Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-21, 09:32   #3001
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Mój 3 tygodniowy mężczyzna
Bozicku,jaki Pięknioch!!!
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 09:33   #3002
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jejciu ile wiesci ! Musze potem nadrobić

Ja juz na nogach a Tz spi. W planach mam poprac i dopakowac torbe

Caryca trzymam mocno kciuki!!!

Anuszka jak dobrze że się odezwałaś. Duzo zdrowia dla Was!

Misia zdrowia dla Malego! Wiadomo jaka przyczyna ze nie jadl??

Zus przyslal dwa pisma bede później dzwonić do siostry żeby mi powiedziala co tam pisza. A i dostałem dww awiza od pipy....wiec 14 dni czekam i odbieram. Kasy z zus nie dostalam

Jutro mam w planach ze pojadę na dzialke i postaram się nie myśleć.

Odezwe się później jak Tz pójdzie do pracy.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 09:34   #3003
madzius90
Zakorzenienie

Haneczka bardzo lubie czytac takie posty

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Jaki piekny
ale nic dziwnego- po takiej Mamie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 09:35   #3004
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się z rana i melduję że nie planuje dziś porodu.
Powiem wam, że ostatnio jak nigdy jestem zmęczona - przez całą ciążę tryska energią, ale od 2-3 dni jak za dużo pochodzę czy coś ponoszę to mnie bierze i muszę się na chwilę położyć. Oby to było jakieś przejściowe bo za 2 tygodnie robię ten BabyShower i chce wszystko sama przygotować...
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Maly od przedwczoraj nie je nic. Ani cycka, ani butli.
Odwodnil sie i dostaje kroplowki przyczyna nie znana.
Dzis o 3 zjadl 100 ml w koncu.. zobaczymy co dalej
Kciuki za syna, niech przestanie straszyć mamę i zacznie szybko jeść.
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dosyć spokojnie tu dziś z rana, może jeszcze któraś rodzi Machnęłam sobie masłem maślane bułeczki i czekam na rozwój wydarzeń
teraz to trzeba rano meldować- poród w toku lub brak oznak porodu
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
samemu sie nie decyduje bo dla zbyt wielu osob cc to widzimisię.
Niby to rozumiem, ale wiem też że jeśli ktoś się boi lub koniecznie chce mieć CC to i tak sobie to załatwi. Da się się w łapę lub załatwi się zaświadczenie od psychiatry, że panicznie się boisz. Każda normalna kobieta przecież wie, że poród SN jest dla dziecka lepszy, ale jak się o coś boisz to albo powinni tłumaczyć i rozwiać wątpliwości a jak się nie uda to robić to CC.
Ps. Ja ostatnio słyszałam opinie, że CC to nie poródże przecież Ci dziecko wyciągają i że to takie fanaberie z tymi cesarkami
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas wszystko ok Malutka jest taka fajna Wczoraj cały dzień u niej byliśmy z mężem. Rozmawiałam z pielęgniarką i jako, że jest to wcześniak będzie musiała zostać trochę dłużej w szpitalu, ale dobrze rokuje i nie mamy powodów do zmartwień I mam nadzieję, że tak zostanie.

Wczoraj już rano próbowałam usiąść i chodzić, aby jak najszybciej móc śmigać do małej Rana nadal boli, ale już prawie mogę biegać hihi.

Jedynie, co mnie martwi to to, że nie mam mleka Od 2 dni ściągam i nic Mała narazie jest karmiona przez mm, ale mam nadzieję, że niedługo moje cycki zrozumieją, co mają robić:P

Eful gratulacje Caryca i jak tam?
Agusia super że u Was ok. Na pewno pokarm przyjdzie, tylko trzeba uparcie dostawić. Dokładnie to co napisała Anuszka powiedziała mi położna, więc możesz się spokojnie tum kierować.
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
U mnie na szczęście żadnych oznak porodu i dobrze,bo wczoraj dopiero zaczęłam 35 tydzień. Ściskam nóżki jeszcze ze 2 tyg, a potem to już chyba będę umierać ze stresu

Życzę miłego dnia,Kochane:-*
Ps.znów mi się śniło,że mnie mąż zdradza,jeszcze dostał za to opieprz przed wyjściem do pracy
i dobrze że opieprzyłaś - zdradza czy nie niech wie że jesteś czujna
Cytat:
Jejku dawno mnie tu nie było a tu takie niespodzianki

Dziewczynki kochane! Gratuluje Wam cudownych dzieciaczków!!!!

agusia wpadło mi w oczy, że masz "problem" z mleczkiem. Spokojnie! Mleko po cc zazwyczaj pojawia się tak w 4 - 5 dobie po porodzie. Na początku są to małe ilości siary, później mleczko zaczyna zamieniać się w takie płynne żółte, ale jest go malutko. Dopiero później rusza produkcja mleczarska. Polecam ściągać co 3 godziny metodą 7-5-3, czyli najpierw 7 min. z jednej piersi potem z drugiej, za chwile 5 min. i 3 min. I dużo spokoju i wiary, że się uda a na pewno się uda

Ja mam taką laktację, że trojaczki mogłabym obdarować. Moje mleko jest wszędzie W lodówce, w zamrażalniku, pije je Olek i pije Zuzia!!! Panna życzy sobie szklaneczkę mleka mamy zawsze na dobranoc!

My jeszcze w szpitalu, ale mam nadzieję, że to już ostatnie dni. Oluś miał jeszcze jeden częstoskurcz, więc dodali mu lek. Teraz jesteśmy na obserwacji jeszcze przez weekend i jak wszystko będzie ok to w poniedziałek wychodzimy

Ja niestety złapałam jelitówkę Od wczoraj umieram... ale mimo wszystko jeżdżę do synka, żeby mu przekazać przeciwciała w mleczku, żeby on nie zachorował! Na oddziale niestety panuje rotawirus, połowa dzieci chorych
Anuszka super, że się odezwałaś. Mocne kciuki za Olka, żeby serduszko się unormowało i młody wrócił już niebawem z tobą do domu i poznał siostrę super dzielna jesteś
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Super wiadomości niech rana szybko sie goi abyś mogła fruwać do swojego dzieciaczka dzielna jestes

Melduje sie z wykładów w szkole nie wiem jak dam radę wysiedzieć do 14 w szkole
Gdzie ty poszłaś??? Podziwiam bo to chyba, duże wyzwanie dla Ciebie.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-05-21 o 09:54
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 09:54   #3005
kanwa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Anuszko Oluś jest przepiękny♡

Haneczko powodzenia z kp

Caryca kciuki.Mam nadzieję że już synuś jest przy Tobie na zewnątrz

Gratki pozostałym urodzonym dzieciaczkom i mamom
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 09:55   #3006
Honcia
Zakorzenienie

Doczytałam, że Igorek w szpitalu Misia trzymam kciuki za jego zdrowie. Na pewno będzie dobrze skoro już jesteście pod opieką

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 09:55   #3007
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Haneczka super wieści i mega nastawienie. Z posta aż bije radość i szczęście świeżo upieczonej mamusi
Cytat:

Słodziak z tego Olusia

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-05-21 o 09:59
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 10:02   #3008
ewka555
Zakorzenienie

Haneczka brawa za nastawienie!

Anuszka jeju jaki słodziak 😍

Misia zdrowia dla Malego !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 10:03   #3009
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Jaaaaki śliczny Przesłodziak

Misia- kciuki trzymamy za zdrówko Igorka.

Haneczka- grunt to przystawiać często i będzie dobrze. Jak się często przystawia to organizm dostaje sygnał, że mleko potrzebne i zaczyna wytwarzać.

Ciekawe jak Caryca

Ja wstałam rano, wysłałam chłopaków na zakupy i po południu zamiast obiadu robimy grilla Pewnie ostatniego mojego przed porodem.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 10:05   #3010
australia87
Zakorzenienie

Kanwa, co tam u Was dziewczyny słychać? Tak rzadko się odzywasz
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 10:16   #3011
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Łączę się w bólu, ja mam jutro zajęcia od 8 do 15 Ale to już ostatnie, na których się pojawię w tym semestrze, więc mam nadzieję, że jakoś wysiedzę
Kolejna wizyta w szkole 11 czerwca mam nadzieje ze dam radę bo to ostatni egzamin i obrona

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dziewczyny w szpitalach duzo sil i zdrowka dla Was
Czekam na wieści o kolejnych porodach, od wczoraj mamy przyzwolenie watkowe (no moje dziecko sie wylamalo, ale to maly uparciuch
Zycze wszystkim milego weekendu
Misia zdrowka dla Igorka.
Anuszka, fobrrze, ze ogólnie u Was lepiej oby szybko wszystko minęło.

A u mnie to tak: Bycie mama to najcudowniejsze uczucie jakie moze byc... Nie ma slow by to opisac.

Rozmawialam z lekarka wlasnie o kp. Powiedziala, zeby sie nie martiwic bo mleko sie pojawia. Na sutki sprobowac nakladki. Ale chcialam sie pochwalic ze moje dziecko zalapalo troszke o co chodzi, wiec jesteśmy mam nadzieję na dobrej drodze. Nawet jesli bedzie to trwalo dlugo, to bede próbować
Mlekiem modyfikowanym musi byc dokarmiana bo mojego mleka nie je w ogole. A co do ściągania powiedziano mi zeby narazie i tym nie myslec, bo mleko dopiero rusza z produkcja. Takze uczymy sie wszystkiego.

Co do cc to powiem Wam, ze balam sie, ze bedzie gorzej.
Ogolnie boli, bo boleć musi, biore paracetamol i jest okpionizacji nie moglam sie doczekac, tak bardzo chciałam wstac(tu sie lezy dlugo po cc na pooperacyjnej-ja od 14.00 do 8.00 dnia następnego)-wiec czekalam na rehabilitantke jak na zbawienie. Wstalam szybciutko, po cwiczeniach z nia. Jak wstalam juz, tak poczułam sie zdecydowanie lepiej, a jak wzielam prysznic to juz w ogole super
Takze w moim przypadku cesarke nie bede wspomniac najgorzej-no minusem jest to, ze caly wczorajszy dzien na sucharach:/ dzis lzejsza dieta a od jutra chyba mam diete wysokobialkowa niby. No ale pocieszam sie ze kg pojda szybciej w dol
Rany niczym nie smaruje, mam jakis plaster założony i tylko polozne sprawdzaja jak wyglada.
A przyda sie po: majtki siatkowe, na pewno te duze podpaski(ja mam jedne z bella mama, drugie z canpola i jedne i drugie ok) - chociaż mysle, że spokojnie(jak tak dalej bedzie) bede sie mogla przerzucić jutro na zwykle podpaski). Woda z dziubkiem, pomadka, mokre chusteczki to na pewno

Co do opieki- no to powiem Wam, ze jestem bardzo mile zaskoczona. Polozne sa swietne(przynajmniej do tej pory). Pomagaja, pytaja, sluza pomocą. Spokojnie, bez problemu mozna u nich dziecko zostawiać, pojsc pod prysznic, do toalety, czy wyspac sie w nocy.(dzis mi same proponowaly zebym przyniosla dziecko i sie wyspala).
Maluszkami opiekuja sie widze w porządku
Ubranka, kocyki, pieluszki wszystko mozna od nich brac-ale ja mam swoje, bo te szpitalne to wiadomo
Tylko rozek mam od nich, ale w kazdej chwili moge poprosic co mi trzeba
Sale trafilam pojedyncza z czego jestem bardzo zadowolona
Takze do tej pory nie moge narzekac na opieke ani położnych ani lekarzy.

Dobra lece jeść sniadanie, bo juz dostalam normalne
Buziaki dla Was wszystkich
Super ze sie odezwałam uwielbiam czytać takie informacje całe szczęście ze trafiłaś na super szpital i położne życzymy zdrówka dla was

Cytat:
Piękny chłopczyk za kilka lat mamusia bedzie zazdrosna o niego a on bedzie łamać kobiece serca śliczny można sie zakochać

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się z rana i melduję że nie planuje dziś porodu.
Powiem wam, że ostatnio jak nigdy jestem zmęczona - przez całą ciążę tryska energią, ale od 2-3 dni jak za dużo pochodzę czy coś ponoszę to mnie bierze i muszę się na chwilę położyć. Oby to było jakieś przejściowe bo za 2 tygodnie robię ten BabyShower i chce wszystko sama przygotować...

Kciuki za syna, niech przestanie straszyć mamę i zacznie szybko jeść.

teraz to trzeba rano meldować- poród w toku lub brak oznak porodu

Niby to rozumiem, ale wiem też że jeśli ktoś się boi lub koniecznie chce mieć CC to i tak sobie to załatwi. Da się się w łapę lub załatwi się zaświadczenie od psychiatry, że panicznie się boisz. Każda normalna kobieta przecież wie, że poród SN jest dla dziecka lepszy, ale jak się o coś boisz to albo powinni tłumaczyć i rozwiać wątpliwości a jak się nie uda to robić to CC.
Ps. Ja ostatnio słyszałam opinie, że CC to nie poródże przecież Ci dziecko wyciągają i że to takie fanaberie z tymi cesarkami

Agusia super że u Was ok. Na pewno pokarm przyjdzie, tylko trzeba uparcie dostawić. Dokładnie to co napisała Anuszka powiedziała mi położna, więc możesz się spokojnie tum kierować.

i dobrze że opieprzyłaś - zdradza czy nie niech wie że jesteś czujna

Anuszka super, że się odezwałaś. Mocne kciuki za Olka, żeby serduszko się unormowało i młody wrócił już niebawem z tobą do domu i poznał siostrę super dzielna jesteś

Gdzie ty poszłaś??? Podziwiam bo to chyba, duże wyzwanie dla Ciebie.
No niestety musiałam iść na te zajęcie bo bym nie dostała zaliczenia nie rozumie tej kobieciny nienawidzę jej :/ jakoś daje radę jak co bedzie sie działo to sie ewakuluje, czekam na obecność i spadowka

Kobietki zauważyłam ze obniżył mi sie brzuszek :/ mam go na kolanach
Stary 2016-05-21, 10:21   #3012
australia87
Zakorzenienie

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...ferta-od-27-05
Od piątku w Biedronce: prześcieradła, body, kocyki, ciuchy ciążowe, jakby któraś jeszcze coś potrzebowała
Stary 2016-05-21, 10:24   #3013
kanwa
Zakorzenienie

Australia dziękuję że pytasz.
U nas w porządku.Idka szaleje w brzuchu dniami i nocami.Wszystko już mamy wyprane i wyprasowane.Zakupy zrobione .Zostało tylko spakować torbę.Wczoraj Tż przyniósł do domy wanienkę bo stała u rodziców odkąd kurier ją dostarczył.Noce coraz gorzej znoszę.Wstaje do toalety i jak obracam się z boku na bok to wszystko mnie boli.Już nie mogę się doczekać Idki♡a jestem na końcu listy:P

Codziennie spędzamy dużo czasu na dworze bo pogoda ładna więc dotleniam dziecko,męża i psa
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 10:37   #3014
Asiek121
Zakorzenienie

Wink Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

juz po tej pełni ?

bo coraz częściej mi brzuch sie stawia i czasem dość boleśnie a nie chce być następna to stanowczo za wcześnie
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 10:44   #3015
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Australia dziękuję że pytasz.
U nas w porządku.Idka szaleje w brzuchu dniami i nocami.Wszystko już mamy wyprane i wyprasowane.Zakupy zrobione .Zostało tylko spakować torbę.Wczoraj Tż przyniósł do domy wanienkę bo stała u rodziców odkąd kurier ją dostarczył.Noce coraz gorzej znoszę.Wstaje do toalety i jak obracam się z boku na bok to wszystko mnie boli.Już nie mogę się doczekać Idki♡a jestem na końcu listy:P

Codziennie spędzamy dużo czasu na dworze bo pogoda ładna więc dotleniam dziecko,męża i psa
To świetnie, gotowość w pełni, tylko tą torbę spakuj, bo nigdy nie wiadomo - nie znasz dnia ani godziny
Stary 2016-05-21, 10:46   #3016
kaska87
Zakorzenienie

Hej

ciekawe jak tam Caryca?

Misia zdrówka dla Igorka! Oby to nie było nic poważnego!

Ja niestety kijowe wieści po wizycie , wszystko pozamykane, dziecko waży 3000g ale niestety głowa w górę, w środę mam usg dodatkowo i wtedy decyzja, gin ma dzownic do szpiatal pytac o cc bo niestety u miescie ordynator robi laske z cc a posladkowo rodzic nie zamierzam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 10:48   #3017
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
juz po tej pełni ?

bo coraz częściej mi brzuch sie stawia i czasem dość boleśnie a nie chce być następna to stanowczo za wcześnie
No no, bez takich mi tu, nie wpychać się w kolejkę!

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hej

ciekawe jak tam Caryca?

Ja niestety kijowe wieści po wizycie , wszystko pozamykane, dziecko waży 3000g ale niestety głowa w górę, w środę mam usg dodatkowo i wtedy decyzja, gin ma dzownic do szpiatal pytac o cc bo niestety u miescie ordynator robi laske z cc a posladkowo rodzic nie zamierzam
Zobacz, dziewczyny tu świeżo po cesarkach i jakie szczęśliwe, śmigają bez problemu
Stary 2016-05-21, 10:59   #3018
Paula_ck
Raczkowanie

Misia kciuki za was żebyście szybko wrócili do domku

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas wszystko ok Malutka jest taka fajna Wczoraj cały dzień u niej byliśmy z mężem. Rozmawiałam z pielęgniarką i jako, że jest to wcześniak będzie musiała zostać trochę dłużej w szpitalu, ale dobrze rokuje i nie mamy powodów do zmartwień I mam nadzieję, że tak zostanie.
Wczoraj już rano próbowałam usiąść i chodzić, aby jak najszybciej móc śmigać do małej Rana nadal boli, ale już prawie mogę biegać hihi.
Jedynie, co mnie martwi to to, że nie mam mleka Od 2 dni ściągam i nic Mała narazie jest karmiona przez mm, ale mam nadzieję, że niedługo moje cycki zrozumieją, co mają robić:P
Agusia super wieści Karmienie się rozkręci niedługo na pewno Trzymajcie się

Cytat:
Ja mam taką laktację, że trojaczki mogłabym obdarować. Moje mleko jest wszędzie W lodówce, w zamrażalniku, pije je Olek i pije Zuzia!!! Panna życzy sobie szklaneczkę mleka mamy zawsze na dobranoc!
My jeszcze w szpitalu, ale mam nadzieję, że to już ostatnie dni. Oluś miał jeszcze jeden częstoskurcz, więc dodali mu lek. Teraz jesteśmy na obserwacji jeszcze przez weekend i jak wszystko będzie ok to w poniedziałek wychodzimy
Ja niestety złapałam jelitówkę Od wczoraj umieram... ale mimo wszystko jeżdżę do synka, żeby mu przekazać przeciwciała w mleczku, żeby on nie zachorował! Na oddziale niestety panuje rotawirus, połowa dzieci chorych
Anuszka oby szybko przeszła Ci ta jelitówka Super że z Olusiem wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Super wiadomości niech rana szybko sie goi abyś mogła fruwać do swojego dzieciaczka dzielna jestes
Melduje sie z wykładów w szkole nie wiem jak dam radę wysiedzieć do 14 w szkole
Cytat:
Łączę się w bólu, ja mam jutro zajęcia od 8 do 15 Ale to już ostatnie, na których się pojawię w tym semestrze, więc mam nadzieję, że jakoś wysiedzę
Współczuję wam dziewczyny że jeszcze musicie chodzić na zajęcia... Ja bym chyba nie wytrzymała...

Haneczka super wiadomości Dobrze że jesteś pozytywnie nastawiona Fajne położne Ci się trafiły i to dużo pomaga Trzymajcie się tam i wracajcie do domku szybko

Cytat:
O jaki słodziak
Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Ja wstałam rano, wysłałam chłopaków na zakupy i po południu zamiast obiadu robimy grilla Pewnie ostatniego mojego przed porodem.
My dzisiaj też grilujemy ostatni raz przed porodem Znajomi mają przyjść ale już zapowiedziałam tż że to on obsługuje dzisiaj Ale akurat mamy fajnych znajomych którzy nie oczekują obskakiwania koło nich tylko sami się obsłużą
A noc u mnie jak ostatnio słaba. Skurcze mnie wybudzały co 1-2 godziny i za każdym razem biegałam na siku. Przez to budzenie jestem strasznie głodna w nocy więc mam przy łóżku biszkopty które mnie ratują bo bym nie usnęła w ogóle.
W ogóle śpię teraz już prawie na siedząco bo tylko tak jako tako mi wygodnie, na bokach już nie da rady przez okropny ból żeber. Ale narazie nawet nie czuję się niewyspana, najwyżej zrobię sobie później małą drzemkę popołudniową
Stary 2016-05-21, 11:02   #3019
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
JEST PRZESŁODKI

Haneczka bardzo pozytywna kobietka z Ciebie! Nastawienie dużo daje, cieszę się że dobrze się czujesz i warunki w szpitalu hotelowe Dalej czekamy na zdjęcie Hanusi

Ja robię sałatki na grilla na dzisiaj. Wczoraj upiekłam ciasto kruche z jagodami, mąż dzisiaj przed pracą (o 4 rano!) umył wszędzie podłogi więc zostało mi ogarnąc kurze. Starsza u dziadków na ogródku.

Nie mogę uwierzyć że czerwiec tuż tuż. Tak czytam o Waszych cesarkach, kochanych dzieciaczkach, czekam na fotki maluszków, ale czuję się tak jakby mnie to nie dotyczyło Nie dociera do mnie że i ja w każdej chwili moge wylądowac na porodówce
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 11:07   #3020
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
A noc u mnie jak ostatnio słaba. Skurcze mnie wybudzały co 1-2 godziny i za każdym razem biegałam na siku. Przez to budzenie jestem strasznie głodna w nocy więc mam przy łóżku biszkopty które mnie ratują bo bym nie usnęła w ogóle.
W ogóle śpię teraz już prawie na siedząco bo tylko tak jako tako mi wygodnie, na bokach już nie da rady przez okropny ból żeber. Ale narazie nawet nie czuję się niewyspana, najwyżej zrobię sobie później małą drzemkę popołudniową
Paula, to Ty już masz jakieś skurcze przepowiadające? Ojacię

Co Wy z tymi grillami dzisiaj? Też chcę!
Stary 2016-05-21, 11:14   #3021
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...ferta-od-27-05
Od piątku w Biedronce: prześcieradła, body, kocyki, ciuchy ciążowe, jakby któraś jeszcze coś potrzebowała
Dzięki za cynka pewnie wybiorę się po prześcieradła bo mam 2 i chyba to za mało... No i oczywiście te miseczki szklane fajne i frezarkę do stóp bym chciała... I koszulkę może jakąś
Mąż mnie wydziedziczy

Stary 2016-05-21, 11:21   #3022
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzięki za cynka pewnie wybiorę się po prześcieradła bo mam 2 i chyba to za mało... No i oczywiście te miseczki szklane fajne i frezarkę do stóp bym chciała... I koszulkę może jakąś
Mąż mnie wydziedziczy
Takie miseczki mam już dwie, ale też mnie korci żeby jeszcze kupić Jestem maniaczką wszelkich miseczek i pojemniczków, mąż mnie też bardzo za to "kocha"
Stary 2016-05-21, 11:26   #3023
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Kasia CC to nie koniec świata. Szybko zapomnisz o bólu, a blizna w niczym nie przeszkadza i jest schowana pod majtkami Jak trzeba to trzeba. Będzie dobrze

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 11:46   #3024
fiazo
Zakorzenienie

Wchodzę a tu tyle porodów !!!
Nie było mnie ponieważ teściowie urządzili u mnie malowanie mieszkania. W 3 dni całe mieszkanie odmalowane. Trochę zmian zaszło. Trochę wyrzuciliśmy rzeczy, trochę oddaliśmy i trochę dokupiliśmy. Cały czas nie mogę się jeszcze odgruzować. Ogólnie mam ogarnięte, ale jeszcze muszę w szafkach posprzątać i od poniedziałku będę szykować rzeczy dla maleństwa.

agusiia69 gratuluję Kingusia szybko odbije się z wagą, ważne że dobrze sobie radzi. Ja miałam mleko chyba dopiero po 5-6 dniach po cc, także spokojnie, jak będziesz mogła to przystawisz do piersi i laktacja się rozkręci. Nie każda kobieta ma od razu mleko

haneczkab92 gratulację ! duża dziewczynka, dobrze że lekarze w porę zareagowali, też miałam białko w moczu przy pierwszym porodzie. Trzymam kciuki byście wyszli we wtorek do domku

eful gratulacje !

Madzia9999 trzymaj się

CarycaKatharina kciuki, ciekawe czy już jesteście razem

miszkaaa brawo dla męża. Ja blizny niczym nie pielęgnowałam, w szpitalu na początku miałam plaster, potem odklejony i po 7 dniach zdjęte szwy, a teraz prawie po 3 latach nie widać blizny

OLINKA trzymaj się! będzie dobrze, może wcale nie jest taki mały, kontrolujesz u lekarza i to najważniejsze

anuszka1984 Sliczny Oluś, kciuki byście byli już razem w domku w poniedziałek

ja robiłam wyniki i są ok, ta druga ciąża jest zupełnie inna. W poprzedniej spać po nocy nie mogłam przez cholestazę. Wierzę, że tym razem urodzę w terminie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 12:11   #3025
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Takie miseczki mam już dwie, ale też mnie korci żeby jeszcze kupić Jestem maniaczką wszelkich miseczek i pojemniczków, mąż mnie też bardzo za to "kocha"
No ja właśnie też wszelkiego rodzaju miseczki, pojemniczki, kubeczki i filiżanki znoszę do domu... Tyle, że my mamy ogromną rodzinę i jak przychodzi co do czego to jeszcze mi tego naczynia brakuje

Stary 2016-05-21, 12:59   #3026
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Kasia CC to nie koniec świata. Szybko zapomnisz o bólu, a blizna w niczym nie przeszkadza i jest schowana pod majtkami Jak trzeba to trzeba. Będzie dobrze
Dokładnie. Super ze twoj Michałek tyle wazy!

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 13:10   #3027
Asiek121
Zakorzenienie

muszę ponarzekać, rozstępy mi wyszły wiem , że to norma le sie wkurzyłam bo tak smarowałam i dzisiaj tż zobaczył bo ja oczywiscie bez lusterka nie widze

i mam w☠☠☠☠a, dobrze, że wizaż cenzuruje bo bo jakbym miała opisac swój stan to same gwiazdki by tu były hahaha

mówie do tż, żeby odkładał na laser bo on mi to zrobił a on sie śmieje, będzie sie śmiał po kilku nieprzespanych nocach i kupach po łokcie

wiedziałam, że te rozstepy mnie nie omina bo wszystko co złe w tej ciąży mnie spotyka, wielowodzie , kurde 1 % ciężarnych ma i ja wybraniec losu, szczęśliwy numerek musiałam sie znaleźć w tym 1 % :P Skracająca szyjka, rwa kulszowa, wieczne wymioty, migrena, no masakra nie wiem czy sie śmiać czy płakać

dobra uff już ponarzekałam

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

a z lepszych wieści to koleżanka ode mnie z grupy wczoraj urodziła synusia cc, 4300 i 58cm, na usg wychodziło 4500 to nawet nie podejmowali decyzji o naturalnym porodzie tylko od razu zdecydowali o cc, 10 dni po terminie
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 13:21   #3028
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
muszę ponarzekać, rozstępy mi wyszły wiem , że to norma le sie wkurzyłam bo tak smarowałam i dzisiaj tż zobaczył bo ja oczywiscie bez lusterka nie widze

i mam w☠☠☠☠a, dobrze, że wizaż cenzuruje bo bo jakbym miała opisac swój stan to same gwiazdki by tu były hahaha

mówie do tż, żeby odkładał na laser bo on mi to zrobił a on sie śmieje, będzie sie śmiał po kilku nieprzespanych nocach i kupach po łokcie

wiedziałam, że te rozstepy mnie nie omina bo wszystko co złe w tej ciąży mnie spotyka, wielowodzie , kurde 1 % ciężarnych ma i ja wybraniec losu, szczęśliwy numerek musiałam sie znaleźć w tym 1 % Skracająca szyjka, rwa kulszowa, wieczne wymioty, migrena, no masakra nie wiem czy sie śmiać czy płakać

dobra uff już ponarzekałam

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

a z lepszych wieści to koleżanka ode mnie z grupy wczoraj urodziła synusia cc, 4300 i 58cm, na usg wychodziło 4500 to nawet nie podejmowali decyzji o naturalnym porodzie tylko od razu zdecydowali o cc, 10 dni po terminie
Asiu rozstępami się nie martw. Są jeszcze delikatne a Ty młodziutka więc skóra się może ładnie zregenerować, tylko trzeba szybko reagować
Może jeśli ciąża jest kiepsko znoszona to później w nagrodę dzieciątko grzeczne

Stary 2016-05-21, 13:27   #3029
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

ciekawe jak tam Caryca?

Oj kurcze, jaki uparciuch z Michalka!
Wiem ze to slabe pocieszenie ale niektore dzieci na ostatnia chwile fikaja glowa w dol.

a waga cudna
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 13:40   #3030
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
No ja właśnie też wszelkiego rodzaju miseczki, pojemniczki, kubeczki i filiżanki znoszę do domu... Tyle, że my mamy ogromną rodzinę i jak przychodzi co do czego to jeszcze mi tego naczynia brakuje
To masz przynajmniej wymówkę z tą rodziną! Ja kupuję, bo lubię mieć po prostu

Cytat:
wiedziałam, że te rozstepy mnie nie omina bo wszystko co złe w tej ciąży mnie spotyka, wielowodzie , kurde 1 % ciężarnych ma i ja wybraniec losu, szczęśliwy numerek musiałam sie znaleźć w tym 1 % :P Skracająca szyjka, rwa kulszowa, wieczne wymioty, migrena, no masakra nie wiem czy sie śmiać czy płakać
Pomyśl, że jesteś wyjątkowa!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości