|
|
#1141 | ||||||
|
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Dzień dobry
![]() Kurde, czuje,że czas ucieka mi przez palce.. dziś juz środa, więc zostaje mi albo dwa dni, albo 4 w domu.. no nic, trzeba się wziąć za siebie i zrobić jak najwięcej. Ania- Może dla pewności zrób to gbs i z pochwy i z odbytu. Ja też miałam tylko jedno i pielęgniarka mówiła w laboratorium, ze powinny być dwa. Tylko, ze ja już miałam próbkę, ale jak Ty wszystko musisz robić, łącznie z pobraniem, to zrób dwa. Co do reszty ![]() Asiek- Ach te położne! rozumiem Twoje nerwy,ale następnym razem postaraj się być stanowcza i "grzecznie" jej powiedz co myślisz. To jej obowiązek, a jak jej się nie podoba ta praca, to niech zmieni na inną, nikt jej nie zmusza do tej! Ja też czasami byłam zła w pracy, na szefostwo, a to na co innego, ale nigdy nie wyżywałam się na dzieciach- a położne chętnie to robią na pacjentkach ![]() Ja jak byłam na wizycie(po szpitalu) u swojego lekarza, który też tam pracuje, to wypytywał mnie o mój pobyt, w sensie co mi się podobało, co można by było zmienić.. no to mu powiedziałam, że poza niektórymi położnymi, to nie było źle. Cytat:
![]() 38 ![]() Cytat:
czy jak już mają kobiety, to "porównują":???Skomplikowane ![]() Cytat:
A końcówka maja blisko już.. Cytat:
co do reszty, to rozumiem Twoje obawy, ale myślę, że każdej z nas teraz na końcówce bardziej dokuczają. Będzie dobrze.Cytat:
![]() Cytat:
![]() MariaFranceska- najlepszego ![]() Majkela- zdrówka dla synka i dla Ciebie.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#1142 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Cytat:
MariaFrancesca, wszystkiego dobrego:-* oby wszystko przebiegło po Twojej myśli gdy dziewczynki będą przychodzic na świat:-* |
|
|
|
|
#1143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1145 | |
|
Ania
|
Cytat:
spakuj najpotrzebniejsze rzeczy w razie w, skoro masz daleko![]() Na pewno wszystko jest ok, dzidzia testuje cierpliwość mamy
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
mamaNiny mam nadzieje ze albo dzidzia sie rusza juz albo jednak pojechalas ![]() MF - Sto lat!! Ja wlasnie wrocilam z wojazy (autobusowo-piechotnych) Relacja z wizyty: Mały waży 2956g wszystko z nim w porzadku, ale w ogole nie ruszał się na usg i musiałam mieć jeszcze raz KTG na szczescie jest okejDieta ubogosolna i wysokobiałkowa ze wzgledu na obrzeki i puchniecie - rąk i twarzy.. Szyjka mnie troche zirytowala bo mocno dluga i pozamykana na 4 spusty Dużo chodzić i szczypać sutki
|
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
MamaNiny, jeśli masz być spokojniejsza to jedź
ale dzieciątko ma na pewno dzień lenia Soffinka, super wieści!
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
MamaNiny, a wypróżniałaś się dzisiaj? Bo moja taka niemrawa jest jak jelita zawalone
![]() Cytat:
Super, że wszystko ok
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Ania
|
Soffinka- świetne wieści!
![]() Czyli jednak coś w tym jest, że te kobiety, które maja jakieś problemy, przez które może wystąpić przedwczesny poród, rodzą później niż te, o których nic sie nie działo tzn wszystko jeszcze u nas możliwe, ale ciekawe jak to wyjdzie pod koniec czerwca![]() Nie to żebym Ci życzyła przenoszenia, ale super, że udało się dotrwać do tego etapu!!
|
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
MariaFrancesca wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Cytat:
|
|
#1151 |
|
Konto usunięte
|
soffinka
![]() Tak się martwiłaś przedwczesnym porodem, a tu okazuje się, że lekarz na wywołanie każe Ci szczypać sutki ![]() Tak to bywa bardzo często... Ignaś pięknie waży |
|
|
|
#1152 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Moglabym isc nawet dzis na CC... |
||
|
|
|
#1153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Blanka, 27 lat, TP - 30 czerwiec, ale cc wykonywane jest 10 dni wcześniej, więc 20 ? Dziewczynka imieniem Zosia Helena <3
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wooow, jaki duży ten Twój Mały To że sól przy obrzekach trzeba ograniczyć to wiedziałam,ale w czym pomaga białko? W każdym razie Soffinka, przytulanki uskuteczniaj;-) |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1157 | |
|
Zadomowienie
|
Soffinka,użyj chłopskich argumentów,że się właśnie boisz,że łożysko padnie,że będziesz musiała mieć wywołanie jak się nic nie ruszy itd.
Cytat:
może i ja spróbuję więcej białka jeść,bo już zaczynam czuć wodę w stopach i dłoniach
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
Pochwalę się - dziś przyjechało bobinkowe Ferrari ♥
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Ania
|
Ładny!
![]() I co on na to?
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Raczkowanie
|
Tu masz link do allegro - http://allegro.pl/wozki-dzieciece-re...413833887.html, bo stamtąd zamawialiśmy. Niestety, ale ceny stacjonarne są czasem zabójcze, więc uznaliśmy, że kupujemy w ciemno i akurat się udało, bo po pierwszym złożeniu, wózek wygląda bosko
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Bobinek jest śliczne, hyhyhy. Kiedyś siedzimy u teściowej, a ja zamiast Fasolka, mówiłam Felicjan Kijanka, bo płód miał wtedy ogonek. Teściowa była oburzona... Natomiast innym razem, bardzo chciała zobaczyć USG. Pokazałam, a piczon stary powiedział, że Zosinek wygląda jak szczur... Musiałam odpyskować, że w takim razie wygląd musiałaby odziedziczyć po babci Ot takie głupie babsko ze wsi, co polskiego naumiewa w szkole, myśląc, że jest się za☠☠☠istą osobą. Well... Niech żyje wysokie mniemanie o sobie ^^
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamusie któraś kupowała w smyku barlette za 1400 zl - niech sie zglosi bo na stronie cena jest o wiele wyzsza.. u mnie smyk jest ale taki maly jakis ze spacerowki tylko stoja Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
Taaaa, dała kasę na wózek i japała, że kolory za ciemne jak dla dziewczynki. Dobrze, że jak ona woziła swoje dzieci, to były dwa kolory wózków na krzyż i nie było prawie żadnego wyboru.
|
|
#1167 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z mojej dorywczej "pracy". Jeszcze tylko piątek i biorę się ostro za wicie gniazda
![]() Co do spania, to ja mam najgorzej, żeby usnąć - kręce się nawet po 1-1,5 h i miejsca sobie znaleźć nie mogę. I oczywiście co już znajdę optymalną pozycję to do sikania iść muszę ![]() Miqesi ja też się kiedyś z koleżanką zastanawiałam jak to jest być ginekologiem i doszłyśmy do wniosku , że to wujowy zawód. Wypluj to kobieto!!do 20.05 nie rodzimy, a ja powstrzymuje się do co najmniej 06.06 (wtedy będzie 37 tc) Cytat:
![]() Życzę Ci bliźniaków spod znaku bliźniaków ![]() Co do starań to masz zupełną rację - o ile można wrzucić na luz to tak trzeba, inaczej sami sobie krzywdę robimy. A odnośnie in vitro i naszego rządu to szkoda gadać, bo tylko ciśnienie sobie podniesiemy ![]() Cytat:
a bóle w plecach już przeszły? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do syndromu - połóż się i poczekaj, może wróci ![]() Cytat:
Cytat:
Super, że wszystko ok. Gratuluję zakupu ![]() Ja mówię zawsze, że nie możemy pozwolić żeby dziecko niedorobione było
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i padam na cycki
![]() Jest tak ciepło że chodziłam w kr. rękawie bo myślałam że w blezerze się ugotuje, a jest lekki i przewiewny a po dupie lał mi się pot ![]() W zusie złożyłam druk z-53 oraz kolejne moje l4, powinnam mieć wszystko wypłacone, a one dalej będą się kontaktować w pracodawcą bo nikt nie odbiera telefonu. Kolejne l4 również mam tak zostawić w zusie z nipem pracodawcy. W urzędzie pracy dowiedziałam się że będę mogła się ubezpieczy dopiero jak minie czas połogu, ale oczywiście wszystkie dokumenty i pozew mam im przedstawić i zasiłek bezrobotny bym miała wstrzymany na czas rozwiązania sprawy. W urzędzie miasta się dowiedziałam, że mam czas do 52 tyg na złożenie dokumentów o świadczenie rodzinne ( gdyby się nie udało z sądem pracy) Wracając wstąpiłam do ciuszków i kupiłam parę sztuk dla mojej dziewczynki Dla siebie dwie bluzki ![]() Zjadłam dwa rożki Teraz jeszcze chwile odpocznę i biorę się za pranie, za gary, za odkurzanie, za przygotowanie obiadu, a wieczorem za prasowanie. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Dziękuje dziewczyny że jesteście ze mną i trzymacie mocno kciuki ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Zaczęłam 35 tydzień
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-05-11 o 14:26 |
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze jej powiedziałaś. Widzę, że teściowa nie jest twoją ulubienicą Dobrze że nie dajesz sobie wejść na głowę
|
|
#1170 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może mniej byś się martwiła mając detektor tętna? Czy Ignaś na tyle się rusza, że raczej nie masz powodów do obaw? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

Nie wiem jak wy, ale ja już mogę rodzić

A to nos zapchany, a to siku 10 razy, a to pić mi się chciało, a to za gorąco, a to dzieciowa czkawka
Dawać mi tu końcówkę maja, bo zwariuję 

taki super prezencik

Życzę Ci bliźniaków spod znaku bliźniaków
). Dostałam w plecy jakiegoś bólu/nerwobólu tż próbował mnie rozmasować, potem 5 razy siku i o 6 doszedł do nas syn. Synek rozpalony, gorączka i został w domu. Córcia ma zdjęcia w żłobku to poleciała. Dobrze, że mam obiad wczorajszy to będziemy z synkiem odpoczywać, choć już przybąkuje, że mu się nudzi, a tu pogoda za oknem