Scent Bar LIX - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-06, 21:06   #1951
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Scent Bar LIX

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Zaprawdę powiadam Wam Red się nic nie zmienia, wciąż tak samo chuda i sliczna

Tylko skrzydła nietoperze jej rosną coraz okazalsze
1. kto to mówi!
2.
A Maja się cofa w czasie i wygląda na 17 lat

Co do Hinoki to mi pachnie drzewnie i chłodno, hmm. Więc kojarzy się z kosodrzewiną. Ale drewno jako takie to to nie jest.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 21:13   #1952
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. Ech.

2. Tak też czytałam.

3. Taki stan, po zakindżalaniu jest bossski, po prostu jakbyś była Panią Świata!

Nom, ale na badania nie poszłam.

Miałaś już go kiedyś, prawda? Daj znać jak wrażenia.

Tilleul - to lipa? Tak czy owak sprawdzę.

1. Ano nie.

2. Możliwe. Mam D, trochę pleców i łokcie w kropki. Dziwne usytuowanie.

3. Dziękuję. znam go Ta piguła co się do niej wybieram (ale jednak nie dziś) jako jedyna (niestety priv) potrafiła mnie nie skrzywdzić, i nie, nie chodzi o ból wkłucia, tylko o to, że mnie inni kłują po 6 razy bo nic nie leci, i potem ręcę nadają się do wymiany. Nie mogę nic nimi robić są całe sine. Ból tych siniaków na CAŁEJ powierzchni rąk, jest koszmarny. Ta była, i mam nadzieje dalej tam jest, specem od dzieci. Nie wiem tylko czy na nią trafię. Ale genialna kobieta. Bardzo młoda i taka optymistyczna ale profesjonalna.

Chyba lecim z chuopinem na zakupy ciuchów. Dla niego Co to będzie.
Przerabane masz z tym pobieraniem krwi ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić bo na mnie pobieranie nie robi żadnego wrażenia...
Jak po zakupach?

Cytat:
Napisane przez MotherDivine Pokaż wiadomość
Chłop zrobił jak powiedział i dzisiaj przyszła do nas pani sprzątająca po raz pierwszy Co prawda jej obowiązki ograniczają się tylko do porządnego wysprzątania kuchni i łazienki dwa razy w tygodniu (jak narazie), ale to i tak wielka ogromna pomoc Jestem. Zachwycona. Tą panią w sensie. Taka fajna kobieta z jajem. I nie mogę się nadziwić jak szybko, dokładnie i porządnie wszystko wysprzątała. Dosłownie szła jak burza... aż się zawstydziłam. Chyba jestę brudasę bo ja tak nie umiem
No i super

Też bym chciała żeby mi ktoś porządnie posprzątal, ja zawsze mam coś pełniejszego do zrobienia niż gruntowne sprzątanie

Cytat:
Znam takich ludzi. Moja babcia ze strony matki to pedantka, aż do przesady. Dzień w dzień od 6 rano ODKURZACZ. No ale cóż.

Ale nooo... kuchnię mam teraz tak czyściusieńką, że aż żal się za obiad zabierać, żeby tego idealnego porządku nie zaburzyć... <3

Pytanie do zaślubionych barowiczek Jaką piosenkę wybrałyśta na pierwszy taniec? Dzisiaj na youtube wyskoczyła mi nasza, aż mi się na wspomineczki zebrało... <3

(Warning - słuchasz na własną odpowiedzialność

https://www.youtube.com/watch?v=ECaGhZzJHH8
Ja miałam Nothing else matters Metallica

Cytat:

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 21:17   #1953
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Fajnie byłoby się spotkać - nie uważasz?

No ja juz od kilku tygodni podpytuje co z tym przełożonym warszawskim zlotem, ale jak widac moje pytania są przezroczyste

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
A Maja się cofa w czasie i wygląda na 17 lat .

O masakra, niedługo przegonie Krzysia Ibisza

To pewnie przez ten warkocz i trampki w kwiatki
Stary 2016-05-06, 21:34   #1954
MotherDivine
Niewyczymie.

Justyna - Ha, mam ten sam odwieczny problem. Nasz dom jest niewielki, długi i wąski, z całkiem debilnym rozmieszczeniem. A w dodatku, oczywiście, stary i ani pół kąta prostego nie uświadczysz.
I cała masa gratów. Graty są wszędzie. Gdzie się nie obejrzysz - graty. Niestety, Chłop jest 'kolekcjonerem', a raczej 'hoarderem'. No cóż, przez 38 lat zdąrzył poczynić ogromne zapasy WSZYSTKIEGO. Ale skończyło mu się Eldorado. Od jakiegoś czasu systematycznie wyrzucam wszystkie jego stare, niepotrzebne, zajmujące potrzebną przestrzeń, śmieci. I ubrania sprzed dwudziestu lat.
Niestety, kawalerem już nie jest, teraz jestem ja i jest did - i nie ma miejsca na jego klamoty. Ten dom jest za mały i wszystkiego nie pomieścimy.

Dzisiaj wyrzuciłam PIĘĆDZIESIĄT par Chłopowych jeansów. PIĘĆDZIESIĄT. PAR. JEANSÓW. Zostawiłam mu 10, żeby nie płakał. Ale ja np. mam tylko 3, chodzę w nich na zmianę i żyję... więc te 10 par może się jeszcze zmniejszyć, zobaczymy.
MotherDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 21:34   #1955
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Nigdy w to nie przestałam wierzyć!

Cytat:
Pytanie do zaślubionych barowiczek Jaką piosenkę wybrałyśta na pierwszy taniec? Dzisiaj na youtube wyskoczyła mi nasza, aż mi się na wspomineczki zebrało... <3

(Warning - słuchasz na własną odpowiedzialność

https://www.youtube.com/watch?v=ECaGhZzJHH8
Sweeeeeeeeeeeeeeeeeeet!

Cytat:
Miałam, owszem, Jasmin, bardzo krótko, jak to zwykle kiedyś u mnie. W sumie, gdyby było coś niszowego w tym stylu ale nie spotkałam

Co do pobierania krwi - co za horror
Nie miałam pojęcia, że takie coś w ogóle jest możliwe, rany, brrrrr
1. Rozumiem to.

2. Ach, no też nie wiedziałam, dopóki nie przeżyłam. I to nie jest żadne tam paniczenie, nic się nie da z ręką zrobić, o prowadzeniu samochodu nie ma mowy, wyje się z bólu. Mama też to przeżyła, więc potwierdza, a ona rzekomo twardsza jest.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Przerabane masz z tym pobieraniem krwi ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić bo na mnie pobieranie nie robi żadnego wrażenia...

Jak po zakupach?

Ja miałam Nothing else matters Metallica
1. Nom

2. Słabo. Chuop nie kupił butów, only T-shirty, majty i skar[ety w Pepko a mnie kupił sukienkę szarą w Carry, ma okropne kieszenie, więc metek nei wyrzucam, bo nie wiem czy nie zwrócę. Ogólnie spędziliśmy tak cudownie razem dzień, dawno tak przyjemnie nie było. Nie tylko między nami, ale chodzi o okoliczności przyrody itp. Wiecznie jest pod wiatr, wiecznie jets coś nie tak, problemy, etc. A dziś było cudnie. Jakbyśmy byli sami na tych sklepach. Trochę za długo szlajaliśmy się bez celu, dla przyjemności, potem żarełko, aż po 18stej zaczęliśmy remont Nie no zdrapywanie tapet, przygotówka do malowania etc. Odświeżanie syfu, niwelowanie brudu. Mieliśmy czarno. Acz dla mnie to okazja do pozbycia się zasłon z pokoju dziennego () Rolety dizęń noc do kuchni. Ogólnie, ja wykorzystuję takie malowanie, na przemycenie różnych metamorfoz, np panele ciemne zmienię na jasne! Finally! Małe koszta - duży efekt. I jasność! Idziemy w jasność!

3. Ale eeeeeeeeeeeeekstraaaaaaaa a! Przepięknie! Widzę to! Myśmy poszli za pierwszym pomysłem - David Bowie i Tina Turner "Tonight"! Może bez powera, ale nie żałujemy, kochamy ten numer (jak milion innych)

BTW na pon zamówiłam wizytę u gina u "Ciebie" Ale jestem w stresie czy zdążę przed @ bo mam tak rozregulowane, że dziś z rejestratorką próbowałyśmy ustrzelić kiedy się uda. Zbyt duża rozpiętość. Niemniej idę! I jestem bardzo pozytywnie nastawiona. W ogóle tak przemiłej i kulturalnej rejestracji to jeszcze nie spotkałam.

Chyba mam adrenalinę, jak zawsze na początrku remontów. Motor w D. Jutro będzie zmęczenie.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 22:00   #1956
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mother, ja miałam jakieś banalne Zawsze tam gdzie ty. Chcieliśmy Roda Stewarda ale dj-pieśniarz się uparł, żeby coś polskiego to zaśpiewa... i nie zaśpiewał Więc nie wiem o co kaman.

Cytat:
Dzisiaj wyrzuciłam PIĘĆDZIESIĄT par Chłopowych jeansów. PIĘĆDZIESIĄT. PAR. JEANSÓW.
Dobry jest
Mój ma... dwie. I żadnych innych spodni

Cytat:
To pewnie przez ten warkocz i trampki w kwiatki
Możliwe, możliwe Jak byłaś w gorsecie i z rozpuszczonymi to jakieś 23

Stary 2016-05-06, 22:28   #1957
Polly_
grozi wypollizowaniem

słuchajcie laski,mam nietypowy problem .
Otoz chodze sobie na pewne kolko foto, tak dla towarzystwa i na tym kółku bedziemy sobie robic foty nawzajem-taka sesja na kazku-no i mam sobie wymyslic stylizacje...eeeeeee...ku macie to? ja i modeling? i wymyslanie stylizacji? jakiejs retro czy miejsckiej czy innej....ciuchy odpowiednie mam tylko do takiej stylowy ;-p
https://pl.pinterest.com/pin/398005685790995673/
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 22:48   #1958
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
no i mam sobie wymyslic stylizacje...eeeeeee...ku macie to? ja i modeling? i wymyslanie stylizacji?

No i git, wystąp jako goth ninja. W końcu nie musi być retro ani w niubalansach. Tylko nie zwykły czarny wór a coś... no wiesz, geometrycznego czy jakoś tak.

Stary 2016-05-06, 22:59   #1959
Parabelka
Panaroja

spod ciemna
Cytat:
Chłop zrobił jak powiedział i dzisiaj przyszła do nas pani sprzątająca po raz pierwszy Co prawda jej obowiązki ograniczają się tylko do porządnego wysprzątania kuchni i łazienki dwa razy w tygodniu (jak narazie), ale to i tak wielka ogromna pomoc Jestem. Zachwycona. Tą panią w sensie. Taka fajna kobieta z jajem. I nie mogę się nadziwić jak szybko, dokładnie i porządnie wszystko wysprzątała. Dosłownie szła jak burza... aż się zawstydziłam. Chyba jestę brudasę bo ja tak nie umiem
Ech , zazdraszczam.... Nienawidzę sprzątania z całej duszy , nie mam na to chęci , nie mam siły , wkurza mnie i fogle
Cytat:
Dzisiaj wyrzuciłam PIĘĆDZIESIĄT par Chłopowych jeansów. PIĘĆDZIESIĄT. PAR. JEANSÓW. Zostawiłam mu 10, żeby nie płakał. Ale ja np. mam tylko 3, chodzę w nich na zmianę i żyję... więc te 10 par może się jeszcze zmniejszyć, zobaczymy.
ILE ????? mnie by nie przyszło do głowy że można tyle mieć

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-06, 23:02   #1960
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
spod ciemna

Stary 2016-05-07, 11:45   #1961
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna - Ha, mam ten sam odwieczny problem. Nasz dom jest niewielki, długi i wąski, z całkiem debilnym rozmieszczeniem. A w dodatku, oczywiście, stary i ani pół kąta prostego nie uświadczysz.
I cała masa gratów. Graty są wszędzie. Gdzie się nie obejrzysz - graty. Niestety, Chłop jest 'kolekcjonerem', a raczej 'hoarderem'. No cóż, przez 38 lat zdąrzył poczynić ogromne zapasy WSZYSTKIEGO. Ale skończyło mu się Eldorado. Od jakiegoś czasu systematycznie wyrzucam wszystkie jego stare, niepotrzebne, zajmujące potrzebną przestrzeń, śmieci. I ubrania sprzed dwudziestu lat.
Niestety, kawalerem już nie jest, teraz jestem ja i jest did - i nie ma miejsca na jego klamoty. Ten dom jest za mały i wszystkiego nie pomieścimy.

O matko!!!!

Odwiedź mnie odwiedź odwiedź!!!!!

Wiesz, nasze mieszkanie całe ma 28,5 m i w zasadzie trzebaby tu prowadzić minimalizm jeśli chodzi o rzeczy... a tu samych regałów z książkami chłopowymi jest 3 - a ruszuć nie da tego. Na ścianach, na półkach wiszą, przez co mieszkanie wygląda jak tramwaj

Cytat:
Otoz chodze sobie na pewne kolko foto, tak dla towarzystwa i na tym kółku bedziemy sobie robic foty nawzajem-taka sesja na kazku-no i mam sobie wymyslic stylizacje...eeeeeee...ku macie to? ja i modeling? i wymyslanie stylizacji? jakiejs retro czy miejsckiej czy innej....ciuchy odpowiednie mam tylko do takiej stylowy ;-p
Nie na retro, coś Ty.
Zrób się na kosmitkę albo na jakieś zwierzę

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 13:01   #1962
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Na ścianach, na półkach wiszą, przez co mieszkanie wygląda jak tramwaj

Stary 2016-05-07, 13:15   #1963
Polly_
grozi wypollizowaniem

o matko makto idze ze o wyrzucaniu mowa,ja wąłsnie wyrzycam,ale nie bardzo mam co, chłop jest ciuchowym minimalistą:
-3 pary dzinsów
-8 tshitrów z krotkim
-4 z długim
-5 koszul
- 1 garnitur
- 1 kutrka zimowa
- 1 letnia
- 2 swertry
- 2 pary butów + kilka jakis sportowych
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 18:07   #1964
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widzę problemu tutaj żadnego - just do it! To jesteś Ty, to jest Twoje i basta!

Red - Caligna. Otóż, bardzo przyjemny, delikatny, relaksacyjny, naturalny, aromaterapeutyczny zapach. Dla mnie do kojenia zmysłów, do wwąchiwania się w nadgarstek, inhalacji itp. Bardzo mój. Bardzo cichy i spokojny. Nikomu nie polecam, bo ledwie wyczuwalny. Mało komu się takie rzeczy podobają. Nawet dla mnie nie bardzo do noszenia w charakterze perfum, chyba, że właśnie jako taki naturalsik bezpieczniak. Ale ja to lubię, jestem na tak. Mega przyjemny aromat, Twój drugi strzał dla mnie, i drugi trafiony! Tylko niestety, to wciąż nie zapełnia kategorii "typowo kobiecych" perfum.
Te będzie mi znaleźć najtrudniej, choćby poprzez długą listę ograniczeń, czego mi nie wolno, coś jak perfumowa dieta produkty zakazane

Także mam już na oku dwa zapachy "ciche". La Paille i Caligna. Co do la Paille jeszcze czekam na próbaska i dłuższe testowanie.
Teraz tylko jeszcze szukam wyraźniejszego kobieciaka

Dzięki wielkie za fajne tropy!
Stary 2016-05-07, 19:21   #1965
MotherDivine
Niewyczymie.

Cytat:
O matko!!!!

Odwiedź mnie odwiedź odwiedź!!!!!
Dobra.

No to rzeczywiście niewielkie mieszkanko. Książki zostaw, wywal całą resztę. Ja po prostu pewnego dnia stwierdziłam, że jeśli tak dalej pójdzie, to mnie w skafandrze bezpieczeństwa wywiozą na Bonifratrów, więc zabrałam się za wyrzucanie. I serio, nawet wyrzucenie niewielu rzeczy robi sporą różnicę, więc...
MotherDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-07, 20:37   #1966
Maja102
Zakorzenienie

Bry
Byłam na Pikniku Średniowiecznym i przy okazji zwiedziłam całe Muzeum Wojska Polskiego - jaaaa ale cudowności!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160507_134843.jpg (170,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160507_143013.jpg (87,5 KB, 12 załadowań)
Stary 2016-05-08, 18:39   #1967
rachell111
Zakorzenienie

Znad kawy i chyba zmartwychwstania po nocno/rannej akcji bólowej. Uczucie wbijania igły do jajników z przeszarpywaniem przez nie sznurka. Takie tam wyrafinowane torturki. Darłam się jak na porodówce i wyłam jak ranne zwierze. Miażdżyłam chuopu palce. Ale po ponad dwóch godzinach koszmaru jednak środki zadziałały i odpadłam. Podejrzewam, że naturalny poród byłby u mnie awykonalny, gdyż był moment, że myślałam że z wymiotuję z bólu i zemdleję, a za chwilę pragnęłam tego, pragnęłam zemdleć. Nie dałabym rady dłużej. Co za szit.

No ale teraz kawka i poszukiwania inspiracji na rozjaśnienie ciemnego kąta jadalnego w kuchni. Będą białe ściany, lustro (poziomy prostokąt) pozostanie na jednej z nich ale co powiesić na ścianie prostopadłej do lustra? Bo strasznie tak smętno/szpitalnie i bez charakteru będzie. Goła biała ściana. Pamele prawie białe, kremowa decha, stół i krzesła oraz meble taki ciemny mahoń, choć w nazwie był orzech ale to nie ten odcień. Gorzka czekolada wpadająca w lekki mahoń pod słońce. Ciężko cokolwiek zestawić z tym. A nie chcę ściany zostawić takiej łysej białej.

Ostatnio moda na złote napisy na białym tle za szybką w ramce. No ale białe na białym? Poza tym nie kręco mnie napisy.
Stary 2016-05-09, 09:06   #1968
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mother, pjona, właśnie zaczęłam kolejny etap odgruzowywania chaty. Zmotywowała mnie wizyta u znajomych, którzy mieli strasznie O_o

Rejcz, o rany, od czego taki ból? Rodzenie łatwiejsze bo znieczulenie a skurcze odchodzą i wracają...
Co do kącika: może czarno białe fotografie w czekoladowych ciemnych ramach? Albo antyramach?

Stary 2016-05-09, 09:26   #1969
aileenn
Mother of Cats

Rejcz, ale te wszystkie "atrakcje" to w ramach @? Niezależnie od odpowiedzi, mocno tulę Nie wyobrażam sobie nawet czegoś takiego.

Mother, Rejcz, jeszcze chwila i ja się przyłączę do ekipy odgruzowywawczej. Teraz, kiedy już prawie odrobiłam się z robotą książkową, zaczynam oddychać i widzę, w jakim stanie jest nasze mieszkanie

Poza tym znów przytyłam i nie mam co na siebie włożyć - niestety dosłownie Albo zniszczone tak, że już tylko "na grzyby", albo za ciasne. Chyba w końcu spasuję i po prostu zanabędę coś w większym rozmiarze. Źle mi z tym

W ogóle co się teraz nosi? Albo czegoś się szczególnie nie nosi?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Bry
Byłam na Pikniku Średniowiecznym i przy okazji zwiedziłam całe Muzeum Wojska Polskiego - jaaaa ale cudowności!
O ja

Muszę się w końcu wybrać do Wawy na spokojnie - macie sporo rzeczy, które chciałabym zobaczyć

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 09:30   #1970
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

A ja się drugi raz w życiu spiekłam na raka cudnie było, ale cały kark mam czerwony i wszystko mnie uraża, włącznie z poduszką ale mimo to, nie ma lepszego relaksu niż słońce + dobra książka
Stary 2016-05-09, 09:44   #1971
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Albo czegoś się szczególnie nie nosi?

Patrzyłam ostatnio na ciuchy w H&M i Zarze i nosi się bardzo fajne rzeczy Styl trochę kolonialny (?), szarawary, luźne koszule, tuniki, kimona. Czerń, ciemna zieleń, złoto, biały/beżowy i na tym kwiatowo-roślinne wzory a'la secesja.

Stary 2016-05-09, 12:05   #1972
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Rejcz, o rany, od czego taki ból? Rodzenie łatwiejsze bo znieczulenie a skurcze odchodzą i wracają...

Co do kącika: może czarno białe fotografie w czekoladowych ciemnych ramach? Albo antyramach?
1. Nie wiadomo, poprzedni ginekolodzy twierdzili że to "normalne okoliczności towarzyszące @" Ja mam @ już ponad 20 lat, i wiem, które są co miesiąc hmmm "normalne". Nie mówię tu o natężeniu bólu tylko jego źródle. Jajniki mi tak wykręca tylko przy meeeega skróconych 22 dni cyklach, tak mniej więcej 3 razy w roku? No nic, zobaczymy, wizyta z przyczyn technicznych przełożona na za tydź. Może faktycznie normalne

2. Fotografie - tak, myślałąm o tym, czarno-białe? - to jest ciemny, bury kąt, i muszą mieć duuuuużo światłą w sobie. Ale lubię takie foto, więc też szukam. Światło jest kluczem do sukcesu.
Ramki - takie mieliśmy, ale ja chcę uciekać po trochu od retro i staram się elementy współczesne wprowadzać - rolety dzień noc, geometrycznie pogięte doniczki, także drewnianym ramkom też mówię adios. Szukam w necie, ale nic mnie nie natchło jeszcze.
Thnx

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Rejcz, ale te wszystkie "atrakcje" to w ramach @? Niezależnie od odpowiedzi, mocno tulę Nie wyobrażam sobie nawet czegoś takiego.
No w ramach,w ramach

Łączę się w bólu większego rozmiaru, bo to samo mam. Ale, pocieszył mnie fakt,że chociaż tyle odpuchłam (na wagę nie wejdę, nie ma mowy ) że mogłąm w starym płaszczu chodzić, bo się dopięłam i nawet nawet nie wyglądało to na tak starszny wcisk.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Obejrzeliśmy wreszcie "Pokój". Fajnie zagrany, o dziwo dziecko grało nawet bardziej niż wporzo, rewelacyjnie. Od połowy filmu jak zwykle hamerykańska sztampa musi być, choć produkcja Irlandia, Kanada brzmiały obiecująco, jednak nic z tego. Szkoda, że się to tak zesztampowało później, klasyczne pójścia na skróty. Pierwsza połowa jednak była bardzo dobra, do tego stopnia, że wybaczyłabym skandalicznie beznadziejny pomysł na główne, przełomowe "zdarzenie", parsknęliśmy tylko, ale listościwie, bo wiemy, że nie o to w tym wszystkim chodziło. Nie o konkretną akcję, tylko o to co w środku, więc luz, niech im będzie Film był obiecujący, naprawdę dobrze grany. Akurat motyw pieska rozumiem doskonale. Metoda małych kroków etc, otwieranie się najpierw na to co najbliższe (z kreskówki) niegroźne i upragnione. Serio, sam chłopczyk wywołał na mnie ogromne wrażenie.
Stary 2016-05-09, 15:20   #1973
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
1. Nie wiadomo, poprzedni ginekolodzy twierdzili że to "normalne okoliczności towarzyszące @" Ja mam @ już ponad 20 lat, i wiem, które są co miesiąc hmmm "normalne". Nie mówię tu o natężeniu bólu tylko jego źródle. Jajniki mi tak wykręca tylko przy meeeega skróconych 22 dni cyklach, tak mniej więcej 3 razy w roku? No nic, zobaczymy, wizyta z przyczyn technicznych przełożona na za tydź. Może faktycznie normalne

2. Fotografie - tak, myślałąm o tym, czarno-białe? - to jest ciemny, bury kąt, i muszą mieć duuuuużo światłą w sobie. Ale lubię takie foto, więc też szukam. Światło jest kluczem do sukcesu.
Ramki - takie mieliśmy, ale ja chcę uciekać po trochu od retro i staram się elementy współczesne wprowadzać - rolety dzień noc, geometrycznie pogięte doniczki, także drewnianym ramkom też mówię adios. Szukam w necie, ale nic mnie nie natchło jeszcze.
Thnx

No w ramach,w ramach

Łączę się w bólu większego rozmiaru, bo to samo mam. Ale, pocieszył mnie fakt,że chociaż tyle odpuchłam (na wagę nie wejdę, nie ma mowy ) że mogłąm w starym płaszczu chodzić, bo się dopięłam i nawet nawet nie wyglądało to na tak starszny wcisk.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Obejrzeliśmy wreszcie "Pokój". Fajnie zagrany, o dziwo dziecko grało nawet bardziej niż wporzo, rewelacyjnie. Od połowy filmu jak zwykle hamerykańska sztampa musi być, choć produkcja Irlandia, Kanada brzmiały obiecująco, jednak nic z tego. Szkoda, że się to tak zesztampowało później, klasyczne pójścia na skróty. Pierwsza połowa jednak była bardzo dobra, do tego stopnia, że wybaczyłabym skandalicznie beznadziejny pomysł na główne, przełomowe "zdarzenie", parsknęliśmy tylko, ale listościwie, bo wiemy, że nie o to w tym wszystkim chodziło. Nie o konkretną akcję, tylko o to co w środku, więc luz, niech im będzie Film był obiecujący, naprawdę dobrze grany. Akurat motyw pieska rozumiem doskonale. Metoda małych kroków etc, otwieranie się najpierw na to co najbliższe (z kreskówki) niegroźne i upragnione. Serio, sam chłopczyk wywołał na mnie ogromne wrażenie.
Wspolczuje dolegliwości
Oby lekarz coś pomógł trzymam kciuki mam nadzieję że będziesz zadowolona z wizyty "u mnie"

Macham z ławki na placu myślałam że będzie super szybki spacer bo Did się darl początkowo, ale jednak zasnął i śpi a ja się grzeje w słońcu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 17:55   #1974
rachell111
Zakorzenienie

Testowałam dziś, w zasadzie by się finalnie upewnić, że to nie moje klimaty, Si EDP. Nic mu nie dolega, to ładny zapach, ale na kimś. Mnie nie bierze. Podobny do Body z Burberry, w którym to kiedyś się gwałtownie acz krótkotrwale zadurzyłam

Później zapodałam sobie Beige Chanel, i żałuję, że nie posłuchałam negatywnych recek. Fatalny przeciętniak, faktycznie jak jakiś rozwodniony Versace. Bardzo duże rozczarowanie, ale to chyba nawet dobrze

No i nie wiem jak ja znajdę tego mojego kobieciaka. Coś bliskiego klimatom
Bal d'Afrique, lecz mniej dziewczęcego. BdA wydaje mi się taki wakacyjny, beztroski, casualowy. Gdyby był ciut cięższy, głębszy? to mogłoby być TO!
Stary 2016-05-10, 08:46   #1975
Maja102
Zakorzenienie

ja stesciłam owe słynne Cashbah
kadzidlane zielsko posypane imbirem, wszystko zielone, ostre i gryzące, fuuuu
Stary 2016-05-10, 09:46   #1976
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Fotografie - tak, myślałąm o tym, czarno-białe? - to jest ciemny, bury kąt, i muszą mieć duuuuużo światłą w sobie. Ale lubię takie foto, więc też szukam.

Fajnie zagrany, o dziwo dziecko grało nawet bardziej niż wporzo, rewelacyjnie. Od połowy filmu jak zwykle hamerykańska sztampa musi być, choć produkcja Irlandia, Kanada brzmiały obiecująco, jednak nic z tego.
1. chyba czarno białe bo kolorowe trochę kiczowato, nie? Albo obraz normalnie jakiś walnąć. Ramki pewnie gdzieś bywają proste "loftowe" w kolorze brązowawego metalu ale nie wiem...
A te napisy na białym tle to jak wyglądają?
2. o tak, dzieciak grał świetnie. Mi się akurat podobała druga część, że niby powinno być już cudnie, a właśnie nie jest. Mogli to jeszcze bardziej pociągnąć i zgłębić. W żadnym filmie jeszcze nie widziałam takiego rozwinięcia tego typu akcji więc nie odczułam sztampowości.

Cytat:
ja stesciłam owe słynne Cashbah
kadzidlane zielsko posypane imbirem, wszystko zielone, ostre i gryzące, fuuuu
Właśnie miałam pytać jak tam. Dla mnie to trochę mydło jak już wspominałam. Ostre i gryzące.
A dziś doleciała 30tka Dune

Stary 2016-05-10, 10:47   #1977
Spoora
Zakorzenienie

teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:16   #1978
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. chyba czarno białe bo kolorowe trochę kiczowato, nie? Albo obraz normalnie jakiś walnąć. Ramki pewnie gdzieś bywają proste "loftowe" w kolorze brązowawego metalu ale nie wiem...
A te napisy na białym tle to jak wyglądają?
2. o tak, dzieciak grał świetnie. Mi się akurat podobała druga część, że niby powinno być już cudnie, a właśnie nie jest. Mogli to jeszcze bardziej pociągnąć i zgłębić. W żadnym filmie jeszcze nie widziałam takiego rozwinięcia tego typu akcji więc nie odczułam sztampowości.
1. To właśnie zależy od tego jaka foto i czego, ale tego właśnie się boję. Żeby nie było tandetnie. Coś z perspektywą robi głębię, nawet te teoretycznie kiczowate pola lawendy widziałam dziś w miarę takie przyjemne, kojące i ładne, ale akurat za ciemne, bo z jakimś burzowym niebem Anyway. Musi mnie coś porwać. Obraz tam nie zrobi głębi, bo to tuż za plecami, krzesła stół, musi być foto. I to ze słońcem najlepiej, bo tam jest serio ciemno jak w d. Mówiłam, że do obiadu w dzień włączamy lampę?

napisy są, no cóż nie dla mnie https://www.google.pl/search?q=napis...HQFxCDsQsAQIIg U niektórych vlogerek, złote napisy wyglądają spoko, jak są dobrze dobrane, ale to nie moja bajka.
Metalowe uchwyty w kuchni mamy srebro satyna, także złoto na ramkach etc. odpada. Na razie jest gips i nie schnie
Dzięksy za zainteresowanie. Ja w zasadzie tak na głos myślę Jak kogoś natchnie, to miło, jak nie to nic

2. No ale to właśnie dla mnie było sztampą - zachowanie ojca "wiadomo dlaczego" , Brie - teraz etap taki, potem siaki, no nie będę spojlerować, takie totalnie przewidywalne, niemniej jak piszesz, mogli rozwinąć i zgłębić, to by było ciekawe a nie ot odbębnienie wątku, i next plis Spłaszczyli to, uprosćili, ucięli. Przez to, i kuriozalny wręcz pomysł na "przełomową scenę" nie mogę powiedzieć wow, kapitalny film, rewela etc. Mogę powiedzieć, jest to obraz na tyle przyzwoity, że można obejrzeć, ale nie mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest wybitny i klasa. A szkoda. Niemniej taka czwórka. On się po prostu na tle chłamowej reszty wyróżnia bardzo dobrze. A dzieciak zasługuje na szczególną uwagę

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-05-10 o 14:19
Stary 2016-05-10, 14:23   #1979
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
1. To właśnie zależy od tego jaka foto i czego, ale tego właśnie się boję. Żeby nie było tandetnie. Coś z perspektywą robi głębię, nawet te teoretycznie kiczowate pola lawendy widziałam dziś w miarę takie przyjemne, kojące i ładne, ale akurat za ciemne, bo z jakimś burzowym niebem Anyway. Musi mnie coś porwać. Obraz tam nie zrobi głębi, bo to tuż za plecami, krzesła stół, musi być foto. I to ze słońcem najlepiej, bo tam jest serio ciemno jak w d. Mówiłam, że do obiadu w dzień włączamy lampę?

napisy są, no cóż nie dla mnie https://www.google.pl/search?q=napis...HQFxCDsQsAQIIg U niektórych vlogerek, złote napisy wyglądają spoko, jak są dobrze dobrane, ale to nie moja bajka.
Metalowe uchwyty w kuchni mamy srebro satyna, także złoto na ramkach etc. odpada. Na razie jest gips i nie schnie
Dzięksy za zainteresowanie. Ja w zasadzie tak na głos myślę Jak kogoś natchnie, to miło, jak nie to nic
U mnie w kuchni jedynym elementem ożywczo-kolorystycznym jest fototapeta na kawałku ściany, z motywem tulipanów cała reszta biała + szafki białe. Co mnie natchnęło do dobierania dodatków w kolorze tych tulipanów i tak mam już fioletową konewkę, fioletową patelnię, fioletowe kapcie...

Ktoś mi powinien limo do kompletu nabić
Stary 2016-05-10, 14:59   #1980
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
U mnie w kuchni jedynym elementem ożywczo-kolorystycznym jest fototapeta na kawałku ściany, z motywem tulipanów cała reszta biała + szafki białe. Co mnie natchnęło do dobierania dodatków w kolorze tych tulipanów i tak mam już fioletową konewkę, fioletową patelnię, fioletowe kapcie...

Ktoś mi powinien limo do kompletu nabić
1.
Uwielbiam fioletowe dodatki Mam ścierki i kubki. Początkowo miałam czarne i czerwone ale twardość tej wody mnie zabiła, nie dałam sobie rady z zaciekami, osadem i odpuściłam.

2. Co kto lubi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości