![]() |
#361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Całe szczęście, ze wszystko ok... My od ostatniej wizyty nic ![]() Ja tez przyjmuje tardyferon ![]() ![]() Byłam w miescie ale niestety nie załatwiłam wszystkiego i jutro musze jechać jeszcze raz bo wzięłam nie ten dokument do reklamacji telefonu który kest potrzebny i odesłali mnie do innego serwisu a juz mi sie nie chciało krążyć. Zakupiłam sobie krem 500ml powinien mi starczyć juz do konca cena wyjściowa 179 ![]() ![]() ![]() Natomiast pod auchan spotkała mnie dziwna sytuacja. Dziwna bo chyba dałam sie zrobic w bambuko. Nie wiem. Otóż podjechałam pod auchan stoję na parkingu i podszedł do mnie pan w średnik wieku w miare zadbany. Zaczal mi strasznie chaotycznie opowiadać ze auto mu sie zepsuło ze mieszka w Łodzi ze ma brata w Koninie i on Go moze odwieźć do domu tylko ze zabrakło mu na bilet ze ma 20 zł ale potrzeba mu jeszcze 17,50 pokazywał dowód osobisty ze naprawdę tam mieszka i w ogole i w ogole i moj kalafior ciazowy i miękkie serce kazało mi siegnąć do portfela i dałam mu te 17zl... Pozniej przez całe zakupy sie zastanawiałam czy naprawdę uratowałam komuś dupę czy zostałam po prostu ładnie wycackana... Wychodząc patrzyłam czy nie ma go gdzies i widziałam ze na przystanku siedział i czekał na autobus. Moze faktycznie potrzebował tej pomocy. Mam nadzieje. Ale juz chyba nikomu wiecej nie pomoge ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Co jest w składzie herbatek ze pobudza laktacje? Co tak dobrze działa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przynajmniej zakupy udane. ![]() Też miałam taką sytuację, że niedaleko dworca gościu mnie zaczepił i powiedział, że go okradli i nie ma jak wrócić do domu, a bilet kosztuje kilkanaście złotych, też tłumaczył wszystko, jaka miejscowość, jaki bus itp. Dałam mu tę kasę, staram się pomagać jak mogę. Gościu bardzo się cieszył, pokazał pobliski kościół i powiedział że najpierw pójdzie się za mnie pomodlić. Jeśli mnie oszukał, to baaardzo nieładnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony cierpią na tym osoby, które faktycznie potrzebują pomocy...
![]() ![]() |
![]() |
#365 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
O tak! Fuj! Kiedys go łykałam jak miałam anemię i nie czułam tego i sie wlasnie zastanawiałam co sie zmieniło. Dopiero mi uświadomiłaś, ze tamte były bardziej różowe i błyszczące ![]() Co do antykoncepcji po to ja nie chce chyba nic brać. Po pierwsze brałam tabletki przez około 5-6lat i nie chce sie juz truć. Odstawiłam bo złe sie czułam po nich podejrzewałam, ze przez nie mam spadki nastrojów i jakies początki nerwicy - po miesiącu zaszłam. A dwa ja bym chciała drugie dziecko jakos tak jak Tinkerbell chociaz moj TZ raczej negatywnie podchodzi do tego. Ostatnio sie zaczęłam zastanawiać czy faktycznie po tym roku wroce do pracy bo to żłobki choroby itd zaczęliśmy z TZ o tym rozmawiać i w sumie wyszło na to ze nie ma takiego parcia i mogłabym zostać w domu dluzej. Mam umowe na 5 lat ale podejrzewam, ze jakbym została dluzej to juz pozniej nie miałabym powrotu wiec moze warto byłoby to wykorzystać i zaciążyć ponownie ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Ja to robię zawsze bo roznie w życiu bywa i liczę na to, ze będąc kiedys w potrzebie znalazłby sie ktos życzliwy kto pomógłby mnie. Oczywiście, pijaczynom itp nie pomagam. Kiedys pamietam jak mnie oszukał taki zulik ze na chleb potrzebuje dałam mu dwa złote (przyszedł do biura gdzie pracowałam) i dopiero jak wyszedł to poczułam ten odór który sie za nim ciągnął. Chciałam za nim wyjsc zeby mi oddał ale kumpela mnie zatrzymała ![]() A mojego TZ ostatnio Romowie zaczepili ze nie wiedza jak do wroclawia dojechać i nie maja na paliwo i ze maja złoty zegarek i samsunga s7 i cos tam jeszcze. TZ to wziął i mowi dobra dzieki bardzo to jedz za mna ja ci pokaże drogę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do herbatek to napisze tak. Laktacja tak na prawdę zaczyna ruszać około 16 tygodnia ciąży, przez całą ciąże trwa jej pierwszy etap - jest to laktogeneza I. W momencie porodu i dostawienia dziecka do piersi dopiero rusza dalszy proces - laktogeneza II. Potem mamy nawał i zaczyna się poowoli norować laktacja. Nie sądzę by herbatka przed porodem coś dała. Cytat:
![]()
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Słód jęczmienny to mi się tylko z jednym kojarzy obecnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
hej!!
![]() Florencee, BRAWA Z OKAZJI 100DNIÓWKI ![]() ![]() Origa z okazji kolejnego tygodnia i III trym. ![]() ![]() Mam nadzieję że nikogo nie pominęłam Fanta, cieszę się że wszystko jest w porządku Robiłam dziś badania. Glukoza na czczo 86, więc cieszę się. Jedynie zastanawiam się co mi tam dopisali przy wynikach moczu. Tija, może Ty mnie oświecisz? (zdj.) Przyszło mi zamówienie z Gemini, dodam fotkę ![]() ![]()
Nasze maleństwo ![]() Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-17 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Tija, Piernik
w dużej mierze inspirowałam się Waszą listą zakupów na Gemini, więc dziękuję ![]()
#370 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie nie planuję brać żadnych suplementów podczas karmienia, herbatek też nie kupuję Cytat:
juz się tego nie dowiesz, czy facet Cię wykiwał..ale nie ma sensu tak myśleć, co to da? pomyśl,że zrobiłaś dobry uczynek i uratowałaś mu d... mnie kiedyś Romowie zatrzymali jak jechałam samochodem w środku lasu..nie widziałam kto to i co to,ale ktoś mnie wyprzedził i machał rękoma z samochodu,wystraszyłam sie,że coś się stało itp.więc się zatrzymałam..jak do samochodu podszedł śniady facet i próbował wcisnąć mi sygnet to odjechałam... ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
brawo za wynik a masz dopisane śluz wzmożony,ale chyba w ciązy to się zdarza.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#371 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi niestety po Oliwii nie było dane na kolejną ciążę bo miałam PCO. Na szczęście - bo jednak nie jestem z tamtym partnerem. Później było długo nic, aż do poznania TŻ - starania zaczęliśmy jakoś zanim skończyłam 28 - więc wydawało mi się, że ciągle mam dużo czasu.....A tu nagle, zrobiło się 32 ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Dlaczego nie bierzesz supli? Ja również nie wierzę w herbatki laktacyjne... ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- A czy na tym gemini można płacić kartą czy tylko przelew jest opcją?
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Takim pijaczynom też nie, jak się kiedyś zbieraliśmy ze znajomymi przed wyjściem do klubu, to zaczepił nas lekko menelski pan, żeby kupić mu jakieś jedzenie. Kolega poszedł z nim do sklepu i w czasie kiedy płacił za parę bułek, ser, wodę itp., ten facet nagle sobie poszedł i kolega został z zakupami, z którymi musiał pójść do klubu. :P Cytat:
Super, że wynik glukozy dobry. ![]() Sporo tych rzeczy z Gemini, fajnie. ![]() Cytat:
Kiedyś jechaliśmy z mężem w nocy wracając z Wigilii i ktoś stał na poboczu przy leśnej drodze i świecił latarką, żeby się zatrzymać. Baliśmy się i mąż mówił, że wie że tu właśnie czasem Romowie stoją i zaczepiają ludzi, więc nie zatrzymaliśmy się, ale czy to nie była prawdziwa potrzeba pomocy, to się nie dowiemy. Kiedyś byłam też na Słowacji i nawigacja mnie pokierowała przez uliczkę gdzie było sporo Romów, też coś wykrzykiwali i chcieli nas zatrzymać, ja jechałam powoli, bo kręcili się po jezdni, ale chciałam stamtąd uciekać. Ich dzieci zaczęły rzucać w samochód kamyczkami. ;O |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że może Was śmieszyć, że jedna kapsułeczka dziennie robi mi różnicę, ale ja naprawdę mam dość tych tabletek. Każdą jedną czuję na żołądku i wątrobie...
![]() |
#374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcale się nie dziwię, że chcesz ograniczyć ilość tabletek, poza tym nie wiem jak Mama DHA, ale te Premium są tak wielkie, że mi jest trudno je połknąć i zawsze jest mi smutno na myśl o tym, że muszę zażyć jeszcze drugą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki! ![]() Cytat:
Cytat:
Moje porządki ograniczyły się do tego, że ściągnęłam brudną pościel ale nową założy już TŻet. Kurze jeszcze przydałoby się zetrzeć ale nie chce mi się. Byłam za to w tej hurtowni o której Wam pisałam i kupiłam poszewki na poduszki w salonie, zobaczcie. I jeszcze ramkę na zdjęcia bo w salonie jedną ścianę poświęciłam na nasze zdjęcia i sukcesywnie ją wypełniam nowymi ![]() Dzięki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To święto za świętem u Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
To te poszewki,jedną za 6,50
#377 |
Wtajemniczenie
|
Fanta super że wszystko dobrze
![]() ![]() babygirl - fajne zakupy ![]() ![]()
#378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda,że takie zachowania pewnych narodowości powodują,że potem ktoś kto naprawdę może potrzebować pomocy jej nie otrzyma.. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musimy to jeszcze dokładnie przemyśleć i no wiadomo - zobaczymy jak to bedzie po urodzeniu i jak urodzę. Ja tez nie biorę suplementów bo lekarz mi powiedział, ze jesli mam wyniki krwi ok to po co? Na początku tylko kwas foliowy a teraz zelazo i asparagin. Słyszałam rożne opinie nt tych wszystkich dodatkowych witamin. Sugeruje sie tym co mowi lekarz i nie biorę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny a jak to jest z tymi wkładkami, spiralami. Czuje się to ?? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
Dobra, to piszę Wam, co zamawiam, może coś jeszcze podpowiecie.
W razie czego, mam już sól fizjologiczną, termometr, inhalator, nawilżacz, gacie poporodowe i podkłady do przewijania, nawet płatki kosmetyczne dla dzieci ![]() Zatem mój koszyk: - zapas magnezu - mama dha - Nose frida i filterki do niej - Biały Jeleń do białego i koloru (dobra cena jest) - kompresy jałowe 50 sztuk - podkłady poporodowe jedno opakowanie 10 szt. - Tantum Rosa 1 opakowanie - smoczek i butelka - zwykłe, z Canpola (w razie czego) Zamawiam jeszcze na później termoopakowanie do butelki, szczotkę do butelek, pojemnik na smoczek, szczoteczkę do masażu dziąsełek i chyba wezmę tę herbatkę ![]() I dziewczyny: Wkładki laktacyjne - ILE NA POCZĄTEK? Siostra mi kazała jakoś strasznie dużo zamówić, bo mówi, że się przydaje, bodaj ze 300 ![]()
#383 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, że jeszcze Magnez biorę 2 tabletki dziennie
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Shybua, odnośnie herbatek na laktację, piłam przy córce, guzik mi dały ![]() Jeżeli będzie potrzeba będę myśleć, narazie nie planuję kupować. Pamiętam jedynie, że dobre w smaku były ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nożyczki/obcinaczka do paznokci? jakaś szczotka?cos do mycia maluszka?patyczki do uszu?woda morska? sol fizjologiczna? jaki kupiłaś nawilżacz? dzis szukałam i odpadłam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | ||||
Zakorzenienie
|
TŻ wyprowadził mnie na spacer
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarz nie zaleca ![]() Na gemini w sposobach płatności napisali karta kredytowa. O to chodzi? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny ide jutro do fryzjera ;D mam taką koleżanke, która pracuje w zakładzie fryzjerskim i zaproponowała mi bycie "modelką", na której będzie Pani jakaś przyjezdna szkolić ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
szaleństwo..
ja ostatni raz schody wyjściowe widziałam jakieś 12 dni temu..a jak wtedy wyszłam to nadziwić się nie mogłam jak świat wygląda.. Cytat:
![]() dziewczyny pytanie techniczne - jeśli wezmę przewijak na komodę - tą taką ramę to do tego dokupuję miękki przewijak lub taki z twardym dnem..jaki lepszy?ktoś? coś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten z twardym dnem od razu kładziesz na łóżeczko, nie musisz mieć tego drewnianego blatu ![]()
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak chodzi o kartę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.