Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-17, 15:57   #361
superhuman
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

hihi

z pierwszej chwili sama zapomniałam, od razu czarne myśli że to czop dopiero po chwili sobie przypomniałam że wieczorem było świętowanie

no właśnie mój już przeżywa że to jego wina itd.

nazywa się "tardyferon-fol"

Całe szczęście, ze wszystko ok... My od ostatniej wizyty nic TZ sie boi i nie chce i ja w sumie tez.

Ja tez przyjmuje tardyferon nie zdziw sie jak zobaczysz czarna kupkę

Byłam w miescie ale niestety nie załatwiłam wszystkiego i jutro musze jechać jeszcze raz bo wzięłam nie ten dokument do reklamacji telefonu który kest potrzebny i odesłali mnie do innego serwisu a juz mi sie nie chciało krążyć. Zakupiłam sobie krem 500ml powinien mi starczyć juz do konca cena wyjściowa 179 a po promce 107 zakupiłam tez dwa żele pod prysznic po 750ml za 22 a tak byłoby ok 45 lubie superpharm. Jedyne co nasyłałam sie w kolejce bo nie widziałam ze jest pierwszeństwo złe maja oznakowane i pani mi powiedziała ze następnym razem mam podejść bez kolejki bo jak jest tyle osob to one nie widza.

Natomiast pod auchan spotkała mnie dziwna sytuacja. Dziwna bo chyba dałam sie zrobic w bambuko. Nie wiem. Otóż podjechałam pod auchan stoję na parkingu i podszedł do mnie pan w średnik wieku w miare zadbany. Zaczal mi strasznie chaotycznie opowiadać ze auto mu sie zepsuło ze mieszka w Łodzi ze ma brata w Koninie i on Go moze odwieźć do domu tylko ze zabrakło mu na bilet ze ma 20 zł ale potrzeba mu jeszcze 17,50 pokazywał dowód osobisty ze naprawdę tam mieszka i w ogole i w ogole i moj kalafior ciazowy i miękkie serce kazało mi siegnąć do portfela i dałam mu te 17zl... Pozniej przez całe zakupy sie zastanawiałam czy naprawdę uratowałam komuś dupę czy zostałam po prostu ładnie wycackana... Wychodząc patrzyłam czy nie ma go gdzies i widziałam ze na przystanku siedział i czekał na autobus. Moze faktycznie potrzebował tej pomocy. Mam nadzieje. Ale juz chyba nikomu wiecej nie pomoge
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 15:57   #362
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Co jest w składzie herbatek ze pobudza laktacje? Co tak dobrze działa?
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 16:03   #363
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Całe szczęście, ze wszystko ok... My od ostatniej wizyty nic TZ sie boi i nie chce i ja w sumie tez.

Byłam w miescie ale niestety nie załatwiłam wszystkiego i jutro musze jechać jeszcze raz bo wzięłam nie ten dokument do reklamacji telefonu który kest potrzebny i odesłali mnie do innego serwisu a juz mi sie nie chciało krążyć. Zakupiłam sobie krem 500ml powinien mi starczyć juz do konca cena wyjściowa 179 a po promce 107 zakupiłam tez dwa żele pod prysznic po 750ml za 22 a tak byłoby ok 45 lubie superpharm. Jedyne co nasyłałam sie w kolejce bo nie widziałam ze jest pierwszeństwo złe maja oznakowane i pani mi powiedziała ze następnym razem mam podejść bez kolejki bo jak jest tyle osob to one nie widza.

Natomiast pod auchan spotkała mnie dziwna sytuacja. Dziwna bo chyba dałam sie zrobic w bambuko. Nie wiem. Otóż podjechałam pod auchan stoję na parkingu i podszedł do mnie pan w średnik wieku w miare zadbany. Zaczal mi strasznie chaotycznie opowiadać ze auto mu sie zepsuło ze mieszka w Łodzi ze ma brata w Koninie i on Go moze odwieźć do domu tylko ze zabrakło mu na bilet ze ma 20 zł ale potrzeba mu jeszcze 17,50 pokazywał dowód osobisty ze naprawdę tam mieszka i w ogole i w ogole i moj kalafior ciazowy i miękkie serce kazało mi siegnąć do portfela i dałam mu te 17zl... Pozniej przez całe zakupy sie zastanawiałam czy naprawdę uratowałam komuś dupę czy zostałam po prostu ładnie wycackana... Wychodząc patrzyłam czy nie ma go gdzies i widziałam ze na przystanku siedział i czekał na autobus. Moze faktycznie potrzebował tej pomocy. Mam nadzieje. Ale juz chyba nikomu wiecej nie pomoge

Przynajmniej zakupy udane.

Też miałam taką sytuację, że niedaleko dworca gościu mnie zaczepił i powiedział, że go okradli i nie ma jak wrócić do domu, a bilet kosztuje kilkanaście złotych, też tłumaczył wszystko, jaka miejscowość, jaki bus itp. Dałam mu tę kasę, staram się pomagać jak mogę. Gościu bardzo się cieszył, pokazał pobliski kościół i powiedział że najpierw pójdzie się za mnie pomodlić. Jeśli mnie oszukał, to baaardzo nieładnie...
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 16:04   #364
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Ja dałam się wykorzystać już parę razy i pewnie bym tym razem odmówiła. Naciągacze potrafią opowiadać historie łapiące za serce i to bardzo....
Z drugiej strony cierpią na tym osoby, które faktycznie potrzebują pomocy...
Stary 2016-05-17, 16:11   #365
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Teraz jeśli będziesz KP to z tych dwóch metod zostanie Ci tabletka jednoskładnikowa. Niestety krążka jednoskładnikowego jeszcze nie wymyślili.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Też ten biorę Jak kupisz bez takiej otoczki to szybko łykaj, bo jest niedobry w smaku

O tak! Fuj! Kiedys go łykałam jak miałam anemię i nie czułam tego i sie wlasnie zastanawiałam co sie zmieniło. Dopiero mi uświadomiłaś, ze tamte były bardziej różowe i błyszczące

Co do antykoncepcji po to ja nie chce chyba nic brać. Po pierwsze brałam tabletki przez około 5-6lat i nie chce sie juz truć. Odstawiłam bo złe sie czułam po nich podejrzewałam, ze przez nie mam spadki nastrojów i jakies początki nerwicy - po miesiącu zaszłam. A dwa ja bym chciała drugie dziecko jakos tak jak Tinkerbell chociaz moj TZ raczej negatywnie podchodzi do tego. Ostatnio sie zaczęłam zastanawiać czy faktycznie po tym roku wroce do pracy bo to żłobki choroby itd zaczęliśmy z TZ o tym rozmawiać i w sumie wyszło na to ze nie ma takiego parcia i mogłabym zostać w domu dluzej. Mam umowe na 5 lat ale podejrzewam, ze jakbym została dluzej to juz pozniej nie miałabym powrotu wiec moze warto byłoby to wykorzystać i zaciążyć ponownie a prace znalazłabym juz po odchowaniu drugiego dziecka nowa. I tym sposobem mając załóżmy 28lat miałabym odchowana w miare 2 dzieci i praca tez by sie na pewno znalazła.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Przynajmniej zakupy udane.

Też miałam taką sytuację, że niedaleko dworca gościu mnie zaczepił i powiedział, że go okradli i nie ma jak wrócić do domu, a bilet kosztuje kilkanaście złotych, też tłumaczył wszystko, jaka miejscowość, jaki bus itp. Dałam mu tę kasę, staram się pomagać jak mogę. Gościu bardzo się cieszył, pokazał pobliski kościół i powiedział że najpierw pójdzie się za mnie pomodlić. Jeśli mnie oszukał, to baaardzo nieładnie...

Ja to robię zawsze bo roznie w życiu bywa i liczę na to, ze będąc kiedys w potrzebie znalazłby sie ktos życzliwy kto pomógłby mnie. Oczywiście, pijaczynom itp nie pomagam. Kiedys pamietam jak mnie oszukał taki zulik ze na chleb potrzebuje dałam mu dwa złote (przyszedł do biura gdzie pracowałam) i dopiero jak wyszedł to poczułam ten odór który sie za nim ciągnął. Chciałam za nim wyjsc zeby mi oddał ale kumpela mnie zatrzymała z kolei moja mama kupiła kiedys cała siatkę zakupow chleb wędlina itp a żul za rogiem wyrzucił reklamówkę do smietnika.

A mojego TZ ostatnio Romowie zaczepili ze nie wiedza jak do wroclawia dojechać i nie maja na paliwo i ze maja złoty zegarek i samsunga s7 i cos tam jeszcze. TZ to wziął i mowi dobra dzieki bardzo to jedz za mna ja ci pokaże drogę Hahaha a ten rom mowi ale jakies pieniądze bo my nie mamy na paliwo a moj TZ mowi ale to jest chińska podróba ten telefon ja tez kiedys takie miałem to podobno oczy zrobili jak 5 zł i spindalali.
Stary 2016-05-17, 16:11   #366
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak się zastanawiam... Do tej pory nie brałam żadnych witamin, męczyłam Folik do końca opakowania. Lekarz mi kazał brać ''jedną'' witaminkę dla ciężarnych dziennie. Zapytałam co poleca, nie polecił nic konkretnego (może to i lepiej - nie wciska nic od przedstawicieli farmaceutycznych). Powiedział, ze dobrze by było z DHA.

Znałazłam Mama DHA - piszą na opakowaniu, żeby brać dwie tabletki dziennie. To ile w końcu brać? Wolałabym jedną, bo i tak żrę tyle tego magnezu (nawet 5 dziennie czasami ...). I piszą też, że to Mama DHA jest też dla karmiących. Będziecie coś brać karmiąc?

Pytam, bo też szykuję zamówienie na Gemini. Ktoś pytał co by tu jeszcze - żadna nie wspominała, ja sobie zamawiam herbatki laktacyjne. Koleżanka mi polecała, żeby zacząć pić ok 2 tygodnie przed planowanym porodem. Coś wiecie na ten temat?
Co do suplementów to nie pomogę, bo żadnych nie biorę

Co do herbatek to napisze tak. Laktacja tak na prawdę zaczyna ruszać około 16 tygodnia ciąży, przez całą ciąże trwa jej pierwszy etap - jest to laktogeneza I. W momencie porodu i dostawienia dziecka do piersi dopiero rusza dalszy proces - laktogeneza II. Potem mamy nawał i zaczyna się poowoli norować laktacja. Nie sądzę by herbatka przed porodem coś dała.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Co jest w składzie herbatek ze pobudza laktacje? Co tak dobrze działa?
Najpopularniejszą chyba jest Bocianek i w jej składzie nie ma specjalnie niczego specjalnego Znam tylko jeden "składnik", który wpływa na laktacje i został przebadany. Jest to słód jęczmienny. Jest on zawarty w Femaltikerze.
Stary 2016-05-17, 16:13   #367
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Słód jęczmienny to mi się tylko z jednym kojarzy obecnie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 16:15   #368
Babygirl1990
Raczkowanie

hej!!
Florencee, BRAWA Z OKAZJI 100DNIÓWKI
Origa z okazji kolejnego tygodnia i III trym.
Mam nadzieję że nikogo nie pominęłam
Fanta, cieszę się że wszystko jest w porządku

Robiłam dziś badania. Glukoza na czczo 86, więc cieszę się. Jedynie zastanawiam się co mi tam dopisali przy wynikach moczu.
Tija, może Ty mnie oświecisz? (zdj.)
Przyszło mi zamówienie z Gemini, dodam fotkę część rzeczy męża, kilka moich, a część już wcześniej kupiłam/dostałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160517_153823_HDR.jpg (193,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160517_170248_HDR.jpg (71,8 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-05-17 o 16:20
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 16:20   #369
Babygirl1990
Raczkowanie

Tija, Piernik
w dużej mierze inspirowałam się Waszą listą zakupów na Gemini, więc dziękuję
Stary 2016-05-17, 16:23   #370
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, tak się zastanawiam... Do tej pory nie brałam żadnych witamin, męczyłam Folik do końca opakowania. Lekarz mi kazał brać ''jedną'' witaminkę dla ciężarnych dziennie. Zapytałam co poleca, nie polecił nic konkretnego (może to i lepiej - nie wciska nic od przedstawicieli farmaceutycznych). Powiedział, ze dobrze by było z DHA.

Znałazłam Mama DHA - piszą na opakowaniu, żeby brać dwie tabletki dziennie. To ile w końcu brać? Wolałabym jedną, bo i tak żrę tyle tego magnezu (nawet 5 dziennie czasami ...). I piszą też, że to Mama DHA jest też dla karmiących. Będziecie coś brać karmiąc?

Pytam, bo też szykuję zamówienie na Gemini. Ktoś pytał co by tu jeszcze - żadna nie wspominała, ja sobie zamawiam herbatki laktacyjne. Koleżanka mi polecała, żeby zacząć pić ok 2 tygodnie przed planowanym porodem. Coś wiecie na ten temat?
ja biorę pregne, a do tego dokupiłam DHA mama,ale biorę 1 tabl., bo w pregnie też są kwasy DHA
na razie nie planuję brać żadnych suplementów podczas karmienia, herbatek też nie kupuję

Cytat:

kurcze drogi ten balsam..pewnie jakiś cud-miód..

juz się tego nie dowiesz, czy facet Cię wykiwał..ale nie ma sensu tak myśleć, co to da? pomyśl,że zrobiłaś dobry uczynek i uratowałaś mu d...
mnie kiedyś Romowie zatrzymali jak jechałam samochodem w środku lasu..nie widziałam kto to i co to,ale ktoś mnie wyprzedził i machał rękoma z samochodu,wystraszyłam sie,że coś się stało itp.więc się zatrzymałam..jak do samochodu podszedł śniady facet i próbował wcisnąć mi sygnet to odjechałam...

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

Robiłam dziś badania. Glukoza na czczo 86, więc cieszę się. Jedynie zastanawiam się co mi tam dopisali przy wynikach moczu.
Przyszło mi zamówienie z Gemini, dodam fotkę część rzeczy męża, kilka moich, a część już wcześniej kupiłam/dostałam
ale tego masz...nic tylko zakładać aptekę dziewczyny...
brawo za wynik
a masz dopisane śluz wzmożony,ale chyba w ciązy to się zdarza..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 16:33   #371
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
O tak! Fuj! Kiedys go łykałam jak miałam anemię i nie czułam tego i sie wlasnie zastanawiałam co sie zmieniło. Dopiero mi uświadomiłaś, ze tamte były bardziej różowe i błyszczące

Co do antykoncepcji po to ja nie chce chyba nic brać. Po pierwsze brałam tabletki przez około 5-6lat i nie chce sie juz truć. Odstawiłam bo złe sie czułam po nich podejrzewałam, ze przez nie mam spadki nastrojów i jakies początki nerwicy - po miesiącu zaszłam. A dwa ja bym chciała drugie dziecko jakos tak jak Tinkerbell chociaz moj TZ raczej negatywnie podchodzi do tego. Ostatnio sie zaczęłam zastanawiać czy faktycznie po tym roku wroce do pracy bo to żłobki choroby itd zaczęliśmy z TZ o tym rozmawiać i w sumie wyszło na to ze nie ma takiego parcia i mogłabym zostać w domu dluzej. Mam umowe na 5 lat ale podejrzewam, ze jakbym została dluzej to juz pozniej nie miałabym powrotu wiec moze warto byłoby to wykorzystać i zaciążyć ponownie a prace znalazłabym juz po odchowaniu drugiego dziecka nowa. I tym sposobem mając załóżmy 28lat miałabym odchowana w miare 2 dzieci i praca tez by sie na pewno znalazła.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Ja to robię zawsze bo roznie w życiu bywa i liczę na to, ze będąc kiedys w potrzebie znalazłby sie ktos życzliwy kto pomógłby mnie. Oczywiście, pijaczynom itp nie pomagam. Kiedys pamietam jak mnie oszukał taki zulik ze na chleb potrzebuje dałam mu dwa złote (przyszedł do biura gdzie pracowałam) i dopiero jak wyszedł to poczułam ten odór który sie za nim ciągnął. Chciałam za nim wyjsc zeby mi oddał ale kumpela mnie zatrzymała z kolei moja mama kupiła kiedys cała siatkę zakupow chleb wędlina itp a żul za rogiem wyrzucił reklamówkę do smietnika.

A mojego TZ ostatnio Romowie zaczepili ze nie wiedza jak do wroclawia dojechać i nie maja na paliwo i ze maja złoty zegarek i samsunga s7 i cos tam jeszcze. TZ to wziął i mowi dobra dzieki bardzo to jedz za mna ja ci pokaże drogę Hahaha a ten rom mowi ale jakies pieniądze bo my nie mamy na paliwo a moj TZ mowi ale to jest chińska podróba ten telefon ja tez kiedys takie miałem to podobno oczy zrobili jak 5 zł i spindalali.
Z mojego osobistego doświadczenia - jeżeli chcecie mieć więcej niż jedno to to jest najlepszy pomysł.
Mi niestety po Oliwii nie było dane na kolejną ciążę bo miałam PCO. Na szczęście - bo jednak nie jestem z tamtym partnerem.
Później było długo nic, aż do poznania TŻ - starania zaczęliśmy jakoś zanim skończyłam 28 - więc wydawało mi się, że ciągle mam dużo czasu.....A tu nagle, zrobiło się 32

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Co do suplementów to nie pomogę, bo żadnych nie biorę

Co do herbatek to napisze tak. Laktacja tak na prawdę zaczyna ruszać około 16 tygodnia ciąży, przez całą ciąże trwa jej pierwszy etap - jest to laktogeneza I. W momencie porodu i dostawienia dziecka do piersi dopiero rusza dalszy proces - laktogeneza II. Potem mamy nawał i zaczyna się poowoli norować laktacja. Nie sądzę by herbatka przed porodem coś dała.

Najpopularniejszą chyba jest Bocianek i w jej składzie nie ma specjalnie niczego specjalnego Znam tylko jeden "składnik", który wpływa na laktacje i został przebadany. Jest to słód jęczmienny. Jest on zawarty w Femaltikerze.

Dlaczego nie bierzesz supli?

Ja również nie wierzę w herbatki laktacyjne...

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

A czy na tym gemini można płacić kartą czy tylko przelew jest opcją?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 16:43   #372
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Takim pijaczynom też nie, jak się kiedyś zbieraliśmy ze znajomymi przed wyjściem do klubu, to zaczepił nas lekko menelski pan, żeby kupić mu jakieś jedzenie. Kolega poszedł z nim do sklepu i w czasie kiedy płacił za parę bułek, ser, wodę itp., ten facet nagle sobie poszedł i kolega został z zakupami, z którymi musiał pójść do klubu. :P

Cytat:
hej!!

Super, że wynik glukozy dobry.
Sporo tych rzeczy z Gemini, fajnie.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja biorę pregne, a do tego dokupiłam DHA mama,ale biorę 1 tabl., bo w pregnie też są kwasy DHA
na razie nie planuję brać żadnych suplementów podczas karmienia, herbatek też nie kupuję

kurcze drogi ten balsam..pewnie jakiś cud-miód..

juz się tego nie dowiesz, czy facet Cię wykiwał..ale nie ma sensu tak myśleć, co to da? pomyśl,że zrobiłaś dobry uczynek i uratowałaś mu d...
mnie kiedyś Romowie zatrzymali jak jechałam samochodem w środku lasu..nie widziałam kto to i co to,ale ktoś mnie wyprzedził i machał rękoma z samochodu,wystraszyłam sie,że coś się stało itp.więc się zatrzymałam..jak do samochodu podszedł śniady facet i próbował wcisnąć mi sygnet to odjechałam...

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

ale tego masz...nic tylko zakładać aptekę dziewczyny...
brawo za wynik
a masz dopisane śluz wzmożony,ale chyba w ciązy to się zdarza..

Kiedyś jechaliśmy z mężem w nocy wracając z Wigilii i ktoś stał na poboczu przy leśnej drodze i świecił latarką, żeby się zatrzymać. Baliśmy się i mąż mówił, że wie że tu właśnie czasem Romowie stoją i zaczepiają ludzi, więc nie zatrzymaliśmy się, ale czy to nie była prawdziwa potrzeba pomocy, to się nie dowiemy.
Kiedyś byłam też na Słowacji i nawigacja mnie pokierowała przez uliczkę gdzie było sporo Romów, też coś wykrzykiwali i chcieli nas zatrzymać, ja jechałam powoli, bo kręcili się po jezdni, ale chciałam stamtąd uciekać. Ich dzieci zaczęły rzucać w samochód kamyczkami. ;O
Stary 2016-05-17, 16:43   #373
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja biore mama DHA 1 tabletke dziennie
Do tego mg - 2 tabletki
Dicoflor - 1 tabletka
I ostatnio urosept - 1 tab 3x dziennie, wiec tez zestaw spory
O to fajnie, lekarz Ci tak kazał? Wolałabym jedną

Cytat:
Dzięki, mój Biofer coś przestał działać, bo hemoglobina po małym wzroście teraz spadła.

Ja biorę Mama DHA Premium - 2 tabletki dziennie, bo dopiero wtedy osiąga się prawidłową ilość DHA, kwasu foliowego. Magnez zażywam też osobno i ciągle mi go mało. Przy kp to jeszcze nie wiem, spytam lekarza.
Herbatki planuję dopiero jakby problem był.
Kurczę, już się cieszyłam, że jedna OK. I mętlik w głowie ... Z drugiej strony, z tego, co czytałam w internecie, sporo osób bierze po jednej.

Wiem, że może Was śmieszyć, że jedna kapsułeczka dziennie robi mi różnicę, ale ja naprawdę mam dość tych tabletek. Każdą jedną czuję na żołądku i wątrobie...
Stary 2016-05-17, 16:47   #374
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Kurczę, już się cieszyłam, że jedna OK. I mętlik w głowie ... Z drugiej strony, z tego, co czytałam w internecie, sporo osób bierze po jednej.

Wiem, że może Was śmieszyć, że jedna kapsułeczka dziennie robi mi różnicę, ale ja naprawdę mam dość tych tabletek. Każdą jedną czuję na żołądku i wątrobie...

Wcale się nie dziwię, że chcesz ograniczyć ilość tabletek, poza tym nie wiem jak Mama DHA, ale te Premium są tak wielkie, że mi jest trudno je połknąć i zawsze jest mi smutno na myśl o tym, że muszę zażyć jeszcze drugą. Mi lekarz zwrócił uwagę na to, żeby brać 2, no to jakoś je w siebie wciskam. :P
Stary 2016-05-17, 16:48   #375
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
zapraszam na pierożki w czwartek pewnie będziemy jeść, bo dzisiaj ugotuję też na jutro.

25zł od osoby?? toż to strasznie mało! i brawa za 3 trymestr
to podaj adres
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Byłam u optyka. Potrzebuje nowych okularów koniecznie bo wada sie powiekrzyła Tak w sumie myslałam bo po domu musze nosic okulary bom slepa juz.
Ja też się zbieram do wymiany okularów..

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
U nas obiad też ostatnio nie za często, a nawet jeśli już, to nie jakiś wypasiony, chyba, że TŻ zrobi, bo ja się oduczyłam gotować, straciłam smak totalnie
U nas jest czasami bo niestety oboje z TŻetem do późna pracujemy. Poza weekendem mam tylko 2 popołudnia wolne, kiedy jestem w domu a nie na kursach.
Moje porządki ograniczyły się do tego, że ściągnęłam brudną pościel ale nową założy już TŻet. Kurze jeszcze przydałoby się zetrzeć ale nie chce mi się.
Byłam za to w tej hurtowni o której Wam pisałam i kupiłam poszewki na poduszki w salonie, zobaczcie. I jeszcze ramkę na zdjęcia bo w salonie jedną ścianę poświęciłam na nasze zdjęcia i sukcesywnie ją wypełniam nowymi oraz albumy na zdjęcia.

Cytat:
Gratuluję III trymestru!
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Pisaliście ostatnio, ze niektórym wróciły wymioty. Tez jestem jednym z tych szczęśliwców uczucie na żołądku dokładnie takie jak na początku ciąży...chyba uroki 3 semestru właśnie sie zaczynaja objawiać
Ja też wczoraj rano zwymiotowałam ale mam nadzieję, że to był jednorazowy wyskok .

Cytat:
25zł od osoby? Żartujesz?! U mnie brat robił teraz komunię, zapłacił 100zł/osoba (i to po caritasie ... a żarcie było okropne, strułam się, chyba odgrzała z poprzedniego dnia po weselu :/) Znajoma też szuka czegoś na chrzciny, mówi, że ceny wahają się w granicach 85-120zł/osoba. Oczywiście alko, jeśli chcesz, swój. Masakra ... I to w takiej pipidówie jak Pionki

Wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu, a jutro mąż z kolei ma urodziny. Biby nie ma, choć planowałam przyjęcie - niespodziankę jeszcze kilka miechów temu, ale już wiem, że nie dałabym rady zorganizować . Przynajmniej tort mu zrobię jutro Biszkopt ładnie wyrósł (zrobiłam dziś), choć pewnie z moim szczęściem okaże się, że się nie upiekł w środku ...
Wiesz to nasi dobrzy znajomi, oni mają taką fundację, świetlicę dla dzieci itp i ten bar a raczej zysk z niego idzie też na cele charytatywne. Nam policzyli jeszcze taniej .
To święto za świętem u Was .

Cytat:
Jestem UFFFFF miałyście rację - to tylko otarcie po stosunku lekarz mnie zbadał dokładnie, sprawdził szyjkę, nawet detektorem zmierzył tętno - wszystko w porządku Oczywiście gdyby się powtórzyło (tfu, tfu) to mam od razu jechać do niego do szpitala ale powiedział że nie sądzi, po prostu mamy ostrożniej szaleć z TŻ
aaa no i przepisał żelazo na tę hemoglobinę

DZIĘKUJĘ za wsparcie - jesteście kochane sorki za sianie paniki ale... no wiecie
Dobrze, że nic się nie stało .

Cytat:

Ja mam Mama DHA i biorę 2 dziennie, skoro tak pisze na opakowaniu to pewnie ta na rano i na wieczór mają inne składniki. Pytałam czy można brać przy tym magnez swojej ginki i ona nie widziała żadnych przeciwskazań.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 16:51   #376
virginia
Zakorzenienie

To te poszewki,jedną za 6,50
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160517_174242.jpg (89,4 KB, 6 załadowań)
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 16:51   #377
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Fanta super że wszystko dobrze uważajcie na siebie

babygirl - fajne zakupy ja zainspiruję się Tobą i dokupię jeszcze szczotkę i nożyczki do paznokci i sobie też sprawię ten żel do mycia buzi z sylveco

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 16:55   #378
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś jechaliśmy z mężem w nocy wracając z Wigilii i ktoś stał na poboczu przy leśnej drodze i świecił latarką, żeby się zatrzymać. Baliśmy się i mąż mówił, że wie że tu właśnie czasem Romowie stoją i zaczepiają ludzi, więc nie zatrzymaliśmy się, ale czy to nie była prawdziwa potrzeba pomocy, to się nie dowiemy.
Kiedyś byłam też na Słowacji i nawigacja mnie pokierowała przez uliczkę gdzie było sporo Romów, też coś wykrzykiwali i chcieli nas zatrzymać, ja jechałam powoli, bo kręcili się po jezdni, ale chciałam stamtąd uciekać. Ich dzieci zaczęły rzucać w samochód kamyczkami. ;O
brry..aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam o tej osobie w lesie..
szkoda,że takie zachowania pewnych narodowości powodują,że potem ktoś kto naprawdę może potrzebować pomocy jej nie otrzyma..

Cytat:

ja Ci się nie dziwię..ja mam serdecznie dość tych tablet..całe życie unikałam jak ognia, a w ciąży jak lekoman.. teraz jak przestał twardnieć mi brzuch to przestałam nospe brać, poobserwuję się i jak będzie ok, to zmniejszam dawkę magnezu..witamin nie mam jednak odwagi ograniczać.. choc ja tych kwasów chyba i tak mniej przyjmuje niż zalecane, ale mój lekarz mówił,że tyle ile jest zawarte w pregna jest ok,mimo że towarzystwo gin.zaleca wyższą.. naciąganie na hajs przez firmy farmaceutyczne moim zdaniem to wszytsko
Stary 2016-05-17, 16:57   #379
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Z mojego osobistego doświadczenia - jeżeli chcecie mieć więcej niż jedno to to jest najlepszy pomysł.

Mi niestety po Oliwii nie było dane na kolejną ciążę bo miałam PCO. Na szczęście - bo jednak nie jestem z tamtym partnerem.

Później było długo nic, aż do poznania TŻ - starania zaczęliśmy jakoś zanim skończyłam 28 - więc wydawało mi się, że ciągle mam dużo czasu.....A tu nagle, zrobiło się 32

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Ja również nie wierzę w herbatki laktacyjne...

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

A czy na tym gemini można płacić kartą czy tylko przelew jest opcją?

Musimy to jeszcze dokładnie przemyśleć i no wiadomo - zobaczymy jak to bedzie po urodzeniu i jak urodzę.

Ja tez nie biorę suplementów bo lekarz mi powiedział, ze jesli mam wyniki krwi ok to po co? Na początku tylko kwas foliowy a teraz zelazo i asparagin. Słyszałam rożne opinie nt tych wszystkich dodatkowych witamin. Sugeruje sie tym co mowi lekarz i nie biorę.
Stary 2016-05-17, 17:00   #380
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem UFFFFF miałyście rację - to tylko otarcie po stosunku lekarz mnie zbadał dokładnie, sprawdził szyjkę, nawet detektorem zmierzył tętno - wszystko w porządku Oczywiście gdyby się powtórzyło (tfu, tfu) to mam od razu jechać do niego do szpitala ale powiedział że nie sądzi, po prostu mamy ostrożniej szaleć z TŻ
aaa no i przepisał żelazo na tę hemoglobinę

DZIĘKUJĘ za wsparcie - jesteście kochane sorki za sianie paniki ale... no wiecie
Super Bardzo dobre wieści !

Cytat:
Mam nadzieję, że mój TŻ nie zagląda na nasze forum, bo jakby coś takiego przeczytał, to mam szlaban na seks do końca ciąży i po pewnie też i pewnie kazałby mi iść do lekarza zrobić wszelakie badania czy na pewno już możemy....
Ja nie wiem jak on to wytrzymuje...muszę poszukać czy jakiegoś bromu nie przyjmuje.....bo w pracy mają samych facetów to raczej z nimi nic nie majstruje:P

Cytat:

Ja biorę Mama DHA od początku ciąży, 2 tabletki dziennie, ale nic innego już nie biorę.

Dziewczyny a jak to jest z tymi wkładkami, spiralami.
Czuje się to ??
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 17:01   #381
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Tija, Piernik
masz może jeszcze te listy, bo jakoś ciężko mi się zebrać za zakupy apteczne nie wiem zupełnie co ile i czego ;/
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 17:01   #382
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Dobra, to piszę Wam, co zamawiam, może coś jeszcze podpowiecie.

W razie czego, mam już sól fizjologiczną, termometr, inhalator, nawilżacz, gacie poporodowe i podkłady do przewijania, nawet płatki kosmetyczne dla dzieci Linomag zwykły i na odparzenia, olej migdałowy (zamiast oliwki), płyn do kąpieli kupię w Rossmannie.

Zatem mój koszyk:
- zapas magnezu
- mama dha
- Nose frida i filterki do niej
- Biały Jeleń do białego i koloru (dobra cena jest)
- kompresy jałowe 50 sztuk
- podkłady poporodowe jedno opakowanie 10 szt.
- Tantum Rosa 1 opakowanie
- smoczek i butelka - zwykłe, z Canpola (w razie czego)

Zamawiam jeszcze na później termoopakowanie do butelki, szczotkę do butelek, pojemnik na smoczek, szczoteczkę do masażu dziąsełek i chyba wezmę tę herbatkę

I dziewczyny: Wkładki laktacyjne - ILE NA POCZĄTEK? Siostra mi kazała jakoś strasznie dużo zamówić, bo mówi, że się przydaje, bodaj ze 300 Naprawdę tak to idzie?
Stary 2016-05-17, 17:03   #383
iweczka
Zakorzenienie

Zapomniałam, że jeszcze Magnez biorę 2 tabletki dziennie

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Shybua, odnośnie herbatek na laktację, piłam przy córce, guzik mi dały
Jeżeli będzie potrzeba będę myśleć, narazie nie planuję kupować.
Pamiętam jedynie, że dobre w smaku były
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 17:07   #384
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
hej!!

wlasnie mi zostały takie kosmetyczne zakupy i dla mnie i maluszka.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 17:09   #385
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

W razie czego, mam już sól fizjologiczną, termometr, inhalator, nawilżacz, gacie poporodowe i podkłady do przewijania, nawet płatki kosmetyczne dla dzieci Linomag zwykły i na odparzenia, olej migdałowy (zamiast oliwki), płyn do kąpieli kupię w Rossmannie.

Zatem mój koszyk:
- zapas magnezu
- mama dha

Zamawiam jeszcze na później termoopakowanie do butelki, szczotkę do butelek, pojemnik na smoczek, szczoteczkę do masażu dziąsełek i chyba wezmę tę herbatkę

I dziewczyny: Wkładki laktacyjne - ILE NA POCZĄTEK? Siostra mi kazała jakoś strasznie dużo zamówić, bo mówi, że się przydaje, bodaj ze 300 Naprawdę tak to idzie?
nie bierz tyle tych wkładek..skąd wiesz jakie Ci podpasują i czy będa potrzebne? ja czytałam,że jak cieknie to trzeba duzo, bo nawet kropelka mleka może spowodować rozwój bakterii i jakieś stany zapalne..ale to po porodzie się dokupi..ja wzięłam jedną paczkę,,może jeszcze dokupię jedną i finał..
a nożyczki/obcinaczka do paznokci? jakaś szczotka?cos do mycia maluszka?patyczki do uszu?woda morska? sol fizjologiczna?
jaki kupiłaś nawilżacz? dzis szukałam i odpadłam..
Stary 2016-05-17, 17:26   #386
tija93
Zakorzenienie

TŻ wyprowadził mnie na spacer Byliśmy w piekarni po chleb

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Słód jęczmienny to mi się tylko z jednym kojarzy obecnie.

Cytat:

Śluz wzmożony. Śluz jest normalny w ciąży, czasem ma związek ze źle pobraną próbką moczu. Ja cholera zawsze mam śluz w próbce jakbym się nie starała

Cytat:
Tija, Piernik

Cytat:
Lekarz nie zaleca Biorę tylko magnez, lutkę i żelazo.

Na gemini w sposobach płatności napisali karta kredytowa. O to chodzi?

Cytat:

Zatem mój koszyk:
- zapas magnezu
- mama dha

Szczerze mówiąc odpuściłabym sobie termoopakowanie, bo wydaje mi się zbędę. Z wkładkami też bym nie szalała, bo to trzeba pod siebie dopasować, a zanim nie zaczniesz używać to się nie dowiesz, które Ci pasują. Jedno opakowanie w zupełności wystarczy na start

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Zapomniałam, że jeszcze Magnez biorę 2 tabletki dziennie

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Shybua, odnośnie herbatek na laktację, piłam przy córce, guzik mi dały
Jeżeli będzie potrzeba będę myśleć, narazie nie planuję kupować.
Pamiętam jedynie, że dobre w smaku były
Ja piłam raz kawę dla ciężarnych i też mi smakowała Wtedy w ciąży nie byłam
Stary 2016-05-17, 17:31   #387
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

tak, z zalecenia lekarza

dziewczyny ide jutro do fryzjera ;D
mam taką koleżanke, która pracuje w zakładzie fryzjerskim i zaproponowała mi bycie "modelką", na której będzie Pani jakaś przyjezdna szkolić dokładnie to koloryzacja, w sumie się ciesze, bo chciałam już tą koleżanke zmolestować o jakieś farbowanie, bo już odrost duży, a tu za free, fachowa obsługa ;D

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 17:36   #388
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
szaleństwo..
ja ostatni raz schody wyjściowe widziałam jakieś 12 dni temu..a jak wtedy wyszłam to nadziwić się nie mogłam jak świat wygląda..

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
tak, z zalecenia lekarza

dziewczyny ide jutro do fryzjera ;D
mam taką koleżanke, która pracuje w zakładzie fryzjerskim i zaproponowała mi bycie "modelką", na której będzie Pani jakaś przyjezdna szkolić dokładnie to koloryzacja, w sumie się ciesze, bo chciałam już tą koleżanke zmolestować o jakieś farbowanie, bo już odrost duży, a tu za free, fachowa obsługa ;D
super okazja.. jak mi by się przydało spotkać z fryzjerem

dziewczyny pytanie techniczne - jeśli wezmę przewijak na komodę - tą taką ramę to do tego dokupuję miękki przewijak lub taki z twardym dnem..jaki lepszy?ktoś? coś?
Stary 2016-05-17, 17:37   #389
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
szaleństwo..
ja ostatni raz schody wyjściowe widziałam jakieś 12 dni temu..a jak wtedy wyszłam to nadziwić się nie mogłam jak świat wygląda..

super okazja.. jak mi by się przydało spotkać z fryzjerem

dziewczyny pytanie techniczne - jeśli wezmę przewijak na komodę - tą taką ramę to do tego dokupuję miękki przewijak lub taki z twardym dnem..jaki lepszy?ktoś? coś?
Oj to Ty wyposzczona jesteś

Ten z twardym dnem od razu kładziesz na łóżeczko, nie musisz mieć tego drewnianego blatu
Stary 2016-05-17, 17:55   #390
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Śluz wzmożony. Śluz jest normalny w ciąży, czasem ma związek ze źle pobraną próbką moczu. Ja cholera zawsze mam śluz w próbce jakbym się nie starała

Lekarz nie zaleca Biorę tylko magnez, lutkę i żelazo.

Na gemini w sposobach płatności napisali karta kredytowa. O to chodzi?

Szczerze mówiąc odpuściłabym sobie termoopakowanie, bo wydaje mi się zbędę. Z wkładkami też bym nie szalała, bo to trzeba pod siebie dopasować, a zanim nie zaczniesz używać to się nie dowiesz, które Ci pasują. Jedno opakowanie w zupełności wystarczy na start

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Ja piłam raz kawę dla ciężarnych i też mi smakowała Wtedy w ciąży nie byłam
Pytałam się, bo ja ostatnio też odstawiłam suple (tutaj nie zalecają) i tak się głowię czy dobrze czy źle.

Tak chodzi o kartę Dzięki Zrobię zakupy a mama mi przywiezie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości