Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-14, 10:11   #4771
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

właśnie mi sarenka biega za oknem

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dziewczyny, mąż skręcił szafę dla córci..tak się prezentuje.. musi umyć wieszaki, które kupiła na ciuszki i przewietrzyć po śmierdzą plastykiem i będę wieszać... chyba że macie pomysł czym zdezynfekować taki smród chińszczyzny?
super szafa

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Chciałabym poinformować ze w niedziele są zielone świątki wiec wszelkie niedzielne zakupy odpadaja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
dzisiaj mnie teściowa uświadomiła, ze jutro pozamykane sklepy (musimy na zakupy jechać dzisiaj)

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 10:17   #4772
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
ale plus 9 to nie jest jakos bardzo dużo.. ja miałam ostatnio 6 na plusie od początku..
Wiem, że nie jest jakoś tragicznie, ale pani dr wspomniała, żeby uważać ze słodyczami, bo ostatni przyrost był za szybki
Poniękąd porownuję trochę Waszą wagę Niektóre zwykle mają 6 kg na plus..
Dzisiaj znów na wadzę 8 kg na plusie hm.. może woda zaczyna mi się zatrzymywać w organiźmie i waga zaczyna się wachać

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Piątek 13-ego to nie jest mój szczęśliwy dzień...nie mogłam wysiedzieć w pracy z powodu bólu pleców i postanowiłam wyjść do domu wcześniej. Za Rondem Grzegórzeckim w Krk w stronę Czyżyn jest nawrotka dla samochodów. Pani w pięknej, prawie nowej Toyocie hybrydowej, która chciała z niej skorzystać myślała, że zdąży z niej zjechać. Pani prowadząca tramwaj myslała, że zdąży zatrzymać tramwaj zanim wjedzie w Toyotę. Żadna z tych dwóch rzeczy się nie zdarzyła. Dziękuję opatrzności, że siedziałam pod koniec wagonu, a od siedzenia przede mną oddzielała mnie jeszcze torba z laptopem i torebka, które zamortyzowały nagłe hamowanie, a dzięki temu nie uderzyłam brzuchem w plastik krzesełka przede mną. Na szczęście mi ani Helence nic się nie stało w przeciwieństwie do Toyoty), ale przestraszyłam się porządnie i jak juz nas wypuścili z tramwaju, to dalej pojechałam taksówką.
ojej! współczuję takiego stresu Dobrze, że jesteście całe!!

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

A ja jem słodycze jeszcze częściej niż przed ciążą
Czekam wciąż na polskie tryskawki

Ja mam +8,5 kg
ostatnio własnie miałam po 2 kg m-cznie, a teraz już 2,5 [COLOR="Silver"]
.
Truskawki!! też na nie czekam

To widzę, że wzrost +2kg miesięcznie to normalne.. Niby w 3 trymestrze waga ma zwolnić
Cytat:

dziewczyny, mąż skręcił szafę dla córci..tak się prezentuje.. musi umyć wieszaki, które kupiła na ciuszki i przewietrzyć po śmierdzą plastykiem i będę wieszać... chyba że macie pomysł czym zdezynfekować taki smród chińszczyzny?
Piękna szafa a ten 'łapacz snów' cudny!

Zwykle nowe meble przemywałam ciepła wodą z płynem do naczyń i zapach znikał
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Skurcze częściej niż normalnie. Dobił jeden do prawie 80%.
ojej brzmi poważnie Trzymam kciuki, by wszystko sie unormowało!

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

U mnie leje, okno otwarte i sobie słucham jak pada Lubię tak
Też to lubię Uwielbiam jeszcze burzę za dnia (pod warunkiem, że nie muszę nigdzie wychodzić.. siedzę w domu i mogę do TZta sie przytulić).

Też z wyprawką jestem na początku.. z ubranek mam praktycznie wszystko co potrzebne na początek. brakuje mi tylko 3 body na rozm 56 i ze 2 pary jakichś spodni cieplejszych na jesień na rozm 62.. i kurteczki,
a reszta jeszcze przede mną
W czwartek idziemy z mężem obejrzeć dokładnie nasz wózek Riko Nano i pewnie od razu zamówimy łożeczko też

a po cc też potrzebne to Tantum rosa i onisepct??

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-05-14 o 10:23
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 10:18   #4773
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
My jesteśmy teraz w takim zawieszeniu, w sumie żadne z nas nie wie jak to będzie.
Ale gdzieś głęboko wierzę, że jakby co to dam sobie radę. A Lili kocham całym serduszkiem, zrobię wszystko, żeby było jej jak najlepiej.

Rozmawialiśmy o terapii właśnie, bo chcemy walczyć o siebie. Chociaż spróbować. Zaraz napiszę PW.

Tak, cały czas próbujemy o tym gadać i nam to nie wychodzi.
Właśnie się zastanawiam co bym dzisiaj zjadła

Pół kilo makaronu właśnie czeka na to z czym go podać, ale nie mam pomysłu.
Jak przygotowujesz do tego warzywa? W jakimś sosie?

Dziękuję

Trzymam za Was kciuki

Trzymam mocno kciuki! napewno wszystko się uda!

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Daj znać jak z jedzeniem, u mnie na sali leżała kobieta z cukrzycą i dostawała to samo co my, tylko +dwa plasterki pomidora. :/
A Ty ciagnij tż, żeby Ci jedzenie przyniósł bo na tym szpitalnym to raczej kiepsko będzie..

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Ja dostałam zwrotów głowy jak wyszłam z glukozy na takie duże słońce i od razu odruch wymiotny. Więc uważaj. Trzymam kciuki za wyniki.

Mam nadzieję, że minie u Was ten kryzys, taka terapia to na pewno dobry pomysł. Trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
witam
nie jestem stanie wszystkiego nadrobić więc skupię się na jednej stronie

Poszłam wczoraj do szkoły rodzenia na pierwsze zajęcia i okazało się, że jest mnóstwo ludzi. Pani położna zapomniała napisać naszej grupie, że zaczynamy dopiero za tydzień bo 13stego kończy grupa wcześniejsza więc ja i około 20 osób przeszło się na darmo

powodzenia kochana i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

ja mam jutro imieniny teściowej więc impreza w domu

mi też krew z nosa leci czasem ostatnio

tez bym byłą spokojniejsza w szpitalu oby się wszystko uregulowało

A to szkoda że Was pani nie poinformowała. :/

Cytat:

super szafa

dzisiaj mnie teściowa uświadomiła, ze jutro pozamykane sklepy (musimy na zakupy jechać dzisiaj)

Ojej, sarenka!!!

My też zaraz na zakupy, nigdy w niedziele nie chodzimy do sklepów, więc dla nas weekend jak co weekend i przynajmniej bez niespodzianek.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 10:26   #4774
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
A to szkoda że Was pani nie poinformowała. :/

Ojej, sarenka!!!
Niby powiedziała, że wysyłała meile ale jakim cudem nie doszły do wszystkich

mieszkam obecnie przy łąkach i to częsty widok ale dziś podeszła tak bliziutko

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
My też zaraz na zakupy, nigdy w niedziele nie chodzimy do sklepów, więc dla nas weekend jak co weekend i przynajmniej bez niespodzianek.
my chodzimy bo niestety czasem tylko w niedziele mąż ma chwilę wolną by jechać ze mną po większe zakupy

Stary 2016-05-14, 10:50   #4775
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam się i ja po 11 godzinach snu. Było bosko !!
Za chwilę ruszam z mamą na zakupy do galerii trzymajcie kciuki żebym podołała bo nie znoszę zakupów nie online

Cytat:
ja szczerze mówiąc to zjadłabym sernik na zimno, ale w wersji wege, więc bez żelatynki i z galaretką wege..dasz radę coś zmotać?
idę zażyć nieco odświeżenia
Mrr jaka ty seksowna w kąpieli

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Witam sobotnio! Jestem na glukozie. Kupiłam cytrynowa i nawet mi smakowała, choć większej ilości niż ten kubek raczej nie dalabym rady wypić bez cofki. Za dużo słodyczy nawet jak dla mnie. Młodej się podoba, bo mi robi dyskotekę w brzuchu. Trochę włączył mi się samolot, ale na razie znośnie, wszyscy są bardzo mili, panie pytają, jak się czuje i czy chce pójść do gabinetu na lezanke.
Zaraz zacznę Was nadrabiać i mam nadzieję, że jakoś zleca te 2h. Projekt łóżeczka wkleje, tylko muszę w końcu siąść do kompa.
Tak jak mówiłam, cytrynowa jest serio spoko. Ja swoją przyjęłam też bez większych problemów, choć drugiej bym już chyba nie utrzymała w żołądku

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Nie mylą, nie mylą to dzis ten dzien trzymajcie kciuki....zebym nie uciekła sprzed usc
Juz sie doczekać nie moge az bede zoną tżta, chociaż nigdy mi sie specjalnie nie spieszyło <3
Trzymajcie kciuki za moj makijaż (bo próbnego nie było) i fryzurę (tez próbnej nie było) i zebym wytrzymała do końca, bo katar dalej jest niestety, tyle ze mniejszy :/

Trzymam kciuki za wyniki!
Udanej uroczystości !! No i szczęścia !!
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 10:58   #4776
wiewioreczka
Wtajemniczenie

dziewczyny skąd oprócz smyka i hm kupujecie wyprawki ciuszkowe dla dzidziusiów ? ja właśnie zrobiłam zakupy na stronie nexta, ale ceny tam mają dosyć zaporowe jak na ciuszki, które wystarczą na bardzo krótko jednak...

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 11:11   #4777
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Niby w 3 trymestrze waga ma zwolnić
Ona noe tylko zwalnia ale wrecz maleje szpitalna waga pokazala rano 1,5kg mniej niz wczoraj miałam na wizycie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 11:12   #4778
agnszp
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki i życzenia jakbym sie nie odzywała to znaczy ze bawię sie/odsypiam/nie moge dojść do telefonu bo brzuch mi pęka z przejedzenia
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 11:23   #4779
zonamojegomeza
Zakorzenienie

agnszp to baw się ile możesz i najlepiej jak możesz.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 11:30   #4780
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
witam
nie jestem stanie wszystkiego nadrobić więc skupię się na jednej stronie

Poszłam wczoraj do szkoły rodzenia na pierwsze zajęcia i okazało się, że jest mnóstwo ludzi. Pani położna zapomniała napisać naszej grupie, że zaczynamy dopiero za tydzień bo 13stego kończy grupa wcześniejsza więc ja i około 20 osób przeszło się na darmo

ja mam jutro imieniny teściowej więc impreza w domu
szkoda,że nie wiedzieliście,że zajęć nie ma..
mieszkasz z teściową?

Cytat:
Nie będę tz o 5 rano tu ściągać. A to ze przyjedzie z jedzeniem to "oczywista oczywistość".

Cukrzycowa dostała ciemne pieczywo i galaretkę z mięsa. Na dwugie śniadanie maślanka albo kefir w kubeczku.
ale wypas menu..

Cytat:

Cytat:
Wiem, że nie jest jakoś tragicznie, ale pani dr wspomniała, żeby uważać ze słodyczami, bo ostatni przyrost był za szybki
Poniękąd porownuję trochę Waszą wagę Niektóre zwykle mają 6 kg na plus..
Dzisiaj znów na wadzę 8 kg na plusie hm.. może woda zaczyna mi się zatrzymywać w organiźmie i waga zaczyna się wachać

Piękna szafa a ten 'łapacz snów' cudny!

nie ma co porównywać..to nic nie da..każdy ma inne predyspozycje, nawet jedząc to samo różnie przybierzemy..
a codzienne ważenie nie ma sensu, raz na trzy tygodnie
łapacz też mnie urzekł
chyba nie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 11:44   #4781
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda,że nie wiedzieliście,że zajęć nie ma..
mieszkasz z teściową?
do czerwca tak (mieszkamy razem 4 lata) w połowie czerwca mam nadzieję, ze się remont skończy i się wprowadzimy do naszego mieszkania

Stary 2016-05-14, 12:08   #4782
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Za chwilę ruszam z mamą na zakupy do galerii trzymajcie kciuki żebym podołała bo nie znoszę zakupów nie online

aleś poszalała..teraz masz supermoc na zakupy..

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
dziewczyny skąd oprócz smyka i hm kupujecie wyprawki ciuszkowe dla dzidziusiów ? ja właśnie zrobiłam zakupy na stronie nexta, ale ceny tam mają dosyć zaporowe jak na ciuszki, które wystarczą na bardzo krótko jednak...
allegro,fajne ma kappahl..

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
do czerwca tak (mieszkamy razem 4 lata) w połowie czerwca mam nadzieję, ze się remont skończy i się wprowadzimy do naszego mieszkania
to już się zdążyłyście dotrzeć
Stary 2016-05-14, 12:11   #4783
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Tak jak mówiłam, cytrynowa jest serio spoko. Ja swoją przyjęłam też bez większych problemów, choć drugiej bym już chyba nie utrzymała w żołądku

Udanej uroczystości !! No i szczęścia !!

Fajnie pospałaś. Zazdroszczę, ja dziś się obudziłam w nocy i ze 2 godziny leżałam bezsennie, a rano też wcześnie mnie wywaliło z objęć Morfeusza.
Powodzenia na zakupach!

Cytat:

Podobały mi się jeszcze z Tesco F&F, w C&A też ładne. No i Allegro.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki i życzenia jakbym sie nie odzywała to znaczy ze bawię sie/odsypiam/nie moge dojść do telefonu bo brzuch mi pęka z przejedzenia

Wiadomo, baw się dobrze!!!!!!

W Lidlu jak zwykle szaleństwo jakby z tydzień sklepy miały być zamknięte.
Stary 2016-05-14, 12:11   #4784
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
to już się zdążyłyście dotrzeć
hmmm no nie do końca. Mieszkamy tyle czasu razem (mamy osobną górę) ale moja teściowa jest typem władczym. Nie potrafi się pogodzić że się chcemy wyprowadzić i robi sceny. Teraz jak jestem w ciąży to sie uspokoiło ale my nie zamierzamy z nią mieszkać więc remontujemy moje mieszkanie co dostałam w spadku

Stary 2016-05-14, 12:47   #4785
Kasmina
Rozeznanie

Agnszp trzymam kciuki to będzie niezapomniany dzień

Żona trzymam kciuki, by pobyt w szpitalu minął szybko i spokojnie, najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką

Sobota a z tż nie śpimy już od 6 ... byliśmy już na spożywczych zakupach a teraz gotuje rosół

Dziewczyny, które macie osobny pokój dla Maleństwa powiedzcie mi gdzie kupowałyście lampy sufitowe?
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 12:56   #4786
likap
Zadomowienie

Jak pech to pech 13 piątek spadła mi na nogi półka na której były oparte metalowe kątowniki. Na nodze jest krwiak i zdarta skóra no i odbita deska. PRzykładałam lodem, byłam w aptece niby altacetu niekoniecznie można stosować, a w dodatku jest to otwarta rana. Kupiłam na obrzęk maść z arnikiem. Byłam na pogotowiu a tam Pan od 'gipsów' powiedział, że wydaje mu się że złamana nie jest bo prześwietlenia mi nie zrobi bo szkoda maluszka, więc niepotrzebnie jechałam... Czy może znacie skuteczne sposoby by ból i obrzęk był mniejszy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13233454_1112677635459028_1536736109_n.jpg (59,5 KB, 23 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=694057[/CENTER]
likap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 13:20   #4787
tija93
Zakorzenienie

Hej

Melduję, że mamy się dobrze i na 16 idziemy na urodziny do babci

Tak na szybko przejrzałam co napisałyście i przede wszystkim trzymam za zone. Trzymajcie się!

Piernik super szafa!

Cytat:
To u mnie na odwrót.. waga szaleje i już +9 kg Pani dr mnie udusi Kurde.. przestałam podjadać już słodycze.. a waga i tak rośnie
Ile tyjecie na miesiąc? Ja tak patrzę, że średnio 2kg bez objadania się..
2kg na miesiąc to idealne przybieranie w ciąży

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło, ale w tamtym tygodniu też zwymiotowałam i też rano. Zero mdłości, tylko ciach i już...
a wcześniej to chyba w pierwszym trymestrze mi się to zdarzało.
Może miałam jakieś uciski na żołądek? Czytałam że przyczyną wymiotów w zaawansowanej ciąży może być rozluźnienie mięśniówki żołądka. Nie przejmuję się
Co to wymiotów to przede wszystkim współczuję One są związane właśnie z rozluźnienie mięśniówki (przez hormon relaksyne) i ucisk dziecka, też zgaga może nasilać wymioty.

Tantum Rosa chce dokupić po porodzie jak będzie potrzebne, tak samo Octanisept

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Piątek 13-ego to nie jest mój szczęśliwy dzień...nie mogłam wysiedzieć w pracy z powodu bólu pleców i postanowiłam wyjść do domu wcześniej. Za Rondem Grzegórzeckim w Krk w stronę Czyżyn jest nawrotka dla samochodów. Pani w pięknej, prawie nowej Toyocie hybrydowej, która chciała z niej skorzystać myślała, że zdąży z niej zjechać. Pani prowadząca tramwaj myslała, że zdąży zatrzymać tramwaj zanim wjedzie w Toyotę. Żadna z tych dwóch rzeczy się nie zdarzyła. Dziękuję opatrzności, że siedziałam pod koniec wagonu, a od siedzenia przede mną oddzielała mnie jeszcze torba z laptopem i torebka, które zamortyzowały nagłe hamowanie, a dzięki temu nie uderzyłam brzuchem w plastik krzesełka przede mną. Na szczęście mi ani Helence nic się nie stało w przeciwieństwie do Toyoty), ale przestraszyłam się porządnie i jak juz nas wypuścili z tramwaju, to dalej pojechałam taksówką.
Och, dobrze, że z Wami dobrze

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Hej... Strasznie szybko skrobiecie... Fatalnie się czuję ostatnio i nie zaglądałam przez kilka dni... Coś się chyba zaczynam psuć przez te pogody, masakra jakaś... na okrągło mi duszno i źle , nie mam na nic siły, ostatnio miałam jakieś dziwne ataki , normalnie aż mnie trzęsło w środku, ręce mi chodziły jakbym była po mega dobrym weekendzie... myślałam że to problemy z ciśnieniem ale okazało się że wszystko z tym oki... dzisiaj na szybko poszłam robić cukier bo lekarz stwierdził że może z tym jest cos nie tak no i właśnie odebrałam wyniki i mam 77/116/89... Pani w laboratorium powiedziałam że dość niskie ale w normie... nie wiem teraz czy "dość niskie" to źle czy dobrze...??? Orientuje się może któraś z Was co i jak...??? Lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu dlatego tutaj pytam...
Dobre masz wyniki Łatwiej jest opanować niski cukier niż za wysoki. Wystarczy regularnie jeść i mieć w razie W ze sobą jakieś jedzonko na trasę

Cytat:

Pojawiły się wyniki glukozy i widzę, że jeden jest za wysoki. :/
Na czczo: 74,30
Po 1 h: 189,30
Po 2 h: 149,90

Cytat:

Po CC może się Octanisept przydać

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
Jak pech to pech 13 piątek spadła mi na nogi półka na której były oparte metalowe kątowniki. Na nodze jest krwiak i zdarta skóra no i odbita deska. PRzykładałam lodem, byłam w aptece niby altacetu niekoniecznie można stosować, a w dodatku jest to otwarta rana. Kupiłam na obrzęk maść z arnikiem. Byłam na pogotowiu a tam Pan od 'gipsów' powiedział, że wydaje mu się że złamana nie jest bo prześwietlenia mi nie zrobi bo szkoda maluszka, więc niepotrzebnie jechałam... Czy może znacie skuteczne sposoby by ból i obrzęk był mniejszy?
Och Altacet dobrze wyciąga takie stłuczenia. Można kupić w maści lub tabletkach do rozpuszczenia. Jak kupisz w tabletkach to po rozpuszczeniu na gazie przykładasz do miejsca napuchniętego. Można w ciąży
Stary 2016-05-14, 13:33   #4788
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Nadrobilam Was po diable. Po 10min musiałam się przewietrzyc i napić (panie same zaproponowały wodę). Dziewczyna z recepcji otworzyła okno i cóż...usiadłam przy nim, a po 50 min byłam sflaczalym naleśnikiem prawie leżącym na parapecie Juz zastanawiałam się, czy isc do łazienki czy połykać, ale wyszła pielęgniarka sprawdzić, jak się czuję i zgarnęła mnie na lezankę. I tak leżałam do końca już. Na czczo miałam 70, ostatnia kanapka z masłem o 2 w nocy. Jestem więc dobrej myśli

Orane, biedny mąż, nie może nawet piwa cichaczem napic , hehe

Origa, niezla stłuczka. Dobrze, że nic Ci nie jest. Co do szpitala, to Zeromski ma dobre opinie, o ile będziesz mieć mleko i chcesz karmić piersią. Koleżanka rodziła tam i jest zadowolona z opieki, ale mówi, że jak któraś nie miała mleka to położne nie chciały dokarmiać mm i dzieci głodne były, co uważam za mega słabe. Ale to nie tylko w Zeromskim tak jest...Ja chce rodzić w szpitalu z III stopniem referencyjnosci, a że wielkiego wyboru nie mam to już wole Ujastek niż Kopernika.

Pierniku, co za tort! Muszę siostrze pokazać, może mi zrobi :brzydal

Aaaa z miłych newsow-kontrola ZUS mnie czeka Ciekawe, z jakim opóźnieniem dostanę zasiłek...
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 13:48   #4789
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
A w czym sie lepiej bedziesz czuła? W obu wyglądasz ok.
Moze rzeczywiscie tak jak piszą dziewczyny leginsy bardziej uroczyste ??

Hej jeść musisz zeby dziecka nie głodzić tylko cos wartościowego.
Nie wiem jak dziewczyny ale ja popijam głownie wodę
Co go wyprawki nie mam nic ani niczego wiec sie nie przejmuj zdążysz ogarnąć

Wydaje mi się, że dziecka nie zagłodzi. Tyle, że bobo zabierze wszystkie składniki odżywcze mamie - i tu może pojawić się ogromny problem

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze?
Niestety utknęłam na 126stronie - nie dam rady nadrobić całości (a nadrabiam od wtorku) włączyła się blokada i koniec. Miałyście nie pisać tyle
Za mną wizyta siostry, komunia i wizyta u gin. Mała super - wazy ponad kg i rozwija sie bardzo dobrze. Dziś 28+6 więc jutro zaczynam 29 tydz. i znikam znowu na tydzień!
Mam pytanie, bo zauważyłam, że wspomniałyście o wynajmowaniu położnej, konkretnie do dziewczyn z Krk, gdzie rodzicie?
Na wizycie rozmawiałam z moja gin o położnej i ona mnie uświadomiła ze to zdrożało do 1500 na Ujastku, gdzie planuje rodzic...jak jest u was, o ile sie decydujecie?

Jakbym miała wydać 1500 na położną to wolałabym dołożyć i rodzić w prywatnej klinice....serio serio...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
miała robione badanie na pasożyty 3próbki ale podobno nie zawsze wychodzi. ...

Dzięki za Wasze opinie
Moja miała 3 badania kału....fajnie się jedzie, że pół miasta z kupą w torebce U nas badanie wskazało owsiki.

O ile pamiętam też mówiła, że obserwować mocz - odstawić mocz na kilka minut i jak będą pływać nitki to są robale.
Stary 2016-05-14, 13:49   #4790
florencee
Zadomowienie

Cytat:
hmmm no nie do końca. Mieszkamy tyle czasu razem (mamy osobną górę) ale moja teściowa jest typem władczym. Nie potrafi się pogodzić że się chcemy wyprowadzić i robi sceny. Teraz jak jestem w ciąży to sie uspokoiło ale my nie zamierzamy z nią mieszkać więc remontujemy moje mieszkanie co dostałam w spadku

To fajnie, że macie perspektywę mieszkania tylko we 2, a potem 3. Nawet jak stosunki z teściami/rodzicami są idealne to super jest mieszkać osobno. :P

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Agnszp trzymam kciuki to będzie niezapomniany dzień

Żona trzymam kciuki, by pobyt w szpitalu minął szybko i spokojnie, najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką

Sobota a z tż nie śpimy już od 6 ... byliśmy już na spożywczych zakupach a teraz gotuje rosół

Dziewczyny, które macie osobny pokój dla Maleństwa powiedzcie mi gdzie kupowałyście lampy sufitowe?

Ja już dawno kupiłam lampę do przyszłego pokoju małego chyba w Castoramie. Pytasz tak ogólnie o sklepy czy chodzi o to, że warto na coś zwracać uwagę przy lampach w pokoju noworodka?

Cytat:

Ojej współczuję. Ale pech. Ta maść dobrze działa z tego co słyszałam, oby pomogła.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Tak na szybko przejrzałam co napisałyście i przede wszystkim trzymam za zone. Trzymajcie się!

Piernik super szafa!

Co to wymiotów to przede wszystkim współczuję One są związane właśnie z rozluźnienie mięśniówki (przez hormon relaksyne) i ucisk dziecka, też zgaga może nasilać wymioty.

Tantum Rosa chce dokupić po porodzie jak będzie potrzebne, tak samo Octanisept

Och, dobrze, że z Wami dobrze

Dobre masz wyniki Łatwiej jest opanować niski cukier niż za wysoki. Wystarczy regularnie jeść i mieć w razie W ze sobą jakieś jedzonko na trasę

Po CC może się Octanisept przydać

Och Altacet dobrze wyciąga takie stłuczenia. Można kupić w maści lub tabletkach do rozpuszczenia. Jak kupisz w tabletkach to po rozpuszczeniu na gazie przykładasz do miejsca napuchniętego. Można w ciąży

Dobrze, że się macie dobrze. Miłych urodzin!

Cytat:
Nadrobilam Was po diable. Po 10min musiałam się przewietrzyc i napić (panie same zaproponowały wodę). Dziewczyna z recepcji otworzyła okno i cóż...usiadłam przy nim, a po 50 min byłam sflaczalym naleśnikiem prawie leżącym na parapecie Juz zastanawiałam się, czy isc do łazienki czy połykać, ale wyszła pielęgniarka sprawdzić, jak się czuję i zgarnęła mnie na lezankę. I tak leżałam do końca już. Na czczo miałam 70, ostatnia kanapka z masłem o 2 w nocy. Jestem więc dobrej myśli

Origa, niezla stłuczka. Dobrze, że nic Ci nie jest. Co do szpitala, to Zeromski ma dobre opinie, o ile będziesz mieć mleko i chcesz karmić piersią. Koleżanka rodziła tam i jest zadowolona z opieki, ale mówi, że jak któraś nie miała mleka to położne nie chciały dokarmiać mm i dzieci głodne były, co uważam za mega słabe. Ale to nie tylko w Zeromskim tak jest...Ja chce rodzić w szpitalu z III stopniem referencyjnosci, a że wielkiego wyboru nie mam to już wole Ujastek niż Kopernika.

Aaaa z miłych newsow-kontrola ZUS mnie czeka Ciekawe, z jakim opóźnieniem dostanę zasiłek...

To dobrze, że jakoś wytrwałaś to badanie, musiało być ciężko.
Masz się stawić do zusu na jakieś wyjaśnienia, czy do Ciebie przyjdą czy jak?
Stary 2016-05-14, 13:52   #4791
likap
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że dziecka nie zagłodzi. Tyle, że bobo zabierze wszystkie składniki odżywcze mamie - i tu może pojawić się ogromny problem

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Jakbym miała wydać 1500 na położną to wolałabym dołożyć i rodzić w prywatnej klinice....serio serio...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Moja miała 3 badania kału....fajnie się jedzie, że pół miasta z kupą w torebce U nas badanie wskazało owsiki.

O ile pamiętam też mówiła, że obserwować mocz - odstawić mocz na kilka minut i jak będą pływać nitki to są robale.

JA również wole dołożyć i rodzić prywatnie i jeśli donoszę to tylko prywatnie. Ale u mnie to jest koszt 2000 zł poród naturalny i 2500 CC. Przynajmniej wiem, że będę miała dobrą opiekę i maleństwo, a rodzę 1 raz i czasem w to co czytam o porodach w szpitalach normalnych to nie mogę uwierzyć.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=694057[/CENTER]
likap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 14:05   #4792
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Wlasnie dzisiaj myslalam o Tobie, ze sie nie odzywasz a wczesniej ja miałam milczący okres i jestem do tylu pewnie z wieloma sprawami jak widze... ale musisz jeść zeby dzieciaczka karmić. Spróbuj moze cos lekkiego sobie wymyślać nie wiem moze ryż z truskawkami i smietana? A w życiu...roznie bywa ale my kobiety jesteśmy te silniejsze. Ja tez miałam ostatnio taki okres ze myslalam sobie co by było jak byśmy sie rozstali z TZ bo wiele rzeczy mnie meczy i przytłacza i wydawało mi sie ze to by po prostu było jedyne słuszne wyjście ale wiem, ze choc było by mega cieżko to bym sobie poradziła a Julka jest juz teraz najlepszym co mnie w życiu spotkało i wiem, ze juz tak bedzie, na pewno tak sie nie kocha męża chłopaka czy nawet rodziców jak tego kogos kogo nosimy pod sercem i jest tylko nasze...
Ja się wyprowadziłam od ojca Pierworodnej gdy miała 3 lata. Organizacyjnie wyszłam na tym dużo lepiej bo niestety na ówczesnego partnera nie mogłam liczyć. Mi podjęcie tej decyzji przyniosło niesamowitą ulgę i stabilizację w życiu. Czasami rozstanie wygląda strasznie a w rzeczywistości jest wybawieniem.

Ale każda sytuacja jest inna i musi być przemyślana.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Hej ja mam przez 10 dni kontrolować poziom cukru i z wynikami iść do poradni patologii. Ale myśle ze z tym możesz spokojnie poczekać aż lekarz wypisze receptę na glukometr i paski (igły kupuje sie we własnym zakresie) Przez te dni mam jeść co 2-2,5godz małe porcje. Po głównych posiłkach i na czczo mam mierzyć cukier.
Mam nie jeść słodyczy i cukrowych produktów. Nie mogę mandarynek, winogron i melonów.
I juz wiem ze z pieczywem z ziarnami tez muszę uważać.
Od Tinkerr dostałam super książkę i staram sie podglądać przepisy
To co meczy mnie to to ze ciagle prawie jem. Żuchwa mnie boli od mielenia za to zauważyłam ze jak często jem to na obiad i kolacje mogę pozwolić sobie na ryż, makaron bo nie maja juz takiego wpływu na cukier

Brawo za bobo. Lez i odpoczywaj, dają Tobie cos specjalnego na te skurcze?

Ty to sie potrafisz ustawić

Uwielbiam zapach mokrej trawy/ ziemi w lecie

Myśle ze szpital i pobyt w nim trzeba odczarować. Mam wrażenie ze większość z Was boi sie pobytu w szpitalu. A moze trzeba wyjsć z założenia ze oni tam nam krzywdy nie chcą zrobić tylko pomoc w przyjściu na świat dziecka?
Pewnie zdarza sie niemile incydenty ale nie ma co sie nakręcać i stresować. Wizyta w szpitalu to kolejny etap do zdrowego porodu.
Ile kosztują takie igły? Ja mam aktualnie 200 nadprogramowych igieł...a już 200 oddałam babci. Moja szwagierka będzie pod koniec czerwca w pl i mogę poprosić by komuś podesłała?
Stary 2016-05-14, 14:24   #4793
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja się wyprowadziłam od ojca Pierworodnej gdy miała 3 lata. Organizacyjnie wyszłam na tym dużo lepiej bo niestety na ówczesnego partnera nie mogłam liczyć. Mi podjęcie tej decyzji przyniosło niesamowitą ulgę i stabilizację w życiu. Czasami rozstanie wygląda strasznie a w rzeczywistości jest wybawieniem.

Ale każda sytuacja jest inna i musi być przemyślana.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Ile kosztują takie igły? Ja mam aktualnie 200 nadprogramowych igieł...a już 200 oddałam babci. Moja szwagierka będzie pod koniec czerwca w pl i mogę poprosić by komuś podesłała?

Ja mam takie w bębenku po 6 szt do pena. Kupiłam w gemini 204szt za jakies 58pln. Te pojedyncze kiedyś były refundowane i kosztowały 1gr teraz wiem ze refundacji nie ma i nie wiem ile kosztują
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 14:25   #4794
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
uważaj na siebie mimo wszystko podczas tego wyjazdu..4 piętro to jest co dreptać.. to czy przed wizytą czy wcześniej pojedziecie to raczej nie ma dużego znaczenia, bo jak coś się zacznie dziać (tfu tfu) to raczej się nie cofnie,ale wierzę,że jesteś rozsądna i wszytsko będzie dobrze,a Ty wypoczniesz u rodziców

co lekarz stwierdził???

świetna ta szafa!
Cytat:
niech będzie ten z kapieli wodnej...
tak..jestem jak nowonarodzona...

za krzywą...

asicuha (nie wiem czy dobrze piszę) - wczoraj szukając filmu znalazłam jeden lekki,który kiedyś widziałam.. http://zalukaj.com/zalukaj-film/2150...o_e_2014_.html
dobrze napisane ;D i dzieki za film, przyda sie na wieczór, bo nie widziałam

Cytat:
na początku myślałam, ze to dziara, ale po otworzeniu zdjęcia ... współczuje

ja dziś też na zakupach byłam, Tż pojechał na rower, pewnie niedługo wróci, to zabiore się za obiad Dziś kuchnia serwuje racuchy z jabłkami i cynamonem ;P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 14:28   #4795
asicuha
Wtajemniczenie

A dorzuce Wam jeszcze zdjecie wozka i pokoju

Tam gdzie teraz stoi wozek w planie jest biale lozeczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1463228827195.jpg (65,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1463228848754.jpg (52,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1463228878079.jpg (58,9 KB, 35 załadowań)

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 15:06   #4796
slo_nk_o
Raczkowanie

Hej kobitki.

Byłam dzisiaj na glukozie. Mogłaby któraś napisać jakie są normy bo znaleźć nie mogę. Mam już wyniki

na czczo 93
po godz 147
po 2godz 128

I dziwnie zakres refer. mam napisane od 70 do 105 czy to znaczy, że jednak mam cukrzyce?
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 15:08   #4797
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie zazdroszczę..
serio, nie może się pogodzić,że się wyprowadzacie? mam nadzieję,że Wasze relacje się poprawią jak zmienicie miejsce zamieszkania..

Cytat:
fatalnie to wygląda.. współczuję..może jakieś domowe sposoby np okłady z kapusty? takie jak na piersi podczas zastojów czy czegos tam się stosuje? kapusta ma działanie przeciwzapalne itp..ja jak miałam kiedyś (dawno temu,kiedy wydano wyrok ,że nie będę chodzić) to właśnie pamiętam,że kapustą mnie obkładano..

Cytat:

dobrze,że Cię uprzedzili z tą kontrolą..masz chodzące czy leżące l4?

Cytat:
JA również wole dołożyć i rodzić prywatnie i jeśli donoszę to tylko prywatnie. Ale u mnie to jest koszt 2000 zł poród naturalny i 2500 CC. Przynajmniej wiem, że będę miała dobrą opiekę i maleństwo, a rodzę 1 raz i czasem w to co czytam o porodach w szpitalach normalnych to nie mogę uwierzyć.
za taką cenę też bym się nie zastanawiała..nawet jakbym miała się zapożyczać to chyba bym się zdecydowała..Ty też se śląska? taka cena jest w tej klinice co Orange wstawiała czy jakieś inne miejsce?

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
świetna ta szafa!

dobrze napisane ;D i dzieki za film, przyda sie na wieczór, bo nie widziałam

ja dziś też na zakupach byłam, Tż pojechał na rower, pewnie niedługo wróci, to zabiore się za obiad Dziś kuchnia serwuje racuchy z jabłkami i cynamonem ;P
dzięki..już ułożyłam już ubranka Małej i rzeczy i co chwilę otwieram i zaglądam
to miłego seansu..mi się podobał..
zjadłabym racuchy..ale mąż robi pizze

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A dorzuce Wam jeszcze zdjecie wozka i pokoju

Tam gdzie teraz stoi wozek w planie jest biale lozeczko
super sypialnia.. my dziś przemeblowanie robiliśmy sypialni i nadal nie mam koncepcji, gdzie ustawić łóżeczko.. w sumie moglibyśmy postawić podobnie jak u Was w nogach łóżka,ale myślałam ,że najwygodniej byłoby zaraz obok, z tym,że to wymaga więcej zachodu..myślisz,że takie ustawienie będzie praktyczne..trochę daleko do Malca..
Stary 2016-05-14, 15:14   #4798
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze w Tesco z firmy F&F są fajne ciuszki w atrakcyjnych cenach
U mnie jednak jest przewaga ciuszków ze Smyka
Cytat:
o jej niedobrze to wygląda Niestety prócz okładów z lodu nie znam innego sposobu na opuchlizne..
a na pogotowiu nie mogli Ci jej opatrzyć i zdezynfekować?!
Cytat:

nie ma co porównywać..to nic nie da..każdy ma inne predyspozycje, nawet jedząc to samo różnie przybierzemy..
a codzienne ważenie nie ma sensu, raz na trzy tygodnie
łapacz też mnie urzekł
chyba nie
Ważę się co tydzień z samego rana na głodniaka i po siusiu Wtedy mniej więcej wiem ile przybieram na tydzień.. Wczoraj tak z ciekawosci się zważyłam, ale faktycznie nie ma co się tym kierować..

Cytat:
Ona noe tylko zwalnia ale wrecz maleje szpitalna waga pokazala rano 1,5kg mniej niz wczoraj miałam na wizycie.
Oby
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

)
uff to mnie pocieszyłaś

Ile babcia skończyła lat? Bawcie się dobrze

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 15:16   #4799
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Hej kobitki.

Byłam dzisiaj na glukozie. Mogłaby któraś napisać jakie są normy bo znaleźć nie mogę. Mam już wyniki

na czczo 93
po godz 147
po 2godz 128

I dziwnie zakres refer. mam napisane od 70 do 105 czy to znaczy, że jednak mam cukrzyce?
normy: 92, po 1h do 180, po 2h do 153co oznacza,że pierwszy wynik masz za wysoki
Stary 2016-05-14, 15:19   #4800
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
normy: 92, po 1h do 180, po 2h do 153co oznacza,że pierwszy wynik masz za wysoki
;(
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości