![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Polozna powiedziala ze jak jest nagle zagrozenie dla dziecka albo matki (nieplanowane cc) to nikt nie patrzy na to czy cos jadla czy nie bo w tym momencie to nie ma znaczenia :-P
a jak zjadla i mozna spokojnie poczekac to czekaja :-D przynajmniej w moim szpitalu |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Gdzie cała reszta? Hej śpiochy! Nie spać, zwiedzać! ![]() Motylek dzięki za odpowiedź, niestety do Ikei mam daleko :/ Ktoś coś innego może zaproponować? Pytam o wieszaczki dla dzieci? Dzanet, nie wyspałaś się i teraz masz koszmary na jawie (cellulit Ci się śni) A mąż widzę podobny do mojego-też zawsze wraca po północy czyt jak mu już wysyłam adres to wraca ![]() U mnie słońce i 10st, mama mówi że takie ostre powietrze jest. Ale grunt, że nie pada ![]() Agusia współczuję tych szpitalnych pobudek ![]() A Elaine z akcją porodową powinni przyjąć Uprasowałam jednak wszystkie rzeczy (nie powiem Wam ile tego mam, ale wierzcie bije wszelkie rekordy ![]() ![]()
![]() |
#1743 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Dzień Dobry Mamusie i Brzusie
![]() Jakbyście chciały kiedyś zrobić najlepszego biszkopta to polecam: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2...zkopt.html?m=1 Właśnie robię tort dla brata na 25 urodziny ![]() ![]() Miłego dnia:-* |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Weronia ganiaj faceta, mój pomaga bo to paść można nawet jak przychodzą na kawę i ciasto
Kiara brawo za częściowo spakowaną torbę U mnie całą noc padało. Głodna jestem strasznie ale nie chce się z łóżka wstać. Masakra z tymi miejscami w szpitalu. U mnie są 2. Ja bym chciała w konkretnym ale nie wiem jak to będzie. Chodzę tam do ginekologa więc myślę że mnie nie pogonią. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Wow że jeszcze dasz radę. Ja to nie umiem robić ciast z kremami a co dopiero tortów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny,nie straszcie przepelnionymi szpitalami,bo jak mnie z mojego odesla to będę musiała płacić za szkołę rodzenia. Co prawda raz tylko byłam,bo potem od razu szpital, ale podpisałam taki swistek,że jak urodze gdzie indziej to mi przysla rachunek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Ania
|
Dzien dobry
![]() ![]() Co do odwiedzin- nie rozumiem jak ludzie moga byc tak malo pojetni. Weronia-jak masz mozliwosc to wyjdzi, poloz sie w innym pokoju i miej gosci w du... Jak oni sobie przyniosa swoje ciacho, to niech siedza sami ![]() Ania-dobrze, ze brzuch przestal bolec ![]() Zebrah- dziękuję, ze pytasz ![]() Pikpik- wspolczuje jelitowki starszaka ![]() Obys sie nie zarazila. Agusia- 5.40 no to wczesnie, faktycznie ![]() Nam tez jakos tak tetno sprawdzają, ale dokladnie nie pamietam, bo to prawie na spiocha ![]() No tak, coraz blizej porodu, to dochodzą jakies niepokojace objawy( np. sluz). Tak tak, ze względu na cisnienie. Ogolnie, lekarz mi mowil, ze to juz do porodu chce mnie w szpitalu zeby byc pod kontrola. Ale nie wiem, moze jak ustabilizuja cisnienie to mnie wypuszcza? Wolalabym juz tu zostac i wyjsc z Hania, bo tak w domi tylko sie bede znowu stresować :/ na razie nic nie wiem, jutro pewnie sie dowiem, bo przez weekend to sama wiesz jak jest z lekarzami. Narazie miałam usg, dowcipne badanie, krew i mocz. Zobaczymy co bedzie dalej ![]() Miłej niedzieli ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Radena- w razie w wez papierek, ze nie ma miejsc i Cie odsylaja-pokazesz cos takiego, to moze nie bedziesz musiala placic, bo przecież to nie Twoja wina.. ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Troche się dziwie, ze mąż widząc w jakim jesteś stanie fizycznym i psychicznym zgadza się na takie schadzki rodzinki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Położne na SR też nam tak mówiły. Poza tym jedzenie badziej może, ale nie musi zaszkodzić przy narkozie a nie znieczuleniu podawnym do kręgoslupa. Kończę jeść pyszne sniadanie bułeczka hałka z dżemem trukawkowym i kakao ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, mi się wydaję, że nie mogą was odesłać z akcją porodową do innego szpitala, co innego jak na obserwację przyjmują, ale rodzącą muszą przyjąć.
Haneczka super, że ciśnienie się unormowało, jednak leżakowanie robi swoje :-D ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Ja wstałam, zjadłam śniadanie, a tż uwija się w kuchni z obiadem, mam w planach leżakować znowu cały dzień. :-D robiąc kanapki, przypomniałam sobie, jak przez połowę ciąży miałam wstręt do jedzenia, jak na siłę nawet najmniejszy kęs musiałam w siebie wpychać, a teraz mam apetyt za troje i wszystko z lodówki narazbym zjadła :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1750 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z zaawansowana akcja porodowa raczej nie mogą odeslac... Za duza odpowiedzialność, ze kobieta urodzi potem w drodze. No ale w praktyce różnie bywa czasem.
Ja dzisiaj tez mam znajomych wieczorem na ciacho - kupę czasu ich nie widziałam i sie cieszę, ze się zobaczymy, mam juz łazienkę posprzątana, zaraz zrobię kopytka na szybki obiad dla nas tylko, ciasto wczoraj kupiłam, potem poodkurzam i podłogi pomyje ![]() A - ja bylam chora jak rodzilam. 2 tyg przed porodem sie rozchorowalam (pierwszy raz w tamtej ciąży) i nie mogłam sie wyleczyć, mimo ze antybiotyk mialam. Poród z katarem i kaszlem to zloooo, wiec dziewczyny uważajcie na siebie ! A, i dziękuję za ponowne mile przyjęcie ![]() Agusia, mega lipa z tymi szpitalami... Ja rodzilam w wojewódzkim to tez akurat byl nawal straszny... Teraz chce w Wejherowie i jak nie będzie tam miejsc to aż się boje gdzie mnie odesla... Puck, lebork ? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że my mieszkamy na poddaszu i jak jest tak gorąco na podwórku, dach nam się nagrzewa to automatycznie w domu robi się sauna ![]() Cytat:
Jak urodziłam Syna to hitem był konik morski FP, który wydawał melodyjki i światło po naciśnieciu. Naczytałam się super opinii na ten temat i kupiłam. Ale przy Bartku się nie sprawdził, w ogóle nie zwracał na tego konika uwagi. Dopiero jakos koło 1,5 roku jak znalazł gdzieś w zabawkach tego konika to zaczął się nim intresowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Też mi się wydaje, że rodzącej nie odeślą do innego szpitala ? ![]() Jak byłam ostatnio w szpitalu, na przełomie lutego i marca to był u nas w szpitalu baby boom. Miejsc nie mieli już, tyle dzieci się rodziło co dzień. Ale radzili sobie w ten sposób, że dziewczyny leżące na patologii ciąży przenosili na ginekologię a na wolne łóżka w sali patologii kładli dziewczyny po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Ja wczoraj oglądając Eurowizję prasowałam zuzkowe ciuszki , ale dałam radę tylko pół godzin ![]() Potem tak mnie zaczął krzyż boleć i brzuch, że wolałam się położyć, niż katować na siłę. Także dziś druga tura prasowania, może uda mi się skończyć ![]() A co do jedzenia podczas porodu, to ja przed wyjazdem do szpitala ok. 18:30 zjadłam normalnie kolację. na porodówkę przyjęli mnie ok. 20. Miałam w torbie jakieś owoce, batoniki, ale nic z tych rzeczy nie ruszyłam. Przydała się tylko woda do picia. Bartka urodziłam o 01:35 i jakoś nie myślałam o jedzeniu aż do rana. A na śniadanie ok. 7:30 przywiezli nam trzy kromki chleba, kawałek twarożku i małe opakowanie miodu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Rozeznanie
|
Madzia9999- 23 lata tak samo jak i ja
![]()
#1753 |
Zadomowienie
|
Ewka, ty jeszcze na pełnych obrotach :-D u mnie wczoraj mam przyszła moja podłogi pomyć, a za chwilę teściowa, też przyszła podłogi pomyć, więc się rozdzieliły, jedna na dole myła, a druga na górze, a mój mąż wniebowzięty, bo go sprzątanie ominęło :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zadomowienie
|
Ja odnośnie gości, to mogą nas odwiedzić po porodzie, nie będę się jakoś mega spinać, jak mnie zobaczą z cycem na wierzchu, w sumie to wszyscy sami swoi będą i np nie wyobrażam sobie np sytuacji, jakby teściowa, nie mogła zobaczyć maluchów od razu. Zresztą, ona przychodzi do mnie codziennie, samoobsługuję się sama, więc nie ma problemu.
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Zresztą u nas każda para rąk się przyda. Ostatnio powiedziałam ciotce tż, żeby nie czekała na każdorazowe zaproszenie, tylko żeby przychodziła o każdej porze, wogóle mamy super kontakt i zrzyte jesteśmy. Ostatnio jak była u mnie, ja leżakowałam, a ona mi gary pomyła, u na wszyscy wiedzą, że jestesmy po in vitro i chuchają i dmuchają na nas :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Konto usunięte
|
Witam się w niedzielny poranek!
Wcześniej u mnie świeciło słońce i już myślałam że się gdzieś wybierzemy ale teraz już pełno chmur... Ewka cześć! Dawno Cię nie było. Pisz jak tylko znajdziesz chwilkę. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60388701]Mąż wrócił o 3.30 ![]() [/QUOTE] No wiesz, jakby nie patrzeć 3:30 to w końcu po północy ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale z Ciebie super siostra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo rodzina męża jest spora,a wszędzie piszą, żeby dziecka zaraz po porodzie nie brały obce osoby na ręce i przekazywały sobie jak piłkę, a oni tak robią, jeśli moim dzieciom nie będzie się to podobać to nie będę zachwycona.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-05-15 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
My przy pierwszym nikogo nie chcieliśmy na początku i nikt do nas nie przychodził. Nawet mój mąż prasował ubranka bo nie chcial by jego matka przyszła.
Inna para kaloszy jest przy bliźniakach. Teraz moja mama pomagała bratowej. Ona z dzieckiem 2msc, mąż w niemczech, a 7letnia córka ma tonę zajęć pozalekcyjnych. Mają teraz egzemplarz wiecznie płaczący więc pomoc bardzo się przydaje. Mi teraz teściowa też dużo pomaga i pozwalam jej na to. Też nie lubię jak ktoś mi coś przestawia. Staram się wtedy komentować jak nikogo nie ma ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- A jeszcze co do modnych rzeczy to ja byłam i jestem anty. Kupiłam tylko rzeczy najpotrzebniejsze. Dużo dostaliśmy na chrzciny. Np dostaliśmy nocnik FP grający. Dla mnie porażka. Służy tylko jako podnóżek bo Piotrek woli robić do najzwyklejszego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego i spokojnego dnia Kochana ![]() Cytat:
![]() TZ się czuj jak pączęk w maśle tyle kobit wookoł pracy z pracy jak król zeby odpocząć ![]() Cytat:
![]() Najwtżej jak za bardzo będzie się wtracać do szybciej ją do domu odeśle ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesli wiesz, ze Ci pomoże i dobrze doradzi to suuper! D
![]() |
#1762 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Rozeznanie
|
Witam w niedziele, no i w 9 miesiacu
![]() Ja nie bede miala problemu z goscmi po porodzie, poza znajonymi nikogo tu nie mamy wiec luz. Mieszkamy z siostra meza, wiec pomoc bede miala w razie W. A jak za duzo ludzi bedzue w domu, to zabiore dziecko i pojde do naszego pokoju i tyle ![]() Robicie mi smaka z tymi ciastami i tortami. Zjadlabym cos dobrego ![]()
#1765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc doskonale Cię rozumiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1766 |
Zadomowienie
|
U mnie mi teściowa wczoraj powiedziała, że myje po swojemu, ja jej żeby najpierw odkurzyła, a potem mop, a ona nie, bo po co odkurzać. I po myciu stwierdziła, że masakra z tą moją podłogą, pelno kapslowej sierści, a podłoga chropowata, wszystko zostawało, namachała się nieźle, chyba 40 min sprzątała, a wystarczyło tylko wczesniej odkurzyć, powiedziała, że już będzie mnie słuchać :-D . Ja też lubię mieć wszystko po swojemu zrobione, ale teraz to już mi wszystko jedno, grunt że dom ogarnięty :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas od piesełka na szczęście tylko białe igiełki i to głównie na ciemnych ciuchach wiadać także luuz ![]()
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
Ja nie znoszę, jak ktoś tyka moich rzeczy itd, ale z drugiej strony fajnie macie dziewczyny z ta pomocą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Weronia ja myślę, że spokojnie możesz leżeć sobie w drugim pokoju jak się goście pojawią. Ja bym tak zrobiła żeby im było głupio, że mimo Twojego stanu wprosili się na urodziny dorosłego faceta... Co do przyjęcia do szpitala to ja myślę, że poród "w trakcie" muszą przyjąć. Jeśli chodzi o gości po porodzie to pewnie u mnie się nie obejdzie bo siostry mieszkają obok a teściowa kilka kilometrów dalej. Ale wiem, że to będzie tak tylko na 5minut zobavzą dzidzię i sobie pójdą.
#1770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast Ci pomóc to masz jeszcze po nie wiecej roboty. Kobita nie widzi, ze Zuzia mała absorbująca a Ty w zaawansowanej ciaży ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.