![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Potrzebne spojrzenie kobiet na sprawę - związek z dziewczyną z rodziny alkoholi
Cytat:
![]() Każdy ma swoje kryteria doboru partnera, z tym nie ma co dyskutować. Chodziło mi o nazywanie dziewczyny patolą i osobą, która nie ma żadnych szans na szczęśliwe życie, bo jest DDA. Swoją drogą bardzo mnie cieszy moje w pełni zasłużone ostrzeżenie, w końcu moderacja się budzi, brawo! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Dot.: Potrzebne spojrzenie kobiet na sprawę - związek z dziewczyną z rodziny alkoholi
nie wmawiaj mi ze napisalam ze nie ma szans i do gazu z kazdym z patologicznej rodziny
szanse ma ale nie u mnie niech im sie wiedzie jak najlepiej ale ja swiadomie nie weszlabym w zwazek z kims kto ma za soba dziecinstwo w patologii z uwagi na to ze nie lubie sobie komplikowac zycia a partner ktory w dziecinstwie doswiadczyl zaniedbania i przemocy w rodzinie ma wieksze szanse na powtorzenie bledow rodzicow lub borykanie sie z problemami natury psychologicznej nie nadaje sie do poswiecania mojego zycia na prostowanie bledow czyjis rodzicow Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-05-18 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;60563871]nie wmawiaj mi ze napisalam ze nie ma szans i do gazu z kazdym z patologicznej rodziny
szanse ma ale nie u mnie niech im sie wiedzie jak najlepiej ale ja swiadomie nie weszlabym w zwazek z kims kto ma za soba dziecinstwo w patologii z uwagi na to ze nie lubie sobie komplikowac zycia a partner ktory w dziecinstwie doswiadczyl zaniedbania i przemocy w rodzinie ma wieksze szanse na powtorzenie bledow rodzicow lub borykanie sie z problemami natury psychologicznej nie nadaje sie do poswiecania mojego zycia na prostowanie bledow czyjis rodzicow[/QUOTE] Twoje prawo i jak najbardziej rozumiem takie nastawienie. To chyba nie do ciebie było o tym wmawianiu, a do zakonnej. Twoje słowa trochę zabolały, ale cóż. Edytowane przez 201703061049 Czas edycji: 2016-05-18 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;60563871]nie wmawiaj mi ze napisalam ze nie ma szans i do gazu z kazdym z patologicznej rodziny
szanse ma ale nie u mnie niech im sie wiedzie jak najlepiej ale ja swiadomie nie weszlabym w zwazek z kims kto ma za soba dziecinstwo w patologii[/QUOTE] Frida, ten fragment dotyczył wypowiedzi zakonnej, Ty napisałaś "ja bym się z patologią nie żeniła" i do tego się odniosłam, bo zrozumiałam (i nie tylko ja), że patologią nazywasz kogoś, kto jest DDA, a nie rodzinę takiej osoby. To, że nie weszłabyś w taki związek, jest Twoim zrozumiałym wyborem i nie wiem, kto miałby się o to oburzać. Jednak osoba z syndromem DDA nie jest z automatu patologiczna, jeśli nie przejawia zachowań patologicznych. Obojętnie w jaki sposób zostało to wypracowane, czy za pomocą terapii, czy silnej psychiki. O to mi cały czas chodzi. I jasne, że taka osoba może nieświadomie powielać błędy swoich rodziców i jeśli nie potrafi sobie z tym poradzić, to powinna iść na terapię. Nigdzie nie napisałam "jakim prawem przeszkadza Ci to, że kandydat na Twojego partnera ma alkoholika w rodzinie? co to ma za znaczenie?!" ![]() Edytowane przez 2011607111034 Czas edycji: 2016-05-18 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
nie chcialam zeby ciebie zabolaly ale mysle ze taki poglad ma wielu ludzi najczesciej widac to w tematach zakladanych przez dziewczyny ktorych faceci wychowywali sie wlasnie w takich dysfunkcyjnych rodzinach
wowczas wiekszosc odrazdza taki zawiazek i wtedy wszystko jest w porzadku kiedy pojawil sie problem odwrotny dziewczyna ma ojca alkoholika i cala rodzina jest zaburzona to jest wielka obraza majestatu ze jak moglam powiec ze nie chcialabym zenic sie z patologia ze oceniam ja po rodzinie i odbieram prawo do szczescia nikomu prawa do szczescia nie odbieram ,zycze im jaknajlepiej ale nie dam sobie wmowic ze wychowanie w takiej atmosferze nie ma negatywnych skutkow i nie odbije sie kiedys w przyszlosci na zachowaniu w zwiazku i nie tylko w zwiazku(zanizona samoconena ,samoagresja,problemy w sferze seksualnej,brak zaufania,obsesyjna kontrola,przesadzona zazdrosc,zle dobieranie partnerow,nieumiejetnosc zajmowana sie wlasnymi dziecm itp itd) naukowo zostalo dowiedzione ze ludzie wychowujacy sie w patologii maja o wiele wiecej problemow jako dorosli dlatego nie zwiazalabym sie z kims takim ale nikomu nie odmawiam prawa do szczescia ale dla mnie te wszystkie problemy ktore opisalam powyzej sa patologia i zdania nie zmienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;60565516]nie chcialam zeby ciebie zabolaly ale mysle ze taki poglad ma wielu ludzi najczesciej widac to w tematach zakladanych przez dziewczyny ktorych faceci wychowywali sie wlasnie w takich dysfunkcyjnych rodzinach
wowczas wiekszosc odrazdza taki zawiazek i wtedy wszystko jest w porzadku kiedy pojawil sie problem odwrotny dziewczyna ma ojca alkoholika i cala rodzina jest zaburzona to jest wielka obraza majestatu ze jak moglam powiec ze nie chcialabym zenic sie z patologia ze oceniam ja po rodzinie i odbieram prawo do szczescia nikomu prawa do szczescia nie odbieram ,zycze im jaknajlepiej ale nie dam sobie wmowic ze wychowanie w takiej atmosferze nie ma negatywnych skutkow i nie odbije sie kiedys w przyszlosci na zachowaniu w zwiazku i nie tylko w zwiazku(zanizona samoconena ,samoagresja,problemy w sferze seksualnej,brak zaufania,obsesyjna kontrola,przesadzona zazdrosc,zle dobieranie partnerow,nieumiejetnosc zajmowana sie wlasnymi dziecm itp itd) naukowo zostalo dowiedzione ze ludzie wychowujacy sie w patologii maja o wiele wiecej problemow jako dorosli dlatego nie zwiazalabym sie z kims takim ale nikomu nie odmawiam prawa do szczescia ale dla mnie te wszystkie problemy ktore opisalam powyzej sa patologia i zdania nie zmienie[/QUOTE] Przecież dla mnie te problemy wymienione przez Ciebie to też zachowania patologiczne. W tym temacie mamy takie samo zdanie. I zgadzam się też, że osoby, które miały problemy w dzieciństwie są bardziej narażone na przejawianie ich. Ale mam inny pogląd na temat pogrubionego - mianowicie uważam, że jeśli ktoś pracuje nad sobą, przeszedł terapię, to niekoniecznie jego przeszłość musi się negatywnie odbić na związku, da się nauczyć zdrowych zachowań, to bardzo ciężka praca, ale da się. Jeśli dana osoba bagatelizuje swoje problemy, swoją przeszłość - to tak, każdy jej związek skończy się fiaskiem, nie ma wątpliwości. Dlatego ja zawsze jestem zdania, że jeśli spapraliśmy związek przez nasze zachowanie, to powinniśmy dać sobie czas, nawet i kilka lat, żeby wejść w nową relację z innym nastawieniem, przepracowanymi problemami, świadomością swoich wcześniejszych błędów. Inaczej się po prostu nie da, nie można traktować partnera jak leku na całe zło i darmowego psychologa, bo "teraz mi się uda, mam takiego świetnego faceta, on mi pomoże" to jest właśnie patologiczne zachowanie. Natomiast to, że ktoś nie chce być z taką osobą w związku to jest już zupełnie inna sprawa. Edytowane przez 2011607111034 Czas edycji: 2016-05-18 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się z Venin.
A poza tym pozdrawiam, DDA po dwóch kierunkach studiów, odnosząca ogólnokrajowe sukcesy w pracy, od dziesięciu lat w szczęśliwym związku, ze wspaniałą rodziną, na którą zawsze mogę liczyć. Bez terapii. Ale ze mnie patola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ci. A rodzina wspaniala to leczyc sie zaczeli? Czy jak?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
szanse ma ale nie u mnie niech im sie wiedzie jak najlepiej ale ja swiadomie nie weszlabym w zwazek z kims kto ma za soba dziecinstwo w patologii z uwagi na to ze nie lubie sobie komplikowac zycia a partner ktory w dziecinstwie doswiadczyl zaniedbania i przemocy w rodzinie ma wieksze szanse na powtorzenie bledow rodzicow lub borykanie sie z problemami natury psychologicznej nie nadaje sie do poswiecania mojego zycia na prostowanie bledow czyjis rodzicow[/QUOTE] Każdy dorosły może sam kształtować swoje życie i każdy odpowiada za siebie. Nie trzeba powielać błędów rodziców. Jeśli ktoś ma troche rozsądku, widząc że ma jakieś predyspozycje idzie na terapie im wcześniej tym lepiej. W trosce o siebie i swoją rodzinę. Ja też jestem DDA i ciesze się, że mój narzeczony jest tego samego zdania co ja Nie chciałabym być sama przez błędy rodziców |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
No nie tylko.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Ale nikt nie napisał, ze TY jesteś patologiczna, tylko że pochodzisz z patologicznej rodziny (jeżeli jesteś DDA). Taka prawda, nie uciekniesz przed tym. Ja np. xfridę rozumiem. Nie weszłabym świadomie w związek z DDA, nawet po terapii, pracy nad sobą czy czym tam. Tak samo jak nie weszłabym w związek z palaczem, z kimś z wyrokiem, z ojcem w więzieniu, z kimś rudym czy grubym. To dla mnie jest taka cecha (?), która mi przeszkadza. Tak samo, jak ktoś może nie chcieć być ze mną bo mam piegi, matkę wariatkę i ojca dresiarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja xridę też rozumiem, co napisałam, zresztą już się wyczerpująco wypowiedziałam na ten temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
A ja xfridy nie rozumiem.
Krzywdzące jest w mojej ocenie to,że wypowiadacie się ogólnie o DDA,jakby to byli ludzie z trądem. Też jestem DDA, jestem na terapii bo sama chciałam. Nie powielam wzorców moich rodziców,ni cholery. To co opisała xfrida z tymi zachowaniami - takie zachowania występują również u normalnych rodzin,gdzie nie było problemu alkoholowego. Olcia napisała ze nie weszła by w związek z DDA ("nawet podczas terapii czy czym tam" -przykry jest taki pogardliwy stosunek do czyjejś pracy, pokazuje brak empatii), z osobą paląca, z ojcem w więzieniu czy osobą otyla. Sorry,w mojej ocenie jest to płytkie zachowanie. Dlaczego? Osoba DDA idzie na terapię,robi coś dla siebie i jest wartościowa osoba,jak każdy. Ojciec w więzieniu- czemu syn/córka ma zostać skreślony bo ojciec jest/był w więzieniu? Nawet jeśli jest to wartościowa osoba, chemia i wszystko inne jest cacy,to nie,bo ojciec siedzi/siedział? Osoba ruda- bez komentarza. Osoba gruba- a jak schudnie to tez ble,bo była kiedyś gruba? Ten wątek pokazuje jak ludzie odsuwaja i osadzaja ludzi,bez nawet próby zrozumienia oraz refleksji nad czyjąś przeszłością. Jako DDA powinnam tylko wziąć krzesło i się powiesić,bo byłam w rodzinie alkoholowej i powinnam zapłacić za błędy rodziców. O,albo wyjade na pustynię, zostanę pustelnikiem może tam błędy rodziców i przeszłość, nie będą mnie prześladowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomoze ze podejscie takie jest plytkie ALE ulatwia zycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Żadnej ofiary z siebie nie robię, to był sarkazm pełna gęba.
Rodziny się nie wybiera. Nie stanowi ona czegoś,od czego NIE można się odciąć albo zminimalizować kontakty do max. Minimum. No właśnie,ułatwia życie (nie rozumiem, w jaki niby sposób,bo to co widzę to krzywdzące dla osób DDA podejście,sorry,ale tak to wygląda) ale jest płytkie. ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- I to jest właśnie przykre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Ale wiążesz się z osobą, a nie z jej rodziną.
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Tez jestem dda tata pil az do moich 9 urodzin potem przestal tez przesiakłam patologia?
Czyli co? Poznaje faceta jest fajnie nagle on mowi ze jest DDA wiec ja " aha no to nara" :haha: Jestem w zwiazku ale moj chlopak nie wie ze jestem dda. Wiadomo jeszcze uzyje tego jako argumentu do rozstania ![]() Osoba DDA wymaga jedynie obserwacji czy takze nie naduzywa % itd. Jest taka sama osoba jak inni. Poza tym w Polsce pelno jest dda, ddd wiec powodzenia w szukaniu ludzi do zwiazku bez tych syndromow :haha: 1 randka i od razu pytanie " jestes dda lub ddd?" Co za życie. Ja slyszalam za to ze dda ma takze wiele zalet WIECIE???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tego rudego się doczepiłaś - mnie żaden rudy nie pociąga fizycznie, tak samo jak Murzyn czy Azjata, wiec no wybacz, ale bez tego związku nie będzie. Ale nie mówię, że to są gorsi ludzie. To są przykłady. Chciałam pokazać, że nie spotykałabym się z osobą z DDA bo taki mam kaprys, tylko jest to dla mnie coś nie do zaakceptowania jak wiele innych zachowań. Wiem, że za błędy rodziców się nie odpowiada, moi też nie są idealni. Ale dlaczego mam robić coś, na co nie mam ochoty? Jasne, jak gruby schudnie to dla mnie będzie ok. Ale kiedy poznaję go w momencie, kiedy jest gruby, to zwyczajnie nie rozpatruję go w kategorii związku, tylko przyjaźni. Tak samo DDA. Dla mnie rodzina jest ważna, rodzina partnera również. Nie umiałabym być z kimś, kto się od tej rodziny odciął (bo była patologiczna). I ja absolutnie nie mówię, że Ty jesteś patologiczna, co zresztą napisałam już wcześniej. Ja też mam zachowania, które dla innego człowieka będą nie do zaakceptowania. I ma prawo tego nie akceptować i nie chcieć ze mną tworzyć związku. Każdy ma prawo wyboru wg własnych kryteriów. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Ja nie chcę tej obserwacji. Nie chcę się zastanawiać, co będzie impulsem. Zaraz mi powiecie, że nic nie wiem, ze nieprawda, że terapia itp. Możliwe. Ale ja nie chcę. Mam prawo? Mam. Tak samo jak związek z kimś, kto wcześniej np. zdradził. Nie piszę się na to, bo może zdradzić znowu. Ale są ludzie, którym to nie przeszkadza. Edytowane przez Olcia0401 Czas edycji: 2016-05-20 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A pytanie o rodzinę na pierwszej randce jak najbardziej można zadać, skoro ten temat dla kogoś jest ważny. O to chodzi w związku, że nie jesteśmy z pierwszą lepszą osobą, która się nami zainteresowała, ale z człowiekiem, którego wybraliśmy, której zestaw cech i przeszłość nam odpowiada. Jasne, że nie można oceniać kogoś tylko na podstawie rodziny i sama walczę z takim przekonaniem, ale znajomy z DDA, a partner z DDA to dla niektórych zupełnie inna sprawa. Podpisuję się pod postem Olci0401. Ja nie chcę być w związku przykładowo z palaczem, blondynem, czy katolikiem, ale czy to znaczy, że gardzę katolikami, blondynami i palaczami? Nie, oczywiście, że nie. Po prostu nie mogłabym być z takimi facetami w związku, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby się z nimi przyjaźnić. Nie można się w taki sposób uzależniać od opinii innych ludzi, bo najczęściej nie mamy na nią wpływu. Trzeba znać swoją wartość i nie przeglądać się w oczach innych jak w lustrze. Barbarella, jesteś dobrym człowiekiem, pracujesz nad sobą, jesteś szczęśliwa, miej w dupie co ktoś o Tobie myśli, proszę Cię. Bo jeśli ktoś ocenia Cię jako człowieka (nie kandydata na partnera) tylko na podstawie Twojej rodziny, nie Twojego zachowania, charakteru, to świadczy tylko o nim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze ktos kto zdradził to zrobił to SWIADOMIE była to JEGO DECYZJA. DDA nie urodził sie świadomie w rodzinie alkoholowej. Chciał tego?? Zaplanował sobie "Chce być DDA! Przeciez to takie fajne!" ![]() Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-05-20 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
nie uwazam ze posiadanie jakis wymogow w doborze partnera jest plytkie
ja nie odmawiam nikomu szczescia jesli ktos ma altruistyczna nature i lubi sie poswiecac to ja nie mam nic przeciwko temu.good luck prawda jest taka ze wiekszosc ludzi mysli tak jak ja moze nie mowia o tym glosno bo nie ma w sumie o czym jest to moje wewnetrzne przekonanie i wybor nie musze sie z niego tlumaczyc ani obwieszczac swiatu dopiero kiedy ktos pyta o rade lub jak ja to widze mowie zgodnie z prawda ze ja nie zwiazalabym sie z nikim kto przez lata w dziecinstwie doswiadczal patologii w domu ok taka osoba nie ma wplywu na to gdzie sie urodzila tak samo jak muzlmanin nie ma wplywu na to ze urodzil sie w takim a nie innym kraju i ma cala rodzine muzulmanska mi obydwa srodowiska nie pasuja i nie wazne czy dda jest osoba z sukcesami czy muzulmanin zmienil religie dla mnie to skad pochodzi i w czym wzrastal dyskwalifikuje go jako mojego potencjalnego partnera i tyle nie uwazam ze jest to plytkie mam takie prawo tak jak wy macie prawo nie wiazac sie z osoba taka jak ja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Wymogow posiadanie jest to okej.
Mam wrażenie że z waszych postów bije taka wyższość. Moje subiektywne wrażenie. Dla mnie obojętne jest czy ktoś bierze pod uwagę że jestem DDA czy nie,bo nie chwalę się tym na prawo i lewo. Nie muszę o tym że nikogo informować. Nawet potencjalnego faceta. "Hej,Jestem Barbarella, mam patologiczna rodzinę, jestem DDA, pracuje nad sobą i jestem naprawdę fajną osobą,nie powielam błędów rodzicow, ich tryb życia mnie obrzydza. Ale jestem DDA więc pytanie, wchodzisz ze mną w związek czy rezygnujesz?" I owszem xfrida to co wypisujesz jest płytkie i dyskryminujace. Z Twoich postów biję coś takiego "Nie chce DDA za partnera,bo wychowywal się w patologii, czytaj - jest gorszy niż ja, bo jego tata albo mama,albo obydwoje pili/cpali. To nic że wystarczająco nacierpial się w życiu, nikt go nie zechce,bo większość osób myśli tak jak ja". Zacznijmy od tego że dużo osób nawet nie wie co to jest DDA czy DDD. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
to jest twoje subiektywne odczucie
mnie nie obchodzi skad ktos pochodzi jesli spotykam go w pracy albo jest moim kumplem to to nie ma dla mnie znaczenia bo nie wiaze z tym kims przyszlosci,posiadania dzieci itp ale jesli zaczynam sie z kims spotykac i cos iskrzy to wolalabym wiedziec skad pochodzi i w jakim srodowisku sie wychowywal bo to mi pomoze podjac swiadoma decyzje czy chce w to wchodzic glebiej czy nie nawet jesli nie powiesz tego na poczatku znajomosci to to kiedys wyjdzie na jaw w przyszlosci zazwyczaj jesli zaczynasz sie kims interesowac to rozmawiacie na takie tematy jak rodzina i dziecinstwo ,gdyby ktos nie chcial o tym rozmawiac to byloby to dla nie podejrzane itp itd jesli facet by mi nie powiedzial tak waznych informacji to tym bardziej nie mialby czego u mnie szukac po wyjsciu prawdy na jaw(bo kiedys by to wyszlo napewno) zreszta sama sobie zaprzeczasz skoro uwazasz ze to nie wazne skad sie pochodzi jakie bylo twoje dziecinstwo i kim sa twoi rodzice to dlaczego zatajasz takie informacje? uwazasz ze to moze wplynac jak ludzie cie postrzegaja? wiec chyba jest to wazne jak widac skoro moze wplynac na to czy ktos bedzie chcial sie z toba zwiazac czy nie a jesli tak jest to znaczy ze dla wielu ludzi ma to znaczenie czy ci sie to podoba czy nie Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-05-20 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie osoba,która wiedząc moje pochodzenie,skreslila by mnie z powodu z jakiego miejsca pochodze oraz jakie mialam dziecinstwo, jest...płytka, powierzchowna i (nie obrażam nikogo,żeby nie było) śmieszna,żeby nie powiedzieć żałosna.
Nigdy nie zatajam informacji o mojej rodzinie. Wszystkie bliskie mi osoby oraz ex partnerzy wiedzieli o mojej prze szlosci. Skupili się na tym jaka JA jestem, a nie moja rodzina. Rodziny się nie wybiera, tak samo jak koloru skóry. To jaka jestem,jakie mam relacje,jakie aspiracje,hobby, prace itd. - to wszystko to mój wybór, za to można mnie "rozliczać",bo mam na to wpływ, jest to świadome bycie i działanie. Przeszłości człowiek nie zmieni,ale może budować teraźniejszość i przyszłość - i to one są najważniejsze. Kennedy, nie nie przesadzam. Mówię swoje zdanie, możesz się z nim nie zgadzać, i okej,szanuje to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolno mi nie chciec corki alkoholika albo muzulmaniana albo fanatyka katolika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mowisz ze nikogo nie obrazasz wedlug mnie obrazasz,obrazasz mnie nazywajac mnie plytka poniewaz mam inne kryteria doboru partnera niz ty dla mnie to skad pochodzi moj partner w jakiej rodzinie sie wychowal ma znaczenie. tak jak powiedzialam nie chcialabym partnera z rodziny patologicznej i nie chcialabym muzulmanina i tyle nie jestem ani zalosna ani plytka jestem inna niz ty i mam inne preferencje to wszystko Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-05-20 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.