|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Przyczajenie
|
Dzięki! pewnie się wybiorę do innego, le jestem lekko podłamany, najpierw okulista zapisuje mi szkła +2 i mówi o możliwości zmiany n +1,5 w niedługim czasie, a tu ngle się okazuje, że muszę nosić +3 i +3,5. Jeszcze raz dzięki za poradę
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze będzie! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Od wczoraj stałam się szczęśliwą posiadaczką soczewek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Wtajemniczenie
|
Nie przejmuj sie
![]() ![]() Dalam 180 zeta za zestaw (w nawiasie ceny z all): 2x po 3 sztuki soczewek actifresh (2x 30-40 zl) 1x plyn B&L Renu (25 zl)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
Ja zrezygnowałam z noszenia Purevision przez to, choć były to moje ulubione soczewki, jeśli chodzi o wygodę użytkowania (możliwość spania w nich). Niestety, ale źle widziałam w soczewkach, które miały moc, jaką normalnie używam. Już nawet myślałam, że wzrok mi się popsuł. Kupiłam Acuvue Advance z Hydraclear i jest o niebo lepiej. Niestety minusem jest to, że pod wieczór czuję już lekki dyskomfort spowodowany wysuszeniem oka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czy używanie kropelek do oczów jest obowiązkowe ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
chcialam sobie niedlugo kupic soczewki zawsze nosilam okulary wiec bylyby to moje pierwsze ale wlasnie nie wiem slyszalam ze drogie i ciezko sie przyzwyczaic co na ten temat sadzicie?
#1029 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do ceny... no cóż na pewno bardziej opłacają się okulary ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
a masz soczewki jednodniowe czy jakie? ja myslalam o takich 3 miesiecznych tak na probe narazie zobaczyc ile one mniej wiecej kosztuja? no i ten plyn do czyszczenia podobno najdrozszy ale niewiem jak to wyglada z ta cena?
#1031 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że im dłuższy czas użytkowania, tym soczewki grubsze są, ale tak sobie domniewam ![]() A ile kosztują to Ci nie odpowiem ![]() ![]() Za dwa płyny zapłaciłam koło 40 złoty ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
ja kiedys kupowalam na allegro, bo rzeczywiscie o niebo taniej, pozniej zaczelam kupowac w sklepie internetowym- minimalnie drozej niz allegro, ale tez fajnie- bardzo szybka wysylka i czasem dorzucaja cos w gratisie
![]() u optyka kupowalam miesieczne soczewki pakowane po 6 sztuk za ok 140 zl, w sklepie internetowym place z przesylka ok 90, na allegro ok 80-85 zl ![]() za plyny place ok 35 zl (u optyka 50 ![]()
![]() |
#1033 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1034 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak myslicie gdzie lepiej kupowac szkla przez neta allegro czy normalnie u optyka bo w kosztach to jednak roznica nie mala
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny czytam to wszystko i mnie przerazacie!
po pierwsze: nie wolno w soczewkac spac i nosic je dluzej niz 10 godz, szkiel miesiecznych nie wolno nosic dluzej niz miesiac, soczewka na oku to jak folia, oko sie poci, sa szkla, np optrix ktore przepuszczaja wiecej tlenu ale nie 100% dlatego oko sie meczy i i nerwy "pulsuja" (robia sie takie czerwone zylki, ktore nie sa widoczne od razu) moze do doprowadzic do pekniecia nerwu, zalania oka, a to grozi nawet utrata wzroku po drugie to nie jest tak ze mozna sobie kupic soczewki samemu i nosic bez sprawdzenia przez okuliste czy szkloo dobrze lezy, nie wolno plywac w szkle w wodzie sa bakterie, ktore sie gromadza na szkle mozna dostac infekcji... |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"O ile miękkie soczewki należy wymieniać średnio co 2 lata, a przy intensywnym noszeniu nawet co 8 miesięcy, o tyle szkła twarde wystarczy zmieniać co 3 lata, bez względu na intensywność eksploatacji (...) Jeżeli wybraliśmy szkła kontaktowe warto zapoznać się z kilkoma wskazówkami dotyczącymi ich stosowania. Przede wszystkim, co już podkreślaliśmy należy szczególnie dbać o czystość szkieł. Należy je przechowywać w specjalnym pojemniczku wypełnionym płynem fizjologicznym. Codziennie trzeba je myć mydłem lub specjalnym płynem, a raz w tygodniu odbiałczać. Osoby uczulone na chemiczny roztwór NaCl, w którym przechowuje się szkła, mogą konserwować je termicznie, gotując w wodzie. Konserwacja termiczna powoduje żółknięcie szkieł, a także ich twardnienie. (...) Kiedy czujemy pod powieką obce ciało, należy wyjąć szkło i obejrzeć je dokładnie zwłaszcza na brzegach. Może bowiem dojść do jego naderwania. W takim wypadku należy je wymienić, gdyż wkrótce rozerwie się zupełnie. Gdy zaś stwierdzamy, że soczewka jest zanieczyszczona, należy włożyć ją pod język. Powinno to wystarczyć, by ją oczyścić." Czy któraś z Was wkładała sobie kiedyś soczewkę pod język by ją oczyścić ![]() Dodam, że na tej książce pisze: UWAGA Wydawnictwo nie ponosi odpowiedzialności za szkody powstałe w wyniku stosowania porad zawartych w niniejszym Poradniku Zdrowia. Uprzejmie prosimy o nie zwracanie się w sprawie porad do wydawnictwa i Autora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile masz lat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do soczewek ja noszę Acuvue Advance for Astigmatism. Są wspaniałe, dobrze przepuszczają powietrze, nie wysuszają oka. Moja koleżanka nosi z innej firmy i nie widzi dobrze, bo tamte są bardzo silikonowe i on rzeczywiście powoduje gorszą widoczność.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | ||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do czasu noszenia zgadzam się, że jak soczewki są 2-tygodniowe to nosimy tylko 2 tygodnie i ani dnia dłużej, to samo tyczy się miesięcznych itp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() BTW: Lalaith staraj się nie pisać post pod postem ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1049 |
Paul's girl
|
dziewczyny, czy natknęlyście sie na allegro na soczewki iWear? (sprzedawane w vision express)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Wtajemniczenie
|
Dzis odebralam komplet soczewek od optyka (oczywiscie pierwszy i ostatni raz, mam parametry i nastepne bede sobie kupowac sama
![]() Tydzien temu dal mi miesieczne B&L Softlens 66 Toric, niestety byly odrobine za mocne i stalam sie na tydzien dalekowidzem ![]() Optyk zamowil mi nowe, slabsze, ale... tym razem wybral Cooper Vision Proclear Toric. Widze w nich dobrze itd, ale mam pytanie, cenowo Procelar sa drozsze od B&L, czy moj optyk zamowil je, bo sa drozsze, czy dlatego, ze sa lepsze? Czy ktoras z was zna soczewki Proclear? Jakie macie o nich zdanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.