|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
|
|
|
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
Pierniku mam nadzieje, że jest ok. Jak pytałam pani w labie po pobraniu na czczo ile miałam mówiła, że 89 czy coś takiego a na koniec się okazało, że 93. Na początku ciąży miałam poniżej na czczo oby nie cukrzyca...
|
|
|
|
#4803 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetny wózek! I kolor ścian bardzo ładny. ![]() Cytat:
Cytat:
Słonko, ja mam trochę większe przekroczenie drugiego wyniku (o 9) i dzwoniłam do lekarza - powiedział, że nie muszę nic robić na razie, mam zaczekać do środowej wizyty. Może być u Ciebie tak jak pisze Pierniczek.
|
|||
|
|
|
#4804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie jest o tyle skomplikowana sprawa, ze obok lozka nie ma opcji na lozeczko. Wiec musi byc w tej wnece bo lozka inaczej ustawic tez nie mozemy, takie glupie wymiary sypialni Mysle ze jestem w stanie to przezyc :P Dzieki, poczatkowo mialam problem z tym kolorem scian, ale przekonalam sie lozeczko Poli bedzie dla kontrastu przyozdobione glownie w rózu :P
|
|
#4805 |
|
Raczkowanie
|
A tak się zastanawiam czy słodkie wczoraj mogło mieć wpływ na dzisiejszy wynik ten na czczo? Wizytę mam dopiero za półtora tyg i ciągle o tym myślę.
|
|
|
|
#4806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie pięknie. ![]() Cytat:
Czytałam w opisie przygotowania do tego badania, że należy dzień wcześniej jeść normalnie i trzeba posiłek wieczorem zjeść 8-12 h przed badaniem, żeby uniknąć wpływu starych cukrów. Jak był odstęp odpowiedni to raczej nie powinno mieć wpływu. Z innych czynników czytałam, że powinno być co najmniej 8 h snu przed badaniem i brak infekcji w organizmie. Możesz też zadzwonić do swojego lekarza, podać swoje wyniki, niech skomentuje.
|
||
|
|
|
#4807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale w Castoramie nie byłam
|
|
|
|
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny słuchajcie mam pytanie do tych które już mają dziecko albo znają temat po prostu
Jak to jest z wkładkami laktacyjnymi? Ile czasu się ich używa? No i może jakieś polecacie?
|
#4810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
My dziś do 9.30 wylegiwaliśmy się w łóżku ![]() szaleństwo! Niestety pogoda do d..... leje od rana z małymi przerwami ![]() Agnszp, Powodzenia i dużo szczęścia !!! ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() Ja miałam cc, nie używałam Tantum Rosa, Octanisept do pępka. Teraz jeszcze nie wiem, może spróbuje zwykłym szarym mydłem jak któraś pisała. Odnośnie wyprawki ja na 56 muszę dokupić body na długi i krótki rękaw po 2 sztuki i 2 pajace Cytat:
Dziewczyny, kupowałyście już pościele dla maluszków ?? Ostatnio przeglądałam trochę w necie, ale jakoś nic mnie nie powaliło ![]() Kołderkę już mam, więc szukam rozmiaru 100x135. |
||||
|
|
|
#4811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wrzucam zdjęcie szafy Małej z zawartością..w szufladach są większe rozmiary i spodenki Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-05-14 o 17:11 |
||||
|
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za wszystkie odpowiedzi
widzę że F&F dominuje muszę się zatem wybrać do tesko bardzo się rozkręciłam w tych zakupach i w zasadzie to już mamy gotową wyprawkę kosmetyczno-apteczną, prawie całą ubrankową, wózek i kilka kocyków ![]() także idziemy jak burza, bo jeszcze 2 tygodnie temu miałam dla dzidziusia tylko szumisia i kilka ubranek ![]() slonko masz niedużo przekroczony wynik, w zasadzie graniczny, więc na pewno nie ma się czym martwić!! a z pościeli mam na razie 1 kocyk grubszy minky, 2 otulacze bambusowe i 1 cieńszy śpiworek. Planuję jeszcze dokupić ze dwa cienkie kocyki i grubszy śpiworek
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2016-05-14 o 17:06 |
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydają się być fajne do tego mam chyba z 7 kocyków różnej grubości ![]() Cytat:
!!
|
||
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Ja mam do odebrania u znajomej kołderkę i się nad nią mocno zastanawiam, bo naczytałam się w necie. No ale z drugiej strony wydaje mi się, że pod kocykiem będzie za zimno, w samym śpiworku też. Więc nie wiem. |
|
|
|
|
#4816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super szafa się prezentuję, niezła zawartość Własnie nie wiem czy inwestować w otulacz/ śpiworek. Moja córka dostawała w nich szału ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam dwa komplety pościeli do łóżeczka + ochraniacze, mam jedną kołderkę do łóżeczka, jeden śpiworek na zimę. Muszę kupić jeszcze prześcieradełka (planuję 2 szt.) i otulacz ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4818 |
|
Raczkowanie
|
Dzwoniłam do gin. Powiedziała mi, że ona po takim wyniku nie diagnozuje cukrzycy i że wystarczy dieta czy coś takiego. Zapytałam się czy już mam stosować dietę ,powiedział, że tak, że mam unikać słodkich owoców, napojów, jasnej mąki, jeść ciemne pieczywo i że porozmawiamy na wizycie. Trochę się pogubiłam bo niby cukrzycy nie ma a dieta ma być eh... a tak się cieszyłam, że nie będę mieć.
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się bardzo cieszę, ze mamy właściwie większość potrzebnych rzeczy. Zostało lozeczko z wyposazeniem, ale chyba wiemy już jakie i zamowimy w necie. Ubranka sa, część kosmetycznych itp tez. Wózek z fotelikiem czeka. Jesli okaże sie, ze mam bardzo sie oszczędzać lub leżeć to nie będę sie martwić odzieżowymi zakupami. Bo resztę spokojnie może kupić ktokolwiek.
|
|
|
|
#4821 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie to wygląda poukładane w szafie. ![]() Cytat:
Oo to super, że zakupy dobrze idą! Ja coś dalej nie mogę się rozkręcić. ![]() Cytat:
Hmm no to może będzie jakaś taka lekka forma diety, wydaje się nie tak źle, też bym chciała żeby podobnie się to u mnie skończyło.
|
|||
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
wkurza się, że nie będzie miała kim rządzić ale my z mężem sobie nie pozwolimy i chcemy mieszkać osobno
|
|
|
|
#4823 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będzie potrzeba to tak jak mówisz zawsze można dokupić Tantum Rosa czy Octenisept. Siostra mi mówiła że kupowała, a ani razu nie użyła i w końcu poszło do śmieci bo się przeterminowało.. Tija, baw się dobrze na urodzinach! fajna taka rodzinna impreza, pewnie bedziesz z Tosią w centrum zainteresowania, no może zaraz po babci... Cytat:
Cytat:
przestawianie, malowanie, układanie. Fajnie, nic Was nie zaskoczy w sierpniu. Planuje przy najbliższej wizycie zapytać ginekolog o suplementację wit. C. Też pękają mi naczynka i dodatkowo boję się żylaków, a mam duże predyspozycje niestety.. Choć czytałam że w ciąży z wit. C trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć. ___ Robiłam polecane tu ciasto Kinder Country. Dla mnie i Tż zdecydowanie za słodkie, ale smakuje identycznie jak ten batonik! agnszp, wszystkieeego co najlepsze z okazji Waszego wielkiego dnia!!!
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-14 o 19:04 |
|||
|
|
|
#4824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to chyba przez to,że nie czuję sie do końca bezpiecznie przez tą szyjkę.. nie chciałabym,żeby mąż to robił sam..znaczy robić i tak robi sam,ale ja jestem mózgiem całej operacji ![]() o widzisz .. o żylakach nie pomyślałam, a u mnie w rodzinie kobiety często mają ten problem..ja już wolałabym więcej leków nie przyjmować,codziennie dostaję sok wyciskany z cytrusów, dziś mąż wyjął ze spiżarni domowy sok porzeczkowy.. może coś wypłukuje teraz ta wit z organizmu? podpytaj gin... a ja jak nie zapomnę to położnej zapytam w czwartek |
||||||
|
|
|
#4825 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
polecam ![]() Do poczytania: http://www.akademiawitalnosci.pl/naj...l-askorbinowy/ i http://www.sygnaturazdrowia.pl/witam...a-slow-prawdy/ Tu macie o wit. C w ciąży: http://www.akademiawitalnosci.pl/qa-...at-witaminy-c/ (pyt. nr 7) Cytat:
I wszystkiego co najpiękniejsze na nowej drodze! ![]() Cytat:
a jak mi się już wgl nic nie chce to odrobinę wody z gotowania makaronu i doprawić, na to ew. starty ser A jak zostanie więcej to później można zapiec w piekarniku pod serem i jest w sam raz na 2gi obiad Cytat:
Widziałam że Piernik już Ci napisała o kapuście, to samo chciałam powiedzieć. Zawinąć w liście kapusty i bandaż, do tego schłodzić jakimś zimnym okładem i będzie dobrze. Ale obstawiam że siniak będzie gigantyczny i oszczędzaj się!Cytat:
Cytat:
![]() My właśnie wróciliśmy z komunii, w sumie myślałam że bardziej mnie ten dzień zmęczy a nie było tak źle dużo dobrego jedzenia, spacerek... obowiązek chrzestnej spełniony teraz można odpoczywać - pozycja horyzontalna bardzo pożądana
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-05-14 o 19:08 |
|||||||
|
|
|
#4826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
p.s. Jesteś może farmaceutką? zauważyłam że sporo porad odnośnie leków/witamin nam tu dostarczasz ![]() Miłego odpoczywanka!
|
|
#4827 |
|
Rozeznanie
|
3 kocyki kupiłam a 4 dostałam, stąd taka ilość
myślę że i tak się przydadzą ![]() Dziewczyny, ja ciągle jem... Taka mam ochotę cały czas na coś... Masakra... |
|
|
|
#4828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety w tej dziedzinie dość ciężko (szczególnie na początku) oddzielić zabobony czy gadki marketingowe od prawdy. Chcę wierzyć że nam się to udaje I tym co uda nam się dowiedzieć dzielę się z Wami. Producentów też już mamy "rozpykanych"
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ostatnio ciągle jem |
|
|
|
|
#4830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się raczej nie zdecyduję na kosmetyki nivea, będę szukała czegoś z bardziej naturalnym składem ![]() dobrze, że szyjka długa trzymaj się tam Kochana i zdawaj nam relację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przychodzą mi do głowy tylko zimne okłady...Cytat:
na ile otulaczy się zdecydowałaś? zastanawiam się czy dokupywać jakieś poza tymi dwoma które mam...Cytat:
moim zdaniem młodzi powinni mieszkać osobno, jest to wtedy najzdrowsze dla otoczenia chyba, że ktoś ma np swoje piętro, dogaduje się z rodzicami (i nie wtrącają się oni w związek) to wiadomo- każdemu wedle potrzeb ![]() Byłam dzisiaj z mężem na zakupach... byłam w ccc (dostałam smsa z rabatem -40% na wszystko, więc trzeba było skorzystać), kupiliśmy kartkę i bon podarunkowy na jutrzejszy chrzest i później spożywka... tam już miałam kryzys, nałaziłam się i teraz leżę do góry brzuchem wciągnęłam magnuma i czekamy na pizzę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Ale pech. Ta maść dobrze działa z tego co słyszałam, oby pomogła.
ale w Castoramie nie byłam 

I wszystkiego co najpiękniejsze na nowej drodze! 
na ile otulaczy się zdecydowałaś?
1.09.2012