|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
|
|
|
|
#4682 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zero mdłości, tylko ciach i już... a wcześniej to chyba w pierwszym trymestrze mi się to zdarzało. Może miałam jakieś uciski na żołądek? Czytałam że przyczyną wymiotów w zaawansowanej ciąży może być rozluźnienie mięśniówki żołądka. Nie przejmuję się Haha ___ Dziewczyny, kompletuję od miesiąca zamówienie na gemini. Im dłużej zwlekam, tym więcej mi się tam zbiera, co działa na moją niekorzyść bo już prawie 500zł nabiłam ale i mąż coś tam sobie naklikał... no w każdym razie mam parę wątpliwości. Podkładka pod prześcieradło. To jest coś takiego, że z jednej strony mamy mięciutki materiał, a z drugiej jakby ceratkę? Pytam, bo jeśli tak to dostałam coś takiego. Może to" pytanie z serii głupich", ale wolę się upewnić. Tantum Rosa Brać te 10 saszetek? To jest niezbędne? Octenisept A może to zamiast Tantum Rosa? Zastosowanie chyba podobne? ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
30.12 - 56,3 kg 03.02 - 54,6 kg 24.02 - 56,8 kg 04.03 - 57,0 kg 31.03 - 59,4 kg 28.04 - 61,2 kg 13.05 - 62,0 kg
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Kurczę no będę musiała tak zrobić bo nie wywalę tyle kasy w ciemno
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-05-13 o 14:57 |
|
|
|
|
#4684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki za info, musze sie zalogowac w takim razie ![]() Cytat:
a na obiad dziemy na kebaba, juz z dobry miesiac za mna chodzil
|
|
#4685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś też półżywa jestem..już nawet przysypiałam,ale tżet zadzwonił i po spaniu.. ja też gorzej wieczorami się czuję,były dni,że zgieta w pół chodziłam.. i taki ból jak kolka tez mi się zdarzał ale to dosłownie na chwile i przechodził.. ja myslę,że to ucisk od dziecka.. szybko też się najadam i po jedzeniu czuję się jak balon.. w kupie raźniej ![]() Cytat:
Cytat:
rzadko i na moment ale wiem o czym mówicie Cytat:
![]() Fanta.. toż się popluskała..p.s. ale znając zycie też bym nie zarejestrowała ogłoszenia Cytat:
hmm..chyba są różne te podkładki, ja mam jakby jednolitą z oby dwu stron..to może być taka mata do przewijania to co dostałaś..cieżko stwierdzić.. jakies kolorowe? czy jednolite takie robocze? tantum rosa 10 saszetek jak masz ranę krocza.. tego nie wiadomo.. ja nie biorę.. tżet dokupi jak będzie potrzeba w aptece.. Octenisept - dziewczyny pisały,że może nieźle piec po tym i jak już to brały to dla malca do higieny pepka,ale są różne szkoły i ja tego nie biorę..będę ogarniać albo tak jak Origa pisała szarym mydłem, w razie problemów rozcieńczonym spirytem |
||||
|
|
|
#4686 |
|
Rozeznanie
|
To taka zupa śmieciowa - rzucasz, co masz
Ja daję marchew, pietruchę, seler, por (po kawałku i to też nie zawsze wszystko mam) + kapusta kiszona. W moim smaku, bo kwaśna, choć dziś chyba za mało kapusty dałam. Aha i ziemniaki w kostkę jeszcze
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
A ja znowu spałam, zrobiłam sobie wracając z ogródka domowy salon kosmetyczny - a co... French sobie zarzuciłam po takiej długiej przerwie od nic nie robienia nawet spoko mi wyszło. Zjadłam wlasnie obiad i ide z psem ba spacer i dalej do wyra. Nic mi sie nie chce dzisiaj. Odwołałam spotkanie z kolezanka TZ ma jutro wolne jupi!
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam budyń czekoladowy. <3 Cytat:
Możliwe, że to ucisk na żołądek. Mam nadzieję, że dzidziuś się inaczej ustawi i nie będziesz już wymiotować. ![]() Octenisept to podobno co innego i może nie być przyjemny w stosowaniu tak jak pisze Pierniczek, jak też nie planuję kupować tego specyfiku. Tantum Rosa to może być przydatny i nie w połogu, przynajmniej mnie się zdarzało już wcześniej go używać, więc 10 saszetek nie wydaje mi się jakąś przesadą. ![]() Co do wagi, u mnie było 0,5 kg tygodniowo, ale w ostatnim tygodniu 0. ![]() Postanowiliśmy wyskoczyć z mężem na małą wycieczkę w Bieszczady na długi weekend (nic hardkorowego oczywiście) i zdałam sobie sprawę z tego, że nie mam żadnych nadających się spodni, bo w domu chodzę w legginsach, a poza w takich raczej miejskich "elegantszych" spodniach ciążowych. A krótkich spodenek w ogóle brak. Weszłam do C&A i kupiłam dżinsy i szorty z golfem na brzuch, teraz muszę je koniecznie wynosić porządnie, skoro kupione na takim dalszym etapie ciąży. :P A z tych spodni z Bebefield "elegantszych" nie jestem zadowolona, taka sobie jakość, materiał wytarł się na udzie od torebki. Oglądałam w C&A też ciuszki dla malucha, ale nic ciekawego na dobrym dealu nie było. ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- A mój syn to się chyba stepować uczy, takie dziwne kopanie jest. :P |
|
|
|
|
#4689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki! Te moje "podkladki" to pewnie tak jak mówisz maty do przewijania... kolorowe i wydaje mi się że nie są ani trochę oddychające, no i trochę szeleszczą. Dzięki za rozjaśnienie
|
|
#4690 |
|
Rozeznanie
|
Piątek 13-ego to nie jest mój szczęśliwy dzień...nie mogłam wysiedzieć w pracy z powodu bólu pleców i postanowiłam wyjść do domu wcześniej. Za Rondem Grzegórzeckim w Krk w stronę Czyżyn jest nawrotka dla samochodów. Pani w pięknej, prawie nowej Toyocie hybrydowej, która chciała z niej skorzystać myślała, że zdąży z niej zjechać. Pani prowadząca tramwaj myslała, że zdąży zatrzymać tramwaj zanim wjedzie w Toyotę. Żadna z tych dwóch rzeczy się nie zdarzyła. Dziękuję opatrzności, że siedziałam pod koniec wagonu, a od siedzenia przede mną oddzielała mnie jeszcze torba z laptopem i torebka, które zamortyzowały nagłe hamowanie, a dzięki temu nie uderzyłam brzuchem w plastik krzesełka przede mną. Na szczęście mi ani Helence nic się nie stało w przeciwieństwie do Toyoty), ale przestraszyłam się porządnie i jak juz nas wypuścili z tramwaju, to dalej pojechałam taksówką.
|
|
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
Hej... Strasznie szybko skrobiecie... Fatalnie się czuję ostatnio i nie zaglądałam przez kilka dni... Coś się chyba zaczynam psuć przez te pogody, masakra jakaś... na okrągło mi duszno i źle , nie mam na nic siły, ostatnio miałam jakieś dziwne ataki , normalnie aż mnie trzęsło w środku, ręce mi chodziły jakbym była po mega dobrym weekendzie... myślałam że to problemy z ciśnieniem ale okazało się że wszystko z tym oki... dzisiaj na szybko poszłam robić cukier bo lekarz stwierdził że może z tym jest cos nie tak no i właśnie odebrałam wyniki i mam 77/116/89... Pani w laboratorium powiedziałam że dość niskie ale w normie... nie wiem teraz czy "dość niskie" to źle czy dobrze...??? Orientuje się może któraś z Was co i jak...??? Lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu dlatego tutaj pytam...
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Origa dobrze że nic Wam się nie stało.
Natalka przebadana, osluchowo nic nie ma. Dostała syropy na kaszel i lęk na odrobaczanie
|
#4693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź
|
|
#4694 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojej, to dobrze że nic się Tobie i Helence nie stało! Cytat:
Hmm to chyba Pati miała niski cukier i pisała, że lekarz mówił że będą to obserwować i ma mieć ze sobą przekąski jakby się gorzej poczuła? Może też postaraj się mieć pod ręką takie przekąski do czasu aż skonsultujesz się z lekarzem, wspomożesz się w razie gorszego samopoczucia, możesz też zadzwonić i podać lekarzowi swoje wyniki i niech doradzi. ![]() Cytat:
To mam nadzieję, że szybko pomoże. ![]() Cytat:
Nie wiem jak z tą wagą, ale może tak jak Fanta pisała - jej wzmacniają się mięśnie od pływania, a mi zanikają, bo mam mało ruchu, i stąd utrata mojej własnej wagi przy jednoczesnym przyroście wagi dziecka.
|
||||
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie a gdyby jednak udało nam się pójść na te komunie to powiedzcie mi czy ew. w legginsach i tej tuniczce nie byłoby lepiej niż w tamtej maxi dress.
oczywiście dodałabym do tego jakąś torebeczkę etc. A tu gratis macie jeszcze zdjęcie mojego bębenka . Tak wygląda w stanie spoczynku
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi z tym wzmacnianiem to u mnie tylko pobożne życzenia
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Potrzebuję porządnego kopa w dupala, jestem mega zdołowana tą całą sytuacją i nie mam nawet ochoty jeść. Dzisiaj jestem na jednym jabłku i wmuszam w siebie wodę. Jak coś zrobię do jedzenia to pobablam i zostawiam. Jedyne co mi wchodzi to milka oreo i czekoladowe lody. Ale nie chcę tego jeść.
Czytam Was cały czas na bierząco i co Wy pijecie? Podzielcie się. przy niektórych zdjęciach mocno śmiechłam. Dodatkowo czytam o waszych wyprawkach i wchodzę w większego doła, ja mam ok. 6 par bodów, 2 śpiochy, ręcznik z kapturem, trzy pary skarpetek i smoczki.. No i łóżeczko, tylko materacyk muszę dokupić. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie że tak...My idziemy w niedziele i zamierzam założyć rurki , czarną bluzkę ciążową taką opiętą i różową marynarkę + czarne balerinki... to nie wesele więc tak bardziej na luzie moim zdaniem może być...
|
|
|
#4699 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie własnie lunęło
![]() Może chociaż dobre samopoczucie mi wróci, bo ledwo chodzę .... Wypiłam dziś 2 kawy, bo masakra jakaś.... Pranie zrobione, kurze powycierane, 1 łazienka wypucowana. Odkurzanie zostawiam na jutro dla tż ![]() W pokoju córki przydałoby się poogarniać, a nie znoszę tego. Tam jest tyle zabawek i duperelek ![]() Cytat:
Cytat:
Czekam wciąż na polskie tryskawki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatnio własnie miałam po 2 kg m-cznie, a teraz już 2,5 ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Nieźle Ci się nazbieralo ![]() Tantum Rosa jest do higieny miejsc intymnych po porodzie, a Octanisept to coś a la spirytus (ja używałam przy córce do pępka), do krocza bym tym nie psiknęła ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Swędzenie pupy, kaszel i nie spokojny sen przeszło. Za tydzień kolejna dawka syropu. Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-05-13 o 18:12 |
|||||||
|
|
|
#4700 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moim zdaniem nie ma co się stroić, tak jak pisały dziewczyny - to nie wesele pomijając już fakt, że jutro (przynajmniej w Gdańsku) ma być dość chłodno... Cytat:
ja mam raptem pare ciuszków... przed nami jeszcze cała kosmetyczka, akcesoria, mebelki, wózek, fotelik itp. Daję sobie czas do końca czerwca.A do picia - ja piję głównie wodę. A jeść musisz! Może chociaż jakieś sucharki? Wafle ryżowe? Musisz mieć siłę przecież, a jabłkiem się nie najesz... Dziewczyny czy to możliwe żeby nasz synek jakiś skok wzrostowy teraz przeżywał? Mam wrażenie że bardzo mi brzuch się powiększył przez te kilka dni, i czuję takie rozpychanie od środka... TŻ mi próbuje wmówić że to od maminego jedzenia, ale ja uparcie twierdzę że to synek rośnie tak gwałtownie
|
|
#4701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
? Dziwny lekarz Zazwyczaj na pasożyty robi się badania kału przez 3 dni, na owsiki są takie specjalne przylepce. Podobno też z krwi robi się jakieś przeciwciała ale tu nie jestem pewna jak to wygląda.
|
||
|
|
|
#4702 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze rzeczywiscie tak jak piszą dziewczyny leginsy bardziej uroczyste ?? Cytat:
Nie wiem jak dziewczyny ale ja popijam głownie wodę ![]() Co go wyprawki nie mam nic ani niczego wiec sie nie przejmuj zdążysz ogarnąć
|
||
|
|
|
#4703 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z tżetem będzie Ci raźniej.. ja też dzis malowałam paznokcie u rąk i stóp..ależ to jest wysiłek.. Cytat:
Bieszczady są przepiękne..trochę zazdroszczę ![]() fajnie,że udało Ci się coś kupić, nie ważne że na końcówce..przyda Ci się jak będziecie oczekiwać rodzeństwa dla Artiego ![]() u mnie ruchy też inne od paru dni..przesuwanie chyba kończyn czuję i czasami bardzo mocne ruchy aż np spodnie które i tak mam nisko się ruszały całe na mnie dziś.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja piję wodę..nic innego..rano do śniadania herbatę i kawkę lub dwie dziennie.. wiesz niezależnie od tego co się dzieje w Twoim życiu to go nie poprawiasz nie jedząc, zaraz z tego powodu dojdą kolejne zmartwienia.. jak nie masz dużego apetytu to zamiast milki i lodów zjedz coś pożywnego np sałatkę.. dawno się nie odzywałaś.. co u Ciebie? Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze?
Niestety utknęłam na 126stronie - nie dam rady nadrobić całości (a nadrabiam od wtorku) włączyła się blokada i koniec. Miałyście nie pisać tyle ![]() Za mną wizyta siostry, komunia i wizyta u gin. Mała super - wazy ponad kg i rozwija sie bardzo dobrze. Dziś 28+6 więc jutro zaczynam 29 tydz. i znikam znowu na tydzień! Mam pytanie, bo zauważyłam, że wspomniałyście o wynajmowaniu położnej, konkretnie do dziewczyn z Krk, gdzie rodzicie? Na wizycie rozmawiałam z moja gin o położnej i ona mnie uświadomiła ze to zdrożało do 1500 na Ujastku, gdzie planuje rodzic...jak jest u was, o ile sie decydujecie?
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytałam kiedyś,że nawet przy takich szczegółowych badaniach, choć na takie to nie wiem który pediatra kieruje, mogą pasożyty nie wyjść, a żyją w organizmie i że prewencyjnie mozna zapodać leki w uzasadnionej sytuacji bez badań
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za Wasze opinie
|
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
O tak! Najpierw zrobiłam u rak pozniej drzemka poszłam z psem i zrobiłam tez french na stopach - jeny co to było za wyzwanie ale ogarnelam. Prawdopodobnie pojedziemy jutro do rodziców do domu. TZ chciał na boze ciało (chce jechać koniecznie teraz do domu bo jego tato ma 60 we wtorek) ale ja stwierdziłam ze skoro wyjazd na majówkę mamy zakazany to taki wyjazd do domu na 4 dni (mieszkamy oboje na 4pietrach) to jest prawie to samo... A przecież na pewno nie bedzie tak, ze będziemy leżeć w domu albo ja sama. A 30 od razu w poniedziałek mam wizyte i nie chce ze przez ten długi weekend sie nadwyręże i na wizycie znowu mi powie, ze jest gorzej. Wiec stwierdziłam ze z dwojga złego lepiej sie wybrac na dwa dni i wrocic w niedziele a przy okazji moze opony w moim aucie uda sie wymienić na letnie... Ja pije tez wodę. Albo sama albo z cytryna zależy jak mi sie zachce. Albo kisiel ostatnio na gardło piłam. Ewentualnie sok marchewkowy a teraz troche mnie słoneczko ładnie zarumienilo to bede pic zeby ładnie kolorek utrzymać. Ja tez mam wrażenie ze brzuch mi rodnie z dnia na dzien ale teraz jest chyba najszybszy przyrost dziecka z tego co mi sie wydaje... Jak pójdę 30 na wizyte to podejrzewam, ze bedzie juz ponad kg.Ja ogółem przytyłam 8-9kg i miesięcznie to było mniej wiecej tak : +2, +1, +2, +3 Dostałam dzisiaj liste z gemini od koleżanki ktora wlasnie zrobiła zamowienie tam wszystko kupiła takze bede miała ściągę... |
|
|
|
|
#4708 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jest bardzo fajnie, wybierz wygodniejszy zestaw. ![]() Ale przynajmniej się ruszasz, a ja nie, chociaż lekarz dał pozwolenie na basen. ![]() Cytat:
Ja też mam bardzo mało wyprawki, trochę bodziaków, pajaców, spodenek i w sumie tyle, czekam na jedną paczkę z Allegro z ciuchami, z większych rzeczy nic. :P A co się stało, że jesteś zdołowana? ![]() Zastanów się na co miałabyś smaka, na pewno coś takiego jest, a jeść trzeba dla dzieciaczka. Może jakieś słodkie danie na ciepło, naleśniki, racuchy?Cytat:
Teraz czas intensywnego wzrostu dzieciaków, może to Ty masz rację. ![]() Cytat:
Też się spotkałam z taką metodą, żeby odrobaczać bez badań, nawet sama jako nieletnia zostałam poddana takiej terapii. ![]() Cytat:
Tak sobie tłumaczę, że jeszcze wynoszę w kolejnej ciąży. ![]() Niedawno czekałyśmy na pierwsze ruchy, a tu teraz dzieci rosną w siłę. ![]() Cytat:
Fajnie, że wszystko dobrze u córeczki, duża już! |
||||||
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

Pani się śmiała że przecież kartka wisi - i faktycznie, szkoda że jej nie przeczytałam

myślisz, że coś Ci mogło zaszkodzić?
Zero mdłości, tylko ciach i już... 
Pani dr mnie udusi
bez objadania się..
Tak mi się do sklepu nie chciało iść po kapustę, a jeszcze bardziej nie chce mi się jej robić ... Leń ze mnie. Wygniłam się dziś, a spać mi się chce, chyba przez pogodę.

? Dziwny lekarz
ale ogarnelam. Prawdopodobnie pojedziemy jutro do rodziców do domu. TZ chciał na boze ciało (chce jechać koniecznie teraz do domu bo jego tato ma 60 we wtorek) ale ja stwierdziłam ze skoro wyjazd na majówkę mamy zakazany to taki wyjazd do domu na 4 dni (mieszkamy oboje na 4pietrach) to jest prawie to samo... A przecież na pewno nie bedzie tak, ze będziemy leżeć w domu albo ja sama. A 30 od razu w poniedziałek mam wizyte i nie chce ze przez ten długi weekend sie nadwyręże i na wizycie znowu mi powie, ze jest gorzej. Wiec stwierdziłam ze z dwojga złego lepiej sie wybrac na dwa dni i wrocic w niedziele a przy okazji moze opony w moim aucie uda sie wymienić na letnie...