Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-10, 15:11   #1051
haneczkab92
Ania

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków Przydały się Przytyłam przez 2 tygodnie 0,5 kg także mam +8 kg

Wczoraj rano zrobiłam zamówienie w aptece Gemini i już dziś rano paczuszka była

Super!

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Ale u mnie ten worek owodniowy wciska się w szyjkę stąd pewnie to ryzyko nagłego porodu jest większe, a i ciężar dwóch dzieci większy niż u Was , więc się nies przejmujcie.

No też się trochę przestraszyłam, spodziewałam się tego, ale jak już profesor to potwierdził to mi się nogi ugięły, ale skoro położne mówią, że niekoniecznie tak musi być to może też mają rację, mają w końcu duże doświadczenie.

Też się boję co z alergią jak wyjdę z tych grubych murów, dla mnie najgorszy kwiecień-czerwiec. Póki co w miarę się trzymam, choć częściej kicham i katar ciążowy też mam.
Chodzi o to, że po prostu te wszystkie wieści od nas wszystkich w zasadzie brzmią już bardzo poważnie, tu rozwarcie, tu brak szyjki, tu coś tam..
Niedługo będą kolejne wieści typu: "dzisiaj na świat przyszedł/przyszła..."

Zjadłam obiad i nie mam weny na nic
A przydałoby się kilka rzeczy zrobić...;p

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 15:59   #1052
australia87
Zakorzenienie

Agusia

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Heloł!
Ja miałam dzisiaj wizytę i pomyliłam godziny. Byłam pewna, że mam na 9:00 a okazało się że miałam na 10:00 Odebrałam wyniki z labka ( mocz i krew w porządku) i skorzystałam z wolnej godzinki idąc na lody

Na wizycie też w porządku, szyjka prawie całkiem skrócona ale zamknięta, więc ok jak na 35 tc. Dostałam skierowanie na ostatnie badania, których nie jeszcze nie miałam, GBS pobierze następnym razem.

Wody płodowe, łożysko, przepływy w normie. Zdaje się, że Ignaś nie będzie gigantem, bo waży dopiero 2300 g. Lekarz powiedział że do TP powinien dobić do 3 kg.
Dobrze ale dlaczego mój bandzioch taki wielki w takim razie ja się pytam ? I dlaczego tak tyć zaczęłam? Mam nadzieję, że to wodę zatrzymuje organizm, a nie tłuszcz...
Lód na śniadanie zawsze spoko

Cytat:
Ja po badaniu szyjki u profesora, długość 8 mm, rozwarcie na 1-1,5 cm, powiedzieli, że mogę w każdej chwilii urodzić, choć położne twierdzą, że jeszcze tu im zardzewieję. Dostałam Celeston.
Łuuuhuuu...

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
No ja raczej mojego męża z wagą nie przeskoczę- waży 103kg i mam wrażenie, że PRZYTYŁ W CIĄŻY Będziemy zrzucać razem.
U nas od początku jest mówione, że JESTEŚMY W CIĄŻY - ja w takiej 'normalnej', mąż w spożywczej

Jak sobie radzicie dziewczyny z tym katarem ciążowym? Bo coś tam poczytałam i raczej to to, bo nic więcej mi nie dolega poza zatkanym nosem i przy tym znikomą ilością kataru, a ciągnie się już ponad tydzień

Wstałam właśnie po dwugodzinnej drzemce Wstawiłam ziemniaki i będę robiła zapiekankę ziemniaczaną z kiełbaską
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 16:03   #1053
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po badaniu szyjki u profesora, długość 8 mm, rozwarcie na 1-1,5 cm, powiedzieli, że mogę w każdej chwilii urodzić, choć położne twierdzą, że jeszcze tu im zardzewieję. Dostałam Celeston.
o matuchno!

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków Przydały się Przytyłam przez 2 tygodnie 0,5 kg także mam +8 kg

Wczoraj rano zrobiłam zamówienie w aptece Gemini i już dziś rano paczuszka była
Też robiłam wczoraj do południa zamówienie i nic jeszcze nie mam

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 16:15   #1054
olinka012
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

MariaFranceska trzymaj sie !

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 16:20   #1055
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Hej, u mnie wczoraj po wizycie ok. Nic nowego się nie dowiedziałam. Do drugiej lekarki idę w pon.

Wczoraj mąż wziął użeta, bo strasznie wymiotował, ale to chyba nie rota, dzisiaj już ok i poszedł do pracy.

A dzisiaj 8 urodziny mojej córci prezent dostała rano, bo mąż nie wytrzymał czyli życzę miłego dnia i lecę przygotowanie ulubione smakołyki mojego Kwiatuszka <3

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
100 lat dla córki. Obyś się w poniedziałek dowiedziała czegoś więcej.
Cytat:
Dzień dobry

Na 10:10 mam diabetologa. Także trzymajcie kciuki, abym chociaż te 0,5 kg przytyła to trochę będę spokojniejsza
Trzymałam cały czas. Mam nadzieję, że z pozytywnym skutkiem.
Doczytałam i gratuluję
Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam mojego szkraba

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ej... Super patent, nie trzeba machać mopem

A nie ma czegoś takiego dla kota? Mam dwa, więc mopowanie miałbym z głowy
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Mój mąż mi wczoraj powiedział: wiesz, że ja będę płakał? Ja pytam ale co, dlaczego?
On mówi, że oglądał rano porodówkę, i popłakał się jak się obce dziecko w telewizji urodziło, więc przy swoim to on będzie ryczał...
Rozczulił mnie, bo już widziałam jego łzy w oczach, ale łzy szczęścia
Super że taki wrażliwy ten twój chłop. Mój to nawet jak na takie przemyślenia to nie powie
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
No to chyba pobiłam rekord wątkowy: waga dziś pokazała +21kg pół kilo i waga wejdzie w strefę trzycyfrową Chcę już czerwiec...

Zabieram się za malowanie łóżeczka.
Już Ci wszystko liczę - wody płodowe 2 kg łożysko pewnie też z 2kg do tego dochodzi waga piersi też przyjmijmy że 2 kg do tego krew, której objętość się zwiększa - też 2 kg dziecko 2,5 kg do tego dochodzą inne rzeczy których nie pamiętam, też pewnie z 2 kg a reszta to zmagazynowana woda tak że nie masz się czym przejmować. Ja mam + 17 i jak tak sobie liczę to od razu mi lepiej
Cytat:
Heloł!
Ja miałam dzisiaj wizytę i pomyliłam godziny. Byłam pewna, że mam na 9:00 a okazało się że miałam na 10:00 Odebrałam wyniki z labka ( mocz i krew w porządku) i skorzystałam z wolnej godzinki idąc na lody

Na wizycie też w porządku, szyjka prawie całkiem skrócona ale zamknięta, więc ok jak na 35 tc. Dostałam skierowanie na ostatnie badania, których nie jeszcze nie miałam, GBS pobierze następnym razem.

Wody płodowe, łożysko, przepływy w normie. Zdaje się, że Ignaś nie będzie gigantem, bo waży dopiero 2300 g. Lekarz powiedział że do TP powinien dobić do 3 kg.
Dobrze ale dlaczego mój bandzioch taki wielki w takim razie ja się pytam ? I dlaczego tak tyć zaczęłam? Mam nadzieję, że to wodę zatrzymuje organizm, a nie tłuszcz...

W każdym razie ogólnie ok., więc jestem szczęśliwa

Załatwiłam po wizycie u gina jeszcze raz laboratorium i lekarza rodzinnego po pozwolenie na poród sn.
Super że z młodym wszystko ok. I waga też ok. Przynajmniej Ci we wszystkie ciuszki wejdzie a jak szyjka zamknięta to nie ma się czym przejmować .
Cytat:

:
O rany, to rzeczywiście możesz być następną... Ale jeszcze chwilę poczekaj do tego 20.05 ok?
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60154636]Maria Francesca a masz już termin cc? I jak tam Twoje dzieciaczki?
Starszak ile teraz ma?

Ja mam jutro wizytę z ktg ale rodze w czerwcu, więc looz

Piękna pogoda, dużo na dworze siedzimy. Popołudniu mamy w domu Kinderparty- wpada rocznik 2014. Oj będzie sprzątania!

Caryca Ja w pierwszej ciąży też miałam ponad 20 na plusie. Teraz mam mniej, ale jestem grubsza widzę po ciuchach. Zrzycimy to po porodzie, w sierpniu będziemy śmigać w bikini :-D no, może we wrześniu

Dziewczyny planujecie wakacje (w sensie wyjazdów) z dzieciakami? Mi się marzy, ale nie gdzieś super daleko. Mamy fajną miejscowke w Węgierskiej Gorce, to półtora h drogi, oby się udało wyjechać choć na parę dni tylko nic nie mamy zaplanowane...

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

My myśleliśmy pojechać gdzieś we wrześniu, jak już będziemy wiedzieć jakie to nasze dziecko jest i jak z obsługą jego raczej w Polskę myślimy, ale kto wie

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-05-10 o 16:28
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 16:27   #1056
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Tylko wdzianko dla dziecka widziałam, dla kota niestety nie, chyba, że w to je wciśniesz

Stary 2016-05-10, 16:29   #1057
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko wdzianko dla dziecka widziałam, dla kota niestety nie, chyba, że w to je wciśniesz

No to jest super chce takie!!

Stary 2016-05-10, 16:48   #1058
CarycaKatharina
Zadomowienie

Chudziaszek ciekawe wyliczenie pocieszajace, ze tu po porodzie powinno byc jakies 10kg mniej na wstępie
Stary 2016-05-10, 16:52   #1059
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie no muszę to mieć jak nie koty to syna w to wcisnę, niech ma jakieś obowiązki

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Chudziaszek ciekawe wyliczenie pocieszajace, ze tu po porodzie powinno byc jakies 10kg mniej na wstępie
Mi też tak wychodzi z obliczeń jednym słowem ciąża to najlepsza dieta odchudzająca
Stary 2016-05-10, 16:55   #1060
motylek1984
Zadomowienie

Ogłaszam, że materacyki nareszcie doszły, rzeczywiście data na nalepce listu przewozowego to 25 kwietnia, czyli firma kurierska zawaliła. Babka m gratisie dorzuciła chusteczki nawilżające, ochraniacz na materacyk imate oddychającą do fotelika. Bylam w centrum ogrodniczym, kupiłam kwiaty na taras i na parapet, dużo skromniej niż co roku, ale nie będę miała tyle czasu na pielęgnację co zwykle.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 17:03   #1061
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ogłaszam, że materacyki nareszcie doszły, rzeczywiście data na nalepce listu przewozowego to 25 kwietnia, czyli firma kurierska zawaliła. Babka m gratisie dorzuciła chusteczki nawilżające, ochraniacz na materacyk imate oddychającą do fotelika. Bylam w centrum ogrodniczym, kupiłam kwiaty na taras i na parapet, dużo skromniej niż co roku, ale nie będę miała tyle czasu na pielęgnację co zwykle.
To dobrze, że w końcu dotarły, no i jeszcze te gratisy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 17:07   #1062
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no muszę to mieć jak nie koty to syna w to wcisnę, niech ma jakieś obowiązki

Stary 2016-05-10, 17:29   #1063
haneczkab92
Ania

Cytat:
100 lat dla córki. Obyś się w poniedziałek dowiedziała czegoś więcej.

Super że taki wrażliwy ten twój chłop. Mój to nawet jak na takie przemyślenia to nie powie

Już Ci wszystko liczę - wody płodowe 2 kg łożysko pewnie też z 2kg do tego dochodzi waga piersi też przyjmijmy że 2 kg do tego krew, której objętość się zwiększa - też 2 kg dziecko 2,5 kg do tego dochodzą inne rzeczy których nie pamiętam, też pewnie z 2 kg a reszta to zmagazynowana woda tak że nie masz się czym przejmować. Ja mam + 17 i jak tak sobie liczę to od razu mi lepiej

Super że z młodym wszystko ok. I waga też ok. Przynajmniej Ci we wszystkie ciuszki wejdzie a jak szyjka zamknięta to nie ma się czym przejmować .

O rany, to rzeczywiście możesz być następną... Ale jeszcze chwilę poczekaj do tego 20.05 ok?

My myśleliśmy pojechać gdzieś we wrześniu, jak już będziemy wiedzieć jakie to nasze dziecko jest i jak z obsługą jego raczej w Polskę myślimy, ale kto wie
Twoje wyliczenia co do wagi idealne!!

Cytat:
Super, że w końcu je masz!

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-10, 18:31   #1064
SilesianBeauty
Raczkowanie

Cytat:

SilesianBeauty- no to dobrze, że więcej nie poszłaś na nocki, to naprawdę męczące, szczególnie w ciąży, gdzie powinien organizm wtedy odpoczywać.
I rozumiem(przeczytałam) z jakiego powodu cesarka, nie dziwię się w ogóle
Szkoda tylko, że teściowa zrozumieć nie może
Stary 2016-05-10, 18:39   #1065
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

Czad!!! Poprosze w rozm 56 i 92
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 18:40   #1066
australia87
Zakorzenienie

Jak tu spokojnie dzisiaj

Cytat:
Napisane przez SilesianBeauty Pokaż wiadomość
Ech te teściowe Nie martw się, nie jesteś tu sama z niezrozumieniem ze strony teściowej
Chcesz żebym dodała Cię do pierwszego posta? Jeśli tak, to podaj mi proszę informacje, które chcesz żebym zamieściła: imię, wiek, TP, płeć i imię dzidziola

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60169141]Czad!!! Poprosze w rozm 56 i 92 [/QUOTE]
Na allegro jest za 130 zł
Stary 2016-05-10, 18:48   #1067
MariaFrancesca
Zakorzenienie

dzanet zapomniałam napisać, nie mam starszaka, pierwszą ciążę poroniłam na wczesnym etapie, puste jajo płodowe. Dlatego tak się cieszyłam, że w tej ciąży wszystko gra.

Cytat:
A który tc masz???
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
MariaFrancesca to sie dzieje
a ktory tc u Ciebie?
Dziś 33 tc + 3 dni

Cytat:
Chodzi o to, że po prostu te wszystkie wieści od nas wszystkich w zasadzie brzmią już bardzo poważnie, tu rozwarcie, tu brak szyjki, tu coś tam..
Niedługo będą kolejne wieści typu: "dzisiaj na świat przyszedł/przyszła..."
No pewnie za niedługo może tak być

Cytat:
Lód na śniadanie zawsze spoko

Łuuuhuuu...

Jak sobie radzicie dziewczyny z tym katarem ciążowym? Bo coś tam poczytałam i raczej to to, bo nic więcej mi nie dolega poza zatkanym nosem i przy tym znikomą ilością kataru, a ciągnie się już ponad tydzień
Mały lodzik na śniadanie czemu nie

Katar ciążowy psikam do nosa sól fizjologiczną przelaną do butelki z atomizerem (mój tata skadś miał) pomaga czasem dopiero po którymś psiknięciu i oczyszczeniu nosa, szczególnie upierdliwe jak trzeba ciągle leżeć.

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
MariaFranceska trzymaj sie !

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
Dzięki
Cytat:
Celuję właśnie w tydzień z Dniem Matki, może się uda .

Widzę, że niechcący zasiałam panikę na wątku, sorki, nie miałam takiego zamiaru, pamiętajcie, że bliźniaki szybciej, więc może nie macie się czym martwić.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 18:50   #1068
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez SilesianBeauty Pokaż wiadomość
Że będziesz mieć cesarkę?
Ach te teściowe
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60169141]Czad!!! Poprosze w rozm 56 i 92 [/QUOTE]

Ło matko święta, kobito, odpuść chociaż noworodkowi

Mąż mi przyniósł bez!! uwielbiam, kocham ten zapach, wygląd!!!
ach.. jak mało czasami potrzeba do szczęścia

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-05-10 o 18:54
Stary 2016-05-10, 19:07   #1069
Honcia
Zakorzenienie

Jaki tu spokój...

Teraz cisza a do rana pewnie znowu ze 3 strony będzie do nadrobienia

Ja miałam męczący dzień. Niby nie jest tak gorąco ale mam wrażenie, że w sklepach i bankach jeszcze grzeją bo gdzie dzisiaj weszłam tam brakowało mi tlenu i mega gorąco mi było...

Śliweczko dobre wieści z wizyty Grunt, że Małe zdrowe i jeszcze nie rodzisz
MariaFranceska trzymam kciuki żeby Dzieciaczki jak najdłużej w brzuszku posiedziały Ja bym bardziej wierzyła położnym bo one mają taką empiryczną wiedzę i często widzą więcej niż lekarze

Spadam w morską toń czyli na klęcząco umyję się w mojej niewygodnej wannie i będziemy z małżonkiem spędzać romantyczny wieczór... skręcimy komodę

Do juterka Mamuśki

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 19:08   #1070
motylek1984
Zadomowienie

Mariafrancesca, ja mam termin na 28 czerwca i mam dzis 33tc i 1d, a ty masz tp na 16czerwca, więc skąd wziął ci się ten tydzień??? Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę???
Stary 2016-05-10, 20:08   #1071
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
dzanet zapomniałam napisać, nie mam starszaka, pierwszą ciążę poroniłam na wczesnym etapie, puste jajo płodowe. Dlatego tak się cieszyłam, że w tej ciąży wszystko gra.
Przykro mi Źle zrozumiałam Twoją wypowiedź.
Super że się Wam udało Moja koleżanka straciła ciązę w 10tc (drugą, z pierwsza wszystko ok i ma syna w wieku mojej Zosi). Miała tez być mamą czerwcową. Zgodnie z zaleceniami lekarza zaczęli się starać po 3 mc i jeszcze się nie udało. Myślę, że to przez stres...
Cytat:
Że będziesz mieć cesarkę?
Ach te teściowe

Ło matko święta, kobito, odpuść chociaż noworodkowi

Mąż mi przyniósł bez!! uwielbiam, kocham ten zapach, wygląd!!!
ach.. jak mało czasami potrzeba do szczęścia
Nie ma lekko, damy rade ale musimy sie rodzinnie wspierac w obowiązkach

Jestem po imprezie maluchów. OMG jaki burdel Paluszki i biszkopty sa wszędzie! Zabawki zresztą też Ale dzieci się wyszalały. Bardzo lubie takie spotkania. Bezcenne oglądac jak próbują się dogadać, a jeszcze ani jedno porządnie mówic nie potrafi. I przy takich spotkaniach najbardziej widac postępy w ich rozwoju społecznym Kiedyś był jeden wielki krzyk o wszystko, teraz też są sprzeczki, ale potrafią załagodzić je bez krzyku (choc nie koniecznie bez przepychanek).

Dobra, to teraz kąpiel i spanko. Jutro na 16 KTG i wizyta a potem urodziny dziadka (o których zapomniałam )
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 20:20   #1072
kiara92
Rozeznanie

Hej
Melduję się po wizycie. U nas ogólnie wszystko dobrze. Feluś waży 2400 gramów. Planowane cc będę mieć prawdopodobnie 20 czerwca, mam iść do szpitala się zarejestrować po 35 tygodniu. Równocześnie, jeśli tylko warunki pozwolą mam mieć usuniętą torbiel jajnika. Wybrałam też szpital przy pomocy ginekolog, najbezpieczniej będzie w Uniwersyteckim. Po skończeniu 35 tc mamy zrobić gbs, hiv, hcv, hbs, toksoplazmozę i kupę innych badań, ponoć szpital wymaga. A w ogóle dzisiaj po raz pierwszy nasz synek nie wtulał buziaczka w łożysko, co prawda spał, ale pierwszy raz widzieliśmy jego twarzyczkę z przodu Ma śliczne, pełne usteczka po mnie
Co do wagi to ja się dzisiaj załamałam (przez chwilę ), bo pokazała mi w południe 13,8 kg na plusie. Nie wiem jak to się stało, bo ważyłam się 1,5 tygodnia temu przed wyjazdem do rodziców i było 11.
A poza tym zrobiłam dzisiaj dwa pierwsze prania malutkich ubranek i nie mam pojęcia, ile zajmie mi wypranie i uprasowanie wszystkiego. Przeczytałam, że powinno się prać jakimś programem antyalergicznym, z podwójnym płukaniem i czymś tam jeszcze, a u mnie on trwa coś blisko 200 minut Na dodatek po malowaniu sypialni mamy w mieszkaniu istny armagedon. A i do końca tygodnia muszę zamówić jakiś wózek, bo czas oczekiwania to 6-8 tygodni, a ja nadal nie wiem

Cytat:
Jak mogłam???? :-D. Szczerze żałuję :-D. No więc u mas wszystko dobrze, maluchy nadal równo rosną, mają już po 2kg :-D jestem w szoku, bo w ciągu dwóch tygodni przybrały po 400g. Tylko że mała, położenia główkowego, obróciła się poprzecznie, jak ona to zrobiła ja się pytam? Przecież już tam od dawna miejsca nie ma na akrobacje. Szyjka zamknięta ;-) no i teraz wizyty co tydzień. Naoglądam się tych moich dzieci :-D
Super wieści! Faktycznie niezła z małej akrobatka Nasz jest jeden, a od 24 tygodnia ciąży nie zmienił pozycji.

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość

A dzisiaj 8 urodziny mojej córci prezent dostała rano, bo mąż nie wytrzymał czyli życzę miłego dnia i lecę przygotowanie ulubione smakołyki mojego Kwiatuszka <3

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze życzenia dla córeczki!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jestem, jestem dzięki Miqesi za wywołanie byłam na urlopie, wróciłam w sobotę, ale zostaliśmy do niedzieli u teściów. Wróciłam i nadrabiałam, ale wczoraj też zaczęłam skręcać meble do pokoju dzieci w końcu więc nie miałam czasu na wizaż.
No więc tak - udało mi się nie urodzić chociaż powiem Wam, że jak wchodziłam na Chojnik to tak sobie myślałam, czy aby na pewno włażenie gdziekolwiek w końcówce 8 miesiąca to dobry pomysł ale była tam też droga dojazdowa dla aut, więc stwierdziłam, że jak coś to karetka dojedzie wyjazd super udany, córcia zadowolona my tym bardziej, na basenach zachowywała się jak szalona fakt, że po tych kilku dniach cały czas na nogach to chętnie odpoczywam teraz.
Dzisiaj skręcam łóżeczko i potem trzeba jeszcze kupić dywan i dodatki i będzie już wykańczanie pokoju. Co do wyprawki - został mi do kupienia materac i chyba to wszystko tylko ciuszków nadal nie mam w domu, bo koleżanka, która ma je teraz wszystkie miała je oddać w majówce rodzicom moim i zapomnieli o tym, więc odbiorę je dopiero następnym razem jak będę u rodziców, a to dopiero pod koniec maja. Plus taki, że będą świeżo wyprane więc tylko powsadzać do komody
Szalona Ja mam problem z wdrapaniem się na 2 piętro do mieszkania

Cytat:

Padłam

Cytat:
Heloł!

W każdym razie ogólnie ok., więc jestem szczęśliwa

Załatwiłam po wizycie u gina jeszcze raz laboratorium i lekarza rodzinnego po pozwolenie na poród sn.

Nawet nie było tak źle Oporządziłam się na czuja, potem sprawdziłam z lusterkiem czy jest ok. i nawet wyszedł mi równy paseczek
Zawsze robiłam to leżąc w wannie albo w kucki, a teraz na stojąco jest najwygodniej.
Dobrze, że u Was ok Ja dzisiaj "oporządzałam się" z lusterkiem w ręku i było ciężko

Cytat:
Ojej, to już tak blisko! Chociaż stosując oszczędny tryb życia to z rozwarciem podobnież i miesiąc można chodzić, więc położne mogą mieć rację

Cytat:
Super!

Cytat:
Mariafrancesca, ja mam termin na 28 czerwca i mam dzis 33tc i 1d, a ty masz tp na 16czerwca, więc skąd wziął ci się ten tydzień??? Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę???
Ja mam termin na 27 czerwca i dzisiaj też 33 tc 1 d Ale tak właśnie popatrzyłam w kalendarz i w tp 27 czerwca będę miała równy 40 tc 0 dni, więc chyba się zgadza.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 20:21   #1073
zebrah
Rozeznanie

Ja wymiękam po podróży do Rzeszowa- 60km niby tylko, ale spora część serpentyn. Musieliśmy stawać 2 razy, bo mi było niedobrze i raz tak mi się macica spięła że musiałam natychmiastowo siku. Teraz leżę. Lekarka tak jak mówiła nie dała papierów do CC :-/ Była miła o dziwo, ale co z tego jak jestem w d..e przez nią

Idę do spanka zaraz. Dobranoc Mamusie. Jeszcze 10 dni nie rodzimy! Nóżki zaciskać i nagadać do słuchu szyjkom i bożenkom
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 20:34   #1074
Miqesi
Wtajemniczenie

Witam się po wizycie

Szyjka ok, nie skróciła się od ostatniego badania. Doktor zrobił mi jeszcze USG, łożysko wydolne, nie starzejące się, ilość wód prawidłowa.
Potem podłączyli mi KTG, żeby sprawdzić, czy nie ma skurczów.
Prawie tam przysnęłam, i zastanawiałam się, czy o mnie nie zapomnieli Przyszedł doktor, z zapisu był bardzo zadowolony i kazał przyjść na wizytę za 2 tygodnie, o ile nic się wcześniej nie będzie działo.
Chyba pochodzę do końca terminu w tej ciąży, a tak chciałam rodzić na początku czerwca

Kurde, mam wrażenie, że prawie każda z Was ma CC, oprócz mnie

Aaa, i przyszła paczka od tego r_pp coś tam, zapomniał o pieluchach tetrowych Nie było jej w paczce. Wqrwiłam się.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 20:42   #1075
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

szkoda że nie mają pojemniczków i nie odkurzają od razu

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam mojego szkraba
Śliczny

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 20:43   #1076
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ja wymiękam po podróży do Rzeszowa- 60km niby tylko, ale spora część serpentyn. Musieliśmy stawać 2 razy, bo mi było niedobrze i raz tak mi się macica spięła że musiałam natychmiastowo siku. Teraz leżę. Lekarka tak jak mówiła nie dała papierów do CC :-/ Była miła o dziwo, ale co z tego jak jestem w d..e przez nią

Idę do spanka zaraz. Dobranoc Mamusie. Jeszcze 10 dni nie rodzimy! Nóżki zaciskać i nagadać do słuchu szyjkom i bożenkom
I co teraz? Nie będziesz mogła rodzić w swoim mieście?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

kiara, miqesi gratki za dobre wieści z wizyt!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 20:47   #1077
haneczkab92
Ania

Dzanet- Ha ha najważniejsze, że się udała impreza
Pracowałam w żłobku, więc wiem o czym mówisz- i z jedzeniem, i zachowaniem

Kiara- dobre wieści z wizyty!
Masz zdjęcie dzidzi? jeśli tak to chwal się!
E tam, z praniem nie przesadzaj...przecież dziecko i tak będzie miało kontakt z innymi rzeczami..no chyba, ze naprawdę wszystko będziesz tak prać..
Ja prałam normalnie, w 40 stopniach w loveli.. ale swoje rzeczy prałam normalnie..jeśli będzie coś nie tak, to wypiorę w tych, na razie nie chcę przesadzać..

Zebrah- o tak tak, te serpentyny potrafią wykończyć.
Swoją drogą mam dziadków w Bieszczadach, niedaleko Sanoka

Miqeusi- również brawa za dobre wieści!

Idę do łóżeczka dobranoc

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-10, 20:50   #1078
motylek1984
Zadomowienie

Zebrah klaski za wizytę, nareszcie dzidziuś pokazał buziaka :-D moja pralka też na probgramie antyalergicznym z pełnym wkładem prała ponad 3 godz, ale tylko raz tak prałam, reszta normalnie. Myślę, że dzidziusiowy proszek wystarczy, nie ma co przesadzać.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:

A dlaczego nie wypisała ci skierowania?? Ona pracuje w szpitalu gdzie będziesz rodzić??
Stary 2016-05-10, 20:57   #1079
zebrah
Rozeznanie

Kiara, Miqesi-

Cytat:
I co teraz? Nie będziesz mogła rodzić w swoim mieście?[COLOR="Silver"]
Będę rodziła w swoim mieście, tylko z zaleceniami z dawkowaniem od przypadkowego lekarza, który mnie nie zna a którego zawołają do konsultacji. Nie jest zły ten nasz szpital- ma 2 referencyjności, także może będzie dobrze. Tutaj przynajmniej mam pewność, że mnie rozwiążą o czasie.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 20:59   #1080
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie

Szyjka ok, nie skróciła się od ostatniego badania. Doktor zrobił mi jeszcze USG, łożysko wydolne, nie starzejące się, ilość wód prawidłowa.
Potem podłączyli mi KTG, żeby sprawdzić, czy nie ma skurczów.
Prawie tam przysnęłam, i zastanawiałam się, czy o mnie nie zapomnieli Przyszedł doktor, z zapisu był bardzo zadowolony i kazał przyjść na wizytę za 2 tygodnie, o ile nic się wcześniej nie będzie działo.
Chyba pochodzę do końca terminu w tej ciąży, a tak chciałam rodzić na początku czerwca

Kurde, mam wrażenie, że prawie każda z Was ma CC, oprócz mnie

Aaa, i przyszła paczka od tego r_pp coś tam, zapomniał o pieluchach tetrowych Nie było jej w paczce. Wqrwiłam się.
Brawo za wizytę, a dzidziuś ile waży? Dziewczyny, jak nie wytrzymam do terminu cc, to może i mnie każą rodzić sn :-( bo jak się coś zacznie wcześniej, to jadę na kraków, a tam podobno bliźniaki też sn można rodzić, a mój gin, nie może mi wystawić takiego skierowania, bo widać że nadciśnienie nie jest podstawą do cc. Jade w czwartek do kardiologa, może ona coś wymyśli. Wszystkie tu chcecie, żeby maluchy obróciły się główkowo, a ja teraz chcę, żeby moja mała została poprzecznie, albo dupką została na dole. Ale myslę, że gdyby mnie tak coś wczesniej chwyciło to w szpitalu miałabym ciśnienie chyba pięćset na dziewięćset, i pewnie by nie ryzykowali, ale kto to wie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości