Shih Tzu - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-10, 09:05   #391
Gonia
Zakorzenienie

Dot.: Shih Tzu

Mój piesek od razu siusuiał na szmatke lub gazetkę.... chyba już go tego nauczyli w hodowli.... potem przez 2tygodnie ciągle biegałam z nią na trawkę i bardzo szybko zrozumiała, że trzeba siusuiać na trawce a nie na gazetce w domku.....
Mądra sunia

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 17:38   #392
ALYNKAAA
Raczkowanie

A ja siem pochwale
moja sunia juz ma 3,5 miesiaca<prawei> i siem zmienila i oto jej zdiatka

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a806043a7.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ccc988260.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...31189413c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c1413ff93.html

a tu z moja mama

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2f4818bc5.html

i jak urosla cooo
moja mama zrobila Tośce golfik i wlasni tak siem przyszykowalysmy do 1szego spacerku

a co do siusiania Gizmusia to napewno sie nauczy!!!!bede 3mala kciuki
ALYNKAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 14:50   #393
denima123
Raczkowanie

jejciu twoja tosława jest ślicznusia w golfiku też pięknie wygląda a nie przeszkadza jej to odrazu w nim normalnie chodziła??

Dziś pierwszy raz gizmo musiał zostać na 7h sam w domciu był do tego przyzwyczajany i żadnych sensacji nie robi ale jak wróciłam z pracy cieszył sie przez około 30min poczym usiadł na gazecie i sie wysiusiał cieszyłam się jak głupia zdaję sobie sprawę że następne siusiu moze zrobić na dywanie ale tak go chwaliłam tak go głaskałam nagrodę mu dałam i mam nadzieje ze tak już pozostanie

To pewnie dlatego ze trzymaliście kciuki dziękuje
denima123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 18:52   #394
ALYNKAAA
Raczkowanie

woooooow!!!!!!!!!!!!:jupi :gratulacje dla gizmusiaoby tak dalej!!!!!!!!:ehe m:

a co do golfika tosi to powiem ci ze nie bylo wiekszego problemu napoczatku proboala go sciagnac ale zaczelam ja zajmowac zabawkami i zapomiala o tym przyponiala sobie dopiero przy sciaganiu
myslalam ze bedzie gorzej ale nie....dobrze jest uczyc od maluszka takich rzeczy

dawajcie zdiatka swoich pieskow ja tak lubie je ogldac
Stary 2007-12-12, 14:13   #395
Karola3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ALYNKAAA Pokaż wiadomość
woooooow!!!!!!!!!!!!:jupi :gratulacje dla gizmusiaoby tak dalej!!!!!!!!:ehe m:

a co do golfika tosi to powiem ci ze nie bylo wiekszego problemu napoczatku proboala go sciagnac ale zaczelam ja zajmowac zabawkami i zapomiala o tym przyponiala sobie dopiero przy sciaganiu
myslalam ze bedzie gorzej ale nie....dobrze jest uczyc od maluszka takich rzeczy

dawajcie zdiatka swoich pieskow ja tak lubie je ogldac
Ja też uwielbiam oglądać zdjonka!!!!!!!:jupi : plisss wklejcie jakieś hehehhe
Karola3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:18   #396
JOLKA15
Przyczajenie

witam,
jestem posiadaczka kochanej suni shih tzu, ma obecnie 6m-c, uwielbia brykac po sniegu, spac w lozku, a takze kapiele w wannie,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 200.jpg (100,3 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 188.jpg (102,8 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 191.jpg (98,8 KB, 127 załadowań)
JOLKA15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:09   #397
MalaCzarnaXS
Raczkowanie

GG do MalaCzarnaXS

Jolka15 witam w naszym wątku
Twój pies jest po prostu uroczy
MalaCzarnaXS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 14:26   #398
evelinest
Raczkowanie

Witam,
W sumie to mam mojego Rokusia juz prawie 2 lata Ale jakoś wcześniej dawałam sobie radę sama. Ostatnio jednak ( jest to chyba wpływ pogody ciagle mokro i brzydko) nie mogę sobie poradzić z kołtuniącymi się pachwinkami oraz łapkami Mam zamiar zakupić cały zestaw do pielęgnacji. Pomóżcie mi czy to dobry wybór, bo do końca zimy nie będę miała shih-tzu tylko jakąś sfilcowaną kuleczke:P Wybrałam odżywkę Bio-groom SILK, Preparat do rozczesywania Antyfilc firmy Trixie, oczywiscie Filcaka i zastanawiam się jeszcze nad olejkiem norkowym, ale on podobno bardzo śmierdzi i pieski źle na neigo reaguja
evelinest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 15:59   #399
Karola3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JOLKA15 Pokaż wiadomość
witam,
jestem posiadaczka kochanej suni shih tzu, ma obecnie 6m-c, uwielbia brykac po sniegu, spac w lozku, a takze kapiele w wannie,
Slicznaa jest twoja sunia słodkaa
Stary 2007-12-14, 16:01   #400
Karola3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evelinest Pokaż wiadomość
Witam,
W sumie to mam mojego Rokusia juz prawie 2 lata Ale jakoś wcześniej dawałam sobie radę sama. Ostatnio jednak ( jest to chyba wpływ pogody ciagle mokro i brzydko) nie mogę sobie poradzić z kołtuniącymi się pachwinkami oraz łapkami Mam zamiar zakupić cały zestaw do pielęgnacji. Pomóżcie mi czy to dobry wybór, bo do końca zimy nie będę miała shih-tzu tylko jakąś sfilcowaną kuleczke:P Wybrałam odżywkę Bio-groom SILK, Preparat do rozczesywania Antyfilc firmy Trixie, oczywiscie Filcaka i zastanawiam się jeszcze nad olejkiem norkowym, ale on podobno bardzo śmierdzi i pieski źle na neigo reaguja
Wklejj jakieś fociee swojego Rokusiaa
Stary 2007-12-14, 16:41   #401
MalaCzarnaXS
Raczkowanie

GG do MalaCzarnaXS

evelinest ja nigdy nie inwestowałam w tego typu preparaty. Mój pies jest ostrzyżony dość krótko (jak na Shih Tzu oczywiście) i przy regularnym czesaniu nie ma żadnych problemów ze skołtunioną sierścią.
Stary 2007-12-14, 18:05   #402
evelinest
Raczkowanie

Karola3 wkleję coś jak tylko odzyskam swojego kompa, bo narazie do niczego się nie nadaje:P
MałaCzarnaXS Moja psinka też jest dosyć krótko obcięta (przynajmniej na tłowiu, bo pyszczek zawsze zostawiam dłuższy), ale ma z tego co zauważyłam ten rodzaj sierści, który ma największą skłonność do filcowania tzn. bardzo miekki włos. Do tego biega jak burek podwórkowy po łąkach, trawach, śniegach itp byleby bardziej sie ubrudzić. Czeszę go co 2-3 dni bo na tyle mi czas pozwala i nie stosuję żadnych odżywek ani nic w tym stylu. Ma tylko dość zwykły szamponik http://www.allegro.pl/item281331731_..._norkowym.html. Teraz jednak to zdecydowanie za mało Już sama nie wiem co mam robic i co zakupić:P
Stary 2007-12-14, 18:23   #403
denima123
Raczkowanie

POMOCYYYYYYYY!!!!!!!Mój pies to mały terrorysta gryzie wszystko co jest w zasiegu jego zębów nawet normalnie po podłodze nie można chodzić bo gryzie stopy i to z dnia na dzień coraz mocniej czy wwasze pieski tez tak mialy?? i co mam zrobić żeby tego nie robił
Stary 2007-12-14, 18:26   #404
JOLKA15
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Shih Tzu

dzieki Mala czarna xs, wlasnie czytalam twoj post, powiedz mi prosze ile taka usluga kosztuje{ sciecie wlosow shih tzu}bo ja juz nie wyrabiam z tym kapaniem po kazdej wizycie na spacerze a szczegolnie zima gdy przychodzi moja Funia cala oblepiona w kulkach, no i te czesanie koltunow
Stary 2007-12-14, 18:54   #405
evelinest
Raczkowanie

Ja płacę w Kielcach 45 zł za obcięcie i 15 za kąpanie. Czasami troche wiecej jak fryzjerka nie daje sobie rady z jakimś kołtunkiem:P Obcinam go co poł roku i za ten czas włoski mu odrastają tak prawie z 10 cm.
JOLKA15 mój piesek tylko raz zabierał się za pogryzienie biurka ale zotsało to zauważone zwrociłam mu uwagę i od tej pory poza kapciami, czasem skarpetkami na czyiś nogach juz nic wiecej nie gryzie Jak był malutki to zjadał wszystko co tylko napaotkał na podłodze: paprochy, jakieś kawałki dorobne czegokolwiek, ale wyrósł z tego.
Stary 2007-12-14, 19:03   #406
JOLKA15
Przyczajenie

moja Funia na szczescie nic nie niszczyla, ale za to wcina wszystko co znajdzie na podlodze- maly odkurzacz,
Stary 2007-12-14, 20:36   #407
MalaCzarnaXS
Raczkowanie

GG do MalaCzarnaXS

A ja za obcięcie i kąpanie płacę 50zł. Czasem jak się zrobi jakiś malutki kołtunek, którego nie da się rozczesać to sama delikatnie wycinam, ale na szczęście nie zdarza się to często, bo mój Tofik jakoś się mocno nie "kołtuni"
Stary 2007-12-14, 23:29   #408
evelinest
Raczkowanie

Karola3 wklejam parę fotek Mam ich troche i ciężko mi wybrać bo wszystkie są jak dla mnie warte wklejenia Na pierwszych dwóch Rokuś jest maluśki, kolejne dwa to jak został obcięty przez fryzjerke, która mnie niestety źle zrozumiała (nawiasem mówiąc tak jakoś śmiesznie wyglądał, że nawet się wszystkim spodobała ta fryzurka,chociaż jemu chyba nie bardzo to odpowiadało na początku). Na piątym ładnie prosi o smakołyka. Kolejne dwa to przygoda ze śniegiem oraz mój mały żeglarz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG0374.JPG (86,0 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG0398.JPG (101,0 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100031p.JPG (38,2 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8290008.JPG (37,5 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PB270040.JPG (45,9 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT2423.JPG (63,8 KB, 101 załadowań)
Stary 2007-12-14, 23:33   #409
evelinest
Raczkowanie

oj:P jedno zdjęcie mi się zawieruszyło. Jedno z tych na których jest zaraz po obcięciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2050063.JPG (42,4 KB, 84 załadowań)
Stary 2007-12-15, 08:30   #410
Ishka
Zadomowienie

Witam wszystkich jestem tu nowa również posiadam sunie tej rasy. 30 grudnia skończy 4 miesiace. NIestety ostatnio tez mi sie troszke pokołtuniła i kupiłam olejek norkowy i od razu wywaliłam;/ strasznie śmierdzi i uwazam ze o 1000 razy lepsza jest dobra odżywka rozcieńczona z woda. Kołtuniki szybko da sie wyczesac jak wczesniej sie spryska i namoczy włoski

Ja również mam problem. Mianowicie... Gdy przywiozłam mała karmiłam ja ryżem mieskiem z kurczaka po jakis 2 tygodniach zaczeła sie drapac po brzuszku pyszczku i zaczeła lizać łapki...byłam u weta powiedział ze to moze byc skaza białkowa ;( teraz je suchy pokarm Eukanuba bo w royalu zauwazylam w skladnikach ze sa podroby...na Eukanubie jest juz tydzien i troche drapanie ustało natomiast nie do konca nie wiem co mam robic z tym moze któraś z Was też miała podobny problem??? Prosze o jakies wskazówki bede bardzo wdzięczna. Pozdrawiam gorąco Aha i jeszcze jedno pytanko Czy piesek z któreś z Was też tak czesto chorował na uszka??
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-15, 08:48   #411
Ishka
Zadomowienie

Piekny piesio z tego Rokusia ciekawe kiedy moja Szyszka bedzie miała takie długie włoski
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-15, 10:50   #412
ALYNKAAA
Raczkowanie

czesc laseczki

kurcze ale siem rozpisalysscie normalne watek odzylaz milo sie czyta

a te fotki mmmmmmmmmmmmmm wkoncu siem doczekalysmy z Karola3 sliczne psiaczki

mam pytanko do Ishka masz moze fotki swojej niuni??? i ile wazy twoja suncia???
(chyba wszystkich sie juz o to pytalam)

denima123
- co do gryzienia to ja slyszalam 2teroje a nawet 3 tylko jedna nie humanitarna wiec nie bede o niej pisac
a pozostale dwie to takie
ze kupic mnustwo gryzakow dla szczeniaka takich z np suszonego mieska i dawac mu to do gryznieja jak atakuje nie wiem czy to dziala ale gdzies tak wyczytalam ze niby dziala...
a droga to moja metoda tzw preswazyjna a wiec za kazdym razem kiedy Toska mnie podgryzala to takim grubszym glosem mowilam "be!!" albo "ała!!" <------szybko zrozumiala ze tedy trzeba poscic....
teraz jak widze ze leci zeby mnie capnac w noge to zawsze mowie "be!" zanim ugryzie i nawet juz nie lapie tylko staje przed nogami i sie patrzy,no nie wiem moze cos ci te rady pomaga...

aaaa a co do gryzneinia innych rzeczy to zauwazylam ze jak Toska ma duoz roznuch gryzakow typu ucho swinskie sparzone(wedzonych jeszcze nie moze) jakies kosteczki z szuszonego miesa (chyba) i takie patyczki raz dostala z peeddigree takie dla szczeniakow na ząbki gryzaki to wtedy nie gryzie innych rzeczy dostaje gryzaka i na nim sie wyzywa.....no i na pluszakach ooo taaak

Stary 2007-12-15, 10:55   #413
ALYNKAAA
Raczkowanie

denima123- mialam siem sptac jeszcze o siuisnie Gizmusia..jak mu idzie????trafia wkoncu w gazetke???

wczoraj postanowilam polozyc dywan w pokoju i bylam bardzo dumna gdy Toska nie nasikala na dywan tylko trafiala na gazete
ps. zaczelysmy powoli wychodzenie na dwór ale zabawa jest o jeeej
Stary 2007-12-15, 18:25   #414
denima123
Raczkowanie

Gizmuś nauczył się siusiać na gazetke chociaż jeszcze mu się zdaży na wykładzine heh my sobie kupiliśmy wykładzine tydzień przed psem ale nie jest tak źle ale kupke caly czas robi na dywan jeszcze się nie zdażyło zeby na gazetke zrobił. ale jak tylko zrobi na gazetke odrazu dostaje nagrode czasami potrafi siusiuać co 15 minut wymuszać ze tak powiem aby tylko dostać nagrode

A oto jego parę zdjęć jego ulubioną zabawką okazał się smoczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (21,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05122007113.jpg (49,4 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ']'[;[;[l;.jpg (20,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06122007134.jpg (36,5 KB, 61 załadowań)
Stary 2007-12-15, 19:47   #415
evelinest
Raczkowanie

Talking Dot.: Shih Tzu

Jak patrze na zdjęcia Gizmusia to widze normlanie odbicie mojego Rokuśka jak był malutki:P Ładna psinka z niego wyrośnie
Stary 2007-12-15, 19:58   #416
Karola3
Raczkowanie

NOOO NAPRAWDĘ SIĘ ROZPISAŁYŚCIE,HEHE SIĘ NACZYTAŁAM Evelinest slicznee fociee twojegoo pieseczka Denima123 gizmus chyba juz troszkę podrósł....bo ajkis taki wiekszy ciutke sie wydaje hehehhe ...extraa focie
Stary 2007-12-16, 10:21   #417
aferaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez evelinest Pokaż wiadomość
Witam,
Olej- ok, ale np. Vita Oil z BioGroom, a nie norkowy, z którym trzeba uważać (raczej może wysuszyć niż poprawić sytuację. Szczególnie na taki miękki włos nie powinno się dawać oleju norkowego).
Silk z BioGrooma jest ok, ale lepszy może w tym wypadku będzie Super Cream (też z BG) rozcieńczany w ciepłej wodzie.
Do kołtunów są różne specjalne kosmetyki, np. WOW! Detangler z Laser Lites - ale ciężko go dostać i jest dość drogi.
Mogą też być odżywki z Summerwinds.
Przede wszystkim to trzeba włos odżywiać, nawilżać i rozczesywać od samej skóry

Dodaję trochę fot ze swoich zbiorów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (114,7 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (120,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (117,6 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (40,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (63,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (42,6 KB, 58 załadowań)
aferaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-16, 10:33   #418
aferaa
BAN stały

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (41,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (64,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (84,2 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (66,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (69,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (52,6 KB, 63 załadowań)
aferaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-16, 11:14   #419
JOLKA15
Przyczajenie

mam pytanko,
jutro wybieram sie z moja sunia do fryzjera,chce ja sciac na krotko,
powiedzcie mi czy musi miec kubraczek na zime i jaki kupujecie rozmiar dla swoich psiakow
Stary 2007-12-16, 12:44   #420
evelinest
Raczkowanie

Dzięki aferaa właściwie zakupiłam już Trixie spray do rozczesywania i filcaka. Natomiast co do odżywki to nie mogłam się sama zdecydować. Wczoraj zastosowałam swoją z jedwiabiem i nawet jakoś troche tych kołtunków rozczesałam, ale po spacerku znów widzę, że robi się to samo Tak myślę, że ma rzeczywiście przesuszone te włoski i to chyba dlatego tak się filcują. Zakupię jakaś dobrą odżyweczkę przynajmniej na początek żeby go doprowadzić do normalnego stanu a potem się bedę zastanawiać co dalej:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości