![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Ja tez się kładę, raczej kicia nie pośpi długo. Baj :-*
Jeśli któraś będzie oglądać agenta do końca niech da mi proszę znać kto wygrał hajsy :-D
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kotleciki: ugotowana jaglanka, marchewka starta na tarce i chwilę podgotowana w wodzie, jajka, curry, sól, pieprz i to wszystko. Ja to robię na oko ale jak chcesz Dark proporcje to podeślę linka do przepisu. Jaglanke akurat jem bardzo często. Nawet naleśniki z niej robie. A z soczewica to zupę albo pierogi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
Nigdy never nie jadłam jaglanej kaszy w formie kotletów.. A burgery? Istne szaleństwo! Muszę spróbować!
Jakbym tz zrobiła hamburgera z kaszy to chyba wyrzucilby mnie przez okno razem z tym "jedzeniem dla królików / dziwaków / ew. pedałów" Dla niego facet jedzacy wege = podał haha Wiem, myślenie to on ma ograniczone, typowy miesozerca. Ale ja jestem otwarta na nowe, dietetyczno - fit - wege smaki :-D ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Pedal # ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Ja mam teraz fazę na kaszę pęczak - jem ja ze wszystkim :-D najlepsza jest z warzywami.
#1564 |
Zakorzenienie
|
Dark mój też nie jada tych moich wymyslow. On tylko mięso i czasem do tego jakieś warzywo ale rzadko. Czasem zje kaszę gryczana lub peczak bo też często robie. Ale najchętniej to ziemniory. Śniadanie obiad kolacja - mięso. Masakra.
Jeszcze mam super przepis na pasztet z jaglanki i soczewicy ![]() A co do warzyw to ja je uwielbiam. Choć musiałam nauczyć się je jeść. Ale teraz nie umiem się bez nich obejść i jem prawie wszystkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
To widzę ze mój tz mogłby sobie z Twoim rękę podać. Ziemniaki i mięso to podstawa egzystencji.
O! Poproszę ten przepis na pasztet. Jutro idę na zakupy po jaglanke i soczewicę!
#1566 |
Zakorzenienie
|
O tak, tez uwielbiam pęczek. Najszybciej się robi z mrozonka np. meksykanska. Ja podsmażam cebulkę, dodaje peczak do zeszklenia, zalewam woda lub bulionem a na koniec mrozonka. Mniam.
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Ok jutro wrzucę ![]() Mój twierdzi ze jego organizm wie czego potrzebuje i to jest właśnie mięso ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
O musze spróbować z gotowa mieszanka meksykańska, bo ja zawsze sama robie z tego co mam akurat w lodówce - papryka, zielony mrożony groszek, por, cebula, cukinia, marchew itd
Tak, organizm potrzebuje tylko mięsa :-D Ah ci faceci.. Przecież my ich nie chcemy otruć. Dla nich zdrowe=niesmaczne i niepotrzebne. Organizm bardzo szybko odczuje skutki braku witamin, których w mięsie i piwie niestety nie ma..
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam teraz w niedzielę w aptece mm i akurat nie mieli zwykłego, więc wzięłam bebilon pepti, póki co dobrze wchodzi... może to i lepiej, bo na opakowaniu napisane, że na biegunki itp... ale dzisiaj tuż przed wzięciem antybiotyku dałam Jurkowi na noc cycka, bo tak pluł butelką, ech... najwyżej znowu będzie na zielono... dylematy... zazdroszczę Wam samozaparcia z dietą, u mnie jakoś ciężko z tym, ogólnie jem teraz sporo i czuję się słaba, ale to pewnie przez tego cycka i 2 antybiotyk, na mnie też to nie wpływa za dobrze, zielenina nie wchodzi za dobrze, bo boli żołądek,, pewnie podrażniony i ogólnie nie mam siły na nic... muszę się zregenerować co do ćwiczeń z kolei, to jak raz porobiłam sobie brzuszki, to potem miałam 3 dni plamienie i bolało mnie podbrzusze ![]() ![]() dla tych co piorą w loveli, w biedronce jest teraz w promocji: 11,99 za 1,5 litra. Pieluchy też w jakichś mega boxach, ale my nie używamy dady akurat... czy któraś ma pieluchy z babydream? Chciałam wziąć na próbę, ale tam aż 3 rodzaje i się zamotałam, stwierdziłam że poczytam, ale jakoś niewiele mi te opisy mówią, jakieś próbki powinni rozdawać ;( No nic, odciągam mleko i czas spać, bo pewnie za 2-3 godziny pobudka, dobranoc!
![]() |
#1569 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie to dzisiaj dzień świra był... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1570 |
Konto usunięte
|
hello dziecko jak na razie tylko na jedno kp sie obudziło
lewek -och jak ja Cię rozumiem ,też nie raz i nie dwa muszę sie drzec do Igora A potem męczy mnie sumienie. Pocieszam sie tym że jestem tylko człowiekiem A dziecko faktycznie zasłużylo no i że wrzeszcze logiczne rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
![]() U nas pierwsze karmienie. ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Jeżu moja nienawidzi wyciągania gilów :-D
Kinga - u mnie też dzisiaj były mielone, ziemniaki młode i groszek z marchewmiem, i jak dla mnie spoko całkiem obiad! Mielone smażone na lyzeczce oleju, reszta to przecież fit git ![]() Nie katuj się tak! Ja wyznaje zasadę mż, jakbym miała być jakieś restrykcyjnej diecie to bym osiwiała. A 15 to nie pora na ostatni posiłek kicia ej :-* Ale pewnie to wiesz wiec nie będę Ci truła. Pamiętaj ze musisz też mieć siły na zajmowanie się trójka dzieci i sobą i żeby mieć dobry humor musisz mieć pełny brzuszek.. Mogą być zdrowych rzeczy ![]() U nas pierwsza pobudka - 19 - 03. Nieźle całkiem.. Mała się w nocy odkopała z kocyka i ma ręce lodowate. Gdyby to tesciowa widziała hahaha Musze zacząć konsekwentnie zapinac tego małego bobka w śpiworek
#1573 |
Zakorzenienie
|
Hej witam z karmienia
Moj małz tez miecho i ziemniaki,twierdzi ze głpdny jak. Nie zje mięsa.
#1574 |
Zakorzenienie
|
Dark, też ostatnio miałam groszek z marchewką, ale młodej groszek chyba nie podpasowal.
![]() ![]() Właśnie mecze drugiego cyca:P zobaczymy ile uda mi się odciągnąć, wczoraj padł rekord, 100ml z jednego cyca w 10 minut :P
![]() |
#1575 |
przyczajony tygrys
|
32, ja mam pieluchy babydream 3, co potrzebujesz?
Dziewczyny, co do supy soczewicowej, mniam. Polubilam. Mialam zidlona i te druga- pomaranczowa. Po prostu musze czesciej to gotowac. Co do kasz, owszem, zjesc zjem (w krupniuku, do sksu miesnego), ale zeby sie tak zajadac tym b.czesto- nie umiem. Zjem, np mieso z sosem (obiad wczorajszy) i do tego kasza, ogorek, ale co z tego jak za 1.5-2h jestem znow glodna. :/ Moj tz wlasnie na odwrot. Woli kasze, soczewice, ryz. Miesa nie jemy codziennie. Ech, tz mial miec dzis pol dnia dla nas. Ale wczoraj sie dowkedzial, ze musi isc na caly dzien (7-22), jutro tez go nie ma (7-18 8. Moze na weekenda zobaczymy sie na dluzej. Pierwszy wolny dzien w maju ma 26-go. O ile nic sie nie zmieni A kasze obiecuje kupic jak na zakupy pojedziemy. I wyjelam moje buty do biegania ![]() Ech, fitti z biedry mi uczulily mala. A uzylam 2 chusteczek ![]()
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2016-05-18 o 02:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
|
Hej.
U nas pierwsze karmienie ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#1577 |
Zakorzenienie
|
E tam coś oszukujecie, u nas karmienie bylo 20-00-04. Mojemu dziecku raz wyjątkowo się zdążyło pospać od 20.30 do 3.30 i się to nie powtórzy.
Nieznajoma chciałam spytać która wersja jest warta testów? Masz rozmiar 3? Kurcze dopiero co zaczynaliśmy 2, a już robią się ciasne i będę musiała gdzieś pchnąć jedną paczkę ![]() ---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Mi to fitti z kolei jakoś zapachowo nie podchodzi. Nie mogę znaleźć chusteczek idealnych.. najbardziej chyba leżą mi takie też z biedronki sprzedawane od czasu do czasu 3 duże paczki i dwie małe za 15 zł, ale to dość drogo. Albo te nagietkowe z rossmanna. Spróbuję jeszcze tych z hippa, ale też się cenią... 11 zł za niecałe 120 chusteczek....
![]() ![]() Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2016-05-18 o 03:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Rozeznanie
|
sloneczko, malinka dzieki za odp, poobserwuje go jeszcze kilka dni jak nie bedzie poprawy to pojdziemy do alergologa albo dermatologa. A to clotrimazolum na ciemieniuche tak?
polly czy Ty jestes na diecie bez nabialu?? Nie jesz jogurtow, masla itp? Czy jogurty mozna? Jak nie bede mogla ich jesc to bede slodycze w to miejsce pakowac ![]() U nas drugie karmienie. Ale pewnie juz pospane bo Antek strasznie sie wierci. A moj Tz to wogole malo je. Zjemy np obiad o 16 , ja o 19 juz jestem mega glodna o on potrafi bez kolacji isc spac. Wogole ma dobra przemiane materii, pptrafi zjesc kilo ciastek, czy dwie czekolady i nie tyje. Slodkiego nigdy nie odmawia, jakby lezala na stole cala micha ciastek to by wszystko zjadl i jeszvze szukal. U mnie za to kazde zjedzone ciastko widac w boczkach, udach czy du.pie.
#1579 |
Wtajemniczenie
|
U nas karmienia 19:30-23-2-4:40 Wszystkie nocne to były szybkie akcje tylko teraz coś mi zasnąć nie może Leży i mruczy do swoich misiakow z karuzelki Szumiptaszek szumi sobie ale działa na niego pozytywnie Ooo właśnie usypia
![]() Idę dokimac ---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:18 ---------- Mi te fitti tez nie podpasowaly ![]() ![]() ![]()
#1580 |
Konto usunięte
|
dark lewek -u mnie z moim to samo mięsozerca ostateczny.Warzywa to on je ale kaszy żadnej makaron i ziemniaki do tych mięs. A tak żeby raźniej to miecho też nie każde -kura to on gardzi,kaczka śmierdzi i tłusta. ..oj mówię wam. Najczęściej kupuję wieprzowine i wołowinę ,
natomiast ja lubię wszystkie kaszy oprócz ryżu, na śniadanie najczęściej jem jaglaną na zmianę z owsianka. A pęczak z warzywami uwielbiam! aha jeszcze ostatnio zasmakowalam w batatach - najlepsze jedzenie świata 😆Kroje jak na frytki, posypuję ziołami , trochę oliwy i do piekarnika mniam jem z ogórkiem konserwowym, pycha Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-05-18 o 05:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
przyczajony tygrys
|
32, ja na babydream pieluchach jade od poczatku, od 1. Ale tylko na serii fun&fit. Jako drugie mialam pampersy biale, zielone, tużury z lidla. Co do 3, to my mamy te z kaczkami. Tylko 1 mialy ten pasek jak baile pampki. 2 i 3 nie maja go, ale jajuz teraz potrafie wyczuc przez spodnie kiedy jest pampers pelen/do wymiany. Ja z nich jestem zadowolona. Owszem, bede szukac dalej pampkow idealnych, ale ich na razie calkiem nie odstawie, sa jako "pewniaki" u nas.
Co do wypelnienia to ogolnie sa w srodku bialo-zielone. Bialy u gory, zielony w miejscu styku z tylkiem. Ogolnie w srodku jest jakby "gladki material" (nie umiem tego okreslic ![]() Aha, zielone pampki sa b. Cienkie, tużury tez, a te babydream troche jakby grubsze Co do chustczek to u mnie baza sa niebieskie classic babydream (u sroki jako srednie, ponoc licho nawilzone). Do testow mam jeszcze babydream extrasensitive (rozowe) i chce wyprobowac te nagietkowe babydream.
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2016-05-18 o 05:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nagietkowe Babydream są fajne, ale wkurza mnie, że czasami wyciągnie mi się kilka chusteczek. Hipp póki co najlepsze. Najładniej pachną, idealnie nawilżone, i wyciąga się po jednej chusteczce. Tylko cena nie zachwyca. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zadomowienie
|
Młoda wstała na śniadanie., a ja czuję, że przeziębienie uderzyło we mnie ze zdwojoną siłą.
My na pampersach trojkach już od dwóch tygodni lecimy. Moje dziecko ma taką pańską pupę, że toleruje tylko białe pampersy... Babydream spowodowały u niej wysypke, a dada odparzyly. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#1585 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Dark, Ty na plesniawki dawalas witamine c? Jak czesto? Przemywalas na zmiane z przegotowana woda? Po tym pozbylas sie problemu? Konga, ja biale pampersy nie najlepisjwspominam. Mala takiej sysypki dostala szok. A dziwne, bo w szpitalu zuzylismy prawie cale op tych bialych co dostalismy w zestawie startowym ![]()
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2016-05-18 o 06:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
U nas zostało kilkanaście sztuk zielonych dwójek i przechodzimy na 3. Kupiłam ostatnio 2 paczki białych pampersów, bo były na promocji w rossmannie. Zostanie nam duży karton 144 sztuk zielonych dwojek. Dam je kuzynce, która w tym miesiącu rodzi.:P prezent na pierwszą wizytę mam z głowy. :P
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() My na pierdy i bóle brzuszka mamy Lefax. Leci do nas jeszcze czeska maść, koleżanka mówiła, że nie ma nic lepszego i mi wysłała. Smaruje się brzuszek pod pępkiem, ta maść ma działanie rozgrzewające i rozluźniające, więc po chwili jest salwa bąków i kup.:P zobaczymy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Ech, marze o tej salwie bakow i kup. Nic tak matki nie cieszy jak nie meczace sie dziecko ![]() Fak, leje. I to porzadnie leje. A my za godzine wychodzimy
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2016-05-18 o 06:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Też marzę o kupach i bąkach.
![]() Ninosława kończy dzisiaj 2 miesiące! ![]() ![]()
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Emma
Jak Oliwka? Mam nadzieje, ze lepiej ![]() Ja ucielam wczoraj z mała drzemkę 18-21, masakra. Zazwyczaj nie daje spac wieczorem młodej. Do 23.00 byla zabawa, gadanie, kapiel i jak o 23.00 padla tak spala do 5.00 ![]() ![]() Co do chusteczek to my uzywamy Fitti. Dla mniej najwazniejsze, ze maja dobry sklad i nie uczulaja. Tylko musza byc produkowane przez eco wipes bo tylko ta wersja jest ok. Jest 3 producentow. A z pampków Dadę i białe pampersy, zalezy co w promocji. Ostatnio pampersy kupowalam w superpharmie po 36zl ![]() Polly najlepszego dla Niny! ![]() Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-05-18 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A moj książę stekal i wybudzal się co godzinę od 5 az teraz dostał cyca Odlozylam go Wystekal kupe i zasnal Ciekawe na jak długo ;-)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.