|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
hallo, ale Ty masz dziś z nami studniówkę,więc też by się przydało wyglądać Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej jak jest raz w tygodniu. Sama jestem tytanem pracy ale jak tylko miałam jakieś niepokojące objawy leciałam do domu. Dziś jadę na szkolenie na 10:30 więc posiedzę spokojnie bez stresu a potem zrobię co muszę i będę delektować się weekendem. Nawet fitness dla ciężarówek dziś odpuszczam bo coś brzuch się stawia i pobolewa podbrzusze.
|
|
#4593 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tej pory brałam amag forte (34mg jonów magnezu) 3x1. Wczoraj mi przyszedł ten magne b6 max i raczej będę brała zgodnie z ulotką 1-2 tabletki dziennie... wczoraj mi lekarz powiedział, że magnez magnezowi nie równy, bo niektóre mają jakieś chelaty inne coś tam jeszcze... i zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam kupując inny niż on mi wcześniej zalecił Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
myślisz, że coś Ci mogło zaszkodzić?Cytat:
A jak tam mąż? Nie chrapał?![]() Ja już po spacerku z psem i poleguję na kanapie. Jakaś taka śpiąca jestem...
|
|
#4594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też już marzę o mojej kanapie ... mam taką erotyczną fantazję na dziś wieczór : ja, łóżko i magnum ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Kto taki tort sobie robi? OMG !!
|
|
#4595 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, nie mogę się doczekać. ![]() Cytat:
Idź koniecznie sprawdzić, trzymam kciuki żeby było w porządku! Cytat:
Oby i z porodem tak było. ![]() Tylko lepiej bez takiego nudnego czekania, ekspresowo. ![]() Cytat:
Współczuję wymiotów. ![]() Cytat:
A to narozrabiał TŻ. :/ No te piwska takie są... Dobrze że dziś się zastosował.
|
|||||
|
|
|
#4596 | ||
|
Zadomowienie
|
Tiaaaa....Ja uwielbiałam horrory...Teraz nie daję rady nawet na mniej strasznych scenach
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Pare razy już próbował rzucać, ale nigdy nie utrzymało się to. Kupił sobie tego epapierosa i kiedy czuje, że musi to tam go sobie zaciąga. Niestety na żadne tabletki nie dał się namówić. Mój dziadek, który palił prawie dwie paczki dziennie MOCNYCH, też rzucił z dnia na dzień. Wiec wiem, że się da jeśli się chce. Staram się go komplementować za to i mówić, mu że podoba mi się ta decyzja. Podjeżdżam go trochę jak moich pracowników kiedy oczekuję większych targetów ![]() Ale nie chcę go zdemotywować. Natomiast może się u niego pojawić też element męskiej rywalizacji i męskiego ego, bo jego najlepszy kumpel rzucił palenie od tak sobie, a też palił dużo. Więc, żeby nie był gorszy nie zapali. Każda motywacja jest w tym przypadku dla mnie na plus
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie
Zaczęliśmy rozglądać się za fotelikiem no i teraz nie wiem: jak sprawdzić czy ten fotelik będzie można zamontować w naszym wózku w razie potrzeby? Niby są adaptery ale czy na 100% będą pasować?
|
#4598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piernik na pewno notuje:P Kasia, miała plany na cały tydzień i pisała, że może jej nie być. A justynke pewnie znika i się pojawia jak zawsze ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Moje znajome chcą zorganizować dla mnie baby shower. Mam nadzieję, że nie wpadną na pomysł zrobienia dla mnie takiego tortu...
|
|
|
#4599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drzemka o tej porze nikomu jeszcze nie zaszkodziła Cytat:
ale Ci świństwa chodzą po głowie ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My poszliśmy do sklepu który miał i wózek i fotelik i poprosiliśmy o montaż ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Daj namiary na koleżanki... Piernik ma wiele pomysłów cukierniczych... Napewno im cos podsunie dobrego
|
||
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się łikendowo
, na początku gratuluje wszystkim świętowania (zestaw z broszka jakiś przekłamany raczej, wg mnie to nie łożysko a nerka, chociaż może sie nie znam bo moja wiedza z anatomii jest bardzo podstawowa ) Wczoraj znowu była szkoła rodzenia , mój men poszedł ze mna tym razem , chociaz nie był zbyt przekonany bo tematem było karmienie piersią więc zanim zdecydował się pójść to były wątpliwości z jego strony " co ja mam iść na karmienie piersią? Przecież to nie ja będę karmił więc po co mam iść ? " to mu powiedziałam , że rodzić też on nie będzie ani w razie "w" cesarka też czeka mnie nie jego wiec po co ma zamiar iśc w ogóle i chyba sie troszke zreflektował . Poszedł i później nie żałował bo babka była bardzo humorystyczna i super temat przedstawiła. Póżniej w domu przyznał się , że nie chciał iść bo myślał , że będzie to nudny sztywniacki wykład a on wcześniej w pracy miał juz jedno szkolenie (nudne) wczoraj i był tym zmęczony. Jak macie możliwośc skorzystać ze szkoły rodzenia lub z porady eksperta laktacyjnego to bardzo polecam, nam wczoraj odebrała sporo lęków i rozwiała wiele wątpliwości. Po szkole rodzenia miałam ginekologa, Groszek ma kość udową prawie 5 cm i waży 920 g. Leży głową bardzo nisko gin mi pokazała dokładnie gdzie i praktycznie głowe ma na wysokości mojej blizny po wyrostku (mam pozioma bliznę) , a stopki kończa się z 2 cm nad pępkiem. Wczoraj leżał z prawej strony . to co mnie zdziwiło to ginka pwiedziała że już sie główką ustawił do dołu i tak już raczej zostanie?? Ja myślałam że dzieć to sobie śmiga po brzuchu jak mu pasuje , a ona zasugerowała że już ta główka bedzie leżał do dołu ?? Na koniec powiedziała że ma jeszcze sporo miejsca i wystarczająco wód płodowych i że wszystko się rozwija prawidłowo. |
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
I ja się witam.
Wczoraj wieczorem mój brzuch dołączył się do tych twardniejących. Wydaje mi się, że i skurcze się pojawiły. Ogólnie przechlapana ta noc była. Wszystko do kupy razem plus znów wycieczki na siusianie co pół godziny. Żeby było do kolekcji, to mały znów mi chciał chyba wleźć w bliznę po CC i trochę mnie bolało...aż się wkurzyłam i jak go tam macałam, to wydaje mi się, że go przesunęłam, bo jak on w tą bliznę się wciskał to ja go pocisnęłam do góry....Jak to zrobiłam to kopał już w pępek a mnie wszystko odpuściło i mogłam zasnąć jak człowiek. Do TŻta dotarło, że zostało kilka tygodni dosłownie. I pyta się mnie kiedy realnie możemy się spodziewać młodego. Więc tłumaczę mu co i jak i tak policzył, że gdyby młody chciał tak jak jego siostro to zostało 7 tygodni.... A tak na życie to padł nam wczoraj laptop TŻta. W sumie on głównie służył jako "dekoder" do telewizora Ale to oznacza, że mój będzie teraz mi zabierany. Jego się nie opłaca już naprawiać, bo już raz był naprawiany, w dodatku jest dość stary. Nie bardzo chcę by TŻ się tykał mojego, bo on ma tendencje to ściągania wszystkich możliwych śmieci na komputer. Nie zna się i klika co popadnie. I tak sobie głośno powiedział, że chyba kupimy nowego - i jak tak sobie kombinuję:P Że oddam mu swojego a sobie wezmę jakiś lepsiejszy Taka jestem cwana
|
|
#4603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze mi sie przypomniało ze pasowanie do wózka to jedno a kąt ustawienia fotelika do wózka tez warto sprawdzić. U mnie akurat wyszło ze to co wybraliśmy powoduje ze fotelik będzie bardziej w pionie. (W takiej pozycji jak w samochodzie ale to my akceptujemy) W przypadku innych zestawów fotelik po wpięciu w wózek powodował ze dziecko było w idealnie w poziomie. |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jak Kasia napisała, że znika na tydzień, to tak sobie zakodowałam by się na zapas nie martwić
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
W ddtv mówią o religiach i rozmowach z dziećmi o Bogu. Fajnie sie panie wypowiadają
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To świecka szkoła, do której chodzą dzieci różnych narodowości i bardzo podoba mi się ta inicjatywa, a ona jest zachwycona.
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I będziemy im głowę zawracać ![]() Kurczę to bardziej skomplikowane niż myślałam chociaż i tak nie planujemy długo wozić fotelika w stelażu od wózka, najwyżej na zakupy żeby nie targać się z gondolą :noniwiem:
|
|
#4608 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poproś w sklepie o demonstrację. ![]() Cytat:
To fajnie, że na szkole rodzenia ciekawie i na wizycie ok. Chyba przekręcenia są dalej możliwe, tak myślałam przynajmniej...Cytat:
To miałaś ciężką noc, współczuję. :/ Mój TŻ z kolei zszokowany jak powiedziałam, że zostało ok. 100 dni, on myślał że to jeszcze tylko kilka tygodni. ;P Sprytny plan z kompem. ![]() Cytat:
Też mi to zapadło w pamięć. ![]() Cytat:
Fajnie, szkoda że nie mogę obejrzeć. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
No to już ryzyko które muszą ponosić sprzedawcy, mają obowiązek informować konsumenta o wszystkim dotyczącym sprzedawanych rzeczy, kiepskie to dla nich, ale cóż. :P Możesz też popytać w necie np. na tym forum gazety Wózkomania kto ma taki sam zestaw wózek+fotelik i czy jemu to dobrze pasuje. |
||||||
|
|
|
#4609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U Nas od rana słonecznie, teraz jakby chmurki zaczęły nadchodzić, więc zobaczymy ... zapowiadają deszcz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedy wybierasz się do szpitala ? Cytat:
A do tego dojdzie jeszcze:karmienie, zmiana pieluszki, zmiana ubranka jak trafi się rzyganko itp,itd ![]() Cytat:
![]() Nie mam dziś pomysłu na obiad
|
||||
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Dobradusza już poradzilismy
Napisali już pisanie i czytanie, zaraz mówienie zrobimy. Już nawet na bieżąco wszystko sprawdziłam.Podpowiadają mi tu, że u Natalki to może robaki
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
A to jest bardzo możliwe, bo wyobraź sobie, że Oliwia miała i kaszel i gorączkę i tak przez 6tygodni. Nie był to krztusiec, żaden antybol nie pomagał. Wkurzyłam się poszłam prywatnie a lekarka pierwsze co to kazała zrobić badania na owsiki. I były....
|
|
#4614 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki, by szyjka była w normie.. ![]() wow!! To już tak blisko Cytat:
Ja nie będę go do tego namawiać, jeśli nie będzie chciał pójść..Pójdzie na te wykłady, których teoria przyda sie w praktyce ![]() ![]() Cytat:
a tak poza ciążą doskwierał Ci czasem ból blizny po cc? ale ten czas zapitala 7 tygodni to 'rzut beretem' dosłownie![]() Ja tak czasem sobie myśle, że nareszcie ten czas do porodu się skraca i w końcu zobaczymy Naszą Kruszynkę Kobiecie się nie dogodzi![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-13 o 10:45 |
|||
|
|
|
#4615 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
duży dzieciaczek... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zamów coś
|
|||||
|
|
|
#4616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może to zależy, 'jak' zagoiła się blizna i ile zrostów się zrobiło Co do kodowańia infromacji.. mam to samo Tż może czasem do mnie mówić, a ja nie czaję Tak, jakby zaraz wychodziło mi to drugim uchem![]() W ogóle wzruszam sie na reklamach z dziećmi.. itp. ![]() płaczliwa się zrobiłam
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-13 o 10:57 |
|
|
|
|
#4618 |
|
Rozeznanie
|
Ide dzis na manicure, czy sa jakies ograniczenia dla nas przy takim zabiegu? Czegoś nie moga mi robic czy używać?
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4620 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() polecacie może jakiś fajny lekki serial? ostatnio oglądałam younger - fajny, ale 2 sezony szybko przeleciały :P i może jeszcze jedno pytanko, gdzie oglądacie seriale? ja znam tylko cda, a tam coś znaleźć to dla mnie masakra :/ Cytat:
![]() Cytat:
bo ja właśnie mam taki czas ![]() Cytat:
u nas to mało popularne ![]() dziś Tż w końcu przywozi nasze pomalowane łóżko i regał Małej, więc po poludniu będziemy ogarniać wszystko, ciesze się, bo do mojej garderoby to się wejść nie da przez te wszystkie rzeczy, które normalnie są pod łóżkiem :P ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Taka ze mnie marzycielka 

<3

czerwiec 2015