Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-09, 17:05   #3781
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

no własnie u mnie też raczej spięcia, napięcia, ciągnięcia..nie twardnieje mi raczej brzucho
I człowiek złudnie myśli, że jest wszystko ok
Stary 2016-05-09, 17:24   #3782
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja płaciłam
Wiesz, człowiek młody, głupi , teraz pewnie bym to trochę inaczej załatwiła
Ja tak dopytuje bo jestem zielona :P
Ale wydaje mi sie ze w takiej sytuacji personel powinien pomagac...

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 18:04   #3783
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Przyszła ostatnia partia małych ubranek z allegro.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 18:36   #3784
Majeszczak
Raczkowanie

Witajcie,
pozwólcie, że do Waszego grona szczęśliwych sierpniowych mamusiek dołączę i ja . Wraz z mężem czekamy na pierwsze dzieciątko - córeczkę . Termin waha się pomiędzy 25-28.08 - jak się przeciągnie na 30.08 to będziemy mieli super prezent na drugą rocznicę ślubu !
Majeszczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 18:49   #3785
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majeszczak Pokaż wiadomość
Witajcie,
pozwólcie, że do Waszego grona szczęśliwych sierpniowych mamusiek dołączę i ja . Wraz z mężem czekamy na pierwsze dzieciątko - córeczkę . Termin waha się pomiędzy 25-28.08 - jak się przeciągnie na 30.08 to będziemy mieli super prezent na drugą rocznicę ślubu !
witaj
gratuluje córeczki, macie juz wybrane imię?

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 18:56   #3786
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
I człowiek złudnie myśli, że jest wszystko ok
no dokładnie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Przyszła ostatnia partia małych ubranek z allegro.

jesteś pewna ,że ostatnia

Cytat:
Witajcie,
hej..witaj.. gratuluję córeczki..
jak się czujesz?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 19:02   #3787
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie,
Hej, witam i gratuluje córeczki . Życzę spokojnej reszty ciąży i łatwego porodu
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 19:07   #3788
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:

jesteś pewna ,że ostatnia
Tak. Ubranek w rozmiarze 56 wystarczy.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 19:11   #3789
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,
Cześć

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 19:22   #3790
Aniol1985
Zadomowienie

Dziewczyny mam wyniki i wg tego co jest tam napisane to chyba wszystko jest oki :
na czczo 4,4 norma 3,5-5,5
po 1 h 7,7 norma do 10,2
po 2 h 6,3 norma do 7,8

Morfologia jest ok w ciągu miesiąca nie brałam żadnego dodatkowego żelaza i hemoglobina z 13,2 na 12,4 ale nadal jest to w normie.

Martwi mnie troszke mocz ostatnio miałam ph 8 teraz jest 6 ale to chyba nie ma znaczenia. Teraz mam śladowe ciałka ketonowe w moczu - wcześniej tego nie było . Wykryto tez bakterie - pojedyncze , ale tu chyba też nie ma co sie martwic jak tylko pojedyncze. To co mnie martwi to Leukocyty -5-8 w polu widzenia ( ostatnio było -3-5 a przedostatnio -1-3 więc stale wzrasta , nie wiem co o tym myśleć ??) Ogólnie zawsze jak robie wyniki to jestem lekko przeziębiona - teraz byłam tez przeziębiona chyba najmocniej z tych wszystkich wcześniejszych razów.
Stary 2016-05-09, 19:28   #3791
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,
hej

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wyniki i wg tego co jest tam napisane to chyba wszystko jest oki :
na czczo 4,4 norma 3,5-5,5
po 1 h 7,7 norma do 10,2
po 2 h 6,3 norma do 7,8

Morfologia jest ok w ciągu miesiąca nie brałam żadnego dodatkowego żelaza i hemoglobina z 13,2 na 12,4 ale nadal jest to w normie.

Martwi mnie troszke mocz ostatnio miałam ph 8 teraz jest 6 ale to chyba nie ma znaczenia. Teraz mam śladowe ciałka ketonowe w moczu - wcześniej tego nie było . Wykryto tez bakterie - pojedyncze , ale tu chyba też nie ma co sie martwic jak tylko pojedyncze. To co mnie martwi to Leukocyty -5-8 w polu widzenia ( ostatnio było -3-5 a przedostatnio -1-3 więc stale wzrasta , nie wiem co o tym myśleć ??) Ogólnie zawsze jak robie wyniki to jestem lekko przeziębiona - teraz byłam tez przeziębiona chyba najmocniej z tych wszystkich wcześniejszych razów.
Piękna glukoza!

Te leukocyty faktycznie mogły wyjść przez przeziębienie. Zobaczysz co lekarz powie

Mnie w moim moczu wkurza, że ZAWSZE mam liczne pasma śluzu. Cholera wie dlaczego, bo zawsze dbam by próbka była prawidłowo pobrana.
Stary 2016-05-09, 19:31   #3792
Majeszczak
Raczkowanie

Cytat:
no dokładnie

hej..witaj.. gratuluję córeczki..
jak się czujesz?
Dziękuję na co dzień jest dobrze gorzej z nocami. Całe życie spałam na brzuchu a teraz jednak trochę przeszkadza i co chwilę pobudka. Do spokojnych osób też nie należę więc jak się nabiegam za dnia to wieczorami już jest koniec i leżę i pachnę ale jak tak będzie to rozwiązania to będę szczęśliwa. Pomijam upały, które uwielbiam aczkolwiek jeżeli chodzi o ciążę to broniłam się rękami i nogami . Mimo wszystko jestem już na zwolnieniu ale to chyba z lenistwa A Wy jak znosicie?

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
witaj
gratuluje córeczki, macie juz wybrane imię?
Dziękuję . Bardzo długo utrzymywała się Hania z tym, że ja chciałam żeby było pisane Hana a nie Hanna ale TŻ nie chciał się zgodzić i ostatnio stwierdziłam, że chciałabym jednak aby mała dama miała imię oryginalne i nie oklepane ale nie typu Dżesika, Wanessa itp no i na tapecie jest Klara, Liwia, Laura być może Kaja - dokładnie w tej kolejności co myślicie? A jakie są Wasze typy dla Waszych skarbów?
Stary 2016-05-09, 19:31   #3793
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
hej

Piękna glukoza!

Te leukocyty faktycznie mogły wyjść przez przeziębienie. Zobaczysz co lekarz powie

Mnie w moim moczu wkurza, że ZAWSZE mam liczne pasma śluzu. Cholera wie dlaczego, bo zawsze dbam by próbka była prawidłowo pobrana.
Dziekuję , kciukasy wizażowe znowu zadziałąłay.
Ja mam zawsze liczne nabłonki płaskie, ale gin mowiła że nabłonki i śluz w moczu w naszym stanie to normalna sprawa.

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-05-09 o 19:38
Stary 2016-05-09, 19:35   #3794
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję , kciukazy wizażowe znowu zadziałąłay.
Ja mam zawsze liczne nabłonki płaskie, ale gin mowiła że nabłonki i śluz w moczu w naszym stanie to normalna sprawa.
Mój też tak mówił, a dzisiaj mu się śluz nie spodobał
Stary 2016-05-09, 19:37   #3795
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję na co dzień jest dobrze gorzej z nocami. Całe życie spałam na brzuchu a teraz jednak trochę przeszkadza i co chwilę pobudka. Do spokojnych osób też nie należę więc jak się nabiegam za dnia to wieczorami już jest koniec i leżę i pachnę ale jak tak będzie to rozwiązania to będę szczęśliwa. Pomijam upały, które uwielbiam aczkolwiek jeżeli chodzi o ciążę to broniłam się rękami i nogami . Mimo wszystko jestem już na zwolnieniu ale to chyba z lenistwa A Wy jak znosicie?

Dziękuję . Bardzo długo utrzymywała się Hania z tym, że ja chciałam żeby było pisane Hana a nie Hanna ale TŻ nie chciał się zgodzić i ostatnio stwierdziłam, że chciałabym jednak aby mała dama miała imię oryginalne i nie oklepane ale nie typu Dżesika, Wanessa itp no i na tapecie jest Klara, Liwia, Laura być może Kaja - dokładnie w tej kolejności co myślicie? A jakie są Wasze typy dla Waszych skarbów?
Laura i Kaja były też na mojej liście imion dla dziewczynek . Była jeszcze Amalia (zamiast tradycyjnej Amelii ), Kalina , Kora ( chociaż tego bym w rodzinie chyba nie przeforsowała, każdemu się źle kojarzy z piosenkarką ) Gdybyśmy czekali na córkę to najprawdopodobniej była by Laurka

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-05-09 o 19:40
Stary 2016-05-09, 19:53   #3796
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
BeataAmelka cukrzyca wykryta w terminie. Dbasz o was, wiesz co robić. Metodą prob i błędów (pewbie innej nie ma) dopasujesz posiłki i wszystko dobrze sie skończy.
U mnie ostatnio więcej błędów Najgorsze jest to, że świadomych
Stary 2016-05-09, 19:56   #3797
asicuha
Wtajemniczenie

To ja po wizycie
Pola wazy 1260g jest juz taka duza poza tym wszystko ok, dostalam skierowanie na badania, dalsze zwolnienie i tyle

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 20:01   #3798
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
To ja po wizycie
Pola wazy 1260g jest juz taka duza poza tym wszystko ok, dostalam skierowanie na badania, dalsze zwolnienie i tyle
Wow kawał dziewczynki ,gratulacje !
Stary 2016-05-09, 20:02   #3799
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dzięki, Dziewczyny. Trochę mnie zainspirowałyście i w liście życzeń znalazły się: leżaczek Tiny Love, mata edukacyjna FP Przyjaciele z tropikalnego lasu lub tańsza opcja Canpol Piraci (obie mi się podobają i mają dobre opinie) oraz chusta tkana Little Frog 100% bawełna. Jeśli dostanę cokolwiek z tych rzeczy, to będę bardzo zadowolona
Sterylizatora nie kupuję, misia-szumisia też (będę ściągać aplikację w telefonie).

Byłam w weekend u znajomych i oni mają coś takiego: http://www.bajkowachatka.pl/images/p...EBA-8171-1.jpg

Ogólnie mega wygodne, ale wanienka taka mała...Stwierdziliśmy, że sobie to kupimy dla przewijaka i półeczek, ale rozmyśliłam się dziś. Jak Wy zamierzacie rozwiązać sprawę z przewijakiem? Ogólnie taka komoda kąpielowo-przewijakowa jest super, ale fajne zaczynają się od 0k.600zł, a uważam, że to za dużo. Zastanawiam się, czy nie kupić samego przewijaka na stelażu z półkami. Moja siostra miała przewijak kładziony na łóżeczko i też było ok, tylko nie ma się pod ręką pieluch itp. Mam już totalny mętlik w głowie

Od teściowej dostałam piękną kompozycję w donicy na komodę. Cyknę jutro zdjęcia, to Wam pokażę. Od dawna mi się podobała, a w sobotę dała mi z okazji imienin W sobotę miałam też studniówkę.

W ogóle okazało się, że wynajęcie położnej to koszt nie 800zł, a 1500... Mimo wszystko podjęliśmy decyzję, że opłacimy prywatną położną, choć wielka szkoda, że zostaje tylko 2 h po porodzie i więcej nie zagląda.

Jutro Was nadgonię. Podziwiałam trochę ciuszki-wszystkie śliczne, ale mnie najbardziej podobają się z motywami marynistycznymi W Cocodrillo są już jakieś promocje, kupiłam dla córki koleżanki body za 20 i czapkę za 10 (przecenione z 40 i 20), pani powiedziała, że ok. czerwca-lipca będzie duża wyprzedaż. Ciuchy mają świetne, więc już zacieram ręce.

Dobranoc!
Ja też rozmyślałam nad przewijakiem, ale u nas to kwestia miejsca akurat. Ostatecznie stanęło na macie do przewijania na łóżko.
po pierwsze, dziecko za chwilę się tam nie będzie mieścić. Jak tylko zacznie się odwracać to nie zostawisz tam nawet na 30 sec (mam w tym doświadczenie jak Oliwia mi się sturlała z takiego przewijaka, który kładzie się na łóżeczko - na szczęście wpadła do łóżeczka). Także, takie na łóżko chyba będzie taniej, zajmie mniej miejsca i na dłużej
Stary 2016-05-09, 20:03   #3800
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
To ja po wizycie
Kawał dziewczynki
Stary 2016-05-09, 20:05   #3801
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Wstałam z TŻtem, ogarnie śniadanie i siebie i mogę iść wysiadywać jajo do poczekalni

Zauważyłam, że większość mam około 6kg na plus. Dzisiaj dołączyłam do tego zacnego grona Ale ostatnio włączyło mi się myślenie, że w ciąży nie można się wagą przejmować póki jest w miarę dobra Od razu mi się lepiej żyje

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Dziś miałam na wadze właśnie prawie 6kg....z czego ostatnio kg w ciągu ostatnich dwóch tygodni...myślałam, że się załamię....Ale na wytłumaczenie mam fakt, że mam problem z trawieniem tego syfu co zjadam.....Od wczoraj jestem grzeczna

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
W cycki poszło!
U mnie na pewno
Stary 2016-05-09, 20:06   #3802
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Dziś miałam na wadze właśnie prawie 6kg....z czego ostatnio kg w ciągu ostatnich dwóch tygodni...myślałam, że się załamię....Ale na wytłumaczenie mam fakt, że mam problem z trawieniem tego syfu co zjadam.....Od wczoraj jestem grzeczna

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

U mnie na pewno
Widzę, że znalazłaś już moją odpowiedź na Twoje kilogramy
Stary 2016-05-09, 20:10   #3803
Majeszczak
Raczkowanie

Cytat:
Laura i Kaja były też na mojej liście imion dla dziewczynek . Była jeszcze Amalia (zamiast tradycyjnej Amelii ), Kalina , Kora ( chociaż tego bym w rodzinie chyba nie przeforsowała, każdemu się źle kojarzy z piosenkarką ) Gdybyśmy czekali na córkę to najprawdopodobniej była by Laurka
Kora o tym nie pomyślałam a też piękne . Pierwotnie to każdy naciskał żeby było na M bo i ja i mąż i do tego nazwisko jest na M ale jakaś taka głupia nawet bardzo dla mnie tradycja/zasada... a że zawsze robię po swojemu to też na M nie będzie na pewno - i na złość innym . Rozumiem ze będzie chłopczyk ? Ja zawsze chciałam pierwszego synka bo sama mam młodszego brata i to ja się nim opiekowałam a nie on mną ale jak dowiedziałam się, że córeczka to było mi wszystko jedno i raość niesamowicie mnie przepełniła. Macie już więc imię dla swojego przystojniaka?
Stary 2016-05-09, 20:17   #3804
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
__
Wrzucam ubranka tak jak obiecałam. Na dole z lewej spodenki z lidla. Różowe wybierał mąż (no bo kotkiii...), ja te szare. Miało już nie być różu, no ale tż ma też prawo wyboru resztę dostaliśmy, albo kupiliśmy w lumpku
Śliczne! a te spodenki z serduszkami na kolankach gdzie kupiłas?

U mnie mimo łożyska na przedniej ścianie coraz częsciej zaczyna brzuszek falować Tż wczoraj w końcu to zobaczył
W ogóle zauważylam, że Zuzulka prowadzi życie nocne Zwykle w brzuszku szaleje w nocy

Tija ale Tosia już duża dziewczynka Gdzie Ci się ten okruszek w brzuszku malutkim zmieścił?
Ja mam taki duży bebzol..

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 20:17   #3805
Majeszczak
Raczkowanie

TinkerrBell 6 kg to nic ja mam niecałe 12 kg... Nie wiem czy tylko mnie pocieszają czy faktycznie wszystko poszło tylko w brzucho - jest pokaźny a mała to taka drobizna więc pocieszam się, że to wody płodowe tyle ważą ale w dzydze też trochę poszło
Stary 2016-05-09, 20:18   #3806
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Kora o tym nie pomyślałam a też piękne . Pierwotnie to każdy naciskał żeby było na M bo i ja i mąż i do tego nazwisko jest na M ale jakaś taka głupia nawet bardzo dla mnie tradycja/zasada... a że zawsze robię po swojemu to też na M nie będzie na pewno - i na złość innym . Rozumiem ze będzie chłopczyk ? Ja zawsze chciałam pierwszego synka bo sama mam młodszego brata i to ja się nim opiekowałam a nie on mną ale jak dowiedziałam się, że córeczka to było mi wszystko jedno i raość niesamowicie mnie przepełniła. Macie już więc imię dla swojego przystojniaka?
Tak u nas ma być synu , w przeciwieństwie z imionami dla dziewczynki dla chłopca mam blokadę .
Stary 2016-05-09, 20:19   #3807
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Oj i to pewnie na tyle tych wysokich temperatur. Teraz ma znowu sie ochłodzić Moze to i lepiej niz takie super upalne lato. Bo jak bedzie za gorąco to z domu nie wyjde.
"Upały" dotarły też do Szkocji:P Tubylcy twierdzą, że jest lato Ok 20st))

Ale w pracy za to jest kosmos - Amazon to blaszak, hugowa klima....pot po dupie leci....
Stary 2016-05-09, 20:23   #3808
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
TinkerrBell 6 kg to nic ja mam niecałe 12 kg... Nie wiem czy tylko mnie pocieszają czy faktycznie wszystko poszło tylko w brzucho - jest pokaźny a mała to taka drobizna więc pocieszam się, że to wody płodowe tyle ważą ale w dzydze też trochę poszło
Ja też się łudzę, że poszlo w brzuch Mam spory, jak na 24 tc, a Zuzia jest drobniutka Mam +8 kg ale śmieje się, że póki mieszcze się w swoje portki to nie jest tak źle może faktycznie mój brzuch jest taki ciężki Cycki póki co, tak bardzo nie urosły, bo mieszcza sie w 'stare ' biustonosze

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-05-09 o 20:25
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 20:26   #3809
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Zwykle w brzuszku szaleje w nocy

Tija ale Tosia już duża dziewczynka Gdzie Ci się ten okruszek w brzuszku malutkim zmieścił?
Ja mam taki duży bebzol..
Moja córka jest grzeczna i nie budzi mamusi w nocy

Ja tam dalej uważam, że Tosia w siedzi

Cytat:
Pokaż brzuszek!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
"Upały" dotarły też do Szkocji:P Tubylcy twierdzą, że jest lato Ok 20st))

Ale w pracy za to jest kosmos - Amazon to blaszak, hugowa klima....pot po dupie leci....
O kurcze, współczuję pracy w blaszaku
Stary 2016-05-09, 20:29   #3810
Majeszczak
Raczkowanie

Cytat:
Tak u nas ma być synu , w przeciwieństwie z imionami dla dziewczynki dla chłopca mam blokadę .
Hmm czyli to chyba nie tylko ja tak miałam . Jak jeszcze nie wiedzieliśmy co będzie to dla dziewczynek więcej przebieraliśmy a dla chłopaka prawie nic... Ale na liście był Tymek, Mikołaj, Sebastian, Kamil, Patryk i Bruno Ciężki wybór w końcu taki na całe życie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości