeniem. Jak byłam na cywilnym koleżanki to w holu kłębiło sie pełno gości, para młoda za parą młodą, no i ślub trwał może 5-10 minut. Czy tak samo było u Ciebie? Marzy mi się ślub w parku, albo jakimś ogrodzie... ale żeby przekonać urzędnika to trzeba mieć znajomości.
U nas nie było pary za para, sam urząd stanu cywilmego nie jest wcale urzędowy a raczej miły i przytulny. Ale to wszystko mało istotne.....jak patrzyłam w oczy mojego meża nie wiedziałam nic tylko jego...bylismy tylko MY i nikt więcej. Zatopiłam sie w tym Naszym cudownym momencie i ocknełam się dopiero słysząc brawa mojej rodziny.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 11:07   #2774
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Hania to ty miałas tylko sam cywilny?? nie chciałas koscielnego??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 11:08   #2775
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie było pary za para, sam urząd stanu cywilmego nie jest wcale urzędowy a raczej miły i przytulny. Ale to wszystko mało istotne.....jak patrzyłam w oczy mojego meża nie wiedziałam nic tylko jego...bylismy tylko MY i nikt więcej. Zatopiłam sie w tym Naszym cudownym momencie i ocknełam się dopiero słysząc brawa mojej rodziny.
Ja też w to wierzę, nasz Urząd jest bardzo elegancki, z klasą .
Poza tym byłam ostatnio u siostry, było ok. 120 osób w tym Urzędzie, było elegancko i dostojnie, a brawa od 120 osób ,,,,,huhu działo sie działo
Poza tym my będziemy ostatni tego dnia - a to tez duży plus
Stary 2007-12-11, 11:23   #2776
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam- mam nadziej,że nie uwazacie mnie z aosobe, która chce zbawić świat. Bo pisałam tak o tym kościele i widze,że chyba sadzicie,że jestem az nadto religijna mam zdrowe podejście do wielu spraw
E no co ty

O mnie tak kiedyś mówiono, mimo mojego stosunku do kleru, bo mam mocne i trochę "niedzisiejsze " zasady. To było, że w obłokach bujam i świat chcę zbawić. A ja się tylko zamierzam czuć dobrze sama ze sobą.

Dodam jeszcze : znam klimat Oaz, wspólnot, etc etc. Kiedyś..w tym uczestniczyłam trochę.
Nie(albo i stety, nie wiem) potem zobaczyłam parę rzeczy w innym świetle no i.. w każdym razie coś jak u Gold.

Ad urzędu: u mnie jest nienajgorzej, ale jak wiecie w krakowskim ślubu brać nie mogę;/ Interesowała mnie ta opcja z urzędnikiem, ale też słyszałam,że problemy straszneee.
A szkoda, bo to by mi wszystko rozwiązało.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 11:36   #2777
caperucitaroja
Rozeznanie

Czolem dziewczyny!
A mi sie dziwna rzecz stala. Wena mi opadla do kostek, po tym jak zepsul mi sie komputer. Po naprawie podzialal dwa dni, znowu padl i teraz tylko Was podczytuje sobie. Nijak zaszczepic sie nie moge.
A wczesniej wydawalo sie to niemozliwe, zeby w ogole opuszczac wizaz. Ech.. Musze dodac, ze humor mi dopisuje, mimo pogody i nekajacych przeziebien.
Rozumiecie cos z tego?
caperucitaroja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 11:36   #2778
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Hania to ty miałas tylko sam cywilny?? nie chciałas koscielnego??
Oby dwoje delikatnie mówiac nie przepadamy za instytucja jaka jest kościół. Mój TZ nie ma np bierzmowania...zreszta jego cała rodzina jest bardzo antyklerykalna.
Ja w kosciele byłam ostatnio na własnym bierzmowaniu.
Powiem jednak szczerze ze moja mama wywarła na mnie taki wpływ ze przez pewien czas chciałam to zrobic dla niej. Bo wiem ze jej marzeniem jest zobaczyc córke w białej sukni przed ołtarzem. Jeszcze jakis czas temu byliśmy przekonani ze tego chcemy i wezmiemy slub koscielny...ale NIE to byłoby okropne zakłamanie. Nie zrobimy tego.

Cytat:
Ja też w to wierzę, nasz Urząd jest bardzo elegancki, z klasą .
Poza tym byłam ostatnio u siostry, było ok. 120 osób w tym Urzędzie, było elegancko i dostojnie, a brawa od 120 osób ,,,,,huhu działo sie działo
Poza tym my będziemy ostatni tego dnia - a to tez duży plus
Oczywiscie ze bedzie wyjątkowy i elegancki . Gwarantuje Ci

Brawa i radosc najblizszych to niesamowite przezycie. Jak tylko złozylismy podpisy i urzędniczka nam poglatulowała nasi najbliżsi po prostu rzucili się na nas. Bez zadnych sztucznych konwenansów. Było bosko.
Stary 2007-12-11, 11:39   #2779
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym tak chciała...mimo ze jestem romantyczka to pewnie w tym dniu będę miała podejście ,,praktyczne"- czyli - czy wszystko jest w porządku.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 11:46   #2780
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie było pary za para, sam urząd stanu cywilmego nie jest wcale urzędowy a raczej miły i przytulny. Ale to wszystko mało istotne...
Tak, dokładnie tak samo uważam - było miło i przyjemnie, a przede wszystkim dokładnie tak jak chcieliśmy i NIC się nie liczyło poza moim Mężem
Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
Rozumiecie cos z tego?
No Kapturku, bo kto zrozumie kobiety?
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 11:50   #2781
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
1. Tęz uwązam, że slub kościelny ma inny smak i inny wimiar niż cywilny.

2.Nie jestem za matura z religii, ani wlicznaiem średniej. Powinno być tak jak jescze z 20 lat temu- religia była po szkole w swojej parafii

3. Chodziło mi raczej o to,ze osoby deklarujace się, że nie chodza do kościoła bo ksiadz i kler stoja im za przeszkodą - nie pojawiaja sie tam nawet jak kościoł jest otwarty, traktując zachowanie klera jako dobre alibi. Poza tym aktualnie nie ma przymusu, że musze np chdozić do swojej parafii

Polecam msze np u zkaonników, w klasztorach- cąłkiem inny wymiar Im nikt nie płaci konkordatu, czesto zyja ze składek, z własnej pracy. I cłąy czas chodża w habitach, sa pełni poświęcenia, etc.

Aha chciałam tutaj napisac, z enie pije tu do nikogo Ja sobie tlyko polemizuje

Wiemy- ale rozwody w kościele kościelnym są Np Pawlikowska córka Kossaka dostała rozwód- za to,ż eojciec obrazmai przekupowął Watykan
Właśnie dlatego znalazłam w moim rodzinnym mieście parafię, gdzie jest prawdziwy ksiądz i w tym kościele chce wziąć właśnie ślub. Ksiądz Zenon jest prawdziwym księdzem z powołania

A rozwodów kościelnych nie majest tylko unieważnienie małżeństwa
Cytat:
Powiem tylko tyle slub cywilny był dla mnie maksymalnie mistycznym momentem....nie wazne gdzie a z kim.
Wszystko zależy od osoby. To sprawa bardzo indywidualna. Hania jest szczęśliwa i zadowolona ze ślubu cywilnego a mi cywilny by nie wystarczył Najważniejsze jednak żebyśmy to my same były zadowolone
Stary 2007-12-11, 11:52   #2782
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Lemoorko przeleję więcej ...chciałam znać Wasze zdanie co do tego tematu, przelałam 3/4 kwoty wystarczajacej na Święta, nawet jesli moja siostra nie poczuje sie ...to mama sobie poradzi a to dla mnie najważniejsze
Bardzo ladnie z Twojej strony/bo mamie na pewno byloby ciezko samej zeby na wszystko starczylo/
Ps.Ja mieszkam jeszcze z rodzicami, bo reszta rodzenstwa juz nie i zawsze u Nas jest wigilia No i na razie to ja im pomagam/znaczy sie z rodzicami kupuje wszystko co jest potrzebne zeby zrobic taka kolacje wigilijna/A rodzenstwo przychodzi juz na gotowe i nie doklada sie do swiat he he ..Po prostu musimy sie tak rzadzic zeby starczaloTo jesli chodzi o wigilie. A tak ogolnie to we troje /wspolnie z rodzenstwem/staramy sie pomagac mamie z lekami itp../bo jest na rencie/i zawsze moze na nas liczyc

Cytat:
,
Mam nadziej,że nie uwazacie mnie z aosobe, która chce zbawić świat. Bo pisałam tak o tym kościele i widze,że chyba sadzicie,że jestem az nadto religijna mam zdrowe podejście do wielu spraw
Lemoorko, czytalam to wszystko i uwazam ze jestes madra dziewczynaA to ze chcesz byc blizej Boga, to tylko plus Ja tez mam zdrowe podejscie do wielu spraw. I wiara mi w niczym nie przeszkadza, a wrecz przeciwnie - pomaga. Daje sile i to nie tylko duchowaNikt z Nas nie jest doskonaly..Ale kazdy moze byc lepszym czlowiekiem jesli tylko chce
PS. Lemoorko i jak tam?Dalas rade?

Madzialenko duzo zdrowka Ci zycze
Jezeli nadal Cie boli ten pecherz,to kup Furaginum/moze jak powiesz ze nie masz jak pojsc do gina to bez recepty ci dadza w aptece/

Kaska 87: Pozdrawiam
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 11:54   #2783
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi jesteś dzielna, dobrze że ten ciężki etap za Tobą Dowodzi to tylko raz jeszcze, że czasem warto przeczekać, walczyć o miłość, bo przecież teraz jest u Was cacy Czasem taki kryzys pozwala nam uświadomić sobie ile dla siebie znaczymy
Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Vadi: Najwazniejsze ze teraz jestescie szczesliwi i zakochani. Ja tez przezylam cos takiego jak ty co prawda troszke krocej trwalo. Ale dzieki temu jestem silniejsza. Obydwoje zrozumielismy jak bardzo nam na sobie zalezy i ze nie chcemy zyc bez siebieKochamy sie jak wariaty teraz.. Ale to wszystko wymagalo wiele zrozumienia, checi i milosci z obu stronCaly czas czuje te"motylki w brzuchu"
dziewczyny

Cytat:
Od wczoraj poruszacie tematy o ktorych po prostu nie chce mi sie pisac -a mam co.
no ja niestety też :/ dlatego teraz nóż mi sie w kieszeni otwiera jak widzę takie fora albo choćby niektóre wpisy z wizażowej dietetyki

Madźka - pędem do lekarza!! A za antybiotyki, których kiedys nie wzięłaś do końca, a teraz bierzesz na wlasną rękę nalezy Ci sie antybiotyki bierze sie zawsze w calej dawce, tylko takie dzialaja! wiec ani Ci nie pomogly w pełni wtedy, ani nie pomoga teraz
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 11:58   #2784
dorinka30
Zakorzenienie

A dla mnie ...gdyby mi ktoś dał gwarancję, że Ślub kościelny jest lepszy, bo związek umocniony i szczęśliwy, i że miłośc na cale życie, bez oszustwa i zdrad, w zdrowie i chorobie, we wzajemnym szacunku .....to gnałabym przed ołtarz jak głupia ale to wszystko zalezy od nas samych, a często przeceniamy rolę ceremonii i kościoła w tym wszystkim, to moja subiektywna opinia
Stary 2007-12-11, 12:01   #2785
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
Czolem dziewczyny!
A mi sie dziwna rzecz stala. Wena mi opadla do kostek, po tym jak zepsul mi sie komputer. Po naprawie podzialal dwa dni, znowu padl i teraz tylko Was podczytuje sobie. Nijak zaszczepic sie nie moge.
A wczesniej wydawalo sie to niemozliwe, zeby w ogole opuszczac wizaz. Ech.. Musze dodac, ze humor mi dopisuje, mimo pogody i nekajacych przeziebien.
Rozumiecie cos z tego?
Cześć.
Rzeczywiście bardzo długo Cie nie było.
Wracaj do nas
Stary 2007-12-11, 12:10   #2786
dorinka30
Zakorzenienie

Vadi wczoraj znowu skakałam , powiem Ci że idzie mi coraz lepiej, tzn. wydłużam czas
Wczoraj było z rozciąganiem więc dzisiaj nie mam juz zakwasów

Wymysliłam wczoraj, że kupię sobie hula- hop i będę ćwiczyć w domu, ponoć swietne na talię i boczki, jak sądzisz.....te cholerne boczki mnie wnerwiają najbardziej, nie są jakies wielkie ale że w ogóle są
Stary 2007-12-11, 12:15   #2787
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi wczoraj znowu skakałam , powiem Ci że idzie mi coraz lepiej, tzn. wydłużam czas
Wczoraj było z rozciąganiem więc dzisiaj nie mam juz zakwasów

Wymysliłam wczoraj, że kupię sobie hula- hop i będę ćwiczyć w domu, ponoć swietne na talię i boczki, jak sądzisz.....te cholerne boczki mnie wnerwiają najbardziej, nie są jakies wielkie ale że w ogóle są
po hula hop miałam w talii jakieś 57 cm, wiec polecam, świetne uzupełnienie do skakanki
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 12:20   #2788
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
po hula hop miałam w talii jakieś 57 cm, wiec polecam, świetne uzupełnienie do skakanki
ja też tak chcę. Teraz mam chyba około 70 i nie wydaje mi sie że mam wielki brzuch, ale 57- to brzmi bosko

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2007-12-11, 12:22   #2789
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Cześć.
Rzeczywiście bardzo długo Cie nie było.
Wracaj do nas
Juhu!Dzieki Haniu!
A ja juz za tydzien bede w domu rodzinnym,w moim ukochanym Gdansku, bo juz pol roku nie bylam. No i Swieta! jade wczesniej mamie pomoc i nauczyc sie nowych pysznosci.
Na razie jestem na etapie pierogow, produkuje w zastraszajacym tempie, i barszczu na zakwasie. Zawsze bylo mi malo uszek i barszczu w Wigilie, to sobie sama robie teraz kiedy chce. Pycha!
Wczoraj tylko Tz mnie zaskoczyl mowiac, ze moze nie pojechalabym jednak na Swieta, bo nas znajomy do Hiszpanii zaprosil. Wynajal tam domek na Swieta i Sylwestra. Tz widze, ze chetnie by pojechal, bo ciagle pracuje jak szalony, to by mial jednoczesnie takie mini wakacje, ale ja nie moge zrobic tego mojej mamie, bo jest bardzo zasadnicza i tak mnie wychowala. Nie zmienia sie planow dla wlasnego widzimisie. Co o tym myslicie?
Z drugiej strony, szkoda mi Tzta, bo latem nigdzie nie byl, poza tym w koncu niedlugo on bedzie tez moja rodzina. A sam nie chce jechac, co znajomi razem a on jak palec.
caperucitaroja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 12:24   #2790
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
ja też tak chcę. Teraz mam chyba około 70 i nie wydaje mi sie że mam wielki brzuch, ale 57- to brzmi bosko
Ja swojego czasu miałam 58 (przy wzroście 174cm i biuście 75D i tyłku 93cm) i wyglądałam jak przysłowiowa osa, coś okropnego moim zdaniem (mówię o sobie wówczas) - wyglądałam, jakbym sie miała w tym brzuchu połamać Teraz mam 62cm, ale to dlatego, że brzuch mocno trenowany, więc mięśni wzmocnione, a moim skromnym zdaniem wygląda dużo lepiej
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości