![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Potrzebne spojrzenie kobiet na sprawę - związek z dziewczyną z rodziny alkoholi
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Potrzebne spojrzenie kobiet na sprawę - związek z dziewczyną z rodziny alkoholi
Cytat:
Co do pogrubionego - odniosłam zupełnie odwrotne wrażenie. Edytowane przez Olcia0401 Czas edycji: 2016-05-21 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | ||||
Rozeznanie
|
Niestety w tym wątku panuje inne przekonanie:
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;60496121]ja bym się z patologia nie zenila [/QUOTE] Cytat:
takie sa fakty czy wam sie to podoba czy nie[/QUOTE] [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;60565516]naukowo zostalo dowiedzione ze ludzie wychowujacy sie w patologii maja o wiele wiecej problemow jako dorosli dlatego nie zwiazalabym sie z kims takim ale nikomu nie odmawiam prawa do szczescia ale dla mnie te wszystkie problemy ktore opisalam powyzej sa patologia i zdania nie zmienie[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez victorion Czas edycji: 2016-05-21 o 17:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- fajna dziewczyna, dobrze się dogadujemy - nie ma posagu - rodzina biedna - ja dostanę od rodziny ona nie co ja pocznę ale trudno jakoś przeżyję łaskawie - jestem za słaby psychicznie na ożenek z kimś kto ma rodzinę i nie daj boże ktoś z rodziny zachoruje a jeszcze siostra ma dziecko i co jak umrze - nie chce żadnej odpowiedzialności finansowej no chyba że chodzi o MOJĄ rodzinę - wymyślam tragiczne scenariusze bo przecież tylko "patologiczna" rodzina ukochanej może mieć problem finansowy/umrzeć/zachorować, ja i dziewczyna nie Sorry ale Autor jawi mi się jako zwykły egoista i to w dodatku interesowny. Swoimi pseudo paranojami nt. długów, wykorzystywania, patologii przykrywa rozczarowanie, że rodzice dziewczyny nie dadzą jej tyle kasy co jego rodzice. Więc odpowiedź brzmi tak, poszukaj sobie bogatszej, tylko tym razem zadbaj żeby majątku rodzice rodzeństwu nie przepisali! Musiałbyś się znowu rozstawać. A już tekst że dziecko siostry w razie czego ma ojca kryminalistę i to przy nim powinno być mnie doprawdy rozczulił. Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2016-05-21 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Przeczytaj jeszcze raz, do czego się odniosłam - TYLKO do wchodzenia w związki z DDA, nie nazywanie ich patologią. JA nigdzie nie napisałam, że DDA to patologia, za posty innych osób nie odpowiadam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
W każdym razie sama nie związałabym się z osobą, która ma problemy wymienione przez xfridę, a zatem: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać ze nie znasz tematu DDA i alkoholizmu. Najlepiej stwierdzić ZŁE i już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie no co Ty, nie wiedzialam. Przecież mnie nie o to chodziło... Po prostu zwrot alkoholik "sobie pije po prostu", to chyba jakaś totalna ignorancja |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Ba, dużo jest takich osób które sobie piją codziennie po pracy, i nie zdają sobie sprawy z tego że się uzaleznily. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież ja to wszystko wiem... Ale samo niestosowanie przemocy nie oznacza przecież, że ten alkoholizm to tylko takie sobie "po prostu picie". Skutkiem alkoholizmu nie jest tylko doświadczanie przemocy przez członków rodziny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Stwierdzam, ze pijak to pijak. Nie twierdzę, że każdy jest zły czy stosuje przemoc. Pijak, który "pije po prostu" to też pijak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I nie wiem co tacy poniektorzy zdziwnieni, ze sie odzywaja w watku DDA i mowia ze to troche nie okej, nazywac ich patologia. I sie nie godza na przyprawianie geby i latki problemow psychicznych. ps. przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze nie ze swojego kompa i nie mam zielonego pojecia jak to naprawic. ![]() Edytowane przez Zilka Czas edycji: 2016-05-22 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Ten wątek to jakiś kosmos.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie :/ U mnie to samo- nie wyrosłam w dysfunkcyjnym domu, a jasne jest dla mnie że chociażby się paliło i waliło to dla rodziny (rodziców i siostry) zrobię wszystko. Gdyby za x lat trzeba było do domu wziąć rodzica w potrzebie (mojego czy partnera- Bez różnicy!) którym trzeba byłoby się opiekować ze względu na chorobę/niepełnosprawność.. jestem otwarta. Być może trzeba będzie. Godzę się z tym i na to się nastawiam. Druga sprawa- w życiu by mi do głowy nie przyszło myśleć o ''posagu'' ;P , wszystko co mamy- osiągnęliśmy/dorobiliśmy się wspólnie. Mamy tylko tą wspaniałą świadomość że gdybyśmy potrzebowali to nasze rodziny by nam pomogły (np finansowo). Na szczęście nie muszą. Przyszły kredyt na jakieś mieszkanie- będzie spólny. Na miejscu tej dziewczyny nie chciałabym mieć z tobą autorze nic wspólnego. To nie ona ma problem (że jest z rodziny w której jest alkohol) tylko TY.
![]() |
![]() |
#171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
A do autora: Zostaw dziewczyne i znajdz bogatszą ale pamietaj na 1 randce spytać o to Czy ma duży posag.
![]() Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-05-22 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak się składa, że ja też i właśnie dlatego Cię nie rozumiem. Ale dobra, nieważne. Nie kontynuujmy lepiej tej dyskusji. Już wyjaśniłam wyżej, o co mi chodziło |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.