|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Ale w skrócie to chodzi o to, że jako kobieta będę musiała wybrać cały pakiet - lekarz+położna+szpital, a nie każde osobno? I wtedy położne nie będą mogły świadczyć indywidualnie swoich usług na NFZ tylko prywatnie?
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, trzeba będzie wybrać cały pakiet. Teraz to wygląda tak, że położna ma indywidualną praktykę i jej płaci za każdą pacjentkę zus. Po zmianach żeby ona mogła dalej być w środowisku będzie musiała być przy jakimś lekarzu. Automatycznie będzie mniej zarabiać, będzie miała mniej pacjentek itp.
|
#4503 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez czytalam wczoraj o tym :/
Wiecie co, bylam dzis z Tz w lodziarni, bo otworzyli u nas nowa Willisha - pyszne lody ![]() I na otwarcie zrobili promo ze przy zakupie 2 porcji trzecia gratis. No i mowimy ze chcemy 2x po 2 galki, a Pani mowi, czyli z gratisem 2x po 3. Na co moj Tz "nie, ja sie zrzekam mojej galki na zone" i mialam mega loda :P dodam Wam fote, tak sie objadlam jak nigdy :P
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, musiały być smakowite.
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/Ja-i-moja-P...nf&pnref=story A tu podpisać petycję przeciwko: http://www.petycjeonline.com/razem_r...ek_okooporodow Najgorsze jest to, że w dużych mediach cicho o temacie i wiele osób pojęcia nie ma, jakie "dobre zmiany" nam szykują
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam wstawiać linka do petycji
|
|
#4508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4510 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale....z tej strony co mi kiedyś podałaś, zamówiłam próbki pieluszek, które chce kupować i przyszły. Sztuk DWIE....Także ten ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Życie mnie wyszkoliło![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Bardzo smutna histoira Nie chcę wiedzieć, co się działo i co się będzie dziać w głowie tej dziewczyny![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
W następny piątek idę to sprawdzić raz jeszcze Zaraz poszukam ostatniego badania. HGB to będzie skrót??? Jak tak to ja znów mam jakieś inne jednostki;/
|
|
|
#4511 |
|
Rozeznanie
|
Mam wybrana położna do której chodze na edu. przedporodowa i nie muszę dojeżdżać do poznania ok 40 km. A czy położna z Poznania dojechałaby do mnie? Wątpię... Nic dobrego z tej nowej formy opieki nad ciężarna nie będzie...
|
|
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
Pokoik malucha
|
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
Przy Tobie się nie da:P
A tak na życie to bez ćwiczeń znów mi się wywalił celulit na zadku....jak ja będę przy porodzie wyglądać :brzydal :
|
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Dobra jestem... Na poprawę humoru byłam w hm akurat była promocja 20% na wszystko kupiłam sobie leginsy dwa tshirty i okulary przeciwsłoneczne. Czuje sie znacznie lepiej
a w pepco kupiłam czapeczkę dla małej i dwa pajacyki<3 wstawiam brzuchol w nowych zdobyczach... ImageUploadedByWizaz Forum1463078709.557587.jpg A teraz o wizycie... Weszłam pokazałam brzuch - dziecku nic nie bedzie ale mam smarować kupiłam maść w aptece. Weszłam na fotel pni doktor mnie zbadała ale nic nie mowila i kazała na kozetkę wiec pytam jak tam moja szyjka - spojrzała na mnie i mowi ze ok wiec mowie ze brzuch mi twardnieje i stad pytanie wiec powiedziała żebym przyszła w poniedziałek na ktg i zobaczymy. Wiec juz sama jie wiem do myślec? Moze faktycznie po weekendowym i poniedziałkowym sprzątaniu ta szyjka jakos była nadwyrężona? Kazała mi przyjmować asparagin tak jak moj prywatny. Pokazała mi mała - w dalszym ciagu główkowo położona troszkę ja podejrzałam ale nie chciała mi za duzo jeździć po tych poparzenich. Sama nie wiem co myślec w końcu tez jest lekarzem jest to starsza kobieta to chyba by pwoiedziala jakby było cos nie tak? Niemniej ciesze sie na to ktg. Moze tam cos wyjdzie i bede spokojniejsza... W poniedziałek o 9:40 mam byc. Zadzwoniłam tez do mamy i sie pogodzilysmy. Wyjaśniłam jej jak ja do tego podchodzę i ze nie chce słyszeć takich rzeczy itp i jest ok. Jest mi lzej. Zanosi sie na wielka burze takze ogolnie sie atmosfera oczyszcza troche sie uspokoilam. Oczywiście nie zamierzam zmieniać trybu zycia. Dalej bede bardzo uważać i jak najwiecej sie oszczędzać. Aby na wizycie u prowadzącego tez powiedział mi ze jest ok! 🏼
Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-05-12 o 20:52 |
|
|
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze na co zwróciłam uwagę to, że w podłodze to się chyba można przejrzeć!!!
![]() Świetnie Wam to wyszło. Pozytywnie zazdraszczam
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
Hej...za jakieś dwie-trzy godziny będę nadrabiać. Teraz szybko napiszę, że mam dziś mega zâ☠â☠â☠utany dzień-pokłóciłam się z tż (w zasadzie wczoraj i nie odzywamy się do siebie), nie kupiłam nigdzie glukozy cytrynowej, a do tego znalazłam kociego bidoka-zapchlony, zakleszczony zapewne, a na 90% ma koci katar. Siedział na trasie mojego spaceru pod samochodami na parkingu jednego z osiedli. Bardzo wystraszony, ale dobrze mu z oczu patrzyło. Kupiłam mu mięso w sklepie-jadł, aż mu się uszy trzęsły. A później spędziłam ponad 3 godziny na proszeniu się różnych schronisk i fundacji o pomoc w złapaniu go. W końcu przyjechał kierowca z krakowskiego schronu, ale kota już tam nie ma. Ma jeszcze raz dziś tam wrócić i sprawdzić. Cholerne fundacje się wypięły, ale dzięki temu, że obracam się wśród kociar i kociarzy udało mi się załatwić za darmo na jutro klatkę-łapkę. Tak więc od 16:30 będę koczować z klatką na owym parkingu
Ogólnie do doopy! Tak mi go żal-jest okropnie zabiedzony, ale taki ładny: cały biały z szarym ogonkiem ![]() Z innej beczki-miałam Wam kiedyś napisać o dobrym piwie 0%. To Kulmbacher oraz Bitburger (to pierwsze lepsze). Właśnie otworzyłam Bitburgera i zamierzam się zapić nerwy ![]()
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
jak Ty uzyskałaś taki efekt na podłodze?? Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze to wydaje mi sie, ze w intencji mojej skracającej sie szyjki. Bez żartów. No moze nie akurat taki imPuls po tej poniedziałkowej wizycie pewnie planowali to wczesniej ale na pewno o moja ciąże tez. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Post mi sie cały nie dodał ale juz powinien byc! |
|
|
|
|
#4521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładniutki i duży! ![]() Przykro mi się zrobiło ![]() Cytat:
za KTG!Cytat:
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Tija od kiedy robi sie ktg?
|
|
|
|
#4523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w każdym bądź razie, oby ktg wyszło prawidłowe.. rodzice z pewnością się martwią i dlatego robią to co mogą i w co wierzą,że pomoże.. |
||
|
|
|
#4524 |
|
Zadomowienie
|
Oglądacie eurowizję?
Podoba się Wam szpak?
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma w sumie żadnych konkretnych wytycznych. Standard opieki mówi tylko o KTG po terminie porodu co dwa dni. Robi się go jak są wskazania (skurcze, brak ruchów płodu, jakieś zaburzenia rytmu serca) i jak lekarzowi czapka stanie
U mnie np. robią KTG przed każdą wizytą u gina od 30 tygodnia ciąży.
|
#4526 | |
|
Rozeznanie
|
Pokoik super, a na widok podłogi mnie po prostu zamurowało
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 | ||
|
Zadomowienie
|
Ślicznie, maluch będzie się tam miał super.
![]() Cytat:
Bierz Aspargin i oszczędzaj się. Ładny brzuszek. ![]() Dobrze, że mamą porozmawiałyście i się pogodziłyście. Cytat:
![]() Współczuję kłótni z TŻ i tych nerwów, trzymaj się! |
||
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za Wasze opinie
. Jutro idziemy z nią do lekarza. Gdybym się nie udzielała to wybaczcie...Cytat:
A Ty mi smaka narobiłaś, chce mi się coś słodkiego a nic słodkiego w domu nie mam Wow, super! znowuzapomnialamhasla przykro mi, że taki kiepski dzień za Tobą superhuman kciuki za KTG!!! A co do sytuacji i komentarzy w rodzinie to ja mam bratową, która miała zostać zakonnicą, była już nawet parę lat w zakonie itd. i niby taka pobożna a też w te gusła wierzy, dla mnie też jedno przeczy drugiemu - albo w Boga wierzysz albo w te bajaluki...
|
|
#4529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do położnej, do mnie przyszła raz położna ojarana fajkami że na kilometr waliło ![]() Nic ciekawego nie powiedziała, dla mnie ta wizyta nic nie wniosła.... |
|||
|
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

Czytałam kiedyś artykuł i tam pisali, że trzeba by długo długo przed ciążą suplementować żelazo by nie było anemii w ciąży.
🏼
za KTG!
A Ty mi smaka narobiłaś, chce mi się coś słodkiego a nic słodkiego w domu nie mam