Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-17, 11:20   #2131
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
to ja mam tak jak Ty
jestem taka, że wszystko lubie robic sama i nawet nie umiem słuchac jakichś porad tylko wolę sama metodą prób i błędów. TŻ mówi, ze z tą samodzielnością to aż mam do przesady, no i chyba troche ma racji, ale mnie po prostu tak rodzice wychowali, że jestem bardzo samodzielna i mam tez taką trochę może na wyrost potrzebe udowodnienia sobie i wszystkim, że sobie radzę. I teraz po porodzie nie wyobrażam sobie, że przyjeżdza teściowa i mówi mi co mam robić. Nie chcę, żeby to ona mnie np uczyła myć dziecko, nie chcę jej porad i jej pomocy. O ile pomoc mojej mamy jakoś bym zniosła, o tyle teściowej nie dam rady w związku z tym mamy zamiar wszystkich (i moich rodziców, rodzeństwo, teściową) zaprosić dopiero 1,5 - 2 tygodnie po porodzie, żeby zobaczyli dziecko. Wcześniej nie chce nikogo, będziemy sobie radzić sami. Tzn - swoją rodzinę bym chciała, ale wtedy teściowa się obrazi, że oni mogą a ona nie, więc zaprosze wszystkich na raz żeby było sprawiedliwie a i tak boję się bardzo, ze przyjadą i zaczną się mądrzyć i doradzać, bardzo tego nie chcę.
Takie z nas Zosie Samosie , choć czasami postawa Motylka jest lepsza, bo pewnie łatwiej się tak żyje. Ja niestety cenię sobie autonomię i uważam, że jak się nie postawi granic na początku to później może być problem. Może też patrzę na to w ten sposób, bo mojemu tacie teściu się strasznie wcinał, na początku tata zagryzał zęby, ale jak już poszło to po całości.

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis na swiat o 10.46 przyszedl Antek. Waga 3200 i 56cm. Musieli mi rozwiaxac ciaze przez cc bo od czwartku lezalam w szpitalu z ogromnymi bolami i wymiotami ktore wywolaly ostre zapalanie trzustki. Ja czuje sie ok a Antek lezy w inkubatokrze i sie dogrzewa. Mial problemy z oddychaniem ale juz sie wszytsko powoli normuje. Do tego jest jeszcze pod kroplowka. Jak dam rade to wstawie zdjecie
Trzymamy kciuki, pewnie już wszystko jest dobrze.

Rzeczywiście chudziaszek nie wiadomo gdzie wcisnął te 18 kilo, chyba we włosy poszło.

Motylek fajnie, że może niedługo wyjdziesz.

asiek i jak? W domu lepiej? Pewnie zdecydowanie lepiej? Słyszałam, że w górach ponoć śnieg ma padać.

Madzia rzeczywiście dziwne, że prof. uważa, że sn, ciekawe co ostatecznie zadecydują.

olinka wszystkiego naj dla Małej.

Ja po badaniu, szyjka constans, czyli jej brak, jak to powiedzieli "wszystko opiera się na główce". Jedna waży około 2.200, druga 2.090, więc jakby co myślę sobie, że jak urodzę nagle to chyba problemu nie będzie.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-05-17 o 11:24
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:21   #2132
kaska87
Zakorzenienie

Dziewczyny napiszcie co macie w torbach spakowane, ja właśnie pakuje i boję się, że coś zapomnę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:25   #2133
kiara92
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Pochwale sie zamowilam u kolezanki. Kocyk 2 stronny piekny

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
Śliczności

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Suuper wieści

Haneczkab jestem zdziwiona tym co ta orydnator gada. Bo mi ginekolog mój mówił całą ciążę że sn to ogromne obciążenie również dla nerek więc już nie wiem co mam myśleć.
Mialam bad ginekologiczne, szyjka skrócona ale oznak porodu brak. Ktg w normie, leżę teraz pod kroplowka uziemiona. Jeszcze 3 po 500ml zostały :P
tutaj lekarze biorą termin porodu z pierwszego usg i wyliczyli mi go na 01.06 nikt nie patrzy na termin z OM.
Jej, no właśnie, jeszcze teraz gdy są problemy to dodatkowo je obciążać Lekarze pewnie wiedzą co robią, ale na Twoim miejscu pewnie miałabym wiele wątpliwości.
Ciekawe z tym terminem porodu. Masz na myśli to usg 1 trymestru, koło 12/13 tc?
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:40   #2134
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, my już po wizycie, skurcze się wyciszyły, hurra :-D pewnie niedługo wyjdziemy :-D
Swietnie

Cytat:
Suuper wieści

Haneczkab jestem zdziwiona tym co ta orydnator gada. Bo mi ginekolog mój mówił całą ciążę że sn to ogromne obciążenie również dla nerek więc już nie wiem co mam myśleć.
Mialam bad ginekologiczne, szyjka skrócona ale oznak porodu brak. Ktg w normie, leżę teraz pod kroplowka uziemiona. Jeszcze 3 po 500ml zostały :P
tutaj lekarze biorą termin porodu z pierwszego usg i wyliczyli mi go na 01.06 nikt nie patrzy na termin z OM.
No wlasnie tak sobie myślę..
No ale to oni sa lekarzami, wiedza chyba co robia..
Wspolczuje kroplowek

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:44   #2135
ewka555
Zakorzenienie

Kaska tez się właśnie biorę za torbe i nie wiem co tam włożyć. A ze mój szpital nie zapewnia niczego to chyba powinnam ze 3 torby wziac ,

Honcia ja piorę wlasnie pokrowiec od materaca

Przyszedł moj szumis i jestem zauroczona 😍😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:48   #2136
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Mam nowy telefon Na razie nie mam na nim tapatalka, nie wiem nawet gdzie kartę sim włożyć Nie ma instrukcji, musze ściągnąc z neta. Odezwę się wkrótce
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:50   #2137
eful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie co macie w torbach spakowane, ja właśnie pakuje i boję się, że coś zapomnę
Ja mam:
Dwa ręczniki
Trzy koszule
Majtki jednorazowe
Majtki bawełniane
2 x paczka bella
1 paczka pampersów
1 paczka chusteczek nawilżonych
stanik do karmienia
Tantum rose
Kapturki na sutki
Dwie butelki wody z dziubkiem
Kapcie i klapki po prysznic
Podkłady na łóżko
A dla dziecka to chyba spakowałam za dużo... i musze wyciągnąć ubranka ale mam tutaj problem..bo niby w szpitalu dają ubranka dla dziecka.. to co tam spakować ? i co na wyjście w czerwcu ? (różek i kocyk też brać?)
I wiadomo teczke z dokumentami wezmę i kosmetyki

A i kupiłam wczoraj sterylizator do butelek i dzisiaj wszystkie butelki poszły w ruch hahaha wszystkie wysterylizowałam

ewka555 pokaż misia )

Edytowane przez eful
Czas edycji: 2016-05-17 o 11:52
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:53   #2138
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Śliczności

Jej, no właśnie, jeszcze teraz gdy są problemy to dodatkowo je obciążać Lekarze pewnie wiedzą co robią, ale na Twoim miejscu pewnie miałabym wiele wątpliwości.
Ciekawe z tym terminem porodu. Masz na myśli to usg 1 trymestru, koło 12/13 tc?
Tak właśnie z tego usg wyliczyli.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60501266]Mam nowy telefon Na razie nie mam na nim tapatalka, nie wiem nawet gdzie kartę sim włożyć Nie ma instrukcji, musze ściągnąc z neta. Odezwę się wkrótce [/QUOTE]
Jaki tel wybralas?

Był urolog nic nie powiedział nowego. Zlecił usg nerek, posiew moczu i biochemie krwi jeszcze raz. Jak będę wyniki to się wypowie raz jeszcze.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:53   #2139
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Ja mam:
Dwa ręczniki
Trzy koszule
Majtki jednorazowe
Majtki bawełniane
2 x paczka bella
1 paczka pampersów
1 paczka chusteczek nawilżonych
stanik do karmienia
Tantum rose
Kapturki na sutki
Dwie butelki wody z dziubkiem
Kapcie i klapki po prysznic
Podkłady na łóżko
A dla dziecka to chyba spakowałam za dużo... i musze wyciągnąć ubranka ale mam tutaj problem..bo niby w szpitalu dają ubranka dla dziecka.. to co tam spakować ? i co na wyjście w czerwcu ? (różek i kocyk też brać?)
I wiadomo teczke z dokumentami wezmę i kosmetyki
dziękuję

to mi brakuje
-koszul- czekają na pranko
-kapciochów
-wody z dziobem
-chusteczki
a i jeszcze wezmę białą czekoladę (chociaż nie lubię- bleee )

mam kiepski dzień bez powodu- bożeeeee te hormony, chce mi się płakać idę lepiej spać

Stary 2016-05-17, 11:53   #2140
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Ja po badaniu, szyjka constans, czyli jej brak, jak to powiedzieli "wszystko opiera się na główce". Jedna waży około 2.200, druga 2.090, więc jakby co myślę sobie, że jak urodzę nagle to chyba problemu nie będzie.
Obie mają już ponad 2 kg, więc powinny sobie w razie "w" ładnie radzić, ale trzymam kciuki, by jeszcze chociaż z 2 tygodnie posiedziały w brzuszku i będzie super

Cytat:
- 4 koszule do karmienia (gdybym miała mieć sn to jeszcze 1 do porodu)
- cienki szlafrok
- 2 ręczniki
- biustonosz do karmienia ( chyba jeszcze 1 dokupię by mieć 2), majtki, skarpetki
-podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki jedno- i wielorazowe
- osłonki na piersi, maść do sutków
- tantum rosa, octanisept
- szampon, żel pod prysznic, dezodorant, żel do higieny intymnej biały jeleń, odżywka do włosów, szczotka do włosów, balsam do ust, balsam do ciała, żel do mycia twarzy, krem do rąk, krem do twarzy, krem bb, gumka do włosów, chusteczki do higieny intymniej, szczoteczka i pasta do zębów...
- ręcznik papierowy
-kapcie, klapki pod prysznic
- dla dziecka ( u mnie teoretycznie wszystko zapewnia szpital, ale zdarzają się sytuacje, że czegoś braknie, więc biorę kilka najpotrzebniejszych rzeczy na wszelki wypadek, a jak będzie potrzeba to mąż dowiezie): 4 komplety ubranek, mała paczka pampersów, chusteczki nawilżane, smoczek, krem do pupy, 5 pieluch tetrowych.
- dokumentacja medyczna, karta ciąży, dowód osobisty, leki, portfel
- kubek, sztućce, talerzyk
- coś do jedzenia i picia
Chyba tyle.
Stary 2016-05-17, 11:56   #2141
ewka555
Zakorzenienie

Dziewczyny a jakie ubranka bierzecie dla dziecka do szpitala? Pajace? No bo latem to nie wiem jak ubierają maluchu w szpitalu..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 11:58   #2142
eful
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję

to mi brakuje
-koszul- czekają na pranko
-kapciochów
-wody z dziobem
-chusteczki
a i jeszcze wezmę białą czekoladę (chociaż nie lubię- bleee )

mam kiepski dzień bez powodu- bożeeeee te hormony, chce mi się płakać idę lepiej spać
a też tak ostatnim czasem miałam.. ale to pewnie przez pogode

aaa i cienki szlafrok

ewka555 właśnie z tym mam największy kłopot... ja nawet nie będe wiedziała jak ubrać takiego malucha...

Edytowane przez eful
Czas edycji: 2016-05-17 o 12:09
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 12:23   #2143
Konto usunięte

Próba połączenia

Madzia mam Huawei p8 lite

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 12:26   #2144
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Obie mają już ponad 2 kg, więc powinny sobie w razie "w" ładnie radzić, ale trzymam kciuki, by jeszcze chociaż z 2 tygodnie posiedziały w brzuszku i będzie super

- cienki szlafrok
- 2 ręczniki
- biustonosz do karmienia ( chyba jeszcze 1 dokupię by mieć 2), majtki, skarpetki
- szampon, żel pod prysznic, dezodorant, żel do higieny intymnej biały jeleń, odżywka do włosów, szczotka do włosów, balsam do ust, balsam do ciała, żel do mycia twarzy, krem do rąk, krem do twarzy, krem bb, gumka do włosów, chusteczki do higieny intymniej, szczoteczka i pasta do zębów...
- ręcznik papierowy
- dla dziecka ( u mnie teoretycznie wszystko zapewnia szpital, ale zdarzają się sytuacje, że czegoś braknie, więc biorę kilka najpotrzebniejszych rzeczy na wszelki wypadek, a jak będzie potrzeba to mąż dowiezie): 4 komplety ubranek, mała paczka pampersów, chusteczki nawilżane, smoczek, krem do pupy, 5 pieluch tetrowych.
Chyba tyle.
Kiara ja nie wiem gdzie Ty to wszystko zmieścisz... Ja z kosmetyków biorę mini żel pod prysznic, krem do twarzy i balsam do ust. 2 dni obejdę się bez reszty

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 12:30   #2145
kaska87
Zakorzenienie

ja tez biorę kosmetyczkę wiadomo malować nie wiadomo jak się nie będę, ale mam siwe rzęsy- więc wyglądam jakbym ich nie miała nie będę ludzi straszyć

bierzecie laktatory do szpitala, czy sobie darować i mąż dowiezie jakby co?
ja tam planuję sn i w 3 dobie zrywam z Miśkiem do domu- o! nie ma innej opcji

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-05-17 o 12:32
Stary 2016-05-17, 12:51   #2146
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ja też mam pytanie
Czy prałyście pokrowiec z materaca? Chodzi mi o ten w który materac jest bezpośrednio zapakowany...
Prałam, bo napisali tak na opakowaniu

Cytat:
Dziewczyny, my już po wizycie, skurcze się wyciszyły, hurra :-D pewnie niedługo wyjdziemy :-D
Hurra!

Cytat:
O matko, to u mnie byłaby lipa, bo mi wyszedł 17.06 A ja z uporem maniaka obstaję przy terminie z OM

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:

- cienki szlafrok
- 2 ręczniki
- ręcznik papierowy
Chyba tyle.
Zawartość Twojej kosmetyczki mnie powaliła Widzę, że masz optymistyczne podejście, bo ja jakoś nie zakładam, że np. będzie mi się chciało balsamować ciało Kosmetyki mam w wersji mini i to tylko te bardzo podstawowe rzeczy
A dziś kupiłam w Pepco mały spryskiwacz, bo się dowiedziałam, że to dobry patent na aplikowanie Tantum Rosa
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 12:53   #2147
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Kiara ja nie wiem gdzie Ty to wszystko zmieścisz... Ja z kosmetyków biorę mini żel pod prysznic, krem do twarzy i balsam do ust. 2 dni obejdę się bez reszty
Ja mam włosy do pasa, więc np. bez odżywki nie da rady rozczesać, problemy z mega suchą skórą, więc muszę się smarować, bo inaczej pęka mi do krwi, więc dla mnie to takie minimum, jeszcze suszarkę muszę wziąć, bo inaczej pół dnia by mi włosy schły Na szczęście mam torbę ponad 100 l a tak w ogóle to kupiłam te pojemniczki takie jak do samolotu, więc nie zajmuje to tyle miejsca co normalnie Malować się nie planuje, bo na co dzień też tego nie robię, ale krem bb na wyjście chociażby wezmę.

Cytat:
Ja nie biorę, mąż dowiezie jakby co.
Stary 2016-05-17, 12:55   #2148
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mi się zmieści, to spakuję
Ja tam też nie planuję zbyt długo w szpitalu zabawić

A Miqesi gdzie znowu wcięło?
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 12:56   #2149
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez biorę kosmetyczkę wiadomo malować nie wiadomo jak się nie będę, ale mam siwe rzęsy- więc wyglądam jakbym ich nie miała nie będę ludzi straszyć

Ja przygotuję w domu i w razie W mąż przywiezie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 13:00   #2150
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60503611]Próba połączenia

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

To taki jak mój

Cytat:

Nie kupiłam jeszcze laktatora. Jeśli się okaże potrzebny to tz wyśle i kupi albo zamówie na szybko a wypozycze szpitalny lub z wypożyczalni.

Sophia Loren
Stary 2016-05-17, 13:12   #2151
201711281320
Konto usunięte

Heloł!

Ja niedawno wróciłam do domu, bo byłam zawieźć do Auchan na reklamację odkurzacz. Wczoraj włączyłam go, wybiło bezpieczniki i od tej pory nie działa...
Przy okazji wstąpiłam na małe zakupy. Były fajne staniki- takie z lycry, niby sportowe to wzięłam, parę pie.rdółek jeszcze, prześcieradło jedno bo były w promocji majty w rozmiarze L i zapłaciłam bagatela 160 zł. za 2 reklamówki...
Skusiłam się też na 6 pączków i w domu okazało się że wzięłam BEZ NADZIENIA!!! Wkurzyło mnie to

Aaaa i byłam jeszcze w aptece i kupiłam tego cudownego wiesiołka. On ma w skałdzie poza olejem jeszcze witaminę C i rutynę. Innych nie było. Takiego też można tak dużo brać???
Niestety nie było liści malin... W sklepie u mnie też nie ma. Niestety w Auchan zapomniałam spojrzeć... W czwartek jadę do lekarza to gdzieś poszukam na mieście.

olinka piękny zestawik I sto lat dla Oli!!

motylek super, że skurczy brak. Oby Cię szybko wypuścili!

Madzia, a jak Ty się zapatrujesz na ewentualny poród sn? Misia też próbowała
Cc to też ogromne obciążenie dla organizmu, w końcu to operacja.

chudziaszek, piękny i chudziutki brzuszek!

Nie pamiętam kto pytał ale TAK, prałam pokrowiec z materaca

Laktatora nie biorę, zawsze może ktoś dowieźć jakby był potrzebny. Do ubrania dziecka biorę body z krótkimi rękawkami i pajacyki. Rożek też wezmę.

MariaF. ładnie ważą już dziewczynki

soffinka, australia z czego tak śmiałyście się w tym DDTVN? , bo nie wiem czy szukać

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Zawartość Twojej kosmetyczki mnie powaliła Widzę, że masz optymistyczne podejście, bo ja jakoś nie zakładam, że np. będzie mi się chciało balsamować ciało Kosmetyki mam w wersji mini i to tylko te bardzo podstawowe rzeczy
A dziś kupiłam w Pepco mały spryskiwacz, bo się dowiedziałam, że to dobry patent na aplikowanie Tantum Rosa
Ja z kosmetyków będę brała żel do mycia, szampon z odżywką, krem do twarzy, pastę i szczoteczkę

Sprytne! Muszę szybko wykończyć spray do loków ( prawie pusty już) to będę miała spryskiwacz wolny
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 13:14   #2152
Madzia9999
Zakorzenienie

Sliweczko ja się porodu SN panicznie boje miałam już parę operacji w życiu mam fobie że szwy mi pekna po nich czy coś złego się stanie

Sophia Loren
Stary 2016-05-17, 13:17   #2153
ewka555
Zakorzenienie

Dokladnie, polecam tantum rosa i sprysskiwacz do tego)

Ja laktator biorę poprzednim razem pozyczalam ze szpitala ale bylo oblężenie na poloznictwie, trzeba bylo pozyczyc, zapisywać w zeszycie, jak go potrzebowałam to często nie bylo bo tylko 2 szt na caly oddział wiec wole wziac swój, dużo miejsca nie zajmuje
Stary 2016-05-17, 13:31   #2154
Claudette1996
Raczkowanie

Cytat:
Olinko jeśli cukry są w porządku to nie ma czym się marywić Michałek będzie miał mamusię laseczkę

Ja na kilka ostatnich wizyt brałam torbę taką z podstawowymi rzeczami i za każdym razem straszył mnie szpitalem... Wczoraj torby nie miałam i o szpitalu nie było ani słowa

Ja biorę torbę bo wizytę mam w Warszawie, a do Warszawy mam 180 km, więc wracać się po torbę nie będę
Stary 2016-05-17, 13:33   #2155
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Ja biorę torbę bo wizytę mam w Warszawie, a do Warszawy mam 180 km, więc wracać się po torbę nie będę
No raczej

Stary 2016-05-17, 14:02   #2156
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu wyjdę na okrutną matkę, ale nie chcę już tak długo czekać. Gdybym miała urodzić w 37 tygodniu to między 4 a 11 czerwca, do tego 5 dni minimum po cc, czyli wyjście w połowie czerwca, wtedy leżałabym w szpitalu jakieś 12 tygodni, to już dla mnie za dużo. Najchętniej urodziłabym w najbliższy weekend albo w przyszłym tygodniu, to już będzie 35,5 tc, czyli średnio poród bliźniaków.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 14:02   #2157
Konto usunięte

Cytat:

- cienki szlafrok
- 2 ręczniki
- ręcznik papierowy
Chyba tyle.
Niezła lista z kosmetykow biore tylko szampon, żel pod prysznic i do higieny intymnej, pasta i szczoteczka do zębów i to wszystko w miniaturkach z rosnana
Ale skorzystam przy pakowaniu z twojej listy! Dzięki!
Na pewno ręczniki papierowe- przydały mi się bardzo, też do.pielęgnacji krocza.
Cytat:

Laktator zostawiam w domu, jak coś- mąż dowiezie. Ostatnio przydał mi się dopiero w domu
Stary 2016-05-17, 14:09   #2158
LaLaRe87
Rozeznanie

dziewczyny, które otrzymują pieniążki z ZUSu. 25 kwietnia poszło moje zwolnienie do ZUSu - rozumiem że mają 30 dni od daty wpływu dokumentu do nich zanim łaskawie wypłacą mi jakieś pieniądze?

czy są tu mamy które rodził już naturalnie, a przy okazji noszą soczewki kontaktowe?czy do porodu trzeba je zdjąć?

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 14:11   #2159
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ja biorę mniej więcej to co Kiara,ale w tych malutkich pojemniczkach, więc wszystko mi się zmieściło w takiej małej kosmetyczce;-)

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Heloł!

Ja niedawno wróciłam do domu, bo byłam zawieźć do Auchan na reklamację odkurzacz. Wczoraj włączyłam go, wybiło bezpieczniki i od tej pory nie działa...
Przy okazji wstąpiłam na małe zakupy. Były fajne staniki- takie z lycry, niby sportowe to wzięłam, parę pie.rdółek jeszcze, prześcieradło jedno bo były w promocji majty w rozmiarze L i zapłaciłam bagatela 160 zł. za 2 reklamówki...
Skusiłam się też na 6 pączków i w domu okazało się że wzięłam BEZ NADZIENIA!!! Wkurzyło mnie to

Aaaa i byłam jeszcze w aptece i kupiłam tego cudownego wiesiołka. On ma w skałdzie poza olejem jeszcze witaminę C i rutynę. Innych nie było. Takiego też można tak dużo brać???
Niestety nie było liści malin... W sklepie u mnie też nie ma. Niestety w Auchan zapomniałam spojrzeć... W czwartek jadę do lekarza to gdzieś poszukam na mieście.

olinka piękny zestawik I sto lat dla Oli!!

motylek super, że skurczy brak. Oby Cię szybko wypuścili!

Madzia, a jak Ty się zapatrujesz na ewentualny poród sn? Misia też próbowała
Cc to też ogromne obciążenie dla organizmu, w końcu to operacja.

chudziaszek, piękny i chudziutki brzuszek!

Nie pamiętam kto pytał ale TAK, prałam pokrowiec z materaca

Laktatora nie biorę, zawsze może ktoś dowieźć jakby był potrzebny. Do ubrania dziecka biorę body z krótkimi rękawkami i pajacyki. Rożek też wezmę.

MariaF. ładnie ważą już dziewczynki

soffinka, australia z czego tak śmiałyście się w tym DDTVN? , bo nie wiem czy szukać

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Ja z kosmetyków będę brała żel do mycia, szampon z odżywką, krem do twarzy, pastę i szczoteczkę

Sprytne! Muszę szybko wykończyć spray do loków ( prawie pusty już) to będę miała spryskiwacz wolny
Ooo,a ja mam lakier do włosów w naturalnym sprayu, ale dziad się wylewa w za dużej ilości i strasznie włosy obciąża,więc bez żalu wyleje;-) tylko chciałam jeszcze octenisept wziąć,a mam od teściowej w takiej wielkiej butli,więc coś muszę wymyślić
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 14:40   #2160
zebrah
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60503611]Próba połączenia
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Delta, delta słyszymy Cię, odbiór

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Hey dziewczynki jadę właśnie do pracy do kierownika na przesłuchanie,w sprawie mobingu w pracy :/ ach stresuje sie nielubie kablować na kogoś ale swoje przeszłam przez niego :/
Wow, ale to kierownik mobbował czy kto? Składasz jakieś oficjalne zawiadomienie?

Cytat:
W planach mam zamówienie fotela uszaka do karmienia, ale od wczoraj myślę, czy jasny popiel czy ciemny i nie wiem.
Daj linka do fotela pochwal się

Cytat:
Super wieści Motylek- i jak wypuszczą Cię?

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Ładna waga Wcale Ci się nie dziwię, że masz dosyć szpitala. Poleżałam ze starszakiem miesiąc i myślałam, że zeświruję pod koniec. Ja jutro się dowiem na wizycie kiedy idę do szpitala. Po cichu liczę, że od razu na CC... A i tak w tym szpitalu gdzie rodzę trzymają 5 dni po planowanej CC.

Cytat:
Kasia, ja mam z grubsza tą listę: https://drive.google.com/file/d/0B1s...t?pref=2&pli=1

Oprócz jaśka i czegoś do czytania, to taka rozsądna lista raczej.
Chociaż jak urodziłam Rafka, to była na sali jeszcze jedna para. Młody tatuś przychodził do mamusi i dziecka, zamienił parę słów i wyciągał z torby OPASŁE TOMISZCZE jakiejś naukowej książki. I tak siedział koło nich cały dzień, nic się prawie nie odzywając Biedny, chyba musiał odreagować fakt zostania ojcem
A przed porodówką grał na laptopie w jakąś grę, bo mi mąż doniósł- miałyśmy z tą dziewczyną CC po sobie.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości