Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-12, 13:45   #1351
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Zebrah i paula dajcie foty kwiatów :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 13:47   #1352
zebrah
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
I miałam chyba 5 dużych kwadratowych donic z pomidorkami koktajlowymi.
I jak udały Ci się? Ja pierwszy raz próbuję pomidory w donicy i ciekawa jestem czy coś mi z tego wyjdzie. Taras mam południowy, a pomidory lubią słońce podobno.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 13:47   #1353
ania230
Zakorzenienie

Kupiłam rennie w aptece i magnez, w sklepie miałam kupić tylko mleko a wzięłam jeszcze wafelki kakaowe i draże kokosowe

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 13:50   #1354
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
I jak udały Ci się? Ja pierwszy raz próbuję pomidory w donicy i ciekawa jestem czy coś mi z tego wyjdzie. Taras mam południowy, a pomidory lubią słońce podobno.
Było tyle pomidorków, że jak zbierałam to miałam dużą miseczkę na raz, aż krzaczki się łamały od ciężaru.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Ania, ty też kwiaciarka jesteś, dawaj foty.
Stary 2016-05-12, 13:51   #1355
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
hmm jakby... tak.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
zabrah jak Ci zostaną kwitki to możesz do mnie posłać poczta gołębia bo z miła chęcią bym sobie posadziła na balkonie, ale nie mam doniczki :/
To polecam się Aniu Ja bardzo lubię kwiatki- jakoś tak cieszy jak się usiądzie na tarasie koło czegoś pięknego

Motylek to czekamy na zdjęcie. A jaki to jest kolor "orenżadkowy" Czerwone mi się bardzo podobają - ale nie pasowały do aranżacji więc nie kupiłam.
Ja kupiłam różowe i petunie fioletowe. A mam już fioletowe posadzone z białymi obwódkami- także ogólnie balkon będzie w kolorach róż/fiolet, bo jeszcze robiłam naszczepki z pelargonii zwisających w kolorze jasnego różu. Do tego mam posadzone pomidory, zwisającą truskawkę, bratki, wrzośca- także już trochę "zielska" jak to mawia mój mąż rośnie...
Też uwielbiam kwiaty
Maciejkę na pewno sobie posadzę bo przepięknie pachnie

Truskawki jadalne ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-12, 13:51   #1356
Claudette1996
Raczkowanie

zebrah

taki wybraliśmy wzór ale oczywiście inne imie będzie, ale zrobione są ze sterydoru.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0_0_productGfx_ae71c9750f657436b9f18ad4f4b0767d.jpg (688,8 KB, 14 załadowań)
Stary 2016-05-12, 13:54   #1357
Claudette1996
Raczkowanie

Ja w tym roku odpuszczam sobie kwiatki i różne warzywa, wolę nie ryzykować, bo jakbym się wzieła za pielenie to bym przedobrzyła i urodziła
Stary 2016-05-12, 13:55   #1358
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, ty też kwiaciarka jesteś, dawaj foty.
jak na razie to mam tylko bratki w doniczce na oknie i wychodzą mi 3 mieczyki

muszę zakupić doniczki i kwiaty i w końcu je posadzić

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-12, 13:57   #1359
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Haneczka to w takim razie życz żebyś jak najkrócej leżała w szpitalu i tuliła Hanię zaraz w ramionach, pod warunkiem że lekarz da zielone światło ✅
I przyszła mi paczka z gemini
Jestem w szoku, bo zamawiałam we wtorek a już mam paczkę w domu
Jak wcześniej robiłam zamowienie to nie raz po kilka dni czekałam.
Może od kwoty to zależy, małe paczki im nie śpieszno a z tymi większymi to szybciej im idzie
Dziękuję bardzo
I fajnie, ze paczka przyszła

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Moja Mala to mi sie rozpycha na boki, z racji ulozenia, czasami to mam wrazenie ze zaraz mi brzuch sie rozerwie na pol raz ciagnie w prawo , a za chwile szybko w lewo

Od kilku dni mam mdlosci nie wiem czy to te upaly tak na mnie dzialaja
Współczuję. Teraz to wszystko może być przyczyną. Ucisk dziecka, upały, czy po prostu powrót mdłości..
Oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Szybko poszło, bo już mi niewiele zostało. Rozłożyłam sobie to na raty. Poza tym ja się z tym prasowaniem nie pieprzę jakoś specjalnie. Te ubranka takie małe, że nawet nie ma za bardzo jak tym żelazkiem jeździć. Przykładam żelazko, czekam aż pary sporo poleci, rękawki machnę szybko i gotowe

10 GB to chyba bardzo dużo. Tak mi się wydaje. Ja mam na telefonie 100 MB i mi wystarcza na miesiąc ale w sumie korzystam tylko poza domem...
No to mam nadzieję, ze mi wystarczy na kontakty z Wami

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dużo, pod warunkiem, że korzystając z tego nie będziesz oglądała dużo filmów, bo one sporo transferu ciągną...

Ja miałam spore zamówienie, a czekałam kilka dni...

Nie chce oglądać filmów potrzebuje internetu, żeby mieć z Wami kontakt, ewentualnie do sprawdzenia innych rzeczy, typu poczta

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość

Haneczka nie przejmuj się, szybko czas zleci w szpitalu I już niedługo będziesz tulić malutką
Fajnie że tżtowi udało się wziąć wolne na jutro Będziesz miała wsparcie w nim

Mi właśnie też dzisiaj doszła paczka z gemini a zamawiałam we wtorek
Więc już wszystko mam
Współczuję mdłości
Wiem, że szybko,ale wiecie co? trochę mnie to przeraża, że najprawdopodobniej ze szpitala wrócę już z Hanią w ramionach...

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Gratki tygodniaJa też jutro zaczynam 34 i też moja Mała od soboty mniej więcej zaczęła się bardzo rozciągać i wiercić;-) a ja do niej więcej gadam,że mamusia się cieszy,że już taka duża i w ogóle,ale niech chociaż pecherz oszczedzi:p
Haneczka,trzymaj się,w szpitalu nie jest tak źle,mi to się nawet podobało
Mówisz? tzn ja ogólnie nie narzekałam jak byłam w szpitalu, ale jednak dom to dom

Cytat:
Puknijcie mnie w czoło dziewczyny- nakupiłam surfinii na taras, 10l ziemi, zatachałam do mieszkania i będę sadziła. I kupiłam jeszcze materiał do obszycia gąbki na te meble z palet co mąż zrobił. Pasuje wyciągnąć maszynę i szyć. NIE RODZĘ! Nie mam na to czasu

Asiek- no właśnie, bo się zarazisz twinsami

Haneczka- powodzenia w szpitalu. Zostaniesz już do porodu? Załatwiłaś sobie ten internet, żeby mieć z nami kontakt? Zrób sobie dzisiaj jakąś przyjemność.

Potwierdzam, że ciuszki z Auchan fajne. I ceny mają super. Jedyny minus, że wszystkie są z Chin albo Bangladeszu i nie wiadomo co za barwniki są w nich.
za dźwiganie! skoro nie masz czasu na rodzenie, to przystopuj trochę!

Najprawdopodobniej tak. Dziś przez telefon lekarz mi powiedział, że na kilka dni warto mnie położyć, ale myślę, że nie pamiętał dokładnie o co u mnie chodzi(byłam u niego raz) a i tak pamiętał jakie leki mi zwiększył..
Także chyba wolałabym już zostać do porodu, niż mieliby mnie wypisać do domu, gdzie znowu bym sie denerwowała.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Oczywiście na początek trzymam kciuki za udane wizyty dzisiejsze

Ja korzystam z pogody i już wyprałam wszystkie "wnętrzności" z wózka Przy okazji machnęłam też fotel od kompa bo nigdy nie był prany i torbę w którą spakuję się do szpitala

ale przy okazji od rana się tylko wkurzam, bo zamawiałam ostatnio dość dużo rzeczy z allegro (6 paczek ma przyjść) i już trzeci sprzedawca mi pisze, że nie ma wzoru, który wybrałam Nosz kur.wagon.pełen jaja sobie robią... Żebym jeszcze nie sprawdzała czy jest dostępny ten konkretny model czy kolor. Do tego od wszystkich już dostałam wczoraj maile, że towar wysłany... Niepoważni jacyś
No tak to czasami jest, też mnie to wkurza, że na aukcji podane, ze dostępne, a przychodzi co do czego, to nie ma.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 14:01   #1360
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
zebrah

taki wybraliśmy wzór ale oczywiście inne imie będzie, ale zrobione są ze sterydoru.
ja tez już wybrałam literki będą z materiału tylko czekam na kasę z zus żeby je kupić.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-12, 14:03   #1361
kiara92
Rozeznanie

Hejo
Ja od rana jeżdżę po mieście, ale uwaga, uwaga: Zamówiłam wózek!!! W końcu zmęczyło mnie szukanie i wzięłam ten o którym myślałam na samym początku, mogłam sobie odpuścić całe szukanie i oglądanie i wyszłoby na to samo No dobra ostatecznie wzięłam inny kolor, bo planowałam szary, a wzięłam z granatem, którego nie widziałam, więc mam nadzieję, że nie będę żałować, ale przy kasie naszły mnie wątpliwości i stwierdziłam, że z granatem będzie weselszy.Wklejam zdjęcie na dole. Czas oczekiwania na wózek to 6-8 tygodnia, więc mam nadzieję, że się Feluś za bardzo nie pośpieszy, a za to producent owszem Wracając zajechałam do lidla i kupiłam sobie dwie sukienki na lato: w kwiatki i w paseczki. W międzyczasie robię już 4 pranie i pasowałoby się wziąć za smażenie naleśników

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Witam się ostatni dzień na forum w domku..dzwoniłam do lekarza, jutro między 9.00 a 12.00 mam się zgłosić na ip i mnie przyjmie na oddział- wiecie co liczyłam się z tym, nastawiałam, a jakoś mi smutno..tylu rzeczy nie zdążyłam zrobić- wiem, że tż to zrobi, ale...

No nic, idę ogarnąć co najpotrzebniejsze.
Ale za to już za chwilkę będziesz miała Hanię przy sobie, idziesz do szpitala sama, a wychodzicie we dwie Wykorzystaj ten ostatni dzień, idźcie na jakieś lody, pizzę etc.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A dziękuję, już skończyłam! I tym samym oświadczam, że wszystko poprane, poprasowane i poukładane w szafce Całkiem sporo się tych ciuszków nazbierało, myślę, że w zupełności wystarczy.
No brawo!

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
a wiecie może jak to jest, gdy dochody pojawiły się u nas dopiero w 2015 roku? w 2014 bylismy studentami, nie mieliśmy żadnych dochodów ... i jak? US wyda nam zaświadczenie, że był brak dochodów czy nie wyda nam o ogóle??? na tej stronie z Wrocławia doczytałam, że skoro pierwszą wyplatę dostalismy w 2015 to należy dołączyć zaświadczenie od pracodawcy potwierdzające "wysokość uzyskanego dochodu z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został uzyskany"
strasznie to wszystko skomplikowane ...
muszę poszukac jakiejs dobrej strony z warszawy
My mamy podobną sytuację, bo w 2014 roku oboje byliśmy studentami i nie mieliśmy dochodów, w czerwcu 2015 Tż skończył studia, w lipcu zaczął pracę i w sierpniu otrzymał pierwszą wypłatę, ja dopiero w tym roku skończyłam studia. Słyszałam, że to jest niby za 2014, ale jeśli komuś zmieniła się sytuacja finansowa to uwzględniają obecną, ale szczegółów nie znam.

Cytat:
Moja Mala to mi sie rozpycha na boki, z racji ulozenia, czasami to mam wrazenie ze zaraz mi brzuch sie rozerwie na pol raz ciagnie w prawo , a za chwile szybko w lewo

Od kilku dni mam mdlosci nie wiem czy to te upaly tak na mnie dzialaja
Współczuję mdłości Mi też się to zdarza, zwłaszcza rano i wieczorem.

Cytat:
Dziewczyny, dopiero wróciłam, jakas masakra. Od 8 czekałam, najpierw dużo pacjentek do ktg, a potem musiałam na mojego lekarza czekać, bo miał nieplanowaną operację. Mam nadzieję, to siedzenie mi nie zaszkodzi. Mialam koło 15 jechaćtdo kardiologa, ale chyba sobie odpuszczę, bo się boję, że to jeżdżenie może nam zaszkodzić.
To się umęczyłaś, odpoczywaj teraz

Cytat:
Zebrah, szalona jesteś :-D ja też kupiłam piękne surfinie,potem się pochwalę, zawsze miałam różowe, raz fioletowe, a teraz na parapet czerwone, a na taras orenżadkowe, jeszcze takich nie widziałam :-D piękne są, a były też czarne w sklepie, normalnie wyglądały jak z aksamitu, ale źle mi się kojarzyły. Wiem, że nie wskazane takie jazdy samochodem, ale niestety muszę, do szpitala mam 15km.
Uwielbiam surfinie, zwłaszcza różowe. W tym roku muszę męża zagonić do sadzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg product_82_6_image.jpg (140,1 KB, 39 załadowań)
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 14:11   #1362
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że szybko,ale wiecie co? trochę mnie to przeraża, że najprawdopodobniej ze szpitala wrócę już z Hanią w ramionach...

Mówisz? tzn ja ogólnie nie narzekałam jak byłam w szpitalu, ale jednak dom to dom

Najprawdopodobniej tak. Dziś przez telefon lekarz mi powiedział, że na kilka dni warto mnie położyć, ale myślę, że nie pamiętał dokładnie o co u mnie chodzi(byłam u niego raz) a i tak pamiętał jakie leki mi zwiększył..
Także chyba wolałabym już zostać do porodu, niż mieliby mnie wypisać do domu, gdzie znowu bym sie denerwowała.
Haniu kiedy masz iść do szpitala ?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

kiara ładny wózek , tylko mi się zdecydowanie podoba czarna rana, na czarnym nie widać rys i zabrudzeń itp.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Wszystko po prane po prasowane i teraz odpoczynek

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-12, 14:24   #1363
motylek1984
Zadomowienie

Kiara, śliczny wózek :-D. A mnie się z białą ramą bardzo podobają wózki.
Stary 2016-05-12, 14:26   #1364
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Truskawki jadalne ?
Pewnie, że jadalne Taka specjalna odmiana do doniczek- zwisają i owoce mają aż do jesieni.

Cytat:
Bardzo ładne

Haneczka- oj słusznie bacika dostałam wiem, wiem. Ja tu Wam narzekam że mnie łupie, tam chrupie a tu to dźwiganie. Baba głupia przez całe życie
Pewnie już Cię zostawią w szpitalu, bo 35 tydzień to już zaawansowany.

Pikpik- brawo że masz wszystko gotowe Też już myślę o porodzie i może dlatego tak szaleję z innymi rzeczami, żeby zabić czymś myślenie.
Ania- super To teraz odpoczywaj.
Kiara za wózek. Zazdroszczę nówki. Ja po praniu zobaczyłam wkład do naszego Mutsy Urban Rider i wygląda na podniszczony niestety. Tym bardziej, że kupiliśmy używany i jeszcze Rafek dołożył swoje. Szkoda mi kasy na nowy wózek więc zostanie jaki jest.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 14:29   #1365
Miqesi
Wtajemniczenie

Wróciliśmy z Mongolii Synuś jest już pięknie ostrzyżony

Podoba mi się ta ciąża. W autobusie pan ustąpił mi miejsca, potem w Rossmanie, kiedy stanęłam na końcu kolejki, pani, która była pierwsza powiedziała, żebym ja poszła przed nią Potem zawołała mnie kasjerka
Kiedy byliśmy w cukierni i stanęliśmy za facetem, to on też nas przepuścił
A na końcu, kiedy już wracaliśmy do domu, pani ustąpiła mi miejsca w autobusie

Australia, Haneczka, ja jeszcze do niedawna, codziennie do Mongolii biegałam Zawsze wracałam obładowana
Teraz jeżdżę średnio 3x w tygodniu, bo już ruchy nie te i muszę robić przymusowe 'przystanki' w MacDonaldzie, albo w Barytonie

haneczka, ale masz już dostęp do neta? Czy dopiero będziesz załatwiać?

zebrah, niech Cię TŻ puknie, a nie my
Sama czekam do następnego tygodnia, żeby posadzić kwiatki na balkonie. W tym roku, tak jak i w poprzednim, zamierzam posadzić czerwone surfinie. Uwielbiam te kwiaty. Mam białe donice, więc pięknie się z nimi komponują Już się nie mogę doczekać

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-05-12 o 14:30
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 14:30   #1366
motylek1984
Zadomowienie

A to moje kwiecie, surfinie na razie lichę, ale u mnie na szczęście rosną jak na drożdżach, parapet mam ok metra nad podłogą i zazwyczaj mi sięgają do podłoża :-D ja też kocham różowe surfinie, ale nareszcie pora na zmianę. A te kwiaty na studni, tak się rozrastają, że poza studnię do ziemi sięgają :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1463059749161.jpg (56,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1463059762260.jpg (65,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1463059779842.jpg (118,2 KB, 20 załadowań)
Stary 2016-05-12, 14:47   #1367
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że jadalne Taka specjalna odmiana do doniczek- zwisają i owoce mają aż do jesieni.
hmm ciekawe i można je jeszcze posadzić

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-12, 14:51   #1368
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Oj wspolczuje ze sie biedna tyle naczekalas

Weronia i jak tam? Dzwonilas do gina?
Czop odpada do 2 tyg przed porodem tak mi powiedziała Polozna dostałam biegunki oraz skurcze dwa oraz ból pod brzusza jak na okres jak nie przejdzie mam przyjść do kontroli w poniedziałek brać nadal wszystkie tabletki co brałam jeśli ból sie pogłębi a skurcze trzestrze i regularne to na IP szybki ale powiedziała ze te objawy mogą nie być wspólne biegunkę mogłam dostać normalnie z powodu jakieś jelitówką i dlatego ten ból oraz skurcze a co do niby czipy to może być infekcja mam obserwować i być czujna
Stary 2016-05-12, 14:51   #1369
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A to moje kwiecie, surfinie na razie lichę, ale u mnie na szczęście rosną jak na drożdżach, parapet mam ok metra nad podłogą i zazwyczaj mi sięgają do podłoża :-D ja też kocham różowe surfinie, ale nareszcie pora na zmianę. A te kwiaty na studni, tak się rozrastają, że poza studnię do ziemi sięgają :-D
piękne

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-12, 14:53   #1370
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Hejo
Ja od rana jeżdżę po mieście, ale uwaga, uwaga: Zamówiłam wózek!!! W końcu zmęczyło mnie szukanie i wzięłam ten o którym myślałam na samym początku, mogłam sobie odpuścić całe szukanie i oglądanie i wyszłoby na to samo No dobra ostatecznie wzięłam inny kolor, bo planowałam szary, a wzięłam z granatem, którego nie widziałam, więc mam nadzieję, że nie będę żałować, ale przy kasie naszły mnie wątpliwości i stwierdziłam, że z granatem będzie weselszy.Wklejam zdjęcie na dole. Czas oczekiwania na wózek to 6-8 tygodnia, więc mam nadzieję, że się Feluś za bardzo nie pośpieszy, a za to producent owszem Wracając zajechałam do lidla i kupiłam sobie dwie sukienki na lato: w kwiatki i w paseczki. W międzyczasie robię już 4 pranie i pasowałoby się wziąć za smażenie naleśników

Ale za to już za chwilkę będziesz miała Hanię przy sobie, idziesz do szpitala sama, a wychodzicie we dwie Wykorzystaj ten ostatni dzień, idźcie na jakieś lody, pizzę etc.
Uwielbiam surfinie, zwłaszcza różowe. W tym roku muszę męża zagonić do sadzenia
Gratulacje zamówienia wózka, bardzo ładny i oby był szybciej niż dzidzia

No taki mam zamiar, wieczorkiem pizza szkoda tylko że tż dopiero o 20 będzie...no ale trudno

Cytat:
Haniu kiedy masz iść do szpitala ?

kiara ładny wózek , tylko mi się zdecydowanie podoba czarna rana, na czarnym nie widać rys i zabrudzeń itp.

Wszystko po prane po prasowane i teraz odpoczynek
To miłego odpoczynku
A do szpitala idę jutro....

Cytat:

Haneczka- oj słusznie bacika dostałam wiem, wiem. Ja tu Wam narzekam że mnie łupie, tam chrupie a tu to dźwiganie. Baba głupia przez całe życie

Pikpik- brawo że masz wszystko gotowe Też już myślę o porodzie i może dlatego tak szaleję z innymi rzeczami, żeby zabić czymś myślenie.
.
No jak się włączy syndrom wicia gniazda, to nawet te 10 kg nie jest dużo, ale!! proszę więcej tego nie robić, bo w takim tempie, to nie będzie: nie mam czasu rodzić!

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z Mongolii Synuś jest już pięknie ostrzyżony

Podoba mi się ta ciąża. W autobusie pan ustąpił mi miejsca, potem w Rossmanie, kiedy stanęłam na końcu kolejki, pani, która była pierwsza powiedziała, żebym ja poszła przed nią Potem zawołała mnie kasjerka

Australia, Haneczka, ja jeszcze do niedawna, codziennie do Mongolii biegałam Zawsze wracałam obładowana
Teraz jeżdżę średnio 3x w tygodniu, bo już ruchy nie te i muszę robić przymusowe 'przystanki' w MacDonaldzie, albo w Barytonie

haneczka, ale masz już dostęp do neta? Czy dopiero będziesz załatwiać?

zebrah, niech Cię TŻ puknie, a nie my
Sama czekam do następnego tygodnia, żeby posadzić kwiatki na balkonie. W tym roku, tak jak i w poprzednim, zamierzam posadzić czerwone surfinie. Uwielbiam te kwiaty. Mam białe donice, więc pięknie się z nimi komponują Już się nie mogę doczekać
Nadrobiłaś uprzejmości za wszystkie z nas, i to w jeden dzień!! brawa
Przymusowe przystanki mówisz?:

Nie mam jeszcze.. pojadę do miasta wieczorem to kupię starter
Bo to na kartę..

Kurde właśnie doczytałam, ze ta oferta była ważna do 30 kwietnia- te 10GB..
Muszę szukać czegoś innego, wartego kasy..

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-12, 14:55   #1371
ania230
Zakorzenienie

Hanuś w takim razie spokoju i pozytywnego nastawienia życzę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-12, 14:56   #1372
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Czop odpada do 2 tyg przed porodem tak mi powiedziała Polozna dostałam biegunki oraz skurcze dwa oraz ból pod brzusza jak na okres jak nie przejdzie mam przyjść do kontroli w poniedziałek brać nadal wszystkie tabletki co brałam jeśli ból sie pogłębi a skurcze trzestrze i regularne to na IP szybki ale powiedziała ze te objawy mogą nie być wspólne biegunkę mogłam dostać normalnie z powodu jakieś jelitówką i dlatego ten ból oraz skurcze a co do niby czipy to może być infekcja mam obserwować i być czujna
Wiesz co, jakby do wieczora nie przeszło, to pojechałabym na Twoim miejscu na IP. Organizm lubi się oczyszczać przed porodem, dodatkowo masz skurcze...

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 14:59   #1373
ania230
Zakorzenienie

Oglądnę sobie zaległe odcinki Singielki a potem jeszcze ogarnę szafę z ubraniami

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-12, 14:59   #1374
haneczkab92
Ania

Cytat:
Czop może odpaść też bezpośrednio przed porodem...
Biegunka, skurcze, ból- ja bym jechała na ip..
Może być infekcja? nie sprawdzili tego, czy tylko dzwoniłaś??

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-12, 15:03   #1375
kaska87
Zakorzenienie

mąz odebrał paczki- wszystko jest, także szybko doszło a koszule do karmienia z IF są super! jutro pakuję torbę ile bierzecie paczek podkładów? ja mam 4 paki, ale chyba 2 wezmę a w razie W jakby mi tam przyszło być dłużej niż 2 dni to mąż dowiezie bo one same zajmują pół torby
Cytat:

o bolu pachwin to juz nie wspominam - taki dretwiejacy bol, najgorzej jak poleze czy posiedze i wstaje to jest koszmar przez chwile- takiego bolu z pierwszdj ciazy jie pamietam
nawet mi nie mów z Mikim tego nie miałam a teraz wieczorami chodzić nie mogę, a kość piczkowa tak boli jakby była połamana

Cytat:
Jestem dzisiaj z Młodym w domku, ale zaraz wybywamy do Mongolii, do fryzjera, bo już synek zarośnięty jest jak orangutan.
Potem idziemy na lody do Barytona
Ty mieszkasz w tej magnolii czy co?

Cytat:
Dziewczyny głupie pytanie ale muszę zapytać czy jest możliwe mając założony krążek ze odpadł CZOP? Wydaje mi sie ze to czop ale noe jestem pewna hmm. Ale krążkiem założonym trochę mi sie to nie zgadza :/
nie wiem jak wygląda czop bo mi tylko wody odeszły a później to tylko położna tam zaglądała w ogóle wiecie jaka ja jestem durna? boję się, że za późno pojadę do szpitala bo jak mi wody nie odejdą to jak ma się skurcze co ile minut trzeba jechać? chyba, że mi zrobią cc

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Te pepcowe to mniejsze wypadają moim zdaniem, mam jednego pajaca na 62, a wielkościowo jest taki jak 56 ze Smyka
te ubranka z pepco faktycznie zaniżoną mają rozmiarówkę

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Dopiero weszłam do domu przywiozłam moje dziecko z pierwszej wycieczki!!!!! Taka stara juz jestem, że moje "maleństwo" na wycieczce same było! W toruniu w młynie wiedzy, pierwszy raz bez rodziców...ehhhh no i oczywiscie zakupy zrobił (hehe) i pojechali do McDonlada. Synuś przeszczęśliwy!!
ja przeżywam, że mój do przedszkola idzie, a co dopiero wycieczka
Cytat:
wow! faktycznie super, ja za to dzisiaj stałam w kolejce gigancie z 2 rzeczami

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 15:21   #1376
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Kiara sliczny wozek
Weronia, zaciskaj nozki moze przejdzie
Ja czekam w tym szpitalu. Jak zwykle pelno brzuchatek. Wkurza tutaj, ze babki przychodza ze swoimi facetami, a moejsc dla ciezarnych nie ma. A tutaj to nie polska, tutaj malo ktory facet ustepuje miejsce ciezarnej, no chyba ze okazuje sie polakiem lub innym ze slowianszczyzny, gdzie zostaly resztki dzentelmenstwa
Ciekawe ile posiedze. Ostatnio czekalam trzy godziny, a dzis? :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 15:37   #1377
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko trzeba uwazac z tym sloncem tez zeby nie popalilo lisci.
My mamy pod szklarnia pomidory

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Jak cos to sie jie zastanawiaj tylko jedz na IP
Czasem lepiej wyjsc na panikare. A Maluch jeszcze w brzuszku niech posiedzi!

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Kaska ja biore 2 paki tych podkladow z belli, przy pierwszym porodzie tyle zuzylam w szpitalu. Jak cos maz dowiezie

A co do skurczy to jak sa regularnie co 5 minut to chyba trzeba sie wybierac do szpitala
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 15:41   #1378
australia87
Zakorzenienie

Kiara, bardzo ładny wózek! Kolorystyka super

Cytat:
To się uśmiałam

Cytat:
Koniecznie się obserwuj, jakby nie przeszło do wieczora to jedź do szpitala!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 16:01   #1379
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
zebrah

Ale cudo
Cytat:
ja tez już wybrałam literki będą z materiału tylko czekam na kasę z zus żeby je kupić.
Pokaz jakie wybraliście?
Cytat:
Hejo
Sliczny wózek! I kciuki żeby szybko przyszedł
Cytat:

Bardzo ładne

Kiara za wózek. Zazdroszczę nówki. Ja po praniu zobaczyłam wkład do naszego Mutsy Urban Rider i wygląda na podniszczony niestety. Tym bardziej, że kupiliśmy używany i jeszcze Rafek dołożył swoje. Szkoda mi kasy na nowy wózek więc zostanie jaki jest.
Mam to samo Tylko trudniej mi się do tego przyznać
Cytat:
Bardzo ładne kwiatki
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-12, 16:09   #1380
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne

Cytat:
Ja w tym roku odpuszczam sobie kwiatki i różne warzywa, wolę nie ryzykować, bo jakbym się wzieła za pielenie to bym przedobrzyła i urodziła
U nas w tym roku też miało być mniej, ze względu na mnie. Ale mąż się uparł, że sadzimy/siejemy i koniec. Teraz biedny sam się musi zajmować wszystkim, bo ja nie dam rady choć jak widzę, jak zielsko wyrasta to mnie ciągnie, żeby popielić A teraz jeszcze teściowa z nogą w gipsie do 1 czerwca

Cytat:
Jejku, jejku

Cytat:
Hejo
Ja od rana jeżdżę po mieście, ale uwaga, uwaga: Zamówiłam wózek!!!
Sliczny wózek
Oby sprawnie zrealizowali zamówienie, a Felek poczekał cierpliwie na furę
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości