|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIX
Ale ruch! Aż furczy!
![]() Maju - i inne Warszawianki, Truskawa będzie w weekend za 2 tyg - tego chyba 21 / 22 maja, wieczór z soboty na niedzielę ma wolny - nocuje u mnie
|
#1982 | |
|
Nindżopesz
|
Japrdl, co za dni ostatnio, że na nic nie mam czasu
![]() Ja mam fazę na taupe + śliwkowy, kupowałam dziś takie poduchy na narożnik. Cytat:
Co do zdjęć to nie myślałaś o podświetleniu ich? Dwa w jednym chociaż nie wiem co zrobić z kablami.2. pełna zgoda, chociaż nadal czułam się zaskoczona, że po akcji nie było po prostu happy endu. A film oceniłam 7/10, dobry i nic więcej. |
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, nie wypada chyba w ogóle ![]() 2.Fajny kolor! Ja mam fazę, na uwaga uwaga - turkus - nawet skompletowałam dywan z ikei w gemometryczne kształty i takież podusie z Liroja, ale dywanu nie potrzebuję teraz ani super wkrótce, a podusiów tym bardziej (za małe) za to idę o zakład o milion dolców, że za kilka lat ten dokładnie dywan będzie mi potrzebny jak nic! To jest tak, że podobają mi się rzeczy, do których nie posiadam wnętrz. ![]() 3. Myślałaś, ale wieczorem tam jest git, przy sztucznym świetle jest jasno, chodzi mi o efekt baj dej. Bez sztucznego światła. No i jednak prąd na wagę złota. Ech. Zobaczymy jak już chuop te gipsy zetrze i pomaluje, wtedy an czysto może mnie coś olśni. Bo serio taki smutek jest póki co ![]() 4. No widzisz, a ja nie Co do oceny jak zwykle |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() wiecie co sie stalo z violetta penhaligon's?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#1985 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Jednego dnia grill, drugiego cała rodzina w domu, trzeciego wielkie sprzątanie chaty, czwartego USG stawów biodrowych dida, Liroj Merlin i bieganie z kwitkiem wakacyjnym do przedszkola. W międzyczasie ogarnianie rodziny - czyli w sumie jednak dzieci Plus wstawanie codziennie około 5-6 bo didy mają fazę się budzić. Po czym wyjęczą się/wybiegają i idą spać a ja jestem rozbudzona ![]() Przynajmniej teraz piję sobie winko na odstresowanie a jutro planuję robić NIC. 2. coś nowego ![]() 3. |
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ufff To kiedy trzecie? Dżołk, just a joke, ryli. 2. Niiieeee, już dawno lubię ale no nie mam gdzie, i póki co robię eliminację tekstyliów, więc taki dywan tylko do cieszenia oka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10287370/Ale tani i milutki. Na żywo ładniejszy. Łatwy do czyszczenia. Cholera, chyba murszę go mieć. Nie no, ryli nie mam gdzie i po co Za to jestem zakochana w doniczkach i nawet mi idzie utrzymanie roślin przy życiu, nie ma to jak motywacja w postaci doniczki ![]() Innej fotki nie znalazłam na szybko. Nazywam je "ananasy". Mam w nich cyprysy i udawane bonsaje z figowca z biedry A i sztuczno kule zielonego czegoś
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-10 o 23:00 |
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle tego po Tobie nie słychać, to po prostu niesamowite A tak w ogóle to przyszedł Aromatics - do, nieźle daje! Mój od Betty to jest letni lajcik przy nim
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to jeszcze tak zapytam tylko pro forma, czy dobrze robię.
Otóż, jakieś 20 lat lekko marzę o ceglanej ścianie - w naturalnym kolorze cegły. Miała być, brakło kasy, a potem (ostatnio) stwierdziliśmy, że w jedynym pokoju, gdzie być miała to może będzie didowy i szkoda kasy. Przebolałam. ![]() A tera, nagle chuopin wyskakuje mi z białymi cegłami na jednej ścianie kuchennego kąta. Hmmm. Obleciałam kilka Lirojów i koszmarne so. Zdecydowałam, że nie, że obciach, że to przeminie, a ja zostanę z jakimś badziewiem - nie tanim w sumie. (Choć są tanie i drogie i może tu jest pies pogrzebany) Słowem, czy dobrze robię, że nie robię ścianki ze białych cegieł przy stole jadalnym (który to, jeśli did się w naszym życiu pojawi, będzie moim kurde belans "symulatorem pokoju dziennego"
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, Rejcz, myślę, że są cegły i cegły i różni ludzie, jeśli chodzi o nudzenie się dość agresywnym elementem. Ale nie mam na tyle wyobraźni, żeby podpowiedzieć - ja jakoś, kurczę, wiem, że z czerwonymi cegłami byłabym za pan brat, a z białymi - nie
Ananasy piękne powywalałam trochę rzeczy, swoich tylko, i doszłam do wniosku, że muszę maksymalnie uprościć - zredukować detale w tym mieszkaniu. NIE dla durnostojek, dla wzorków, dla wiszących dzwonków - przestrzeń musi być oczywista.
|
#1990 |
|
Piers do przodu
|
Rejcz nie jestem obiektywna ale mi się akurat to białe ceglaste się podoba
u brata jest taki kawałek ściany między kuchnią i jadalnią i fajnie wygląda z tv na niej wiszącym
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. To daje baaardzo dużo. Choć kiedy mieszkałam na małej przestrzeni, to nie lubiłam "pustości", przestrzeni, a jedynie pogrupowanie jej - siwa ściana z fotkami, ceglana ściana z półkami na książki, segregatory, kaktusy. Łóżko, biurko narożne, komputer, składany stolik, fotel! etc etc. Wszystko miało swoje miejsce. Chodzi chyba o kategorie. Segmentację ? Cytat:
Jestem wdzięczna za opinie i zainteresowanie ![]() Katty, jakbyś kiedyś była w posiadaniu fotki tej cegły u brata, tudzież info skąd i jaki model, to byłoby miło. Chodzi o to, że tego jest tak wiele, jedne pokryte białym lakierem, jedne totalnie surowe, jedne udawane gipsowe - bleeeeeeeh zbieracze kurzu. Choć jak mówię, na zupełnym luzie, bo raczej nic z tego Aaaa, widziałam w Kato w pizzerii coś fajnego - acz pizzeria kiepska - ściana z kamieni takich hmmm no dużych nieregularnych, jakby węgiel? Tylko żeeeeeeeeeeeeee całkowicie pomalowanych błyszczącym lakierem na kolor miedziano-złoty! Naaaaaajs. Of kors do specyficznych wnętrz, ale efekt pikny! Dzięksy dziewczyny, dobrej nocki. Padam, bo jutro ja mam bizi dzień. Koniec @, koniec laby.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-11 o 00:23 |
||
|
|
|
#1992 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo potem dwa nast. weekendy mnie nie ma
|
|
#1994 | |
|
Mother of Cats
|
Ale ciepło!
Właśnie sobie uświadomiłam, że wciąż nie nabyłam sandałów - temperatura mnie zaskoczyła jak zwykle zima drogowców ![]() I przypomniałam sobie, że nie powinnam pić piwa: po wczorajszym jabłkowym - glut do ziemi. Nie rozstanę się dziś chyba z rolką papieru bardzo cennego, bo chusteczki są za mało wydajne ![]() Cytat:
![]() ![]() Dune - to może być pomysł na dziś... Nie opłaca się, fiolecik zbyt szybko zejdzie i zostanie buro-zielono-żółtawy
|
|
|
|
|
#1995 | |||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale, ale, nie jest tak źle! Jak nie ma takich akcji do załatwienia to siedzimy sobie z jarlem na balkoniku, pijemy kawkę/mleko, gapimy się na kwiatki. Ja sobie wstaję o tej 7 to zdążę wszystko zrobić nim didomałże wybędą do pracy/przedszkola i mam potem luuuz. 2. co do dywanu to mając w perspektywie dzieci, patrz czy niebrudzący Z doświadczenia widzę, że niestety najlepszy kolor to kupowaty czyli jakiś wielokolorowy brąz (w sensie brąz, beż, zieleń, bordo, wszystko naraz) bo nie wiadomo jaką farbę did rozleje. No i żadne wełny do czyszczenia chemicznego broń bosz.Ten tak czy siak zacny, jeśli się łatwo czyści to bierz ![]() Cytat:
![]() 2. ale chyba nie jest zepsuty, nie?Cytat:
Swego czasu na jakimś forum widziałam mnóstwo zdjęć takiej ścianki w salonie, na niej wielki tv, u sufitu listwa ledowa czy co tam podświetlająca tę ściankę od góry, naprzeciwko skórzana kanapa i jeszcze takie nowoczesne drzwi z szybkami gdzieś w kącie. Brrr i nowobogacko. Ładnie to wygląda tylko na inspiracjach z katalogów. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1996 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Doniczki ananasowe - fajne! Właśnei zaczęłam kombinować, czy nie przerzucić części kwiatów na ścianę w takim czymś. Jak się zdecyduję, to przez Ciebie ![]() Cytat:
Nie mam tylko pomysłu, co zrobić z moimi kamolami (miniaturowa kolekcja minerałów i kamieni półszlachetnych) - teraz leżą na półce i niestety obrastają kurzem, bo na codzienne oczyszczanie z krakowskiego pyłu nie mam siły ani ochoty. Ale jeśli zamknę je w jakąś gablotkę, jak radzi TŻ, to będą takie "muzealnoeksponatowe" (plus gablotka = dodatkowy gracik). A ja lubię się do nich od czasu do czasu "poprzytulać" - potrzymać w ręce, popatrzeć, jak się mienią w świetle (ostatnio znów mam fazę na labradoryt), i takie tam. (Wiem, zboczenie - nie każdy musi być normalny ).
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2016-05-11 o 09:37 |
||
|
|
|
#1997 | |
|
Panaroja
|
Spod ciepełka
ad sinupret cegłów na ścianie - mnie zawsze zastanawia technika czyszczenia tego paskudztwa - przecież jeżeli nie jest idealnie płaskie znaczy jak narysowane, tylko normalnie trochę wystaje i ma przerwy między sobą - musi się w tych fugach syf zbierać , i jak tu taką ścianę ciągle aż do sufitu pucować , tak samo ściany z głazów ![]() Łykend 21/22 byłby fajny , jeżeli nic mi nie wyskoczy ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Polly -
Cytat:
2. Tak samo uważam Cytat:
2. 3. znów S. Wydra) Cegły nie będzie - dzięki dziewczyny. I przyszły Luluowe próbki a ja murszę na miasto lecieć natentychmiast Dobry dzis na nie dzień.
|
||
|
|
|
#1999 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Ciepło jest, cudnie, od razu po wyjściu z biura zdejmuję pończochy i żakiet i jedyny problem to taki, gdzie ja się mam opalać?! Plaży jeszcze nie zrobili.....
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cegieł - to można se je pokryć czym-się-chce, i wtedy sprawują się jak ściana - ja nie myję ścian Ale wiem o co cho. Takich ewidentnie wypukłych, z niemal "półeczkami" na kurz nie oglądałam nawet. Nie no ja już mam pewność, że nie tym razem, nie tu, nie to. |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Widziałam, że sprzedają takie skrzyneczki. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2016-05-11 o 10:19 |
|
|
|
|
#2002 | |||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witryny są pożyteczne, ale nie lubię dostępu "przez szybkę". Ot, taki model. Zresztą im mniej szkła w otoczeniu, tym większa szansa nienaruszenia integralności mojej powłoki cielesnej - jam ciapa do kwadratu ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
A jeszcze marzy mi się duża szczotka ametystowa
|
|||
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Szczotka ametystowa? Ale tylko się tak nazywa, czy można nią uleczyć i upiększyć włosy...?
Ale worów dziś powynosiłam - W. się potwornie wściekł, bo akurat zrobiłam demontstracyjną kupę z listewek i deseczek z na środku pokoju, powiedział, że najpierw powinnam się wykazać sprzątaniem a potem wywalać, bo się czysto od tego nie zrobi - powiedziałam, że niestety już mnie nie interesuje, co ma do powiedzenia, bo się przelało i żeby się nie wysilał, bo nie jest w stanie ani mnie dotknąć (słownie) ani powstrzymać
|
#2004 |
|
Piers do przodu
|
Ju skad ja to znam
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocham minerały (nie pudry hre hre) no po prostu kocham, i one mnie uspokajają normalnie ZEN. Justyno - ![]() A chuopu przejdzie, oni nie lubią zaskoczeń, po czasie dotrze do niego co ma dotrzeć, nie kuma jeszcze, że mówi o dwóch różnych rzeczach Zresztą, co tu dużo mówić. Ważne że jest zmiana, a one lubią pociągać następne Red - co do Paille - kurka no, niezły jest, to mu trzeba przyznać. Ale w 2/3 sytuacji zawiewa mnie męskim wetiwerkiem. Wciąż pięknie, ale aż ciut za wytrawnie jak na mnie. Jednak jest tak cudny, że nie wiem co czynić. Ponoszę próbkę ileś tam razy i zobaczymy, czy do niego zapłaczę. Inna rzecz - kasa. Raczej flach nie kupię, na pewno nie, więc albo rozbiór albo nic. Globalnie jeszcze nie nosiłam, dziś był nadgarstkowy dzień. U nas praca stoi bo chuopin był potrzebny gdzie indziej .
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To u mnie nie przejdzie, gdyż brak miejsca. Ale mamy 3 wnęki w ścianach - i tam bym wstawiła te skrzyneczki. Do tej pory były tam kaktusy ale dwa nie przeżyły. Nie chcę jednak ponownie kaktusów, bo jak to ja, zawsze się nadzieję na nie, a to boli koszmarnie W łazience natomiast trzymam prostokątne szklane wazoniki z ikea wypełnione kamorkami, ale takimi kupnymi. Niby mini "akwaria" Jednak kurzą się mocno Szklane skrzyneczki dla mnie jak znalazł - dzięki Parabelce za olśnienie Zbieram też korki z wina, i też planuję w jakieś szkło wsadzić, widziałam w ikea takie "karafki", nomen omen zatykane korkiem, chyba tam upchnę korki? Jak tak spojrzę na to z szerszej perspektywy, to wychodzi na to, że od zawsze preferujemy materiały naturalne - szkło, kamień, drewno, trzcina etc. Moździerz z kamienia naturalnego (granit) się też liczy co nie? Nie no, poważnie, uwielbiam go, częściej służy mi do patrzenia niż ucierania. Wazoniki mam o take, ale kurz sprawia, że trzeba co jakiś czas robić im kąpiel - czego nie lubię Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-11 o 22:18 |
|
|
|
#2007 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dziewczyny, pamietacie Rozterka mowiła kiedys o nabiale ,o jogurtach ze te sklepowe są pozbawione czegoś tam i ze trzeba kupowac jakies specjalne- ktos pamieta o co to dokładnie chodziło? pliz przypomnijcie!
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ciężko mi było wczoraj, dostałam twórczej impotencji,k co mi się nie zdarza, ale chyba będzie lepiej - rano wstałam, pogoda piękna, do tego TEN zapach A propos - wczoraj był u mnie znajomy perfumowy z plecakiem pełnym flach i przyniósł mi Ellie Saba Intense - na teraz i ostrożnie, ale to jest TO czego potrzebowałam. Miód, jaśmin, zapach dość poważny, z klasą, ale upiększający, trwały i nawet flakonik jest piękny. Dziś przymierzam się też do Allure, ciekawe ciekawe
|
|
#2009 |
|
niecnotliwa dziewica
|
A propos minerałów to ja mam jednak poważny dylemat - kupić sobie jakiebądź drogeryjne badziewie, czy zamówić Clare Blanc...? Próbkę wykorzystałam do imentu i jak już opanowałam na jaki krem to nakładać to byłam nawet bardzo zadowolona...
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś tak jak wiosna przyszła, to i żyć się chce i w ogóle
![]() I w wodzie idę jak burza, już przepływam cały basen żabką ![]() Wczoraj tak fit, a dzisiaj dla równowagi impreza integracyjna z grillem i piwem
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

- nawet skompletowałam dywan z ikei w gemometryczne kształty
Ech. Zobaczymy jak już chuop te gipsy zetrze i pomaluje, wtedy an czysto może mnie coś olśni. Bo serio taki smutek jest póki co 

Zdecydowałam, że nie, że obciach, że to przeminie, a ja zostanę z jakimś badziewiem - nie tanim w sumie. (Choć są tanie i drogie i może tu jest pies pogrzebany) Słowem, czy dobrze robię, że nie robię ścianki ze białych cegieł przy stole jadalnym (który to, jeśli did się w naszym życiu pojawi, będzie moim kurde belans "symulatorem pokoju dziennego"

znów S. Wydra)