|
|
#3121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV
Cytat:
tylko w uszach mam kolczyki, oczywiście po jednym na jedno ucho Nie wiem jakoś mnie nigdy nie ciągnęło do tatuaży, kolczyków w nosie, języku....tylko ten jeden raz w pępku chciałam
|
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy tylko od Was, my jesteśmy akurat w tym podobni i nikt na nikim niczego nie wymusza. Święta w gronie rodziny sa wspaniałe do czasu- a jeszcze lepiej jest przytulić się i obejrzeć dobry film, zjeśc własne jedzonko
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak ktoś ma tatuaż robiony tak jak mój Mąż - sok z jagód w Australii robiony takim "młoteczkiem", który wygląda zupełnie inaczej niż te wszystkie tatuaże salonowe, to po prostu ![]() EDIT: No my święta spędzamy sami z Męzem, tylko we dwoje, w pierwszy dzien świąt tylko idziemy do Teściów na obiad i to raczej krótki... Z całym szacunkiem dla zdania dorinki ale w przypadku kulbit nie ma mowy o zmuszaniu kogokolwiek do czego kolwiek, ale raczej wynika to z realcji rodzinnych, których nie znając nie powinno sie oceniać kulbit jako osoby nie potrafiącej walczyc o swoje... P.S. kulbit jeśli niepotrzenie się wtrącam, to przepraszam, ale chciałam to powiedzieć... |
|
|
|
|
#3124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może i masz troszke rację z ta sałatką bez majonezu Choc to pewnie i tak bedzie kłopot.. ale to jest jakas myśl.Cytat:
|
|
|
#3125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3127 |
|
Gość
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuję Hihi
|
|
|
#3129 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
dla niektorych jest to nie do ogarnięcia niestety.Cytat:
|
||
|
|
|
#3130 |
|
Gość
|
Wprawdzie nie z takim stażem jak Wy, ale przez pół roku nie jadłam również mięsa i czułam się świetnie. Chciałam sprawdzić siebie, rowniez mnie denerwowaly teksty, ze sobie cos 'glupiego' wymysliłam i ze nie jedzenie miesa jest wbrew naturze. A juz najbardziej zabolał raz tekst jak od obcej osoby uslyszalam, ze to nowy sposob na bycie 'trendy' :|
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie ma szans, Mąż tatuaże chowa i praktycznie nikt kto go lepiej nie zna o nich nie wie, bo tatuaże sa JEGO, jeśli wiesz co mam na mysli? Zresztą nawet ja sama zobaczyłam je dopiero po ok. 4 miesiącach znajomości
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mozna robić odstępstwo od bycia wega?! Ja nie kumam..
|
|
|
#3133 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
nawet jedna ze starszych kobiet obiecała mi, ze nikomu nie powie, kurde nie wiem czy sie z tego tekstu śmiac czy płakać ![]() a nawracać nigdy nikogo nie próbowałam, bo - tak jak piszesz - wiem, ze to bez sensu, juz i tak wiele osob patrzy na mnie jak na rąbniętą kazdy ma swoją wolę, ja się nie wtrącam.edit: z cyklu moich ulubionych tekstów: no przecież to tylko zwierzę. |
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żartujesz??????????? O raju... wiesz ludzie nie rozumieja pewnych spraw i ok niech nie rozumieją, ale niech tez na siłę nie uszczęśliwiają innych swoimi wszechwiedzacymi madrościami, bo szlag może trafić..
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ja w jakiejs bajkowej rodzinie zyje bo nigdy nikt nie pyta, nie dziwi się.
Nie jadłam mięsa 4 lata i wszystkie ciotki wiedziały ze jak jest imprezka rodzinna to zupke trzeba zrobic na kostkach warzywnych i rybke dla mnie usmazyc. Jak się odchudzam to nikt się nie dziwi ze ziemniorów nie jem , a wręcz podziwiaja za silna wolę. Powiem wam ze im jestem starsza i dojrzalsza tym bardziej doceniam moja rodzine....a kiedys uwazałam ze są konserwatywni..phi. ..tesciowa tez się nauczyła jogurtu dodawać do zupy .
|
#3136 |
|
Gość
|
Hihi, mysle, ze to podejscie jest bardzo adekwatne do sposoby jego zrobienia. Bardzo dojrzałe i rozsądne podejście
Ja pewnie mialabym tak pól na pól. Czasem mimo wszystko chciałabym, żeby był widoczny Ale wzór byłby bardzo osobisty
|
|
|
|
#3137 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż po moich jazdach z odchudzaniem rodzina dlugo trzesla sie nad kazda moja decyzja zjem/nie zjem. ale to akurat rozumiem.
|
||
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super
|
|
|
#3139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Albo "Ja nie wiem jak można żyć bez mięsa" - ano można całkiem nieźle ![]() Cytat:
Ja moje mam i noszę je po prostu jako element mnie i nigdy nie zastanawiam się co ktoś sobie pomysli, dlatego szując kiecke na ślub nie zastanawiałam się co to będzie jak mi poł motylka wyjdzie Choć bywa, że to budzi oburzenie
|
||||
|
|
|
#3140 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moim zdaniem zeby byc wege trzeba miec ful kasy i ful wolnego czasu. Bardzo cięzko jes zastapic białko zwerzęce tym pochodzenia roslinnego. I nie tylko białko a zelazo, witaminy z grupy B. Ja nie jadłam mięcha 4 lata (miałam anemie galopujaca), moja kuzynka 7 lat (mdlala srednio co tydzien- miała anemie galopującą) Moja rodzona siostra praktycznie cala swoja mlodość była wege (odkad pamiętam- myslę ze 10 lat)....mdlała w pracy notorycznie. Wszystkie teraz wcinamy miecho az nam się uszy trzesa. ...no i eks mojego męża która dzięki anemi i tydzien temu by się zabiła. Ja ma złe doswiadczenia z wege...ale bardzo chciałabym byc....gdybym tylko potrafiła dostarczyc organizmowi wszystkiego co potrzebuje.
|
|
#3142 |
|
*sportaddict*
|
No co Ty, Haniu
jajka, tofu, soja, masa warzyw ma żelazo - nigdy nie miałam tak dobrych badań jak teraz. I napewno nie wydaje wiecej kasy na jedzenie niz kiedys
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może taki mam orgaznim juz? |
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U mnie cały czas funkcjonuje ciagła obserwacja. Nikt nic nie mówi ale wszyscy wiedza o co chodzi. Tzn. przyjezdza brat i mówi "o młoda schudłaś. Czy aby nie za duzo??" na to mama " nie nie synku bardzo zdrowo się odzywia"...albo przychodzę do domu: mama się pyta -jadłas obiad?- ja mówię-tak mamo. Przychodzi za godzine TZ mama pyta- co jedliscie na obiad??- TZ wylicza i ona z usmiechem mówi -zdrowo sie odzywiasz dziecko .Cały czs mnie kontroluja ale to jest slodkie
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
" Czyli ja rozumuję - nie potrafisz zbuntowac się i powiedziec - dziękuję nie jem tego, nie potrafisz zmienić planów-.... to przepraszam Kulbit, bo zgłupiałam ale jakiego rozwiązania od nas oczekiwałaś, no jakiej rady ????Ja napisałam co myślę i nie miałam tu nikogo zamiaru urażać, jesli ktoś się tak poczuł to przepraszam. |
||
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po drugie - znasz uczucie niechęci robienia komus, kogo bardzo sie kocha i wyjątkwo szanuje z miliona powodów przykrości? Ja znam i kulbit rozumiem. Rady? A może po prostu wsparcia i szczypty zrozumienia? Hm? Na pewne kwestie nie ma rady, a jest potrzeba wyrzucenia ich z siebie... |
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie masz z tym problemu inni maja. Ja mam i witaminki z soji, tofu wysikuje po prostu. Mój organizm w ogóle nie kuma ze to dobre jest....bo musi miec z mięcha. Niestety.
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytasz chyba to co chcesz, albo sama sobie dopowiadasz.. To tyle. Dalsza dyskusje w tym temacie uważam za zbędną.
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie robienie przyjemności najdrobniejszych nawet mojemu mężowi, a tym bardziej jeśli one nie sprawiają mi problemu, to ogromne szczęście i radość Widzieć jego zadowolenia - to dla mnie pełnia szczęśćia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

tylko w uszach mam kolczyki, oczywiście po jednym na jedno ucho 

.

dla niektorych jest to nie do ogarnięcia niestety.

nawet jedna ze starszych kobiet obiecała mi, ze nikomu nie powie, kurde nie wiem czy sie z tego tekstu śmiac czy płakać
" Czyli ja rozumuję - nie potrafisz zbuntowac się i powiedziec - dziękuję nie jem tego, nie potrafisz zmienić planów-.... to przepraszam Kulbit, bo zgłupiałam ale jakiego rozwiązania od nas oczekiwałaś, no jakiej rady ????