Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-17, 21:30   #1561
Darkanddark
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Ja tez się kładę, raczej kicia nie pośpi długo. Baj :-*

Jeśli któraś będzie oglądać agenta do końca niech da mi proszę znać kto wygrał hajsy :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 21:31   #1562
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
. Teraz zeby wytrwac. I zaczac biegac.

Ma ktoras Mamuska stepperka?

Wstyd sie sprzyznac, ale dopiero niedawn zaczelam jesc soczewice. Kaszy jaglanej w ustach nie mialam
A ja dziś zupę z soczewica jadłam pycha!
A kotleciki: ugotowana jaglanka, marchewka starta na tarce i chwilę podgotowana w wodzie, jajka, curry, sól, pieprz i to wszystko. Ja to robię na oko ale jak chcesz Dark proporcje to podeślę linka do przepisu.
Jaglanke akurat jem bardzo często. Nawet naleśniki z niej robie.
A z soczewica to zupę albo pierogi.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 21:41   #1563
Darkanddark
Zakorzenienie

Nigdy never nie jadłam jaglanej kaszy w formie kotletów.. A burgery? Istne szaleństwo! Muszę spróbować!
Jakbym tz zrobiła hamburgera z kaszy to chyba wyrzucilby mnie przez okno razem z tym "jedzeniem dla królików / dziwaków / ew. pedałów"
Dla niego facet jedzacy wege = podał haha
Wiem, myślenie to on ma ograniczone, typowy miesozerca.
Ale ja jestem otwarta na nowe, dietetyczno - fit - wege smaki :-D

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Pedal #

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ja mam teraz fazę na kaszę pęczak - jem ja ze wszystkim :-D najlepsza jest z warzywami.
Stary 2016-05-17, 21:45   #1564
Lewek
Zakorzenienie

Dark mój też nie jada tych moich wymyslow. On tylko mięso i czasem do tego jakieś warzywo ale rzadko. Czasem zje kaszę gryczana lub peczak bo też często robie. Ale najchętniej to ziemniory. Śniadanie obiad kolacja - mięso. Masakra.

Jeszcze mam super przepis na pasztet z jaglanki i soczewicy to akurat jadł i nawet mu smakuje.
A co do warzyw to ja je uwielbiam. Choć musiałam nauczyć się je jeść. Ale teraz nie umiem się bez nich obejść i jem prawie wszystkie.
Stary 2016-05-17, 21:48   #1565
Darkanddark
Zakorzenienie

To widzę ze mój tz mogłby sobie z Twoim rękę podać. Ziemniaki i mięso to podstawa egzystencji.

O! Poproszę ten przepis na pasztet. Jutro idę na zakupy po jaglanke i soczewicę!
Stary 2016-05-17, 21:50   #1566
Lewek
Zakorzenienie

O tak, tez uwielbiam pęczek. Najszybciej się robi z mrozonka np. meksykanska. Ja podsmażam cebulkę, dodaje peczak do zeszklenia, zalewam woda lub bulionem a na koniec mrozonka. Mniam.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Ok jutro wrzucę
Mój twierdzi ze jego organizm wie czego potrzebuje i to jest właśnie mięso i on to mówi całkiem serio.
Stary 2016-05-17, 21:58   #1567
Darkanddark
Zakorzenienie

O musze spróbować z gotowa mieszanka meksykańska, bo ja zawsze sama robie z tego co mam akurat w lodówce - papryka, zielony mrożony groszek, por, cebula, cukinia, marchew itd

Tak, organizm potrzebuje tylko mięsa :-D
Ah ci faceci.. Przecież my ich nie chcemy otruć. Dla nich zdrowe=niesmaczne i niepotrzebne.

Organizm bardzo szybko odczuje skutki braku witamin, których w mięsie i piwie niestety nie ma..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 22:02   #1568
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
W rossmannie jest Babilon, 3zl za saszetkę, sama ostatnio kupiłam kilka. Bo wcześniej miałam całe opakowanie Hippa, które po 2 użyciach musiałam wyrzucić.:P Tak często piłyśmy mm:P
o, jest to jakaś opcja i dla mnie. Niech sobie leży awaryjka w domu zawsze kilka saszetek... zawsze to w razie czego do wywalenia 3 zł a nie 30...
ja kupiłam teraz w niedzielę w aptece mm i akurat nie mieli zwykłego, więc wzięłam bebilon pepti, póki co dobrze wchodzi... może to i lepiej, bo na opakowaniu napisane, że na biegunki itp... ale dzisiaj tuż przed wzięciem antybiotyku dałam Jurkowi na noc cycka, bo tak pluł butelką, ech... najwyżej znowu będzie na zielono... dylematy...

zazdroszczę Wam samozaparcia z dietą, u mnie jakoś ciężko z tym, ogólnie jem teraz sporo i czuję się słaba, ale to pewnie przez tego cycka i 2 antybiotyk, na mnie też to nie wpływa za dobrze, zielenina nie wchodzi za dobrze, bo boli żołądek,, pewnie podrażniony i ogólnie nie mam siły na nic... muszę się zregenerować
co do ćwiczeń z kolei, to jak raz porobiłam sobie brzuszki, to potem miałam 3 dni plamienie i bolało mnie podbrzusze także jeszcze też spokojnie z tym, pojeździłabym na rowerze albo poszłabym na basen, ale póki co mam problem z wyjściem na dłużej do sklepu nawet i zostawieniem małego z tż, bo tż albo długo w pracy albo zapracowany w domu... ech...

dla tych co piorą w loveli, w biedronce jest teraz w promocji: 11,99 za 1,5 litra. Pieluchy też w jakichś mega boxach, ale my nie używamy dady akurat... czy któraś ma pieluchy z babydream? Chciałam wziąć na próbę, ale tam aż 3 rodzaje i się zamotałam, stwierdziłam że poczytam, ale jakoś niewiele mi te opisy mówią, jakieś próbki powinni rozdawać ;(

No nic, odciągam mleko i czas spać, bo pewnie za 2-3 godziny pobudka, dobranoc!
Stary 2016-05-17, 22:27   #1569
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Podobno finał agenta ;-)

Mam wyrzuty sumienia bo na kolacje zjadłam 3 wielkie pajdy świeżego chleba z masłem i serem.. Zamiast warzyw i zdrowych rzeczy.. Kurde a cały dzień tak dobrze mi szlo z "pilnowaniem się"
Oj, to ja miałam wyrzuty sumienia, bo zjadłam dzisiaj na obiad ( o 15:00) jednego malutkiego kotleta mielonego,do tego dwa ziemniaczki i trochę startych buraczkow a generalnie 15:00 to pora mojego ostatniego posiłku.

Cytat:
No dobra... Odpalilam chodakowska i ekstra figure. Ale zeby bylo zabawniej juz pojadlam co bym nie padla z glodu podczas treningu
Też pomimo kataru, potwornych zakwasow i zmęczenia poświęciłam 30 minut na ćwiczenia. Ciężko było ale wytrwalam.
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Teraz zzeraja mnie wyrzuty sumienia ze tak się dałam ponieść, a to przecież tylko małe dzieci... biedne moje
Spokojnie. Mi też się zdarzy podnieść głos. Czasem naprawdę trudno wytrzymać. Szczególnie kiedy próbujesz spokojnie tłumaczyć, a oni dalej swoje.
U mnie to dzisiaj dzień świra był...

Cytat:
Dla mnie cała trójka była zbyt oczywista ale wszyscy nieźle grali ;-)
Mała dostała mm o 19, śpi od 20. Ciekawe o której wstanie.. Czy ja te mm coś trochę przetrzyma dłużej.

W ogóle musze kupić inne mleko bo mam zwykle Bebiko.. Takie zwykłe najtańsze (te tolerowała od początku gotowe w butli wiec te kupiłam proszek)
Ale chyba spróbuję kupić jej saszetki z hippa - któraś mówiła, że w rossmannie są jakby próbki - i używac w razie wu hippa. Nie wiem może źle myślę? Mleko to mleko czy np jest różnica między hippem/Bebiko/bebilon?
Ja widzę różnicę między Bebilonem a Nan Pro na korzyść Babilonu

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 01:38   #1570
201704101323
Konto usunięte

hello dziecko jak na razie tylko na jedno kp sie obudziło

lewek -och jak ja Cię rozumiem ,też nie raz i nie dwa muszę sie drzec do Igora A potem męczy mnie sumienie. Pocieszam sie tym że jestem tylko człowiekiem A dziecko faktycznie zasłużylo no i że wrzeszcze logiczne rzeczy
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 02:04   #1571
_polly_
Zakorzenienie

U nas pierwsze karmienie. I dziecko mi się na cały blok rozdarło, bo gila musiałam jej wyciągnąć i się to nie spodobało.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 02:12   #1572
Darkanddark
Zakorzenienie

Jeżu moja nienawidzi wyciągania gilów :-D

Kinga - u mnie też dzisiaj były mielone, ziemniaki młode i groszek z marchewmiem, i jak dla mnie spoko całkiem obiad! Mielone smażone na lyzeczce oleju, reszta to przecież fit git
Nie katuj się tak! Ja wyznaje zasadę mż, jakbym miała być jakieś restrykcyjnej diecie to bym osiwiała. A 15 to nie pora na ostatni posiłek kicia ej :-*
Ale pewnie to wiesz wiec nie będę Ci truła.
Pamiętaj ze musisz też mieć siły na zajmowanie się trójka dzieci i sobą i żeby mieć dobry humor musisz mieć pełny brzuszek.. Mogą być zdrowych rzeczy

U nas pierwsza pobudka - 19 - 03. Nieźle całkiem.. Mała się w nocy odkopała z kocyka i ma ręce lodowate. Gdyby to tesciowa widziała hahaha

Musze zacząć konsekwentnie zapinac tego małego bobka w śpiworek
Stary 2016-05-18, 02:23   #1573
marta1986222
Zakorzenienie

Hej witam z karmienia

Moj małz tez miecho i ziemniaki,twierdzi ze głpdny jak. Nie zje mięsa.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 02:29   #1574
_polly_
Zakorzenienie

Dark, też ostatnio miałam groszek z marchewką, ale młodej groszek chyba nie podpasowal. buu
Właśnie mecze drugiego cyca:P zobaczymy ile uda mi się odciągnąć, wczoraj padł rekord, 100ml z jednego cyca w 10 minut :P

Stary 2016-05-18, 02:30   #1575
nieznajoma0
przyczajony tygrys

32, ja mam pieluchy babydream 3, co potrzebujesz?

Dziewczyny, co do supy soczewicowej, mniam. Polubilam. Mialam zidlona i te druga- pomaranczowa. Po prostu musze czesciej to gotowac.

Co do kasz, owszem, zjesc zjem (w krupniuku, do sksu miesnego), ale zeby sie tak zajadac tym b.czesto- nie umiem. Zjem, np mieso z sosem (obiad wczorajszy) i do tego kasza, ogorek, ale co z tego jak za 1.5-2h jestem znow glodna. :/

Moj tz wlasnie na odwrot. Woli kasze, soczewice, ryz. Miesa nie jemy codziennie.

Ech, tz mial miec dzis pol dnia dla nas. Ale wczoraj sie dowkedzial, ze musi isc na caly dzien (7-22), jutro tez go nie ma (7-18 8. Moze na weekenda zobaczymy sie na dluzej.
Pierwszy wolny dzien w maju ma 26-go. O ile nic sie nie zmieni

A kasze obiecuje kupic jak na zakupy pojedziemy. I wyjelam moje buty do biegania

Ech, fitti z biedry mi uczulily mala. A uzylam 2 chusteczek 1

+ =

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2016-05-18 o 02:41
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 02:51   #1576
Kiinga26
Zadomowienie

Hej.
U nas pierwsze karmienie

Stary 2016-05-18, 03:46   #1577
trzydziescidwa
Zakorzenienie

E tam coś oszukujecie, u nas karmienie bylo 20-00-04. Mojemu dziecku raz wyjątkowo się zdążyło pospać od 20.30 do 3.30 i się to nie powtórzy.
Nieznajoma chciałam spytać która wersja jest warta testów? Masz rozmiar 3? Kurcze dopiero co zaczynaliśmy 2, a już robią się ciasne i będę musiała gdzieś pchnąć jedną paczkę

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Mi to fitti z kolei jakoś zapachowo nie podchodzi. Nie mogę znaleźć chusteczek idealnych.. najbardziej chyba leżą mi takie też z biedronki sprzedawane od czasu do czasu 3 duże paczki i dwie małe za 15 zł, ale to dość drogo. Albo te nagietkowe z rossmanna. Spróbuję jeszcze tych z hippa, ale też się cenią... 11 zł za niecałe 120 chusteczek....

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2016-05-18 o 03:48
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 04:17   #1578
benka99
Rozeznanie

sloneczko, malinka dzieki za odp, poobserwuje go jeszcze kilka dni jak nie bedzie poprawy to pojdziemy do alergologa albo dermatologa. A to clotrimazolum na ciemieniuche tak?

polly czy Ty jestes na diecie bez nabialu?? Nie jesz jogurtow, masla itp? Czy jogurty mozna? Jak nie bede mogla ich jesc to bede slodycze w to miejsce pakowac

U nas drugie karmienie. Ale pewnie juz pospane bo Antek strasznie sie wierci.

A moj Tz to wogole malo je. Zjemy np obiad o 16 , ja o 19 juz jestem mega glodna o on potrafi bez kolacji isc spac. Wogole ma dobra przemiane materii, pptrafi zjesc kilo ciastek, czy dwie czekolady i nie tyje. Slodkiego nigdy nie odmawia, jakby lezala na stole cala micha ciastek to by wszystko zjadl i jeszvze szukal.
U mnie za to kazde zjedzone ciastko widac w boczkach, udach czy du.pie.
Stary 2016-05-18, 04:20   #1579
moonunit
Wtajemniczenie

U nas karmienia 19:30-23-2-4:40 Wszystkie nocne to były szybkie akcje tylko teraz coś mi zasnąć nie może Leży i mruczy do swoich misiakow z karuzelki Szumiptaszek szumi sobie ale działa na niego pozytywnie Ooo właśnie usypia
Idę dokimac

---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:18 ----------

Mi te fitti tez nie podpasowaly Najbardziej lubię jasno niebieskie z nivei ale tez sie cenia i już dawno nie było promocji na czteropak w rossmanie teraz przetestujemy hippa Próbka była fajna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 05:01   #1580
201704101323
Konto usunięte

dark lewek -u mnie z moim to samo mięsozerca ostateczny.Warzywa to on je ale kaszy żadnej makaron i ziemniaki do tych mięs. A tak żeby raźniej to miecho też nie każde -kura to on gardzi,kaczka śmierdzi i tłusta. ..oj mówię wam. Najczęściej kupuję wieprzowine i wołowinę ,
natomiast ja lubię wszystkie kaszy oprócz ryżu, na śniadanie najczęściej jem jaglaną na zmianę z owsianka. A pęczak z warzywami uwielbiam!
aha jeszcze ostatnio zasmakowalam w batatach - najlepsze jedzenie świata 😆Kroje jak na frytki, posypuję ziołami , trochę oliwy i do piekarnika mniam jem z ogórkiem konserwowym, pycha

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2016-05-18 o 05:02
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 05:41   #1581
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co poradzić ale ja to bym chyba poczekala do jutra i przeszła się do lekarza po prostu.

Boszsz jak mnie moje dzieciaki dziś wkurzyly... najpierw starszy z rykiem wracał z przedszkola bo nie dałam mu telefonu, w domu ryk przez pół godziny chyba. Potem poszli na dwór gdzie tż ogarnial ogródek co chwile tam ryk, potem nawiali we dwóch poza całe osiedle na drogę i musialam gonic i siła ich zabierać = ryk w duecie. W☠☠☠☠ już miałam niezły. Teraz ryk bo obaj postanowili zjeść mi kolację choć swoją juz zjedli i kłótnia o moje kotlety. Z rykiem zabrani do łóżek bo już miałam dość i zaczynałam się nieźle wydzierac. Matko. Słaby dzień.
Na szczęście Stasio śpi od 20 i był całkiem grzeczny.
Miałam wczoraj podobnie że starszym. Nic nie słuchał. Nakrzyczałam na niego niestety i też mam wyrzuty...
Cytat:

W ogóle musze kupić inne mleko bo mam zwykle Bebiko.. Takie zwykłe najtańsze (te tolerowała od początku gotowe w butli wiec te kupiłam proszek)
Ale chyba spróbuję kupić jej saszetki z hippa - któraś mówiła, że w rossmannie są jakby próbki - i używac w razie wu hippa. Nie wiem może źle myślę? Mleko to mleko czy np jest różnica między hippem/Bebiko/bebilon?
Hippa nie ma w saszetkach. Jest bebilon, też go kupiłam bo nie opłacało mi się całego opakowania. Tż podał mm kilka razy jak nie zdążyłam odciągnąć a musiałam wyjść.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 05:50   #1582
nieznajoma0
przyczajony tygrys

32, ja na babydream pieluchach jade od poczatku, od 1. Ale tylko na serii fun&fit. Jako drugie mialam pampersy biale, zielone, tużury z lidla. Co do 3, to my mamy te z kaczkami. Tylko 1 mialy ten pasek jak baile pampki. 2 i 3 nie maja go, ale jajuz teraz potrafie wyczuc przez spodnie kiedy jest pampers pelen/do wymiany. Ja z nich jestem zadowolona. Owszem, bede szukac dalej pampkow idealnych, ale ich na razie calkiem nie odstawie, sa jako "pewniaki" u nas.
Co do wypelnienia to ogolnie sa w srodku bialo-zielone. Bialy u gory, zielony w miejscu styku z tylkiem. Ogolnie w srodku jest jakby "gladki material" (nie umiem tego okreslic ). A w tużurach i zielonych pampkach- takie koleczka jakby pochlaniajace wilgoc
Aha, zielone pampki sa b. Cienkie, tużury tez, a te babydream troche jakby grubsze

Co do chustczek to u mnie baza sa niebieskie classic babydream (u sroki jako srednie, ponoc licho nawilzone). Do testow mam jeszcze babydream extrasensitive (rozowe) i chce wyprobowac te nagietkowe babydream.

+ =

Czas edycji: 2016-05-18 o 05:51
Stary 2016-05-18, 06:10   #1583
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Mi to fitti z kolei jakoś zapachowo nie podchodzi. Nie mogę znaleźć chusteczek idealnych.. najbardziej chyba leżą mi takie też z biedronki sprzedawane od czasu do czasu 3 duże paczki i dwie małe za 15 zł, ale to dość drogo. Albo te nagietkowe z rossmanna. Spróbuję jeszcze tych z hippa, ale też się cenią... 11 zł za niecałe 120 chusteczek....
Nam fitti też nie przypasowały. dla mnie są zbyt mokre. I zapach też mi nie podszedł.
Nagietkowe Babydream są fajne, ale wkurza mnie, że czasami wyciągnie mi się kilka chusteczek. Hipp póki co najlepsze. Najładniej pachną, idealnie nawilżone, i wyciąga się po jednej chusteczce. Tylko cena nie zachwyca.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

polly czy Ty jestes na diecie bez nabialu?? Nie jesz jogurtow, masla itp? Czy jogurty mozna? Jak nie bede mogla ich jesc to bede slodycze w to miejsce pakowac
Nie jem w ogóle nabiału. wolę nie ryzykować, spróbowałam raz mleka bez laktozy i później miałyśmy cocojamboo. a u Was skaza?

Stary 2016-05-18, 06:11   #1584
Kiinga26
Zadomowienie

Młoda wstała na śniadanie., a ja czuję, że przeziębienie uderzyło we mnie ze zdwojoną siłą.
My na pampersach trojkach już od dwóch tygodni lecimy. Moje dziecko ma taką pańską pupę, że toleruje tylko białe pampersy... Babydream spowodowały u niej wysypke, a dada odparzyly.

Stary 2016-05-18, 06:13   #1585
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Dziewczyny, jakie Wy macie kropelki na brzuszek? Mam floractin, espumisan. Nie podejrzewam kolek. Po prostu jak baki nie ida czy z kupa jest problem to widze, ze sie wkurza. Robie masaze, widze jej ulge jak sie gazow pozbedzie. Wiem, ze przewijal sie delicol i cos jeszcze...
Ponawiam pytanie. Plus moze macie jakies sposoby jak pomoc dzieciakom oprocz masa,u, kropelek?

Dark, Ty na plesniawki dawalas witamine c? Jak czesto? Przemywalas na zmiane z przegotowana woda? Po tym pozbylas sie problemu?

Konga, ja biale pampersy nie najlepisjwspominam. Mala takiej sysypki dostala szok. A dziwne, bo w szpitalu zuzylismy prawie cale op tych bialych co dostalismy w zestawie startowym

+ =

Czas edycji: 2016-05-18 o 06:16
Stary 2016-05-18, 06:19   #1586
_polly_
Zakorzenienie

U nas zostało kilkanaście sztuk zielonych dwójek i przechodzimy na 3. Kupiłam ostatnio 2 paczki białych pampersów, bo były na promocji w rossmannie. Zostanie nam duży karton 144 sztuk zielonych dwojek. Dam je kuzynce, która w tym miesiącu rodzi.:P prezent na pierwszą wizytę mam z głowy. :P

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Ponawiam pytanie. Plus moze macie jakies sposoby jak pomoc dzieciakom oprocz masa,u, kropelek?
L
Delicol jest na nietolerancje laktozy.
My na pierdy i bóle brzuszka mamy Lefax. Leci do nas jeszcze czeska maść, koleżanka mówiła, że nie ma nic lepszego i mi wysłała. Smaruje się brzuszek pod pępkiem, ta maść ma działanie rozgrzewające i rozluźniające, więc po chwili jest salwa bąków i kup.:P zobaczymy.

Stary 2016-05-18, 06:25   #1587
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Delicol jest na nietolerancje laktozy.
My na pierdy i bóle brzuszka mamy Lefax. Leci do nas jeszcze czeska maść, koleżanka mówiła, że nie ma nic lepszego i mi wysłała. Smaruje się brzuszek pod pępkiem, ta maść ma działanie rozgrzewające i rozluźniające, więc po chwili jest salwa bąków i kup.:P zobaczymy.
O widzisz, bylam pewna, ze na bole brzuszka, kolki i te sprawy. Wole do pediatry isc z konkretnymi nazwami i o nie wypytac niz nie wiedziec nic o lekach/suplementach, o ktorych mowi.
Ech, marze o tej salwie bakow i kup. Nic tak matki nie cieszy jak nie meczace sie dziecko

Fak, leje. I to porzadnie leje. A my za godzine wychodzimy

+ =

Czas edycji: 2016-05-18 o 06:26
Stary 2016-05-18, 06:38   #1588
_polly_
Zakorzenienie

Też marzę o kupach i bąkach. póki co jest tylko stękanie...
Ninosława kończy dzisiaj 2 miesiące!

Stary 2016-05-18, 06:43   #1589
moooniaaaa
Zakorzenienie

Emma
Jak Oliwka? Mam nadzieje, ze lepiej

Ja ucielam wczoraj z mała drzemkę 18-21, masakra. Zazwyczaj nie daje spac wieczorem młodej. Do 23.00 byla zabawa, gadanie, kapiel i jak o 23.00 padla tak spala do 5.00 od miesiaca chodze wyspana, szok

Co do chusteczek to my uzywamy Fitti. Dla mniej najwazniejsze, ze maja dobry sklad i nie uczulaja. Tylko musza byc produkowane przez eco wipes bo tylko ta wersja jest ok. Jest 3 producentow.
A z pampków Dadę i białe pampersy, zalezy co w promocji. Ostatnio pampersy kupowalam w superpharmie po 36zl a teraz tż kupiłmboxa dady, ale nawet nie wiem za ile.

Polly
najlepszego dla Niny!

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-05-18 o 06:44
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 06:53   #1590
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Też marzę o kupach i bąkach. póki co jest tylko stękanie...
Ninosława kończy dzisiaj 2 miesiące!
Wszystkiego najlepszego dla Niny

A moj książę stekal i wybudzal się co godzinę od 5 az teraz dostał cyca Odlozylam go Wystekal kupe i zasnal Ciekawe na jak długo ;-)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości