Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-09, 08:30   #2191
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Zapowiedź sesji nasz 3miesieczny kawaler do wzięcia

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Hejka

Wpadłam sie pochwalić ze Lilka przeprosiła sie z butelka Alleluja moge isc na paznokcie

Odkładam tego brzdąca do łóżeczka i ide na kanapę do kompa poczytać co tam naskrobalyscie

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dziec, nie nadążysz za nimi Ale to fajnie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Zuza po kąpieli i karmieniu padła na rękach w 30 sekund

Za to z Michałem masakra. Ja nie wiem dlaczego się z niego taka płaczliwa sierotka zrobiła histeryzował dzisiaj przez godzinę a chciałam mu tylko temblak dopasować myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok normalnie... U lekarza ostatnio na bilansie to samo. Ona go chciała zważyć- ryk, zmierzyć ciśnienie- histeria... Nigdy nie mialam z nim takich problemów, wszystkie pobierania krwi i badania znosił ze stoickim spokojem. Chyba narodziny siostry, usuwanie gradowki i pobyt w szpitalu to dla niego za dużo....
Może sie w bidulku nagromadziło emocji

Cytat:
Napisane przez zolii Pokaż wiadomość
Dzien dobry w ten kiepski dla nas poranek. Chwile nas nie bylo bo trzeba bylo sie ogarnac przed wielka wyprawa do polski. Wszystko poszlo fajnie bez problemu przejechalismy 1200 km I nastepnego dnia pokazal nam sie babel na glowce. Pomyslalam ze to moze potówki czy cus bo w koncu pare godzin w tym nieszczesnym foteliku ale bylo ich coraz wiecej. A dzis juz jestesmy 3 dzien w szpitalu. ..Z ospa
:/

Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka
oj, zdrówka

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Ogolnie to urlopujemy sie dalej Dzis mamy wizyte u laryngologa, niech sprawdzi to nieszczesne wedzidelko. A jutro ortopeda i kontrola bioderek. Trzymajcie kciuki

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-09, 08:35   #2192
zolii
Raczkowanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
O rany... zdrówka .
A jak długo planowaliście być w PL i co teraz?

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Wow 😀 super pospała

Planowo mialo byc 1,5 tygodnia a teraz to pewnie sie przeciagnie teoretycznie tydzien spedzimy w szpitalu a pozniej na pewno tydzien nie ma mowy o tak dalekiej podrozy. Dodatkowo tz nie mial nigdy ospy wiec dzis idzie sie zaszczepic ale to wcale moze go nie uchronic tylko zlagodzic.

zolii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 08:40   #2193
Lucy31
Zakorzenienie

Co do różnicy wieku..między moim mężem a jego siostrą jest 6 lat róznicy i oni od zawsze dla siebie jak obcy, zero chemii jak to między rodzeństwem. Ona mu matkowała, on sie wkurzał. Zero porozumienia. Kwestia charakterów, innne dzieci z taką różnicą mogłyby się np dogadac. Ja osobiście jestem zwolenniczką mniejszej róznicy, dla mnie 2 lata jest idealnie.

Pisałyście o piciu duzych ilości wody. 4,5 litra to jest masakra, to jest niezdrowe dla organizmu Pamiętam, że u mnie takie pragnienie było objawem cukrzycy w ciąży. I będąc u diabetologa rozmawiałam z nim o tym i powiedział mi że 3 litry to jest max ile powinniśmy pić, a najlepiej do 2-2.5. Bo przecież wodę spożywamy w innych pokarmach również.Nadmierna ilość wody bardzo obciaża nerki i wypłukuje elkektrolity.Powoduje również za duży wysiłek dla serca, bo trzeba to wszystko pompować. mozna sobie nadmiernie rozrzedzic krew, wyzbyć sodu, mieć skurcze i od groma innych rzeczy mi tam opowiadał.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Bartusiowi wrócił apetyt Niestety dalej zostało mu to zmęczenie. Bawi się bawi, jest radosny, a nagle w płacz i trzeba ululac bo oczka zmęczone. Ale tak się teraz zastanawiam że to chyba jednak ten skok 14-19 tygodnia. Raczej nie anemia, bo tej przecież nagle nie dostał z dnia na dzień.

Teraz śpi, pierwszy raz od dawna użyłam szumisia, bo mi sie lulać nie chciało I fajnie, wziął sobie go pod pachę i już ponad godzine śpią

Ale że moje dziecko chodzi spac o 20 to dla mnie szok jakiś. On od urodzenia siedział razem z nami długo, bo my z mężem wcześniej jak północ spac nie chodzimy. A mąż to zazwyczaj się kładzie ok 2. Teraz kurna muszę się przestawić i sama muszę się tez kłaść wcześniej, aż mi dziwnie
Stary 2016-05-09, 08:42   #2194
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry w ten kiepski dla nas poranek. Chwile nas nie bylo bo trzeba bylo sie ogarnac przed wielka wyprawa do polski. Wszystko poszlo fajnie bez problemu przejechalismy 1200 km I nastepnego dnia pokazal nam sie babel na glowce. Pomyslalam ze to moze potówki czy cus bo w koncu pare godzin w tym nieszczesnym foteliku ale bylo ich coraz wiecej. A dzis juz jestesmy 3 dzien w szpitalu. ..Z ospa

O matko:-( zdrowia :-*

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
No to pięknie....
Współczuję

Cześć
Wreszcie po 4 dniach poszedł kupon Więc wypisuję się z klubu.Nie jestem do takiego stanu rzeczy przyzwyczajona ale naprawdę 2 dziecko potrafi być od pierwszego całkowicie inne

marcia-0 gratulacje wózka. Od razu poczujesz inny komfort jazdy...Nie przyżywaj tego betonu w Warszawie Teraz jest wiosna to trochę zieleni wszędzie się znajdzie aczkolwiek dalego do leśnej głuszy. Ja tam się cieszę jak bez syreny obejdę 2-3 place zabaw. Bo jak młodsze się rozwyje to już z tym starszym tak szybko do domu nie dojdę...

Ja po cichu też marzę o 3 dziecku-ale ostatnio mama coś tam zagadała i stwierdziła "nie bądź głupia"... nooo iiii zaczęłam mocno rozkminiać. Bo jakby było takie jak Krzyś to śmiało ale jak trafił by się Małgosiowy przypadek to byłoby nam wszystkim BARDZO ciężko...

U nas też skok...mało śpi...jest rozdrażniony przez to, że mało śpi...Ale przynajmniej na wieczór chodzi wcześnie spać. Ja odczuwam czasem taki "niedobór" mleka ale to przewaznie jest spowodowane małą ilością wody jaką wypijam.

My wstępnie ustaliliśmy datę chrztu na 12 czerwca. Czy ktoś oprócz mnie porwał/porywa się na robienie imprezy dla ok 20 w mieszkaniu? Musze tym razem mamę o pomoc poprosić bo nie dam razy sama...
Gratulacje kupy
Oj wiem z tym betonem tak soboe narzekam ale jak studiowanie tu mi sie podobalo tak zycie z dzieckiem srednio a mieszkam w samiutkim centrum :-( ale no coz jakoś się przyzwyczaje. O 3 myslisz hmmm

Ja sie witan po dobrej nocy po 10 musze podzwonic i sprawy pozalatwiac a potem idde wozek testować :-D
Stary 2016-05-09, 08:47   #2195
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej dziewczynki!

Cytat:
A dzis juz jestesmy 3 dzien w szpitalu. ..Z ospa

Współczuję Szpital przy takim maluchu jest konieczny? Pamiętam jak mnie straszyli ospą u noworodka jak urodziłam T. i starszak po tygodniu przyszedł wysypany z przedszkola...
Cytat:
Nie jestem do takiego stanu rzeczy przyzwyczajona ale naprawdę 2 dziecko potrafi być od pierwszego całkowicie inne
I tu dobrze podsumowałaś też 3-cie dziecko U mnie każde inne. Moja mama też miała 3-kę, ale między mną a bratem są 4 lata różnicy, a młodszym bratem 12 Zawsze mówi, że miała trzech jedynaków. Jak ja zagadałam,że chciałabym trzecie dziecko, to też kazała mi się kilka razy zastanawiać itd. Ja nie żałuję, że mamy kochaną trójeczkę Bywa ciężko, ale bez przesady
Ale czwartego dziecka już sobie nie wyobrażam! Ostatnio mi się śniło, że zaszłam w ciążę...aż się ze stresu obudziłam
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hejo

Mijka bije rekordy
Zasnęła o 20 i spala ciągiem do 7:30
Wooooow zazdroszczę
Tydzień bez kuriera, tygodniem straconym!
Ja czekam na kilka paczuszek z chin w tym tygodniu

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Esor ja też muszę zaszczepić za jakieś 2-3 tygodnie Zuzę o chyba pojadę i kupię szczepionkę teraz. Wsadzę do lodówki i poczeka
Ja mam szczepienie 17-go...hmm chyba pójdę do apteki zapytać cz mogę kupić i zostawić u nich w lodówce.

Zabieram się ze starszakiem za mufinki z bananami

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja sie witan po dobrej nocy po 10 musze podzwonic i sprawy pozalatwiac a potem idde wozek testować :-D
Jaki w końcu kupiłaś? (Bo nie doczytałam, a nie chce mi się wracać )

Ja kupiłam taką bluzę:
http://olx.pl/oferta/bluza-ciazowa-i...7-IDdWJ3T.html
Uwielbiam ją
Stary 2016-05-09, 08:48   #2196
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Planowo mialo byc 1,5 tygodnia a teraz to pewnie sie przeciagnie teoretycznie tydzien spedzimy w szpitalu a pozniej na pewno tydzien nie ma mowy o tak dalekiej podrozy. Dodatkowo tz nie mial nigdy ospy wiec dzis idzie sie zaszczepic ale to wcale moze go nie uchronic tylko zlagodzic.

Omg... przykro mi... pewnie czekaliscie na wyjazd z niecierplowością a tu takie rzeczy.
Oby tylko tż się nie zaraził.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 08:50   #2197
marciar7
Zakorzenienie

Mamusiaczek swietna bluza!!
A kupiłam coletto giovanni 2w1
Stary 2016-05-09, 08:50   #2198
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Będą kciuki !!!
A Wy teraz wczoraj się nie chrzciliście?
Nie, chrzcimy w nastepny wtorek, data ustawiona pod chrzestnych, zeby im pasowalo
Stary 2016-05-09, 08:53   #2199
Aninis
Zakorzenienie

Dziewczyny ale z jakiegoś powodu sanepid wycowuje 5w1... nie boicie się ich kupić i zostawiać na później? A jak w przychodni odmówią ich podania?

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 09:00   #2200
Aagaciorek
Zadomowienie

Elena, u nas tez czasem "wscik" na cycu jak nie leci albo leci za szybko, na butli jest wiecej usmiechow, jak go czasem karmie odciagnietym mlekiem

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ja, tez lubie bluzy i mam ich calkiem sporo

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
ojeju współczuję rzytul:

kciuki!

Ja dzisiaj do gina idę, troche późno, no ale wczesniej jakoś sie nie udało : chociaż nie mam ochoty iść do tej co prowadziła mi ciążę, bo na końcu zawiodłam się na niej, chciałam porady a ta w sumie to olała no ale przeżyję ten ostatni u niej raz
Ja tez dzis do gina, umowilam wlasnie wizyte
Stary 2016-05-09, 09:01   #2201
Lucy31
Zakorzenienie

U nas tez jest wnerw jak nie leci tak szybko. Bo jak leci za szybko to jakoś nie ma wnerwa, to ciekawe Może mieć mlekiem uwalone włosy, czoło, brodę, nawet jak mu do nosa sika to nie marudzi. Ale jak leci za wolno, to ludzieeee bójta się Z tego powodu moje dziecko nigdy nie będzie wisicycem, on wisi na cycku jak chce jeśc, nie ciumka sobi ot tak. Nie ssie sobie bo chce sobie possać. Jak mu leci a on chce possać to zły i odpycha. A jak chce jeść a nie leci to nie ciumka cierpliwie, tlyko on chce JUŻ

Teraz to je góra 4 minuty i nara, matka zabieraj tego cyca

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-05-09 o 09:02
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 09:03   #2202
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Co do różnicy wieku..między moim mężem a jego siostrą jest 6 lat róznicy i oni od zawsze dla siebie jak obcy, zero chemii jak to między rodzeństwem. Ona mu matkowała, on sie wkurzał. Zero porozumienia. Kwestia charakterów, innne dzieci z taką różnicą mogłyby się np dogadac. Ja osobiście jestem zwolenniczką mniejszej róznicy, dla mnie 2 lata jest idealnie.

Pisałyście o piciu duzych ilości wody. 4,5 litra to jest masakra, to jest niezdrowe dla organizmu Pamiętam, że u mnie takie pragnienie było objawem cukrzycy w ciąży. I będąc u diabetologa rozmawiałam z nim o tym i powiedział mi że 3 litry to jest max ile powinniśmy pić, a najlepiej do 2-2.5. Bo przecież wodę spożywamy w innych pokarmach również.Nadmierna ilość wody bardzo obciaża nerki i wypłukuje elkektrolity.Powoduje również za duży wysiłek dla serca, bo trzeba to wszystko pompować. mozna sobie nadmiernie rozrzedzic krew, wyzbyć sodu, mieć skurcze i od groma innych rzeczy mi tam opowiadał.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Bartusiowi wrócił apetyt Niestety dalej zostało mu to zmęczenie. Bawi się bawi, jest radosny, a nagle w płacz i trzeba ululac bo oczka zmęczone. Ale tak się teraz zastanawiam że to chyba jednak ten skok 14-19 tygodnia. Raczej nie anemia, bo tej przecież nagle nie dostał z dnia na dzień.

Teraz śpi, pierwszy raz od dawna użyłam szumisia, bo mi sie lulać nie chciało I fajnie, wziął sobie go pod pachę i już ponad godzine śpią

Ale że moje dziecko chodzi spac o 20 to dla mnie szok jakiś. On od urodzenia siedział razem z nami długo, bo my z mężem wcześniej jak północ spac nie chodzimy. A mąż to zazwyczaj się kładzie ok 2. Teraz kurna muszę się przestawić i sama muszę się tez kłaść wcześniej, aż mi dziwnie
O widzisz, u każdego inaczej- my z siostrami, chociaz różnica mała nie dogadywalysmy sie jako dzieci i płeć ta sama...dopiero jak dorosłysmy, a wcześniej to ja i młodsza siostra razem a dwie najmłodsze też razem- i tak dwójkami oddzielnie a znowu znam osoby, co róznica i po 7 lat i świetnie od małego są zgrani od czego to zalezy nie mam pojecia .

Super, ze Bartuś ma apetyt, słodziak nasz kochany .
Lucy, ale wydaje mi się, ze nasz M. tez jakby często śpiacy/zmeczony , trochę się pobawi i zaraz oczka sie przymykają , a wyniki ma ok. Nasz to raczej śpioch i dlatego. choc spodziewałam sie, ze prawie 3 miesieczne dziecko powinno byc bardziej ciekawe swiata, a nie tyle przesypiać
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 09:04   #2203
Lucy31
Zakorzenienie

A zapomniałam, gratuluje dziewczynom pierwszego publicznego karmienia
My się karmiliśmy pierwszy raz publicznie w przychodni jak miał chyba ze 3-4 tygodnie. Potem sie karmiliśmy tez na ławce na skwerku i da się tak siąść że nic nie widać. Nawet pieluchą nie przysłaniałam
Stary 2016-05-09, 09:06   #2204
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
O matko, zdrówka dla maluszka

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Badzia, ja sie nie porywam, u mnie z dziećmi będzie coś ponad 20 osób, ale mam za małe mieszkanko, ledwo 10 wcisnełabym i tak jak śledzie a co mówic wiecej .
Na szczęscie pod restauracja jest taki fajny park i plac zabaw wiec dzieciaki nie bedą sie nudziły .

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Czyzby magiczny 3 miesiac?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Agaciorek wy wszystko hurtowo załatwiacie na urlopie? na długo jestescie w Pl?
Jak Arturek poza marudzeniem?
Tak, wszystkich lekarzy jakich sie da zaliczamy, hehe no i chrzciny oczywiscie Teraz jestesmy w PL do konca miesiaca, wykorzystujemy meza tacierzynski, potem na czerwiec wracamy do Norge i caly lipiec w Polsce znow
Arturek ma duzo wrazen i odreagowuje to wieksza iloscia snu, co mnie akurat pasuje, ale i jeczy i marudzi sporo, eh eh
Stary 2016-05-09, 09:12   #2205
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena, u nas tez czasem "wscik" na cycu jak nie leci albo leci za szybko, na butli jest wiecej usmiechow, jak go czasem karmie odciagnietym mlekiem

Ja tez dzis do gina, umowilam wlasnie wizyte
Rano o 7 jak karmiałam z cyca, który był nie uzywany od wczoraj, to jak pociagnął, to musiał co chwilke na poczatku robić przerwy, bo tak leciało, ale wścieku nie było , tylko sapał sobie, a jak na chwilę się oderwał, to mleczko aż tryskało , a ja cieszyłam sie jak głupia, że tyle go jest . 10 min temu znów cycał , to mi się podoba .
U mojego wściek jest jak nie leci, albo mało .

Fajnie, że jednego dnia pozałatwiasz wszystko i będzie z głowy .
Miałam ciebie pytać i ciagle zapominam- przyszedł rogal do karmienia?
dla mnie ciagle to wygoda, bo mały robi sie coraz cieższy i ręce mi mdleja bez niego , słabeusz jestem...

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
U nas tez jest wnerw jak nie leci tak szybko. Bo jak leci za szybko to jakoś nie ma wnerwa, to ciekawe Może mieć mlekiem uwalone włosy, czoło, brodę, nawet jak mu do nosa sika to nie marudzi. Ale jak leci za wolno, to ludzieeee bójta się Z tego powodu moje dziecko nigdy nie będzie wisicycem, on wisi na cycku jak chce jeśc, nie ciumka sobi ot tak. Nie ssie sobie bo chce sobie possać. Jak mu leci a on chce possać to zły i odpycha. A jak chce jeść a nie leci to nie ciumka cierpliwie, tlyko on chce JUŻ

Teraz to je góra 4 minuty i nara, matka zabieraj tego cyca
O to to, dokładnie, ujęłas to Lucy tak, ze ja lepiej bym nie mogła .
U nas najdłuzsze karmienie takie nocne z przysypianiem w trakcie, przewinieciem i moim piciem wody w tym czasie to 15 minut i koniec. idziemy dalej spać.
Stary 2016-05-09, 09:13   #2206
marciar7
Zakorzenienie

Elena na karmienie na lezaco nie ma szan? Ja tylko tak karmie i chuba jiz zapomnialam jak to jest inacZej :-D
Stary 2016-05-09, 09:13   #2207
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
A kupiłam coletto giovanni 2w1
Fajny! Trochę podobny do mojego x-landera, ale ma przewagę, że możesz spacerówkę ustawić przodem do siebie.
Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale z jakiegoś powodu sanepid wycowuje 5w1... nie boicie się ich kupić i zostawiać na później? A jak w przychodni odmówią ich podania?
Co chwilę wycofują jakąś partię...a później wracają. Zapytam lekarki
Cytat:
A zapomniałam, gratuluje dziewczynom pierwszego publicznego karmienia
My się karmiliśmy pierwszy raz publicznie w przychodni jak miał chyba ze 3-4 tygodnie. Potem sie karmiliśmy tez na ławce na skwerku i da się tak siąść że nic nie widać. Nawet pieluchą nie przysłaniałam
mówiłam, że to nie problem
My karmiłyśmy się ostatnio nad chmurami
Stary 2016-05-09, 09:17   #2208
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, wszystkich lekarzy jakich sie da zaliczamy, hehe no i chrzciny oczywiscie Teraz jestesmy w PL do konca miesiaca, wykorzystujemy meza tacierzynski, potem na czerwiec wracamy do Norge i caly lipiec w Polsce znow
Arturek ma duzo wrazen i odreagowuje to wieksza iloscia snu, co mnie akurat pasuje, ale i jeczy i marudzi sporo, eh eh
I fajnie , Arturek to mały obieżyswiat .
Moja siostra kiedys była 2 mce w Norwegii i wróciła zachwycona, po zdjeciach widziałam, ze powody miała

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Elena na karmienie na lezaco nie ma szan? Ja tylko tak karmie i chuba jiz zapomnialam jak to jest inacZej :-D
Marcia, moje cycki sa za małe mały do nich nie sięga.
Stary 2016-05-09, 09:20   #2209
kaaasi
Zakorzenienie

Agaciorek echhh te złote rady teściowej skąd ja to znam...ona by nosiła...ona wie lepiej co robić by dziecku było lepiej...daj znać co z u laryngologa

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 09:29   #2210
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, u każdego inaczej- my z siostrami, chociaz różnica mała nie dogadywalysmy sie jako dzieci i płeć ta sama...dopiero jak dorosłysmy, a wcześniej to ja i młodsza siostra razem a dwie najmłodsze też razem- i tak dwójkami oddzielnie a znowu znam osoby, co róznica i po 7 lat i świetnie od małego są zgrani od czego to zalezy nie mam pojecia .

Super, ze Bartuś ma apetyt, słodziak nasz kochany .
Lucy, ale wydaje mi się, ze nasz M. tez jakby często śpiacy/zmeczony , trochę się pobawi i zaraz oczka sie przymykają , a wyniki ma ok. Nasz to raczej śpioch i dlatego. choc spodziewałam sie, ze prawie 3 miesieczne dziecko powinno byc bardziej ciekawe swiata, a nie tyle przesypiać
Od charakteru pewnie
Się zastanawiam, że może dla tych naszych dzieci teraz to wszystko męczące bo już są zabawki, maty, inne bodźce. Nasz np spaceruje u mnie na rękach, świat ogląda. Może to dla nich dużo
Stary 2016-05-09, 09:34   #2211
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
ojeju współczuję

kciuki!

Ja dzisiaj do gina idę, troche późno, no ale wczesniej jakoś sie nie udało chociaż nie mam ochoty iść do tej co prowadziła mi ciążę, bo na końcu zawiodłam się na niej, chciałam porady a ta w sumie to olała no ale przeżyję ten ostatni u niej raz
Ja jeszcze nie byłam Do mojego wróżbity nie ma miejsc Albo takie same bezproblemowe ciąże jak u mnie albo jakiś nawał po 500+. Ale UWAGA UWAGA- już się seksiłam z moim nieczułym mężem (nawet 2 razy) i jest wszystko OK . Chyba lepiej mnie zszyli niż za 1 razem

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja do giną idę w czwartek będzie ponad 3 miesiące no ale niestety przy 3zmianowej pracy tz ciężko się wstrzelić w termin :-/

Zolii zdrówka dla maluszka

Bedziemy ja robiłam w domu na 18osob i 2 jeszcze by spokojnie weszły a impreza bardzo udana także kciuki napewno się uda
Ale Wy zamówiliście catering. Pamiętam, że trochę lipa wyszła ale zawsze. Mi mama musi flaki z rosołem ugotować bo tych pierwszych niegdy nie robiłam.

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość

I tu dobrze podsumowałaś też 3-cie dziecko U mnie każde inne. Moja mama też miała 3-kę, ale między mną a bratem są 4 lata różnicy, a młodszym bratem 12 Zawsze mówi, że miała trzech jedynaków. Jak ja zagadałam,że chciałabym trzecie dziecko, to też kazała mi się kilka razy zastanawiać itd. Ja nie żałuję, że mamy kochaną trójeczkę Bywa ciężko, ale bez przesady
Ale czwartego dziecka już sobie nie wyobrażam! Ostatnio mi się śniło, że zaszłam w ciążę...aż się ze stresu obudziłam

Ja kupiłam taką bluzę:
http://olx.pl/oferta/bluza-ciazowa-i...7-IDdWJ3T.html
Uwielbiam ją
Dziękuję za tego posta

Dziewczyny- a może kupcie sobie jakieś bluzy i zanieście do krawcowej na wszycie suwaków?

Ja dałam swojej sukienkę z lidla żeby mi wszyła suwak zamaskowany od lewej do prawej pachy i zapłaciłam za całą usługę z suwakiem 25 zł i to w Warszawie. Więc myślę, że u Was by było taniej.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 09:35   #2212
Aagaciorek
Zadomowienie

Elena, rogal przyszedl i jest wygodny bardzo tylko ze nie wiedziec czemu Artusiowi nie zawsze on pasuje i dlatego czasem karmie na lezaco

Stary 2016-05-09, 09:36   #2213
Elena_22
Wtajemniczenie

Dziewczyny, prawda, ja tu gadu gadu, a zapomniałam napisać, ze M. ząbki idą
Dzis rano jak śmiał sie przy cycu, wydawało mi sie, ze są białe kreseczki na dolnym dziąsełku, zawołałam męża, i ząbki jak byk , jeszcze nie przebite ale bardzo wyraźne .
Na majówkę jak byliśmy u moich rodziców, mama upierała się ,że takie pchanie łapek to na ząbki, nie wierzyłam jej, ale jak widac ma rację , dzwoniłam dzis do niej, bardzo się cieszyła i mówiła, ze moja siostra miała 2 ząbki w wieku 2 mcy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 09:40   #2214
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
I fajnie , Arturek to mały obieżyswiat .
Moja siostra kiedys była 2 mce w Norwegii i wróciła zachwycona, po zdjeciach widziałam, ze powody miała

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Marcia, moje cycki sa za małe mały do nich nie sięga.
Tak, Norwegia jest piekna, zapraszamy do Stavanger, oferuje wikt i opierunek, hehe

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Agaciorek echhh te złote rady teściowej skąd ja to znam...ona by nosiła...ona wie lepiej co robić by dziecku było lepiej...daj znać co z u laryngologa
No.... ona niby nie jest nachalna, ale swoje powie i kazde zdanie wyglada tak "Ja to bym (...) ale zrobicie jak bedziecie chcieli", czyli nie jest to takie wtracanie sie na maxa, no ale tez wkurza.
Na pewno dam znac!
Stary 2016-05-09, 09:40   #2215
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

My po ćwiczeniach

Dzisiaj były z piłką. Pani powiedziała ze widzi jak mała ładnie glowka kręci ale mamy problem ze zmianą strony główki jak leży na brzuszku. Bo nie chcę wtedy jej kręcić na lewo i prawo. Mamy to ćwiczyć

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 09:40   #2216
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Od charakteru pewnie
Się zastanawiam, że może dla tych naszych dzieci teraz to wszystko męczące bo już są zabawki, maty, inne bodźce. Nasz np spaceruje u mnie na rękach, świat ogląda. Może to dla nich dużo
Możliwe, nasz lubi sie nosić, łepek do góry zadziera, tak smiesznie wygląda na tej cienkiej szyjce i wszystko ogląda , karuzelke bardzo polubił, to nasze stare jeczydło a on przy niej zasypia .
I wszystko na opak- jak przez jakis czas ładnie podnosił główkę leżąc na brzuszku, tak teraz nie trzyma, za to jak trzymam go rękach na leżąco, tak jak do karmienia, to sie podrywa jak do siadania. Gryzaka utrzymac nie potrafi, a zębiska idą
Stary 2016-05-09, 09:41   #2217
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Od charakteru pewnie
Tez odnosze wrazenie, ze bodzcow moze byc za duzo. Na spacerach A. nie wyciagam z wozka, bo nie lubi, chyba swiat dla niego za jaskrawy, bo mruzy oczy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-09, 09:43   #2218
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, prawda, ja tu gadu gadu, a zapomniałam napisać, ze M. ząbki idą
Dzis rano jak śmiał sie przy cycu, wydawało mi sie, ze są białe kreseczki na dolnym dziąsełku, zawołałam męża, i ząbki jak byk , jeszcze nie przebite ale bardzo wyraźne .
Na majówkę jak byliśmy u moich rodziców, mama upierała się ,że takie pchanie łapek to na ząbki, nie wierzyłam jej, ale jak widac ma rację , dzwoniłam dzis do niej, bardzo się cieszyła i mówiła, ze moja siostra miała 2 ząbki w wieku 2 mcy

O kurcze !!! Bardzo szybko

To zacznie się kasanie brodawek

U mojej tez coś się zaczyna robić już.

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-09, 09:46   #2219
Dzaasti
Rozeznanie

cześć !
Eh... padam na twarz ! do tej pory nie mogę się nadziwić jak znajdujecie czas, żeby tu się regularnie udzielać Mój Adaś rozpoczął 11 tydzień i chyba dopadł nas skok rozwojowy jest tak płaczliwy i marudny, wisiałby ciągle na cycusiu... a jak zniknę mu z oczu to też jest płacz... jestem po prostu wykończona ! nie mam kiedy zjeść, już nie mówiąc o ogarnięciu bajzlu który panuje dookoła mnie
Stary 2016-05-09, 09:47   #2220
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, nasz lubi sie nosić, łepek do góry zadziera, tak smiesznie wygląda na tej cienkiej szyjce i wszystko ogląda , karuzelke bardzo polubił, to nasze stare jeczydło a on przy niej zasypia .
I wszystko na opak- jak przez jakis czas ładnie podnosił główkę leżąc na brzuszku, tak teraz nie trzyma, za to jak trzymam go rękach na leżąco, tak jak do karmienia, to sie podrywa jak do siadania. Gryzaka utrzymac nie potrafi, a zębiska idą

Identyko jak moja umiala ładnie zolwika robić a teraz już nie umie i leży z nosem w kocu

Nie umiala w rączkę łapać zabawek - a dzisiaj dla terapeutki złapała w dwie ręce i się smiala

Tydzień temu plakala jak jedna stronę cwiczyla jej pani i dzisiaj zadowolona a płakała na swojej ulubionej

Wszyatko na opak

Kurczę u mnie już jest 26 stopni

A ja muszę w domu siedzieć bo czekam na kuriera

Będę spacer na balkonie jak nic

Która oglądała 3 odcinek gry o tron? ?

Ja to już czekam na 20

Mia i Tosia <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości