Scent Bar LIX - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-10, 21:36   #1981
justynaneyman
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIX

Ale ruch! Aż furczy!

Maju - i inne Warszawianki, Truskawa będzie w weekend za 2 tyg - tego chyba 21 / 22 maja, wieczór z soboty na niedzielę ma wolny - nocuje u mnie

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 21:37   #1982
Redhaired Witch
Nindżopesz

Japrdl, co za dni ostatnio, że na nic nie mam czasu

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ktoś mi powinien limo do kompletu nabić

Ja mam fazę na taupe + śliwkowy, kupowałam dziś takie poduchy na narożnik.

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
napisy są, no cóż nie dla mnie

No ale to właśnie dla mnie było sztampą - zachowanie ojca "wiadomo dlaczego" , Brie - teraz etap taki, potem siaki, no nie będę spojlerować, takie totalnie przewidywalne, niemniej jak piszesz, mogli rozwinąć i zgłębić, to by było ciekawe a nie ot odbębnienie wątku, i next plis
1. taki twitter na salonach Co do zdjęć to nie myślałaś o podświetleniu ich? Dwa w jednym chociaż nie wiem co zrobić z kablami.
2. pełna zgoda, chociaż nadal czułam się zaskoczona, że po akcji nie było po prostu happy endu. A film oceniłam 7/10, dobry i nic więcej.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 21:58   #1983
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Japrdl, co za dni ostatnio, że na nic nie mam czasu

Ja mam fazę na taupe + śliwkowy, kupowałam dziś takie poduchy na narożnik.

taki twitter na salonach Co do zdjęć to nie myślałaś o podświetleniu ich? Dwa w jednym chociaż nie wiem co zrobić z kablami.

pełna zgoda, chociaż nadal czułam się zaskoczona, że po akcji nie było po prostu happy endu. A film oceniłam 7/10, dobry i nic więcej.
1. Zapytałabym co Cię pochłania, ale przy dwójce dzieci wręcz nie wypada o to pytać Nie no, nie wypada chyba w ogóle

2.Fajny kolor! Ja mam fazę, na uwaga uwaga - turkus - nawet skompletowałam dywan z ikei w gemometryczne kształty i takież podusie z Liroja, ale dywanu nie potrzebuję teraz ani super wkrótce, a podusiów tym bardziej (za małe) za to idę o zakład o milion dolców, że za kilka lat ten dokładnie dywan będzie mi potrzebny jak nic! To jest tak, że podobają mi się rzeczy, do których nie posiadam wnętrz.

3. Myślałaś, ale wieczorem tam jest git, przy sztucznym świetle jest jasno, chodzi mi o efekt baj dej. Bez sztucznego światła. No i jednak prąd na wagę złota. Ech. Zobaczymy jak już chuop te gipsy zetrze i pomaluje, wtedy an czysto może mnie coś olśni. Bo serio taki smutek jest póki co

4. No widzisz, a ja nie Co do oceny jak zwykle
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 22:02   #1984
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Ale ruch! Aż furczy!

Maju - i inne Warszawianki, Truskawa będzie w weekend za 2 tyg - tego chyba 21 / 22 maja, wieczór z soboty na niedzielę ma wolny - nocuje u mnie
no bede, bede

wiecie co sie stalo z violetta penhaligon's?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 22:06   #1985
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1. Zapytałabym co Cię pochłania, ale przy dwójce dzieci wręcz nie wypada o to pytać Nie no, nie wypada chyba w ogóle

2.Fajny kolor! Ja mam fazę, na uwaga uwaga - turkus

3. Co do oceny jak zwykle
1. o dziwo nie dzieci, chociaż też Jednego dnia grill, drugiego cała rodzina w domu, trzeciego wielkie sprzątanie chaty, czwartego USG stawów biodrowych dida, Liroj Merlin i bieganie z kwitkiem wakacyjnym do przedszkola. W międzyczasie ogarnianie rodziny - czyli w sumie jednak dzieci Plus wstawanie codziennie około 5-6 bo didy mają fazę się budzić. Po czym wyjęczą się/wybiegają i idą spać a ja jestem rozbudzona
Przynajmniej teraz piję sobie winko na odstresowanie a jutro planuję robić NIC.
2. coś nowego
3.

Stary 2016-05-10, 22:56   #1986
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. o dziwo nie dzieci, chociaż też Jednego dnia grill, drugiego cała rodzina w domu, trzeciego wielkie sprzątanie chaty, czwartego USG stawów biodrowych dida, Liroj Merlin i bieganie z kwitkiem wakacyjnym do przedszkola. W międzyczasie ogarnianie rodziny - czyli w sumie jednak dzieci Plus wstawanie codziennie około 5-6 bo didy mają fazę się budzić. Po czym wyjęczą się/wybiegają i idą spać a ja jestem rozbudzona
2. coś nowego
3.
1. Po co, na co pytałam Za 10 dni mam w planie akcję, nie mogę nic czytać, nic słuchać, bo się jak bum cyk cyk rozmyślę. Jednak umiesz zbudować happy end Ufff To kiedy trzecie?
Dżołk, just a joke, ryli.

2. Niiieeee, już dawno lubię ale no nie mam gdzie, i póki co robię eliminację tekstyliów, więc taki dywan tylko do cieszenia oka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10287370/

Ale tani i milutki. Na żywo ładniejszy. Łatwy do czyszczenia. Cholera, chyba murszę go mieć. Nie no, ryli nie mam gdzie i po co

Za to jestem zakochana w doniczkach i nawet mi idzie utrzymanie roślin przy życiu, nie ma to jak motywacja w postaci doniczki
Innej fotki nie znalazłam na szybko. Nazywam je "ananasy". Mam w nich cyprysy i udawane bonsaje z figowca z biedry A i sztuczno kule zielonego czegoś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PicMonkey%2BCollage3.jpg (85,9 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-05-10 o 23:00
Stary 2016-05-10, 23:05   #1987
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
2. coś nowego
3.
OMG
W ogóle tego po Tobie nie słychać, to po prostu niesamowite

A tak w ogóle to przyszedł Aromatics - do, nieźle daje! Mój od Betty to jest letni lajcik przy nim

Stary 2016-05-10, 23:07   #1988
rachell111
Zakorzenienie

Dobra to jeszcze tak zapytam tylko pro forma, czy dobrze robię.

Otóż, jakieś 20 lat lekko marzę o ceglanej ścianie - w naturalnym kolorze cegły. Miała być, brakło kasy, a potem (ostatnio) stwierdziliśmy, że w jedynym pokoju, gdzie być miała to może będzie didowy i szkoda kasy. Przebolałam.

A tera, nagle chuopin wyskakuje mi z białymi cegłami na jednej ścianie kuchennego kąta. Hmmm. Obleciałam kilka Lirojów i koszmarne so. Zdecydowałam, że nie, że obciach, że to przeminie, a ja zostanę z jakimś badziewiem - nie tanim w sumie. (Choć są tanie i drogie i może tu jest pies pogrzebany) Słowem, czy dobrze robię, że nie robię ścianki ze białych cegieł przy stole jadalnym (który to, jeśli did się w naszym życiu pojawi, będzie moim kurde belans "symulatorem pokoju dziennego" )? Ale już abstrachując od didów, chyba mi dobrze intuicja podpowiada że to zło prawda? I dobrze wygląda tylko w super hiper fajnie oświetlonych wnętrzach lub na obrazkach?
Stary 2016-05-10, 23:32   #1989
justynaneyman
Zakorzenienie

nie wiem, Rejcz, myślę, że są cegły i cegły i różni ludzie, jeśli chodzi o nudzenie się dość agresywnym elementem. Ale nie mam na tyle wyobraźni, żeby podpowiedzieć - ja jakoś, kurczę, wiem, że z czerwonymi cegłami byłabym za pan brat, a z białymi - nie

Ananasy piękne

powywalałam trochę rzeczy, swoich tylko, i doszłam do wniosku, że muszę maksymalnie uprościć - zredukować detale w tym mieszkaniu. NIE dla durnostojek, dla wzorków, dla wiszących dzwonków - przestrzeń musi być oczywista.

Stary 2016-05-10, 23:46   #1990
Katty_p13
Piers do przodu

Rejcz nie jestem obiektywna ale mi się akurat to białe ceglaste się podoba u brata jest taki kawałek ściany między kuchnią i jadalnią i fajnie wygląda z tv na niej wiszącym
Stary 2016-05-11, 00:21   #1991
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, Rejcz, myślę, że są cegły i cegły i różni ludzie, jeśli chodzi o nudzenie się dość agresywnym elementem. Ale nie mam na tyle wyobraźni, żeby podpowiedzieć - ja jakoś, kurczę, wiem, że z czerwonymi cegłami byłabym za pan brat, a z białymi - nie

Ananasy piękne

powywalałam trochę rzeczy, swoich tylko, i doszłam do wniosku, że muszę maksymalnie uprościć - zredukować detale w tym mieszkaniu. NIE dla durnostojek, dla wzorków, dla wiszących dzwonków - przestrzeń musi być oczywista.
1. Właśnie!
2. To daje baaardzo dużo. Choć kiedy mieszkałam na małej przestrzeni, to nie lubiłam "pustości", przestrzeni, a jedynie pogrupowanie jej - siwa ściana z fotkami, ceglana ściana z półkami na książki, segregatory, kaktusy. Łóżko, biurko narożne, komputer, składany stolik, fotel! etc etc. Wszystko miało swoje miejsce. Chodzi chyba o kategorie. Segmentację ?

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Rejcz nie jestem obiektywna ale mi się akurat to białe ceglaste się podoba u brata jest taki kawałek ściany między kuchnią i jadalnią i fajnie wygląda z tv na niej wiszącym
No to kurde taki kawałek to ja rozumiem, i chyba nie ma tej taniej cegły. Jak się tak przyglądałam tym marketowym, do żadna do mnie nie przemówiła. Nie zaiskrzyło między nami

Jestem wdzięczna za opinie i zainteresowanie Buziaki dla najwytrwalszych, bo wiem, jak alergiczne rekacje potrafi wywołać remoncikowanie

Katty, jakbyś kiedyś była w posiadaniu fotki tej cegły u brata, tudzież info skąd i jaki model, to byłoby miło. Chodzi o to, że tego jest tak wiele, jedne pokryte białym lakierem, jedne totalnie surowe, jedne udawane gipsowe - bleeeeeeeh zbieracze kurzu. Choć jak mówię, na zupełnym luzie, bo raczej nic z tego

Aaaa, widziałam w Kato w pizzerii coś fajnego - acz pizzeria kiepska - ściana z kamieni takich hmmm no dużych nieregularnych, jakby węgiel? Tylko żeeeeeeeeeeeeee całkowicie pomalowanych błyszczącym lakierem na kolor miedziano-złoty! Naaaaaajs. Of kors do specyficznych wnętrz, ale efekt pikny!

Dzięksy dziewczyny, dobrej nocki. Padam, bo jutro ja mam bizi dzień. Koniec @, koniec laby.

Czas edycji: 2016-05-11 o 00:23
Stary 2016-05-11, 01:52   #1992
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Dobra to jeszcze tak zapytam tylko pro forma, czy dobrze robię.

Otóż, jakieś 20 lat lekko marzę o ceglanej ścianie - w naturalnym kolorze cegły. Miała być, brakło kasy, a potem (ostatnio) stwierdziliśmy, że w jedynym pokoju, gdzie być miała to może będzie didowy i szkoda kasy. Przebolałam.

A tera, nagle chuopin wyskakuje mi z białymi cegłami na jednej ścianie kuchennego kąta. Hmmm. Obleciałam kilka Lirojów i koszmarne so. Zdecydowałam, że nie, że obciach, że to przeminie, a ja zostanę z jakimś badziewiem - nie tanim w sumie. (Choć są tanie i drogie i może tu jest pies pogrzebany) Słowem, czy dobrze robię, że nie robię ścianki ze białych cegieł przy stole jadalnym (który to, jeśli did się w naszym życiu pojawi, będzie moim kurde belans "symulatorem pokoju dziennego" )? Ale już abstrachując od didów, chyba mi dobrze intuicja podpowiada że to zło prawda? I dobrze wygląda tylko w super hiper fajnie oświetlonych wnętrzach lub na obrazkach?
cegła tylko jeśli jest to prawdziwa sciana z cegły, to tak...mnie szokuje nieustajaca moda na te sciany z niby nie wiem czego//jakiegos łupka czy co? szkaradne to i każdym markecie jest fuuuu
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 08:46   #1993
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ruch! Aż furczy!

21/22 jestem w Waw
Bo potem dwa nast. weekendy mnie nie ma
Stary 2016-05-11, 09:19   #1994
aileenn
Mother of Cats

Ale ciepło!
Właśnie sobie uświadomiłam, że wciąż nie nabyłam sandałów - temperatura mnie zaskoczyła jak zwykle zima drogowców

I przypomniałam sobie, że nie powinnam pić piwa: po wczorajszym jabłkowym - glut do ziemi. Nie rozstanę się dziś chyba z rolką papieru bardzo cennego, bo chusteczki są za mało wydajne

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
ja stesciłam owe słynne Cashbah
kadzidlane zielsko posypane imbirem, wszystko zielone, ostre i gryzące, fuuuu
Uff, nie jestem jedyną, której ten zapach niepodszedł

Cytat:
A dziś doleciała 30tka Dune

Dune - to może być pomysł na dziś...

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ktoś mi powinien limo do kompletu nabić
Nie opłaca się, fiolecik zbyt szybko zejdzie i zostanie buro-zielono-żółtawy

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 09:30   #1995
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1. Po co, na co pytałam Za 10 dni mam w planie akcję, nie mogę nic czytać, nic słuchać, bo się jak bum cyk cyk rozmyślę. Jednak umiesz zbudować happy end Ufff To kiedy trzecie?
Dżołk, just a joke, ryli.

2. Niiieeee, już dawno lubię ale no nie mam gdzie, i póki co robię eliminację tekstyliów, więc taki dywan tylko do cieszenia oka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10287370/
1.
Ale, ale, nie jest tak źle! Jak nie ma takich akcji do załatwienia to siedzimy sobie z jarlem na balkoniku, pijemy kawkę/mleko, gapimy się na kwiatki. Ja sobie wstaję o tej 7 to zdążę wszystko zrobić nim didomałże wybędą do pracy/przedszkola i mam potem luuuz.
2. co do dywanu to mając w perspektywie dzieci, patrz czy niebrudzący Z doświadczenia widzę, że niestety najlepszy kolor to kupowaty czyli jakiś wielokolorowy brąz (w sensie brąz, beż, zieleń, bordo, wszystko naraz) bo nie wiadomo jaką farbę did rozleje. No i żadne wełny do czyszczenia chemicznego broń bosz.
Ten tak czy siak zacny, jeśli się łatwo czyści to bierz

Cytat:
OMG
W ogóle tego po Tobie nie słychać, to po prostu niesamowite

A tak w ogóle to przyszedł Aromatics - do, nieźle daje! Mój od Betty to jest letni lajcik przy nim
1. w sensie, że nie narzekam na forum?
2. ale chyba nie jest zepsuty, nie?

Cytat:
Ale już abstrachując od didów, chyba mi dobrze intuicja podpowiada że to zło prawda? I dobrze wygląda tylko w super hiper fajnie oświetlonych wnętrzach lub na obrazkach?
Hmm, mi te białe się nie podobają. Ceglane-ceglane to i owszem. Aaaale i tak najlepiej jeśli jest duża przestrzeń i jakiś fikuśny styl np. loftowy.
Swego czasu na jakimś forum widziałam mnóstwo zdjęć takiej ścianki w salonie, na niej wielki tv, u sufitu listwa ledowa czy co tam podświetlająca tę ściankę od góry, naprzeciwko skórzana kanapa i jeszcze takie nowoczesne drzwi z szybkami gdzieś w kącie. Brrr i nowobogacko. Ładnie to wygląda tylko na inspiracjach z katalogów.

Cytat:
Jestem wdzięczna za opinie i zainteresowanie Buziaki dla najwytrwalszych, bo wiem, jak alergiczne rekacje potrafi wywołać remoncikowanie
Ja lubię!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam, że wciąż nie nabyłam sandałów - temperatura mnie zaskoczyła jak zwykle zima drogowców
Mnie wczoraj też, akurat byłam w golfie ale takim cienkim i mocno zwisającym.

Stary 2016-05-11, 09:35   #1996
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Powtórzę za Polly - naturalna cegła, "zaimpregnowana" czymś tam, żeby się ją dało czyścić z kurzu (i nawet pociągnięta na biało) - tak; sztuczności - nie.

Doniczki ananasowe - fajne! Właśnei zaczęłam kombinować, czy nie przerzucić części kwiatów na ścianę w takim czymś. Jak się zdecyduję, to przez Ciebie

Cytat:
O to to!
Nie mam tylko pomysłu, co zrobić z moimi kamolami (miniaturowa kolekcja minerałów i kamieni półszlachetnych) - teraz leżą na półce i niestety obrastają kurzem, bo na codzienne oczyszczanie z krakowskiego pyłu nie mam siły ani ochoty. Ale jeśli zamknę je w jakąś gablotkę, jak radzi TŻ, to będą takie "muzealnoeksponatowe" (plus gablotka = dodatkowy gracik). A ja lubię się do nich od czasu do czasu "poprzytulać" - potrzymać w ręce, popatrzeć, jak się mienią w świetle (ostatnio znów mam fazę na labradoryt), i takie tam. (Wiem, zboczenie - nie każdy musi być normalny ).

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2016-05-11 o 09:37
Stary 2016-05-11, 09:43   #1997
Parabelka
Panaroja

Spod ciepełka

ad sinupret cegłów na ścianie - mnie zawsze zastanawia technika czyszczenia tego paskudztwa - przecież jeżeli nie jest idealnie płaskie znaczy jak narysowane, tylko normalnie trochę wystaje i ma przerwy między sobą - musi się w tych fugach syf zbierać , i jak tu taką ścianę ciągle aż do sufitu pucować , tak samo ściany z głazów

Łykend 21/22 byłby fajny , jeżeli nic mi nie wyskoczy

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

O to to!
Nie mam tylko pomysłu, co zrobić z moimi kamolami (miniaturowa kolekcja minerałów i kamieni półszlachetnych) - teraz leżą na półce i niestety obrastają kurzem, bo na codzienne oczyszczanie z krakowskiego pyłu nie mam siły ani ochoty. Ale jeśli zamknę je w jakąś gablotkę, jak radzi TŻ, to będą takie "muzealnoeksponatowe" (plus gablotka = dodatkowy gracik). A ja lubię się do nich od czasu do czasu "poprzytulać" - potrzymać w ręce, popatrzeć, jak się mienią w świetle (ostatnio znów mam fazę na labradoryt), i takie tam. (Wiem, zboczenie - nie każdy musi być normalny ).
wrzuć je do drewnianej skrzyneczki po prostu - nie będą się kurzyć, a będą pod ręką i będziesz mogła w każdej chwili w nich pogrzebać

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 09:57   #1998
rachell111
Zakorzenienie

Polly - Thnx

Cytat:
co do dywanu to mając w perspektywie dzieci, patrz czy niebrudzący Z doświadczenia widzę, że niestety najlepszy kolor to kupowaty czyli jakiś wielokolorowy brąz (w sensie brąz, beż, zieleń, bordo, wszystko naraz) bo nie wiadomo jaką farbę did rozleje. No i żadne wełny do czyszczenia chemicznego broń bosz.
Ten tak czy siak zacny, jeśli się łatwo czyści to bierz

Hmm, mi te białe się nie podobają. Ceglane-ceglane to i owszem. Aaaale i tak najlepiej jeśli jest duża przestrzeń i jakiś fikuśny styl np. loftowy.
Swego czasu na jakimś forum widziałam mnóstwo zdjęć takiej ścianki w salonie, na niej wielki tv, u sufitu listwa ledowa czy co tam podświetlająca tę ściankę od góry, naprzeciwko skórzana kanapa i jeszcze takie nowoczesne drzwi z szybkami gdzieś w kącie. Brrr i nowobogacko. Ładnie to wygląda tylko na inspiracjach z katalogów.
1. Nieee, na razie dywanu się pozbyłam - tzn nie na zawsze, ale na razie mi lepiej bez. Dywan potrzebuje innego wnętrza. Lub innego czasu

2. Tak samo uważam dlatego chciałam usłyszeć potwierdzenie. Jeszcze pasują do nowoczesnych wnętrz, z oknami do ziemi, nietypowym układem ścian etc. A tak to big no-no.

Cytat:
Powtórzę za Polly - naturalna cegła, "zaimpregnowana" czymś tam, żeby się ją dało czyścić z kurzu (i nawet pociągnięta na biało) - tak; sztuczności - nie.

Doniczki ananasowe - fajne! Właśnei zaczęłam kombinować, czy nie przerzucić części kwiatów na ścianę w takim czymś. Jak się zdecyduję, to przez Ciebie

O to to!
1.

2.

3. Kocham kamienie i minerały!!!!! Mam właśnie zamiar zbierać i eksponować, Chyba mam ledwie 3 plus sznur bursztynów - nieszlifowanych. Tylko faktycznie musiałyby mieć szklany domek. Jeszcze mogą być w witrynie - mam tak segregatory, słowniki, NIC się nie kurzy, ale to jednak tak wyglądałoby meeeeeh staro-ciotkowo chyba? Moja ciocia, trzyma kamory na paterze, bo też kocha. Tylko ona jakieś tam zwykłe, ale dla niej mają wiadomo wartość sentymentalną, no i są piękne! Energia jest! Obie wiemy co to pociąg do kamieni ( znów S. Wydra)

Cegły nie będzie - dzięki dziewczyny. I przyszły Luluowe próbki a ja murszę na miasto lecieć natentychmiast Chyba się maźnę siankiem Dobry dzis na nie dzień.
Stary 2016-05-11, 10:00   #1999
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Nie opłaca się, fiolecik zbyt szybko zejdzie i zostanie buro-zielono-żółtawy
W sumie masz rację, wyjdzie taki dysonans kolorystyczny

Ciepło jest, cudnie, od razu po wyjściu z biura zdejmuję pończochy i żakiet i jedyny problem to taki, gdzie ja się mam opalać?! Plaży jeszcze nie zrobili.....
Stary 2016-05-11, 10:02   #2000
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
wrzuć je do drewnianej skrzyneczki po prostu - nie będą się kurzyć, a będą pod ręką i będziesz mogła w każdej chwili w nich pogrzebać
Skrzyneczka!!!! Bingo, takie proste! A są też szklane

Co do cegieł - to można se je pokryć czym-się-chce, i wtedy sprawują się jak ściana - ja nie myję ścian Ale wiem o co cho. Takich ewidentnie wypukłych, z niemal "półeczkami" na kurz nie oglądałam nawet. Nie no ja już mam pewność, że nie tym razem, nie tu, nie to.
Stary 2016-05-11, 10:18   #2001
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie mam tylko pomysłu, co zrobić z moimi kamolami (miniaturowa kolekcja minerałów i kamieni półszlachetnych) - teraz leżą na półce i niestety obrastają kurzem, bo na codzienne oczyszczanie z krakowskiego pyłu nie mam siły ani ochoty.
A małe to to? Ja mam coś w ten deseń: https://www.sklep.geogut.pl/environm...082606d332.jpg ale i kamienie malutkie, nie jest to kolekcja ładna wizualnie tylko taki zbiorek "naukowy" od dziadka.
Widziałam, że sprzedają takie skrzyneczki.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2016-05-11 o 10:19
Stary 2016-05-11, 10:31   #2002
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Cytat:
Skrzyneczka!!!! Bingo, takie proste! A są też szklane
Mam wizję akwarium z kamolami - całkiem miła wizja

Cytat:
3. Kocham kamienie i minerały!!!!! Mam właśnie zamiar zbierać i eksponować, Chyba mam ledwie 3 plus sznur bursztynów - nieszlifowanych. Tylko faktycznie musiałyby mieć szklany domek. Jeszcze mogą być w witrynie - mam tak segregatory, słowniki, NIC się nie kurzy, ale to jednak tak wyglądałoby meeeeeh staro-ciotkowo chyba? Moja ciocia, trzyma kamory na paterze, bo też kocha. Tylko ona jakieś tam zwykłe, ale dla niej mają wiadomo wartość sentymentalną, no i są piękne! Energia jest! Obie wiemy co to pociąg do kamieni ( znów S. Wydra)

Witryny są pożyteczne, ale nie lubię dostępu "przez szybkę". Ot, taki model. Zresztą im mniej szkła w otoczeniu, tym większa szansa nienaruszenia integralności mojej powłoki cielesnej - jam ciapa do kwadratu

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
A małe to to? Ja mam coś w ten deseń: https://www.sklep.geogut.pl/environm...082606d332.jpg ale i kamienie malutkie, nie jest to kolekcja ładna wizualnie tylko taki zbiorek "naukowy" od dziadka.
Różne: najmniejsze ok. 2 cm długości, największe - kilkanaście. W przypadku tych ostatnich skrzyneczka odpada, bo się zmieni w skrzynię
A jeszcze marzy mi się duża szczotka ametystowa Nieco tylko mniejsza od tych klik

Stary 2016-05-11, 18:13   #2003
justynaneyman
Zakorzenienie

Szczotka ametystowa? Ale tylko się tak nazywa, czy można nią uleczyć i upiększyć włosy...?

Ale worów dziś powynosiłam - W. się potwornie wściekł, bo akurat zrobiłam demontstracyjną kupę z listewek i deseczek z na środku pokoju, powiedział, że najpierw powinnam się wykazać sprzątaniem a potem wywalać, bo się czysto od tego nie zrobi - powiedziałam, że niestety już mnie nie interesuje, co ma do powiedzenia, bo się przelało i żeby się nie wysilał, bo nie jest w stanie ani mnie dotknąć (słownie) ani powstrzymać

Stary 2016-05-11, 18:18   #2004
Katty_p13
Piers do przodu

Ju skad ja to znam
Stary 2016-05-11, 19:46   #2005
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ale piękne!!!!!!!!!!!!!
Kocham minerały (nie pudry hre hre) no po prostu kocham, i one mnie uspokajają normalnie ZEN.

Justyno - A chuopu przejdzie, oni nie lubią zaskoczeń, po czasie dotrze do niego co ma dotrzeć, nie kuma jeszcze, że mówi o dwóch różnych rzeczach Zresztą, co tu dużo mówić. Ważne że jest zmiana, a one lubią pociągać następne

Red - co do Paille - kurka no, niezły jest, to mu trzeba przyznać. Ale w 2/3 sytuacji zawiewa mnie męskim wetiwerkiem. Wciąż pięknie, ale aż ciut za wytrawnie jak na mnie. Jednak jest tak cudny, że nie wiem co czynić. Ponoszę próbkę ileś tam razy i zobaczymy, czy do niego zapłaczę. Inna rzecz - kasa. Raczej flach nie kupię, na pewno nie, więc albo rozbiór albo nic. Globalnie jeszcze nie nosiłam, dziś był nadgarstkowy dzień.

U nas praca stoi bo chuopin był potrzebny gdzie indziej .
Stary 2016-05-11, 19:58   #2006
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wizję akwarium z kamolami - całkiem miła wizja
Też to widzę! Genialny plan! Do it! i Pooooka

To u mnie nie przejdzie, gdyż brak miejsca. Ale mamy 3 wnęki w ścianach - i tam bym wstawiła te skrzyneczki. Do tej pory były tam kaktusy ale dwa nie przeżyły. Nie chcę jednak ponownie kaktusów, bo jak to ja, zawsze się nadzieję na nie, a to boli koszmarnie Koniec z kaktusami, kolce są brrrrr.
W łazience natomiast trzymam prostokątne szklane wazoniki z ikea wypełnione kamorkami, ale takimi kupnymi. Niby mini "akwaria" Jednak kurzą się mocno Szklane skrzyneczki dla mnie jak znalazł - dzięki Parabelce za olśnienie

Zbieram też korki z wina, i też planuję w jakieś szkło wsadzić, widziałam w ikea takie "karafki", nomen omen zatykane korkiem, chyba tam upchnę korki?

Jak tak spojrzę na to z szerszej perspektywy, to wychodzi na to, że od zawsze preferujemy materiały naturalne - szkło, kamień, drewno, trzcina etc. Moździerz z kamienia naturalnego (granit) się też liczy co nie? Nie no, poważnie, uwielbiam go, częściej służy mi do patrzenia niż ucierania.

Wazoniki mam o take, ale kurz sprawia, że trzeba co jakiś czas robić im kąpiel - czego nie lubię

Czas edycji: 2016-05-11 o 22:18
Stary 2016-05-12, 09:23   #2007
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dziewczyny, pamietacie Rozterka mowiła kiedys o nabiale ,o jogurtach ze te sklepowe są pozbawione czegoś tam i ze trzeba kupowac jakies specjalne- ktos pamieta o co to dokładnie chodziło? pliz przypomnijcie!
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 09:28   #2008
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Ju skad ja to znam

Cytat:

Justyno - A chuopu przejdzie, oni nie lubią zaskoczeń, po czasie dotrze do niego co ma dotrzeć, nie kuma jeszcze, że mówi o dwóch różnych rzeczach Zresztą, co tu dużo mówić. Ważne że jest zmiana, a one lubią pociągać następne
.
Przeszło mu prawie od razu - ale jak tylko wyjdzie, będę kontynuować, i to już rzeczy takie bez jego wiedzy

Ciężko mi było wczoraj, dostałam twórczej impotencji,k co mi się nie zdarza, ale chyba będzie lepiej - rano wstałam, pogoda piękna, do tego TEN zapach

A propos - wczoraj był u mnie znajomy perfumowy z plecakiem pełnym flach i przyniósł mi Ellie Saba Intense - na teraz i ostrożnie, ale to jest TO czego potrzebowałam. Miód, jaśmin, zapach dość poważny, z klasą, ale upiększający, trwały i nawet flakonik jest piękny.

Dziś przymierzam się też do Allure, ciekawe ciekawe

Stary 2016-05-12, 09:45   #2009
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

A propos minerałów to ja mam jednak poważny dylemat - kupić sobie jakiebądź drogeryjne badziewie, czy zamówić Clare Blanc...? Próbkę wykorzystałam do imentu i jak już opanowałam na jaki krem to nakładać to byłam nawet bardzo zadowolona...
Stary 2016-05-12, 10:15   #2010
Maja102
Zakorzenienie

Jakoś tak jak wiosna przyszła, to i żyć się chce i w ogóle

I w wodzie idę jak burza, już przepływam cały basen żabką
Wczoraj tak fit, a dzisiaj dla równowagi impreza integracyjna z grillem i piwem

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości