|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Witam się z poczekalni. Glukoza wypita i czekamy. Serio polecam tą cytrynowa bo wypiłam to bez większych problemów. Wiadomo szału nie ma ale źle tez nie jest. Teraz sobie siedzę i czekam aż upłynie ten czas. Jedynie pić się chce no i spać. Tylko to chyba wina mojego tz bo tak chrapal całą noc ze nie mogłam wcale spać. Wstałam wkurzona jak osa ... a on dalej śpi ot cała sprawiedliwość ...
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4323 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się w 25+0.
Rzeczywiście nie ma prądu, dobrze że komórka naładowana. ![]() Cytat:
Biedna, zdrowia dla niej! Cytat:
Zapytasz lekarza o to poparzenie, ja myślę że to jeszcze daleko do dziecka jest z naskórka i nic się nie stało. ![]() Cytat:
To dobrze, że idzie ok. ![]() Cytat:
Brawa za III trymestr i zgrabniutkie M1. ![]() Pierwsza kąpiel Tosi dobra.
|
||||
|
|
|
#4324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że glukoza weszła. Współczuję chrapania w nocy. :/
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
No chciałabym. Na razie szału nie ma bo myślę tylko o tym ze bym coś zjadła ... a gdzie tu do końca. Cukier naczczo 81 reszty dowiem się chyba dopiero jutro :/ no i znów stresik ale umiarkowany
![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Myślałam że go udusze !! PS pierwszy raz pisze z tel na wizażu wiec mogę coś dziwacznie cytować sory
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisanie wychodzi Tobie dobrze |
|
|
|
|
#4328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przykre, że często w naszym kraju trzeba się tak zajeżdżać, żeby żyć na jakimś tam poziomie a pracuje 5 dni w tyg czy więcej?Cytat:
i to M1 faktycznie niezbyt wielkie ![]() Cytat:
mój też lubi chrapać, ale po tylu latach już nie mam skrupułów i mówię mu, żeby się przewrócił na boczek, bo wtedy nie chrapie
|
|
#4329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od poniedziałku do soboty... Ja TZ zawsze szturcham albo pomagam mu delikatnie sie przewrócić na bok albo mowie nie chrap i sam sie grzecznie przekłada :P najgorsze, ze psa tez mamy chrapiącego a ja mam bardzo czujny sen i słyszę go zza ściany, jak spi u nas w łożku to go zawsze wierzgam nogami zeby sie zbudził albo przekręcił ale staramy sie juz z nim nie spac. Tija - śliczny masz brzuszek<3 |
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczęta..
nie cytuję, bo za dużo było,ale nadrobiłam i odpisuję: Orange - współczuję problemów z autami.. szczęście w nieszczęściu,że pewnie masz obcykane ubezpieczeniowe kwestie i jakoś uda się szybko załatwić naprawę.. szafę pokaże może jak przyjdzie..ale pewnie nie będzie mi się chciało..biała z litego drewna sosnowego, ma miejsce na wiszące rzeczy na czym mi zależało (juz zamówiłam 50wieszaków dla Matysi i dwie szuflady..u kota lepiej..od paru dni nie rzuca pawików , qpy nie pachną fiołkami,ale może ciut mniej je czuć...jestem dobrej myśli..ale mokre to nadal syfy konsumuje kciuki za wynik po glukozce Krefetka - niezły tron,tylko "gdzie kot"- ja się pytam.. rozczulający ten tekst od tżeta..naprawdę... ziuta- ehkm.. każdy śpi z kim chcę, ale mąż nie jest zazdrosny o konkurencję? Origa- super informacje ze SR..takie położne na wagę złota..muszę sobie zapamiętać te informacje wiewioreczka-fajnie,że zajrzałaś..gratulacje z okazji ślubu..jak się czujesz jako mężatka? super,że wyprawka jest uzupełniana.. ja jestem na podobnym etapie ciąży i z kosmetycznych też już mam większość.. TinkerBell - brawa dla Michasia.. świetne wieści.. i mimo,że pewnie wolałabyś,żeby rozmiarowo tak nie gnał do przodu to chyba jednak lepiej nieco większy niż mniejszy.. virginia - piekne ciuchy dla młodej damy i zdrówka dla starszej kobitki Niezapominajka 89 - jak obiecujesz poprawę to zapraszamy.. gratuluję synka.. u mojej córci tez wyszła ta plamka (zwapnienie) na serduchu.. tuska- cieszę się,że dodatkowa wizyta przyniosła dobre wieści..ciesz się ciążą.. Fanta - kciuki za badanie.. agnszp - gratuluję III trymestru.. superhuman - ja Cię rozumiem z tymi kanapkami, chcesz jak najlepiej, ale u Was to trochę jak obowiązek Twój, a to dorosły chłop..zaraz o tej 5tej Ty będziesz po dwóch godzinach snu, karmić i przewijać dziecko i co wtedy? rzucisz wszystko i pójdziesz zrobić kanapki? on jest zmęczony , bo dużo pracuje a Ty jesteś w ciąży - no i teraz pytanie co jest priorytetem? jego 15minut więcej snu czy Wasze bezpieczeństwo? kciuki za wizytę - może niepotrzebne okaże się nadmierne wypoczywanie i problem z kanapkami zniknie sam..o której jesteś umówiona? p.s. masakra z tym poparzeniem ((ja jestem mistrzem w parzeniu siebie różnymi potrawami i sprzętami, ale brzuch...![]() żonamojegomęża - u mnie też lekarz wpisuje taka informacje pod każdym opisem po badaniu..jak się czujesz? Tija - co stawiasz z okazji III trymestru? i znowu pięknie wypinasz brzuszek..ja nie wiem jak to jest możliwe,że Ty piszesz,żeby Tośka wysiedziała minimum 5 tygodni? przecież Tośka będzie siedzieć tak długo aż metraż się powiększy tego M1-Krefetka dobrze prawi DobraDusza-kciuki za wizytę...czekam na dobre wiesci.. |
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku współczuję Twojemu TŻtowi
Może warto rozglądnąć się za inną pracą?Cytat:
To Tośkę grudzień zastanie
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniku czuję sie całkiem dobrze. Dokuczają mi obrzęki, a wczoraj podchodziłam i niestety wieczorem stopy miałam ogromne.
Za to juz prawie 2 tyg bez wiekszej zgagi, jedynie taka z którą potrafię sobie poradzić A jutro 27+0 i ostatnia prosta. Żeby jeszcze z 10 tyg było tak jak teraz to będzie super. |
|
|
|
#4335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w tej ciazy jakies mam skłonności do poparzeń, kilka razy łapy poparzylam od piekarnika, w Wielkanoc dosyc mocno poparzylam sobie rękę o żelazko no i wczoraj to... Brzuch wystaje i chlapnęło mi za bardzo. Mam nadzieje, ze zagoi sie w miare szybko. Do lekarza ide na 17:45. Takze cały dzien przede mna. Watpię, ze nagle okaże sie, ze jednak jest super i nie musze sie oszczędzać ale nie ma co gdybać... Trzeba czekac do wizyty. Tija - gdyby to było takie proste... Nie bede na forum całej historii pisać ale niestety nie jest to takie łatwe. TZ od kilku lat pracuje jako operator i kierowca betonomieszarki i pompy do podawania betonu - i w zasadzie to jest jego główny zawód - on to pokochał i jest w tym naprawdę dobry. A ja to zaakceptowałam w jakiś sposób bo pracował juz jak sie poznaliśmy wiec widziałam jak wyglada jego zycie - praktycznie non stop w pracy - jednak pozniej sie posypało i musieliśmy wyjechać waśnie m.in. Dlatego ze u nas w miescie on nie miał mozliwosci zatrudnienia w tym Co robi i stad wyprowadzka do poznania. Myslalam ze jak zamieszkamy to pewne rzeczy sie zmienia. Zmieniły sie tak, ze na mnie spadła większość obowiązków - na początku było ok. Wkurzało mnie tylko to ze on wiecznie spi lub jest ciagle zmęczony. Po jakimś czasie kupił mi psa zeby mi wynagrodzić to ze go wiecznie nie ma i żebym miała zajęcie (o psie trabilam odkad zabrakło naszego w domu rodzinnym) co rowniez z pwrspektywy czasu nie było najlepszym pomysłem no a pozniej... Julka wszystko nam tak wyszło jakos nie po kolei i nie tak jak powinno ale ja cały czas jestem pozytywnej myśli. Ze jeszcze sie jakos ułoży. Ale musze sie codziennie mierzyć z tym co jest. W zimę tak duzo nie pracują no bo jakby nie ma sezonu ale teraz ten okres wiem juz ze bedzie bardzo ciężki.
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Rozeznanie
|
Wybrałam w księgarni online 22 książki z bajeczkami, ładnymi obrazkami, kontrastowe itp i wcieło mi je a nie zapytałam listy ;((((((
jadę po zakupy, suszarka na ubrania mi się rozwaliła a w netto jest fajna za 100 zł ... |
|
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Piernik, Pati jeśli mnie liczenie nie myli to w piątek mamy studniówkę? Skoro jest nas trzy do świętowania to może przedłużymy na cały weekend?
U nas 3trym zaczyna sie w następna niedziele czy za 2 tyg.? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie odebrałam kuriera z pierwszymi ciuszkami
jak skończę wylegiwać sie na ogródku to wstawię fotki
|
|
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Tą glukozę mam kupić sama w aptece? Idę w następnym tyg na badanie i nie mam pojęcia:P I czy wyniki są tego samego dnia?
Ja dzisiaj zaczynam 26 Tydzień ![]() Wczoraj nie mogłam się powstrzymać i kupiłam butki
Edytowane przez likap Czas edycji: 2016-05-12 o 10:07 |
|
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze 15 min i koniec czekania. Jedno klucie i do pracy. Najbardziej cieszy mnie ze zjem zaraz śniadanko bo głodna jak wilk jestem
potem już tylko czekanie na wyniki !!
|
#4341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, musisz kupic w aptece 75g kosztuje z Tego co pamietam ok 5zł. A wyniki to chyba zależy od przychodni. U mnie do odbioru sa na nastepny dzien ale zrobione sa w laboratorium tego samego dnia i jakbym chciała pojechac specjalnie to mogłabym odebrac tego samego
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To zależy od laboratorium czy dadzą Tobie glukozę czy musisz sama kupić. Musisz sprawdzić z labem. Wyniki najcześciej tego samego dnia ale to tez zależy od miejsca w którym robisz. Jeśli maja sprzęt to wyniki tego samego dnia. Jeśli przewożą krew do badania to dopiero następnego dnia będziesz miała do odbioru. |
|
|
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nie trzeba kupić bo mieli na miejscu ale poszłam prywatnie. W ośrodku zdrowia jak Dzwoniłam mówili że mam sama sobie kupić
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po bardzooo długiej nieobecności. Nawet nie próbuję nadrabiać bo jest tego chyba ze 100 stron. Postaram się być teraz na bieżąco
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musiałam kupić sama
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówicie, że glukoza cytrynowa jest lepsza?
|
|
|
|
|
#4347 | |||
|
Zakorzenienie
|
pytanie tylko grudzień ktorego roku
![]() woda zawsze smaczna.. no to Cytat:
Cytat:
wiesz co do planów i tego co jak się potoczyło..to tak widocznie miało być.. nie jesteście w jakieś złej sytuacji, tylko kwestia pracy tżeta, jemu nie przeszkadza,że tyle czasu spędza w pracy? Cytat:
![]() to zależy od laboratorium czy mają glukozę, ja muszę kupić swoją |
|||
|
|
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On robił tyle nadgodzin, że ja umierałam z nudów. Wolną miał tylko niedzielę i zazwyczaj był zmęczony. Ja jestem taka, że wszędzie potrafię sobie znaleźć zajęcie, ale kurczaczki....mieliśmy być rodziną. Sama to i w Polsce mogłam sobie mieszkać. Oczywiście kasa była fajna, ale ostatecznie wolę żyć skromniej i mieć go przy sobie. Później jak ja poszłam do collegu a później do pracy to już nie miał wyboru i musiał się ogarnąć by pomóc w domu i przy Oliwii. Teraz czasami smęci pod nosem, że mogłabym już przestać pracować. Na złość mu będę tam siedzieć do ostatniego możliwego dnia ![]() To jest ten typ faceta, który chciałby by żona nie pracowała a zajmowała się domem. Dla mnie to jest fajne na krótką metę. I wiem, że jak odchowam młodego i się po drodze nie pojawi kolejne to spadam do pracy, aż się za mną będzie kurzyło
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4350 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za trzeci trymestr. Sytuacja z Tż so sweeeeeeet jak to jest mozliwe, że masz taki maleńki brzuszek![]() Cytat:
![]() Sprzedaliśmy wczoraj samochód
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

<3

Rzeczywiście nie ma prądu, dobrze że komórka naładowana. 
Niepotrzebnie Cię tylko nastraszyli...
.
strasznie mnie bolało moze nie na jakiejś wielkiej powierzchni ale mam dwa kolka czerwone koło pępka z 1,5cmx1,5cm nie wiecie czym to najlepiej posmarować? Przykładałam zimnymi lodami a pozniej okładem zimnym mam nadzieje tylko Ze dziecko sie nie poparzyło, ze nic jej nie bedzie :-/
Teraz siedzimy w poczekalni dwie godziny a TŻ ma na wszelki wypadek woreczki jakby mi się zrobiło niedobrze ale na razie jest ok
Dlatego ja zawsze kubeczek na mocz zostawiam w łazience