![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
![]()
Hey dziewczyny wiem ze macie przetestowane szampony czy tez odzywki i mam nadzieje ze mi pomozecie
![]() od jakiegos czasu zauwazylam ze wypadaja mi wlosy i o nie tak pojedynczo ale parami .... sa strasznie suche i przyklapniete nie mam pojecia co moge z nimi zrobic . pozdrawiam i czekam na pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wypadające , suche i przyklapniete włosy .
Cytat:
zapraszam do lektury tych wątkow: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=9730 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123209 znajdziesz tam naprawde wiele rad i wskazowek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
jako, ze watek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767
przekroczył 5000 odpowiedzi, zapraszam do kontynuacji tematu w nowym wątku ![]() Opracowanie tematu: https://wizaz.pl/Fryzury/Pielegnacja/Wypadanie-wlosow Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-06-22 o 20:53 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Dziewczyny, a może spróbowałybyśmy wypisać w tym wątku (przynajmniej na jego pierwszych stronach) to co stosowałyśmy oraz czy nam to pomogło czy nie? Dzięki temu osobom, które też mają taki problem łatwiej będzie się odnaleźć
![]()
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
z tego co do tej pory zauważyłam, pomógł mi Seboradin lotion i szapon z czaną rzepą Eva
![]() Włosy wypadają dalej, ale już w dużo mniejszej ilości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie dziewczyny walczące z wypadaniem w nowym wątku
![]() Długość wątku i potrzeba jego kontynuacji, świadczy o dużym i rozległym problemie jakim jest wypadanie włosów ![]() ![]() Dużo metod było podawanych w wątku, z tych co sobie przypominam to m.in. *kuracja wzmacniająca z czarnej rzepy Joanny, *wszelkiego rodzaju wcierki (pokrzywa, brzoza, skrzyp, biostymina, odżywka jantar - mix z tych składników), *kuracja cebulowa, *kuracja sokiem z rzepy (naturalnym), *nafta na różne sposoby, *seboradin i radical ampułki do wcierania, *zażywanie tabletek (najczęściej polecane: Vitapil, Merz Special) Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Jak sobie przypomnę to dopiszę ![]()
#158 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Do listy wirki dodałabym : *kuracja olejkiem rycynowym (sam lub różne maseczki z nim) *Wax *sok z łopianu, sok z miłorzębiu (wcierki) *seria Vichy(szampon i ampułki) *seria Dermena (używam szampon i żel) *płukanki ziołowe *spirulina (algi tabletki) Polecam spłukiwać po umyciu wywarem z mieszanki ziół: chmiel, tatarak, korzeń łopianu, pokrzywa, mydlnica |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
to ja dodam:
* olejek kokosowy od polowy wlosow na noc * tabletki biotyna +krzem * sok z brzozy i pokrzywy z phytopharmu jako wcierka po umyciu * ampułki joanny z apteczki babuni * picie pokrzywy i skrzypu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
a ja dorzucę:
*okład z pieprzu cayenne * siemię lniane doustnie
#161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy lepiej z czyms zmieszac, jak tak to z czym? I na mokre czy na suche wlosy? I czy potem splukiwac? Jak dlugo trzymac na wlosach? Laikiem w tym temacie jestem, ale czesto po moich podrozach w cieple kraje, wypadadaja mi wlosy, nie strasznie duzo, ale jednak... Dzieki z gory za pomoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Choćbym nie wiem jak delikatnie się starała czesać włosy i tak je sobie wyrywam
![]() ![]() Mam wrażenie, że moje włosy raczej się nie łamią, tylko wychodzą z głowy, czasami jak przeczesuję palcami to czuję ten „ból”, kiedy wyrywa się włos ![]() Kolejna rzecz wkurza mnie w moich włosach ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, ze nie odziedziczyłam włosów po mamie, bo – nie chciałabym jej urazić, więc nigdy jej tego nie powiem, bardzo nie chciałabym w jej wieku mieć takich słabych i rzadkich włosów jak ona... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z olejkiem rycynowym robie maseczkę na włosy (suche) : nafta kosmetyczna, olejek rycynowy, żółtko, odzywka do włosów. Dodatkowo smaruję końcówki samym olejkiem. Taką miksturę trzymam na włosach 30-60 min. i zmywam szamponem. Olejek można tez stosować na noc i rano zmywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
olejek rycynowy jest stosowany na różne sposoby, można nakładać na suche lub mokre włosy, zimny lub podgrzany, sam lub z dodatkami takimi jak: nafta, juvit, wax,olejki eteryczne i wiele innych.Po nałożeniu na głowę można założyć folię podgrzać ręcznik i zawinąć żeby włoski miały ciepło dla lepszego wchłaniania Na głowie takie maski dziewczyny trzymają od 0,5 godziny do kilku godzin a niektóre nawet całą noc. o olejku rycynowym możesz poczytać tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...wy#post5844312 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...86#post5579586 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ynowy&page=100 agamazzi najlepiej jak już wejdziesz na ten nasz poprzedni wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767 u góry jest taka opcja przeszukaj ten wątek wpisz tam olejek rycynowy wtedy wyskoczy ci wiele postów na interesujący temat. Ja też sposoby stosowania olejku poznałam właśnie w tym wątku Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
elka100, tootsie dziekuje
![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
![]()
To co aktualnie stosuje:
Zewnętrznie: Szampon Neril Garniera Odżywka Wax Olej kokosowy Olejek rycynowy Nafte kosmetyczną z dodatkiem olejku rycynowego Ampułki Seboradin Amupłki wzmacniające Joanny z rzepą Z apteczki babuni - ampułki wzmacniające z rozmarynu i skrzypu polnego (ostatni zakup ![]() Wewnętrznie: Omega-3 Silica Magnez + B6 Zioła w tabletkach - pokrzywa Pije jeszcze pokrzywe ![]() Edytowane przez Milka19 Czas edycji: 2007-12-17 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Milka sporo tego
![]() ![]() ![]()
#169 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Cześć ponownie po dłuższej nieobecności
![]() ![]() ustaliłam sobie pewien harmonogram i chyba będę się go trzymać do ... no nie wiem .. jak najdłużej ![]() Codziennie łykam 2 kapsułki Merz Special (tak jak zalecają), dwie Biofer (żelazo łatwo przyswajalne) i dwie tabletki Tranu w kapsułkach z omega 3 (staram się zawsze popijać je czymś kwaśnym np. sokiem z pomarańczy) Codziennie piję też jeden sok z warzyw Tymbark Vega łagodny Dodatkowo po każdym myciu wcieram w skórę głowy sok z pokrzywy Myślę że taka kuracja nie zabiera zbyt dużo życia ![]() ![]() Jak przestały mi wypadać włosięta to przyznam że dziękowałam Bogu ze łzami w oczach bo już widoczne były prześwity ![]() ![]() Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki ![]()
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po tej kuracji, którą opisałaś zagęściły Ci się prześwity? Po 3 miesiącach?
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie mam ustalonego jakiegoś harmonogramu, którego ściśle przestrzegam. To co kłade na głowe zależy; od czasu, pory dnia i mojego stopnia zmęczenia
![]() Dziś na przykład mam zajęcia na popołudnie, więc wstałam wcześnie rano umyłam głowe i nałożyłam waxa - na to czepek, troche suszarką przejechałam i ciepły reczniczek ![]() Wieczorami bawie się w nafte i olejek rycynowy, bo potrzebuje trochę czasu i cierpliwości żeby to zmyć. Jak nie mam siły na trzymanie czegokolwiek na głowie używam poprostu ampułki. Włosy nerilem myje 2-3 razy na tydzień. Samego waxa używam raz w tygodniu, ale dodaje też odrobinkę do nafty i olejku rycynowego, który stosuje też średnio raz na tydzień. W pozostałe dni są ampułki. Olejkiem kokosowym nacieram końcówki włosów. Chyba te mazidła niekorzystnie działają na kolor moich włosów ![]() ![]() ![]() Dziękuje virko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o prześwity to szczerze powiem, że już sama nie wiem... Raz mi się wydaje, że bez zmian, a raz mam wrażenie jakby troszkę się zagęściły ![]() ![]() Cóż więcej, na większe efekty trzeba będzie poczekać dłużej, aż odrosną te nowe co ewentualnie wyrosły ![]()
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Virko mi włoski nie wypadają już od połowy miesiąca (przez ten czas miały czas na zagęszczenie, teraz już nie ma śladu po prześwitach) a wypadać przestały po 3 miesiącach od rozpoczęcia kuracji
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
A ja biorę aktualnie na zmianę:adres usunięty przez moderatora
A włosy myję takim szamponem:adres usunięty przez moderatora Wiem, że jest tego sporo, ale nie biorę wszystkiego na raz, a efekty są naprawdę super. Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-12-18 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będę podcinać, bo końcówki już mam straszne, ale nie wiem czy te końcówki, nie będą miały długości połowy włosów ![]() Zdam relację jak będę po "podcinaniu"... Cytat:
![]() Dodatkowo biorąc pod uwagę jakość kuracji (tabletki, sok warzywny i pokrzywa) to naprawdę super efekt.
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.