|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
właśnie mi sarenka biega za oknem
Cytat:
dzisiaj mnie teściowa uświadomiła, ze jutro pozamykane sklepy (musimy na zakupy jechać dzisiaj) |
|
|
|
|
#4772 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poniękąd porownuję trochę Waszą wagę Dzisiaj znów na wadzę 8 kg na plusie hm.. może woda zaczyna mi się zatrzymywać w organiźmie i waga zaczyna się wachać ![]() Cytat:
Dobrze, że jesteście całe!! Cytat:
też na nie czekamTo widzę, że wzrost +2kg miesięcznie to normalne.. Niby w 3 trymestrze waga ma zwolnić ![]() Cytat:
Zwykle nowe meble przemywałam ciepła wodą z płynem do naczyń i zapach znikał ![]() ojej brzmi poważnie Trzymam kciuki, by wszystko sie unormowało! ![]() Też to lubię Uwielbiam jeszcze burzę za dnia (pod warunkiem, że nie muszę nigdzie wychodzić.. siedzę w domu i mogę do TZta sie przytulić![]() ).Też z wyprawką jestem na początku.. z ubranek mam praktycznie wszystko co potrzebne na początek. brakuje mi tylko 3 body na rozm 56 i ze 2 pary jakichś spodni cieplejszych na jesień na rozm 62.. i kurteczki, a reszta jeszcze przede mną W czwartek idziemy z mężem obejrzeć dokładnie nasz wózek Riko Nano i pewnie od razu zamówimy ![]() a po cc też potrzebne to Tantum rosa i onisepct??
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-14 o 10:23 |
||||
|
|
|
#4773 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że minie u Was ten kryzys, taka terapia to na pewno dobry pomysł. Trzymam kciuki. ![]() Cytat:
A to szkoda że Was pani nie poinformowała. :/ Cytat:
Ojej, sarenka!!! ![]() My też zaraz na zakupy, nigdy w niedziele nie chodzimy do sklepów, więc dla nas weekend jak co weekend i przynajmniej bez niespodzianek.
|
|||
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Niby powiedziała, że wysyłała meile ale jakim cudem nie doszły do wszystkich
![]() mieszkam obecnie przy łąkach i to częsty widok ale dziś podeszła tak bliziutko ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- my chodzimy bo niestety czasem tylko w niedziele mąż ma chwilę wolną by jechać ze mną po większe zakupy |
|
|
|
#4775 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja po 11 godzinach snu. Było bosko !!
Za chwilę ruszam z mamą na zakupy do galerii trzymajcie kciuki żebym podołała bo nie znoszę zakupów nie online ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4776 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny skąd oprócz smyka i hm kupujecie wyprawki ciuszkowe dla dzidziusiów
? ja właśnie zrobiłam zakupy na stronie nexta, ale ceny tam mają dosyć zaporowe jak na ciuszki, które wystarczą na bardzo krótko jednak...
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki i życzenia
jakbym sie nie odzywała to znaczy ze bawię sie/odsypiam/nie moge dojść do telefonu bo brzuch mi pęka z przejedzenia
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
agnszp to baw się ile możesz i najlepiej jak możesz.
|
|
|
|
#4780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkasz z teściową? Cytat:
Cytat:
a codzienne ważenie nie ma sensu, raz na trzy tygodnie łapacz też mnie urzekł chyba nie |
|||
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w połowie czerwca mam nadzieję, ze się remont skończy i się wprowadzimy do naszego mieszkania
|
|
|
|
|
#4782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4783 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie pospałaś. Zazdroszczę, ja dziś się obudziłam w nocy i ze 2 godziny leżałam bezsennie, a rano też wcześnie mnie wywaliło z objęć Morfeusza. ![]() Powodzenia na zakupach! Cytat:
Podobały mi się jeszcze z Tesco F&F, w C&A też ładne. No i Allegro. ![]() Cytat:
Wiadomo, baw się dobrze!!!!!! ![]() W Lidlu jak zwykle szaleństwo jakby z tydzień sklepy miały być zamknięte.
|
|||
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm no nie do końca. Mieszkamy tyle czasu razem (mamy osobną górę) ale moja teściowa jest typem władczym. Nie potrafi się pogodzić że się chcemy wyprowadzić i robi sceny. Teraz jak jestem w ciąży to sie uspokoiło ale my nie zamierzamy z nią mieszkać więc remontujemy moje mieszkanie co dostałam w spadku
|
|
|
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
Agnszp trzymam kciuki
to będzie niezapomniany dzień Żona trzymam kciuki, by pobyt w szpitalu minął szybko i spokojnie, najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką Sobota a z tż nie śpimy już od 6 ... byliśmy już na spożywczych zakupach a teraz gotuje rosół Dziewczyny, które macie osobny pokój dla Maleństwa powiedzcie mi gdzie kupowałyście lampy sufitowe?
|
|
|
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
Jak pech to pech 13 piątek spadła mi na nogi półka na której były oparte metalowe kątowniki. Na nodze jest krwiak i zdarta skóra no i odbita deska. PRzykładałam lodem, byłam w aptece niby altacetu niekoniecznie można stosować, a w dodatku jest to otwarta rana. Kupiłam na obrzęk maść z arnikiem. Byłam na pogotowiu a tam Pan od 'gipsów' powiedział, że wydaje mu się że złamana nie jest bo prześwietlenia mi nie zrobi bo szkoda maluszka, więc niepotrzebnie jechałam... Czy może znacie skuteczne sposoby by ból i obrzęk był mniejszy?
|
|
|
|
#4787 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję, że mamy się dobrze i na 16 idziemy na urodziny do babci Tak na szybko przejrzałam co napisałyście i przede wszystkim trzymam za zone. Trzymajcie się! Piernik super szafa! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tantum Rosa chce dokupić po porodzie jak będzie potrzebne, tak samo Octanisept ![]() Cytat:
Cytat:
Łatwiej jest opanować niski cukier niż za wysoki. Wystarczy regularnie jeść i mieć w razie W ze sobą jakieś jedzonko na trasę ![]() Cytat:
![]() Po CC może się Octanisept przydać ![]() Cytat:
|
|
#4788 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobilam Was po diable. Po 10min musiałam się przewietrzyc i napić (panie same zaproponowały wodę). Dziewczyna z recepcji otworzyła okno i cóż...usiadłam przy nim, a po 50 min byłam sflaczalym naleśnikiem prawie leżącym na parapecie
Juz zastanawiałam się, czy isc do łazienki czy połykać, ale wyszła pielęgniarka sprawdzić, jak się czuję i zgarnęła mnie na lezankę. I tak leżałam do końca już. Na czczo miałam 70, ostatnia kanapka z masłem o 2 w nocy. Jestem więc dobrej myśli Orane, biedny mąż, nie może nawet piwa cichaczem napic , hehe ![]() Origa, niezla stłuczka. Dobrze, że nic Ci nie jest. Co do szpitala, to Zeromski ma dobre opinie, o ile będziesz mieć mleko i chcesz karmić piersią. Koleżanka rodziła tam i jest zadowolona z opieki, ale mówi, że jak któraś nie miała mleka to położne nie chciały dokarmiać mm i dzieci głodne były, co uważam za mega słabe. Ale to nie tylko w Zeromskim tak jest...Ja chce rodzić w szpitalu z III stopniem referencyjnosci, a że wielkiego wyboru nie mam to już wole Ujastek niż Kopernika. Pierniku, co za tort! Muszę siostrze pokazać, może mi zrobi :brzydal Aaaa z miłych newsow-kontrola ZUS mnie czeka Ciekawe, z jakim opóźnieniem dostanę zasiłek...
|
|
|
|
#4789 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że dziecka nie zagłodzi. Tyle, że bobo zabierze wszystkie składniki odżywcze mamie - i tu może pojawić się ogromny problem ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Jakbym miała wydać 1500 na położną to wolałabym dołożyć i rodzić w prywatnej klinice....serio serio... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
U nas badanie wskazało owsiki. O ile pamiętam też mówiła, że obserwować mocz - odstawić mocz na kilka minut i jak będą pływać nitki to są robale.
|
|
|
#4790 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To fajnie, że macie perspektywę mieszkania tylko we 2, a potem 3. Nawet jak stosunki z teściami/rodzicami są idealne to super jest mieszkać osobno. :PCytat:
Ja już dawno kupiłam lampę do przyszłego pokoju małego chyba w Castoramie. Pytasz tak ogólnie o sklepy czy chodzi o to, że warto na coś zwracać uwagę przy lampach w pokoju noworodka? ![]() Cytat:
Ojej współczuję. Ale pech. Ta maść dobrze działa z tego co słyszałam, oby pomogła.Cytat:
Dobrze, że się macie dobrze. Miłych urodzin!Cytat:
To dobrze, że jakoś wytrwałaś to badanie, musiało być ciężko. Masz się stawić do zusu na jakieś wyjaśnienia, czy do Ciebie przyjdą czy jak? |
|||||
|
|
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JA również wole dołożyć i rodzić prywatnie i jeśli donoszę to tylko prywatnie. Ale u mnie to jest koszt 2000 zł poród naturalny i 2500 CC. Przynajmniej wiem, że będę miała dobrą opiekę i maleństwo, a rodzę 1 raz i czasem w to co czytam o porodach w szpitalach normalnych to nie mogę uwierzyć. |
|
|
|
|
#4792 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale każda sytuacja jest inna i musi być przemyślana. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam takie w bębenku po 6 szt do pena. Kupiłam w gemini 204szt za jakies 58pln. Te pojedyncze kiedyś były refundowane i kosztowały 1gr teraz wiem ze refundacji nie ma i nie wiem ile kosztują
|
|
|
|
|
#4794 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
... współczujeja dziś też na zakupach byłam, Tż pojechał na rower, pewnie niedługo wróci, to zabiore się za obiad Dziś kuchnia serwuje racuchy z jabłkami i cynamonem ;P
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
A dorzuce Wam jeszcze zdjecie wozka i pokoju
Tam gdzie teraz stoi wozek w planie jest biale lozeczko
|
#4796 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobitki.
Byłam dzisiaj na glukozie. Mogłaby któraś napisać jakie są normy bo znaleźć nie mogę. Mam już wyniki na czczo 93 po godz 147 po 2godz 128 I dziwnie zakres refer. mam napisane od 70 do 105 czy to znaczy, że jednak mam cukrzyce? |
|
|
|
#4797 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio, nie może się pogodzić,że się wyprowadzacie? mam nadzieję,że Wasze relacje się poprawią jak zmienicie miejsce zamieszkania.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to miłego seansu..mi się podobał.. zjadłabym racuchy..ale mąż robi pizze super sypialnia.. my dziś przemeblowanie robiliśmy sypialni i nadal nie mam koncepcji, gdzie ustawić łóżeczko.. w sumie moglibyśmy postawić podobnie jak u Was w nogach łóżka,ale myślałam ,że najwygodniej byłoby zaraz obok, z tym,że to wymaga więcej zachodu..myślisz,że takie ustawienie będzie praktyczne..trochę daleko do Malca.. |
|||||
|
|
|
#4798 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie jednak jest przewaga ciuszków ze Smyka ![]() Cytat:
Niestety prócz okładów z lodu nie znam innego sposobu na opuchlizne.. a na pogotowiu nie mogli Ci jej opatrzyć i zdezynfekować?! ![]() ![]() Cytat:
Wtedy mniej więcej wiem ile przybieram na tydzień.. Wczoraj tak z ciekawosci się zważyłam, ale faktycznie nie ma co się tym kierować.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ile babcia skończyła lat? Bawcie się dobrze
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
normy: 92, po 1h do 180, po 2h do 153co oznacza,że pierwszy wynik masz za wysoki
|
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.

[COLOR="Silver"]
też na nie czekam

).
czerwiec 2015

i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia 
<3

Zero mdłości, tylko ciach i już...