![]() |
#1351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
U mnie też w miarę stałe pory ale nie są te ruchy jakieś mega mocne... do dyskoteki jak niektóre z Was mówią to im daleko
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My kupiliśmy przewijak na łóżeczko, w razie czego można też go spokojnie rzucić na wyrko i na nim przewijać i tak samo na komodę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zastanawiam się jak to będzie znosić/wnosić dziecko i wózek na 3cie piętro... Przecież nie będę czekać do 17-18 aż narzeczony wróci z pracy... Coraz częściej jest mi niewygodnie, mimo poduszki pod plecami te dają o sobie znać, w nocy też nie jest lekko - chyba nie ma co dłużej czekać z zakupem rogala. Z milszych tematów - zamówiłam dziś łóżeczko ![]() Czy któraś z was ma może komodę z IKEI z serii malm ? Chodzi mi o ten model http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50214555/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no nic, będziemy dużo odpoczywać i zajadać magnez. jestem teraz z miesiączki po skończonych 27 a z usg 26 tygodniach, więc piszę 13 żeby razem było 40 :P chociaż jasne, że super będzie jak przetrwamy chociaż do 35-36 ![]()
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Moja szyjka na ostatniej wizycie osiągnęła 5cm... Nie wiem, jak to możliwe, że się wydłuża.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Raczkowanie
|
Tija, tu masz tani patent na zabawkę edukacyjną dla kota ;-)
https://m.youtube.com/watch?v=nk6a0C_j1-0 A tu porównanie drapaków https://m.youtube.com/watch?v=5FkAX-fkF1U Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Artur podobnie działa jak Jasiek. :P I też wygenerował ostatnio wzgórek. Cytat:
![]() Ja mam trochę mebli z serii Malm, chociaż akurat komodę inną, w starym mieszkaniu też miałam Malm i mogę polecić, to akurat porządna seria w Ikei. ![]() Wow, spora szyjka, fajnie! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko nie pamiętam kiedy się robi.. Jakoś po 30 tc? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() TinkerBell daj znać, co z synkiem.. Może faktycznie miał bardziej leniwy dzień i sobie spokojnie siedział ![]() ![]() Coraz częściej twardnieje mi brzuch.. zwykle, jak wstaję, albo chodzę po mieście ![]() ![]() W ogóle mam wrażenie, jakbym mój brzuch trochę 'skwadratowiał' w okolicach pępka ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-05-22 o 21:20 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przykro mi z powodu szyjki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=florencee;60758171 Złożyliśmy z mężem stelaż do kosza Mojżesza, żeby zobaczyć czy na pewno wszystko ok. Tak to wygląda. [/QUOTE] Super!!!
![]() |
#1359 |
Zadomowienie
|
Proszę bardzo, przepis: http://www.mojewypieki.com/post/sern...don-cheesecake |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Raczkowanie
|
Florencee takie łóżeczko
![]() W sumie nie wiem czy nie za szybko zamówiłam bo albo będzie stało w kartonie albo zagracało mieszkanie, aaaale co tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz ja się pochwale co dziś dostaliśmy dla naszej Malutkiej od znajomych. Pierwsze zdjęcie poglądowe. Kolory są trochę przekłamane bo przy sztucznym świetle robiłam zdjęcia. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 |
Rozeznanie
|
c.d.
To tylko niektóre ubrania bo dziś już nie mam siły sortować reszty. Do tego 2 maty edukacyjne, chyba ze 4 prześcieradła i 5 kpl pościeli. Ogólnie to większość ubrań jest w rozm 74 wzwyż a to znaczy że mogę jeszcze kupować ![]() Te duże wrzucam do kartonów. Mam zamiar poprać tylko te 56-62 a resztę będę prać na bieżąco jak będą potrzebne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ziuta. wow ile ciuszków, super ![]() Dziewczyny wynikła głupia sytuacja i nie wiem jak z niej wybrnąć, żeby nikogo nie urazić. Z 3 miesiące temu zgadało się z kolegą męża o wyprawce dla małego i zaproponował nam pożyczenie kołyski, ja planowałam zakup łóżeczka z szufladą bo kołyska fajna jest droga i na krótko wiadomo, ale jak jakaś fajna i za darmo to czemu nie. Mąż pochwalił swoim rodzicom i teściowa wyrywna, że ona nam załatwi od swojej koleżanki ja powiedziałam, że pomyśle a ona jak coś to będzie stała u niej w domu. Ostatnio spisywałam listę wyprawkową, pokazuje tż, a on do mnie ,,widziałem się z mamą w wekeend ma jej koleżanka kołyskę przywieść'' myślę no cóż wezmę ją. Ale ja dziś zobaczyłam mms ze zdjęciem to się przeraziłam nie chce jej bo uważam, że nie nadaje się by dziecko w niej było cały czas niestabilna się wydaję, mąż powiedział rodzicom, że nam się podoba myślę że nie chciał im robić przykrości, a to nie prawda ja myślę, że jest niebezpieczna dla małego. Jak z tego wybrnąć? tak to mniej więcej wygląda http://imged.pl/recznie-robiona-drew...a-3106244.html
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
U nas dziadkowie chcieli kupic wózek. Bez rozmowy z nami, nie wiedzieli co chcemy, co nam sie podoba, co mam mieć. Im sie podobał i tyle. Ja mówię jasno, że jeśli ma to, to i to to ok. Możemy zobaczyć i zdecydować. Ale nie takie zakupy w ciemno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Ja bym powiedziała ze kołyska jest ładna (rzeczywiscie mi sie podoba) ale jest strasznie niska i bałabym sie ze po porodzie mi zarówno jak mężowi/teściowej bedzie trudno tam układać dziecko. Nie wiem jak ze stabilnością Taka kołyskę wykorzystałabym do zdjeć . Ps. Teść mojej siostry zrobił taka kołyskę dla jej dzieci, dzieci leżały może 15- 20 min a pózniej juz do niej nie wracały ale do tej pory lulaja w niej lalki i misie. ---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- Witam sie porannie, dziś wybieram sie na wizytę do poradni także dziś jest mój dzień , a właściwie poranek dyspensy od domu. Pózniej juz raczej standard, leżak, łóżko książka ![]() Miłego dnia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jak tylko podłączę sie do kompa pooglądam co wczoraj za zdjecia wstawiłyście ![]() Tinkerr - co i Ciebie? Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-23 o 04:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie wygląda kosz... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jak pozostałe wieści z wizyty? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hej dziewczęta ![]() u mnie pobudka w akompaniamencie rechotu żab i spiewu ptaków standardowo przed 6stą |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś zaliczyłam pobudke po 4. Zasnełam nad książką przed 6.
Zaraz sie zbieram do labor, do pracy po swoje rzeczy, do smykolandu i do meblowego. Dobrze ze wszystko mam blisko siebie, z dobrym dojazdem/przejazdem z miejsca w miejsce. A potem pewnie będę tylko leżeć, odsypiac i czekać na męża. |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę tych żabek o poranku. Idę do poradni patologii z cukrem ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
![]() Cytat:
Dzięki, z kolorków się bardzo cieszę, bo wcześniej widziałam w rozważanych przeze mnie cenach same różowe kosze. ![]() Cytat:
![]() Szybko zleci okres zagracania nim, a lepiej mieć już gotowe. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Żaby i ptaszki przynajmniej milsze niż wiertarka. ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkopuł naszych wczorajszych wypadów jest taki, że najwyraźniej Natalka jest uczulona na coś co teraz kwitnie/pyli. Jej wodnisty dotąd katar przerodził się w ropny, do tego ropieją jej oczka, zwłaszcza jedno, nawet jej spuchło trochę ![]()
![]() |
#1373 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Ale też na szczęście teraz jest dobrze. ![]() Odnośnie urodzin to jednak nie było tej mojej ciężarnej znajomej, bo przyjechali do niej rodzice i wysłała samego męża... Ale przyjęcie i tak udane, wygadałam się z koleżankami które już mają pociechy ![]() ![]() Urodziny baardzo udane ![]() ![]() Czytałam o koszulce, że zadziałała ![]() ![]() Film podobał mi się bardzo, za to mężowi niekoniecznie... choć on jest bardzo sceptycznie nastawiony do polskich filmów i nie pamiętam żeby jakiś mu się podobał. Właśnie doczytałam. Zdrówka dla Natalki ![]() Cytat:
![]() ziuta super ciuszki! ![]()
Nasze maleństwo ![]() Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-23 o 08:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
120x60, szczebelki się potem wyjmie i będzie na jakiś czas pełniło funkcje kanapy ![]() Wiesz co, chyba tak jak dziewczyny piszą, powiedz teściowej że obawiasz się bo nie ma możliwości zablokowania tej kołyski i bardzo dziękujesz ale nie skorzystasz ![]() Co do tego usg w III trymestrze, my też się wybieramy. Niestety dopiero 14 czerwca bo wcześniej miejsc nie było. Cały czas jestem lekko niepewna czy nasza córa to nadal córa po tej historii z grupy facebookowej ![]() ![]() Witam się z rana zieeeeeeeew. Wiecie, już nuda mnie dopada na tym L4. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | ||
Zadomowienie
|
Witam się w III trymestrze.
Spałam świetnie, po 10h ledwo wstałam do pracy ale za to mnie mdli. Chyba zasugerowałam się Piernikiem i mój organizm oszalał hehhe Cytat:
![]() Cytat:
O widzisz z Żywca to możemy się na sesję brzuszkową umówić ![]() Mój mąż robi zdjęcia i bierzemy pod uwagę min park w Żywcu. Co do kołyski przygarnęłabym chętnie ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-05-23 o 08:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() kolejny piękny tydzień przed nami! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiecie co mi się dziś śniło?? poród, ale tki, że mój Tż nie zdążył, dojechał dopiero po kilku h, porodu w ogóle nie pamiętałam :P ale co najgorsze gdy Pola się urodziła (a miała ok 7kg :P i jakieś 60cm :P) to nie ja ją dostałam na pierś, tylko moja Siostra nakarmiła ją swoja piersią ![]() chyba zaczynam przejmować się porodem :P
![]() |
#1377 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki hehe..jakiś czas temu żaba była jedna, a teraz przybywa jej kompanów w chórze.. nie wyobrażam sobie kolejnych chórzystów w tym układzie.. Cytat:
współczuję wiertarki ![]() Cytat:
![]() objawem alergii raczej jest właśnie wodnisty katar, a taki ropny to już przy infekcji, więc chyba to nie efekt pylenia..ale warto do alergologa mimo wszystko się udać jak masz jakieś podejrzenia i rzeczywiście warto umówić się do prawdziwego fachowca od alergii dziecięcych, bo znając życie inny odeśle Cię z niczym tłumacząc,że dzieciom nie robi się testów itp..oby dzień , mimo ciężkiej nocy, był dla Ciebie łaskawy.. Cytat:
dobrze,że miło spędziłaś weekend i miałaś okazję nagadać z dziewczynami.. Cytat:
gratulacje III trymestru..chyba superhuman też dziś wkracza na ostatnia prostą, czy się mylę? Cytat:
![]() obawiam się,że dziwne sny odnośnie porodu będa teraz zdarzać się częściej |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My zamierzamy kupic te komode malm z 4 szufladami, ale poki Zuzia nie bedzie chodzić to mogą tak swobodnie stać.. Później musimy wymyslic, jak je przymocować ![]() ![]() Sporo ciuszków ![]()
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Mielismy leniwy weekend, nareszcie, tyle co zrobolilismy nieco zakupów i pare rzeczy w domu a tak to relaks. ładna pogoda była więc sie wyłozyliśmy w ogródku z radlerkiem 0% dla mnie ![]() Z mniej fajnych wiadomosci dostałam skurczku łydki w nocy, bolało mnie pozniej cały dzien ![]() Do tego swinka dostała jakiegos zapalenia w oczko, ma mętne, jedziemy z nią dzis do weterynarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za świnkę !!
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.