|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
|
|
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zwłaszcza wtedy, gdy zarzucano mi offtopowanie ;D---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Zaś odpowiadając na pytanie: do związków się nie nadaję, ale mimo wszystko z chęcią przeżyłabym jeszcze ze 2-3 głębsze, kilkuletnie romanse z interesującymi mężczyznami. Ostatnimi czasy coś ciekawego mi się zapowiada, stąd duża ilość emotek w moich wypowiedziach
Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-05-11 o 21:54 |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Co znaczy może, ale nie chce? A jest ktoś kto nie może? |
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakie offtopy? Przecież temat wątku to Jestem singielka 25+ a nie "poszukiwanie faceta i związki" Mi się słowo singiel kojarzy z kimś, kto świadomie na jakimś etapie życia wybiera życie w pojedynkę i nie gada kółko o tym, że chce jak najszybciej zmienić swój stan ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Jakieś szczególne powody takiego podejścia? [COLOR="SilverJestem ciekawa, jja to jest u innych, jak jest odbierana ich postawa. W Wawie singli 30-letnich jest pełno i nikt się nie krzywi, ale już na spotkaniach rodzinnych mi trują ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- [/COLOR] Bo ma ochotę się "trzymać z dala od całego tego miłosnego szajsu"
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-05-11 o 22:22 |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takiego stricte singlowego wątku chyba nie ma, a mógłby być ciekawy.
Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-05-11 o 22:20 |
|
|
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
Bo to było chyba bardziej z założeniem typu - mam już 25 lat i nadal nie mogę sobie nikogo znaleźć, czy jest nas więcej. Wyszło jak wyszło, przynajmniej można pomarudzić. Ogólnie jak się ktoś przyzna wśród ludzi, że jest singlem z wyboru to mu nie wierzą, ja tak zdążyłam zaobserwować.
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie - a dlaczego nie wierzą?
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje że trochę przesadzacie
Przewijały się tutaj tematy że się komuś nie chce nawet z kimś być. Baaa ja nawet byłam z tych co nawet nie szukały, na randki nie chodziły I nie było to z braku możliwości. Po prostu nie chciałam ![]() A logicznym jest, ze jak ktoś jest sam to ma gorsze i lepsze chwilę, i logiczny jest że wywiązują się różne tematy w tym. O czym tu by miały być rozmowy? O tym jak super ekstra być samemu? Opisywanie dnia? To nie wątek na plotkowym tylko na "intymnie". Czasem przewijają się tematy gdzie jest narzekanie, czasem jest weselej. Jest różnie. Dla mnie singiel=wolny. Czasem z tego faktu zadowolony, czasem nie. Czasem chodzący na randki, czasem nie. Zawsze można następną część nazwać "Ludzie stanu wolnego, nie będący w związkach bo nikt ich nie chce 25 +" taki żarcik ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
U mnie mówią "ciesz się póki pętli na szyi nie masz i korzystaj"
|
|
|
|
|
#3219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przykład pomarudzić o tym, jak ie ludzie dopytują kiedy faceta sobie znajdę ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
O! I tego trzeba się trzymać! ![]() Ja słyszę,,że powyżej 25 lat to juz stara panna
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
Ja przez pewien czas po rozstaniu byłam zdania, że relacje damsko męskie to nie dla mnie, że mam to gdzieś i już nigdy z nikim nie będę. U mnie powtarzał się schemat, że po kilku latach, po opadnięciu motylków, libido spadało niemiłosiernie. Aby nie przymuszać się do seksu i nie męczyć chłopaka kończyłam związek. Przyznam, że przy okazji trochę każdego z nich pokiereszowałam, dlatego planowałam dać sobie spokój.
Problem w tym, że z czasem pewnych emocji zaczęło mi brakować. |
|
|
|
#3221 | |
|
Rozeznanie
|
Bo uważają, że skoro nikogo nie masz to znaczy, że jest z tobą coś nie tak np. jesteś lesbijką. Tak jakby każdy musiał być z kimś.
Cytat:
Ja słyszę,,że powyżej 25 lat to juz stara panna [/QUOTE] Ja od koleżanki też słyszę cały czas o tym staropanieństwie. To ja już w ogóle jestem jakimś elementem wybrakowanym bo ja wiecznie jestem sama i w najbliższym czasie się to nie zmieni. |
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ![]() A się okazuję, ze nie każdy musi i nie każdy chce ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Ale dlaczego wybrakowany? Ja ktos mi marudzi i truje o drugiej połówce, to mówię, że ja jestem za☠☠☠ista całością i nic mi nie brakuje Ewentualnie, ze ppołówkato za malo ,wolę 0,7 litra
|
|
#3223 |
|
BAN stały
|
Leniwy jestem. Nie chce mi się. Kobieta by się ze mną męczyła. Jak mi się zachcę jak już będę stary i żadna młódka mnie nie zechce to sobie jakąś Ukrainkę ściągnę albo wyjadę do Tajlandii.
Ja też z Wawy. Jestem słoikiem. Możemy się kiedyś ustawić na piwerko? |
|
|
|
#3224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,ale mam taką jedną kumpele która zawsze mi mówi : "Ale po co Ci to ? za kilka lat faceci się skończą ?! " na to ja ,że mniejszy wybór itd ,a ona : " A co teraz jakiegoś księcia spotkałaś? " Sama swojego faceta późno spotkała. Ostatnio myślę sobie , że to singielstwo zaczęło mi trochę przeszkadzać ,ale z drugiej strony spinanie się nic nie da.
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O spoko ![]() Tylko na razie nie wiem kiedy, bo wiecznie mam braki wolnego czasu ![]() Kobiecie to zwykle trują o tykającym zegarze biologicznym itp
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-05-11 o 23:09 |
|
|
|
|
#3226 |
|
Rozeznanie
|
Moja babcia zawsze powtarza, że dobrze robię, bo faceci to tylko problemy, a druga wyszła za mąż jak miała 40 lat i też miała podobne podejście
|
|
|
|
#3227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja teraz za bardzo niczego nie szukam, dobrze mi jest tak jak jest, niedawno zdałem sobie sprawę z tego, że w stosunku do tego co było 3-4 lata temu, mam bardzo dużo spoko znajomych, i w ogóle bardzo pozytywnie oceniam właśnie te ostatnie 3-4 lata, zmiany, które w nich poczyniłem. Niedawno zaliczyłem dwie podróże, sam. Zresztą, to nie pierwsze tego typu podróże. Kiedyś, gdybym miał odbyć taką podróż i ktoś by zapytał: "czemu sam", to pewnie zacząłbym się plątać w zeznaniach - wtedy po prostu nie wiedziałem, że podróżowanie samemu to inna forma relaksu, która też daje niesamowitą satysfakcję. No a teraz zgodnie z prawdą mówię, że uwielbiam sam podróżować, że czuję się wolny, że jest to czasem swoiste wyzwanie, że lubię to, że robię sobie konkretny plan, ale jak mi się nie chce to nie muszę go wypełniać, mogę go dowolnie poprzestawiać, mam więcej możliwości i chęci, aby poznawać lokalsów i bardziej, mocniej "poczuć" atmosferę danego miejsca. I nikt się nie dziwi. Wiem, że do ludzi trafia to co mówię. Pewnie dlatego, że jest to szczere, że faktycznie tak myślę i tak się czuję. Życie mnie nie przygniata, na ten moment jestem bardziej pogodny od 3/4 "par" jakie znam i nie muszę tutaj grać, udawać. Po prostu na ten moment żyję "w zgodzie" sam ze sobą. Okej, rozumiem, być może kobiety mają trudniej, bo jak już mają te +25 no to otoczenie "widzi", że zegar tyka, no ale to też zależy. Mam kilka koleżanek, które mają w nosie związki, jeżdżą, podróżują, to ma odzwierciedlenie w tym czym się interesują, jaki mają sposób życia. Są spójne w tym i faktycznie wierzę w to, że one nikogo nie szukają. Nie są typami "kobiet-sukcesu", z maską szczęśliwej kobiety, a wieczorami płaczą do poduszki bo nie ma faceta. Po prostu mają swoje życie, swoje zainteresowania. Widać jakby, że w ich życiu środek ciężkości jest położony gdzie indziej. Poza tym, coraz więcej jest takich ludzi, którzy planują swoje życie w inny sposób i wydaje mi się, że społeczeńśtwo , w większych miastach, też to zaczyna dostrzegac. Nikogo nie dziwi fakt, że ktoś tam wyjechał do Afryki czy innych Indii, aby "coś tam robić". I wcale do tego nie potrzebuje partnera / partnerki, nie potrzebuje się zaręczać, brać ślubu, mieć dzieci w wieku 25 lat. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-05-11 o 23:25 |
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę tych podróży. Dla mnie jedyny argument za facetem, to właśnie brak kogoś z kim mogłabym jeździć
![]() Po kraju ujdzie, ale sama za granicę się boję, zwłaszcza do egzotyki, bo nie mam doświadczenia w zagranicznych podróżach , nigdy nie byłam nigdzie poza Polską jak każdy introwertyk ciężko nawiązuje kontaktyWolałabym z przyjaciółmi, ale niestety podróżujących paczka przyjaciół nie mam. Albo typ "kupic all inclusive i dwa tygodnie leżeć plackiem na plaży a wieczorami piwo i do dyskoteki" Po jednym dniu bym zwariowała
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-05-11 o 23:39 |
|
|
|
#3229 |
|
Rozeznanie
|
Też czasem sama podróżuje, ale tylko do tych bardziej ,,cywilizowanych'' krajów i z podobnych powodow- nie lubie dostosowywać się do kogoś w podróży, ciężko zgrać termin, plan wyjazdu itp. Chociaż na pewno w kryzysowych sytuacjach bywa trudno, no i jednak odpada wychodzenie poznymi wieczorami.
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak jedzie dwójka introwertyków to raczej niewielu ludzi się pozna W towarzystwie zawsze jest się trochę bardziej skierowanym do wewnątrz niż wtedy, gdy jest się samemu i można całkowicie skupić się na tym, co "na zewnątrz" - można więcej zobaczyć, doświadczyć. Spróbuj kiedyś. Nie musi być daleko, ot po prostu by zobaczyć czy Ci się spodoba. |
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). I mimo, że jestem mocno introwertyczna, to właśnie okoliczności niejako zmuszają mnie do pracy nad introwertyzmem i wychodzeniem do ludzi. Ogółem bardzo polecam samotne podróże. Można się bardzo dużo dowiedzieć zarówno o otoczeniu, jak i o sobie
|
||
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego, ze jednak ludziom ciezko uwierzyc w to, ze jest sie samemu z wyboru. Norma spoleczna jest bycie z kims. Nie rozumieja tego, ze ktos moze chciec isc swoja droga.
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze pół biedy, kiedy osoba samotna z wyboru jest atrakcyjna fizycznie. Gorzej, jeśli nie jest - wtedy nikt jej nie uwierzy, że woli być sama. Niestety wiele razy to przerabiałam.
|
|
|
|
#3235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś sporo nad tym myślałam. Obserwowałam uważnie starsze związki - wujostwa, znajomych, rodziców. Wnioski nie były zbyt optymistyczne. Wszyscy podążają według utartych wzorców, ale nie wyglądają na szczęśliwych. Sama nie chcę tak żyć. Mówi się, że seks po czterech latach z tą samą osobą to już jak kazirodztwo. Żarty żartami, ale ja autentycznie w pewnym momencie już czułam jakbym to miała robić z bratem. Przyjaźń, zrozumienie, serdeczność - to dalej między nami było. Jednak uważam, że lepiej jest nawet przez resztę życia być samemu, niż zmuszać się do seksu. A kto wie, może jeszcze kilka razy w życiu się zakocham? |
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o to ze ludzie nie wierzą ze jest się singlem z wyboru... w UK jest to bardziej popularne, bo ludzie robią karierę, nie mają czasu, ale sama widzę po wielu swoich znajomych i rodzinie że w Polsce jest o wiele większa presja na to żeby kogoś mieć. Dla mojej siostry celem życiowym jest posiadanie chłopaka. I są już razem 1.5 roku i planują ślub, dzieci i powrót do Polski. Mają zamiar wybudować dom, niestety jeszcze nie mają za co, a moja siostra ma ambitny plan żeby pracować w ... Biedronce
więc no jak dla mnie to takie wszystko na siłę, bo wracać do polski trzeba, rodzinę zakładać, nieważne że nie ma za co, że nie będą mieli gdzie pracować ani gdzie mieszkać. Oczywiście jest połowa domu rodziców, ale jeśli myślą że tam sobie ot tak zamieszkaja bez spłacenia mojej połowy to się mylą bardzo i już rozmawiałam z mamą na ten temat i ona się oczywiście ze mną zgadza. Wiem że to siostra ale wyrządziła mi tyle krzywdy że nie mam zamiaru być dla niej dobra i odstąpić moja cześć domu mimo że tam nie chce mieszkać. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#3237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdy związek zostaje w pierwszej fazie - nie rozwija się jest to już związek toksyczny . Trochę długie ,ale polecam obejrzenie - tak na przyszłość : https://www.youtube.com/watch?v=YujuducddJY |
|
|
|
|
#3238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie mi do tego niepotrzebni Cytat:
Można tez jechac na wycieczki zagraniczne z biurem, są oferty dla singli Ale nie wszedzie pojedzie biuro czy pociąg, a na objazdówki samchodem czy po arabskich krajach dobrze byłoby mieć np. paczkę przyjaciół ![]() Cytat:
![]() Zorganizowane wyjazdy to dobry trop, dzięki ![]() Na razie mam plan, że zaciskam ostro pasa na 2-3 lata i zbieram na mieszkanie. A jak już kupię i wyposażę, to wtedy reszta życia przeznaczona na pracę i podróże ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Mam podobne obserwacje wśród rodziny i znajomych
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę do Meksyku z koleżanką w Listopadzie. Już mamy zamówione. Moje pierwsze wakacje tak daleko! Nie mogę się doczekać. Koleżanka także singielka więc pewnie będzie fajnie.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się z koleżanką na Norwegię umówiłam, ale dopiero jak odchowa dzieciaka do wieku przedszkolnego, a młode dopiero się urodziło, to sobie poczekam
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

w moich wypowiedziach
[COLOR="Silver

jak każdy introwertyk ciężko nawiązuje kontakty