|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
ctrl alt delete
|
Dot.: Co założyć na wesele? - wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
ctrl alt delete
|
Dot.: Którą na wesele?
Na pogrzeb do tej pory przecież idzie się na czarno, albo przynajmniej w jakimś ciemnym stonowanym kolorze. Czerwona mini jest tam bardzo nie na miejscu. Tak samo biała sukienka jest nie na miejscu na cudzym weselu. Naprawdę nie widzę, na czym polega problem? Przecież to bardzo prosty i niewymagający dress code.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Konto usunięte
|
Czym innym byłyby dresy na rozmowę rekrutacyjną a czym innym biała, ale zwykła sukienka na ślub. Chyba widać różnicę? Zresztą ja mam swoje zdanie na ten temat i napisałam co myślę, nie mam ochoty na głupie przegadywanie.
Edytowane przez 201702092106 Czas edycji: 2016-05-16 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Ale zgadzam sie, że tu nie ma nad czym dyskutować - jak ktoś tęgo nie rozumie, to cóż, taki stan umysłu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Konto usunięte
|
Przeżywacie więcej niż to warte, a co do ,,stanu umysłu" się nie odniosę, bo nie dyskutuję z osobami o niskiej kulturze osobistej. Każdy może mieć swoje zdanie i po to powstają dane tematy, żeby dyskutować w kulturalny sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Widzisz drobną sprzeczność? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
Trafiłam tu chyba w kiepskim momencie
![]() Jak myslicie, czy czerwona sukienka maxi pasowałaby na wesele? Najbardziej mi się marzy taka z szyfonu i z głębokim dekoltem V na plecach z koronki (chociaż z przodu raczej zabudowana). Obawiam się, że może wyjść zbyt balowo i poważnie (biorąc tez pod uwagę, że mam 21 lat i nie wyglądam na swój wiek) ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
sukienki maxi z szyfonu nie muszą być bardzo balowe.
pokaż konkretną kreację, którą rozważasz, bo nie ma co gdybać
![]() |
#1271 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
Raczkowanie
|
Nie mam konkretnej do pokazania, bo planuję ją szyc u krawcowej ale góra mniej więcej taka (tylko czerwona):
![]() no i doł w tym samym kolorze, dośc dużo materiału, z rozcięciem na nogę, z szyfonu (nie tiulu jak na zdj) ;d wydaje mi się, że taka w wersji czerwonej może być własnie mocno balowa, ale gdyby bya błętkina może byłoby juz lepiej? ew. jakas pudrowa... Edytowane przez zool7 Czas edycji: 2016-05-17 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Nie rób tego, wygląda jak twisted Sleeping Beauty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
góra sukienki jest bardzo ładna, zmieniłabym dół na krótszy i mnij tiulowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
@zool7
o matko, nie idź tą drogą. prawdę powiedziawszy na hasło czerwona, szyfonowa sukienka pomysłałam o kreacji w typie tej ze zdjęcia poniżej - coś pomiędzy koktailową a wieczorową (bardzo lekka, zwiewna, nasuwająca skojarzenie z letnią elegancką imprezą na powietrzu). sugestia z twojego zdjęcia nie podoba się estetycznie (moim zdaniem nawet niebezpiecznie zbliża się do kiczu - "jestem flagą polski... hejooo"), robi masakrę z figurą (ten dół wygląda okrutnie ciężko) i w dodatku przywodzi na myśl wrażenie, że jej posiadaczka bardzo chciałaby być na te konkretnej okazji panną młodą, ale w sumie to nie jej ślub, więc sukienkę sobie strzeli nieco dla odróżnienia. nie, nie nie (może obroniłoby się w wydaniu krótkim, baaaa - z pewnością byłoby lepiej, ale ja mam przed oczami dalej: "polska biało czerwoni...") ![]()
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2016-05-18 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Też myślałam bardziej o czymś takim:
https://www.google.pl/search?q=kasia...c7nte6UOEBM%3A Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2016-05-18 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
zool7,
nie, nie nie! Przedstawiona przez Ciebie sukienka, moim skromnym zdaniem, nie nadaje się NIGDZIE ![]() Ta pokazana przez panią_smith jest zdecydowanie lepsza, chociaż wg mnie i tak jest zbyt strojna... Nie wiem dlaczego, ale większość długich sukienek ubieranych na wesela przez gości, kojarzy mi się zbyt pompatycznie, no ale to tylko moje skojarzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Ta fioletowa (Kasi Tusk) przepiękna i na pewno nie oklepana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Raczkowanie
|
hehe ale Dziewczyny...
![]() no i ten czerwony tez nie taki klasyczny krwisty tylko ciemniejszy (mniej 'tandetny') ale dzięki za odpowiedzi, wiem czego na pewno nie zakładać jakby przyszło mi to kiedyś do głowy, bo widzę, że sukienka aż odpycha ![]() dla łatwiejszego wyobrażenia - coś bardziej w tym stylu, chociaż też jest moim zdaniem przesadzona (przede wszytkim góra). To taka jak ta różowa poniżej ale np. błękitna pastelowa - lepiej? Edytowane przez zool7 Czas edycji: 2016-05-19 o 00:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
obawiam się że nawet szyfonowy lejący dół nie uratowałby poprzedniej. gorset mocno powiększa górę, warstwowa koronka jeszcze dokłada swoje. chyba niczym by mnie nie zainspirowała
1 moim zdaniem zbyt balowa jak na ślub (chociaż my akurat robimy wesele-sylwestrowe, więc w takich okolicznościach myślę, że by się sprawdziła), 2- jak najbardziej, choć przy tego typu kieckach trzeba mocno uważac na wszystkie dekolty, rozcięcia itd. łatwo o mega tandetę i goliznę
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2016-05-19 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 |
Raczkowanie
|
Ok, dzięki za pomocne opinie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Przyczajenie
|
Rozpaczliwie potrzebuję pomocy... Niedługo wybieram się na wesele, kupiłam sukienkę i... to by było na tyle. Nie mam kompletnie pomysłu na buty, torebkę, bolerko. Tak, bolerko: należę do pełniejszych, niższych kobiet i wszystkie żakiety sięgające poniżej talii sprawiają, że wyglądam na jeszcze 'większą'. Może Wy jesteście mi w stanie pomóc w doborze stylu, kolorystyki, etc.
Link do sukienki: http://www.mohito.com/pl/pl/ot084-ml...atterned-dress Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
bolerko to króciutki żakiet zakrywający jedynie ramiona, czasem również biust - zdecydowanie nie. moim zdaniem każdy, nawet największy chuderlak, wygląda w tym, jakby próbował sie wbić w ciuch młodszej siostry. im większy biust/brzuszek, tym zazwyczaj bardziej komiczny efekt
żakiety czyli dłuższe taliowane marynarki z każdą sukienką wyglądają po prostu głupio, bez względu na figurę, bo robią się "schodki" - jedną długość ma sukienka, drugą żakiet. dlatego do sukienek, zwłaszcza rozkloszowanych i taliowanych, zawsze najlepszym rozwiązaniem będzie lekki płaszczyk (sukienka tuba obroni się z pudełkową marynarką, choć istnieje ryzyko, że wyjdzie biurowo. z taliowaną marynarką nie ma szans żeby nie wyszło biurowo). żeby odwrócić uwagę od szerszych bioder czy większego biustu - prosty, rozpięty tak, że tworzy pionową linię. brak taliowania moim zdaniem wcale nie dodaje kilogramów czy krągłości. ta sukienka jest tak jasna i delikatna, że masz2 wyjścia - iść w nude i wtedy będziesz cała przezroczysta (nie mówię, że to źle, to zależy od typu urodowego) albo postawić akcent na jakiś dodatek, np/ granatową torebkę czy ten rzeczony płaszczyk
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Którą na wesele?
Wesele na swiezym powietrzu w wakacje. Myslicie ze sie nada? U mnie sukienka nie jest do samej ziemi, przy 8cm szpilkach widać ich czubki, ale to lepiej bo będzie do tańczenia się nadawać. Do tego planuje spiac wlosy w koka, czerwona szminka i czerwona kopertowka. Wciaz tylko nie wiem czy brać maline, czerwień czy bordo.
Edytowane przez LadyChatterbox Czas edycji: 2016-05-20 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
Zaraz wesele!! Jaka fryzura, dodatki do limonkowej sukienki?
Hej. Niedługo mam wesele. Właściwie wszystko już mam tylko brak koncepcji na fryzure a to w sumie najważniejsze jak dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fioletowa Tuskowej świetna ![]() Cytat:
Co do fryzury polecam moja ukochana. Masz długie włosy,wiec poproś fryzjerke o zrobienie z boku 2 małych warkoczyki dobierancow z obu stron. A reszta puszczają Luzem. Takie pół rozpuszczone włosy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | |
mOLDerator
|
Dot.: Zaraz wesele!! Jaka fryzura, dodatki do limonkowej sukienki?
Cytat:
Fryzura- przy długich włosach podobają mi się fantazyjnie upięte dobierańce, kłoski, są bardzo dziewczęce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam drogie koleżanki!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Strój na wesele i buty Cosmoparis
Nie miałam takich butów, więc nie wypowiem się, czy warto je kupić (ale są śliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Przyczajenie
|
Dot.: Strój na wesele i buty Cosmoparis
Jestem bladziutka i Bóg tak dał, że w ogóle się nie opalam, nawet jakbym chciała.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.