Byłe Tableciary plotkary :-) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-13, 22:48   #4681
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Byłe Tableciary plotkary :-)

Dobranoc Misiu i zeby szybko Ci minela pracka w sklepie i do domku do lozeczka,ja tez juz na dzisiaj mykam,trzeba sie kiedys wkoncu porzadnie wyspac

Wlasnie zadzwonil Tz,nareszcie jest juz w kraju i po 2 tygodniach chociaz go moglam uslyszec-jak milo mi sie odrazu zrobilo

Dobranoc kobietki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 23:25   #4682
mezatka07
Zakorzenienie

Kasiu to super, ze Tz juz wraca
ale bedzie sie dzialo.............. o joj juz sobie to wyobrazam
hehe moze akurat cos zmajstrujecie??? hihihi

ktory to dzien cyklu KAsiu???

ja sobie tak lezalam z mezykiem, ogladalismy film a tu zaraz poczulam klucie lewego jajnika....... minelo... za kilka minut zaklul prawy- az zaczelam sie smiac.. bo oczywiscie pierwsze co mi na mysl przyszlo, ze to ciazabo tak bylo tez poprzednim razem hehe ze mnie tak jajniki na zmiane kluly
nawet jak nic z tego nie wyjdzie tym razem to sie nie bede zalamywac, ale nie opuszcza mnie to glupie przeczucie

ale dobrze, ze akurat tak sie czuje, jakos mi z tym dobrze
Stary 2007-12-13, 23:37   #4683
misia_25_26
Wtajemniczenie

Kachulo dobranoc
Mezatko trzymam oby twoje przeczucie bylo prawdziwe i sie spelnilo

Ja tez zmykam spac bo jutro do szkoly musze wstac
dobranoc
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 05:38   #4684
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
No no Kasiu prezent pierwsza klasa szef zaszalał, ale z drugiej strony dziwne tak nóż dostac od szefa
hi hi . Dla mnie nie dziwne bo on ma jeszcze restauracje i z zamiłowania jest kucharzem a jego zona ma sklep z porcelaną i innymi rzeczami do wyposazenia i wystroju domu.Jak tam kiedyś weszłam to myślałam, że padnę same takie jakieś limitowane kolekcje a ceny.Juz więcej tam nie poszłam

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewuszki, ja tylko na chwilę. Mam 39 gorączki i musiałam na wywiadówce do 19 siedzieć, potem jechać przez całą Bydgoszcz Wszystko mnie boli, a nie mogę wziąć l4. Jutro po lekcjach P. zawiezie mnie do lekarza. Nawet nie przeczytałam co naskrobałyście, bo nie mam siły. Biorę tabletki i do wyra się pakuję ba mam takie dreszcze, że nawet źle mi się pisze Buziaczki dla wszystkich
Kasiu kuruj się kochana.Polecam na noc toscika z masełkiem czosnkowym i po trzech dnaich przechodzi.Ja zjadłam przedwczoraj i wczoraj i juz sie lepiej czuję.Mam nadzieję, ze Ty tez sie lepiej już będziesz dzisiaj czuła.A jak poczujesz się lepiej to opisz nam wrażenia z pierwszej wywiadówki

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
Kachula ja tez jestem z tz 6lat i nadal pierscionka brakMoj tz stwiredzil ostatnio ze swieta,urodziny to nie jest dobry moment na zareczyny,wiec nie wiem jaki i kiedy bedzie dobry czas
A ja popieram zdanie Twojego TZ że urodziny i swięta to nie jest dobry czas na zareczyny.Wtedy cio innego się swiętuje, więc nie ma potrzeby tego zmieniać.Moi znajomi zaręczyli się w wigilię.I wygladało to głupio bo jak przyszło do rozdawania prezentów to wszyscy dostali a ona nie .I każdy sie zajął rozpakowywaniem i było zamieszanie i nagle on wyskoczył na śriodek i zaczął ciś mamrotać część rodziny nawet nie dosłyszała.Ta koleżanka jest trochę zła, ze on wybrał taki moment i złośliwie mówi, że poszedł na łatwiznę bo mu się prezentu pod choinkę dla niej nie chciało kupować

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki.

Kasiu dziekuję za przekazanie ode mnie informacji

Własnie odzyskałam swoje okno na świat mężuś podłączył nowy komputer.
W poniedziałek wysiadł nam poprzedni i opłacało się kupić nowy zamiast naprawiać poprzedni wrrrr..... kolejny wydatek.
Mam nadzieje ze jutro sobie z Wami posiedze. Pozdrawiam pa
Karolinko cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i ze dobrze się czujecie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
ja sobie tak lezalam z mezykiem, ogladalismy film a tu zaraz poczulam klucie lewego jajnika....... minelo... za kilka minut zaklul prawy- az zaczelam sie smiac.. bo oczywiscie pierwsze co mi na mysl przyszlo, ze to ciazabo tak bylo tez poprzednim razem hehe ze mnie tak jajniki na zmiane kluly
nawet jak nic z tego nie wyjdzie tym razem to sie nie bede zalamywac, ale nie opuszcza mnie to glupie przeczucie

Trzymam kciuki żeby przeczucie nie okazało się mylne
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 06:06   #4685
kasiasiar
Zakorzenienie

Strasznie mi się podoba ten prezent więc znowu o nim-zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (101,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (45,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (92,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (112,1 KB, 6 załadowań)
Stary 2007-12-14, 06:51   #4686
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Pomidora, kasiasiar zdrowka wam zycze
Kachula ja tez jestem z tz 6lat i nadal pierscionka brakMoj tz stwiredzil ostatnio ze swieta,urodziny to nie jest dobry moment na zareczyny,wiec nie wiem jaki i kiedy bedzie dobry czas
Dobranoc Marcelinko

A ja jeszcze troche i bede mogla isc do sklepu,ale jest tak zimno ze mi sie odechciewachyba musze czapke poszukac
Wiesz dobry czas to na przykład Walentynki , albo dzień w którym się poznaliscie, ja np. mam 17 i wiąże zawsze z nią miłe wspomnienia i nie ważne ze w listopadzie sie poznalismy ważne żeby 17 była tak było z naszym Ślubem 17.09.

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki.

Kasiu dziekuję za przekazanie ode mnie informacji

Własnie odzyskałam swoje okno na świat mężuś podłączył nowy komputer.
W poniedziałek wysiadł nam poprzedni i opłacało się kupić nowy zamiast naprawiać poprzedni wrrrr..... kolejny wydatek.
Mam nadzieje ze jutro sobie z Wami posiedze. Pozdrawiam pa

Karolinko ciesze sie ze tak szybko udało wam sie kupic nowy sprzęt i że juz jestes z nami czekamy na informacje jak się czujesz i co tam słychac w brzuszku?

Cytat:
Kasiu to super, ze Tz juz wraca
ale bedzie sie dzialo.............. o joj juz sobie to wyobrazam
hehe moze akurat cos zmajstrujecie??? hihihi

ktory to dzien cyklu KAsiu???

Asiu fajnie ze masz jakies przeczucia i tak jak piszesz nie ważne czy uda się teraz czy za miesiąc lub dwa, ważne że jesteś gotowa i dobrze się czujesz, a co ma być to będzie

Aha Kachula ma coś ok 13dc, bo @ przyszła do niej pare dni po mnie a ja dziś mam 15dc
Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Strasznie mi się podoba ten prezent więc znowu o nim-zdjęcia

Kasiu to teraz co innego jak piszesz że szef kucharz z zamiłowania i że ma restauracje to rozumiem juz jego prezent i ciesze sie że Tobie sie bardzo podoba.

Ja marzyłam kiedys o garnkach i patelni Tefala z odpinaną rączką no i w prezencie Ślubnym dostalismy taka była moja radocha.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 08:39   #4687
Ray
Zakorzenienie

hi dziewczyny

ja ledwo patrze na oczy spiaca jestem jak nie wiem co... moja dzidzia dala mi popalic w nocy normalnie impreze sobie chby a w brzuszku zrobila , z prawej na lewo sie przewracala i jeszcze kopala ile wlezie echhhhh .... juz wiem czemu ja wczoraj malo ja czulam bo potworek spal a w nocy buszowal echh byle by jej po porodzie nie zostalo tak

ja22 a ja myslalam ze ty juz na porodowce ty sie spiesz spiesz bo ci na wigilie przyjdzie karpia tam jesc

kasia milo ze prezent sie podoba ja co prawda z rzeczy do kuchni sie nie ciesze hihihi ale kazdy ma swoje upodobania mi maz ma noze do kuchni przywiesc ze stanow bo sa taniej i tez dobrych firm

powiem wam ze mi te bole w pachwinach nie minely i szczere to juz sama zgupialam.... niby w szpitalu stwierdzili ze ok to juz nie wiem od czego to.... moze tak wrazliwa jestem???? moze wiezdla naciagaja sie albo kosci rochodza juz niewiem jak to tlumaczyc na wszelki wypadek biore te nospe i magnez i jak zaczyna dokuczac klade sie na godzine hmm.... chcialabym jakos dotrwac do tego 35 tyg potem juz nie bede sie martwic echhh
Stary 2007-12-14, 08:51   #4688
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hi dziewczyny

ja ledwo patrze na oczy spiaca jestem jak nie wiem co... moja dzidzia dala mi popalic w nocy normalnie impreze sobie chby a w brzuszku zrobila , z prawej na lewo sie przewracala i jeszcze kopala ile wlezie echhhhh .... juz wiem czemu ja wczoraj malo ja czulam bo potworek spal a w nocy buszowal echh byle by jej po porodzie nie zostalo tak

ja22 a ja myslalam ze ty juz na porodowce ty sie spiesz spiesz bo ci na wigilie przyjdzie karpia tam jesc

kasia milo ze prezent sie podoba ja co prawda z rzeczy do kuchni sie nie ciesze hihihi ale kazdy ma swoje upodobania mi maz ma noze do kuchni przywiesc ze stanow bo sa taniej i tez dobrych firm

powiem wam ze mi te bole w pachwinach nie minely i szczere to juz sama zgupialam.... niby w szpitalu stwierdzili ze ok to juz nie wiem od czego to.... moze tak wrazliwa jestem???? moze wiezdla naciagaja sie albo kosci rochodza juz niewiem jak to tlumaczyc na wszelki wypadek biore te nospe i magnez i jak zaczyna dokuczac klade sie na godzine hmm.... chcialabym jakos dotrwac do tego 35 tyg potem juz nie bede sie martwic echhh

Ray a bedzie mógł noże na lotnisku przewieść nie zarekwiruja mu?
Stary 2007-12-14, 08:52   #4689
misia_25_26
Wtajemniczenie

Dzien dobry dziewczynki

kasiasiar super prezent sama bym chciala taki dostac,macie racje z Nikitkaze urodziny i swieta nie sa dobrym momentem,bo ja sama wole dostac w te dni prezentwiec siedze cichutko i nie nie mowieale chcialabym juz tak bardzo
Ray no to moze poodpoczywaj sobie troche ,coby te bole w pachwinach juz ci przeszly

Ja zaraz zmykam do szkoly a potem do fryzjerki jade,ale tylko podciac wlosy wiec pewnie duzych zmian nie bedzie
milego dnia wszystkim zycze
Stary 2007-12-14, 09:10   #4690
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry dziewczynki

kasiasiar super prezent sama bym chciala taki dostac,macie racje z Nikitkaze urodziny i swieta nie sa dobrym momentem,bo ja sama wole dostac w te dni prezentwiec siedze cichutko i nie nie mowieale chcialabym juz tak bardzo
Ray no to moze poodpoczywaj sobie troche ,coby te bole w pachwinach juz ci przeszly

Ja zaraz zmykam do szkoly a potem do fryzjerki jade,ale tylko podciac wlosy wiec pewnie duzych zmian nie bedzie
milego dnia wszystkim zycze

Tobie tez miłego dnia i żeby nowa fryzurka podziałała na TŻ i żeby może w Nowy rok się oświadczył
Stary 2007-12-14, 09:17   #4691
Ray
Zakorzenienie

nikita w bagazu mozna miec... tylko w bagazu podrecznym nie wolno przenosic takich rzeczy a tak jak torby pakowane sa do samolotu to wszystko mozna miec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 09:19   #4692
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
nikita w bagazu mozna miec... tylko w bagazu podrecznym nie wolno przenosic takich rzeczy a tak jak torby pakowane sa do samolotu to wszystko mozna miec

No to dobrze, bo myślałam że kontroluja i że nie wolno przewozić takich rzeczy
a kiedy on wyjeżdza?
Stary 2007-12-14, 09:51   #4693
Ray
Zakorzenienie

nikita w polowie stycznia
Stary 2007-12-14, 10:55   #4694
kasiasiar
Zakorzenienie

Ray fajnie ma Twój Mąż.też bym sobie znowy stany odwiedziła A dokładnie do jakiego stanu jedzie?

Ja mykam do sklepu i do banku.Pojawię się później.Miłego dnia
Stary 2007-12-14, 11:10   #4695
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Cześć Dziewczynki

No ja też już nie mogę się doczekać narodzin mojej maleńkiej córeczki
Chciała bym już byc na porodówce, im dłużej czekam tym bardziej wmawiam sobie różne rzeczy i zaczynam się zamartwiać czy wszystko gra.

Maleństwo mniej się odzywa, czasem brzuszek mnie pobolewa. Do tego dochodzą rózne skurcze. Wczoraj myslałam że już się zaczeło, ale to był fałszywy alarm.

Oj jak ten czas pomału płynie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 11:13   #4696
kachula27
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

Mezatko ja mam dzis 11 dc

A musze wam powiedziec ze od wczoraj chodze caLA w skowronkach hihi,wczoraj pisalam ze Tz dzwonil i mowil ze juz w kraju ale mial byc dopiero nastepnego dnia w domu a co sie okazalo za 15 min znowu zadzwonil i powiedzial zebym podeszla i otworzyla mu drzwi,ale mi niespodzianke zrobil

Ja tak tylko na chwilke bo musze obiadek Tz zrobic a pozniej ostatni dzien do pracy wiec milego dnia dziewczynmki wpadne wieczorem i wtedy nadrobie co naskrobalyscie papa

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:22   #4697
kasiasiar
Zakorzenienie

Karolinko dzidzia się mniej rusza bo siły zbiera do porodu i już jej ciasno. Nie martw się my wszystkie mocno trzymamy kciuki więc bedzie dobrze

Kachuka ale ten Twój TZ niespodzianki robi, nic dziwnego, że masz dobry humorek.Miłego dnia

A ja wróciłam z miasta kupiłam prezenty dla siostrzenic i jeszcze dokupiłam cos dla koleżanki.Przyjdą dzisiaj więc zaraz zabiorę się za pakowanie prezentów
Stary 2007-12-14, 12:29   #4698
mezatka07
Zakorzenienie

jejku Kachulka jaka super niespodzianke Tz Ci zrobil, az przeczytalam to 2 razy, bo nie moglam uwierzyc super
a dalas mu choc troche pospac???

na jak dlugo Tz przyjechal????

macie teraz swietny okres na ptzytulanki
no to Kasiu- do boju
Stary 2007-12-14, 12:32   #4699
mezatka07
Zakorzenienie

a ja powiem tylko, ze program po dzisiejszej tempce potwierdzil obecnosc owulacji w 13/14dc uczylam sie na kursie na tych samych zasadach co dziala ten program, dlatego sama tez to analizuje

od dzisiaj Duphaston
a wczoraj jeszcze przed snem cos mi po brzuszku plywalo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 12:57   #4700
mezatka07
Zakorzenienie

ja22 to juz 37 tydzien Boziu jak to zlecialo

zostaly 2 tygodnie do porodu, ale jakby sie teraz urodzilo to tez wporzadku hehe moze mezusiowi prezencik pod choinke zrobisz
no i sobie tez oczywiscie, bo juz sie doczekac nie mozesz
zdrowka duzo wam zycze
Stary 2007-12-14, 12:57   #4701
kasiasiar
Zakorzenienie

A ja Was dzisiaj zasypię zdjęciami

pierwsze to fotka kartki z podziekowaniami, którą przekazała mi koleżanka od koleżanki, która urodziła dzidziusia, a u której nie mogłam niestety wczoraj być.Kartka przedstawia jej synka

drugie to solniczka i pieprzniczka na prezent dla koleżanki

trzecie, czwarte prezent dla siostrzenicy-chrześnicy.jest to zabawka w cześciach .juz jej kilka kupiłam , mam nadzieję, że kiedyś uzbieramy całość

piąte zabawka do kąpieli dla młodszej siostrzenicy

Zamazałam nazwę producenta żeby o reklamę mnie nikt nie posądził
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (93,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (110,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (66,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (106,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (50,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2007-12-14, 13:00   #4702
mezatka07
Zakorzenienie

Misiu to wklej nam pozniej foteczke hehe jak juz podetniesz wloski

Kasiu fajowy ten noz od szefa a prezenty dla kolezanek tez mi sie podobaja, sama mam swira na punkcie swieczek, moj maz tez sie juz nauczyl, ze najfajniejsze przytulanki sa wlasnie przy zapalonych swiecach
Stary 2007-12-14, 13:02   #4703
mezatka07
Zakorzenienie

Te prezenciki tez slodkie, fajnie, ze dostalas od kolezanki kartke ze zdjeciem jej synia
Stary 2007-12-14, 13:06   #4704
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Te prezenciki tez slodkie, fajnie, ze dostalas od kolezanki kartke ze zdjeciem jej synia
Ja właśnie zauważyłam, że tutaj jest taki zwyczaj.Jak ktoś komuś wysyła kartke lub przychodzi w odwiedziny z okazji narodzin, chrztu, bierzmowania,ślubu.To potem wysyła mu się lub wręcza kartkę z podziekowaniami koniecznie ze zdjęciem
U mnie w pracy pełno takich kartek wisi jeszcze z przed kilku lat.Myślę, że to miły zwyczaj
Stary 2007-12-14, 13:07   #4705
mezatka07
Zakorzenienie

Ray a ja cos czuje, ze Ty przy swojej dzidzi to szybko te ciazowe kilogramy zrzucisz
ale ona sie wszystkiego od mamusi uczy, to sie nie bierze z powietrza
mamusia niegrzeczna, nie chce w lozku lezec, tylko lata tu i tam, sprzata i wogole to dlaczego niunia mialaby slodko spac
JAKA MAMA TAKA CÓRCIA
Stary 2007-12-14, 13:09   #4706
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Ja właśnie zauważyłam, że tutaj jest taki zwyczaj.Jak ktoś komuś wysyła kartke lub przychodzi w odwiedziny z okazji narodzin, chrztu, bierzmowania,ślubu.To potem wysyła mu się lub wręcza kartkę z podziekowaniami koniecznie ze zdjęciem
U mnie w pracy pełno takich kartek wisi jeszcze z przed kilku lat.Myślę, że to miły zwyczaj
Tez uwazam, ze bardzo fajny.
W Polsce to czesto nawet slowem nie wspomna, ze dostali kartke i nie podziekuja... a co mowic o tym, zeby odeslali jeszcze cos milego do nadawcy.. oczywiscie nie zawsze
Stary 2007-12-14, 13:10   #4707
mezatka07
Zakorzenienie

Jejku ile postow nawalilam, hehehhe te ostatnie to prawie wszystkie sa moje dobra jestem zawsze jaks ie rozpisze to konca nie widac hahaha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 13:46   #4708
Ray
Zakorzenienie

wlasnie skoczylam prasowac sterte ciuchow jeszcze drzwi musze umyc i kuchnie jak bedzie mi sie chcialo:d

mezatka najsmieszniejsze jest to ze jak przed ciąza taki leniuszek bylam a teraz usiedziec nie moge :d widac moja mala tez

bedziemy razem sprzatac kupie jej malego mopa i jazda

ja22 przelec sie po schodach pare razy z mezem zaszalej i na swieta bedziecie w trojke w domu
Stary 2007-12-14, 13:49   #4709
misia_25_26
Wtajemniczenie

Nikitko tobie rowniez milego dnia
kasiasiar prezenty bardzo ladne a ta solinczka i pieprzniczka poprostu bombowe jak dla mnie
Bardzo mily gest ze strony kolezanki z tym podziekowaniem
Mezatko pisz kochana pisz bedziemy mialy co czytaca do fryzjera ide na 16,jak wroce to zrobie fotke,chociaz podejrzewam ,ze duzych zmian nie bedzie bo dzisiaj tylko podcinam
Ja22 juz nie wiele zostalo do konca,zanim sie obejrzysz juz bedzie corka przy tobie

Zmykam jakis obiadek gotowac bo tz zaraz wroci z pracy
Stary 2007-12-14, 14:14   #4710
kina2807
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki
w koncu mam chwilke, zeby do Was napisac
juz ponad 180 kartek swtiatecznych od firmy wyslanych, ufff, jeszcze zostalo ponad 100, ale to albo kierowniczka wysle, albo ja w poniedzialek
dzis po pracy jade prosto na kurs prawka, pozniej szybko do domku i jedziemy z Tztem na weekend do swoich rodzin

Karolinko juz sie nie moge doczekac Twojej kruszynki, ale pewnie nie tak barzdo jak ty, to juz niedlugo i bedziemy swietowac urodzinki Amelci

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości