Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-11, 10:19   #3181
Barbarella05
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Ot to to. Potem się stają jacyś tacy wyrachowani
Kobiety też :p
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 10:29   #3182
tereska21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez December12 Pokaż wiadomość
Jeszcze o ile ktoś jest 'ruchaczem' i każdy o tym wie, łącznie z osobą z która idzie do lozka to jeszcze jestem w stanie to przełknąć. Jednak zupełnie nie rozumiem tych udających ze szukają stałego związku. Wiadomo że wcześniej czy później szydło wychodzi z worka, ale zastanawiam się czy to im sprawia dodatkową frajdę czy jak?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Dokładnie to samo mnie zastanawia. Dojrzały facet mówi mi, że miał tylko 1 partnerkę seksualną bo jeśli nie ma miłości to on nie uprawia seksu jedynie pieszczoty, zabawy; już nie wspomnę o tym że jedynym jego marzeniem jest stały związek, rodzina itd. Po roku znajomości kiedy pokazał swoją prawdziwą twarz z ciekawości zadałam mu pytanie czy jeśli zaproponowałabym mu seks bez zobowiązań czy by się zgodził to odpowiedział, że TAK. Więc jak to mówią nie należy wszystkim wierzyć w ich czułe i romantyczne opowiadania o tym jak pragną stabilizacji, miłości, rodziny a potem rozkochają w sobie i tak porzucą bo szukają dalej wrażeń i emocji. Też nie do końca rozumiem w jaki sposób im to frajdę sprawia; może w przeszłości zostali bardzo zranieni i w ten sposób chcą się dowartościować? Jak myślicie?
tereska21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 10:30   #3183
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
Kobiety też :p
To prawda. Ale to już nie mój problem
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 13:44   #3184
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie to samo mnie zastanawia. Dojrzały facet mówi mi, że miał tylko 1 partnerkę seksualną bo jeśli nie ma miłości to on nie uprawia seksu jedynie pieszczoty, zabawy; już nie wspomnę o tym że jedynym jego marzeniem jest stały związek, rodzina itd. Po roku znajomości kiedy pokazał swoją prawdziwą twarz z ciekawości zadałam mu pytanie czy jeśli zaproponowałabym mu seks bez zobowiązań czy by się zgodził to odpowiedział, że TAK. Więc jak to mówią nie należy wszystkim wierzyć w ich czułe i romantyczne opowiadania o tym jak pragną stabilizacji, miłości, rodziny a potem rozkochają w sobie i tak porzucą bo szukają dalej wrażeń i emocji. Też nie do końca rozumiem w jaki sposób im to frajdę sprawia; może w przeszłości zostali bardzo zranieni i w ten sposób chcą się dowartościować? Jak myślicie?
Przechodziłam dokładnie to samo ze swoim byłym. Były piękne słówka, obietnice, wspólne mieszkanie, plany na przyszłość, zapewnienia, generalnie dosyć solidne fundamenty pod szczęśliwy związek zwieńczony małżeństwem (nie naciskałam, żeby nie było). Zostawił mnie praktycznie z dnia na dzień.

Myślę, że to się bierze czasami z tego, że wielu facetów boi się odpowiedzialności. Nie potrafią pogodzić się z tym, że mając stałą partnerkę, muszą pogodzić się z zaończeniem kawalerskiego życia. Zaczynają tęsknić do czasów, w których mogli żyć bez zobowiązań i do woli podrywać kobiety z nadzieją, że któraś skusi się na małe co nieco (ach, ten dreszczyk emocji!). Przeraża ich fakt, że musieliby dbać o swój związek, wspierać, czasami ustępować, dawać coś od siebie - oni są przyzwyczajeni do tego, że jak coś się zepsuje (nawet, jeśli z cih winy), to się to wyrzuca, zamiast naprawiać.

Ja jak patrzę na facetów w wieku od 20 do 30 lat, to widzę dużych chłopców, którzy nie są przyzwyczajeni do tego, że cokolwiek się od nich wymaga - najważniejszą wartością jest dla nich chwilowa przyjemność, której można doświadczyć już teraz, zaraz. Jakiś czas temu byłam na imprezie świadkiem sytuacji, w której chłopak zostawił swoją pijaną dziewczynę na kanapie, a sam pobiegł tańczyć i ostatecznie wybzykać inną. Kiedy zapytałam swojego znajomego, co o tym myślisz, to tylko wzruszył ramionami i powiedział: "To normalne. On po prostu wybrał to, co w danej chwili było dla niego lepsze". Nie wiem, gdzie zawędrujemy jako ludzkość, skoro takie zachowania nie będą piętnowane.

Na szczęście zdarzają się wyjątki. Wczoraj rozmawiałam z pewnym mężczyzną, którzy na określenie "szarpać jak Reksio szynkę" stwierdził, że one by tak nigdy by tak o kobiecie nie powiedział, ponieważ kobiety należy szanować, również w słowach.
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 15:32   #3185
asiulek19
Zakorzenienie

Też mam wrażenie,że normalnych facetów nie idzie znaleźć.

asiulek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 16:17   #3186
December12
Rozeznanie

Oni się nie zdradzali w żaden sposób? Raz spotkałam takiego faceta, utrzymywał ze szuka zwiazku, ale po 2-3 spotkaniach można było spokojnie poznac o co mu naprawdę chodzilo..

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
December12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 16:31   #3187
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Mój się nie zdradzał. Zawsze był osobą bardzo słowną, odpowiedzialną. Żadnych niedopowiedzeń, niedomówień, żadnych tajemnic. Umieliśmy szczerze usiąść i porozmawiać o trapiących nas problemach, a ja czułam, że mogę na niego liczyć. Myślę, że niektórzy się po prostu dobrze kryją - jest wielu takich, którzy prowadzą podwójne życie latami i nawet przez rodzinę czy znajomych są postrzegani jako idealni mężowie i ojcowie.
Stary 2016-05-11, 17:09   #3188
MonnieB
Zakorzenienie

Ja wiele razy zostałam oszukana, facet obiecywał złote góry, mówił jakie ma dobre intencje, opowiadał historie o tym jak został zraniony w przeszłości. Ja wreszcie zaufałam, była wspólna noc i facet znika. Nie zdarzyło mi się to tylko raz, ale parę razy. Na przestrzeni kilku lat. Smutne, ale niestety niektórzy mogą być świetnymi aktorami.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Stary 2016-05-11, 18:31   #3189
_Jinx_
Rozeznanie

Ja nigdy się na oszusta nie nadziałam, ale w ciągu życia zaufałam jedynie trzem mężczyznom i to najszybciej po półtorej roku. Słowa dla mnie nic nie znaczą, liczą się jedynie czyny. Co więcej - słowa, obietnice, zapewnienia - zniechęcają mnie. Wydaje mi się, że uczciwy człowiek nie musi zbyt często zapewniać o swojej uczciwości...

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Za to cały czas daję się nabierać na to, że facet mnie po prostu lubi jako człowieka, a zawsze okazuje się, że wcale o to nie chodzi
Stary 2016-05-11, 18:32   #3190
_Mia
Zakorzenienie

Ja też dość dobrze odsiewam, ale za dużo widzę obok Sama zostałam mocniej zrobiona w konia raz, dawno i nadal jestem uważna

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Za to cały czas daję się nabierać na to, że facet mnie po prostu lubi jako człowieka, a zawsze okazuje się, że wcale o to nie chodzi
Też miałam takich 'kolegów'...
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 18:38   #3191
topdong
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asiulek19 Pokaż wiadomość
Też mam wrażenie,że normalnych facetów nie idzie znaleźć.
Wydaje mi się, że często może być, że na tych normalnych być może nie zwracacie uwagi, bo np. nie wiem...nie są powalająco przystojni ani przebojowi jak ich koledzy badboye, którzy tak chętnie później łamią dziewczęce serca. Pojawił się zresztą fajny link tu na forum odnośnie badań statystycznych na temat wyborów kobiet i mężczyzn, co prawda na portalach randkowych, ale zawsze to daje do myślenia.

Np. na tinderze faceci średnio "lajkują" ok. 45% dziewczyn, podczas gdy one robią to jedynie jakieś 17% czasu - są nieporównywalnie bardziej wybredne, czego nauczyło ich zapewne życie = mam powodzenia, faceci do mnie podbijają, więc mogę wybrzydzać :P I faktycznie jest wrażenie, że trwa w najlepsze polowanie na top 20% facetów (pod względem wyglądu i pewnie statusu też), siłą rzeczy dla wszystkich dziewczyn nie starczy - no chyba, że będą tam wspomniani ruchacze, którzy skorzystają z faktu swojego powodzenia i wówczas np. 10% ruchaczy wykorzysta 25-35% kobiet, bo w końcu one pragną tych najlepszych. To tylko teoria na podstawie tego filmu, jakieś ziarnko prawdy tam może być

Super jeszcze dziś widziałem komentarz odnośnie różnicy na temat prawdziwej miłości:

"Jest różnica pomiędzy potrzebą i miłością i wielu ludzi je myli. Kiedy kogoś kochasz, to nigdy nie przestajesz, miłość to miłość, ona nie umiera, ona potrzebuje zmiany i w ten sposób możesz zobaczyć różnicę. Gdy ktoś Ci mówi, że przestał Cię kochać to znaczy, że tak naprawdę nigdy Cię nie kochał. Potrzebował Cię wtedy, a teraz już nie."

Edytowane przez topdong
Czas edycji: 2016-05-11 o 18:41
topdong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 18:44   #3192
Zorzoli
Zakorzenienie

Po pierwsze to a niby na co ludzie maja zwracac uwage na tinderze jak nie na wyglad? Dopiero na kolejych spotkaniach werifikuje sie charakter.
Po drugie: czemu ludzie zawsze mysla, ze osoby ladne musza byc puste i lamiace srca a brzydale sa dobrzy i kochajacy?!?

https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 19:00   #3193
topdong
BAN stały

No wiadomo, że tu liczy się wygląd (w 71% bodajże, opis może z 15% jak dobrze pamiętam ). Chociaż i tak na podstawie wyglądu i stylu pisania idzie już chociaż z grubsza odsiać osoby ogarnięte od tych mnie ogarniętych.

Osoba ładna nie musi być pusta, a brzydka nie musi być cudowna, nie o tym był wpis tylko o tym, że kobiety na tinderze są ekstremalnie wybredne. Skoro są wybredne, to znaczy, że wybierają tych najlepiej wyglądających. Gdyby wszyscy ładni byli idealni....to skąd byłoby tyle wpisów z serii "dziś ciężko o normalnego faceta"?
Stary 2016-05-11, 19:03   #3194
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
Ja nigdy się na oszusta nie nadziałam, ale w ciągu życia zaufałam jedynie trzem mężczyznom i to najszybciej po półtorej roku. Słowa dla mnie nic nie znaczą, liczą się jedynie czyny. Co więcej - słowa, obietnice, zapewnienia - zniechęcają mnie. Wydaje mi się, że uczciwy człowiek nie musi zbyt często zapewniać o swojej uczciwości...
Za słowami mojego byłego akurat dość mocno szły w parze czyny, więc fakt, że mu zaufałam, jest czymś zupełnie naturalnym.

Cytat:
Ja za to raz miałam odwrotnie. Chyba nawet tu o tym gdzieś pisałam.

Cytat:
Wydaje mi się, że często może być, że na tych normalnych być może nie zwracacie uwagi, bo np. nie wiem...nie są powalająco przystojni ani przebojowi jak ich koledzy badboye, którzy tak chętnie później łamią dziewczęce serca.
Mężczyźni też zwykle nie zwracają uwagi na te mało atrakcyjne i podpierające ściany dziewczyny. Generalnie prędzej mamy ochotę zagadać kogoś, kto odpowiada nam z wyglądu, niż kogoś, kogo w tłumie po prostu nie zauważamy, bo chowa się za innymi.
Do tego dochodzi też kwestia osobistych preferencji. Znam np. kobiety, którym podobają się niscy mężczyźni.

Cytat:
"Jest różnica pomiędzy potrzebą i miłością i wielu ludzi je myli. Kiedy kogoś kochasz, to nigdy nie przestajesz, miłość to miłość, ona nie umiera, ona potrzebuje zmiany i w ten sposób możesz zobaczyć różnicę. Gdy ktoś Ci mówi, że przestał Cię kochać to znaczy, że tak naprawdę nigdy Cię nie kochał. Potrzebował Cię wtedy, a teraz już nie."
Z tym cytatem natomiast w pełni się zgadzam.
Stary 2016-05-11, 19:19   #3195
topdong
BAN stały

Wiadomo, osoby atrakcyjne bardziej się wyróżniają. Aczkolwiek tak jak słusznie napisałaś - liczą się osobiste preferencje. Masz facetów, dla których kobieta musi być szczupła (czyt.: chuda) jak modelka z wybiegu. Ja z kolei zdecydowanie w drugą stronę, lubię nieco większe i krągłe kształty, od razu się fajniej gada z taką koleżanką z pracy Charakter też jest brany pod uwagę i to bardzo, ale pod warunkiem, że wpierw pasuje wygląd. Ja raczej wybrałbym ok wygląd+świetny charakter niż vice versa.

I w sumie z tymi kryteriami też różnie, bo czasami takie w miarę ładne dziewczyny to jakoś niespecjalnie zwracają na mnie uwagę, a zdarzyło się parę razy, że takie naprawdę dla mnie niemal super ( ) to prawie oszalały :P To tak odnośnie "nie podbijaj do ludzi z nieswojej ligi", chociaż ja już teraz nie mam czegoś takiego bo wiem, że sporo sobą reprezentuję w innych obszarach. Pytanie tylko czy ta osoba mnie tu doceni / będzie zafascynowana - takich osób potrzebujemy

A ten cytat to ma zastosowanie nie tylko odnośnie relacji damsko-męskich, ale nawet w ramach tej samej płci, czyli kolegów/koleżanek. Ile razy już tak miałem, ale dzięki temu po czasie wiem kto jest wart prawdziwej uwagi, a kto był przy mnie tylko gdy czegoś potrzebował(a).
Stary 2016-05-11, 19:20   #3196
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DziewczynaWloczykija Pokaż wiadomość
Z tym cytatem natomiast w pełni się zgadzam.
A ja nie Taka romantyczna, wieczna miłość to dla mnie bajka - jak ta o Świętym Mikołaju - tylko że dla dorosłych. Trochę można to nawet porównać do wiary w Boga - choć w Boga to już mało kto wierzy, ale w "taką miłość" - większość. Mało kto ośmiela się podważać jej istnienie, są podania na jej temat, ale... właściwie są to tylko podania, w praktyce nikt nigdy się z nią nie zetknął

Ja już bardziej wierzę w przyjaźń, albo - w przyzwyczajenie.

Edytowane przez _Jinx_
Czas edycji: 2016-05-11 o 19:23
Stary 2016-05-11, 19:32   #3197
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez topdong Pokaż wiadomość
Co za idiotyzm xD
Czyli jak pokocham faceta który mnie zdradzi, przeboleję tę miłość i zakocham się w kimś innym to znaczy że nigdy tamtego nie kochałam?
Jeśli mój ukochany zginie w wypadku a ja po jakimś czasie zakocham się znowu to znaczy że nigdy go nie kochałam?
Jeżeli z kimś przestaniemy się dogadywać i zgadzać co do priorytetów, rozstaniemy się i stworzymy nowe związku to automatycznie wszystkie uczucia które były pomiędzy nami nie miały racji bytu i były kłamstwem?

Co za okropne, bezuczuciowe i pozbawione empatii podejście do miłości.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 19:34   #3198
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
I w sumie z tymi kryteriami też różnie, bo czasami takie w miarę ładne dziewczyny to jakoś niespecjalnie zwracają na mnie uwagę, a zdarzyło się parę razy, że takie naprawdę dla mnie niemal super ( ) to prawie oszalały :P To tak odnośnie "nie podbijaj do ludzi z nieswojej ligi"
Ja wyznaję zasadę, że mężczyzna ma się podobać przede wszystkim mi. To, czy będzie obiektywnie atrakcyjny czy też nie, wcale mnie nie interesuje.

Cytat:
A ja nie Taka romantyczna, wieczna miłość to dla mnie bajka - jak ta o Świętym Mikołaju - tylko że dla dorosłych. Trochę można to nawet porównać do wiary w Boga - choć w Boga to już mało kto wierzy, ale w "taką miłość" - większość. Mało kto ośmiela się podważać jej istnienie, są podania na jej temat, ale... właściwie są to tylko podania, w praktyce nikt nigdy się z nią nie zetknął
Wielu ludzi powie Ci, że w praktyce zetknęło się z Bogiem. Sądzę jednak, że podobnie jak w przypadku miłości takie "zetknięcie się" wymaga od człowieka sporo dojrzałości, a to jest w dzisiejszych czasach cecha raczej deficytowa.
Stary 2016-05-11, 19:37   #3199
thirky
on tired little feet

Cytat:

Wielu ludzi powie Ci, że w praktyce zetknęło się z Bogiem. Sądzę jednak, że podobnie jak w przypadku miłości takie "zetknięcie się" wymaga od człowieka sporo dojrzałości, a to jest w dzisiejszych czasach cecha raczej deficytowa.
yyyy że co? od kiedy wiara to kwestia dojrzałości? i czemu w "dzisiejszych czasach" to cecha deficytowa? xD w jakich czasach było jakoś diametralnie inaczej? Rozumiem że żyjesz już parę setek lat i możesz się wypowiadać na ten temat

Stary 2016-05-11, 19:38   #3200
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
To jest argument typu:
"Wielu ludzi powie Ci, że w praktyce zetknęło się z UFO. Sądzę jednak, że podobnie jak w przypadku miłości takie "zetknięcie się" wymaga od człowieka sporo dojrzałości, a to jest w dzisiejszych czasach cecha raczej deficytowa".
Stary 2016-05-11, 19:40   #3201
thirky
on tired little feet

Cytat:
To jest argument typu:
"Wielu ludzi powie Ci, że w praktyce zetknęło się z UFO. Sądzę jednak, że podobnie jak w przypadku miłości takie "zetknięcie się" wymaga od człowieka sporo dojrzałości, a to jest w dzisiejszych czasach cecha raczej deficytowa".
Dokładnie.

Stary 2016-05-11, 19:42   #3202
topdong
BAN stały

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Co za idiotyzm xD
Czyli jak pokocham faceta który mnie zdradzi, przeboleję tę miłość i zakocham się w kimś innym to znaczy że nigdy tamtego nie kochałam?
Jeśli mój ukochany zginie w wypadku a ja po jakimś czasie zakocham się znowu to znaczy że nigdy go nie kochałam?
Jeżeli z kimś przestaniemy się dogadywać i zgadzać co do priorytetów, rozstaniemy się i stworzymy nowe związku to automatycznie wszystkie uczucia które były pomiędzy nami nie miały racji bytu i były kłamstwem?

Co za okropne, bezuczuciowe i pozbawione empatii podejście do miłości.
Nie zrozumiałaś tego, a zamiast się zapytać i przedyskutować wolisz napisać "co za idiotyzm". Z "xD" oczywiście.

- Jak Cię facet zdradzi, to przede wszystkim problem był po jego stronie, a nie po Twojej
- jak ktoś umrze to też chyba trochę inna sprawa od zwykłego odejścia
- To ostatnie to dopiero pierwszy rozsądny punkt. Niekoniecznie uczucia był kłamstwem, ale nie były one z gatunku tych najsilniejszych i najprawdziwszych. Być może to w ogóle nie była miłość, tylko fascynacja dla jednej ze stron. Każdy to inaczej interpretuje. Zauważ, że tu jest mowa o prawdziwej miłości, a nie o fascynacji czy czystym pożądaniu fizycznym (co często bywa jedyną pobudką do trwania w związku). Uczucie jest dużo silniejsze. I jak ktoś nagle rezygnuje to chyba jednak takiego silnego uczucia nie miał.
Stary 2016-05-11, 19:48   #3203
thirky
on tired little feet

Cytat:
Nie zrozumiałaś tego, a zamiast się zapytać i przedyskutować wolisz napisać "co za idiotyzm". Z "xD" oczywiście.

- Jak Cię facet zdradzi, to przede wszystkim problem był po jego stronie, a nie po Twojej
- jak ktoś umrze to też chyba trochę inna sprawa od zwykłego odejścia
- To ostatnie to dopiero pierwszy rozsądny punkt. Niekoniecznie uczucia był kłamstwem, ale nie były one z gatunku tych najsilniejszych i najprawdziwszych. Być może to w ogóle nie była miłość, tylko fascynacja dla jednej ze stron. Każdy to inaczej interpretuje. Zauważ, że tu jest mowa o prawdziwej miłości, a nie o fascynacji czy czystym pożądaniu fizycznym (co często bywa jedyną pobudką do trwania w związku). Uczucie jest dużo silniejsze. I jak ktoś nagle rezygnuje to chyba jednak takiego silnego uczucia nie miał.
No tak, nie zrozumiałam, przerósł mnie ten cytat na poziomie coelho

Co z tego po czyjej stronie był problem? Skoro miłość się skończyła z jakiegoś powodu, u jednej strony szybiej u drugiej po dłuższym czasie, to według twojego cytaciku nie była prawdziwa. Czemu? Bo kochać można raz w życiu oh ah?
Jaka inna sprawa? Umarł, a ja się zakochałam po raz drugi. Czyli moja miłość do tamtego się skończyła. Czyli nigdy nie była prawdziwa
Daruj sobie te "zauważ". Tak, zauważam, jest tu mowa o miłości, a nie o fascynacji czy pożądaniu. I ja cały czas mówię o miłości, to ty wyciągnąłeś inne uczucia i pożądanie.
Kto daje ci prawo o decydowaniu że pomiędzy dwójką ludzi nie było miłości bo z jakichś powodów się rozeszli? Skąd ty możesz wiedzieć co pomiędzy nimi było a co nie i dewaluować ich uczucia? Bo taki sobie cytat znalazłeś w necie to będziesz przekonywał że jak się odkochało to się nigdy nie kochało. Bzdura i żenada. Można kochać miliard razy w życiu bo każda miłość jest inna, nie tobie oceniać cudze uczucia.

Stary 2016-05-11, 19:50   #3204
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
od kiedy wiara to kwestia dojrzałości?
Chodzi o to, żeby w coś uwierzyć, musisz to w jakiś sposób poznać, wysilić się, zacząć zadawać pytania, dociekać. Dla mnie to jest dojrzała postawa, na pewno lepsza od "wierzę, bo co sąsiedzi powiedzą".

Cytat:
i czemu w "dzisiejszych czasach" to cecha deficytowa? xD w jakich czasach było jakoś diametralnie inaczej?
Ale stwierdzenie, że w dzisiejszych czasach ludzie są niedojrzali nie oznacza, że w dawnych czasach dojrzali byli.

Cytat:
Być może się zetknęło. Ja nie odrzucam możliwości istnienia UFO.
Swoją drogą, Jinx, możesz wysłać mi link do zdjęcia ze swojego avatara? Strasznie mi się podoba.
Stary 2016-05-11, 19:57   #3205
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój się nie zdradzał. Zawsze był osobą bardzo słowną, odpowiedzialną. Żadnych niedopowiedzeń, niedomówień, żadnych tajemnic. Umieliśmy szczerze usiąść i porozmawiać o trapiących nas problemach, a ja czułam, że mogę na niego liczyć. Myślę, że niektórzy się po prostu dobrze kryją - jest wielu takich, którzy prowadzą podwójne życie latami i nawet przez rodzinę czy znajomych są postrzegani jako idealni mężowie i ojcowie.
A ja uwazam, ze to wcale nie jest tak do konca. Wez pod uwage przede wszystkim to, ze uczucia sie zmieniaja, to czy ktos chce byc w danym zwiazku to tez kwestia decyzji, ktora sie podejmuje. I to wcale nie musi oznaczac, ze ten facet byl swinia, wiodl podwojne zycie, kryl sie, kamuflowal sie. Moze w danym momencie byl taki jaki po prostu byl , a ze pozniej sie zmienilo to mialo prawo sie zmienic. Po prostu cos w wasyzm zwiazku nie wyszlo i dlatego tak zadecydowal (oczywiscie o ile to jest"tylko" kwestia zostawienia z dnia na dzien).

Poza tym rownie dobrze Ty moglas ignorowac sygnaly , ze cos jest nie tak, co wcale nie jest takie rzadkie w praktyce.

Pisze o tym, bo moja kumpele niedawno zostawil jej dlugoletni facet. Tez uwazala, ze z dnia na dzien, byla bardzo zaskoczona, bo niby nie bylo zadnych sygnalow. Obie wiedzialysmy, ze nie jest to prawda , bo od jaiegos czasu miedzy nimi sie nie ukladalo, jak ze mna gadala, ja mowilam jak to wyglada zmojego punktu widzenia , a ona zaprzeczala, ze przesadzam itd.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 19:58   #3206
thirky
on tired little feet

Cytat:
Chodzi o to, żeby w coś uwierzyć, musisz to w jakiś sposób poznać, wysilić się, zacząć zadawać pytania, dociekać. Dla mnie to jest dojrzała postawa, na pewno lepsza od "wierzę, bo co sąsiedzi powiedzą".
Ale żeby doświadczyć boga nie trzeba się wysilać ani zadawać pytań. I żeby uwierzyć nie musisz tego poznać ani dociekać ani zgłębiać ksiąg.
Cytat:
Ale stwierdzenie, że w dzisiejszych czasach ludzie są niedojrzali nie oznacza, że w dawnych czasach dojrzali byli.
No to pisz że ludzie są niedojrzali, a nie że w dzisiejszych czasach
Cytat:
Być może się zetknęło. Ja nie odrzucam możliwości istnienia UFO.
jinx chodziło o to, że ten argument był mega słaby.

Stary 2016-05-11, 20:19   #3207
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
Wez pod uwage przede wszystkim to, ze uczucia sie zmieniaja, to czy ktos chce byc w danym zwiazku to tez kwestia decyzji, ktora sie podejmuje. I to wcale nie musi oznaczac, ze ten facet byl swinia, wiodl podwojne zycie, kryl sie, kamuflowal sie. Moze w danym momencie byl taki jaki po prostu byl , a ze pozniej sie zmienilo to mialo prawo sie zmienic.
Masz rację. Tylko, że zakończyć związek można w kulturalny i dojrzały sposób, poprzedzony rozmową i dokładnym wytłumaczeniem przyczyn odejścia. Ja w sumie do tej pory nie wiem, dlaczego były mnie zostawił.
Stary 2016-05-11, 20:29   #3208
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, osoby atrakcyjne bardziej się wyróżniają. Aczkolwiek tak jak słusznie napisałaś - liczą się osobiste preferencje. Masz facetów, dla których kobieta musi być szczupła (czyt.: chuda) jak modelka z wybiegu. Ja z kolei zdecydowanie w drugą stronę, lubię nieco większe i krągłe kształty, od razu się fajniej gada z taką koleżanką z pracy Charakter też jest brany pod uwagę i to bardzo, ale pod warunkiem, że wpierw pasuje wygląd. Ja raczej wybrałbym ok wygląd+świetny charakter niż vice versa.

I w sumie z tymi kryteriami też różnie, bo czasami takie w miarę ładne dziewczyny to jakoś niespecjalnie zwracają na mnie uwagę, a zdarzyło się parę razy, że takie naprawdę dla mnie niemal super ( ) to prawie oszalały :P To tak odnośnie "nie podbijaj do ludzi z nieswojej ligi", chociaż ja już teraz nie mam czegoś takiego bo wiem, że sporo sobą reprezentuję w innych obszarach. Pytanie tylko czy ta osoba mnie tu doceni / będzie zafascynowana - takich osób potrzebujemy

A ten cytat to ma zastosowanie nie tylko odnośnie relacji damsko-męskich, ale nawet w ramach tej samej płci, czyli kolegów/koleżanek. Ile razy już tak miałem, ale dzięki temu po czasie wiem kto jest wart prawdziwej uwagi, a kto był przy mnie tylko gdy czegoś potrzebował(a).
A ja powatpiewam w to czy istnieje cos takiego jak "moja liga". WIec naprawde ludzie nie powinni sie tak czaic. Mi sie wydaje, ze jak kogos chwyci uczuciowo, to wtedy chwyci i wtedy "moja" "nie moja" liga nie ma az takiego znaczenia. Bo inaczej nie potrafie tego wyjasnic.

Mam taka ulubiona kawiarnie w jednym z centr hadlowych, lubie po szkoleniu sobie tam usiasc , posiedziec poobserwowac. Bywam tma kilka razy w tygodniu. I widze, ze sporo par jest mocno usredniona, az mnie to dziwi. Bo zawsze sie mowilo ze np. faceci tylko na wyglad leca itd.. Widzialam sporo par gdzie facet byl taki, ze hoho a dziewczyna przy nim urodowo i aparycjowo odstawala, a np. nadrabiala tzw. stylowa Czasami byly takie potworzyce po solarium w jakichs neonach i to tez mnie dziwilo, bo faceci np. eleganccy. Juz nie zlicze par gdzie faceci byli sredni, a dziewczyny naprawde niezle.

Oczywiscie zdarzaly sie pary gdzie on przystojny, a ona piekna, ale to nie bylo az takie czeste. Duzo wiecej widzialam wlasnie takich pomiesznych i usrednionych.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Masz rację. Tylko, że zakończyć związek można w kulturalny i dojrzały sposób, poprzedzony rozmową i dokładnym wytłumaczeniem przyczyn odejścia. Ja w sumie do tej pory nie wiem, dlaczego były mnie zostawił.
Czyli on nic nie mowiac zakonczyl zwiazek z dnia na dzien?

No przykra sytuacja. To po prostu kwestia braku dojrzalosci i niecheci do konrofronacji. Odciac sie - to proste, bo czlowiek odcina sie, nie ma reakcji, nie ma wyjasnien. Ucieczka od niewygodnej rozmowy.

A jakie to ma znaczenie, dlaczego? Najwidoczniej nie chcial z Toba byc. Przeciez jego zachowanie jest bardzo czytelne. A uciekl bo pewnie nie chcial CI mowic tak przykrych rzeczy, skoro tyle Ci naobiecywal.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 20:40   #3209
Chrobry1989
BAN stały

Cytat:
Wydaje mi się, że często może być, że na tych normalnych być może nie zwracacie uwagi, bo np. nie wiem...nie są powalająco przystojni ani przebojowi jak ich koledzy badboye, którzy tak chętnie później łamią dziewczęce serca. Pojawił się zresztą fajny link tu na forum odnośnie badań statystycznych na temat wyborów kobiet i mężczyzn, co prawda na portalach randkowych, ale zawsze to daje do myślenia.

Np. na tinderze faceci średnio "lajkują" ok. 45% dziewczyn, podczas gdy one robią to jedynie jakieś 17% czasu - są nieporównywalnie bardziej wybredne, czego nauczyło ich zapewne życie = mam powodzenia, faceci do mnie podbijają, więc mogę wybrzydzać :P I faktycznie jest wrażenie, że trwa w najlepsze polowanie na top 20% facetów (pod względem wyglądu i pewnie statusu też), siłą rzeczy dla wszystkich dziewczyn nie starczy - no chyba, że będą tam wspomniani ruchacze, którzy skorzystają z faktu swojego powodzenia i wówczas np. 10% ruchaczy wykorzysta 25-35% kobiet, bo w końcu one pragną tych najlepszych. To tylko teoria na podstawie tego filmu, jakieś ziarnko prawdy tam może być
W tym temacie będę się powtarzał ale te statystyki jawnie ukazują naszą naturę. Kobieta - hipergamistka, facet-poligamista. To samo potwierdzają wykresy ilości partnerów seksualnych kobiet i mężczyzn. Kobiety skupione przy średniej ilości("szczupła" krzywa Bella) i mężczyźni porozrzucani (płaska krzywa Bella). Niedawno znalazłem stronę ze statystykami przeprowadzane na Ocupid i oczywiście wszystkie potwierdzają to co pisałem już wcześniej. I tak Jinx się ze mną nie zgodzi.

Cytat:

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:

Ja już bardziej wierzę w przyjaźń, albo - w przyzwyczajenie.
Dokładnie. Jedyna miłość w jaką wierzę to ta matczyna, ojcowska i braterska.

Edytowane przez Chrobry1989
Czas edycji: 2016-05-11 o 20:41
Chrobry1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-11, 21:02   #3210
Maja102
Zakorzenienie

Tak czytam watek i cały czas tylko związki, relacje damsko-męskie, poszukiwania, narzekania...

A ciekawa jestem, czy jest tu jakiś singiel/ka z wyboru (a nie konieczności), co sobie może znaleźć kogoś, ale zwyczajnie jej/ mu się z różnych przyczyn nie chce?

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości