|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
witam
Powodzenia na wizytach !!! Cytat:
jasne wagą się nie przejmujemy,Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia na badaniach Cytat:
za studniówkę Cytat:
. Ja już nie mam z czego skracać, mógł by mi syn wypaść a ja bym nie zauważyła Cytat:
|
|
|
#3692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też pewnie nadmiernie przeżywam, ale tak jak piszesz-trudno nie martwić się i nie przeżywać...ja też jestem przed glukozą..ale nie myślę o cukrzycy..przestałam nawet martwić się porodem przytłoczona obawami o bieżącą sytuację... |
|
|
|
|
#3696 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I powodzenia na wizycie!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odkąd pojawiły się kopniaczki, dużo łatwiej jest wytrwać bez negatywnych myśli. Badania glukozy też się nieco obawiam, ale może wyniki nas uspokoją, a jak nie, to też są sposoby, aby sobie radzić z cukrzycą.
|
|||
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka go ma już rok i bardzo chwali
|
|
|
|
#3698 |
|
Zadomowienie
|
Hej, przepraszam ale nie mam siły Was za bardzo nadrabiać.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania. Cieszę sie ze miałyście udane weekendy. Ja juz po krzywej, w nagrodę za przetrwanie wciągnęłam mała kanapkę z avocado z subway i wracam do domu. Glukoza mnie wykończyła... Zaziewałam sie w poczekalni. Dzieć sie rozbudził i poszalał a ja tylko prosiłam żeby w żołądek nie trafił bo pewnie bym wszystko zwróciła. Dla tych które jeszcze nie miały krzywej- proponuje zabrać swój kubek (żeby nie pic z plastiku który dodatkowo utrudnia picie). Pani z laboratorium powiedziała ze na cytrynę ona nie powinna wyrazić zgody ale pamiętałam ze lekarz mi pozwolił wiec jak juz wypiłam to zaszalałam i polizalam ja. Od razu lepiej mi się zrobiło (uwielbiam kwaśny smak) Jak nie usnę to w drodze do domu to może zajrzę jeszcze do fryzjera. Miłego dnia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Ach Pierniku, mam nadzieje ze impreza z okazji rocznicy ślubu się udała? Wszystkiego dobrego i zakochanego z tej okazji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wczoraj Kochana ode mnie również wszystkiego naj naj z okazji rocznicy Robicie sobie prezenty przy takich okolicznościach?W ogóle zrobiłam sobie listę co musimy jeszcze dokupić dla Małej. Przeliczyłam ubranka i sprawdziłam co mam w jakim rozmiarze Wychodzi na to, że koniecznie muszę rozejrzeć się za pajacami. Wczoraj też złożyłam zamówienie na pieluszki flanelowe i otulacze muślinowe. Z bambusowymi się wstrzymałam- dokupię jeśli faktycznie stwierdzę, że będą mi potrzebne.Ale generalnie jeszcze spooooro rzeczy musimy kupić
|
|
#3700 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To super. Zastanawiałam się jak będzie spacerówka się sprawdzać, ale jak koleżanka użytkuje go już rok i jest zadowolona to dobry wybór dokonałam. |
||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy lato w Anglii. Wczoraj z rana na car boota, kupiliśmy mate koedukacyjną dla Maksa (8 funtów) i pare pajaców z malutkich rozmiarów. Było peeeełno ludzi. 8 rano i juz pełne słonce. Zgrzałam się jak świniak, cała spocona wróciłam.
Do tego pózniej siedzielismy na ogródku i się opaliłam na buraka cale rece i uda mam czerwone. Piłam sobie piwko bezalkoholowe, w sumie smakowało bardziej jak sok z bąbelkami.Dzisiaj tez ładnie Uwielbiam taką pogodę.
|
|
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3704 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znając moje szczescie to bede pewnie mamusią chłopaków. Swietna wycieczka. ! |
|||||||
|
|
|
#3705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie było imprezy z okazji rocznicy,spędziliśmy razem miło dzień,ale odpuściłam wyjście na obiad.. za bardzo bym się martwiła..w sobotę byliśmy na dwie godz w restauracji z okazji urodz. szwagra i to mi musi starczyć na jakiś czas.. dzięki za pamięć i życzenia..a jak oględziny wózków? Cytat:
robiliśmy sobie prezenty, ale w tym roku prezent jest jeden.siedzi w brzuchu..nie miałam głowy ,żeby coś kupić męzowi i chyba tez wielkiej radości z prezentu od niego bym nie miała..proponował,żebym zerknęła na jakiegoś aparta, ale ma to gdzieś ![]() mi pajace najłatwiej było kupić z ubrań..jakie otulacze wzięłaś? podeślesz link? to teraz jest czas,żeby zaplanować co musicie kupić i wybierać najdrobniejsze szczegóły.. Cytat:
u Ciebie chyba było twardnienie brzucha i też szyjka? Cytat:
![]() u nas też upalnie,ale ja unikam słońca.. siedzę w cieniu a i tak mi gorąco.. i tu był mój błąd,że nie mamy graweru.. w ogóle to obrączki zamawiałam przez internet
|
||||
|
|
|
#3706 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pewnie ostatni tydzień-dwa przepracuję już z domu. Pogadam jutro z gin jak ona widzi sytuacje, bo jednak maleńka jest dla nas najważniejsza i jak lekarka zobaczy jakiekolwiek odstepstwo od normy, to się ani chwili zastanawiac nie będę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na szcęście moja położna środowiskowa prowadzi bezpłatną edukację przedporodową czyli szkołę rodzenia właśnie w grupach raz w tygodniu. Mam nadzieję, że mi się spodoba![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w TVN24 mowili dzis, że w Anglii zanotowano wczoraj najwyższą w całej Europie temperaturę Było tam nawet cieplej niż na hiszpańskim wybrzezu
|
|||||||
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze to i lepiej niz takie super upalne lato. Bo jak bedzie za gorąco to z domu nie wyjde.
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz -chyba nie mam astmy , jako dziecko miałam leczony bronchit oskrzelowy - jezdziłam do senatorium i miałam dużo inhalacji , i takie sterydowe inhalatory na co dzień. Teraz w sumie nie wiem jak to jest z moimi oskrzelami , ale tak m się przypomniało , że nawet jak byłam w super formie fizycznej a pojechaliśmy w góry to nawet spacer po karpaczu robił mi spore problemy . Chyba chodziło o zminy wysokości i ciśnienia. 1 maja jak szliśmy na zamek Grodziec , który znajduje się ok 400 m npm. to tez było mi dosyc ciężko oddychac normalnie . Mam nadzieje , że na poród nic sie nie odezwie w związku z tym... Odnośnie podkreślonego , muszę też chyba tak liczyć bo humor mi sie poprawia , jak licze od wagi startowej zanim schudłam przez ciażę to mam 1kg na plusie , jak liczyc z tymi co zgubilam i wróciły to mam +7 kg
|
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3710 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie gdy siedzę kolejną godzinę w pracy albo jak wstaję rano a zdecydowanie nie jestem na to gotowa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Datę też mam na obrączce jakby co ... ale npp mój mąż pamięta wszystkie daty łącznie z datą zaręcznyn i co jakiś czas mnie przepytuje stąd wpisałam sobie na wizażu w stopce by móc szybko sprawdzić ![]() Cytat:
Nic mnie tak nie uspokaja. A glukozy też się bardzo boję tzn cukrzycy bo samo badanie chyba jest do przeżycia z Waszych opiniiCytat:
![]() Cytat:
![]() Znowuzapomniałamhasła tak mi zabiłaś ćwieka z tą Barceloną, że też już szukam jakiegoś taniego lotu ... marzy mi się urlop ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- A miałam dać znać jaką wyciskarkę czy też tłoczarkę polecali Ci znajomi. Jest to ten sprzęt https://prowita.pl/wyciskarka-do-sok...-b6000-srebrna Chyba się na nią skuszę !! Sprzęt mega !!
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też w weekend piłam piwko bezalkoholowe- Warkę Radler 0% ![]() My też mamy datę na obrączce A gdy pani zapytała czy wpisać też imiona to mój K. wtedy jej odpowiedział "Nie no, to może zapamiętam..."![]() Cytat:
możesz sobie zerknąć na stronie empiku. Cena bardzo przystępna i postanowiłam, że zacznę od takich, a jeśli stwierdzę, że faktycznie jest to przydatne to może dokupię jeszcze jakieś inne ![]() Ogólnie te zakupy jakoś mnie przytłaczają... niby jestem cały czas w domu, czasu aż za dużo, a i tak czuję, że stoję ze wszystkim w miejscu aktualnie chyba wolałabym żeby ktoś to po prostu zrobił za mnie;p Mam nadzieję, że moje nastawienie ulegnie zmianie
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokladnie takie same odczucia ![]() Brakuje mi duzych zakupów jak wózek , łózeczko. Moze wtedy poczuje, ze cos zrobiłam, kupiłam ![]() TZ mówi, że mu smęce, bo przeciez według niego cały czas coś kupujemy. |
|
|
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniało mi sie, że ja mam szkołe rodzenia od jutra. Zajęcia w szpitalu, w którym będe rodzić w sumie 15 spotkań po 2 godziny - to wersja dłoższa z ćwiczeniami dla ciężarnych i z zajeciami praktycznymi typu jak myć bobasa i zmieniac mu pieluche. Są też zajęcia w trybie przyspieszonym bez ćwiczeń i zajęc praktycznych, 8 spotkań . U mnie szkoła jest bezpłatna , mysle że chyba gratisami nas nie zarzucą
z tego co wiem to jakaś mała butelka, smoczek , 2 pieluszki coś w tym stylu ... Pisałyście o przewijaku , ja pożyczam od znajomej taki najzwyklejszy co kosztuje w sklepie mniej niż 50 zł chyba. Taki co go można połozyc na łóżeczko czy każde inne wolne miejsce . Mam zamiar go nosic tam gdzie bede potrzebować , jeżeli bedziemy Groszka myś w łazience to przewijak połoze sobie na pralkę , a jak w pokoju ( w łazience mamy dosyc zimno , szczególnie w zimę ) to trafi na łózeczko , komode lub na łozko nasze. Ogólnie kolezanki mi powiedziały że przewijak to u nich zbedny był i tylko przeszkadzał . Przebierały maluchy na ręcznikach/matach wszędzie gdzie im było wygodnie w danym momencie . |
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Ja mam taką komodę + przewijak https://www.google.pl/search?q=komod...57APqjm6SxM%3A |
||
|
|
|
#3715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pamiętam,że u Ciebie szyjka i tak była wyjątkowo długa w porównaniu do mojej także na pewno jak się sytuacja utrzyma tzn nadal będzie ta sama długość to myslę,że dostaniesz zielona światło na normalne funkcjonowanie, w końcu w trzecim trymestrze 3cm szyjka to raczej standardCytat:
mój na szczęście pamięć ma gorszą od mojej, więc nie ma szans,zeby mnie wypytywał.. wygląda na fajny sprzęt, ale cena kosmos.. ja się rozglądam za robotem odkurzającym.. któraś z Was ma? miała do czynienia? |
|||
|
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
Co do twardnienia brzucholca mam tak jak Talantea , zdarzyło mi sie raz przed świętami jajecznymi i do tej pory nic . Znaczy może mam przez sen tak jak to było za pierwszym razem , ale teraz już mnie nie wybudza ze snów ?? Nie mam pojęcia ??
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może własnie jak zaczniesz wykreślać z listy to zobaczysz ,że posuwasz się z tym do przodu..u mnie wiele zmieniły też zakupy kosmetyczno-apteczne.. jak to mam z głowy, ubranka na bieżąco uzupełniam, kołderkowo-kocykowe sprawy też juz mam to zostały mi zakupy ikeowe, nawilżacz powietrza, może pieluchy wielorazowe zamiast pampersów jeśli się zdecyduję, monitor oddechu i chyba jakies drobniejsze rzeczy... ale naprawdę po zakupach w gemini dużo odpadło Cytat:
|
||
|
|
|
#3718 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Wybraliśmy wózek. Przeliczaliśmy co sie bardziej opłaca ( czy Riko czy jogger) w końcu zdecydowaliśmy sie - będziemy zamawiać baby jogger mini 4w w kolorze charocal do tego gondole i recaro priva z isofix. ![]() Zobaczymy czy uda sie zamówić na polowe sierpnia
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-09 o 12:20 |
|
|
|
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam podobnie dwa tyg temu, wzięłam więcej magnezu i po dwóch czy trzech dniach przeszło.
|
|
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

jasne wagą się nie przejmujemy,

za studniówkę
Miałam już kamyk jakoś w styczniu chyba ale bezboleśnie, teraz jakiś głaz chyba idzie 

czerwiec 2015

humor raz lepszy raz gorszy. Dzisiaj coś od rana doła złapałam. Co do majtek to wydaje mi się, że tak.

od razu nospa, prysznic i TŻ mnie polewał ciepłą wodą - próbował mnie rozśmieszać że niby ćwiczy przed porodem 

Ale ostatnio włączyło mi się myślenie, że w ciąży nie można się wagą przejmować póki jest w miarę dobra
Znając moje szczescie to bede pewnie mamusią chłopaków.
Ale pewnie ostatni tydzień-dwa przepracuję już z domu. Pogadam jutro z gin jak ona widzi sytuacje, bo jednak maleńka jest dla nas najważniejsza i jak lekarka zobaczy jakiekolwiek odstepstwo od normy, to się ani chwili zastanawiac nie będę.
jest do przeżycia z Waszych opinii
<3