Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-14, 12:10   #3271
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ciągle zapominam się spytać, czy w avatorku to Ty w nowym fryzie ???
tak i moj kochany kotek Olivka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:15   #3272
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
W moim wykonaniu najlepsze było szukanie odpowiedniego wyjścia w podziemiach Rotundy Zdarzało się mi kilka wyjść zaliczyć po kilka razy tak się motałam, koszmar
hihihi miałam dokładnie to samo...a jaki obciach był tak krazyc. Mialam wrazenie ze wszyscy się ze mnie smieja i wytykaja palcami malomiasteczkowa panienke...faktycznie koszmar....
Cytat:
Haniu a tak serio to chyba lepiej nie jeśc teraz jajek na miękko, bo ptasia grypa Podobno minimum nalezy gotowac we wrzątku 10 minut więc pozostaje tylko na twardo
No niby tak...ale ja miałam taka ochote na jaco na miękko- gotowałam dłuzej, nie jak zawsze z ledwo scientym białkiem.
...apropo ptasiej grypy
> Sposoby na ptasią grypę:
>
> 1. Nie chodzić spać z kurami.
> 2. Nie siadać na jajach.
> 3. Nie rzucać pawiem.
> 4. Nie wycinać orła w progu.
> 5. Uważać na wylatujące gile.
> 6. Nie pić na sępa.
> 7. Nie bawić się ptaszkiem.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:19   #3273
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
hihihi miałam dokładnie to samo...a jaki obciach był tak krazyc. Mialam wrazenie ze wszyscy się ze mnie smieja i wytykaja palcami malomiasteczkowa panienke...faktycznie koszmar....

No niby tak...ale ja miałam taka ochote na jaco na miękko- gotowałam dłuzej, nie jak zawsze z ledwo scientym białkiem.
...apropo ptasiej grypy
> Sposoby na ptasią grypę:
>
> 1. Nie chodzić spać z kurami.
> 2. Nie siadać na jajach.
> 3. Nie rzucać pawiem.
> 4. Nie wycinać orła w progu.
> 5. Uważać na wylatujące gile.
> 6. Nie pić na sępa.
> 7. Nie bawić się ptaszkiem.

Nie no ...sposoby na ptasią grype zarąbiste , puściłam już w eter dalej
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:27   #3274
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też. Leci do znajomych. Przecież trzeba uświadomić innych

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:36   #3275
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Svinecko rzeczywiście w koncu mega optymizm i szczęscie
Synek zdrowy???

Robiłam wczoraj zdjęcia moich włoskow ale doopa wyszła, a nie kolor taki jak jest w rzeczywistosci. W sztucznym swietle wychodza na zdjęciach rude, a nie cynamonkowe.
Ale wkleje cobyscie wiedziały jak wygląda nieblondi Hania
Haniu rzeczywiście dobrze Ci w tych cynamonowych włoskach tak smao jak i w blondzie powiem Ci, że mamy prawie identyczne fryzurki tylko moja ciut krótsza
Haniu a tak w ogóle wyglądasz niesamowicie młodo, tak dziewczęco
Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Zazdroszczę niemyślenia o tym Ja nadal myślę i jak tak dalej pójdzie to za 9 miesięcy wywiozą mnie w takim białym kaftaniku

Chyba dzisiaj mam pecha Wczoraj totalnie zapomniałam o smsie na dobranoc i poszłam spać. Gdy TŻ do mnie napisał to już słodko spałam i nie dowiedziałam się, że mam go obudzić o 8.00... Na szczęście jakoś sam wstał... Gdy robiłam sobie śnadanie to złamał mi się nóż przy otwieraniu słoika O.O Najwaniejszy nóż w tym domu O.O Podczas dalszej walki ze słoikiem wgniotłam parapet i myślę, że mój pech dopiero się zaczyna bo o 12 mam zajęcia na które się w ogóle nie przygotowałam
Poemi nie wmawiaj sobie, że masz pechowy dzień, bo naprawdę taki będzie. Pomyśl, ze to tylko przypadek i później będzie już tylko lepiej.
Cytat:
a mój TŻ mówi Aniołku, Myszko, Mysiocycie i czasami Walizeczko (gdyż twierdzi, że mnie można złożyć i włożyć do walizki)
Ja jestem Skarbem, Rybką, Słoneczkiem, Kwiatuszkiem...
Cytat:

. Pamiętam jak kiedys jechałam w Warszawie z Gocławia na Zoliborz...i tak jakby wsiadłam w dobry autobus tyle ze nie w ta strone. Po jakis 30 min się zorientowłam ze chyba jest cos nie tak bo przeciez Wisły nie przekroczyłam jeszcze ( a nie jechałam 1 raz ta trasa - tak jakos mi się zamysliło).

Dzis Hania zakręceniec zamiast posolic sobie jajko na miękko....posłodziła...ot taki szczegół

Też tak miałam w Warszawie wsiadłam w tramwaj 25 tylko zamiast do Centrum dojechałam na Żerań na jakieś odludzie i pustkowie
Cytat:
Kiedyś kupowałam coś i gratis dostałam odświeżacz powietrza (ten do przyklejenia na ścianie koło klopa). Nie używam takich wynalazków więc wylądował w łazienkowej szufladzie. Któregoś pięknego dnia czegoś bardzo intensywnie tam szukałam i gdy zamykałam szufladę oświerzacz się zaklinował i "wystrzelił" we mnie. Myślałam, że coś mnie trafi. Wieczorem TŻ mówi "mmmm... nowe perfumy"
Uśmiałam się do łeż
Cytat:
Z tym autobusem cóż...miałam tak kilka razy jak zamieszkałam W Warszawie właśnie
W moim wykonaniu najlepsze było szukanie odpowiedniego wyjścia w podziemiach Rotundy Zdarzało się mi kilka wyjść zaliczyć po kilka razy tak się motałam, koszmar
Dorinka to przejście w centrum koło rotundy to koszmar dla wielu nowo przybyłych do Warszawy

Haniu widzę, ze na samym forum jest nas 3 błądzące podobnie jak Ty miałam wrażenie, ze każdy się ze mnie śmieje

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyn a ja jak nie spanikuję na fotelu fryzjera to nie dośc ze grzywke sobie zrobię to jeszcze kolro włosów zmienie

Ja Madziu uwielbiam właśnie takie wizyty u fryzjera, zeby było widać, ze coś zmieniłam. Po prostu lubię zmiany mojego wyglądu
Stary 2007-12-14, 12:42   #3276
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tak i moj kochany kotek Olivka
Wygląda jak Puma
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:46   #3277
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Też tak miałam w Warszawie wsiadłam w tramwaj 25 tylko zamiast do Centrum dojechałam na Żerań na jakieś odludzie i pustkowie

Dorinka to przejście w centrum koło rotundy to koszmar dla wielu nowo przybyłych do Warszawy

Ja Madziu uwielbiam właśnie takie wizyty u fryzjera, zeby było widać, ze coś zmieniłam. Po prostu lubię zmiany mojego wyglądu
Tak racja, przejście koło Ritundy jest historyczne

Ja własnie próbuję się przełamać i wmawiam sobie, że chcę cos zmienić w swoim wizerunku......byle do poniedziałku i będzie juz po.... Ale bym się uśmiała jakby ten stylista uznał, że najlepiej mi w zwykłych prostych i niewiele by zmienił ? ale to chyba nierealne
Stary 2007-12-14, 13:07   #3278
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Ja też. Leci do znajomych. Przecież trzeba uświadomić innych
Mnie kolezanka dzis uswiadomiła....a ja tak lubie bawic sie ptaszkiem

Cytat:
Haniu rzeczywiście dobrze Ci w tych cynamonowych włoskach tak smao jak i w blondzie powiem Ci, że mamy prawie identyczne fryzurki tylko moja ciut krótsza
Haniu a tak w ogóle wyglądasz niesamowicie młodo, tak dziewczęco
Dziękuję Kochana
Cytat:
Haniu widzę, ze na samym forum jest nas 3 błądzące podobnie jak Ty miałam wrażenie, ze każdy się ze mnie śmieje
Warszawa to był dla mnie największa szkoła zycie.
Cytat:
Ja też. Moja fryzjerka jak mnie ostatnio zobaczyła w drzwiach usmiechneła się szelmowsko i powiedziała " znowu cudujemy?? co ci zaswitało w głowce tym razem???"
Stary 2007-12-14, 13:10   #3279
vadi
*sportaddict*

Haniu - ŚLICZNIE wyglądasz
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:15   #3280
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Stary 2007-12-14, 13:22   #3281
sanetka
Zakorzenienie

co prawda nie szukamy jeszcze intensywnie mieszkanie ale sie rozgladamy i wiecie co..

za kawalerke ledwo przekraczajaca 30m chca zwykle 800zl+ oplaty i ta sama cena jest za mieszkanie 2-pokojowe, ponad 50m
wiec sie z TZ zastanawiamy czy nie wynajac od razu wiekszego jesli finansowo wyjdzie na to samo. zawsze latwiej sie dogadac (czyli kazdy w oddzielnym pokoju) jesli bede sie musiala pouczyc a TZ w tym samym czasie cos skrecac czy sluchac muzykialbo przyjda znajomi z ktorymi niekoniecznie ma sie ochote siedziec

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:22   #3282
nema_
Gość

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
prawda
Stary 2007-12-14, 13:24   #3283
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
co prawda nie szukamy jeszcze intensywnie mieszkanie ale sie rozgladamy i wiecie co..

za kawalerke ledwo przekraczajaca 30m chca zwykle 800zl+ oplaty i ta sama cena jest za mieszkanie 2-pokojowe, ponad 50m
wiec sie z TZ zastanawiamy czy nie wynajac od razu wiekszego jesli finansowo wyjdzie na to samo. zawsze latwiej sie dogadac (czyli kazdy w oddzielnym pokoju) jesli bede sie musiala pouczyc a TZ w tym samym czasie cos skrecac czy sluchac muzyki
Jeśli cena porównywalna to ja bym się nie zastanawiała i wybrała większe... Musicie jeszcze poszukać bo ceny jak nie na Warszawę są dosyć wysokie, my płacimy za 50 m2 - 1000 zł. z opłatami wszystkimi
Stary 2007-12-14, 13:26   #3284
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
I tak trzymaj Svinecko !!! Może zażegnaliście jakiś mały kryzys i teraz już wyszliście na prostą , czego Ci życze
dziekuje Dorinko
mam taka nadzieje
i tak tesknie straszniscie

Cytat:
Svinecko rzeczywiście w koncu mega optymizm i szczęscie
Synek zdrowy???

Robiłam wczoraj zdjęcia moich włoskow ale doopa wyszła, a nie kolor taki jak jest w rzeczywistosci. W sztucznym swietle wychodza na zdjęciach rude, a nie cynamonkowe.
Ale wkleje cobyscie wiedziały jak wygląda nieblondi Hania
a dziekuje haniu synek juz zdrowy i ma sie dobrze
tylko jego wstretny ojciec przyjechal yhh

ps. pieknie wygladasz w tych wloskach
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:33   #3285
hania811
Zakorzenienie

Sanetko pewnie ze brac większe.

Cytat:
Jeśli cena porównywalna to ja bym się nie zastanawiała i wybrała większe... Musicie jeszcze poszukać bo ceny jak nie na Warszawę są dosyć wysokie, my płacimy za 50 m2 - 1000 zł. z opłatami wszystkimi
NAjwiększa paranoja jest to ze w moim mały miescie za mieszkanie w jako takim standardzie o powierzchni 50 m2 trzeba zapłacic 1200 zł. To jest jakas masakra- ja w ogóle nie rozumiem dlaczego u nas są takie ceny jak w Warszawie.
Ceny cały czas ida w góre. Mieszkanie które bylo do wynajęcia pół roku temu za cenę 800 zł teraz to koszt 1000 zł.
Tematy mieszkaniowe przyprawiaja mnie o mdłosci....
Stary 2007-12-14, 13:35   #3286
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
zeby wynajac cos taniej to trzeba miec znajomosci-a my takowych nie mamy chociaz sie staramy. niestety podwarszawskie miasto a ceny warszawskie (nie tylko o mieszkaniach pisze)
a oplaty roznie wychodza-w jednych blokach 70zl miesiecznie (tyle u TZa wychodzi) a w innych ok 200.

Stary 2007-12-14, 13:43   #3287
nema_
Gość

Cytat:
Dorinko, szczerze mówiąc to jak się orientowałam w cenach mieszkań w wwa, to 1000zł za 50m2 nie jest dużo. Tzn. oczywiście koszt jest duży, ale niekoniecznie jak na meiszkanie, miej więcej mozna wiedziec jaka to dzielnicai ile pokoi? Dodam, że za meiszkanie 2 pokojowe w bardzo kiepskim stanie o pow. 46m3 płacimy ok 1400zł z opłatami :/ w małej mieścinie.
Stary 2007-12-14, 13:43   #3288
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Sanetko pewnie ze brac większe.

NAjwiększa paranoja jest to ze w moim mały miescie za mieszkanie w jako takim standardzie o powierzchni 50 m2 trzeba zapłacic 1200 zł. To jest jakas masakra- ja w ogóle nie rozumiem dlaczego u nas są takie ceny jak w Warszawie.
Ceny cały czas ida w góre. Mieszkanie które bylo do wynajęcia pół roku temu za cenę 800 zł teraz to koszt 1000 zł.
Tematy mieszkaniowe przyprawiaja mnie o mdłosci....
Rzeczywiście to chore, że u Was są takie wysokie ceny mieszkań. Nie wiem czy to pocieszenie ale obecnie jest straszny zastój na rynku budowlanym, jest nikła szansa na spadek ich cen...
Nie jesteś sama, ja tez mam dosyć tego tematu... Normalnie porażka

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
zeby wynajac cos taniej to trzeba miec znajomosci-a my takowych nie mamy chociaz sie staramy. niestety podwarszawskie miasto a ceny warszawskie (nie tylko o mieszkaniach pisze)
a oplaty roznie wychodza-w jednych blokach 70zl miesiecznie (tyle u TZa wychodzi) a w innych ok 200.
No masz rację różnie bywa, najlepiej trafić okazję

Nemo no właśnie napisałam, że jak na Warszawę to 1000 zł. nie jest dużo ale Sanetka poza Warszawą ma to mieszkanie...także dlatego doradzałam jej aby się jeszcze porozglądała u siebie, że może coś tańszego znajda ?
Stary 2007-12-14, 13:47   #3289
sanetka
Zakorzenienie

to tylko dodam ze te wieksze sa w nowych blokach, czyli w bardzo dobrym stanie i w pelni umeblowane.

co najlepiej zalozyc na wesele w styczniu. bo jednak jedziemy z TZ. myslalam albo o spodiach,ladnej bluzce i zakiecie. albo spodniczce i bluzce(teraz jest tyle sylwestrowych, mieniacych). sukienek nie lubie

Stary 2007-12-14, 13:48   #3290
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście to chore, że u Was są takie wysokie ceny mieszkań. Nie wiem czy to pocieszenie ale obecnie jest straszny zastój na rynku budowlanym, jest nikła szansa na spadek ich cen...
Nie jesteś sama, ja tez mam dosyć tego tematu... Normalnie porażka
Własnie dzis czytałam ze ceny mieszkan maja spasc o 20 %. Mam nadziej ze to nie czcze przypuszczenia i kalkulacje.
Dorinko czy mi się cos pomerdało czy wy juz ruszyliscie tę machinę do przodu i jestescie na etapie czekania na mieszkanko
Stary 2007-12-14, 13:57   #3291
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a w Olsztynie jest w mare nawet. ja mieskzam w 2 -pokojowym mieszkanku - 50m2
i płace 650zł +opłaty. (to znaczy mieszkam z kolezanka wiec jest na pół) hehe coby nie było ze sama tyle place co miesiąc

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:57   #3292
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie dzis czytałam ze ceny mieszkan maja spasc o 20 %. Mam nadziej ze to nie czcze przypuszczenia i kalkulacje.
Dorinko czy mi się cos pomerdało czy wy juz ruszyliscie tę machinę do przodu i jestescie na etapie czekania na mieszkanko
Jesli chodzi o nas to też się pokomplikowało....mieszka nie wprawdzie jest zarezerwowane i wpłacone na razie 17 tyś zł. a cała machina kredytowa jeszcze nie ruszyła- bo mój Tz w trakcie zdecydował się na zmianę pracy więc musimy czekac dalej do stycznia , bo dopiero wtedy będziemy zgodnie z procedurami rozpocząć staranie o kredyt- ze wzgl. na uzyskanie przez niego umowy na czas nieokreślony .... Wszystkie te kwestie doprowadzają mnie do szału ....te wszystkie formalności

Na szczęście na razie developer nie woła o więcej kasy natychmiast, bo cóż....nie mają chętnych więc cieszą się z tego co jest ....
Stary 2007-12-14, 14:01   #3293
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ahh ten moj kochany TZ - wlasnie mi napisal zebym zamowila sobie ten stolik do manicure co chcialam, on mi zaplaci

ciesze sie
bede miec juz pelen sprzet do salonu
Stary 2007-12-14, 14:03   #3294
hania811
Zakorzenienie

Dorinko doskonale Cię rozumiem. My tez czekamy az TZ bedzie miał prawnie zdolosc kredytowa. Kwestia skomplikowana, bo ma wolny zawód ,z zalozeniem firmy zwlekał z miesiaca na miesiąc i wszystko cały czas przesówa się wczasie.
Życze nam wszystkim (i trzymam kciuki )zeby nasze plany mieszkaniwe w koncu sie zrealizowały
Stary 2007-12-14, 14:03   #3295
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ahh ten moj kochany TZ - wlasnie mi napisal zebym zamowila sobie ten stolik do manicure co chcialam, on mi zaplaci

ciesze sie
chcesz taki zwykly za 300zl czy ten za 1000?

Stary 2007-12-14, 14:04   #3296
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

ciesze sie
Złoty chłopak z niego

Sanetko co do stroju na wesele to wiesz, że ja jestem za sukienką, ale skoro nie lubisz to może jakieś spodnie i top fajny ? Nie mam pojęcia..ostatnio dwie dziewczyny miały spodnie satynowe na weselu + dosyć strojne TOPY, nie było to w moim stylu ale źle nie wygladało
Stary 2007-12-14, 14:08   #3297
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
chcesz taki zwykly za 300zl czy ten za 1000?
za 380 + 70 przesylka

jakby mnie bylo stac to bym nawet za 2000zl kupila bo jest boski ale nie jestem milionerka
Stary 2007-12-14, 14:09   #3298
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
za 380 + 70 przesylka

jakby mnie bylo stac to bym nawet za 2000zl kupila bo jest boski ale nie jestem milionerka
no wiadomo ale kiedys sobie taki kupisz a Ty masz swoj salon czy w domu robisz te pazurki?

Stary 2007-12-14, 14:10   #3299
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no wiadomo ale kiedys sobie taki kupisz a Ty masz swoj salon czy w domu robisz te pazurki?
nieee pewnie nie kupie
ale ten co kupuje jest fajny, taki jak mi sie podoba

robilam w domu a od stycznia ide do kolezanki do salonu na dzierzawe
Stary 2007-12-14, 14:12   #3300
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nieee pewnie nie kupie
ale ten co kupuje jest fajny, taki jak mi sie podoba

robilam w domu a od stycznia ide do kolezanki do salonu na dzierzawe
aha no to fajnie a masz zdjecie tego stolu na allegro czy cos

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości