Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-24, 15:15   #1651
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Pierniczku nie kokietuje - 160cm wzrostu i na początku maja 91kg (tak tak, nie waże się, nie chce sie stresowac)

Tija biust zawsze miałam spory, teraz powiększył sie ale nie jakoś drastycznie, na mężu już nie robi wrażenia

Rany boskie jak ty potrzebjesz 54 to ja chyba sie w skali nie mieszcze! Nie widać na zdj tych 115cm!

Co do wyjazdu to niestety jesteśmy uziemieni przez remont na wsi, w wolne weekendy gonimy tam wlasnie, poza tym TŻ chce pozałatwiać wszystkich wyjazdowych klientów aby w lipcu sie nie ruszać z Krakowa. Skutkuje to ciągłymi długimi wyjazdami teraz, a jak wraca to ma serdecznie dość wyjazdów
Ja na początku maja miałam wiecej kg.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 15:19   #1652
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Pierniczku nie kokietuje - 160cm wzrostu i na początku maja 91kg (tak tak, nie waże się, nie chce sie stresowac)

Tija biust zawsze miałam spory, teraz powiększył sie ale nie jakoś drastycznie, na mężu już nie robi wrażenia
Na moim nie tyle wielość cycków robi wrażenie co żyły na nich Mówi, że można mi z nich krew pobierać - ot, taki zabawny człowieczek
Stary 2016-05-24, 15:27   #1653
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tija, mignęło mi gdzieś, że idziesz na zastrzyk sterydowy. Ja miałam dostać ostatnio, ale z racji na stan szyjki lekarz powiedział, że możemy zaczekać jeszcze. Mam pytanie, jak twój lekarz prowadzacy zaopatruje się na tę teorię, o której tu pisałaś, że zastrzyk działa tydzień?

Piszecie o obwodzie w pasie. Jak szlam rodzić synka, mialam 110, teraz mam 120 :O

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 15:31   #1654
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba organy wewnętrzne u Ciebie ważą więcej .. wyglądasz kształtnie i kobieco,ale napewno nie grubo

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Na moim nie tyle wielość cycków robi wrażenie co żyły na nich Mówi, że można mi z nich krew pobierać - ot, taki zabawny człowieczek
buahahah w końcu to mąż piguły
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 15:33   #1655
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Tija, mignęło mi gdzieś, że idziesz na zastrzyk sterydowy. Ja miałam dostać ostatnio, ale z racji na stan szyjki lekarz powiedział, że możemy zaczekać jeszcze. Mam pytanie, jak twój lekarz prowadzacy zaopatruje się na tę teorię, o której tu pisałaś, że zastrzyk działa tydzień?

Piszecie o obwodzie w pasie. Jak szlam rodzić synka, mialam 110, teraz mam 120 :O

On powiedział coś w tym stylu "Lepiej go podać, niż potem żałować, że się nie podało". Idę, bo mi one nie zaszkodzą, a jak odpukać urodzę przedwcześnie to mi będzie lepiej, że ten zastrzyk był.

Po takiej informacji powinnaś się pochwalić brzuszkiem na forum

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
to chyba organy wewnętrzne u Ciebie ważą więcej .. wyglądasz kształtnie i kobieco,ale napewno nie grubo

Ciężkie kości to się mówi

Udziela mu się

TŻ coraz bardziej zadowolony z pracy wraca
Stary 2016-05-24, 15:33   #1656
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
On powiedział coś w tym stylu "Lepiej go podać, niż potem żałować, że się nie podało". Idę, bo mi one nie zaszkodzą, a jak odpukać urodzę przedwcześnie to mi będzie lepiej, że ten zastrzyk był.

"Brzuszkiem" brzuszki to wy macie, ja mam turbo bebzola

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 15:34   #1657
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Ty nie obrażaj mieszkania swoich dziewczyn!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 15:49   #1658
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Ciężkie kości to się mówi

Udziela mu się

TŻ coraz bardziej zadowolony z pracy wraca
Tak to będę od dzis tłumaczyć Dzięki dziewczyny

Cytat:

Kasia ale ty masz duet w brzuchu!!!!!! Jesteś poza skalą!
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 16:01   #1659
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Nie ma tego złego...

Jak przeczytam, że choć jeszcze jedna z Was zrobiła juz geminiowe zamówienie, to może też się w końcu zmobilizuję

Wczoraj wychodząc z pracy otworzyłam drzwi tak gwałtownie, że wbiłam sobie ich dolny, ostry róg pomiędzy ostatnie dwa palce lewej stopy robiąc przy okazji dziurę w nowym bucie Bolało kurew....ko. Dzis wychodząc w pracy z łazienki weszłam we framugę czyli zrobiłam prawie dokładnie to, co ten emotikon Ja nie wiem, jak w jednym kawałku do końca ciąży wytrwam

My mamy nad Solinę 250km i się zastanawiam cały czas jak zniosę jazdę taki kawałek drogi, a z drugiej strony tam jest tak pięknie, że szkoda byłoby nie skorzystać z ostatniej takiej na dłuższy czas opcji. Jak nie, to pojedziemy nad Żywieckie - na pewno gdzieś, gdzie jest woda

Ja sobie obiecałam, że jak zacznę L4, to od razu się zamelduję na mani i pedi w pierwszym wolnym terminie, bo jestem przerażona stanem swoich paznokci i stóp

I właśnie się zorientowałam, że zaczynam dziś 29t Nawet wczoraj z tej okazji poprosiłam Tż, żeby mi zdjęcie zrobił, bo w zasadzie mam może ze 3-4 z całej ciąży, gdzie brzuch widoczny, a wiem, że potem będę żałować. Tak teraz wyglądamy

Oj to musiało boleć! Ja wlazłam ostatnio we framugę w domu, a wczoraj jak wychodziłam ze szkoły rodzenia, to ku uciesze portierki wpadłam na mały stolik, który nie wiadomo skąd pojawił się na mojej drodze. :P

Trochę się obawiam właśnie dojazdu nad Solinę, mamy 320 km, ale będę dzielna.

Brawa za nowy tydzień!!! Wyglądasz świetnie.

Cytat:
Zaskoczyłaś mnie! ale faktycznie juz kiedyś pisałaś, że twój lidl ma gdzieś ogólnopolskie terminy

Ja jeszcze nie zrealizowałam swojego zamówienia... kwota mnie przeraża... Uważam, że drzwi na ciebie polują!

Śliczny brzuszek i rewelacyjna sukienka!

To jak już lecimy z brzuchami to i ja sie pochwalę (nareszcie uważam, że wygląda jak ciązowy 30+3) a w bonusie pompony

Super brzuszek!

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dzisiaj na masażu i było cudownie, polecam!

Do tego przyszła paczka z sadzonkami pomidorów! będzie co robić w weekend (oprócz porządkowania pokoiku )

Niby mamy szczelne mieszkanie i sypialnia od północy ale mimo wszystko temperatura mogłaby być niższa... coś muszę pokombinować bo zwariuję.

Mam tak samo z warunkami w podróży musi być komfortowo za stara już chyba jestem

I wytłumacz mi... jak to sąsiad się palił?

hahah mam tak samo zawsze byłam perszing a teraz wszystkim mówię że mają wolniej iść

To przyjedź do mnie, ja Ci znajdę robotę

Pięknie wyglądasz! i jaka fajna sukienka! gdzie kupiona?

I jak już się chwalimy brzuszkami to mój w załączniku

Masaż to super sprawa.
Wyglądasz świetnie!

Cytat:
pewnie zalezy też od pralki?
trzymam kciuki,żeby wypuścili Cie jutro..bez sensu zalegać na długi weekend..

piekny brzuszek..no i czas przestać kokietować tymi rzekomymi kg
pompony też cudne

masz racje..każdy oczekuje czegoś innego.. ja nie jestem typem leżenia w spa czy nad basenem na wczasach..ani nawet na plaży..lubię aktywnie spędzać czas, zwiedzać, sport itp.,ale wieczorem chcę zasnąć w czystym pachnącym łóżku i rano dostać śniadanie..ale wiem ,że takie kempingi, z Twojego opisu szczególnie, to też świetna rzecz i trochę zazdroszczę tego "luzu"

napisz priv do Tiji w tej sprawie..

masaż świetna sprawa..mam nadzieję,że trafiłaś na specjalistę z prawdziwego zdarzenia..

nie pocieszę Cię za bardzo, ale upały to dopiero się zaczną..

mówisz,że to kwestia wieku..pewnie też po części

u sąsiadów była impreza, ognisko, bawili się, pili, jedli aż jeden tak przedobrzył,że wpadł w sam środek wielkiego ogniska..widziałam jak go wyciągali i pod pachy ciągnęli w kierunku domu to miał zwęglona twarz, klatę i nogikażdy się bawi jak lubi..

O rety, ale impreza... ;/

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Wg licznika ze strony lidla powinnam miec rozmiar 54. Niestety mi sie sprawdzaja tylko ciazowe ubrania. Inne albo cisną mnie w brzuch albo roluja mi się pod. Jedno i drugie nie kest wygodne.
Mój brzuch ma w obwodzie ok 115cm
I ma specjalne wymagania. Zdjęcie z niedzieli (28+2)

Mi sie ulewa przy każdej próbie położenia się na prawym boku. Albo lewy albo ma plecach i na dodatek z głową wyżej (zawsze spałam na płasko).
Na prawym mogę tylko o poranku, na czczo. Ale wtedy moje dziecię się buntuje.

Brzuszek super.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 16:43   #1660
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Też prałam w płatkach i nie miałam takiego problemu, nie wiem od czego to zależy

Pozdrowienia ze szpitalnego łoża... może jutro wyjdę a nie za 3 dni....
Przyjemnego pobytu

Cytat:
Zaskoczyłaś mnie! ale faktycznie juz kiedyś pisałaś, że twój lidl ma gdzieś ogólnopolskie terminy

Ja jeszcze nie zrealizowałam swojego zamówienia... kwota mnie przeraża... Uważam, że drzwi na ciebie polują!
Śliczny brzuszek i rewelacyjna sukienka!
To jak już lecimy z brzuchami to i ja sie pochwalę (nareszcie uważam, że wygląda jak ciązowy 30+3) a w bonusie pompony
Sliczny i pomponiki tez

Cytat:

Do tego przyszła paczka z sadzonkami pomidorów! będzie co robić w weekend (oprócz porządkowania pokoiku )

Niby mamy szczelne mieszkanie i sypialnia od północy ale mimo wszystko temperatura mogłaby być niższa... coś muszę pokombinować bo zwariuję.

Mam tak samo z warunkami w podróży musi być komfortowo za stara już chyba jestem

I wytłumacz mi... jak to sąsiad się palił?

hahah mam tak samo zawsze byłam perszing a teraz wszystkim mówię że mają wolniej iść

To przyjedź do mnie, ja Ci znajdę robotę

Pięknie wyglądasz! i jaka fajna sukienka! gdzie kupiona?

I jak już się chwalimy brzuszkami to mój w załączniku
Pomidory

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Wg licznika ze strony lidla powinnam miec rozmiar 54. Niestety mi sie sprawdzaja tylko ciazowe ubrania. Inne albo cisną mnie w brzuch albo roluja mi się pod. Jedno i drugie nie kest wygodne.
Mój brzuch ma w obwodzie ok 115cm
I ma specjalne wymagania. Zdjęcie z niedzieli (28+2)

Mi sie ulewa przy każdej próbie położenia się na prawym boku. Albo lewy albo ma plecach i na dodatek z głową wyżej (zawsze spałam na płasko).
Na prawym mogę tylko o poranku, na czczo. Ale wtedy moje dziecię się buntuje.
jak ładnie

Wróciłam ze szpitala. No cóz, maluszek wygląda zdrowo i rosnie, ma około 1.5 kg juz. Nadal pozostaje Maksem Był głową w górę takze, mam nadzieje, ze sie przekreci na czas Mozg i serducho tez dobrze.
Pozniej gadałam z lekarzem, znowu mnie pytali o to samo. Jakie biore leki itd. Nosz mają napisane, czemu ja mam sie powtarzać Tłumaczyłam nastepnej co to jest w ogóle krązek.
Tłumaczą mi po raz setny, ze oni tu inaczej robią. No wiem przeciez
Pobrali mi krew sprawdzic TSH tylko. Polozne mają zrobic reszte badan. Nastepna wizyta z usg 21 czerwca.

Kupiłam dwie fotki druga jest nieco straszna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13293243_1143466442377860_294977450_n.jpg (87,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13295331_1143466455711192_1641280318_n.jpg (82,2 KB, 26 załadowań)

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 16:49   #1661
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Wróciłam ze szpitala. No cóz, maluszek wygląda zdrowo i rosnie, ma około 1.5 kg juz. Nadal pozostaje Maksem Był głową w górę takze, mam nadzieje, ze sie przekreci na czas Mozg i serducho tez dobrze.
Pozniej gadałam z lekarzem, znowu mnie pytali o to samo. Jakie biore leki itd. Nosz mają napisane, czemu ja mam sie powtarzać Tłumaczyłam nastepnej co to jest w ogóle krązek.
Pobrali mi krew sprawdzic TSH tylko. Polozne mają zrobic reszte badan. Nastepna wizyta z usg 21 czerwca.

Super, że wszystko ok Co jest na drugiej fotce? To niżej jak rączka/nóżka wygląda. Ale ten zwijasek nic mi nie przypomina
Stary 2016-05-24, 16:51   #1662
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko ok Co jest na drugiej fotce? To niżej jak rączka/nóżka wygląda. Ale ten zwijasek nic mi nie przypomina
To jest buzia z przodu i rączka te kółeczko z góry to nie jestem pewna.

Stary 2016-05-24, 16:53   #1663
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
To jest buzia z przodu i rączka te kółeczko z góry to nie jestem pewna.
No ładnie A ile za zdjęcie płaciłaś?
Stary 2016-05-24, 16:55   #1664
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
No ładnie A ile za zdjęcie płaciłaś?
3 funty myslalam, ze wlozyła jedno a teraz w domu patrze, a tu dwa

Stary 2016-05-24, 17:01   #1665
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
3 funty myslalam, ze wlozyła jedno a teraz w domu patrze, a tu dwa
I za każdym razem jak chce się fotkę z usg to trzeba zapłacić?
Stary 2016-05-24, 17:02   #1666
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Weekend upłynął na spacerach z mamą, Tżem i siostrą, w sobotę na przykład pierwszy raz w tym roku byliśmy w zoo (a co roku chodzimy z Tż), a wczoraj schodzilismy spory kawał wzdłuż Wisły. Niestety kręgosłup i to nieszczęsne spojenie daje mi się we znaki i odpoczywac musiałam często, ale i tak się cieszę, że pochodzilismy.

W ogóle co do USG spojenia, to zerknęłam w opis i mam "poszerzenie znaczne echa torebki i więzadeł spojenia, ale bez rozejścia się samego spojenia. Odległość między trzonami kk. łonowych 0,4cm". Tija czy możesz sie jakoś wypowiedzieć, bo szczerze mówiąc ja zgłupiałam, bo na necie czytałam, że fizjologicznie to powinno być do 10mm, a tu czytam 0,4 cm czyli 40mm Ortopeda przepisał mi miejscowo żel Olfen 3-4 dziennie, zaraz idę do apteki i zobaczymy, czy pomoże.

Chcemy z Tż w połowie czerwca wyskoczyć na tydzień w jakieś ładne okoliczności przyrody. Miało byc morze, ale to jednak kawał drogi z krk, bilety na pociąg strasznie drogie, samochodem w taką trasę ja nie chcę jechać, a lecieć już bym się wtedy bała. Stwierdzilismy więc, że pojedziemy samochodem do jakichś domków nad Soliną, albo z drugim kierunku czyli Jezioro Żywieckie i tamte rejony. Może któraś z Was ma/zna jakies miejsce w rozsądnych pieniadzach, blisko wody? Najchętniej pokój z aneksem kuchennym, e jeszcze chętniej domek letniskowy Będę wdzięczna za info, bo w ciemno zupełnie nie lubię jeździć
Fajnie, że weekend udany!
Udało się znaleźć drugiego ortopedę?
Dbaj o siebie!
Niestety w kwestii wyjazdu w tamte regiony nie pomogę bo sama się nie orientuję.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Apropo tych za malych pizamek z racji tego, ze jest już bardzo ciepło chciałam wskoczyć wczoraj w sukienkę jakiez było moje zDziwienie jak sie okazało, ze z powodu brzucha sukienka tak sie podniosła do góry ze prawie dupke mi było widać w sumie próbowałam dwie i na tym poprzestałam bo mi sie smutno zrobiło dobrze ze mam chociaż dżinsy takie boyfriendy które pasują :cojest?: i dlatego właśnie jadę za chwile na giełdę może znajdę coś ładnego... Na powrocie zakupy i wyjdę chyba na leżaczek - tak pięknie
Mi to raczej z przodu się do góry podnosi, na brzucholku .

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nadrabialam Was na bieżąco ale nie mialam czasu siasc i odpisywac .

Przeprowadzilismy sie to bylo 5 dni najbardziej intensywnych dla mnie. Teraz troche zwalniam postaram sie byc częściej choc do konca tyg to nadal jestem wyjeta z czasu bo w czwartek robie 2 urodzinki Synkowi i jeszcze mnostwo rzeczy do rozpakowania poukladania i pomocy Tz . Tz jest do konca tego tygodnia i po 1.5 miesiaca znow wraca do pracy za granicą :-( ale jakos damy rade. Grunt ze juz spokoj mamy
za udaną przeprowadzkę!

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Już jestem po wizycie. Od jutra szpital, patologia ciąży na mnie czeka...
Ojej..... Jak badania?

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
My dzis ostatni dzien plazowalismy. Tz nic nienauczony doswiadczeniem spalil sobie dzisiaj jaja Ja za to caly czas dosmarowywalam sie 50tka i nic mnie nie piecze, ha!
Wczoraj tz pierwszy raz poczul tak naprawde kopniaki. Ale sie cieszyl
Haha, jak się zachciało na golasa opalać to niech teraz cierpi!

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Witam się jako żonka
Widziałam, że przewinął się temat wbijania się w sukienki letnie - aż się cieszę, że zawsze byłam słoniem i lubiłam kiecki zwiewne, które zdecydowanie nie przylegały do ciała. Mam pełno takich, które wynoszę do końca ciąży I to tak cieniutkich, że trzeba uważać, żeby nie założyć gaci w innym kolorze, co by się nie odznaczały Niby nie prześwitują, ale są na tyle cienkie, że majtale w totalnie innym kolorze by się odbijały Dzisiaj mam chociażby taką na sobie Uświadomiłam sobie tylko brutalny fakt, że zawsze mimo sporej wagi miałam dość szczupłe stopy i na chwilę obecną na pewno nie wbiję się w żadne swoje sandały... Kupię sobie klapki jakieś i będę w nich zapewne śmigać Póki co mam trampki seledynowe z materiału brudne już, bo dość jasne, a boję się ich wyprać, bo dałam za nie rok temu 20 zł i obawiam się, że się rozpadną :P i zapieprzanki szmacianki takie "trampko-balerinki" kupione dzisiaj o pół rozmiaru większe z zapasem na opuchliznę :P W ogóle to dzisiaj zrobiliśmy rajd za szafą do sypialni i w drodze do drugiego sklepu rozwalił mi się but I to w jakiś dziwny sposób, bo po bokach puścił klej czy co tam było i małe palce przywitały się z chodnikiem
Spóźniłabym się na własny ślub Siusiu mi się zachciało i jak już leciała muzyka, że mamy wchodzić na salę w usc, to ja biegusiem leciałam po schodach i zdążyłam na styk W połowie przysięgi zacięłam się z nerwów jak stara płyta i zaczęłam się idiotycznie śmiać Wstyd normalnie przed samą sobą O gościach staram się nie myśleć w tej kwestii Impreza udana, na szczęście nie trwała za długo, bo ok 23 już byliśmy w domu, ale to typowa posiadówka była, która przez przypadek się trochę roztańczyła Ale 20 osób było z czego 5 dzieci, więc i tak się dziwię, że ktokolwiek się ruszył jak już mężowi udało się mnie wyciągnąć chociaż na jedną piosenkę, co by spalić kalorie pochłonięte z posiłkami. Stopy na szczęście nie spuchły mi tak jak na komunii, ufff. A, nie mogłam w usc założyć TŻowi obrączki, musiał mi pomóc, bo mu palce spuchły i za ciasna się zrobiła
Widzę, że nie obyło się bez przygód ale było wesoło . Jeszcze raz serdeczne gratulacje!!!

Orange sto lat!!!

Cytat:
We srode tz ma mega wazna rozmowe o prace-w ogromnej firmie, w ktorej robilby dokladnie to, czym chce sie zajmowac docelowo. Trzymajcie kciuki!
Kciuii za TŻeta!

Cytat:
Co do wyjazdow wakacyjnych-namowilam tzta na kempingowanie. Ogromnie sie ciesze, bo sie zapieral, ze on juz sie w namiotach nawysypial i dosc, ale przedstawilam mu plusy takiego wypoczynku z dzieckiem i zgodzil sie. Zreszta kempingi w Polce roznia sie od tych zagranicznych. Dwa lata temu bylam w Chorwacji na takim, ze mi szczena opadla (przy placeniu rachunku tez :p). Teraz musimy tylko odlozyc kase na duzy namiot, lodowke, kuchenke itp. Nie moge sie doczekac. Na co dzien mieszkam w betonie, wiec na wakacjach nie chce apartamentow.
To na ten kemping za granicę jedziecie, tak? Kiedy się wybieracie?

Cytat:
Wczoraj wychodząc z pracy otworzyłam drzwi tak gwałtownie, że wbiłam sobie ich dolny, ostry róg pomiędzy ostatnie dwa palce lewej stopy robiąc przy okazji dziurę w nowym bucie Bolało kurew....ko. Dzis wychodząc w pracy z łazienki weszłam we framugę czyli zrobiłam prawie dokładnie to, co ten emotikon Ja nie wiem, jak w jednym kawałku do końca ciąży wytrwam

I właśnie się zorientowałam, że zaczynam dziś 29t Nawet wczoraj z tej okazji poprosiłam Tż, żeby mi zdjęcie zrobił, bo w zasadzie mam może ze 3-4 z całej ciąży, gdzie brzuch widoczny, a wiem, że potem będę żałować. Tak teraz wyglądamy
Ojej, uważaj na siebie! Ale ja też w tej ciąży czuję się wyjątkowo niezgrabnie.
Brzuszek super!

Zresztą wszystkie brzuszki urocze!!!

Przepraszam, że tak po łebkach ale nadrobienie Was z chorą córą u boku graniczy z cudem. Po pierwsze dziękuję za życzliwe słowa i porady!
Mąż urwał się wczoraj po południu z pracy i poszedł z Natalką prywatnie do lekarza (ja o tej porze miałam akurat kursy). Doktorka powiedziała, że to niedoleczony wirus, bardzo możliwe że ma podłoże alergiczne. Stwierdziła, że to co do tej pory dostawała Natalka od naszej pediatry to to samo co nic - to tyle a propo's kompetencji lekarki na NFZ. Zbadała też jej uszka, węzły chłonne (ma powiększone) - nasza pediatra jeszcze nigdy jej węzłów nie badała. Wgl okazało się, że ta doktorka ma o naszej podobne zdanie jak my - jest dobra dopóki wszystko jest dobrze. Potem już razem poszliśmy do apteki (dwóch) i wyszliśmy z torbą leków - a to krople do oczu a to do nosa, a to wziewki do inhalacji itp. Umówiłam się z nią też do alergologa na 4 czerwca - raz w miesiącu przyjeżdża do nas docent z DSK w Białymstoku.
Mnie chyba też wzięło, mam za sobą najgorszą noc ever. Wstawałam co pół godziny, gardło i głowa bolały mnie tak, że dosłownie wiłam się z bólu. Wzięłam 2 paracetamole (w odstępstwie czasowym) a potem to już nic innego mi nie pozostało tylko wyć z bólu. Do tego dochodzi kręgosłup, a że jestem po 2 operacjach to ledwo się ruszam. I jeszcze brzuch, ale to już pewnie z wysiłku i nerwów. W ogóle powiem Wam, że jakaś niefortunna ta ciąża - ciągle coś, jak nie zęby to przeziębienia, w pierwszej ciąży czułam się bosko a teraz jakaś masakra.... Przemęczę się jeszcze miesiąc na kursach a od lipca leżę do góry brzuchem. O ile tak potrafię.
Dziś z tego wszystkiego spóźniłam się do dentysty. Ale na szczęście przyjechała na odsiecz babcia i to z truskawkami .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 17:03   #1667
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
I za każdym razem jak chce się fotkę z usg to trzeba zapłacić?
Niestety tak

Wszystkie chyba poszły sie ogrzewać na słonce, taka cisza nastała tutaj

Stary 2016-05-24, 17:16   #1668
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety tak

ja dokładnie tak zrobiłam
cały dzień dziś na dworze takie piękne słonko wyszło
byliśmy dziś w ogrodzie botanicznym i na lodach i na gruzińskim jedzonku także bardzo miły dzień, więcej siedzenia niż spacerkiem, ale i tak super spędzić czas na dworze

Edytowane przez wiewioreczka
Czas edycji: 2016-05-24 o 17:19
wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 17:20   #1669
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
ja dokładnie tak zrobiłam
cały dzień dziś na dworze takie piękne słonko wyszło
byliśmy dziś w ogrodzie botanicznym i na lodach i na gruzińskim jedzonku także bardzo miły dzień
Jak fajnie u mnie tez ładnie, tyle co wycieczka do szpitala dzisiaj, a tak siedze w domu.
Samej to tak glupio gdzies wychodzic a i nie ma gdzie. TZ za dwie godziny bedzie w domu przynajmniej.
Zastanawiam sie co robic jutro, nieco mi sie nudzi tak cały czas w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 17:55   #1670
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

super,że wizyta udana.. duzy chłopczyk rośnie..no i piękny..choć to jedno zdjęcie to rzeczywiście ciekawe

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak po łebkach ale nadrobienie Was z chorą córą u boku graniczy z cudem. Po pierwsze dziękuję za życzliwe słowa i porady!
Mąż urwał się wczoraj po południu z pracy i poszedł z Natalką prywatnie do lekarza (ja o tej porze miałam akurat kursy). Doktorka powiedziała, że to niedoleczony wirus, bardzo możliwe że ma podłoże alergiczne. Stwierdziła, że to co do tej pory dostawała Natalka od naszej pediatry to to samo co nic - to tyle a propo's kompetencji lekarki na NFZ. Zbadała też jej uszka, węzły chłonne (ma powiększone) - nasza pediatra jeszcze nigdy jej węzłów nie badała. Wgl okazało się, że ta doktorka ma o naszej podobne zdanie jak my - jest dobra dopóki wszystko jest dobrze. Potem już razem poszliśmy do apteki (dwóch) i wyszliśmy z torbą leków - a to krople do oczu a to do nosa, a to wziewki do inhalacji itp. Umówiłam się z nią też do alergologa na 4 czerwca - raz w miesiącu przyjeżdża do nas docent z DSK w Białymstoku.
Mnie chyba też wzięło, mam za sobą najgorszą noc ever. Wstawałam co pół godziny, gardło i głowa bolały mnie tak, że dosłownie wiłam się z bólu. Wzięłam 2 paracetamole (w odstępstwie czasowym) a potem to już nic innego mi nie pozostało tylko wyć z bólu. Do tego dochodzi kręgosłup, a że jestem po 2 operacjach to ledwo się ruszam. I jeszcze brzuch, ale to już pewnie z wysiłku i nerwów. W ogóle powiem Wam, że jakaś niefortunna ta ciąża - ciągle coś, jak nie zęby to przeziębienia, w pierwszej ciąży czułam się bosko a teraz jakaś masakra.... Przemęczę się jeszcze miesiąc na kursach a od lipca leżę do góry brzuchem. O ile tak potrafię.
Dziś z tego wszystkiego spóźniłam się do dentysty. Ale na szczęście przyjechała na odsiecz babcia i to z truskawkami .
zdrówka dla Was dziewczynki.. babcia wie jak pocieszyć

Cytat:
Niestety tak

ja też zrobiłam tak jak napisałaś..ale musiałam uciekać po sąsiad uruchomił kosiarkę, której dźwięk przypominał conajmniej odrzutowiec..

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Zastanawiam sie co robic jutro, nieco mi sie nudzi tak cały czas w domu
jak to co robić? zajrzeć do nas..jutro urodziny Superhuman
Stary 2016-05-24, 17:58   #1671
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Masaż oj tak cudowna sprawa
Chyba się od niego uzależniłam

[QUOTE=znowuzapomnialamhas la;60842046]Dzieki!

Widzialam takie specjalne ciazowe. Za 180 zeta (ktos to kupuje?!).

[QUOTE]
Tez właśnie widziałam chyba po ok 200zł i też mnie to przeraziło, wszak ile razy wyjdę w takim stroju?

Cytat:
scoiatael86 dołączam do zazdrości! Ślicznie wyglądasz
Też dołączam !! Jak można ta dobrze wyglądać w ciąży ??
Lucki girl z Ciebie sociatael86

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski;60850076[COLOR=Silver
]

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

[/COLOR]
Otóż to
Chciałam zauważyć, że mamy tu nieustanną imprezę
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 17:59   #1672
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
super,że wizyta udana.. duzy chłopczyk rośnie..no i piękny..choć to jedno zdjęcie to rzeczywiście ciekawe

zdrówka dla Was dziewczynki.. babcia wie jak pocieszyć

ja też zrobiłam tak jak napisałaś..ale musiałam uciekać po sąsiad uruchomił kosiarkę, której dźwięk przypominał conajmniej odrzutowiec..

O to widze ze pijemy bezalkoholowe soczki jutro
Tylko, ze jak tak siedze na forum i nic nie robie to mam wyrzuty sumienia, ze sie lenie

Stary 2016-05-24, 18:03   #1673
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

Super że z dzieciątkiem wszystko dobrze a mnie się te fotki Twoje bardzo podobają!

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Super, że córcia teraz pod dobrą opieką... trzymam kciuki żeby pomogły te specyfiki i szybko jej się polepszyło

A że Ciebie jakieś choróbsko dotarło... no wysyła Ci ciało ciągle jakieś sygnały żebyś zwolniła, i my wizażanki też Ci to mówimy a Ty ciągle biegasz! przestań sobie mówić że nie potrafisz i po prostu odpocznij, dla własnego dobra... na to przeziębienie polecam zaaplikować sobie witaminę C jakąś dobrą w większej dawce. Szybciej wrócisz do zdrowia...

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Też dołączam !! Jak można ta dobrze wyglądać w ciąży ??
Lucki girl z Ciebie sociatael86

Jesteście kochane, serio serio nigdzie się tyle komplementów nie nasłucham co tu

Chciałam Wam powiedzieć że w super pharm całkiem fajne promocje są teraz .. gazetka tu: http://www.klublifestyle.pl/gazetka/...543.1464108867

A przykład w załączniku: -40% na akcesoria firmy Avent.. może się skuszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160524_185332.jpg (146,4 KB, 11 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 18:06   #1674
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, ze jak tak siedze na forum i nic nie robie to mam wyrzuty sumienia, ze sie lenie
jak to nic nie robisz?po 1- musisz wybrać strój na imprezę i nam zaprezentować
po 2 - musisz się dobrze bawić
po 3- zbierasz siły na czekający Cię w sierpniu poród
po 4 - zapewniasz rozrywkę sobie, a tym samym dostarczasz dziecku pozytywnych wrażeń i emocji
po 5 - dowiadujesz się ciekawych rzeczy np Tija nas uświadomiła ostatnio,że mamy napletek bądź jak wolisz wersję mniej hardkorową - trzy brodawki
po 6- dotrzymujesz towarzystwa innym ciężarnym
po 7 - inspirujesz się i inspirujesz nas..mogłabym jeszcze wiele wymieniać,ale nie chcę miec pcozucia ,że się za dużo narobiłam dziś
Stary 2016-05-24, 18:11   #1675
tija93
Zakorzenienie

virginia zdrówka dla córki

Cytat:
Niestety tak
Szkoda

Cytat:
Ty powinnaś akurat dużo odpoczywać

Cytat:
po 4 - zapewniasz rozrywkę sobie, a tym samym dostarczasz dziecku pozytywnych wrażeń i emocji
po 5 - dowiadujesz się ciekawych rzeczy np Tija nas uświadomiła ostatnio,że mamy napletek bądź jak wolisz wersję mniej hardkorową - trzy brodawki
po 7 - inspirujesz się i inspirujesz nas..mogłabym jeszcze wiele wymieniać,ale nie chcę miec pcozucia ,że się za dużo narobiłam dziś
Ładnie wszystko wypunktowałaś
Stary 2016-05-24, 18:20   #1676
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Ładnie wszystko wypunktowałaś
i wspomniałam o Tobie
Stary 2016-05-24, 18:21   #1677
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
i wspomniałam o Tobie
Kochana jesteś
Stary 2016-05-24, 18:30   #1678
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jesteś
Stary 2016-05-24, 18:39   #1679
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Piękne wyjaśnienie !
Jak zwykle Piernik na posterunku
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 18:40   #1680
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, ze tez chiałas to wszystko tak dokladnie opisać. Powinnas teraz odpocząć
Ja caly czas czytam was, ale nie zawsze mam siłe mentalną, aby odpisywać.
Obiad gotowy, teraz niech tylko TZ wróci bo głodna sie zrobiłam.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości