![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak Cię widzą...
Cytat:
![]() jak zaczynam je analizować, to wszystko się jakoś sensownie uklada: Aryka i safari od Twojego Safari RL, a to morderstwo od Twoich piątkowych seansów filmowych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też jestem wzrokowcem. Szkoła, wykształcenie, praca, itd. Ale jak myślę o ludziach to jakoś bardziej w środku- bezobrazowo - o osobowościach. Szkoda w sumie. Żadne obrazy mi sie wgłowie nie układają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przeczytalam Wasze skojarzenia i jestem pod ogromnym wrazeniem
![]() Dziekuje za wszystkie piekne opisy i epitety, na moj temat- bardzo milo mi sie je czytalo. Przyznam, iz nie spodziewalam sie, ze moge wirtualnie, az tak ciekawie sie kojarzyc, (nastroj bozonarodzeniowy, lampart, zachod slonca, Zlota Jagodka, stokrotka, Venus, posagowa bogini, mlody dab ![]() ![]() ![]() ![]() To, co przeczytalam dalo mi sporo do myslenia ....... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A T mi się kojarzysz z letnim, ciepłym deszczem. Takim, co przynosi ukojenie, gdy upał nie do zniesienia ![]() ![]() Bardzo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Gorąco polecam
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba muszę coś podszepnąć TŻowi w kwestii diamentów ![]() (pisałaś to przed zobaczeniem mojej torby? ![]() Cytat:
![]() No tak, widziałaś przecież zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Intrygujące skojarzenie, zdecydowanie muszę to przemyśleć... ![]() ![]() Dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak się zastanawiam od paru minut ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po prostu wciąż nie mam odwagi na noszenie czegoś bardziej rzucającego się w oczy niż praktycznie bezbarwny błyszczyk. Może po prostu czas to zmienić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Alescie mnie wkrecily .... czytam czytam i na serio pomyslalam ze sie Taka Taka z Dowborem na randke wybrala
![]() Nat
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
O przepraszam, przeciez to calkiem mozliwe - Takiej takiej seksapilu nie brakuje
![]() ![]() Nat
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | |||
Zadomowienie
|
Juz wiem co bedzie moja nastepna lektura
![]() Podoba mi sie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Racja
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
BAN stały
|
Dopiero zauważyłam ten wątek, bardzo fajny
![]() Cytat:
Strzał w 10! Skąd Ty to wszystko o mnie wiesz? Jestem osoba która lubi jasne sytuacje, nie do końca odkrywam sie , nawet przy najbliższych. Wiem dużo, lecz mało o tym mówię. Szybko pozwiązuje sytuacje. Ciekawe skojarzenie, bardzo ciekawe. Takie hmm arystokratyczne ![]() A teraz kolej na moje skojarzenia: dzika truskawa- wesołość, lato, łąka pełna kwiatów rozterka- kryształ górski your angel- słodycz, niewinność, lody truskawkowe rachela- ciemność, głęboka studnia, silny wiatr tulipanka- niewinność, dziewczęcość, porcelanowa laleczka agnyska81- serdeczność, ciepło, contax- biały kot, prostota, czystość Aragonte- ogień, rubin Madlaine- pewność siebie, tymena- smutek, spokój, hecate- dodająca otuchy, bezpośrednia, turkus Favkes- spisek noseknosek- optymizm życiowy taka taka- pracowitość Sabbath- onyks, halloween, ustatkowana i wyważona osoba ale w środku pełna temperamentu i samozaparcia, silna. Eenax- nowe życie (chyba wiadomo czemu) Kasiulka22- piekna powierzchowność i piękne wnetrze, osoba bardzo wyrozumiała i tolerancyjna, zawsze kojarzy mi sie z buteleczka Innocenta i księżniczką o blond włosach ubrana w błękitna suknię z cekinami i kryształkami, zima Więcej skojarzeń w tej chwili nie mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja jestem pełna podziwu dla Was, na prawdę
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Twoje skojarzenie mojej osoby bardzo mi się podoba ![]() ![]() Rachel, uwielbiam Lempicką ![]() To juz drugie kocie skojarzenie, coś w tym musi być... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładnie ![]() Cytat:
![]() Znowu olejki ![]() Miło mi Nat ![]() Tak, spokoju we mnie wiele, smutku też ![]() --------------------------------------------------------------- ślicznie Wam dziękuję za tak miłe skojerzenia ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
![]() Jak ja się pozytywnie kojarzę ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Mariolasl - ogród,noc,słodko-drzewny aromat,długa granatowa suknia,pocałunek,kominek.
Dzika Truskawa - lśniące włosy,minimalizm,flakon Prady,wysokie obcasy,pogodne usposobienie,kot Edytowane przez Blonde_Stranger Czas edycji: 2007-12-09 o 23:12 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A diamenty, te drogie cholery rzecz jasna, bardzo pasują do mojej karnacji ![]() Anuschko ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale szpilki noszę, lubię męskie koszule ![]() ![]() Ten figlarny-kpiący uśmiech...to życie, życie mnie tego nauczyło ![]() Agnieszko ![]() Cytat:
![]() Taka ![]() ![]() uuu,fiu fiu ![]() ![]() A dwórką mogłabym być na dworze Elżbiety I Tudor, mojej ulubionej władczyni. No ja wiem, nie te czasy nie ta epoka, no i nie wypada ![]() Favkes ![]() Zaraz to sobie wrzucę ... to posłucham. Z tym kurzem to sie zgadza. mieszkam przy smrodliwej ulicy w mieście ![]() Dziewczyny jesteście znakomite ![]() ![]() Poobsadzałabym Was w filmach. W jakich i jakie role, jeszcze się nad tym zastanowię. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocham Tolkiena, wszystko co Tolkienowskie - Bardzo żałuję, że tak "mało" jest książek o śródziemiu. Aaragorn jest dla mnie obok Thorgala i Geralta symbolem męskości, chciaż osobiście wolę takich jak np. Legolas ... i tutaj mamy naturę elfią, nie mogę odżałować, że takie istoty są fikcyjne, są dla mnie tak idealne, że chciałabym żyć wśród nich ( jak Aragorn ![]() tornado - to naprawdę niesamowite - jak trafiłeś .. niesamowite .... no proszę i skończyłą się elfowanie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Dzis tylko kilka Wizażanek, bo z moja wyobraźnią krucho...
Aggie125, to dziewczyna, która kojarzy mi się z tym, że ja kojarzę jej się z kolorem różowym i złotem. ![]() Aby nie być gołosłowną, to proszę o tu, można sięgnąć do materiałów źródłowych, czyli do wątku „ Czym dziś pachniesz…” str. 57, post numer: 1690 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=Kijanka Boże widzisz i nie grzmisz ![]() ![]() ![]() ![]() Ale tak na poważnie, to osobiście nie mam nic przeciwko kobietom, które rozpływają się w morzu różowości i obwieszają się złotem w kolorze żółtym. Chociaż wieść w necie niesie,ze różowy jest już passe ![]() ![]() Aggie, pierwsze skojarzenia to… duże biurko i pióro do pisania, ale takie ptasie, gęsie bodajże, którym pisarze posługiwali się w dawnych czasach. Na biurku stos papierów i kałamarz z atramentem, w którym co chwila Aggie zanurza pióro, a od czasu do czasu przycina mu końcówki, by nadać mu odpowiedni kształt i ułatwić sobie pisanie. Aggie, ani się waż przerywać tego pisania. Dostarczaj nam swą twórczością, poezją , czy prozą dużo radości i wzruszenia, takiej jaką zrobiłaś nam wszystkim, a już na pewno kijance udzielając się na wątku „Baśnie, bajki, bajania…” http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=kurnik Cały weekend się przez Ciebie uśmiechałam sama do siebie, co wzbudziło podejrzenia moich najbliższych ![]() ![]() ![]() Agnyska81, do niedawna kojarzyła mi się z Calineczką, miłą dziewczynką, bo niewątpliwe jest miła, ale chyba przede wszystkim zasugerowałam się zdjęciem w awatarze , na którym wygląda jak młode dziewczę, któremu dałabym co najwyżej 18 lat. Ale Agnyska, to kobieta z krwi i kości, naturalna oraz bardzo szczera ( tak sobie pomyślałam czytając ostatnio temat „skarpetkowy” na „Czym dziś pachniesz..”) , i chyba „płazolubna” skoro pisze takie miłe rzeczy o Kijance. ![]() Agnysko, lokalizacja mi się podoba , że duch to tez potrafię zrozumieć , ale że dobry…? Nad tym muszę podumać ![]() Cytat:
Kijanka-Erudytką , bardzo zaskakujące skojarzenie, ale skoro sama Anuschka tak mówi, to chyba musi coś w tym być ![]() ![]() Aż korci mnie poprosić, aby wyjaśniła mi, dlaczego tak mnie sobie wyobraża, ale ponieważ mam litość w sercu ![]() ![]() ![]() Anuschko, mam nadzieję, że twoje słowa skutecznie zmotywują mnie do tego, aby nie ograniczać się li tylko do czytania recenzji perfum na KWC(, chociaż nie ułatwiasz mi sprawy pisząc tak wspaniałe recenzje,), czy studiowania blogów i forów perfumowych ![]() Ale wracając do tematu, Anuschka, kojarzy mi się z koniem czystej, arabskiej krwi, niezwykle pięknym i mądrym. Ale gdy puszczę wodze wyobraźni pojawiają mi się w głowie również inne obrazy. Jednym z nich jest majestatyczny statek z licznymi masztami i rozpiętymi na nich białymi żaglami, które lśnią w słońcu. Dookoła spokojne morze, gładka tafla wody, a lekki wiatr dmie w płócienne żagle. Chciałbym być obieżyświatem i popłynąć w rejs ku nieznanym lądom owym żaglowcem. Wyobrażam sobie, że w czasie naszych wspólnych podróży w uszach brzmiałaby mi wspaniała muzyka Vangelisa z filmu „1492 Wyprawa do raju”. Gdybym miała określić w kilku słowach profil charakterologiczny Anuschki, to zwróciłabym uwagę na chyba najbardziej typowe cechy, a są nimi: dojrzałość emocjonalna, spójność wewnętrzna, empatia, mądrość oraz spokój, harmonia, niezależność. Te trzy ostatnie zalety wpłynęły na moje skojarzenia z żaglowcem i podróżami, bo Anuschka to właśnie taki wolny duch. Czasami mówi się o kimś, że jest na poziomie( tyle się ostatnio o tym naczytałam w Internecie ![]() Anuschka niewątpliwie jest taka osobą, bo poza inteligencją, udowadnia to swoim zachowaniem, kulturą osobistą, zwłaszcza zaś tym, w jaki sposób komunikuje się z innymi ludźmi, jak traktuje drugiego człowieka. Ale do tego poziomu dochodzi jednocześnie inna cecha, a mianowicie swojskość, czyli inaczej bliskość. Jest niczym zapach świeżo upieczonego chleba, który dochodzi, co rano do naszych nozdrzy z pobliskiej, małej piekarni. Prowadzi ją od pokoleń ta sama, przemiła rodzina.( Na zasadzie dygresji wtrącę, że nie zawsze mieszkałam w Toruniu, kilka lat w dzieciństwie spędziłam w małym miasteczku, gdzie wszyscy się znali, a obok kamienicy, w której mieszkałam, była właśnie taka piekarnia.) Ludzie często myślą w kategoriach dychotomii, że jedna cecha wyklucza drugą, że jeśli ktoś jest bardzo mądry, błyskotliwy, znowu muszę użyć słowa na poziomie, to istnieje podejrzenie,ze będzie również wyniosły, a nawet arogancki. Anuschka jest przykładem człowieka, który potrafi łączyć w sobie te dwie zalety, bycie na poziomie z otwartością, wyniosłość i arogancja są jej całkowicie obce. A jakie klejnoty by do niej pasowały?. Myślę, że tanzanit oprawiony w białe złoto. A do tego widzę Anuschkę w jasnopopielatej, prostej sukience, takiej przy ciele, o długości do kolan, włosach zaczesanych gładko do tyłu i upiętych nad karkiem w koczek. Siedzi tak sobie na jakimś uroczystym bankiecie, który odbywa się przy okazji zjazdu naukowców, lub dajmy na to pracowników wyższego szczebla jakiejś dużej ogólnoświatowej korporacji na przykład w Paryżu. Podchodzi do niej uroczy i niezwykle przystojny kelner z tacą pełna kieliszków i z pytaniem w oczach oraz lekko drżącym głosem- bo jest pod dużym wrażeniem Anuschki- zwraca się do niej Mademoiselle?. Jej wybór pada na lampkę koniaku, która trzyma potem w pięknych dłoniach, o długich palcach i ogrzewa trunek, by wydostać z niego cały bukiet aromatów. Sam szyk i elegancja. Ale pod tym zwodniczym chłodem białego złota i niebieskich tanzanitów oraz małej-szarej sukienki ,pod skórą Anuschki krąży kipiąca niczym lawa krew. Nagle z sali dobiega muzyka Gotan Project , Anuschka zanurza usta w koniaku i przymyka na chwile oczy, w wyobraźni ucieka z nudnego rautu do Buenos Aires , do Argentyny. W marzeniach zrzuca z siebie skromną kreację i przebiera się w czerwoną suknię z gołymi plecami, usta maluje szminką o tej samej krwistej barwie, rozpuszcza włosy…. Gdyby Anuschka miała pójść w tango, to tylko z partnerem, który tańczyłby z nią tak namiętnie, że w chwili zapomnienia i euforii, całując ją w szyję kąsałby skórę zębami, jak czynił to Gary Oldman - książe Vlad Dracula wbijając swe kły w niewinną , acz spragnioną ognistej miłości Mine Murray -Winone Rayder. Gdyby ktoś chciał zrozumieć moje ostatnie skojarzenia i dowiedzieć się ile Anuschka ma sobie żaru i fantazji, to niech łaskawie zerknie na KWC, do recenzji, o której wspominałam już wczoraj na innym wątku. Porównanie Musc Ravageur do argentyńskiego tanga było genialne. Gdy to przeczytałam wydało mi się takie oczywiste, że nie wiem, dlaczego nikt przed Anuschką tego nie zauważył. Anuschko, te dwa utwory Gotan Project( jedne z moich ulubionych) dedykuję Tobie ![]() ![]() ![]() Dziękuję. un tango diferente http://pl.youtube.com/watch?v=-TU7ru...eature=related ( Edit. Chciałam tylko dodać, że gdyby ten film "un tango diferente" się przerywał, to wystarczy wcisnąć przycisk, „cofnij” ten ze strzałką w lewo, a potem „play” , czyli z czerwoną strzałkę w prawo i wszystko wtedy powinno pójść dobrze. Piszę to, bo zauważyłam,ze teledysk się zacina) Santa Maria http://pl.youtube.com/watch?v=3zD9W9SZj9w E, dziękuję Ci bardzo , wzruszyłaś mnie. E, to piękny pierścionek z najcenniejszego kruszcu, czyli z platyny wysadzany czystymi brylantami. Choć jest niezwykle cenny, to cechuje go wielka prostota, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Słowem klasa i skromność w jednym. Trzeba umieć docenić taki skarb, poznać się na nim. Cechy E- przyjacielskość, szczerość, lojalność, subtelność i ogromny wdzięk (nie wiem tylko, czy sobie z niego zdaje sprawę) a poza tym niebywałe poczucie humoru, którym rozkłada mnie na łopatki. Chyba nie mogę za bardzo wychwalać zalet E ( a wad nie dane mi było jak dotąd poznać), bo tajemnicą poliszynela jest, że mam do niej stosunek bardzo emocjonalny i mogłabym być posądzona o brak obiektywizmu. Powiem tylko,ze gdybym poznała E w podstawówce, to poszłabym za nią do szkoły średniej, a potem na ten sam uniwersytet. Gdyby chciała robić doktorat, próbowałbym odwieźć ja od tego zamiaru, zadając jej tylko jedno pytanie, a mianowicie: jak myślisz E ile flakoników Lutków można kupić oddając się karierze naukowej? To, rzecz jasna skłoniłoby ją do refleksji ![]() ![]() Jednak po przemyśleniu, wydaje mi się, że takie przyssanie się do E, jak rzep do psiego ogona, nie byłoby najlepszym pomysłem, bo zwyczajnie mogłaby się znudzić towarzystwem kijanki. A wtedy wpadłabym w czarną rozpacz, z której żaden psychoterapeuta nie byłby w stanie mnie wydostać. Dlatego musze uważać, aby się jej za bardzo nie narzucać. Jacek Borcuch, reżyser filmu Tulipany, powiedział kiedyś w jakimś wywiadzie, że „ z miłością i przyjaźnią jest tak, jak z wiarą w Boga, nikt go ( ich) nie widział, a mimo to wielu wierzy” Przyznaję, że nie wiem, czy przytoczyłam dokładny cytat, bo usłyszałam te słowa dawno temu, ale zapadły mi one głęboko w pamięć. Chciałbym się do tych słów odnieść, ale w trochę innym kontekście. Niektórzy psycholodzy ( zresztą nie tylko oni) uważają, że przyjaźń, taka prawdziwa między jedną a drugą kobietą, to delikatnie rzecz ujmując zjawisko, które niezmiernie rzadko występuje w naturze. No cóż, kto przeżył trochę lat, wie, że bywa z tą przyjaźnią damsko-damską różnie ![]() Gdyby jednak ktoś na plakatach rozwiesił ogłoszenie: poszukiwana kobieta, żywy ideał przyjaciółki, to przypuszczam, ba nawet jestem tego pewna, że wszelkie organa ścigania ![]() Ten , kto przyjaźni się z taką osobą ma ochotę dać na mszę, choć ja nigdy tego nie zrobiłam. Albo miałaby wrażenie, że trafił w toto-lotka, nie to zbyt pospolite. Ale dosyć żartów, o już wiem, czułby się jakby wygrał olimpiadę, a w uszach dźwięczałaby mu ścieżka dźwiękowa z filmu Rydwany Ognia. P.S. Bardzo proszę nie bić kijanki, która przechodzi ostatnio trudny okres rozchwiania emocjonalengo ![]() ![]() cd. nastąpi, ale kiedy nie wiem. Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2007-12-12 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
A cóż inni, my zwykłe szaraczki wobec takich opisów.. pozostaje się tylko zapaść pod ziemię
![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6009479]Dzis tylko kilka Wizażanek, bo z moja wyobraźnią krucho...
(.......ciach............ .) cd. nastąpi, ale kiedy nie wiem.[/quote] Kijanko, to jeden z piękniejszych postów na Perfumach, i w formie i w treści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Kijanko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja tam miałam na myśli, że wsród tak wspaniałych dziewczyn to Kocie przystoi jedynie naprawdę zapaść się pod ziemię.
Proszę mi też wybaczyć, humor mam dziś zaiste zabójczy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.