Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-23, 21:06   #1531
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Byliśmy na szkole rodzenia, było dużo lepiej niż tydzień temu - wpłynęła na to zmiana osoby prowadzącej na konkretną babeczkę.
Temat karmienia piersią, ćwiczenie na lalkach przystawiania do piersi, omówienie możliwych problemów.
Ćwiczyliśmy też na lalkach przewijanie. Jeden gościu tak się wczuł, że naprawdę posmarował lalce pupę kremem.
Później jeszcze przyszedł inny pan, który przez ostatnie 15 minut opowiadał nam o pierwszej pomocy, bardziej to była zachęta do zapisania się na dodatkowo płatne warsztaty na ten temat, ale coś tam pokazał co robić jak się dziecko zakrztusi.

To było trochę przygód, ale widać że wesoło. Super, że impreza udana. I że ze stopami ok, przeszło może na palce TŻ-owe. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!
Wy tu na sr chodzicie grzecznie, a ja się do położnej nawet zapisać nie mogę coś Wszystko jest ważniejsze
TŻ miał obrączkę z odrobiną luzu kupioną, bo ma kostki dość sporo grubsze pomimo szczupłych palców, a i tak mu ciasna Dzisiaj ciut mniej
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
podziwiam Cię za slub i zabawę na tym etapie ciązy..chyba ,że ja się tak rozlazłam i rozleniwiłam przez to leżenie,że jak to sobie wyobrażam to czuję się zmęczona..
jak się czujesz jako żona? do teściowej już mówisz "mamo"?
Zabawa była symboliczna Na większą imprezę bym się nie pisała, bo też jestem rozleniowiona I tak się nie spodziewałam, że ktokolwiek się roztańczy. A ja doszłam do wniosku, że tańczyć potrafię po 0,5l, a na trzeźwo to deptam kapustę i się z siebie śmiałam oczywiście

Jako żona dobrze ogólnie rzecz biorąc, jako, że wszyscy wkoło i tak pochajtani, to notorycznie nam się zdarzało mówić do siebie żono/mężu, więc to była formalność Tylko mąż mi się zboczony zrobił, żona go jeszcze bardziej kręci i mamy konflikt interesów z tym moim bębnem
Mnie ominie dylemat jak się zwracać do teściów, bo moja teściowa (ponoć złota kobieta) zmarła jak TŻ miał niecałe 10 lat, a jego kochany tatuś nie usłyszy ode mnie nic innego jak proszę pana, bo kontakty mamy co najmniej żadne. Nawet zawiadomienia szanownemu panu nie wysyłaliśmy . Ogólnie książkę by można napisać na ten temat

TŻ właśnie śpiewa z łazienki "żono moja, serce moje"

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 21:21   #1532
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Swiniaczku, wszystkiego najlepszego! Fajnie byc zona swojego meza
Co do sukienek, to ja w niektore sie nie mieszcze, a ulubionej, w ktora sie mieszcze i tak nie zaloze, bo ja nosi sie bez stanika, a teraz moje cycki sa nawet pod pachami...Trzeba bedzie pojsc na zakupy 😉

Tz gadzeta nawet tak bardzo nie spalil, ale okolice okolo gadzetowe tak-i to bardzo. Na wlasne zyczenie bedzie mial male sado-maso przez dwa dni, buhahaha. O kolejnym dziecku nie powiem, bo jeszcze bedzie chcial sprawdzic Gdy rzygalam jak kot w pierwszych miesiacach, przebaknal cos, ze w ciagu dwoch lat robimy kolejne. Nie skomentowalam

We srode tz ma mega wazna rozmowe o prace-w ogromnej firmie, w ktorej robilby dokladnie to, czym chce sie zajmowac docelowo. Trzymajcie kciuki!

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 21:33   #1533
florencee
Zadomowienie

Cytat:
super,że jesteście zadowoleni z zajęć.. a pan smarujący lalkę przejał się swoją rolą najwidoczniej..ja bym chętnie poszła na takie warsztaty z pierwszej pomocy..jak macie możliwość i cena to nie zdzierstwo to może rozważcie? albo może któraś z mam ma jakies strony godne polecenia/instruktaże na ten temat?
Myślę, żeby poszukać czegoś innego w tym stylu, bo i termin nie pasuje, i jeszcze pan je prowadzi razem z panią, która nas denerwowała tydzień temu.

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak jest z tą cukrzycą wynik po 2 h wyszedł mi duży czy ktoś się orientuje czy to cukrzyca czy stan przedcukrzycowy? Czy wymaga wizyty u diabetologa? Diety?
Glukoza na czczo: 75 mg/dl
po 1 h:119 mg
po 2 h 173 mg
Nie wiem za bardzo jak to jest z odróżnianiem cukrzycy i stanu przedcukrzycowego, ale jak są jakieś przekroczenia norm w krzywej, to raczej zaczyna się cała ta machina cukrzycowa i obserwacje... Pewnie ginekolog Ci powie, żebyś się wybrała do diabetologa, a ten zaleci dietę i dostaniesz glukometr - skontaktuj się może z ginem i dowiedz, czy masz iść już od razu to załatwiać.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Wy tu na sr chodzicie grzecznie, a ja się do położnej nawet zapisać nie mogę coś Wszystko jest ważniejsze
TŻ miał obrączkę z odrobiną luzu kupioną, bo ma kostki dość sporo grubsze pomimo szczupłych palców, a i tak mu ciasna Dzisiaj ciut mniej
Dziękuję

Zabawa była symboliczna Na większą imprezę bym się nie pisała, bo też jestem rozleniowiona I tak się nie spodziewałam, że ktokolwiek się roztańczy. A ja doszłam do wniosku, że tańczyć potrafię po 0,5l, a na trzeźwo to deptam kapustę i się z siebie śmiałam oczywiście

Jako żona dobrze ogólnie rzecz biorąc, jako, że wszyscy wkoło i tak pochajtani, to notorycznie nam się zdarzało mówić do siebie żono/mężu, więc to była formalność Tylko mąż mi się zboczony zrobił, żona go jeszcze bardziej kręci i mamy konflikt interesów z tym moim bębnem
Mnie ominie dylemat jak się zwracać do teściów, bo moja teściowa (ponoć złota kobieta) zmarła jak TŻ miał niecałe 10 lat, a jego kochany tatuś nie usłyszy ode mnie nic innego jak proszę pana, bo kontakty mamy co najmniej żadne. Nawet zawiadomienia szanownemu panu nie wysyłaliśmy . Ogólnie książkę by można napisać na ten temat

Z zapisaniem się do położnej też coś mi nie po drodze.

Mój mąż miał też taki luz zostawiony na kostkę. Teraz cuduje z obrączką, że chce sobie zmniejszyć, bo mu lata, a ja nie chcę, bo wtedy będzie miał mniejszą niż ja. ;( :P Mamy taki sam rozmiar obrączek i przy zakładaniu w kościele doszło do pomyłki.

Najlepsza piosenka dla nowożeńców i nie tylko.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Swiniaczku, wszystkiego najlepszego! Fajnie byc zona swojego meza
Co do sukienek, to ja w niektore sie nie mieszcze, a ulubionej, w ktora sie mieszcze i tak nie zaloze, bo ja nosi sie bez stanika, a teraz moje cycki sa nawet pod pachami...Trzeba bedzie pojsc na zakupy ��

Tz gadzeta nawet tak bardzo nie spalil, ale okolice okolo gadzetowe tak-i to bardzo. Na wlasne zyczenie bedzie mial male sado-maso przez dwa dni, buhahaha. O kolejnym dziecku nie powiem, bo jeszcze bedzie chcial sprawdzic Gdy rzygalam jak kot w pierwszych miesiacach, przebaknal cos, ze w ciagu dwoch lat robimy kolejne. Nie skomentowalam

We srode tz ma mega wazna rozmowe o prace-w ogromnej firmie, w ktorej robilby dokladnie to, czym chce sie zajmowac docelowo. Trzymajcie kciuki!

Kciuki za TŻ-a!

Edytowane przez florencee
Czas edycji: 2016-05-23 o 21:34
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 21:55   #1534
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
serio to on? O żeż
Widzę, że nie tylko stylowy ale też szarmancki

No to Twoja córeczka całkiem jak mój synuś raczej nie szaleje no może od czasu do czasu ma zrywy

A TŻ faktycznie nie uczy się na błędach Niech on już tych jajek nie przypala bo sie kolejnego dziecka nie dorobicie

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!

Co do ubrań ja bardzo mało nosiłam luźnych rzeczy i większość mojej garderoby od 8 -10tyg na mnie nie pasuje ...

A co do siku na ślubie to chyba oczywiste, ze powinien być przewidziany czas na wizyty w toalecie Pani młodej

Dobrze, że TŻ Cię wyciągnął na parkiet wszak co to za wesele bez wspólnego tańca

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

no u nas dziewczyny na SR młodziutkie, jedna ma jeszcze 26 a tak to 22 i 23 chyba

A u mnie ja jestem najmłodsza i sie głupio czuje
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 22:46   #1535
natalia_23
Zakorzenienie

witam po intensywnym weekendzie

Wczoraj byłam na urodzinach chrześniaka w Zabrzu a dziś w Zoo we Wrocławiu . Dużo kilometrów zrobione ale ważne, że wszyscy szczęśliwi

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 04:21   #1536
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, te slodkiemamy podali mi w poradni i mam książeczkę dołączoną do reklamowanego tam glukometru z tymi samymi informacjami - stronka spoko, u mnie się na razie sprawdza wszystko stamtąd oprócz ziemniaków. Drugi sobie obczaję zaraz.

Ojej to pewnie nieprzyjemne, ale dobrze że ciśnienie spoko.

Byliśmy na szkole rodzenia, było dużo lepiej niż tydzień temu - wpłynęła na to zmiana osoby prowadzącej na konkretną babeczkę.

Temat karmienia piersią, ćwiczenie na lalkach przystawiania do piersi, omówienie możliwych problemów.

Ćwiczyliśmy też na lalkach przewijanie. Jeden gościu tak się wczuł, że naprawdę posmarował lalce pupę kremem.

Później jeszcze przyszedł inny pan, który przez ostatnie 15 minut opowiadał nam o pierwszej pomocy, bardziej to była zachęta do zapisania się na dodatkowo płatne warsztaty na ten temat, ale coś tam pokazał co robić jak się dziecko zakrztusi.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

To było trochę przygód, ale widać że wesoło. Super, że impreza udana. I że ze stopami ok, przeszło może na palce TŻ-owe. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!

Fajnie, ze było lepiej na SR i ze były już pokazy instruktażowe tez czekam na takie. A na pierwsza pomoc chyba pójdę dodatkowo jeśli u nas tez będzie możliwość... Hehe, fajnie, ze faceci tak sie angażują- u mnie jak sie przedstawialiśmy wszyscy i trzeba było pare słów o sobie opowiedzieć to każdy tylko imię ewentualnie wiek co ma w brzuszku i skąd sie dowiedział o SR a jeden chyba był tak zestresowany aczkolwiek nie wiem może ma taki sposób bycia - i zaczął mowić ze trzeba sie przygotować do nowej roli i nauczyć dużo rzeczy i w ogóle i w szczególe i dlatego on tu jest - ale to było takie urocze. Nie ze zaciągnęła go łaska tylko sam jest głodny wiedzy

Dzień dobry witam wszystkich
Stary 2016-05-24, 05:34   #1537
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Haha taaa małolata
Na szkole rodzenia jestem najstarsza
Dziewczyny pocieszają : nie wyglądasz AŻ na 30 lat hahahaha..
Ja na szpitalnej sali byłam najstarsza. I do tego jedynaz pierwszą ciążą.

Szkołę rodzenia mamy jutro.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 05:39   #1538
scoiatael86
Rozeznanie

Dzien dobry
Ja coś czuję że też będę najstarsza na szkole rodzenia... Zaczynamy 7 czerwca. I szczerze już się nie mogę doczekać!

Wgl ostatnio kiepsko śpię... Kotłuję się w nocy, przewracam z boku na bok... Gorąco mi. Macie jakiś patent na obniżenie temperatury w pokoju jak na dworzu niewiele chłodniej jest? Autentycznie zaczynam się bać co to będzie jak się prawdziwe upaly zaczną...

Dobrego dnia Dziewczyny!
Stary 2016-05-24, 05:48   #1539
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
serio to on? O żeż
Widzę, że nie tylko stylowy ale też szarmancki
owszem..to człowiek z klasą..

Cytat:
Dziewczyny jak jest z tą cukrzycą wynik po 2 h wyszedł mi duży czy ktoś się orientuje czy to cukrzyca czy stan przedcukrzycowy? Czy wymaga wizyty u diabetologa? Diety?
po 2 h 173 mg
chyba cukrzyca..szczegółów nie znam,ale wiem,że jak jest jeden wynik powyżej norm to tak jak Florence pisała trzeba skonsultować z ginem i raczej mierzenie cukru Cię nie ominie..

Cytat:

ojj to przykra sprawa z teściami

Cytat:

trzymam kciuki za Tzeta..

witam dziewczyny..
Orange - sto lat żyj w zdrowiu i urodzie, niech Ci Jasiek miłym będzie, praca zawsze gładko idzie, kg po ciązy znikają bez wyrzeczeń, a poród to pierdnięcie..

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja coś czuję że też będę najstarsza na szkole rodzenia... Zaczynamy 7 czerwca. I szczerze już się nie mogę doczekać!

Wgl ostatnio kiepsko śpię... Kotłuję się w nocy, przewracam z boku na bok... Gorąco mi. Macie jakiś patent na obniżenie temperatury w pokoju jak na dworzu niewiele chłodniej jest? Autentycznie zaczynam się bać co to będzie jak się prawdziwe upaly zaczną...

Dobrego dnia Dziewczyny!
hej..ja też miewam takie noce..dziś się obudziłam z mega bólem biodra..nie wiem co tam się dzieje,ale boli okrutnie
rok temu podczas upałów testowałam wiele sposobów chłodzenia mieszkania, jeśli macie "szczelne" mieszkanie to najlepiej nie dopuszczać do nagrzania,wietrzyć nocą, w dzień wszystko zasłonięte, lekko ochładza zimna woda napuszczona do wanny, mokre podłogi, ręczniki wilgotne, w ciązy raczej mało bezpieczne, ale w ekstremalnej temp pewnie bym skorzystała -zamrożona butelka z wodą, a za nią wiatrak .. zdarzało mi się też spać po wilgotnym prześcieradłem położonym na nogach..ale też nie polecam w ciąży..ja chyba zaczynam rozglądać się za klimą, bo u nas jest sauna
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 06:23   #1540
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam po intensywnym weekendzie

Wczoraj byłam na urodzinach chrześniaka w Zabrzu a dziś w Zoo we Wrocławiu . Dużo kilometrów zrobione ale ważne, że wszyscy szczęśliwi
to dopiero wycieczka

Cytat:

witam dziewczyny..
Orange - sto lat żyj w zdrowiu i urodzie, niech Ci Jasiek miłym będzie, praca zawsze gładko idzie, kg po ciązy znikają bez wyrzeczeń, a poród to pierdnięcie..

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

hej..ja też miewam takie noce..dziś się obudziłam z mega bólem biodra..nie wiem co tam się dzieje,ale boli okrutnie
rok temu podczas upałów testowałam wiele sposobów chłodzenia mieszkania, jeśli macie "szczelne" mieszkanie to najlepiej nie dopuszczać do nagrzania,wietrzyć nocą, w dzień wszystko zasłonięte, lekko ochładza zimna woda napuszczona do wanny, mokre podłogi, ręczniki wilgotne, w ciązy raczej mało bezpieczne, ale w ekstremalnej temp pewnie bym skorzystała -zamrożona butelka z wodą, a za nią wiatrak .. zdarzało mi się też spać po wilgotnym prześcieradłem położonym na nogach..ale też nie polecam w ciąży..ja chyba zaczynam rozglądać się za klimą, bo u nas jest sauna

nie boisz się, że życzysz koleżance salw, wystrzałów?? A kto dziecko złapie?

witaj w gronie bolącego biodra

na chłód mam niewiele sposobów - zaciągnięte rolety i miska z lodem przed wentylatorem/mieszaczem powietrza
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 06:29   #1541
zonamojegomeza
Zakorzenienie

U nas w sypialni temp przez noc spadła z 25 do 25 stopni. Masakra. Okno otwieramy dopiero ok 19-20, cały dzien opuszczone rolety. Niestety południowa strona salon mamy obok, ale tam nad oknem jest daszek i to sporo daje.
Testowaliśmy wiatrak, wiatrak+nawilzacz, mycie podłóg (sposób mojej mamy), przeciągi jak tylko była możliwość i nic. W tamtym roku w lipcu byliśmy tu przywiazani bo w reszcie byl2 remont to budzilismy się bardziej zmęczeni temp niż kladlismy się wieczorem (ponad 30 stopni). Teraz uciekamy do salonu.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

A do tego budzą nas ptaszki. Ja wiem, że to moze być miłe. Ale przed oknem jest dużo drzew i mają gniazda. Od 3-4 w nocy dają czadu. Tak mniej wiecej do 7. Jeden odzywa się całą noc. Na dodatek nad oknem mają gniazdko. Są niemożliwe. Lepsze niż budzik. A jak zamkne okno to nie ma czym oddychac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 06:39   #1542
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

to dopiero wycieczka

nie boisz się, że życzysz koleżance salw, wystrzałów?? A kto dziecko złapie?

witaj w gronie bolącego biodra

na chłód mam niewiele sposobów - zaciągnięte rolety i miska z lodem przed wentylatorem/mieszaczem powietrza
też nie potańczysz na 30tce u Orange z powodu biodra?
ehh..wiesz efekty dźwiękowe przy narodzinach są wskazane...

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
U nas w sypialni temp przez noc spadła z 25 do 25 stopni. Masakra. Okno otwieramy dopiero ok 19-20, cały dzien opuszczone rolety. Niestety południowa strona salon mamy obok, ale tam nad oknem jest daszek i to sporo daje.
Testowaliśmy wiatrak, wiatrak+nawilzacz, mycie podłóg (sposób mojej mamy), przeciągi jak tylko była możliwość i nic. W tamtym roku w lipcu byliśmy tu przywiazani bo w reszcie byl2 remont to budzilismy się bardziej zmęczeni temp niż kladlismy się wieczorem (ponad 30 stopni). Teraz uciekamy do salonu.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

A do tego budzą nas ptaszki. Ja wiem, że to moze być miłe. Ale przed oknem jest dużo drzew i mają gniazda. Od 3-4 w nocy dają czadu. Tak mniej wiecej do 7. Jeden odzywa się całą noc. Na dodatek nad oknem mają gniazdko. Są niemożliwe. Lepsze niż budzik. A jak zamkne okno to nie ma czym oddychac.
znam to..u nas w tamtym roku było ok 34stop przy tych upałach.. byłam wrakiem wtedy
Stary 2016-05-24, 06:55   #1543
Babygirl1990
Raczkowanie

Orange
wszystkiego najlepszego z okazji dwunastej rocznicy Twoich osiemnastych urodzin!!

I najlepszego dla Aś z okazji imienin
____
Dziewczyny, jestem po pierwszym praniu ubranek w płatkach mydlanych (w pralce)... i nie polecam. Rozpuściłam wcześniej płatki w gorącej wodzie tak jak jest zalecane, a mimo to w uszczelce nazbierały się takie duże grudy mydła... wykorzystam te płatki jedynie do prania ręcznego. Muszę się rozejrzeć za jakimś innym specyfikiem do prania ubranek Tosi..

Miłego dnia!!
Stary 2016-05-24, 07:22   #1544
asicuha
Wtajemniczenie

Czeeesc ale dzis pospalam

Cytat:
Dzien dobry

Dobrego dnia Dziewczyny!
U mnie podobnie, jak mamy ciemne rolety zasloniete to jest calkiem przyjemnie, ale i tak temperatury malo fajne do spania

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Orange
wszystkiego najlepszego z okazji dwunastej rocznicy Twoich osiemnastych urodzin!!

____
Dziewczyny, jestem po pierwszym praniu ubranek w płatkach mydlanych (w pralce)... i nie polecam. Rozpuściłam wcześniej płatki w gorącej wodzie tak jak jest zalecane, a mimo to w uszczelce nazbierały się takie duże grudy mydła... wykorzystam te płatki jedynie do prania ręcznego. Muszę się rozejrzeć za jakimś innym specyfikiem do prania ubranek Tosi..

Miłego dnia!!
I ja sie dokladam do zyczen dla Orange! Spelnienia narzen!!

I bardzo dziekuje za zyczenia dla As ja tez dzis swietuje

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 07:23   #1545
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Sto lat! Sto lat! Niech żyje Orange nam.
Stary 2016-05-24, 07:24   #1546
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrego dnia Dziewczyny!
U mnie podobnie, jak mamy ciemne rolety zasloniete to jest calkiem przyjemnie, ale i tak temperatury malo fajne do spania

Cytat:
Orange

____

Miłego dnia!!

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-24, 07:25   #1547
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrego dnia Dziewczyny!

Cytat:
Orange

Miłego dnia!!

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-24, 07:39   #1548
tija93
Zakorzenienie

Hej

W nocy się upociłam tak mi gorąco było

Dzisiaj mama wraca do siebie Mam wychodne, bo ją na pksa zaprowadzam

Cytat:
Witam się jako żonka
Widziałam, że przewinął się temat wbijania się w sukienki letnie - aż się cieszę, że zawsze byłam słoniem i lubiłam kiecki zwiewne, które zdecydowanie nie przylegały do ciała. Mam pełno takich, które wynoszę do końca ciąży I to tak cieniutkich, że trzeba uważać, żeby nie założyć gaci w innym kolorze, co by się nie odznaczały Niby nie prześwitują, ale są na tyle cienkie, że majtale w totalnie innym kolorze by się odbijały Dzisiaj mam chociażby taką na sobie Uświadomiłam sobie tylko brutalny fakt, że zawsze mimo sporej wagi miałam dość szczupłe stopy i na chwilę obecną na pewno nie wbiję się w żadne swoje sandały... Kupię sobie klapki jakieś i będę w nich zapewne śmigać Póki co mam trampki seledynowe z materiału brudne już, bo dość jasne, a boję się ich wyprać, bo dałam za nie rok temu 20 zł i obawiam się, że się rozpadną :P i zapieprzanki szmacianki takie "trampko-balerinki" kupione dzisiaj o pół rozmiaru większe z zapasem na opuchliznę :P W ogóle to dzisiaj zrobiliśmy rajd za szafą do sypialni i w drodze do drugiego sklepu rozwalił mi się but I to w jakiś dziwny sposób, bo po bokach puścił klej czy co tam było i małe palce przywitały się z chodnikiem
Spóźniłabym się na własny ślub Siusiu mi się zachciało i jak już leciała muzyka, że mamy wchodzić na salę w usc, to ja biegusiem leciałam po schodach i zdążyłam na styk W połowie przysięgi zacięłam się z nerwów jak stara płyta i zaczęłam się idiotycznie śmiać Wstyd normalnie przed samą sobą O gościach staram się nie myśleć w tej kwestii Impreza udana, na szczęście nie trwała za długo, bo ok 23 już byliśmy w domu, ale to typowa posiadówka była, która przez przypadek się trochę roztańczyła Ale 20 osób było z czego 5 dzieci, więc i tak się dziwię, że ktokolwiek się ruszył jak już mężowi udało się mnie wyciągnąć chociaż na jedną piosenkę, co by spalić kalorie pochłonięte z posiłkami. Stopy na szczęście nie spuchły mi tak jak na komunii, ufff. A, nie mogłam w usc założyć TŻowi obrączki, musiał mi pomóc, bo mu palce spuchły i za ciasna się zrobiła
Super, że wszystko poszło jak należy! Ja mam jakieś 3-4 kiecki, 2 pary spodni, 1 spódniczkę - powinno styknąć na lato

Cytat:
po 2 h 173 mg
To już zadecyduje lekarz, koniecznie musisz iść do diabetologa Zawsze leczenie rozpoczyna się od diety

Cytat:

Miłego dnia!!
O kurcze Ja prałam w białym jeleniu i jestem zadowolona, pranie pachnie praniem, a nie chemią i nic się nie pozatykało

Oragne wszystkiego najlepszego! Rośnij nam zdrowa!

Dla wszystkich Aś również sto lat!
Stary 2016-05-24, 07:46   #1549
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Orange, wszystkiego, co najlepsze! Zycze Ci orgazmicznego porodu, po ktorym stwierdzisz, ze chcesz jeszcze i jeszcze-podobno to mozliwe, hihi ;-) Jeszcze zdrowia dla Ciebie i bliskich oraz duzo pieniedzy, a reszta sie ulozy 😉

Dla wszystkich Aś rowniez wszystkiego dobrego!

Ja siedze juz w samolocie i z zalem wracam do Polszy, choc za dwa dni pojedziemy chyba na zagle nad Soline, tak na otarcie lez
Ciesze sie, ze zobacze moje ofutrzone dzieci, choc po wycalowaniu zloje im skory-mama doniosla, ze tak sie ganialy, ze stlukly mojego ukochanego slonia od tesciowej Stal na komodzie, na ktora nie wolno im wskakiwac, ale jak kota nie ma to myszy harcuja

Mamy zaproszenia na dwa wesela, oba 6 sierpnia. Szkoda mi, ze nie pojdziemy na zadne, bo oba beda fajne, ale termin na 15. Nie chce zaczac rodzic na czyims weselu, to dopiero by bylo, hihi.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-05-24 o 07:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 07:51   #1550
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Orange

____

Miłego dnia!!
czyli Tobie też wszystkiego dobrego
jeśli tak to - uśmiechu na twarzy, pogody ducha, przyjemności i pomyślności
serio taka kupa z tymi płatkami? szkoda , bo ja chciałam jednak w nich wszystko poprać..

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

ale dziś świętujemy.. Kochana zdrówka, spokoju, radości z ciąży i innych aspektów życia, bądź szczęśliwa jako Asia-kobieta,żona, córka, mama
Stary 2016-05-24, 07:59   #1551
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrego dnia Dziewczyny!

Cytat:
Orange

Miłego dnia!!

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-24, 08:01   #1552
florencee
Zadomowienie

Hej! Dzisiaj dosyć dobrze się wyspałam. Jutro wyjeżdżamy w Bieszczady, muszę nas zacząć pakować i zaplanować co tam będziemy robić. Mąż chyba aż do chwili wyjazdu od rana do nocy będzie pochłonięty pracą, której będzie multum przed wolnym, więc wszystko na mojej głowie, łącznie z wyborem ubrań dla niego.

Orange, wszystkiego najlepszego, zdrowia, radości i samych sukcesów.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Fajnie, ze było lepiej na SR i ze były już pokazy instruktażowe tez czekam na takie. A na pierwsza pomoc chyba pójdę dodatkowo jeśli u nas tez będzie możliwość... Hehe, fajnie, ze faceci tak sie angażują- u mnie jak sie przedstawialiśmy wszyscy i trzeba było pare słów o sobie opowiedzieć to każdy tylko imię ewentualnie wiek co ma w brzuszku i skąd sie dowiedział o SR a jeden chyba był tak zestresowany aczkolwiek nie wiem może ma taki sposób bycia - i zaczął mowić ze trzeba sie przygotować do nowej roli i nauczyć dużo rzeczy i w ogóle i w szczególe i dlatego on tu jest - ale to było takie urocze. Nie ze zaciągnęła go łaska tylko sam jest głodny wiedzy

Dzień dobry witam wszystkich
Ooo to u nas ten co smarował pupę lalki podobnie opowiadał.

A wiekiem na SR się nikt nie chwalił - ale chyba dziewczyny są wszystkie w podobnym wieku, trudno powiedzieć jak wypadam. :P

Cytat:
Dzien dobry

Dobrego dnia Dziewczyny!
Mam okna na północ, co ujawnia teraz swoje plusy... Ale mieszkałam w mieszkaniach, które się tak strasznie nagrzewały, obowiązkowo rolety opuszczone cały dzień, wiatrak, próby zrobienia przeciągu w nocy. :/

Cytat:
owszem..to człowiek z klasą..

chyba cukrzyca..szczegółów nie znam,ale wiem,że jak jest jeden wynik powyżej norm to tak jak Florence pisała trzeba skonsultować z ginem i raczej mierzenie cukru Cię nie ominie..

ojj to przykra sprawa z teściami

trzymam kciuki za Tzeta..

witam dziewczyny..

I ja też łączę się w bólu biodra, po nocy codziennie boli. :|

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość

No tak, ptaszki niby miłe, ale mi też zawsze takie coś przeszkadzało, jak mieszkałam kiedyś bliżej natury. O 3 startuje taki i jedzie...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego!!! Zdrówka i szczęścia!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 08:01   #1553
superhuman
Zadomowienie

Orange - spełnienia marzeń, mnóstwo pieniędzy i oby macierzyństwo lekkim Ci było!

A teraz przestań sie już obijać i dawaj torta bo głodna jestem

Co do upałów tez sie obawiam... Dzisiaj rano jak sie obudziłam tak mi było niedobrze i słabo - niskie ciśnienie miałam i miałam
Wrażenie ze dłonie i stopy mi spuchnąć zaraz, czułam jak żyły pulsują... Bleeee

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-05-24, 08:09   #1554
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Dzisiaj mama wraca do siebie Mam wychodne, bo ją na pksa zaprowadzam

O kurcze Ja prałam w białym jeleniu i jestem zadowolona, pranie pachnie praniem, a nie chemią i nic się nie pozatykało
tylko torby mamie nie nieś

jakiego masz jelenia?

Cytat:
Orange, wszystkiego, co najlepsze! Zycze Ci orgazmicznego porodu, po ktorym stwierdzisz, ze chcesz jeszcze i jeszcze-podobno to mozliwe, hihi ;-) Jeszcze zdrowia dla Ciebie i bliskich oraz duzo pieniedzy, a reszta sie ulozy 😉

Dla wszystkich Aś rowniez wszystkiego dobrego!

Ja siedze juz w samolocie i z zalem wracam do Polszy, choc za dwa dni pojedziemy chyba na zagle nad Soline, tak na otarcie lez
Ciesze sie, ze zobacze moje ofutrzone dzieci, choc po wycalowaniu zloje im skory-mama doniosla, ze tak sie ganialy, ze stlukly mojego ukochanego slonia od tesciowej Stal na komodzie, na ktora nie wolno im wskakiwac, ale jak kota nie ma to myszy harcuja

Mamy zaproszenia na dwa wesela, oba 6 sierpnia. Szkoda mi, ze nie pojdziemy na zadne, bo oba beda fajne, ale termin na 15. Nie chce zaczac rodzic na czyims weselu, to dopiero by bylo, hihi.

haha ale życzenia..fiu fiu
to Ci się stadko rozpuściło..
szkoda,że już koniec zagramaniczych wojaży,ale jak zaraz czeka Cię wyjazd nad Solinę Kochana to Ty tu nie żal się nam.. bo Cię tam mrówki po pipce pogryzą (jak to DobraDusza komuś życzyła)

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Hej! Dzisiaj dosyć dobrze się wyspałam. Jutro wyjeżdżamy w Bieszczady, muszę nas zacząć pakować i zaplanować co tam będziemy robić. Mąż chyba aż do chwili wyjazdu od rana do nocy będzie pochłonięty pracą, której będzie multum przed wolnym, więc wszystko na mojej głowie, łącznie z wyborem ubrań dla niego.

ależ masz zadanie bojowe..jak ja bym spakowała mojego to czuję,że pięc minut przed wyjazdem wywalałaby wszystko z torby i upychał (dosłownie) po swojemu...
rozczulają mnie Ci tatuśkowie
mnie pobolewało wcześniej biodro,ale dziś jakby mi walec po nim przejechał..wprawdzie pod prysznicem trochę rozprostowałam,ale i tak boli..

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

A teraz przestań sie już obijać i dawaj torta bo głodna jestem

Co do upałów tez sie obawiam... Dzisiaj rano jak sie obudziłam tak mi było niedobrze i słabo - niskie ciśnienie miałam i miałam
Wrażenie ze dłonie i stopy mi spuchnąć zaraz, czułam jak żyły pulsują... Bleeee

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ooo popieram..torcik przed sniadaniem to jest to..
obstawiam,że Orange juz do kawki wciaga jakieś pyszności

ojej jeszcze puchnięcie do tego..u mnie 26stopni teraz w domu
Stary 2016-05-24, 08:10   #1555
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Orange wszystkiego najlepszego duzo zdrowia i szczescia oraz spelnienia marzen :-* :-*

Witam sie i ide dalej działać
Pieknie u nas

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 08:11   #1556
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli Tobie też wszystkiego dobrego
jeśli tak to - uśmiechu na twarzy, pogody ducha, przyjemności i pomyślności
serio taka kupa z tymi płatkami? szkoda , bo ja chciałam jednak w nich wszystko poprać..

ale dziś świętujemy.. Kochana zdrówka, spokoju, radości z ciąży i innych aspektów życia, bądź szczęśliwa jako Asia-kobieta,żona, córka, mama
Dzieki dziewczyny! *

Cytat:

Orange, wszystkiego najlepszego, zdrowia, radości i samych sukcesów.

A wiekiem na SR się nikt nie chwalił - ale chyba dziewczyny są wszystkie w podobnym wieku, trudno powiedzieć jak wypadam. :P

Mam okna na północ, co ujawnia teraz swoje plusy... Ale mieszkałam w mieszkaniach, które się tak strasznie nagrzewały, obowiązkowo rolety opuszczone cały dzień, wiatrak, próby zrobienia przeciągu w nocy. :/

No tak, ptaszki niby miłe, ale mi też zawsze takie coś przeszkadzało, jak mieszkałam kiedyś bliżej natury. O 3 startuje taki i jedzie...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Wszystkiego najlepszego!!! Zdrówka i szczęścia!

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-24, 08:14   #1557
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

jakiego masz jelenia?
Proszek biały jeleń do kolorów, prałam w nim też białe ciuszki

Gdybym chwyciła torbę to by mnie mama zabiła Przewrażliwiona jest strasznie
Stary 2016-05-24, 08:31   #1558
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:

jakiego masz jelenia?

haha ale życzenia..fiu fiu
to Ci się stadko rozpuściło..
szkoda,że już koniec zagramaniczych wojaży,ale jak zaraz czeka Cię wyjazd nad Solinę Kochana to Ty tu nie żal się nam.. bo Cię tam mrówki po pipce pogryzą (jak to DobraDusza komuś życzyła)

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

ależ masz zadanie bojowe..jak ja bym spakowała mojego to czuję,że pięc minut przed wyjazdem wywalałaby wszystko z torby i upychał (dosłownie) po swojemu...
rozczulają mnie Ci tatuśkowie
mnie pobolewało wcześniej biodro,ale dziś jakby mi walec po nim przejechał..wprawdzie pod prysznicem trochę rozprostowałam,ale i tak boli..

ooo popieram..torcik przed sniadaniem to jest to..
obstawiam,że Orange juz do kawki wciaga jakieś pyszności

ojej jeszcze puchnięcie do tego..u mnie 26stopni teraz w domu
Tylko nie po pipce :-(
A w temacie pipki- jeszcze calkiem dobrze widze swoja Bozene. Ostatnio sie zastanawialam, kiedy przestane

Co do wyjazdow wakacyjnych-namowilam tzta na kempingowanie. Ogromnie sie ciesze, bo sie zapieral, ze on juz sie w namiotach nawysypial i dosc, ale przedstawilam mu plusy takiego wypoczynku z dzieckiem i zgodzil sie. Zreszta kempingi w Polce roznia sie od tych zagranicznych. Dwa lata temu bylam w Chorwacji na takim, ze mi szczena opadla (przy placeniu rachunku tez :p). Teraz musimy tylko odlozyc kase na duzy namiot, lodowke, kuchenke itp. Nie moge sie doczekac. Na co dzien mieszkam w betonie, wiec na wakacjach nie chce apartamentow.

Stary 2016-05-24, 08:34   #1559
Origa
Rozeznanie

Dzień dobry w ten kolejny piekny, słoneczny dzionek
Cytat:

serio..obleśne...
UWAGA SĄSIAD NA WIZJI:
Jak on Ci tak w pobliżu kilka razy dziennie przechodzi, to ja Ci głęboko współczuję widoków..

Cytat:

Origa- zoltko swietnie dziala na siersc (tak jak i nasze wlosy), ale tylko surowe. Poddajac je obrobce cieplnej wygotowuje sie wszystko, co cenne. A najlepsza bomba witaminowa sa mozgi.
Miesa nie musisz zamrazac, jesli masz ochote dac od razu po przyjsciu do domu-mrozenie tylko hibernuje bakterie, nie zabija. Nie powinno sie tez myc miesa dla kota, bo traci wtedy zapach.
No a koszty uzaleznione sa od proporcji suche:mokre, wiadomo. Im wiecej mokrego tym drozej. Tez polecam zooplus, maja chyba najlepsze ceny.

Asicucha, ale sen-7kilowe dziecko, lol Nie martw sie, na 100% nie byl proroczy ;-)

My dzis ostatni dzien plazowalismy. Tz nic nienauczony doswiadczeniem spalil sobie dzisiaj jaja Ja za to caly czas dosmarowywalam sie 50tka i nic mnie nie piecze, ha!
Wczoraj tz pierwszy raz poczul tak naprawde kopniaki. Ale sie cieszyl
Nie miałam pojęcia o tym gotowaniu żółtka - dobrze wiedzieć, ciekawe jak sierściuch na surowe zareaguje, zrobie mu dziś niespodziankę Mózg mnie obrzydza więc nie będzie więcej witaminek a co do mrożenia mięsa, to chyba zalezy, które bakterie, bo jestem pewna, że niektóre zabija na smierć jakos tak sie już przyzwyczaiłam do mrożenia mięsa, że chyba przy tym zostanę
Biedny Tż...mój tez się nigdy nie chce smarowac, a potem umiera, choć w okolicach okołojajkowych jeszcze nie cierpiał

Świniaczek wszystkiego naj na nowej-starej drodze życia

Orange sto lat, sto lat

Cytat:

Kciuki za Tż
Duzo Tżów ostatnio pracę zmienia
Cytat:
My w tamtym roku z sypialni przenieślismy się do salonu, bo sypialnia od wschodniej strony więc juz po 04:0 rano jasno jak w dzień mimo zasłoniętych rolet bo są w kremowym kolorze. Za oknami salonu mamy drzewa więc i tak jest dużo przyjemniej niż gdziekolwiek, ale przy tych upałach chyba z tydzień spalismy na materacu dmuchanym na podłodze przy otwartych drzwiach balkonowych bo nawet na rozkładanym narozniku nam bylo za gorąco

Cytat:

Jak masz namiar na jakiś fajny domek/kwaterę nad Soliną, to daj znać - my sie wybieramy w czerwcu na kilka dni i szukam czegos poleconego.
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 08:36   #1560
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie po pipce :-(
A w temacie pipki- jeszcze calkiem dobrze widze swoja Bozene. Ostatnio sie zastanawialam, kiedy przestane

Ja też jeszcze widzę, ale męczy mnie depilacja

Od dzisiaj nie tykam się i nic nie kupuje i nie zamawiam bez wcześniejszej oceny kogoś nieciężarnego Drukuje mamie bilet na pociąg, a tutaj bilet na jutro a nie na dzisiaj Mama zostaje dzień dużej

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Właśnie miałam pisać. Pierniczku masz ciekawe sąsiedztwo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości