|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: gapiący sie kot xD
Kochana
![]() ![]()
#1262 |
Raczkowanie
|
kuuuurde, moj kotu to nie peszczoch w zaden sposob
![]() ![]() ![]()
#1263 |
Raczkowanie
|
Mój kot też się tak gapił -siadał w pewnej odległości i gapił się bez mrugnięcia okiem nie przestając nawet kiedy rzucało się w niego poduszką
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Raczkowanie
|
wiekszość ludzi zlituje sie predzej nad psem niz nad kotem bo psa predzej do siebie mozna przekonac. wystarczy dac kawałek jedzenia a pies bedzie cie wielbił. z kotem nie ma lekko . na sympatie trzeba sobie zasłuzyc
![]() pies, wystarczy ze zrobi swoje słynne smutne ślepia . ja mojego kociaka dałam do sterylizacji jak miała poł roku bo nie dało sie z nią w domu wytrzymac
#1266 |
Konto usunięte
|
Tak wiem małe sterylizujemy (??) i oddajemy...a te co zostaja to karmimy :P tata czesto jest na działce :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
mój kot też ma takie odchyły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
ja sie troche zdziwiłam ze w tak młodym wiueku juz mozna kastrowac/sterylizowac. moje kocie przeciez miało poł roku ale dokładnie po nowym roku jak stuknęła jej połówka nie dało sie wytrzymac z nią bo dwa razy w miesiacu przez kilka dni były takie miauki ze masakra. śmieszne ze reagowała najbardziej na głos mamy
![]() jaka ona biedna była po zabiegu ![]() ale wszystko skonczyło sie dobrze ![]() ![]()
#1270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wisienka z tym siusianiem na sciane to norma i nie ma nic wspólnego ze sterylizacją czy kastracją. Moja Kirka i przed i po sterylce tez tak strzelała i strzela w ściany. Widocznie to zalezy od tego jak ma akurat ochotę siusiać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
![]()
Czesc dziewczyny
![]() Jestem wlascicielka kocurka kastrata, ma rok i dwa miesiace. Byl szczepiony na pierwszej wizycie u weta i odrobaczany, mial okolo trzy i pol miesiac a potem byl kastrowany jak mial okolo roku. Zastanawiam sie jakie szczepienia kot ma jeszcze dostac? Jakie rodzaje tych szczepien sa i czy oprocz tych obowiazkowych mozna zamowic jeszcze jakies extra z witaminami (kocham mojego kocurka mocno i chce zeby byl bardzo zdrowy) btw: ostatnio nie jadl a to okazalo sie ze chodzilo o whiskasa, nie jadl prawie tydzien, zmienilam karme i wcina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szczepienia dla kota
Na kotach specjalnie się nie znam natomiast znalazłam kilka stron które pozwolą rozwiać twoje wątpliwości .
1. http://www.vetserwis.pl/szczepienia_kot.html 2. http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=64&page=2 3. http://www.kociezycie.pl/index.php?box=dzial&did=112 Pozdrawiam ![]() Ogólnie Whiskas nie jest zbyt dobrą karmą . Polecam Royal Canin .
#1273 |
Przyczajenie
|
Dot.: pogryzienie przez obcego kota!!!pomożcie
a czy można się zarazić wścieklizną albo czymkolwiek innym od psa, który tydzień przed ugryzieniem dostał serie szczepień [nie wiem dokłądnie jakich] ?... "dziabnął" mnie piesek znajomego, nie jest to poważna rana - właściwie tylko jedna czerwona kropka po kiełku, ale wolę się upewnić.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pogryzienie przez obcego kota!!!pomożcie
ja bym poszła do lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
łowna kocica - co chce nam przekazać?
mam w rodzinie dwie kotki. matkę i córkę. na wstępie muszę przyznać, że obie są bardzo inteligentne i zwinne
![]() ![]() ![]() dodam, że kiedyś znosiła półżywe stworzonka... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Dot.: łowna kocica - co chce nam przekazać?
eee nic
![]() poprostu ma ochote na male co nieco, ale jej z trawieniem nie wychodzi. moj kot ostatnio zwymiotowal mysia glowe... raczej nie dopatrywalam sie w tym glebszych przekazow z jego strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
może jej żołądek nie akceptuje takiej diety? a z kupami w porządku (brak biegunki),zatwardzenia?
pamiętaj o regularnym odrobaczaniu kocic, bo dzikie żyjątka które zjadają, napewno są nosicielami tasiemców i glist. |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
www.dulcedo.pl
|
Pomocy!! kot i Chipowanie
Mam pytanko odnosnie zachipowania kotki do wystawy, może macie dziewczyny w tym temacie jakieś doświadczenia. Mam kotkę i w weekend wybieram się z nia na wystawe niestety własnie dziś doczytałam w regulaminie w kolejnym okienku na stronie, że musi mieć chipa
![]() Mam nadzieje, że jest tu jekaś zdolna i biegła osoba w te klocki. Z góry dziękuję za pomoc.
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy!! kot i Chipowanie
teoretycznie możesz, ale czipowanie to jednak jakas ranka, kot będzie się wyrywał, gdy będą go oglądac i oceniać, poza tym po prostu miejsce czipowania będzie widoczne, więc kiepsko :/
a zaszczepiony na wszystko jest? Może zadzwon do kogoś bardziej obeznanego, zapytaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Raczkowanie
|
Kto ma kota??
Nie chodzi mi o te w glowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto ma kota??
Sory.. Takie sa koty. Albo przyzwyczajasz sie do siersci nawet w lodowce, albo nie bierz wogole.
Kot ktory nie gubi siersci? Chyba jeydnie sfinks ![]()
#1283 |
Raczkowanie
|
Siersc sierscia a dywan dywanem to chyba jest roznica??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Wtajemniczenie
|
mojemu kocurowi też wypada sierściucha ale nie wyobrażam sobie abym mogła go oddać ... wyczesuję go dziennie i to pomaga w poskromieniu latającej sierści. Zawsze jednak coś tam zgubi ale już nie w takich ilościach
![]() ![]() Powodzenia przy wyborze kociaka ![]()
#1285 |
Raczkowanie
|
Ja wtedy mialam raczkujace dziecko i niemalam wyjscia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Wtajemniczenie
|
pers jest kotem o długim wlosie, wiec to logiczne, ze wypada wiecej wlosów, niz przy rasach krótkowlosych.
Mam kota, wiec wiem jak jest ... włosy wszędzie, na stole to ja sobie nie moge kapanki polozyc, bo bede miala... no cóz, chleb z włosami ;] Ale to Twoja decyzja, oby tylko kot znow nie wylądował w innych rękach z powodu siersci.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Akurat stol mam wmiare wolny od kocich wlosow, bo nie ma na nim kota
![]() ![]()
#1288 |
Zakorzenienie
|
prawda jest taka, że kot krotkowlosy gubi sierść gorzej niz pers, bo krotka sierść się wszedzie wbija. Jesli ci to przeszkadza, to nie bierz kota (jakos mam alergie na slowa 'kupic kota'- jak można kupowac kota, skoro tyle kotów za darmo potrzebuje domu?) bo zawsze będziesz miała kocie kłaki na ubraniach, na podłodze i w herbacie
BTW co by kocie włosy zrobiły dziecku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
Mala raczkowala,i miala ciagle siersc na recach ktore wkladala do buzi, na zabawka smoczkach itd... i nie sadze zeby to bylo przyjemnoscia miec ciagle w buzi wlosy ktore nie potrafila sobie wyciagnac a widzialam ze jej to przeszkadzalo bo grzebala w buzi.A myslalm ze moze jest jakas rasa ktora gubi mniej siersci, a nie wydaje mi sie zeby ktos oddawal rasowca za darmo w okolicy gdzie mieszkam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Wtajemniczenie
|
hmmm to prawda dla dzieciaka mogła to być mało komfortowa sytuacja... u nas kocur ma 3 lata i na tyle spoważniał, że całe dzionki przesypia i skład sierści ogranicza sie tylko do miejsca gdzie tnie drzemkę hihih .. obojętnie jakiego futrzaka byś nie wzięła to musisz sie liczyć, że niestety ale jakieś kłaczki będzie gubił- ale jest to do przeskoczenia, należy częściej odkurzać mieszkanie (i pupila hihihi) - wiem z doświadcenia bo nie lubię ogólnie bałaganu.
Powodzenia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.