|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XXI - OCENA JADŁOSPISÓW
ja tez bym lubiła.
Uwielbiam i sezam, i chałwę i daktyle. ![]()
![]() |
#2012 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2013 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze R:
I- jajecznica z 2 jaj na łyżce oleju kokosowego z groszkiem zielonym konserwowym i curry, sałata II- dwie kromki chrupkie z pieczonym pasztetem, sałata i ketchupem, jabłko (w biegu) III- pierś z kurczaka z warzywami na patelnie po meksykańsku (z czerwona fasola, groszkiem itp) z ryzem basmati na oleju kokosowym, po obiadku kawa z mleczkiem sojowym i łyżeczka cukru, wafelek kakaowy (biedrowy z tej dużej paki) IV- 3 łyżki płatków jaglanych, łyżeczka kakao, łyżka chia i pol banana na szklance mleczka sojowego Trening (spinning) 1h V- omlet z 2 jaj, 3 łyżek płatków owsianych, 20g kazeiny, pol banana, kleks jogurtu greckiego Ok. 1900 kCal
![]() |
#2014 |
Konto usunięte
|
R
I Tuńczyk w sosie własnym, kukurydza, chrzan, cebulka, pomidorki koktajlowe, kromka chleba żytniego z masłem, serem żółtym i pomidorem II Koktajl- mleko, truskawki, jabłko, garść pestek słonecznika III Koktajl- mleko, łyżka masło orzechowego, płatki owsiane, borówki IV Krupnik na serduszkach drobiowych z kaszą i ziemniaczkami ![]() Trening z Mel B rozgrzewka, cardio, ramiona, tiffany roth ABS, Boczki, Rozciąganie z Mel B Edytowane przez 201703240903 Czas edycji: 2016-05-10 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Zadomowienie
|
Osobiście dawałam tahini, ale jakby nie było to zmielony sezam więc i tak wszystko masz. Z tym, że ciasta robione na oko. I nie są kruche tylko takie miękkie i lekko klejące. Tak więc...
150 g daktyli zalac wrzacą woda do poziomu owoców i odstawic na bok. 300 g cukini zetrzeć i przełożyć do miseczki. Wymieszać z 1/3 łyżeczki soli i również odstawić na bok na ok. 15 minut. Po tym czasie cukinię odsączyć i odcisnąć nadmiar wody, a daktyle wraz z wodą zblendować na gładką masę. Mąkę (i tu mam zamontowane 50 g, ale... Może o 150 mi chodziło? Bo tak to dziwnie mało wychodzi) wymieszać z proszkiem do pieczenia, soda oczyszczona, cukinia, masa daktylową oraz 60 g tahini. Wykładać masę łyżka na wyłożoną papierem blachę i piec w 180C aż będą ładnie przy pieczone z wierzchu. Po upieczeniu ostudzić jeszcze przez chwilę na blaszce, gdyc będą bardzo miękkie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A kto je kruche by zęby połamać? :P ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2018 |
Rozeznanie
|
Masz mnie :P
I.Kasza owsiana z duszonymi warzywami(kapusta, pieczarki, cebulka, papryka, oliwki, koncentrat) z roszponką, awokado i jajem sadzonym II.Kanapka(chleb żytni na zakwasie, camembert, rzodkiewki, roszponka, migdały) III.Wegańska rolada owsiana z siemieniem, nadziana kokosową pastą z soczewicy, pieczonej pietruszki+sałata, papryka i sezam). IV.Pudding chia na mleku z musem z buraków, daktyli i kakao z pestkami dyni. V.Wegetariańska micha do syta(Kasza jaglana, pieczarki, brokuły, cebulka, przyprawy, awokado, bakłażan w sosie na bazie pomidorów, papryki i ricotty) z miksem ziaren. Mam dziwne lęki że wpadnie masło orzechowe o ile je będę kręcił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj
I 2 kromki chleba żytniego z masłem, kiszonym ogórkiem, kiełkami, serek grani z łyżką domowej konfitury II 3 babeczki z mieszanki mąki kokosowej i pełnoziarnistej, jajek, drobiowych kabanosów + sałatka (mix sałat, feta, pomarańcza,oliwa) jabłko, 2 kostki białej czekolady III ostatni kawałek kokosowej jaglanki ![]() IV duszone kawałki kurczaka 180g, 30g ryżu, sałatka jw Jutro I płatki owsiane+chia+jakiś owoc II 3 babeczki z mieszanki mąki kokosowej i pełnoziarnistej, jajek, drobiowych kabanosów + sałatka (mix sałat, feta, pomarańcza, oliwa) jabłko III "gulasz" warzywny z ciecierzycą IV 2 jajka na twardo, chrzan, pomidory Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2016-05-09 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 |
Zadomowienie
|
I zapiekane awokado z dwoma jajkami, pomidory z cebulką i oliwą z oliwek, świeża bazylia, kromka żytniego chleba
II jogurt typu greckiego z garścią borówek i płatkami kokosowymi III tajska zupa z pierożkami Wonton, sajgonki IV naleśnik ze szpinakiem i serem feta, zapieczony w sosie pomidorowym, surówka V pierś z kurczaka, brokuł, pieczone ziemniaki
![]() |
#2022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2023 |
Zadomowienie
|
Rosną dosyć wyraźnie. Ale mi z tej porcji wyszło 11 dużych ciastek, które na styk (po urośnięciu już, przed zostawiałam takie średniej wielkości przerwy) zmieściły się na jednej blaszce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poniedziałek U 6.30 - płatki owsiane, ryżowe, żytnie, z makiem, sezamem, zurawiną, słonecznikiem i dynią, gotowane na mleku ryżowym +_ mrożone owoce jagodowe , wiśnie i śliwki + pół mango 11.00 - podwójna kanapka z "chleba" gryczanego, z masłem orzechowym - jabłko - pół batona z migdałów, sezamu i miodu 15.00 - garść orzechów laskowych i daktyli - porcja "flaczków" wegańskich z boczniaków - 1 kiełbaska z grila + kromka "chleba" gryczanego 1 godzina trening wytrzymałościowo-siłowy ze sztangą 19.30 - szejk 300 mm z : pokrzywy, sezamu, banana, jabłek - sałatka z : parowanych brokułów, grilowanej cukinii, pomidorów, awokado, cebulki, oliwek, kolendry i bazylii + feta + oliwa i ocet balsamiczny - 2 kromki "chleba" gryczanego z masłem
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2016-05-10 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2026 |
Rozeznanie
|
Mam taki plan xD ale to podczas długiego weekendu pewnie 26 bo teraz to wiecie szkoła. <I tak ją lubie xD>
I moje menu bo ładne wyszło! :P I.Kasza bulgur z ciecierzycą i warzywami w sosie greckim(warzywa tradycyjne+pieczarki i kawałek bakłażana) z pestkami dyni i posypane grana padano. II.Koktajl(roszponka, jabłko, domowe mleko migdałowe(z miąższem migdałowym bo nie odsączam z lenia), sok z cytryny, imbir, płatki owsiane) Kawa z mlekiem. ~lekcja wf i zastrzyk cukru w postaci jakiegoś małego daktyla ![]() III.Kasza owsiana z pomidorem, awokado i serkiem wiejskim. IV.Kakaowy omlet bananowy. V.Kasza gryczana, brokuły<dużo z pietruszką w maśle orzechowym, surówka(pekinka, papryka, szczypior, pomidor, natka). Wypjie pewnie kleik z siemienia. bo już taka tradycja się zrobiła moja wieczorna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() R I 2 jajka na twardo z chrzanem, pomidor z cebulką, kromka razowca z masłem i kiełbasą szynkową, musztarda i ogórek zielony II Miałam ochotę na coś słodkiego, więc serek waniliowy Rolmleecz, łyżka masła orzechowego, duża garść różnych pestek, borówka amerykańska! ![]() ![]() III Miał być krupnik, ale wyszedł gulasz z sercami drobiowymi, kaszą jęczmienną i warzywami IV Koktajl grejpfrut, mleko, truskawki, mięta Edytowane przez 201703240903 Czas edycji: 2016-05-10 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2028 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I. makaron soba z mleczkiem kokosowym, jogurtem naturalnym, pomarańczą i roszponką II. ciastka daktylowo-sezamowe z cukinią III. kasza jaglana z cukinią, serem pleśniowym i domowymi chipsami jabłkowymi IV. pieczone frytki ziemniaczane z roszponką, porem oraz sosem pomidorowo-sojowym i jajkami sadzonymi Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2016-05-10 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Wtorek U
-7.00 - kasza jaglana gotowana z przyprawami + mleko ryzowomigdałowe, seler tarty, rodzynki, wiórki + gruszki, pół banana 11.30 - podwójna kanapka z "chleba" gryczanego z masłem orzechowym i bananem - jabłko 15.30 - odsmażane pierogi z mąki razowej orkiszowej z farszem z mięsa z warzywami - młoda kapusta "na szybko" z boczkiem i cebulką - garśc orzechów laskowych i daktyli 1 godzina pilates + 8 km marszu 21.00 - makaron w białym winie ze szparagami, szpinakiem, pomidorami, cukinią i fetą - kieliszek białego wytrawnego
![]() |
#2030 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny witam
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
..wszystkie czekamy!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2032 |
Konto usunięte
|
U mnie dzisiaj
R I Twarożek ze szczypiorkiem i papryką II 3 Wafle ryżowe z masłem orzechowym III 4 kawałki pizzy z Dominosa, 3 skrzydełka w sosie BBQ i szklanka Nestea Turbo z Chodakowską, 20 minut na rowerku stacjonarnym IV Koktajl mleko, 2 jabłka, banan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2033 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czo do bloga to w podpisie adres :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
U
I dwa jajka na twardo, kabanos, ajwar, pomidor, kilka rzodkiewek, 2 plasterki szynki II dwie małe kromki chleba żytniego z masłem szynką i kiełkami jabłko III mielone z patelni grillowej z przyprawą chińską, papryczką chilli, imbirem, papryką czerwoną, resztką cukinii + resztka makaronu spaghetti+ makaron z marchewki IV na razie brak pomysłu ale idę na zakupy to pewnie coś wymyślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 |
Zadomowienie
|
Fikifiki wstawiasz może zdjęcia swoich posiłków z przepisami na ig? Podasz na priv nazwę?
![]() Sorki za offtop
![]() |
#2036 |
sajkolidżist
|
R wczorajsze
I 2 kromki chleba witalnego (ma bardzo dużo słonecznika w składzie, więcej niż mąki) z twarożkiem, pomidorem, cebulką dymką, kilka rzodkiewek II jabłko, gruszka, cappucino+kawałek grzesznej tarty z koleżanką na mieście III Odrobina makaronu po chińsku, ryba saute, sałata lodowa z pomidorem i fetą, pikle IV Przekąska: kilka winogron V Placuszki cukiniowo-gryczane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2038 |
Zadomowienie
|
Aaaa
![]() ![]()
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Sroda U
- 7.00 - kasza jaglana z wiórkami i płatkami migdałowymi, gotowana na mleku orzechowym + tarty seler i rodzynki + pół mango 11.00 sałatka z: sałaty, rzodkiewek, cukini, 2 jajek sadzonych. potem jakiś żarłacz: - dużo orzechów laskowych z migdałami - 1/3 paczki jakichś słodkich , kakaowych chrupek śniadaniowych. :/ 15.30 - karkówka pieczona w młodej kapuście z cebulka , marchwią, pomidorami - ziemniaki z wody - ogórki małosolne 1 godzina trening wytrzymałościowo-siłowy ze sztangą 30 minut stretching - gruszka 20.00 - makaron w białym winie ze szparagami, szpinakiem, pomidorami, cukinią i fetą - kieliszek białego wytrawnego - małe pętko kiełbasy swojskiej z musztardą - rzodkiewki - masło orzechowe w jakiejś okropnej ilości.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.