![]() |
#421 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Cytat:
Oglądacie Agenta? Tego się nie spodziewałam że to Hubert! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny jestem na szczęście w domu juz... Waśnie zaaplikowałam luteine i leze. Pojechałam w związku z tym parciem czułam taki jakby nacisk na pochwę i takie wrażenie rozpieranie i sie wystraszyłam zadzwoniłam do swojego gin i powiedział ze jak sie martwię to mam jechać bo stres nie pomaga. Szybko mnie przyjęli zbadali mnie. Szyjka długa i zamknięta -35mm w końcu wiem ile bo moj mi nie mierzył. Kamień spadł mi z serca... Chyba po prostu za bardzo sie nakrecalam ta szyjka. Skurcze te napinanie mam obserwowac dostałam luteinę i ewentualnie nospe. Julka wazy juz 940g!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tez mam lutke ![]()
![]() |
#424 | ||||
Zadomowienie
|
Witam po moim aktywnym dniu.
Lekarz zaliczony z Jasiem wszystko ok ale leży poprzecznie. A Wasze maluchy przybrały już dobry kierunek? ![]() Lekarz mówi żebym sie na razie nie martwiła ale ... Paznokcie również zrobione i warsztaty zaliczone. Spotkanie z Natalką jak najbardziej należy zaliczyć do udanych. Super dziewczyna i do tego śliczna ![]() Cytat:
![]() no i czy Janek nie da mi za bardzo w zad po porodzie ![]() Prawda taka, że nie robię się coraz mlodsza więc zobaczymy Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No całe szczęście, że już w domu. Julka już "kawał baby" ![]() Ja też nie znam długości szyjki lekarz jakby olewał ten temat ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A przyrost wagi masz malutki. Ja jutro się zważę przed wizytą, ciekawe co wyjdzie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Julka jaka już duża! Idę spać, jutro wcześnie wstaję, bo mam zabrać męża do okulisty. Ciekawe jak mi pójdzie, bo dziś spałam do 11. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
Ja obstawiałam Królikowskiego. Jakoś Hubert wydawał mi się zbyt oczywisty. Szkoda, że Tamara nie wygrała - Antek nie zasłużył na wygraną - ona była mózgiem
![]() Oliwia za to obstawiała Huberta i jest przeszczęśliwa, że mogła utrzeć mi nosa ![]()
![]() |
#428 | ||
Zakorzenienie
|
Babygirl1990
Ja to raczej będę kupowała stacjonarnie bo nawet nie znam dobrej strony gdzie można by było kupić to w UK a nie chce też przeplacic. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś mnie plecy bolą, chyba będę musiała mniej siedzieć na fotelu przy kompie ehh . czas żeby wyciągnąć lapka i siedzieć na sofie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem na ile to nie jest zagłuszenie tego o co walczymy.... niestety niby ustawa podpisana a nowelizacje jakie chcą nam wprowadzić są bardzo niekorzystne........ niestety tu lekarze są silniejsi i będą walczyć o swoje...
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Superhuman dobrze że nic się nie dzieje Origa ![]() Mój Tzet to niedawno jeszcze napomykal o 3 dziecku ale chyba go przystopowalam . Natomiast zawsze wiedziałam że na Natalce się nie skończy, chciałam żeby miała rodzeństwo. ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Łapią mnie straszne skurcze, muszę chyba coś innego zaaplikowac,sam magnez nie pomaga...
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-05-18 o 04:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadczynność skurczowa macicy, nadciśnienie i niedoczynność tarczycy. Konkrety to będą jak przyjdą wyniki posiewu. Bo na to czekamy. Albo przyszły wczoraj i są dobre albo jeszcze ich nie ma. Inaczej wieczorem dostałabym antybiotyk. Ciśnienie się trzyma, holter jest raczej pro forma. A skurcze nie są regularne więc generalnie nie jest źle. Nie dopytuje kiedy wyjdę, bo i tak jestem Uwiązana holterem do 13.00 i wynikami posiewu. Jak wszystko będzie dobrze to mam nadzieję że jutro śpię w swoim łóżku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
hej dziewczyny..kiepsko spałam.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skurcze nie wpływają mi ma szyjkę i to 10 dziennie uznawane jest za fizjologię. Wczoraj było ich juz na tyle dużo, że dostałam leki. Czekam na obchód. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mi się dobrze spało, dwa razy na siusiu wstałam i praktycznie od razu zasypiałam ![]() Cytat:
![]() Chciałam przyoszczędzić i wzięłam od bratowej i jej okazał się za duży ![]() ![]() Cytat:
![]() Dasz radę, wygodnie rozłóż fotel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Macicy? Jak tam u Ciebie?
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Chyba pierwszy raz piszę o tej porze na wizażu, bo zawsze gniję do południa
![]() Wstałam na siusiu i stwierdziłam, że zrobię urodzinowo mężowi kanapki do pracy i tak już zasnąć nie mogę. Biorę się za tort ![]() I w ogóle to dostałam dodatkową pracę do domu na jakies 3-4 tygodnie. Moja koleżanka pracuje w domu - dostaje paragony, z których dane musi wklepywać do Worda. Jej kierowniczka jest w szpitalu i można powiedzieć, że jestem na zastępstwo na ten okres ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz dziś pracowity dzień. Z czym tort bedzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |||||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czy skurcze macicy?? Cytat:
![]() ![]() Ojej, Mała przeszkadzała w spaniu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zbieram się za chwilę z mężem do kliniki okulistycznej, ma pytać o kwalifikację do operacji - korekcji wzroku. A o 15:15 mam wizytę u gina. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć tak z drugiej strony gdybym ja była w podobnej sytuacji to poprosiłabym osobę, którą mi dała pieniądze o nr telefonu, żebym mogła już z domu zadzwonić i poprosić o nr konta i oddać kasę... Cytat:
![]() Co do sytuacji z Romami to byłabym nieźle po*rana ;p Cytat:
![]() Ja chyba też bym się nie zatrzymała gdyby nam ktoś latarką świecił... A gdyby K. wpadł do głowy taki pomysł to bym dostała histerii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z naszego psa to jest taki konkretny leń. Jak jeszcze spał w łóżku to potrafił się wylegiwać nawet do 10, nie potrzebował wcześniej pójść na spacer ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A jaki tort robisz? Cytat:
![]() Hej dziewczyny ![]() Bardzo źle dzisiaj spałam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | ||||
Rozeznanie
|
Ja dziś i jutro pracuję z domu, zaczęło mnie gardło coś pobolewać.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słuchajcie, pytanie z gatunku głupich/dziwnych do doświadczonych mamuś: jak trzeba się ogolić do porodu ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co CC wzgórek łonowy, do SN krocze. Więc najlepiej całość ![]()
![]() |
#442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu który znam mówią ze do SN lub CC ma przygotować położna i mówią żeby samemu nie próbować bo można sie niepotrzebnie poranić. I ogólnie obrażają sie jeśli któraś z pań zrobi to na swoją rękę ![]() Mi by było głupio zeby mnie ktoś golił ![]() Wczoraj czytałam artykuł o tym jak położna przy przyjęciu porodu upuściła noworodka ![]() Obiecałam sobie ze więcej okołoporodowych artykułów czytać nie bede ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Straszne! Ja na studiach miałam taką schizę przed pierwszymi praktykami w jednym ze szpitali. Oni tam odbierają porodu na łóżku, które po złożeniu wygląda jak fotel ginekologiczny. Meeega bałam się, że mi się dziecko wyślizgnie ![]()
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział żebym opr tego ze snu bo on sie nigdzie nie wybiera. Poza tym powiedział ze to chyba nie był dla mnie koszmar bo sie nie obudziłam ![]() Współczuje niewygody w nocy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Może któraś z Was będzie chciała skorzystać i zabdać sobie bezpłatnie poziom wit. D? Badanie dla kobiet w ciąży:
http://www.edziecko.pl/edziecko/1,15...itaminy-d.html http://www.vitrumd3.pl/pl/bezplatne_badanie |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i co mąż na to? Cytat:
fajnie,że wpadło nowe zajęcie..pewnie też na samopoczucie dobrze wpłynie ![]() Cytat:
trzymam kciuki za Wasze wizyty..czekamy na informacje po.. Cytat:
przeszło już? mógł być jakiś jednorazowy skurcz przy niewygodnej pozycji np.. Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, można było zadzwonić na policję, nie wpadliśmy wtedy na to. ![]() Współczuję słabego spania, jeśli ból szybko przeszedł to chyba nie ma powodu do zmartwienia. ![]() Cytat:
Życzę zdrówka, dobrze że możesz z domu pracować. ![]() Cytat:
Ech, ja to nigdy nie pojechałam tam po całości, wstyd się przyznać. ![]() Cytat:
Brrrr... :/ Cytat:
Fajna sprawa, szkoda że nie ma tego u mnie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do golenia to ja zawsze golę się całkowicie więc nie mam dylematu ![]() ![]()
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Współczuję kiepskich nocek
![]() Myślę, że warto też dlatego żebyś po porodzie nie cierpiała, bo nie jesteś przyzwyczajona do odrastania włosków tam i będzie Cię swędzieć.
#450 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze rzeczywiscie zmieniła miejsce i juz jest główka w dół? Wtedy ruchy (przynajmniej ja tak czuje) w okolicach żeber lub bardzo nisko przy szyjce. Inna sprawa ze ja czuje o wieje cześciej ruchy ale są mniej konkretne (cos jakbym miała galaretkę w brzuchu i ona rezonuje) Ja dziś w nocy tez sie budziłam zeby sprawdzić czy sie dzieć porusza. Rano zajęło mi 2 godziny zeby w końcu raczyło sie ruszyć. Mam detektor ale staram sie go nie używać, ćwiczę zaufanie do dziecka i staram sie ograniczać swoje lęki (choć mam ich pełno) ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.