PM 2017 cz. 18! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-10, 14:00   #2611
Nemmireth_
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017 cz. 18!

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Już na terenie Warszawy nie ma weekendowych

Właśnie znalazłam --> http://archidiecezja.warszawa.pl/wyd...zenskiego-140/ tyle że tu 2sob i 2 nd

A ogólnie tu jest stronka i mapka na których można poszukać. Tyle że trzeba wejść w każde bo niektóre są 10tyg, niektóre jakieś 3 wykłady, a inne po 2 weekendy
http://archidiecezja.warszawa.pl/dus...zedmalzenskie/

http://archidiecezja.warszawa.pl/map...=-1#wydarzenia

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:01   #2612
agnieszka_2612
Zakorzenienie

My mieliśmy weekendowe ale 3 soboty i 3 niedziele...

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:06   #2613
Nemmireth_
Zakorzenienie

Tu co wrzuciłam to są od 18.06 - 2 weekendy.
Potem 6.08 - 2 weekendy
3.09
Tyle że każde w innej parafii

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:08   #2614
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ale magisterka to byl dramat. Zupełnie nie wiedziałam jak ugryźć moj temat,dodatkowo pracowałam. Budziłam sie rano z depresja i kladlam sie tez z depresja ze nie zdaze. Miałam koszmary no ale w pewnym momencie stwierdziłam- kurczę tysiące ludzi broni sie we wrzesniu-nie ma tragedii. Tylko ze ja zawsze bylam ambitna,dobrze się uczyłam wiec to byl cios nie zdążyłam oddać pracy do konca czerwca,ale przyszedł kolejny cios promotor powiedzial ze Ci którzy chcą bronić sie we wrześniu maja oddać prace do 10 lipca Bo on wyjeżdża na wakacje. Interweniowalismy wyżej i udalo sie przełożyć to do 20 sierpnia. I wyobraźcie sobie ze pisałam prace przez cale dnie w te najgorsze upaly co byly po 40 stopni myślałam ze wykituje.
Ja też pisanie magisterki strasznie wspominam baaardzo ciężko mi się ją pisało, generalnie nie cierpie pisać dłuższych tekstów
Siedziałam po nocach, piłam energetyki, mnóstwo kawy żeby nie spać, no generalnie kiepsko
a teraz przechodze to z TŻtem, tzn nie siedzi poki co po nocach, ale zbytnio nie po drodze mu do biblioteki, bardzo dużo pracuje ostatnio, jeżdżę z nim żeby jakoś go wspomóc myslami
Jak dla mnie to mógłby bronić się we wrześniu ale jego rodzice bardzo go cisną na obronę.. no i mamy wstępne plany na wyjazd wrześniowy więc też bym chciała żeby obronił się jak najszybciej i miał to z głowy

Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość
Wczesniej mialam troche problemow, ktore pochlanialy moj czas i nie mialam nawet kiedy jechac do biblioteki. A tak to siedze w pracy, a jak mam dzien wolny to jakos ciezko mi sie zmobilizowac. Moje studia i magisterka to ostatnia rzecz o jakiej mysle Wprawdzie moglabym sie bronic w czerwcu, ale to wymagaloby duzego nakladu pracy. Obronie sie na spokojnie we wrzesniu, chce skonczyc studia w terminie. U nas w grupie tylko dwie dziewczyny bronia sie w czerwcu
No pewnie Obronisz się na spokojnie we wrześniu

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
A ja nigdy ani jedno ani drugie
Ja też ani złamania, ani skręcenia, ani nic powaznego

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:10   #2615
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez klauduska92 Pokaż wiadomość
To zapraszamy do Tarnowa, jeśli od marca nie zlikwidowali
A ja do Krakowa; )

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość

Właśnie znalazłam --> http://archidiecezja.warszawa.pl/wyd...zenskiego-140/ tyle że tu 2sob i 2 nd

A ogólnie tu jest stronka i mapka na których można poszukać. Tyle że trzeba wejść w każde bo niektóre są 10tyg, niektóre jakieś 3 wykłady, a inne po 2 weekendy
http://archidiecezja.warszawa.pl/dus...zedmalzenskie/

http://archidiecezja.warszawa.pl/map...=-1#wydarzenia
No są. Chodzi jak ja byłam na kursie 3 tyg temu to była jedna para z wawy bo właśnie w stolicy je zniesli jak widać nie
Stary 2016-05-10, 14:20   #2616
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
No raczej po sam tyłek miałam gips przez 6 tygodni pod koniec sierpnia złamałam a do szkoł wróciłam po listopada

Ale mowie o skreceniu :P
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:25   #2617
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mowie o skreceniu :P

nie słyszałam nigdy aby skręconą kostkę w gips wsadzili Miałam bandaż i jakieś maści, przez 2 tyg miałam oszczędzać i najlepiej nie chodzić jedynie o kulach i na w-f chyba 1,5 mc nie ćwiczyłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 14:29   #2618
malgosiaw123
Zakorzenienie

No ja właśnie jakoś niedawno gdzies słyszałam ze skrecana w gips

No ja miałam taka fioletowa banie a najgorzej jak sie potknęłam jak szlam o kulach. Myślałam ze się zawyje z bólu.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Zwolnilam sie wczesniej z pracy. Czuje sie tak bardzo zle ze nie jestem w stanie się zwlec z lozka by zjeść.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:32   #2619
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie jakoś niedawno gdzies słyszałam ze skrecana w gips

No ja miałam taka fioletowa banie a najgorzej jak sie potknęłam jak szlam o kulach. Myślałam ze się zawyje z bólu.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Zwolnilam sie wczesniej z pracy. Czuje sie tak bardzo zle ze nie jestem w stanie się zwlec z lozka by zjeść.
Też taką miałam
ja nie zapomnę, jak stąpnęłam nogą w gipsie przy tym dużym złamaniu miałam zakaz chodzenia nawet o kulach, ale musiałam iść jakoś do toalety, bo rodzice pracowali i jakoś mi się kula dziwnie ułożyła i stanęłam tą nogą myślałam że umrę z bólu

Stary 2016-05-10, 14:33   #2620
Kredzia_
Zakorzenienie

Dlatego ja nie robię magistra! szkoda czasu szkoda lat
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:37   #2621
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kredzia_ Pokaż wiadomość
też tak sądzę wystarczy mi inż. a i tak uważam, że zmarnowałam 3,5 roku życia i 13 tys. zł

Stary 2016-05-10, 14:37   #2622
taedio
MerDer 4ever

PM 2017 cz. 18!

Agnieszka z jakiej firmy to ubezpieczenie?

Ja miałam 2 razy skręcona kostkę - ostatnio 31.12.2015 o 23:58 i dalej mnie czasami pobolewa a o szpilkach nie wspominam mam nadzieje, ze do ślubu sie zregeneruje. No i ból niesamowity, potwierdzam :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-05-10, 14:40   #2623
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Agnieszka z jakiej firmy to ubezpieczenie?

Ja miałam 2 razy skręcona kostkę - ostatnio 31.12.2015 o 23:58 i dalej mnie czasami pobolewa a o szpilkach nie wspominam mam nadzieje, ze do ślubu sie zregeneruje. No i ból niesamowity, potwierdzam :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Polisa-Życie
długo Ci się to ciągnie, nie myślałaś o wizycie u lekarza i przeswietleniu?

Mnie często boli nadgarstek, który miałam pęknięty 11 lat temu i 3 tyg w gipsie

Edytowane przez agnieszka_2612
Czas edycji: 2016-05-10 o 14:41
Stary 2016-05-10, 14:47   #2624
motylek825
Zakorzenienie

Ale mnie głowa boli

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:47   #2625
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Polisa-Życie
długo Ci się to ciągnie, nie myślałaś o wizycie u lekarza i przeswietleniu?

Mnie często boli nadgarstek, który miałam pęknięty 11 lat temu i 3 tyg w gipsie

Dzięki, poczytam

Tzn nie jest tak, że cały czas mnie boli :p jak usiądę po turecku czy jakoś źle ułożę.. Wydaje mi sie, że sama się zregeneruje bo lekarz na koniec leczenia zlecał mi prześwietlenie i nic tam nie było no a że mocno skręcona to są takie konsekwencje
Stary 2016-05-10, 14:47   #2626
luna_laula
catwoman

Był u mnie tż i jestem w szoku, bo po 2 latach obsuwy udało mu się oddać pracę Jak w końcu zrobi ten dyplom to chyba kupię mu Oscara

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Byłam u promotorki, po część oficjalnej zaczęłyśmy ze sobą rozmawiać o różnych rzeczach. Miło mi się zrobiło jak powiedziała, że powinnam wybrać się na doktorat. To były moje ciche marzenia, a teraz ona z takim czymś wyskakuje
Zachęca cię do niestacjonarnych doktoranckich, proponuje pracę czy jak to u was wygląda?

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Aż tyle?!
U nas magisterka ma ok 60 stron
Moja miała 50 stron Jak ktoś ma tu problem z zakazem konkurencji po ustaniu stosunku pracy to zapraszam Dobra, żart, bo już mało co pamiętam xD

Cytat:
Napisane przez Taube Pokaż wiadomość
Witajcie
Ojjj magisterka jak to dawno pisałam :P

Dziś znów przychodzę z moją nową fanaberią.
Jak się Wam podoba taka 'poduszka' pod obrączki?==> załącznik
Mi się pod obrączki podoba tylko taca w kościele

Cytat:
Jasne zaufanie zaufaniem ale wiesz jak to jest..człowiek pod wpływem innych osób może się bardzo zmienić. Nie wiesz co życie przyniesie. I lepiej ładnie wszystko mieć na papierze.
No i właśnie gdyby coś się stało tż, a ty zostajesz z niczym...bo jak się wtedy rozliczycie?

Cytat:
U mnie wymóg licencjatu to byl 90-120

Magisterka od 90.
Ja na szczęście miałam jednolite magisterskie, a długość pracy mgr zależała od tematu. Jedni pisali na 150, a inni jak ja na 50

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u której z was organizują weekendowe nauki? Podajcie mi namiary. Straciłam nadzieję, że u nas coś znajdę.
My robimy w Lublinie za 150 zł sob- niedz.

Cytat:
Ja nie miałam wyboru Całe życie pod górkę, studia dawno skończone, a ja nadal w książkach zabawa trwa

luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:48   #2627
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Dzięki, poczytam

Tzn nie jest tak, że cały czas mnie boli :p jak usiądę po turecku czy jakoś źle ułożę.. Wydaje mi sie, że sama się zregeneruje bo lekarz na koniec leczenia zlecał mi prześwietlenie i nic tam nie było no a że mocno skręcona to są takie konsekwencje
Chyba że tak Do wesela się zagoi

Stary 2016-05-10, 14:50   #2628
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
też tak sądzę wystarczy mi inż. a i tak uważam, że zmarnowałam 3,5 roku życia i 13 tys. zł

No i pjona

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Luna a Ty prawo studiowalas?
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:50   #2629
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Ania!
Co się dzieje? Martwię się o Ciebie
Bezsenność i brak apetytu brzmi źle
Dzisiaj mam większy apetyt. Chociaż rano mnie mdliło i ciągle chce mi się pić. Wydaje mi się że przed okresem mam takie jazdy zdrowotne.
Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
Ankaa, nie powinnaś iść do lekarza?
I co mam powiedzieć? dzień dobry, mam męczące sny,często przerywane i ze zmęczenia nie jestem głodna... każde mi iść do psychiatry
Cytat:
Mnie Arabska wciągnęła, pochłaniałam te książki później jest córka, krew, księżniczka no i najnowsza piąta (wcześniej pisałam 4) część - krucjata.
Moja siostra też poleca te książki. Ja ich jeszcze nie czytałam,bo nie przepadam za życiowymi dramatami.
Cytat:
No troche wlozylam... Ale no jak miałoby to nie być moje to chociaż niech dziecko bedzie miało w przyszlosc ;P nie martwię sie tym za bardzo raczej sporów żadnych o to byc nie powinno lepsze to niz placic kredyt chyba ze teściowe zrobia mi niespodziankę i kiedys przepiszą czesc na mnie i na tz coby sie nie działo wrócić bede miała gdzie
Powiem ci , ze o nieruchomość nawet daleka rodzina nagle zacznie walczyć.
Znam parę takich spraw, gdzie mieszkanie nie było bezpośrednio na kogoś przepisane i nagle znalazł się ktoś w dalszej rodzinie, kto uważał, że im się bardziej ta nieruchomość należy.
Cytat:
Nie potrzebne mi, ale dzięki Pracę dostałam w piątek Dzisiaj z ciekawości pojechałam

Pojechałam, bo i tak miałam coś do załatwienia więc co mi tam...

Ale już tak dowalili, że miałam ochotę ich wyśmiać
Obowiązki:

Wynagrodzenie - minimalne głupiego na lato szukają
Szukają jelenia
Cytat:
Napisane przez marta0o01 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Trafiłam na wasz wątek pierwszy raz. Bierzemy ślub 2 września 2017. Ślub zaczelismy planować dopiero kilka dni pare spraw już zdążyłam pozałatwiać. Niestety musze wszystko robić online bo nie mieszkamy w Polsce. I tak właśnie zaczęłam myśleć nad dekoracjami. Chciałam wynająć dekoratorkę i napisałam maile do kilku firm, opisałam dokładnie co chcę i właśnie dostałam wstępną wycenę i się przeraziłam. I zaczęłam się zastanawiać czy jest to możliwe żeby zająć się tym samemu. Problem polega głównie na kwiatach w kwiaciarniach ceny są kosmiczne.. Czy któraś z was podjęła się tego sama?
I moje drugie pytanie dotyczy sukni ślubnej. Nie wiem jeszcze czy będę szyć na zamówienie czy kupować w salonie. Chciałam pojechać do Polski w przyszłym roku w maju na powiedzmy miesiąc a później od początku sierpnia do ślubu zostać w Polsce. Czy jest to możliwe żeby zacząć oglądać i przymierzać suknie w maju? Czy będzie już za późno?
Witam
Są hurtownie i targi kwiatów i jest trochę taniej, ale zależy jakie chcesz kwiaty.
Warto by było byś przymierzyła parę sukni, póki nie masz dużego brzuszka. Wydaje mi się że w maju może być za późno na szukanie odpowiedniego kroju
Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Głównie ale nie potrafię stwierdzić, co mi tak szkodzi. Tyle razy już myślałam, że wiem... No i co jakieś kilka tygodni, robi mi się słabo, jakby od miesiąca nic nie jadła.
Bierzesz moze probiotyki?
Cytat:
Ja staram sie nie narzekać. Często pobolewa mnie glowa,ale tym sie zupełnie nie przejmuje bo jest do przeżycia a Ci co mają migreny maja o wiele,wiele gorzej.

Gdyby cos mi bylo od czasu do czasu to bym nie przywiazywala do tego uwagi ale np te problemy z wypróżnianiem to jakis dramat. Pije zielona herbata,miete,nic mi nie pomaga.

Tak samo te dlugotrwale wzdęcia sa nie do zniesienia. I czy jem lekko,czy ciężko-nie ma na to reguły. A dzisiaj chyba znowu nam gorączkę i boje sie ze bez antybiotyku się nie obejdzie chyba nie doleczyłam tego przeziębienia. Jak domowymi sposobami mogę?
Czosnek to antybiotyk naturalny ale koniecznie trzeba brać probiotyki jedząc go. Kefir/jogurt lub probiotyki z apteki.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 14:53   #2630
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Z tym że mieszkanie będzie własnością banku więc darowizna chyba nie wchodzi w grę?

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Nie rozumiem czegoś takiego jak mieszkanie jest własnością banku, bank tylko udziela środków pieniężnych na zakup to tak jak kupować telefon za pożyczkę z banku i ma być on jego własnością ?
Nie wydaje mi się: Bank udziela właścicielowi środków na zakup własności, jeżeli jest problem ze spłatą to wtedy może to zająć ale nie wcześniej czyż nie tak ? Bo sama nie wiem

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
A ja nigdy ani jedno ani drugie
Ja też
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:57   #2631
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czegoś takiego jak mieszkanie jest własnością banku, bank tylko udziela środków pieniężnych na zakup to tak jak kupować telefon za pożyczkę z banku i ma być on jego własnością ?
Nie wydaje mi się: Bank udziela właścicielowi środków na zakup własności, jeżeli jest problem ze spłatą to wtedy może to zająć ale nie wcześniej czyż nie tak ? Bo sama nie wiem

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Ja też
Bank wpisuje się w księgę wieczystą nieruchomości i nie możesz jej zbyć bez zgody banku. Tak mi się wydaje?

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 14:57   #2632
luna_laula
catwoman

Cytat:
Mój tż tak gada i strasznie mnie to wkurza Mógł zrezygnować po roku, a nie odkryć na 4, że go nudzi inż. i wszystkim walnąć w ch..... Mam nadzieję, że w tym miesiącu sprawę zamknie.

Tak naprawdę to nigdy nie wiadomo co się w życiu przyda, warto zrobić inż. lub lic. najlepiej za darmo, a nie płakać potem jak mój ojciec od 10 lat, że gdyby miał dyplom to to i tamto... Z biegu po szkole średniej łatwo to zrobić, szczególnie jak nie ma się dzieci, pracy kredytów itd.

Stary 2016-05-10, 14:59   #2633
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Bank wpisuje się w księgę wieczystą nieruchomości i nie możesz jej zbyć bez zgody banku. Tak mi się wydaje?

Na czas trwania kredytu tylko tak ?
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 15:00   #2634
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Mój tż tak gada i strasznie mnie to wkurza Mógł zrezygnować po roku, a nie odkryć na 4, że go nudzi inż. i wszystkim walnąć w ch..... Mam nadzieję, że w tym miesiącu sprawę zamknie.

Tak naprawdę to nigdy nie wiadomo co się w życiu przyda, warto zrobić inż. lub lic. najlepiej za darmo, a nie płakać potem jak mój ojciec od 10 lat, że gdyby miał dyplom to to i tamto... Z biegu po szkole średniej łatwo to zrobić, szczególnie jak nie ma się dzieci, pracy kredytów itd.
Ja na dzienne nie chciałam iść, bo chciałam już pracować na pełen etat... A jak uświadomiłam sobie, że te studia to średni pomysł to skończyłam 2 rok, więc i 1.5 przetrwałam ale broniłam się w terminie i wszystko za pierwszym podejściem poszło
Ale chociaż to wyższe mam... a nóż się przyda ;D

Edytowane przez agnieszka_2612
Czas edycji: 2016-05-10 o 15:04
Stary 2016-05-10, 15:02   #2635
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Tez uważam ze zmarnowałam 3,5 roku. Uświadomiłam to sobie juz na 1 roku, ale było mi żal juz tego pierwszego, wiec uznałam ze chociaż będę mieć wyższe

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 15:04   #2636
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
też jestem tego zdania, tego się na plecach nie nosi mój TŻ poszedł na studia, bo razem z jego mama go cisnęłyśmy, a ostatnio okazało się, że jednak ten wymęczony licencjat przydał się tak samo tata, gdyby miał studia to wystarczyłoby mu zrobić podyplomówkę, a tak musiał 3,5 roku robić inżyniera w mieście oddalonym od nas o 200 km
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 15:08   #2637
papaPapaya
Zakorzenienie

hejka, ja juz po zajęciach - czytałam was na bieżąco a nie mialam jak odpowiadać bo troche byłby przypał
co do ubezpieczenia - jak już sie jest w ciąży to karencja musiałaby wynosić - ileś tygodni i żaden ubezpieczyciel na to nie pójdzie trzeba było się ubezpieczyć przed ciążą - w sumie troche żałuje, że o tym nie pomyślałam, ale ta decyzja to był spontan

właśnie na obiad robi mi się ryba na parze i do tego frytki
od czasu ciąży nie umiem jeść zdrowo, więc staram się przemycać jakieś wartościowe jedzenie, jak np. dzisiaj rybe

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 15:09   #2638
Taube
Mżonka

Ja moją magisterkę wspominam zacnie. Temat miałam czadowy, w dodatku wena dopisywała. Napisałam magisterkę 7 miesięcy przed terminem ^^ caluśka po niemiecku, wyszło 77 stron. Gdybym mogła napisałabym jeszcze jedną, ale na doktorat już nie mam siły :P Powiedziałam koniec z edukacją. Chyba że jakiś kursik wedding plannerki na luzaku i bez spiny
Stary 2016-05-10, 15:10   #2639
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też
Aniołek, nie do końca. Jak u nas będą wysiedlac ludzi to Państwo najpierw spłaca Banki, żeby zeszły z hipoteki. Więc domu np sa w pewnym sensie banków...
Stary 2016-05-10, 15:11   #2640
luna_laula
catwoman

Cytat:
No i pjona

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Luna a Ty prawo studiowalas?
stesty/niestety tak

Cytat:

Ja też
Cytat:

To nie jest tak, że bank jest właścicielem. Do księgi wpisujesz hipotekę, która obciąża nieruchomość. Bank jest wierzycielem hipotecznym.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości