|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jejciu ile wiesci ! Musze potem nadrobić ![]() Ja juz na nogach a Tz spi. W planach mam poprac i dopakowac torbe ![]() Caryca trzymam mocno kciuki!!! ![]() Anuszka jak dobrze że się odezwałaś. Duzo zdrowia dla Was!Misia zdrowia dla Malego ! Wiadomo jaka przyczyna ze nie jadl??Zus przyslal dwa pisma bede później dzwonić do siostry żeby mi powiedziala co tam pisza. A i dostałem dww awiza od pipy....wiec 14 dni czekam i odbieram. Kasy z zus nie dostalam ![]() Jutro mam w planach ze pojadę na dzialke i postaram się nie myśleć. Odezwe się później jak Tz pójdzie do pracy.
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3004 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana i melduję że nie planuje dziś porodu.
Powiem wam, że ostatnio jak nigdy jestem zmęczona - przez całą ciążę tryska energią, ale od 2-3 dni jak za dużo pochodzę czy coś ponoszę to mnie bierze i muszę się na chwilę położyć. Oby to było jakieś przejściowe bo za 2 tygodnie robię ten BabyShower i chce wszystko sama przygotować... Cytat:
Cytat:
![]() Niby to rozumiem, ale wiem też że jeśli ktoś się boi lub koniecznie chce mieć CC to i tak sobie to załatwi. Da się się w łapę lub załatwi się zaświadczenie od psychiatry, że panicznie się boisz. Każda normalna kobieta przecież wie, że poród SN jest dla dziecka lepszy, ale jak się o coś boisz to albo powinni tłumaczyć i rozwiać wątpliwości a jak się nie uda to robić to CC. Ps. Ja ostatnio słyszałam opinie, że CC to nie poród że przecież Ci dziecko wyciągają i że to takie fanaberie z tymi cesarkami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdzie ty poszłaś??? Podziwiam bo to chyba, duże wyzwanie dla Ciebie.
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-05-21 o 09:54 |
|||||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Anuszko Oluś jest przepiękny♡
Haneczko powodzenia z kp Caryca kciuki.Mam nadzieję że już synuś jest przy Tobie na zewnątrz ![]() Gratki pozostałym urodzonym dzieciaczkom i mamom
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam, że Igorek w szpitalu
Misia trzymam kciuki za jego zdrowie. Na pewno będzie dobrze skoro już jesteście pod opieką
|
#3007 |
|
Wtajemniczenie
|
Haneczka super wieści i mega nastawienie. Z posta aż bije radość i szczęście świeżo upieczonej mamusi
Słodziak z tego Olusia
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-05-21 o 09:59 |
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka brawa za nastawienie!
Anuszka jeju jaki słodziak 😍 Misia zdrowia dla Malego ! |
|
|
|
#3009 |
|
Rozeznanie
|
Jaaaaki śliczny
Przesłodziak Misia- kciuki trzymamy za zdrówko Igorka. Haneczka- grunt to przystawiać często i będzie dobrze. Jak się często przystawia to organizm dostaje sygnał, że mleko potrzebne i zaczyna wytwarzać. Ciekawe jak Caryca ![]() Ja wstałam rano, wysłałam chłopaków na zakupy i po południu zamiast obiadu robimy grilla Pewnie ostatniego mojego przed porodem.
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa, co tam u Was dziewczyny słychać?
Tak rzadko się odzywasz
|
|
|
|
#3011 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękny chłopczyk za kilka lat mamusia bedzie zazdrosna o niego a on bedzie łamać kobiece serca śliczny można sie zakochać Cytat:
Kobietki zauważyłam ze obniżył mi sie brzuszek :/ mam go na kolanach
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...ferta-od-27-05
Od piątku w Biedronce: prześcieradła, body, kocyki, ciuchy ciążowe, jakby któraś jeszcze coś potrzebowała
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Australia dziękuję że pytasz.
U nas w porządku.Idka szaleje w brzuchu dniami i nocami.Wszystko już mamy wyprane i wyprasowane.Zakupy zrobione .Zostało tylko spakować torbę.Wczoraj Tż przyniósł do domy wanienkę bo stała u rodziców odkąd kurier ją dostarczył.Noce coraz gorzej znoszę.Wstaje do toalety i jak obracam się z boku na bok to wszystko mnie boli.Już nie mogę się doczekać Idki♡a jestem na końcu listy:P Codziennie spędzamy dużo czasu na dworze bo pogoda ładna więc dotleniam dziecko,męża i psa
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
juz po tej pełni ?
![]() bo coraz częściej mi brzuch sie stawia i czasem dość boleśnie a nie chce być następna to stanowczo za wcześnie
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ciekawe jak tam Caryca? Misia zdrówka dla Igorka! Oby to nie było nic poważnego! Ja niestety kijowe wieści po wizycie , wszystko pozamykane, dziecko waży 3000g ale niestety głowa w górę, w środę mam usg dodatkowo i wtedy decyzja, gin ma dzownic do szpiatal pytac o cc bo niestety u miescie ordynator robi laske z cc a posladkowo rodzic nie zamierzam
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3018 | |||||
|
Raczkowanie
|
Misia kciuki za was żebyście szybko wrócili do domku ![]() Cytat:
Trzymajcie się ![]() Cytat:
Super że z Olusiem wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
Haneczka super wiadomości Fajne położne Ci się trafiły i to dużo pomaga ![]() O jaki słodziak Cytat:
A noc u mnie jak ostatnio słaba. Skurcze mnie wybudzały co 1-2 godziny i za każdym razem biegałam na siku. Przez to budzenie jestem strasznie głodna w nocy więc mam przy łóżku biszkopty które mnie ratują bo bym nie usnęła w ogóle. W ogóle śpię teraz już prawie na siedząco bo tylko tak jako tako mi wygodnie, na bokach już nie da rady przez okropny ból żeber. Ale narazie nawet nie czuję się niewyspana, najwyżej zrobię sobie później małą drzemkę popołudniową
|
|
#3019 |
|
Konto usunięte
|
JEST PRZESŁODKI
Haneczka bardzo pozytywna kobietka z Ciebie! Nastawienie dużo daje, cieszę się że dobrze się czujesz i warunki w szpitalu hotelowe Dalej czekamy na zdjęcie Hanusi Ja robię sałatki na grilla na dzisiaj. Wczoraj upiekłam ciasto kruche z jagodami, mąż dzisiaj przed pracą (o 4 rano!) umył wszędzie podłogi więc zostało mi ogarnąc kurze. Starsza u dziadków na ogródku. Nie mogę uwierzyć że czerwiec tuż tuż. Tak czytam o Waszych cesarkach, kochanych dzieciaczkach, czekam na fotki maluszków, ale czuję się tak jakby mnie to nie dotyczyło Nie dociera do mnie że i ja w każdej chwili moge wylądowac na porodówce
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co Wy z tymi grillami dzisiaj? Też chcę!
|
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie wybiorę się po prześcieradła bo mam 2 i chyba to za mało... No i oczywiście te miseczki szklane fajne i frezarkę do stóp bym chciała... I koszulkę może jakąś Mąż mnie wydziedziczy
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie miseczki mam już dwie, ale też mnie korci żeby jeszcze kupić Jestem maniaczką wszelkich miseczek i pojemniczków, mąż mnie też bardzo za to "kocha"
|
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak trzeba to trzeba. Będzie dobrze
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę a tu tyle porodów !!!
Nie było mnie ponieważ teściowie urządzili u mnie malowanie mieszkania. W 3 dni całe mieszkanie odmalowane. Trochę zmian zaszło. Trochę wyrzuciliśmy rzeczy, trochę oddaliśmy i trochę dokupiliśmy. Cały czas nie mogę się jeszcze odgruzować. Ogólnie mam ogarnięte, ale jeszcze muszę w szafkach posprzątać i od poniedziałku będę szykować rzeczy dla maleństwa. agusiia69 gratuluję Kingusia szybko odbije się z wagą, ważne że dobrze sobie radzi. Ja miałam mleko chyba dopiero po 5-6 dniach po cc, także spokojnie, jak będziesz mogła to przystawisz do piersi i laktacja się rozkręci. Nie każda kobieta ma od razu mleko haneczkab92 gratulację ! duża dziewczynka, dobrze że lekarze w porę zareagowali, też miałam białko w moczu przy pierwszym porodzie. Trzymam kciuki byście wyszli we wtorek do domku eful gratulacje ! Madzia9999 trzymaj się CarycaKatharina kciuki, ciekawe czy już jesteście razem miszkaaa brawo dla męża. Ja blizny niczym nie pielęgnowałam, w szpitalu na początku miałam plaster, potem odklejony i po 7 dniach zdjęte szwy, a teraz prawie po 3 latach nie widać blizny OLINKA trzymaj się! będzie dobrze, może wcale nie jest taki mały, kontrolujesz u lekarza i to najważniejsze anuszka1984 Sliczny Oluś, kciuki byście byli już razem w domku w poniedziałek ja robiłam wyniki i są ok, ta druga ciąża jest zupełnie inna. W poprzedniej spać po nocy nie mogłam przez cholestazę. Wierzę, że tym razem urodzę w terminie
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
muszę ponarzekać, rozstępy mi wyszły
wiem , że to norma le sie wkurzyłam bo tak smarowałam i dzisiaj tż zobaczył bo ja oczywiscie bez lusterka nie widze i mam w☠☠☠☠a, dobrze, że wizaż cenzuruje bo bo jakbym miała opisac swój stan to same gwiazdki by tu były hahaha mówie do tż, żeby odkładał na laser bo on mi to zrobił a on sie śmieje, będzie sie śmiał po kilku nieprzespanych nocach i kupach po łokcie ![]() wiedziałam, że te rozstepy mnie nie omina bo wszystko co złe w tej ciąży mnie spotyka, wielowodzie , kurde 1 % ciężarnych ma i ja wybraniec losu, szczęśliwy numerek musiałam sie znaleźć w tym 1 % :P Skracająca szyjka, rwa kulszowa, wieczne wymioty, migrena, no masakra ![]() dobra uff już ponarzekałam ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- a z lepszych wieści to koleżanka ode mnie z grupy wczoraj urodziła synusia cc, 4300 i 58cm, na usg wychodziło 4500 to nawet nie podejmowali decyzji o naturalnym porodzie tylko od razu zdecydowali o cc, 10 dni po terminie |
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeśli ciąża jest kiepsko znoszona to później w nagrodę dzieciątko grzeczne
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze to slabe pocieszenie ale niektore dzieci na ostatnia chwile fikaja glowa w dol. ![]() a waga cudna
|
|
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

Machnęłam sobie masłem maślane bułeczki i czekam na rozwój wydarzeń 
że przecież Ci dziecko wyciągają i że to takie fanaberie z tymi cesarkami 
Misia trzymam kciuki za jego zdrowie. Na pewno będzie dobrze skoro już jesteście pod opieką 

pewnie wybiorę się po prześcieradła bo mam 2 i chyba to za mało... No i oczywiście te miseczki szklane fajne
i frezarkę do stóp bym chciała... I koszulkę może jakąś
Jestem maniaczką wszelkich miseczek i pojemniczków, mąż mnie też bardzo za to "kocha"

Skracająca szyjka, rwa kulszowa, wieczne wymioty, migrena, no masakra