Program 500+ plus offtop ;) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-24, 22:48   #361
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Program 500+ plus offtop ;)

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
Jeny, zrozum ze studia, szkolenia, policealne itd to wszystko zwiększa szanse na znalezienie dobrej pracy, to jest pomoc w znalezieniu ale musi ci zależeć.
Ja tak na to patrze, ze wszystkie moje kursy, dodatkowe prace, studia to pomoc w późniejszym znalezieniu integrującej mnie pracy
Jak nic nie próbujesz to niej miej pretensji o swoje wynagrodzenie
Tak, w dużym mieście to recepta na sukces. No i życiowo na spełnienie zawodowe, jeśli ktoś lubi to co robi. Natomiast nie wiem, czy specjaliści, dajmy na to, po studiach w różnych profesjach będą aż tak rozchwytywani, i co gorsza, dobrze opłacani, w mniejszych miastach albo nawet i wojewódzkich, które borykają się z problemem dużego bezrobocia, braku przemysłu i korporacji (wspomniany Szczecin i, niestety, Kielce chociażby). Zmieniam pracę, nic pilnego, ale staram się codziennie robić coś w tym kierunku. Znalazłam w swoim mieście rodzinnym ofertę dla głównej księgowej, oczywiście obowiązki ogromne, wymagane wieloletnie doświadczenie. Firma posiada prężny oddział w moim mieście, na pewno ma filię na Pomorzu i 2-3 innych miejscach. Wisienka na torcie: proponowane wynagrodzenie 2-4 tys. brutto. Podejrzewam, że do tego jakiś pakiet socjalny. Zrobiło mi się tylko przykro, bo wiem, jak bardzo wymagający jest to zawód. Moje rodzinne miasto, o ironio, plasowane jest w 10 miast pod względem zarobków. Do tego ja uważam, że w moim mieście rodzinnym nie jest tak ciężko o przyzwoitą pracę. To ja nie wiem, na jakie oferty finansowe może liczyć mieszkaniec Polski Z? Retoryczne Wiem, że wizaż wie lepiej, ale pojemność Warszawy nie jest nieskończona i wszyscy nie mogą się do niej przeprowadzić. Nie powinno to być pretekstem do siedzenia na tyłku i narzekania na wszystko wokół, ale z drugiej strony powinno to też trochę dać do myślenia tym ludziom sukcesu, którzy znają tylko jedną uniwersalną receptę na aktywność zawodową.
Ps. może jestem księżniczką, ale raczej nie poszłabym do kosmetyczki, która po weekendowych zjazdach ma niewielką wiedzę teoretyczną i praktyczną (o ile oczywiście bym wiedziała, ale ja jestem niechętna do eksperymentowania z twarzą czy ciałem tym bardziej). Ja wiem, że jak ktoś chce to jasne, że może być super fachowcem nawet i bez tego technikum, ale jednak praktyka czyni mistrza (na youtube filmy nagrywa dziewczyna, która studiuje kosmetologię i dosyć trafnie podsumowuje zakres swojej wiedzy praktycznej jako nikłą, a zakładam, że tych zajęć miała więcej, niż podczas zjazdów weekendowych). Żeby nie było - nie neguję uczęszczania do szkół policealnych, ale z drugiej strony jest mi szkoda tych dziewczyn, które myślą, że po takim kursie będą w stanie pracować samodzielnie. No chyba nie... W ramach przykładu - na osiedlu, gdzie mieszkają rodzice, firmę otworzyła 2 lata ode mnie młodsza dziewczyna. Jeździła na studia zaocznie do Warszawy. Mama jest zachwycona, bo tak delikatnie i estetycznie zrobionej henny dawno nie miała, a ruszać do miasta nie musiała Plus do tego jakieś maski były w ruchu, ale nie chciała mi zbyt wiele zdradzać. To tak w ramach wyjątków potwierdzających regułę
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 22:49   #362
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
"Podczas straconej dekady po ogłoszeniu stanu wojennego z kraju na stałe wyjechało mniej osób niż w ciągu ostatnich dwunastu lat. Całe regiony są ogołocone ze specjalistów" nagłówek tego co wstawiałas.
Wiesz co to znaczy stan wojenny?
A wiesz kto to specjalista?

Wyjeżdżają nie tylko specjaliści,kiedyś nie było tak źle jak teraz jest
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 22:49   #363
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się,że podszkolenie języka było by bardziej realną opcją :P
Tak, tak. Ojczystego.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 22:52   #364
Onnaa88
BAN stały

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;60861336]Tak, tak. Ojczystego.[/QUOTE]

Gdzie zrobiłam błąd że się czepiasz?
Stary 2016-05-24, 22:53   #365
201607111003
Konto usunięte

Onnaa ze szczerego serca: Zastanów się, ale tak naprawdę to przemyśl kim byś chciała być i gdzie za te 5 lat.
Pojedziesz do Niderlandów/Wielkiej Brytanii i co?
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 22:53   #366
Onnaa88
BAN stały

Teraz widzę byłoby piszę ze słownikiem na tel.i on w ogóle robi jakieś błędy
Stary 2016-05-24, 22:53   #367
malgo96
Zadomowienie

Program 500+ plus offtop ;)

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Tak, w dużym mieście to recepta na sukces. No i życiowo na spełnienie zawodowe, jeśli ktoś lubi to co robi. Natomiast nie wiem, czy specjaliści, dajmy na to, po studiach w różnych profesjach będą aż tak rozchwytywani, i co gorsza, dobrze opłacani, w mniejszych miastach albo nawet i wojewódzkich, które borykają się z problemem dużego bezrobocia, braku przemysłu i korporacji (wspomniany Szczecin i, niestety, Kielce chociażby). Zmieniam pracę, nic pilnego, ale staram się codziennie robić coś w tym kierunku. Znalazłam w swoim mieście rodzinnym ofertę dla głównej księgowej, oczywiście obowiązki ogromne, wymagane wieloletnie doświadczenie. Firma posiada prężny oddział w moim mieście, na pewno ma filię na Pomorzu i 2-3 innych miejscach. Wisienka na torcie: proponowane wynagrodzenie 2-4 tys. brutto. Podejrzewam, że do tego jakiś pakiet socjalny. Zrobiło mi się tylko przykro, bo wiem, jak bardzo wymagający jest to zawód. Moje rodzinne miasto, o ironio, plasowane jest w 10 miast pod względem zarobków. Do tego ja uważam, że w moim mieście rodzinnym nie jest tak ciężko o przyzwoitą pracę. To ja nie wiem, na jakie oferty finansowe może liczyć mieszkaniec Polski Z? Retoryczne Wiem, że wizaż wie lepiej, ale pojemność Warszawy nie jest nieskończona i wszyscy nie mogą się do niej przeprowadzić. Nie powinno to być pretekstem do siedzenia na tyłku i narzekania na wszystko wokół, ale z drugiej strony powinno to też trochę dać do myślenia tym ludziom sukcesu, którzy znają tylko jedną uniwersalną receptę na aktywność zawodową.
Ps. może jestem księżniczką, ale raczej nie poszłabym do kosmetyczki, która po weekendowych zjazdach ma niewielką wiedzę teoretyczną i praktyczną (o ile oczywiście bym wiedziała, ale ja jestem niechętna do eksperymentowania z twarzą czy ciałem tym bardziej). Ja wiem, że jak ktoś chce to jasne, że może być super fachowcem nawet i bez tego technikum, ale jednak praktyka czyni mistrza (na youtube filmy nagrywa dziewczyna, która studiuje kosmetologię i dosyć trafnie podsumowuje zakres swojej wiedzy praktycznej jako nikłą, a zakładam, że tych zajęć miała więcej, niż podczas zjazdów weekendowych). Żeby nie było - nie neguję uczęszczania do szkół policealnych, ale z drugiej strony jest mi szkoda tych dziewczyn, które myślą, że po takim kursie będą w stanie pracować samodzielnie. No chyba nie... W ramach przykładu - na osiedlu, gdzie mieszkają rodzice, firmę otworzyła 2 lata ode mnie młodsza dziewczyna. Jeździła na studia zaocznie do Warszawy. Mama jest zachwycona, bo tak delikatnie i estetycznie zrobionej henny dawno nie miała, a ruszać do miasta nie musiała Plus do tego jakieś maski były w ruchu, ale nie chciała mi zbyt wiele zdradzać. To tak w ramach wyjątków potwierdzających regułę

Nie zrozumiałaś, studia, kursy, szkoły to nie jest recepta na sukces. One tylko w większy bądź mniejszy sposób podnoszą twoje kwalifikacje, nie dostajesz po nich od razu umowy do ręki, tylko masz bogatsze cv i tym samym możliwości.
Osoby które nic a nic nie robią, a narzekają to jakaś niezrozumiała sytuacja dla mnie. Teraz jest wiele opcji żeby sie rozwijać, dogodne godziny nauki, indywidualny tok nauczania, weekendowe szkoły, kursy, nawet za darmo. Ale co z tego skoro ludzie wola narzekać a nawet nie spróbują nic ze sobą zrobic, jasne, łatwiej narzekać na swój los

PS. Wciąż piszesz o kimś kto sie rozwijał-studia zaoczne w tym przypadku, a nie o osobie która po maturze bierze peirwsza lepsza prace i będzie całe życie narzekac

Edytowane przez malgo96
Czas edycji: 2016-05-24 o 22:56
malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 22:55   #368
201607111028
Konto usunięte

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;60861336]tak, tak. Ojczystego.[/quote]

!! :d
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 22:55   #369
lubiekielbase
Zadomowienie

Cytat:

Kiedyś się brało teraz to się nie opłaca
Opłaca? Ale tu nie chodzi tylko o pieniądze. No tak, mrożona pizza może nie, ale dobra jakościowo kiełbasa, jajka, warzywa/owoce (choć tego nie przewieziesz raczej) w Polsce są łatwiej dostępne. Żywność dobra, która ma jakiś smak, w Holandii, Belgii lub Anglii jest droga.
Stary 2016-05-24, 22:57   #370
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Czasem bywa przewrotnie. Przykład: moje rodzinne miasto, obecnie powiatowe. Znam magister farmacji która w nim otrzymuje oferty pracy lepsze niż w mieście wojewódzkim w którym studiowała bo tu na miejscu próbuje zostać więcej farmaceutów; do mniejszego miasta niekoniecznie chcą wracać; a właściciele aptek zacierają rączki na jak najmniejszą liczbę dobrze opłacanych farmaceutów - wyjątek potwierdza regułę i... uzupełnienie w postaci zarabiających mało techników farmacji.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 22:58   #371
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elion Pokaż wiadomość
Onnaa ze szczerego serca: Zastanów się, ale tak naprawdę to przemyśl kim byś chciała być i gdzie za te 5 lat.
Pojedziesz do Niderlandów/Wielkiej Brytanii i co?
Pracować sobie spokojnie tam,nie martwić się o zbyt wiele
I będę okładać spłacę kredyt z TŻ,weźmiemy ślub a za jakiś czas i wrócimy do Polski
Stary 2016-05-24, 22:58   #372
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro w Polsce tak dobrze to po co tam tyle ludzi siedzi ?

http://forsal.pl/artykuly/683141,map...o-z-kraju.html

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Wydaje mi się,że podszkolenie języka było by bardziej realną opcją :P
Proponuję zacząć od polskiego. Bo to jednak wstyd tak kaleczyć.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 23:00   #373
201605301111
Konto usunięte

onnaa pisałas ze ile twój facet wydaje miesiecznie na jedzenie? 100/200 funtów? jedząc zbilansowane posiłki z produktów dobrej jakosci/bio? Bo tu jest 85 funtów/tydzien i podła jakosć raczej
no chyba, ze wierzysz w jakość pizzy za 1,50 czy miesa za 2 funty, to zwracam honor

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
I będę okładać spłacę kredyt z TŻ,weźmiemy ślub a za jakiś czas i wrócimy do Polski
tak jak w holandii?

sama pisałas ze albo dziecko albo z tobą zerwie, a ty dziecka nie chcesz więc jaki slub?
jak chcesz zaklinac rzeczywistosc to pamietaj co juz pisałas, bo sie gubisz
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 23:00   #374
malgo96
Zadomowienie

Cytat:

Zrób jak chcesz, tylko nie oburzaj sie ze bez wykształcenia nie zarabiasz kokosów
Stary 2016-05-24, 23:00   #375
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
onnaa pisałas ze ile twój facet wydaje miesiecznie na jedzenie? 100/200 funtów? jedząc zbilansowane posiłki z produktów dobrej jakosci/bio? Bo tu jest 85 funtów/tydzien i podła jakosć raczej
no chyba, ze wierzysz w jakość pizzy za 1,50 czy miesa za 2 funty, to zwracam honor
150. Tyle że jeśli ma mieszkanie opłacane to być może i posiłki regeneracyjne i już nie musi się martwić kosztami obiadu który zwykle jest chyba najdroższym posiłkiem
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 23:01   #376
201605301111
Konto usunięte

PS mysle (jesli dobrze pamietam) ze akurat Elion nie musisz edukowac co do tego jak jest w UK, bo znajomi ci tak powiedzieli, bo ma lepsze źródła i sie bardziej orientuje w tym
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 23:02   #377
201607111003
Konto usunięte

Cytat:
Ale to nie są plany tylko senne marzenia. Nie da się odhaczyć "sukcesu" jak się pozostaje w sferze marzeń.
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 23:04   #378
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Nie zrozumiałaś, studia, kursy, szkoły to nie jest recepta na sukces. One tylko w większy bądź mniejszy sposób podnoszą twoje kwalifikacje, nie dostajesz po nich od razu umowy do ręki, tylko masz bogatsze cv i tym samym możliwości.
Osoby które nic a nic nie robią, a narzekają to jakaś niezrozumiała sytuacja dla mnie. Teraz jest wiele opcji żeby sie rozwijać, dogodne godziny nauki, indywidualny tok nauczania, weekendowe szkoły, kursy, nawet za darmo. Ale co z tego skoro ludzie wola narzekać a nawet nie spróbują nic ze sobą zrobic, jasne, łatwiej narzekać na swój los

PS. Wciąż piszesz o kimś kto sie rozwijał-studia zaoczne w tym przypadku, a nie o osobie która po maturze bierze peirwsza lepsza prace i będzie całe życie narzekac
Ależ zrozumiałam, piszę o bogatym cv w kontekście życia w mniejszym mieście. Nie piszę o super zarobkach, piszę o zarobkach godnych, stosownych do wiedzy i doświadczenia. 2-4 tys. brutto dla głównego księgowego (nawet zakładając najbardziej optymistyczną opcję) w dużym przedsiębiorstwie (zatrudniający 50-250 pracowników) to po prostu kpina. Mnie tak zatkało, że nawet nie potrafiłam tego skomentować
I jakbyś przeczytała do końca to zauważyłabyś, że zaznaczyłam, iż moja wypowiedź nie jest argumentem w debacie narzekania i oczekiwania góry forsy w zamian za nic.
Stary 2016-05-24, 23:06   #379
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elion Pokaż wiadomość
Ale to nie są plany tylko senne marzenia. Nie da się odhaczyć "sukcesu" jak się pozostaje w sferze marzeń.
Co dziwne te marzenia pomału są realizowane a kredyt już jest nadpłacony
Stary 2016-05-24, 23:07   #380
stesia
Zakorzenienie

aż się zaczęłam zastanawiać czy nie iść na forum emigrantek popytać ile one płaca średnio miesięcznie za jedzenie, tylko nie na takie najtańsze no ale na wątku ile kto wydaje na jedzenie miesięcznie u nas to niektóre dziewczyny piszą że nie żałując sobie niczego wydają tyle co nic, no więc w sumie skoro u nas sie da to i za granicą też

Edytowane przez stesia
Czas edycji: 2016-05-24 o 23:10
stesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 23:08   #381
201607111028
Konto usunięte

Czy ten wątek już na dobre zamienił się w opowieść o życiu Onneej? Może trzeba wnioskować o zmianę tytułu? Bo 500+ plus offtop to to nie jest
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 23:09   #382
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

tak jak w holandii?

sama pisałas ze albo dziecko albo z tobą zerwie, a ty dziecka nie chcesz więc jaki slub?
jak chcesz zaklinac rzeczywistosc to pamietaj co juz pisałas, bo sie gubisz
To on chce nie ja
Przecież siłą sobie dziecka nie zrobimy,zresztą on raz gada tak a później inaczej ale i tak napisał,że będzie ze mną nawet jak dzieci mieć nie będę chciała
Podła jakość?Sam łosoś jest tańszy niż w Polsce :P
kurde może w mniejszych miejscowościach jest inaczej po prostu i jedzenie jest dużo tańsze.
Stary 2016-05-24, 23:11   #383
malgo96
Zadomowienie

Cytat:
Ależ zrozumiałam, piszę o bogatym cv w kontekście życia w mniejszym mieście. Nie piszę o super zarobkach, piszę o zarobkach godnych, stosownych do wiedzy i doświadczenia. 2-4 tys. brutto dla głównego księgowego (nawet zakładając najbardziej optymistyczną opcję) w dużym przedsiębiorstwie (zatrudniający 50-250 pracowników) to po prostu kpina. Mnie tak zatkało, że nawet nie potrafiłam tego skomentować
I jakbyś przeczytała do końca to zauważyłabyś, że zaznaczyłam, iż moja wypowiedź nie jest argumentem w debacie narzekania i oczekiwania góry forsy w zamian za nic.

Ja cie doskonale rozumiem ze niska płaca za obowiązki jakie masz, ale masz wykształcenie wiec poszerzają sie oferty pracy dla ciebie tylko to miałam na myśli. Jak zrobisz sobie 3 inne specjalizacje to bedzies szukać o 3 dzieciny pracy więcej itd
Przeczytałam, zdaje sobie sprawę ze bywa rożnie, ale nie robienie nic na pewno w godnym życiu nie pomoze

Edytowane przez malgo96
Czas edycji: 2016-05-24 o 23:13
Stary 2016-05-24, 23:16   #384
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Czasem bywa przewrotnie. Przykład: moje rodzinne miasto, obecnie powiatowe. Znam magister farmacji która w nim otrzymuje oferty pracy lepsze niż w mieście wojewódzkim w którym studiowała bo tu na miejscu próbuje zostać więcej farmaceutów; do mniejszego miasta niekoniecznie chcą wracać; a właściciele aptek zacierają rączki na jak najmniejszą liczbę dobrze opłacanych farmaceutów - wyjątek potwierdza regułę i... uzupełnienie w postaci zarabiających mało techników farmacji.
Tak może być, nie przeczę. Ale jednak jakoś to się nie przekłada na średnie zarobki specjalistów (o zarobkach szeregowych pracowników nie wspominam, przecież ktoś dziś wspominał o zarobkach 4 zł na godzinę, a mnie serce boli, jak moje współlokatorki pracują w restauracjach po 7-8 zł za godzinę bez oszałamiających napiwków), dlatego ani Kielce ani Szczecin nie są wysoko w zarobkowych statystykach. Mi jest po prostu żal tych ludzi, bo niestety w polskich szkołach kładzie się duży nacisk na kontynuowanie edukacji, koniecznie studia; później przychodzi rozczarowanie, kiedy jako absolwent czy osoba z kilkuletnim doświadczeniem nie jesteś w stanie przekroczyć pewnego poziomu finansowego. I tak jak wcześniej dziewczyny pisały, nie mogę pojąć, dlaczego teraz technikum czy szkołę zawodową uważa się za najgorszy wybór.
Stary 2016-05-24, 23:17   #385
stesia
Zakorzenienie

Cytat:
ja raz pamiętam widziałam chyba na stronie jakiegoś UP oferty pracy, nie pamiętam już jaki region sprawdzałam, no i pamiętam że byłam zdziwiona bo niektóre stanowiska gdzie trzeba mieć naprawdę dużą wiedzę i do tego samodzielne odpowiedzialne stanowisko, a zarobki 2000
stesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 23:23   #386
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Tak może być, nie przeczę. Ale jednak jakoś to się nie przekłada na średnie zarobki specjalistów (o zarobkach szeregowych pracowników nie wspominam, przecież ktoś dziś wspominał o zarobkach 4 zł na godzinę, a mnie serce boli, jak moje współlokatorki pracują w restauracjach po 7-8 zł za godzinę bez oszałamiających napiwków), dlatego ani Kielce ani Szczecin nie są wysoko w zarobkowych statystykach. Mi jest po prostu żal tych ludzi, bo niestety w polskich szkołach kładzie się duży nacisk na kontynuowanie edukacji, koniecznie studia; później przychodzi rozczarowanie, kiedy jako absolwent czy osoba z kilkuletnim doświadczeniem nie jesteś w stanie przekroczyć pewnego poziomu finansowego. I tak jak wcześniej dziewczyny pisały, nie mogę pojąć, dlaczego teraz technikum czy szkołę zawodową uważa się za najgorszy wybór.
Dokładnie ja mam takie sama odczucia,a oferty pracy często z takimi wymaganiami,że szok najlepiej 5 lat doświadczenia wiek 25 lat,i wiele wiele innych.Też o tym pisałam,bo dużo osób nie chce pracować fizycznie a co do czego przychodzi i tak jest do tego zmuszona bo wielu latach studiów.
No cóż przyjdzie Ukrainiec który będzie zapieprzał za grosze
Stary 2016-05-24, 23:24   #387
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
ja raz pamiętam widziałam chyba na stronie jakiegoś UP oferty pracy, nie pamiętam już jaki region sprawdzałam, no i pamiętam że byłam zdziwiona bo niektóre stanowiska gdzie trzeba mieć naprawdę dużą wiedzę i do tego samodzielne odpowiedzialne stanowisko, a zarobki 2000
czasem przeglądam oferty z UP w Warszawie - 3 języki z czego jeden jakiś skandynawski, ileś tam lat doświadczenia, orzeczenie o niepełnosprawności, wynagrodzenie ok 2000zł, a stanowisko sekretarka

oni raczej nie chcą wziąć nikogo, kto się odpowie na takie ogłoszenie, ale chyba muszą takie ogłoszenie do UP dać.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 23:26   #388
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Ja cie doskonale rozumiem ze niska płaca za obowiązki jakie masz, ale masz wykształcenie wiec poszerzają sie oferty pracy dla ciebie tylko to miałam na myśli. Jak zrobisz sobie 3 inne specjalizacje to bedzies szukać o 3 dzieciny pracy więcej itd
Przeczytałam, zdaje sobie sprawę ze bywa rożnie, ale nie robienie nic na pewno w godnym życiu nie pomoze
Ja jestem jednak fanką specjalizacji. Pisałam już kiedyś na wizażu o moim znajomym ze studiów, absolwent mydła i powidła (dosłownie, studiował kierunek ekonomiczny i pedagogiczny jednocześnie, teraz robi mgr z dwóch kierunków). Ale on chyba chce zostać w moim rodzinnym mieście, więc będzie miał 2 razy więcej ofert pracy
Osobiście chciałabym mieszkać w mniejszym mieście (bliska mi idea życia w wydaniu bardziej slow, wychowałam się pod 130 tys. miastem, bardzo mi tego brakuje), ale wiem, że nie zarobię na poziom życia, jaki chciałabym mieć (a idea 2-3 etatów nie jest mi bliska, bo w czasie wolnym wolę realizować się w inny sposób, niż dorabianie po godzinach).
Na leniów też mam alergię, ale jak widać, niektórym ciężko coś przetłumaczyć. Z drugiej strony skądś ta frustracja się bierze...
Stary 2016-05-24, 23:27   #389
malgo96
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie ja mam takie sama odczucia,a oferty pracy często z takimi wymaganiami,że szok najlepiej 5 lat doświadczenia wiek 25 lat,i wiele wiele innych.Też o tym pisałam,bo dużo osób nie chce pracować fizycznie a co do czego przychodzi i tak jest do tego zmuszona bo wielu latach studiów.

No cóż przyjdzie Ukrainiec który będzie zapieprzał za grosze
Tak cie bolą ci Ukraińcy

A do Holandii przyjedzie Polaczek co będzie za grosze robił i zachwycał elmexem i mrożona pizza
Trochę hipokryzja

Edytowane przez malgo96
Czas edycji: 2016-05-24 o 23:29
Stary 2016-05-24, 23:29   #390
Biedroneczka6667
Raczkowanie

No, ale co osoba po samym technikum może robić? W większości zawodów technika sam technik nie wystarczy! Konieczna jest dalsza -studia nauka: rachunkowości, ekonomii, fizjoterapii. Nie słyszałam , żeby przyjęli kogoś do pracy z samym tytułem technika w większości w danej specjalności wymaga się magistra ew. licencjat.

"polaczek" po co ta pogarda?

Edytowane przez Biedroneczka6667
Czas edycji: 2016-05-24 o 23:30
Biedroneczka6667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości