W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIORCZY - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-16, 14:22   #1261
cranberry juice
ctrl alt delete

Dot.: Co założyć na wesele? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez ToniaZhivago Pokaż wiadomość
Ja ubrałabym białą, przecież krój sukienki, którą zaprezentowałaś w żaden sposób nie kojarzy się z suknią ślubną - faux pas nie będzie.
Będzie. Faux pas jest samo ubranie sie na biało na cudzy ślub. Krój sukienki nie ma znaczenia.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-16, 14:33   #1262
201702092106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Będzie. Faux pas jest samo ubranie sie na biało na cudzy ślub. Krój sukienki nie ma znaczenia.
Ja tak nie uważam, według mnie od kroju dużo zależy, ale rozumiem, że ludzie mają różne dziwne przekonania, kiedyś np. po pogrzebie się chodziło rok w czarnym.
201702092106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-16, 15:02   #1263
cranberry juice
ctrl alt delete

Dot.: Którą na wesele?

Na pogrzeb do tej pory przecież idzie się na czarno, albo przynajmniej w jakimś ciemnym stonowanym kolorze. Czerwona mini jest tam bardzo nie na miejscu. Tak samo biała sukienka jest nie na miejscu na cudzym weselu. Naprawdę nie widzę, na czym polega problem? Przecież to bardzo prosty i niewymagający dress code.
Stary 2016-05-16, 18:50   #1264
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Ja ubrałabym białą, przecież krój sukienki, którą zaprezentowałaś w żaden sposób nie kojarzy się z suknią ślubną - faux pas nie będzie.
Co innego gdyby to była taliowana suknia do kostek czy jakieś strojne koronki, ale zwykła biała sukienka? Osobiście też myślę nad podobną na wesele kuzyna
A dresy założysz na rozmowę rekrutacyjną...?
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-16, 20:26   #1265
201702092106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez victorion Pokaż wiadomość
A dresy założysz na rozmowę rekrutacyjną...?
Czym innym byłyby dresy na rozmowę rekrutacyjną a czym innym biała, ale zwykła sukienka na ślub. Chyba widać różnicę? Zresztą ja mam swoje zdanie na ten temat i napisałam co myślę, nie mam ochoty na głupie przegadywanie.

Edytowane przez 201702092106
Czas edycji: 2016-05-16 o 20:27
Stary 2016-05-16, 20:37   #1266
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Czym innym byłyby dresy na rozmowę rekrutacyjną a czym innym biała, ale zwykła sukienka na ślub. Chyba widać różnicę? Zresztą ja mam swoje zdanie na ten temat i napisałam co myślę, nie mam ochoty na głupie przegadywanie.
Byłyby dokładnie tym samym - strojem niedobranym do okazji, niezgodnym z "normami" znanymi pod tym magicznym terminem "dress code"
Ale zgadzam sie, że tu nie ma nad czym dyskutować - jak ktoś tęgo nie rozumie, to cóż, taki stan umysłu.
Stary 2016-05-16, 20:54   #1267
201702092106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Byłyby dokładnie tym samym - strojem niedobranym do okazji, niezgodnym z "normami" znanymi pod tym magicznym terminem "dress code"
Ale zgadzam sie, że tu nie ma nad czym dyskutować - jak ktoś tęgo nie rozumie, to cóż, taki stan umysłu.
Przeżywacie więcej niż to warte, a co do ,,stanu umysłu" się nie odniosę, bo nie dyskutuję z osobami o niskiej kulturze osobistej. Każdy może mieć swoje zdanie i po to powstają dane tematy, żeby dyskutować w kulturalny sposób.
Stary 2016-05-16, 21:06   #1268
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Przeżywacie więcej niż to warte, a co do ,,stanu umysłu" się nie odniosę, bo nie dyskutuję z osobami o niskiej kulturze osobistej. Każdy może mieć swoje zdanie i po to powstają dane tematy, żeby dyskutować w kulturalny sposób.
Czyli sugerujesz ubieranie białej sukienki na wesele (co jest totalnym brakiem kultury wobec bliskich osób) i w tym samym wątku wycierasz sobie twarz kulturą osobistą?
Widzisz drobną sprzeczność?
Stary 2016-05-16, 22:38   #1269
zool7
Raczkowanie

Trafiłam tu chyba w kiepskim momencie

Jak myslicie, czy czerwona sukienka maxi pasowałaby na wesele? Najbardziej mi się marzy taka z szyfonu i z głębokim dekoltem V na plecach z koronki (chociaż z przodu raczej zabudowana). Obawiam się, że może wyjść zbyt balowo i poważnie (biorąc tez pod uwagę, że mam 21 lat i nie wyglądam na swój wiek) ;(
zool7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-16, 23:17   #1270
pani_smith
Zakorzenienie

sukienki maxi z szyfonu nie muszą być bardzo balowe.
pokaż konkretną kreację, którą rozważasz, bo nie ma co gdybać

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-17, 06:08   #1271
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zool7 Pokaż wiadomość

Jak myslicie, czy czerwona sukienka maxi pasowałaby na wesele? Najbardziej mi się marzy taka z szyfonu i z głębokim dekoltem V na plecach z koronki (chociaż z przodu raczej zabudowana). Obawiam się, że może wyjść zbyt balowo i poważnie (biorąc tez pod uwagę, że mam 21 lat i nie wyglądam na swój wiek) ;(
Większość jakich widziałam z szyfonu było delikatnych i nadawało się, ale pokaż... lubię patrzeć na ładne sukienki
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 23:03   #1272
zool7
Raczkowanie

Nie mam konkretnej do pokazania, bo planuję ją szyc u krawcowej ale góra mniej więcej taka (tylko czerwona):

no i doł w tym samym kolorze, dośc dużo materiału, z rozcięciem na nogę, z szyfonu (nie tiulu jak na zdj) ;d wydaje mi się, że taka w wersji czerwonej może być własnie mocno balowa, ale gdyby bya błętkina może byłoby juz lepiej? ew. jakas pudrowa...

Edytowane przez zool7
Czas edycji: 2016-05-17 o 23:04
Stary 2016-05-17, 23:08   #1273
Rilla82
Zakorzenienie

Nie rób tego, wygląda jak twisted Sleeping Beauty
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 08:07   #1274
Sybil_
Zakorzenienie

góra sukienki jest bardzo ładna, zmieniłabym dół na krótszy i mnij tiulowy
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 09:07   #1275
pani_smith
Zakorzenienie

@zool7
o matko, nie idź tą drogą.

prawdę powiedziawszy na hasło czerwona, szyfonowa sukienka pomysłałam o kreacji w typie tej ze zdjęcia poniżej - coś pomiędzy koktailową a wieczorową (bardzo lekka, zwiewna, nasuwająca skojarzenie z letnią elegancką imprezą na powietrzu).
sugestia z twojego zdjęcia nie podoba się estetycznie (moim zdaniem nawet niebezpiecznie zbliża się do kiczu - "jestem flagą polski... hejooo"), robi masakrę z figurą (ten dół wygląda okrutnie ciężko) i w dodatku przywodzi na myśl wrażenie, że jej posiadaczka bardzo chciałaby być na te konkretnej okazji panną młodą, ale w sumie to nie jej ślub, więc sukienkę sobie strzeli nieco dla odróżnienia. nie, nie nie

(może obroniłoby się w wydaniu krótkim, baaaa - z pewnością byłoby lepiej, ale ja mam przed oczami dalej: "polska biało czerwoni...")

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2016-05-18 o 09:09

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 09:20   #1276
Rilla82
Zakorzenienie

Też myślałam bardziej o czymś takim:
https://www.google.pl/search?q=kasia...c7nte6UOEBM%3A

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2016-05-18 o 19:03
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 10:41   #1277
j_fly
Zakorzenienie

zool7,
nie, nie nie! Przedstawiona przez Ciebie sukienka, moim skromnym zdaniem, nie nadaje się NIGDZIE
Ta pokazana przez panią_smith jest zdecydowanie lepsza, chociaż wg mnie i tak jest zbyt strojna... Nie wiem dlaczego, ale większość długich sukienek ubieranych na wesela przez gości, kojarzy mi się zbyt pompatycznie, no ale to tylko moje skojarzenia
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 17:00   #1278
Sybil_
Zakorzenienie

Ta fioletowa (Kasi Tusk) przepiękna i na pewno nie oklepana
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-19, 00:09   #1279
zool7
Raczkowanie

hehe ale Dziewczyny... pisałam, że w żadnym wypadku nie tiul, tylko lejący szyfon (więc kształtem byłaby jak Kasi Tusk) i chodziło o sam krój góry, na czerwonej koronce i czerwonym gorsecie (nie na białym, bo faktycznie trochę z flagą się kojarzy ;D)

no i ten czerwony tez nie taki klasyczny krwisty tylko ciemniejszy (mniej 'tandetny')

ale dzięki za odpowiedzi, wiem czego na pewno nie zakładać jakby przyszło mi to kiedyś do głowy, bo widzę, że sukienka aż odpycha

dla łatwiejszego wyobrażenia - coś bardziej w tym stylu, chociaż też jest moim zdaniem przesadzona (przede wszytkim góra).
To taka jak ta różowa poniżej ale np. błękitna pastelowa - lepiej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b31-508x762.jpg (92,0 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pol_pl_LUNA-SUKNIA-NUDE-Z-BROKATEM-143_1.jpg (323,5 KB, 72 załadowań)

Edytowane przez zool7
Czas edycji: 2016-05-19 o 00:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 08:18   #1280
pani_smith
Zakorzenienie

obawiam się że nawet szyfonowy lejący dół nie uratowałby poprzedniej. gorset mocno powiększa górę, warstwowa koronka jeszcze dokłada swoje. chyba niczym by mnie nie zainspirowała

1 moim zdaniem zbyt balowa jak na ślub (chociaż my akurat robimy wesele-sylwestrowe, więc w takich okolicznościach myślę, że by się sprawdziła), 2- jak najbardziej, choć przy tego typu kieckach trzeba mocno uważac na wszystkie dekolty, rozcięcia itd. łatwo o mega tandetę i goliznę

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2016-05-19 o 08:19
Stary 2016-05-19, 12:29   #1281
zool7
Raczkowanie

Ok, dzięki za pomocne opinie!
Stary 2016-05-20, 14:49   #1282
Morikoo
Przyczajenie

Rozpaczliwie potrzebuję pomocy... Niedługo wybieram się na wesele, kupiłam sukienkę i... to by było na tyle. Nie mam kompletnie pomysłu na buty, torebkę, bolerko. Tak, bolerko: należę do pełniejszych, niższych kobiet i wszystkie żakiety sięgające poniżej talii sprawiają, że wyglądam na jeszcze 'większą'. Może Wy jesteście mi w stanie pomóc w doborze stylu, kolorystyki, etc.
Link do sukienki:
http://www.mohito.com/pl/pl/ot084-ml...atterned-dress

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg OT084-MLC-003.jpg (33,5 KB, 64 załadowań)
Morikoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 15:27   #1283
pani_smith
Zakorzenienie

bolerko to króciutki żakiet zakrywający jedynie ramiona, czasem również biust - zdecydowanie nie. moim zdaniem każdy, nawet największy chuderlak, wygląda w tym, jakby próbował sie wbić w ciuch młodszej siostry. im większy biust/brzuszek, tym zazwyczaj bardziej komiczny efekt
żakiety czyli dłuższe taliowane marynarki z każdą sukienką wyglądają po prostu głupio, bez względu na figurę, bo robią się "schodki" - jedną długość ma sukienka, drugą żakiet.

dlatego do sukienek, zwłaszcza rozkloszowanych i taliowanych, zawsze najlepszym rozwiązaniem będzie lekki płaszczyk (sukienka tuba obroni się z pudełkową marynarką, choć istnieje ryzyko, że wyjdzie biurowo. z taliowaną marynarką nie ma szans żeby nie wyszło biurowo). żeby odwrócić uwagę od szerszych bioder czy większego biustu - prosty, rozpięty tak, że tworzy pionową linię. brak taliowania moim zdaniem wcale nie dodaje kilogramów czy krągłości.

ta sukienka jest tak jasna i delikatna, że masz2 wyjścia - iść w nude i wtedy będziesz cała przezroczysta (nie mówię, że to źle, to zależy od typu urodowego) albo postawić akcent na jakiś dodatek, np/ granatową torebkę czy ten rzeczony płaszczyk

wróciłam
Stary 2016-05-20, 21:34   #1284
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Dot.: Którą na wesele?

Wesele na swiezym powietrzu w wakacje. Myslicie ze sie nada? U mnie sukienka nie jest do samej ziemi, przy 8cm szpilkach widać ich czubki, ale to lepiej bo będzie do tańczenia się nadawać. Do tego planuje spiac wlosy w koka, czerwona szminka i czerwona kopertowka. Wciaz tylko nie wiem czy brać maline, czerwień czy bordo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sexy-Womens-Summer-Dresses-2015-Elegant-Bohemian-Goddess-Maxi-Dresses-Long-Chiffon-Halter-Party-.jpg (80,8 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29mm.jpg (61,6 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez LadyChatterbox
Czas edycji: 2016-05-20 o 22:14
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-22, 11:29   #1285
monika9265
Raczkowanie

Zaraz wesele!! Jaka fryzura, dodatki do limonkowej sukienki?

Hej. Niedługo mam wesele. Właściwie wszystko już mam tylko brak koncepcji na fryzure a to w sumie najważniejsze jak dla mnie Mam dosyć długie włosy jak widać na załączonym zdjęciu. Nie chce isc w rozpuszczonych bo nie lubię jak mi przeszkadzają zwłaszcza przy jedzeniu;P). Macie jakieś swoje koncepcje? Niestety nic interesującego wujek google nie pokazał...Fajnie by było gdyby to była prosta fryzurka ktra nie zajęłaby dużo czasu fryzjerce. Dodałam również zdjęcia moich dodatków oceńcie czy to nie będzie taki misz masz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cytrynowa-sukienka.jpg (20,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sandaly-nowe-sandaly-ccc-jenny-fairy.jpg (121,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13282133_10204896109641668_1519598272_n.jpg (195,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (80,6 KB, 49 załadowań)
monika9265 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-22, 20:31   #1286
mała migotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zool7 Pokaż wiadomość

Wszysto juz napisały dziewczyny powyżej

Fioletowa Tuskowej świetna

Cytat:
Napisane przez monika9265 Pokaż wiadomość
Hej. Niedługo mam wesele. Właściwie wszystko już mam tylko brak koncepcji na fryzure a to w sumie najważniejsze jak dla mnie Mam dosyć długie włosy jak widać na załączonym zdjęciu. Nie chce isc w rozpuszczonych bo nie lubię jak mi przeszkadzają zwłaszcza przy jedzeniu;P). Macie jakieś swoje koncepcje? Niestety nic interesującego wujek google nie pokazał...Fajnie by było gdyby to była prosta fryzurka ktra nie zajęłaby dużo czasu fryzjerce. Dodałam również zdjęcia moich dodatków oceńcie czy to nie będzie taki misz masz.
Kiecka nie podoba mi się, taki fason juz Przejadl mi się.
Co do fryzury polecam moja ukochana. Masz długie włosy,wiec poproś fryzjerke o zrobienie z boku 2 małych warkoczyki dobierancow z obu stron. A reszta puszczają Luzem. Takie pół rozpuszczone włosy
mała migotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-23, 07:38   #1287
bernikula
mOLDerator

Dot.: Zaraz wesele!! Jaka fryzura, dodatki do limonkowej sukienki?

Cytat:
Napisane przez monika9265 Pokaż wiadomość
Buty..... skracające nogi, poza tym kolorystycznie nie pasują mi do tej stylizacji. Albo wówczas wymień naszyjnik na jakiś czarny.

Fryzura- przy długich włosach podobają mi się fantazyjnie upięte dobierańce, kłoski, są bardzo dziewczęce.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-23, 20:34   #1288
agata6860
Przyczajenie

Lightbulb Strój na wesele i buty Cosmoparis

Witam drogie koleżanki! Mam do was dwa pytania. Pierwsze: posiada może któraś z was buty marki Cosmoparis? Mam zamiar je zamówić, a z racji, że są trochę drogie, chciałam zasięgnąć rady. Warto? I jak z rozmiarówką? Na jednej stronie czytałam, że jest zaniżona, czyli musiałabym kupić rozmiar większe, czy to prawda? Drugie pytanie dotyczy sukienki na wesele jaki kolor i wzór do sandałków w kolorze fuksji? pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CK811L00M-J11@12.jpg (33,6 KB, 21 załadowań)
agata6860 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 05:44   #1289
j_fly
Zakorzenienie

Dot.: Strój na wesele i buty Cosmoparis

Nie miałam takich butów, więc nie wypowiem się, czy warto je kupić (ale są śliczne ), natomiast jeśli chodzi o sukienkę, to postawiłabym na stonowany kolor, ale tutaj dużo zależy od Twojego typu urody.
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 07:37   #1290
agata6860
Przyczajenie

Dot.: Strój na wesele i buty Cosmoparis

Jestem bladziutka i Bóg tak dał, że w ogóle się nie opalam, nawet jakbym chciała. i mam ciemnobrązowe włosy połączone z jasnoniebieskimi oczami, taki miszmasz
agata6860 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości