|
|
#1021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
A ja wczoraj złożyłam świąteczne zamówienie w Empiku i przyszłam się pochwalić
![]() Zamówiłam:
![]() |
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwale się prezentem mikołajowym.
W sam raz w moje gusta,gdyż interesuje mnie ludobójstwo II WŚ
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sunprince - gratuluję zakupów Czeka Cię wiele przyjemności podczas czytania tych książek |
|
|
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio kupilam:
Wszystkie szczesliwe rodziny Carlosa Fuentes'a Traktat o luskaniu fasoli Wieslawa Mysliwskiego Historie cmentarne Borysa Akunina no i jakis czas temu Egzorcyzmy Anneliese Michela Felicitas D. Goodman ---straszna
|
#1025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe jak Ci się to wszystko do buta zmieściło Ana??!!?? ![]() ![]() ![]() Cudna kolekcja! ![]() A ja trochę zaszalałam w listopadzie, trafiło mi się parę korzystnych aukcji na allegro, bon promocyjny w empiku i merlinie . Jak miałam nie skorzystać?! Czekam teraz na wszystkie przesyłki, robię zdjęcia i niedługo wkleję moje listopadowe szaleństwa. Już się nie mogę doczekać! |
|
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się zdenerwowałam, bo złożyłam zamówienie w KKKK miesiąc temu i do tej pory paczki nie otrzymałam... więc wysłałam emaila z zapytaniem co z moją paczką? Oni nie widziedzą, więc wyślą jeszcze raz tym razem za posrednictwem poczty (a wcześniej miało być kurierem). Zgodziłam się, ale już raz tak miałam przez tego ich kuriera więc teraz już będę brała pocztę
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle nie mogłam przeboleć braku tego 'Równoumagicznienia' i zamówiłam je sobie na Merlinie. A że przesyłka darmowa od 50 zł. to dorzuciłam 'Piramidy' i 'Straż! Straż!'... ![]() Dziękuję Cytat:
|
||
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła paczka
Co prawda za tę gotówkę miałam dokupić Shaw i See w ŚK, ale... poczekają do stycznia ![]() W ogóle mam też dla Was newsa - http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...8,4733237.html . Sprzed niespełna tygodnia, więc całkiem świeżutki. I nastrajający optymistycznie
|
|
|
|
#1029 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana dzięki za pocieszenie
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, cała przyjemność po mojej stronie
![]() Czyli do 2010 r. mamy spokój, a potem... się zobaczy
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Ana, no nie mogę
![]() ![]() W sumie to wpadłam się wyżalić. "Piszę" teraz pracę mgr. Miałam (i w sumie nadal mam) problemy ze zdrowiem, więc jestem okropnie do tyłu - nie wiem nawet, czy się wyrobię z oddaniem pierwszego rozdziału (No powiem wprost - potrzebuję wirtualnego przytulenia )Praca dotyczy tłumaczenia poezji - temat wybrałam "z braku laku", bardziej z sentymentu do poezji (kiedyś czytywałam namiętnie ) niż z faktycznego zainteresowania... Że nie wspomnę o tym, że tak naprawdę minęłam się z powołaniem z tymi całymi studiami.No i parę godzin temu, przy porannej kawie, TŻ mnie olśnił,, że przecież mogłam wybrać tłumaczenie Pratchetta Nie dość, że pisałabym z autentyczną przyjemnością, uwielbieniem, bananem na gębie i niemalże z powołaniem, to sam temat daje ogromne pole do popisu.Dlaczego wcześniej na to nie wpadłam?! (No to się Wam wypłakałam )
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Germini słuchaj, z tego co pamiętam, to ostateczny temat prac mgr należy zatwierdzić do końca stycznia (bo wtedy zbiera się rada wydziałowa czy jakoś tak). Tak przynajmniej było u mnie na uczelni. Nie mam zielonego pojęcia, czy takie same przepisy obowiązują w całej Polsce czy różnią się trochę od uczelni do uczelni, ale jeśli są takie same, to istnieje jeszcze szansa na zmianę tematu! Porozmawiaj z opiekunem Twojej pracy mgr albo idź do dziekanatu i dowiedz się jak to dokładnie jest. Może się uda! Ja w każdym razie będę trzymać kciuki!
|
#1034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapewne bosko się prezentują na półce juz w takiej ilości! ![]() Cytat:
![]() ![]() :przytu l:i dużo zdrówka życzę! a co do powołania u mnie było bardzo podobnie, bardzo wcześnie się zorientowałam, że to nie to, ale jakoś dobrnęłam do końca. Z tym że praca mgr była dla mnie prawdziwą katorgą. Po prostu trzeba przez to przebrnąć, a swoją dawkę stresu, zniechęcenia, i złości po prostu przyjąć. ![]() Trzymam kciuki! |
||
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
germini. przytulam i łączę sie w bólu zrozumienia. ale mariah ma świetny pomysł, zamiast się męczyć, sprawdź czy nie da się zmienić tematu.
|
|
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
Germini, dużo sił wewnętrznych w zwalczaniu tego, co Cię boli. Wierzę, że to chwilowe kłopoty ze zdrowiem wywołane stresem. Na pewno sobie poradzisz z pracą. Nie obawiaj się huśtawki nastrojów - po czarnych dniach napłyną lepsze.
|
#1037 |
|
Rozeznanie
|
Germini, dużo siły psychicznej Ci trzeba i życzę bys ja w sobie znalazła.
|
|
|
|
#1038 |
|
Konto usunięte
|
witam
![]() mam mały problem pierwszy raz zamawiałam w empiku. zamówienie złożyłam w zeszłym tygodniu i miałam coś takiegoData otrzymania przesyłki = przewidywana data wysyłki [2007-12-13] + czas dostawy do salonu dzisiaj jest 13. i myślałam, że podadzą, kiedy mogę odebrać paczkę w salonie, ale nic nie ma. więc przyszłam się zapytać, ile zwykle takie paczki idą do salonu i kiedy mniej więcej będę mogła odebrać swoją
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6023598]witam
![]() mam mały problem pierwszy raz zamawiałam w empiku. zamówienie złożyłam w zeszłym tygodniu i miałam coś takiegoData otrzymania przesyłki = przewidywana data wysyłki [2007-12-13] + czas dostawy do salonu dzisiaj jest 13. i myślałam, że podadzą, kiedy mogę odebrać paczkę w salonie, ale nic nie ma. więc przyszłam się zapytać, ile zwykle takie paczki idą do salonu i kiedy mniej więcej będę mogła odebrać swoją [/quote]niestety, te daty są po prostu orientacyjne i nie nalezy się do nich przywiązywać najpierw dostaniesz maila, że twoje zamówienie zostało skompletowane i jest w drodze do salonu, i po jakiś 48 godz. maila z salonu, że mają już paczkę i możesz ją odebrać. jeśli nie dostałaś tego pierwszego maila to znaczy, że musisz się uzbroić w cierpliwość
|
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6023598]witam
![]() mam mały problem pierwszy raz zamawiałam w empiku. zamówienie złożyłam w zeszłym tygodniu i miałam coś takiegoData otrzymania przesyłki = przewidywana data wysyłki [2007-12-13] + czas dostawy do salonu dzisiaj jest 13. i myślałam, że podadzą, kiedy mogę odebrać paczkę w salonie, ale nic nie ma. więc przyszłam się zapytać, ile zwykle takie paczki idą do salonu i kiedy mniej więcej będę mogła odebrać swoją [/quote]Shachownica ma rację. Ja od siebie tylko dodam jeszcze, że w ciągu ostatnich 2-3 miesięcy zauważyłam znaczne spowolnienie czasu dostawy w empiku i ostatnie przesyłki przyszły do mnie (tzn. do salonu) po ok 3-4 tygodniach.
|
|
|
|
#1041 |
|
po prostu Em :)
|
Ooo nie.. Ja wczoraj zamówiłam coś, co muszę mieć przed wigilią, bo to prezent..
|
|
#1042 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
poczekam do przyszłego tygodnia, jak nic nadal się nie będzie działo to książki zakupię w salonie empiku, a z zamówienia najwyżej zrezygnuję jeżeli się da. ![]() no nic, dziękuję za pomoc
|
|||
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
ech, właśnie dostałam maila, że anulowali mi zamówienie z empiku, z powodu braku w magazynie
|
|
|
|
#1044 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przy okazji, czytał ktoś 'Na Złotej Górze' Lisy See? Gorsza, lepsza od 'Kwiat Śniegu(...)'? |
|
|
|
|
#1045 |
|
Wtajemniczenie
|
No kurde... ja wysłałam meila do KKKK, że przesyłka nie dotarła do mnie przez ponad miesiąc, więc napisali, że wyślą jeszcze raz tym razem pocztą (przedtem był kurier).... za dwa dni przyjeżdża gościu z paczką
się pospieszył po mieisącu czekania... Niestety drugą wysłali, ale poinformowałam, że dotarła do mnie paczka, więc nie będę drugiej takiej samej odbierać![]() 1. Niedzielny klub filozoficzny - Alexander McCall Smith 4zł 2. Zapamiętane w ciele - Shauna Singh Baldwin 7,90zł 3. Klątwa siedmiu kościołów - Milos Urban 6zł 4. córka ladacznicy - Richard Russo [opr. twarda] 7,90zł (nie znalazłam zdjęcia) 5. Sara - Marek Halter 6zł 6. Kto wygra miliard? - Vikas Swarup 9,90zł 7. Niewiarygodna historia miłosna - Ben Sherwood 4zł (nie znalazłam zdjęcia) |
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!! Przyłączam się do klubu
Lubię kupywać sobie książki, ale zazwytaj te, do których na pewno powrócę. Ile wydaje? Różnie. Ostatnio wydałam koło 70 zł w śk na Secretum, Veritas i Słownik angielsko-polski i polsko-angielski. Z pół roku temu wydałam z 200-300 zł na całą serię Historii Powszechnej, bo chciałam mieć ją od razu u siebie i sięgać po poszczególne tomy kiedy będę miała ochotę ![]() Teraz poluję na Imprimatura, bo mi brakuje do kolekcji. Wolę zacząć od początku serii aby wiedzieć co się dzieje od początku. Poluję też na pierwszą część Archiwum Mitrochina, bo 2 część mam i też wolałabym przeczytać pierwszą część zanim dobiorę się do drugiej. Na allegro Mitrochin kosztuje dość sporo (zawsze koło80-85 zł bez przesyłki), więc czekam aż zjedzie cenowo Albo znajdę w antykwariacie. Marzy mi się cała seria "Jeżyciady" Musierowicz, ale na razie brak kasy, choć wczoraj widziałam na allegro widziałam komplet 17 książek za 270 zł (bez kosztów przesyłki). Aż śliniłam się przez monitorem Wtedy kupię na bank |
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, dziewczyny, za ciepłe słowa
![]() Tematu niestety zmienić już nie mogę, więc muszę dać radę z tym, co mam. Pewnie w końcu - w bólach - spłodzę tę pracę, ale wymarudzić i postresować się trochę musiałam - i nie obejdzie się pewnie bez tego przez kilka następnych miesięcy (Zwłaszcza jak mnie olśniło z tym Pratchettem. Ech, bystrzacha ze mnie, nie ma co )Co do książkowych zakupów, to nabyłam ostatnio "Chrzest ognia", "Wieżę jaskółki" i "Panią jeziora" Sapkowskiego - dla TŻta na Gwiazdkę ![]() Już dostał, ucieszył się i chłonie ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6033384]przy okazji, czytał ktoś 'Na Złotej Górze' Lisy See? Gorsza, lepsza od 'Kwiat Śniegu(...)'?[/quote] Ja czytałam Napisałam o niej parę słów w wątku "Jaką książkę obecnie czytacie".Nie jestem w stanie powiedzieć, czy jest lepsza czy gorsza. Wg mnie nie da się porównać tych książek, są zupełnie inne.
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda, że tak to się poukładało, ale.. Może przy okazji tego tematu odżyje Twoja namiętność do poezji, who knows? Trzymaj się cieplutko i nie daj chandrze. A przede wszystkim zdrowiej |
||
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Anahstasia
buu... ja też tyle chce
|
|
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę Ana, że półka się trochę ugięła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

Czeka Cię wiele przyjemności podczas czytania tych książek

(No powiem wprost - potrzebuję wirtualnego przytulenia

Napisałam o niej parę słów w wątku "Jaką książkę obecnie czytacie".