|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Mi znajmy opowiadał właśnie, że cieszy się, że był z żoną przy porodzie 12 lat temu bo położna do niej rzuciła tekstem min " Nie drzyj mordy sama chciałaś się pie***ć to teraz trzeba cierpieć" i na to wszystko wszedł on do sali, to mówił że myślał, że jej przywali na wejściu .... potem juz nie odszedł ani na minutę Cytat:
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-05-10 o 10:28 |
||
|
|
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
Dobry dzień
, wszystkich, którzy mnie witali po tym jak zaryłam w poduchę ja też witam - jest mi bardzo miło! Powiem Wam, że ostatnio to mam takie spanie, że szok. Pobudka nie wcześniej niż o 9 . Mój mąż musiał wczoraj wyjechać na 5 dni - oczywiście jego szkolenia piłkarskie i zostałam sama tzn. z moim psiakiem oczywiście. Ten mój kochany nietoperz to tak się dzisiaj w nocy do mnie tulił jakbym chciała ją oddać... Pozycje przybierała do posikania ze śmiechu a raczej unika mojego brzucha i nie pokazuje, że widzi, że Pańcia się zmienia hmmm... No nawet na policzku mi spała Robiona ponad 2 tyg temu 88, 124, 83, - wszytko dobrze . Pogoda u mnie piękna (śląsk), że aż chce się wziąć książkę i przed dom wyłożyć kopyta. A z ciekawości Wy skąd jesteście? Powiem Wam, że to coś cudownego mieć takiego babeczki na forum i móc o wszystkim ze wszystkimi poplotkować radocha jak nie wiem co - a może to ja już głupieje w tym domu... hmmm Edytowane przez Majeszczak Czas edycji: 2016-05-10 o 10:33 |
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że sytuacja się ustabilizuje i leki nie będą konieczne. Życzę zdrowia, leż i oszczędzaj się. ![]() Super, że z małą wszystko w porządku, już jest dużą dziewczynką. ![]() Ja się nie wystawiam na słońce, staram się być w cieniu i ostatnio smaruję zawsze twarz kremem z filtrem, a na taki dłuższy pobyt w plenerze (na razie się nie zapowiada przez alergię) to i inne części ciała bym posmarowała. Obawiam się tych przebarwień. Ale nigdy nie byłam fanką opalania, więc nie jest to dla mnie problem.
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko uwielbiam jej kroj i to ze wygląda jak koszula męża. Nie mam zamiaru zostać z taką wadą. To co Bobo robi w moim brzuchu dzis to istny młynek. Od 7.30 miało może z pół godziny przerwy. Muszę pochodzić, bo chyba mu nie pasuje ze matka siedzi i w klawiaturę stuka. |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie nie wiem ile....bo lekarz mi nie powiedział tego ani wczoraj ani 3 tygodnie temu... tylko sygnalizował ze cos sie dzieje a wczoraj powiedział dokładnie ze mogłoby to wygladac lepiej i ze "wszystko jest na granicy" nie powiedział mi ze mam leżeć 24h na dóbe ale domyślam sie, ze powinnam jak najwiecej? Napisał mi w karcie tylko ze oszczędny tryb zycia asparagin zwiekszyć do 3x2 i odpoczywać. Mowi ze teraz jest dla mnie najgorsze 1,5mca i ze chce żebym do porodu funkcjonowała jak człowiek. Bo jak teraz cos sie stanie to pozniej leżenie juz cały czas. Wydaje mi sie ze ja tez za duzo zakupow dzwgialam cały czas do ten pory no i kichanie kaszlenie... Mowi do mnie Że mam myślec pozytywnie bo krzywa jest ok- miałam naczczo i po 2 h niewielka różnica była. Jedynie co jeszcze to zelazo mi przepisał bo juz mam poniżej poziomu. Powiem Ci ze teraz i ja juz to widze ze to jest loteria i dokładnie tego nie da sie zaplanować bo roznie w życiu wychodzi. Ale dziecko jest najważniejsze. Pieniądze to nie wszystko... Z gardłem juz lepiej ale powiem Wam, ze loda to chyba zjem dopiero po porodzie bo bede sie bała ze znowu cos mnie dopadnie
|
|
|
|
|
#3936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i również jestem ze Śląska, z Katowic, a Ty skąd dokładnie?
|
||
|
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak u Ciebie wyglada? Podobnie wagowo? Czy nie byłaś jeszcze na wizycie? Dziekuje, mam nadzieje, ze wszystko sie ułoży
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I temat szyjki oraz twardnień też na tapecie, ale było ok na poprzedniej wizycie, zresztą też ten Aspargin biorę, ale 3x1, pewnie pomaga.
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli z Suwałk (no, tak dokładnie to teraz mieszkamy pod Suwałkami). Ja też uważam, że takie forum to świetna sprawa, zwłaszcza jak się zbiorą takie fajne babeczki jak my , więc nie zbzikowałaś .
|
|
#3940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3941 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz faktycznie musisz na siebie uważać... tak jak piszesz, najlepiej jak najwięcej leżeć, przede wszystkim nie dźwigać, nie przemęczać się... jeśli nie masz nakazu 100% leżenia to pewnie możesz sobie pozwolić na małą aktywność, ale lepiej niech większość obowiązków przejmie partner ![]() Ja też w większości "leżąca", więc rozumiem co czujesz ![]() Cytat:
![]() Ja się jakoś specjalnie na Słońce nie wystawiam i dodatkowo twarz smaruję filtrem 50+, a i tak wyszło mi już kilka piegów... Cytat:
Cytat:
ja też ze śląskiego, ale dokładniej z Zagłębia
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro gorace i długie kąpiele nie sa zalecane, solarium odpada, to co ma podnieść o temp ciala odpada to lezenie plackiem w pełnym sloncu też. Mi to zwyczajnie przeszkadza teraz, chociaz normalnie bym caly weekend mogla przelezec. Ale jak brzuch sie robił coraz bardziej gorący i nogi coraz cięższe to sie poddalam.
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ze zgagą !!
Kupiłam w aptece Bianacid - lek ziołowy http://www.ezielarski.pl/pl/p/NEO-BI...c,-refluks/170 Na ulotce nie ma przeciwwskazań dla kobiet w ciąży, Pani w aptece poleciła mi ( lekarz zapisał mi polplazol ale znajoma farmaceutka mówi, że lepiej pierwsze spróbować ziolowych jeśli zgagi nie mam na okrągło a rzutami) Mi pomaga zdecydowanie !! Także mogę polecić. To są pastylki do ssania.
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
To mój TŻ ostatnio do mnie z tekstem "Mówiłaś, że dziecka nie można w pionie nosić. No, a Tosia jest teraz pionowo, ale główką w dół. Jej to nie zaszkodzi?"
Odpowiedziałam, że w brzuchu to jest inny świat i się nie liczy Cytat:
|
|
#3945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Mamy Buldoga Francuskiego, który macha do Was uszami DSC03852.jpg 12985550_1242485655776520_1039547672955424837_n.jpgflorencee jak byłąm mała to zawsze chciałam mieć na imię Kasia bo tak miała na imię moja najlepsza koleżanka virginia brrrr ja zdecydowanie jestem ciepłolubna zonamojegomeza ja jeszcze ze 3 tyg temu wylegiwałam się w wannie z ciepłą wodą ale oczywiście, że zostałam przyłapana, nasłuchałam się, wystraszyli mnie no i teraz już jestem grzeczna - tylko prysznic wchodzi w grę. Jeżeli chodzi o słońce to ja je kocham ale teraz też unikam i po konsultacji z lekarzem stosuję balsam brązujący od 4 dni i powiem szczerze czuję się radosna, promienna i chyba tego moje ciało potrzebowało oczywiście tylko ręce i nogi - reszta to alpinosy Orange_tree1 mi teraz pomagają migdały, ciepłe mleko i mam takie pastylki do ssania Gaviscon o smaku mięty "ciąża i karmienie piersią -lek ten można stosować podczas ciąży i karmienia piersią". Mi lekarz odradził wszelkie zioła (zawsze piłkam różne herbatki ziołowe) bo podobno niektóre z ziół przyczyniają się do poronień, skurczy, wywołują poród... Hmm? |
|
|
|
|
#3946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze,że infekcja przeszła..i masz racje-dziecko najważniejsze.. a leków nie dostałas teraz żadnych? który masz tc? |
|||
|
|
|
#3947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Swoją drogą właśnie w grudniu się dowiedziałam o ciąży i to dosłownie 2 dni przed świętami Bożego Narodzenia cóż to był za prezent, a dzień przed Wielkanocą poznaliśmy płeć na 100%
|
|
|
|
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale brawa za uważność dla niego..może też ma jakieś akta? Cytat:
i widzę,że dominacja Slązaczek u nas.. Krefetka jak po glukozie? masz wyniki? jak się ogólnie czujesz? |
||
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A psiak Słodziutki!!
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam gorące i długie kąpiele. Muszę z tym poczekac do końca połogu. Akurat na jesienny październik będę mogła się dogrzac w wannie.
My testowaliśmy 05.12. W Mikołajki powtórzyłam.taki mały prezent od Mikołaja
|
|
|
|
#3951 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez takie komentarze czuję się, jak wieloryb.. a jeszcze kg przecież przybędzie![]() a gościu od tych pancaksów to już w ogóle przegiąl ![]() Wkurza mnie, jak każda patrzy przez pryzmat siebie, porównuje do siebie, a przecież każda kobieta 'rośnie' w różnym tempie. U jednej będzie szybciej brzuch widać, u innej później.. wrr ![]() Cytat:
Cytat:
Tosieńko, gdzieś się schowała? ![]() Może faktycznie tak jest.. że u Ciebie Mała jest bardziej -napiszę delikatniej:P- od kręgosłupa.. bo gdzies słyszałam, że dziecko własnie wtedy się 'chowa' w mamie, a inne dzieciaczki rosną od strony 'brzucha' i dlatego brzuch bardziej sie uwidacznia Chyba, że się mylę![]() Dziewczynki śliczne macie brzuszki! ![]() Fajne.. Takie długie sukienki bardzo podobają mi się na kimś Jak taką raz przymierzyłam to czułam się nieswojo.. jak cyganka :rolleyes : Jednak zostanę przy tych sukienkach przed kolana
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-10 o 11:54 |
|||
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Może być
|
#3953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyobrazalam to sobie zupelnie inaczej... :P[QUOTE=virginia;60140541]Dzień dobry Mamusie! Co do słońca to w ciąży chyba lepiej się specjalnie nie wystawiać, słyszałam, że mogą pojawić się jakieś przebarwienia itp. [U]Ale właśnie miałam Was spytać - używacie kremów do opalania/QUOTE] Ja wczoraj sie wystawilam na sloneczko po 13, ale tylko nogi, bez smarowania, natomiast twarz smaruje filtrem 50 ![]() Widzialam temat sukienek maxi w lidlu, to pokaze Wam jaka dzisiaj w second handzie upolowalam za dyszke a przy okazji moj brzuch w 29tc i lezaczek Tiny sie zalapal
|
|
#3954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no ja tez odpuszczę jakiekolwiek wieksze sprawy niestety z psem musze wyjsc chociaz raz dziennie po południu bo TZ jest w pracy. Obiad zrobic wstawic pranie to chyba ze spokojem? Czy nic zupełnie nie robisz? Ja na pewno nie bede robic juz zakupow i dźwigać niczego wg ostatniej wizyty dzis byłby 24t5d a wg wczorajszej wizyty dzis wychodziłby 25t2d. Poki co nie przepisał mi zadnych leków mowi ze jak nie bedzie poprawy za 3 tyg to wówczas. Mowil mi generalnie ze nie ma tragedii bo pytałam czy nie przyjść moze za 2 tyg mowil ze spokojnie za 3 mo ale jednak cos sie dzieje. Podniósł mi tylko dawkę asparaginu do 6 tabletek dziennie
|
|
|
|
|
#3955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Co do picia glukozy, byłam w przychodni gdzie chodzę zawsze na krew choc chciałam początkowo pojechac na Polna. Pielęgniarka zrobiła mi z ciepła woda z kranu chociaz wyraźnie mi kazali przynieść swoją wodę (miałam chłodna) i przy końcówce myslalam, ze sie schaftuje. A jeszcze ona do mnie mowi proszę nie odrywać ust i pic duszkiem - nie umiem tak musiałam "przystanąć" dwa razy bo bym sie na pewno schaftowala wtedy! To mi zwróciła uwagę dwa razy ze mam pic duszkiem!! Jak juz wypiłam to tak mi było niedobrze przez chwile
okropne to było! Pozniej jak siedziałam to czułam sie ok. Nie robili mi po godzinie tylko po dwóch. Jak wracałam do domu to mi sie odbijało ta glukoza i znów było mi niedobrze ale jak zjadłam to juz było ok. Ale pozniej cały dzien nie mogłam tknąć nic słodkiego bo mi było strasznie mdło bleeee na szczęście jest w normie mam nadzieje ze to badanie tylko raz sie wykonuje?![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Czyli poki co najlepiej odpuścić sobie wszystko... |
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbezpieczniej po prostu Nie da się uniknąć dźwigania i stania jak się coś w domu robi. Takie mam przynajmniej wrażenie
|
|
#3958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
teraz na kompie moge nadrobić fotki Waszyh brzuszków <3
Cytat:
![]() Jaka Chudzinka! uwielbiam ciążowe brzuszki ![]() ahhh! Cudny! Cytat:
i kolejna chudzinka! Ty jeszcze wchodzić w normalne jeansy?? zazdroszcze! )
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj jeszcze większy upał niż przez ostatnie gorące dni
dobrze że dziś basen to się troszkę ochłodzę
|
#3960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz czas się wstrzymać .... [QUOTE=asicuha;60146106]Dzieki za przydatna porcje wiedzy wyobrazalam to sobie zupelnie inaczej... :PCytat:
Kurcze chciałam luknąć gazetkę z lidla co tam będzie i nie mogę znaleźć ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Na szczęście tylko raz
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

Ale na tym L4 jakoś tak mi brakuje kontaktu z ludźmi, że nawet to było zabawne. 
<3

Tija jaka Ty szczuplutka jesteś!
. Mi na szczęście nikt jeszcze nie poczynił jakieś kąśliwej uwagi nt wyglądu, to raczej ja sama żartuje z siebie. Np. ostatnio TŻet skarżył się u teściów, że odsuwam się od niego jak śpię i zabieram całą kołdrę, owijam się nią całą a ona ma na pewno ze 200/220 (jak nie lepiej). A ja na to: co ja poradzę jak teraz potrzebuję 2 metrów, żeby się owinąć? 

Wszyscy zwracają na niego uwagę i komentują, że duży i czy zaraz rodzę....Poważnie mnie to denerwuje
czerwiec 2015
wg ostatniej wizyty dzis byłby 24t5d a wg wczorajszej wizyty dzis wychodziłby 25t2d. Poki co nie przepisał mi zadnych leków mowi ze jak nie bedzie poprawy za 3 tyg to wówczas. Mowil mi generalnie ze nie ma tragedii bo pytałam czy nie przyjść moze za 2 tyg mowil ze spokojnie za 3 mo ale jednak cos sie dzieje. Podniósł mi tylko dawkę asparaginu do 6 tabletek dziennie