|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
mialavi 3mamy kciuki!!! i ja loda w prawej ręce
oby poszło sprawnie
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojejciu Siostra bądź dzielna! ️Jesteś juz niedaleko aż Ci zaczynam zazdraszczać bo u mnie to sie serio Igorasowi nie spieszy i za nic ma ze miałysmy razem rodzić.
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Z deszczem w butach
|
Trzymam kciuki mocno!
|
|
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
O jaaaaa Mia trzymaj sie. Fab trzymaj ja za rece i nogi ;-)
Ja jutro dolaczam. Ciekawe jak to bedzie wygladac. Az zazdroszcze dziewczynom ktore maja planowane CC...
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Maly wazy 3kg+- 400g, wszystko w porządku, ale trzeba byc przygotowanym w kazdym momencie
![]() Szyjki prawie nie ma, glowka schodzi w dol. Mam obserwowac skurcze, jak zrobia sie regularne tonmam dzwonic do doktorka.
|
#1716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeju już myślałam, że urodziłaś i podajesz wymiary już urodzonego dzieciaczka
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
O ja Cie....czuje ze bedzie przyplyw dzidkow w tym tygodniu
|
#1718 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ita, trzymam kciuki i za twoja Grażyne!
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch mi sie dosc czesto spina. Ale mam obserwowac te bolesne skurczybyki. Niby nastepna wizyta za tydzien, ale nie wierzy dr ze wytrzymam
. Nie wiem co myslec bo 2 maja mialam nie dotrwac
|
#1720 |
|
Zadomowienie
|
Miaa, szybkiego porodu!! Czekamy na kolejnego malucha
![]() Leze i rycze. Mam wrazenie, ze krocze nigdy mi sie nie zagoi. |
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
Mia jedziesz z koksem! Masz tam piłkę?
Ja dziś nie dołączę, bardzo te skurcze nieregularne i do niczego ![]() Gingerbre trzymam kciuki za jutro ![]() Ann, uszka do gory
|
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
Jejku jakis dzien ryków. Ja dopiero co sie uspokoiłam bo też wpadlam w depresje z powodu dlaczego wszyscy rodza a ja jeszcze nie a za chwile zrobil sie drugi powod z cyklu na pewno nie dam rady i ze nie chce zostac w szpitalu. Czy ta ciaza musi byc tak popieprzona? Czemu takie spustoszenie w glowie robi ;-(
Dziewczynki karmiace....jestescie na jakis specjalnycj dietach?
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Ann aż tak źle?
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, głowa do góry...tyle już za nami, będzie tylko lepiej. ..
![]() Ja jestem na diecie kiwi. Jem wszystko oprócz kiwi taki tam, wypaśny dżołk jem normalnie
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Urshoola, zadnej diety nie mam. Poki co maly sie tez nie sprzeciwia, wiec jem co chce
![]() A co do porodu glowa do gory! Serio. Wolalabym rodzic kazdego dnia niz meczyc sie teraz z tymi glupimi szwami.. Twoj tz bedzie z Toba? Nie wiem. Moze przezywam. Dzisiaj juz jak siadalam to bolalo tylko jak siadalam, jak juz usiadlam to bylo ok. Potem karmilam malego i chyba za dlugo posiedzialam bo nie moglam sie ruszyc. Piecze mnie to, kluje. Sama nie wiem. Teraz leze rozkraczona. Czuje sie beznadziejnie, ze nie jestem w stanie zajac sie maluchem tak jak powinnam
|
|
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
Tak bedzie ze mna. Tylko nie wiem jak to bedzie wygladalo bo jesli mnie tylko przyjma na oddzial i o 19 wygonia go do domu a zacznie sie cos dziac to czy zdaze go powiadomic i jak to w ogole bedzie wygladac.
Ann a probowalas.siadac tak jakby na.nodze?na piecie?gdzies czytalam.ze taki sposob troche pomaga jakby na jednym posladku...
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajjjj.... ja tez mam dziś kijowy dzień. Wybrałam chyba jedyny szpital w Wawie który nie robi zapisów na planowe cesarki.
Nie zapowiada się u mnue na poród naturalny, a boje się ze jak przyjadę to mnie odesla bo podobno nieźle oblężenie jest. Miałam ktg tylko, bez badania, jestem zdezorientowana... |
|
|
|
#1728 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ann a zagladal ci tam jaki spec ostatnio? Moze cus tam przeszkadza w gojeniu? Czy to samo w sobie takie upierdliwe?
Mam skurcze i ja. Liche toto, nieregularne, ot zwykle przepowiadacze. Pojde chyba zaraz spac i tyle w temacie. Maz moj jest jakis nieogar. Powiedzialam mu, ze moge zaczac rodzic wczesniej niz jest wyznaczony termin cc, to sie dziwi ze jak to... Nie to zebym zaczynala zaraz 38tc...
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego trzeba jechac jak najpozniej ![]() Siadalam tak. Ale juz nie moge, noga mi dretwieje :p |
|
|
|
|
#1730 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Manu a jaki szpital wybralas? Moge ci dac namiary na doktorka z Madalinskiego, maja jeszcze wolne terminy
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Ann, dużo leż na boku tak żeby odciążyć szytą stronę. Ja latam cały dzień w majtach po domu żeby wierzyć się non stop. Bardzo ważne żeby się regularnie wypróżniać!!!! Dajesz radę? Ja jadę na czopkach glicerynowych tak żeby w razy dziennie odciążyć podwozie. To daje mega ulgę! No i prysznic po każdej jedynce, dwójce, w międzyczasie. Hurtowo zmieniaj podkłady żeby bakterie nie miały pozywki i podmywaj się odkazaczami. U mnie tantum rosa w obiegu all Day all night. I leż leż leż, jak najwięcej!
|
|
#1732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polozna w ostatnia srode. Pojutrze tez idziemy to poprosze, zeby tez sprawdzila. Ale z tego co sie orientuje to to jest po prostu upierdliwe. |
|
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
Mam byc na IP przed 17 najpozniej. Nie wiedziec dlaczego
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
mia mnóstwo kciuków! Dajesz, dajesz!!
Ann niedługo bedzie lepiej, na pewno! Moze idz na kontrole na wszelki wypadek? manu czyli tną jak sie zacznie akcja? |
|
|
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe jedynke tylko pod prysznicem, bo inaczej bym sie pogryzla ze szczypaniem. Dwojka tez jest ok. Podklady zmieniam co chwile. Moze wyrzuty sumienia bardziej mnie bola niz te szwy
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Zabawne, że wszystkich tych wskazówek zarówno dot nawału pokarmowego, dbania o ranę po cięciu i innych udziela mi tż. On mnie nawet nauczył przystawiac małą do piersi..
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Przestań! Tż zajmuje się Antkiem? I Tobą?
|
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1738 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Urshoola mąż załatwiał termin usg bioderek - mamy na 13 czerwca w szpitalu dziecięcym w naszym mieście. Ze szpitala z oddziału noworodków dostaliśmy taką karteczkę do pediatry z prośbą o wystawienie skierowania na to usg. Pediatra wystawił już skierowanie właściwe i to by było na tyle. Ustaliliśmy termin - nawet nie są odległe, ale pewnie jakby był problem to też byłaby wizyta prywatna u ortopedy. Przy okazji załatwiania tego terminu usg dla naszej Małej mąż był świadkiem jak jakiś 13-latek przed wejściem do szpitala stracił przytomność. Oczywiście nikt nie zareagował. Mąż dzieciaka na ręce i zaniósł na IP, a matka dzieciaka strzelała go po twarzy żeby odzyskał przytomność. Tż wrócił do domu roztrzęsiony i się popłakał nad Małą, żeby tylko zdrowa była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fablous trzymam kciuki za zmniejszającą się bilirubinę i za Was wszystkie, aby bólu było jak najmniej, a jak najwięcej tęczy ![]() Itakinie, obiektyw sprawuje sie super jak na moje możliwości amatorskie - jeszcze raz wielkie dzięki za profesjonalną poradę
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nie robili usg w ogóle jak zaczęłam rodzić.
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

oby poszło sprawnie
TEN dzień: 09.08.2014 

mam za☠☠☠iste skurcze co chwila a rozwarcie tylko 2 cm
Mala jeszcze nie ustawiona w kanal kreci sie to bedzie dlugi porod i nie wiadomo jak sie skonczy bo sprzezna 18 jak u Fab.
️Jesteś juz niedaleko aż Ci zaczynam zazdraszczać bo u mnie to sie serio Igorasowi nie spieszy i za nic ma ze miałysmy razem rodzić.

Nie to zebym zaczynala zaraz 38tc...