|
|
#361 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Program 500+ plus offtop ;)
Cytat:
Wiem, że wizaż wie lepiej, ale pojemność Warszawy nie jest nieskończona i wszyscy nie mogą się do niej przeprowadzić. Nie powinno to być pretekstem do siedzenia na tyłku i narzekania na wszystko wokół, ale z drugiej strony powinno to też trochę dać do myślenia tym ludziom sukcesu, którzy znają tylko jedną uniwersalną receptę na aktywność zawodową.Ps. może jestem księżniczką, ale raczej nie poszłabym do kosmetyczki, która po weekendowych zjazdach ma niewielką wiedzę teoretyczną i praktyczną (o ile oczywiście bym wiedziała, ale ja jestem niechętna do eksperymentowania z twarzą czy ciałem tym bardziej). Ja wiem, że jak ktoś chce to jasne, że może być super fachowcem nawet i bez tego technikum, ale jednak praktyka czyni mistrza (na youtube filmy nagrywa dziewczyna, która studiuje kosmetologię i dosyć trafnie podsumowuje zakres swojej wiedzy praktycznej jako nikłą, a zakładam, że tych zajęć miała więcej, niż podczas zjazdów weekendowych). Żeby nie było - nie neguję uczęszczania do szkół policealnych, ale z drugiej strony jest mi szkoda tych dziewczyn, które myślą, że po takim kursie będą w stanie pracować samodzielnie. No chyba nie... W ramach przykładu - na osiedlu, gdzie mieszkają rodzice, firmę otworzyła 2 lata ode mnie młodsza dziewczyna. Jeździła na studia zaocznie do Warszawy. Mama jest zachwycona, bo tak delikatnie i estetycznie zrobionej henny dawno nie miała, a ruszać do miasta nie musiała Plus do tego jakieś maski były w ruchu, ale nie chciała mi zbyt wiele zdradzać. To tak w ramach wyjątków potwierdzających regułę
|
|
|
|
|
#362 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wyjeżdżają nie tylko specjaliści,kiedyś nie było tak źle jak teraz jest |
|
|
|
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#364 |
|
BAN stały
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;60861336]Tak, tak. Ojczystego.[/QUOTE]
Gdzie zrobiłam błąd że się czepiasz? |
|
|
|
#365 |
|
Konto usunięte
|
Onnaa ze szczerego serca: Zastanów się, ale tak naprawdę to przemyśl kim byś chciała być i gdzie za te 5 lat.
Pojedziesz do Niderlandów/Wielkiej Brytanii i co? |
|
|
|
#366 |
|
BAN stały
|
Teraz widzę byłoby piszę ze słownikiem na tel.i on w ogóle robi jakieś błędy
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Program 500+ plus offtop ;)
Cytat:
Nie zrozumiałaś, studia, kursy, szkoły to nie jest recepta na sukces. One tylko w większy bądź mniejszy sposób podnoszą twoje kwalifikacje, nie dostajesz po nich od razu umowy do ręki, tylko masz bogatsze cv i tym samym możliwości. Osoby które nic a nic nie robią, a narzekają to jakaś niezrozumiała sytuacja dla mnie. Teraz jest wiele opcji żeby sie rozwijać, dogodne godziny nauki, indywidualny tok nauczania, weekendowe szkoły, kursy, nawet za darmo. Ale co z tego skoro ludzie wola narzekać a nawet nie spróbują nic ze sobą zrobic, jasne, łatwiej narzekać na swój los PS. Wciąż piszesz o kimś kto sie rozwijał-studia zaoczne w tym przypadku, a nie o osobie która po maturze bierze peirwsza lepsza prace i będzie całe życie narzekac Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-24 o 22:56 |
|
|
|
|
#368 |
|
Konto usunięte
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;60861336]tak, tak. Ojczystego.[/quote]
!! :d |
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Opłaca? Ale tu nie chodzi tylko o pieniądze. No tak, mrożona pizza może nie, ale dobra jakościowo kiełbasa, jajka, warzywa/owoce (choć tego nie przewieziesz raczej) w Polsce są łatwiej dostępne. Żywność dobra, która ma jakiś smak, w Holandii, Belgii lub Anglii jest droga.
|
|
#370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo tu na miejscu próbuje zostać więcej farmaceutów; do mniejszego miasta niekoniecznie chcą wracać; a właściciele aptek zacierają rączki na jak najmniejszą liczbę dobrze opłacanych farmaceutów - wyjątek potwierdza regułę i... uzupełnienie w postaci zarabiających mało techników farmacji.
|
|
|
|
|
#371 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I będę okładać spłacę kredyt z TŻ,weźmiemy ślub a za jakiś czas i wrócimy do Polski |
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#373 | |
|
Konto usunięte
|
onnaa pisałas ze ile twój facet wydaje miesiecznie na jedzenie? 100/200 funtów? jedząc zbilansowane posiłki z produktów dobrej jakosci/bio? Bo tu jest 85 funtów/tydzien i podła jakosć raczej
![]() no chyba, ze wierzysz w jakość pizzy za 1,50 czy miesa za 2 funty, to zwracam honor ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() sama pisałas ze albo dziecko albo z tobą zerwie, a ty dziecka nie chcesz więc jaki slub? jak chcesz zaklinac rzeczywistosc to pamietaj co juz pisałas, bo sie gubisz |
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 |
|
Konto usunięte
|
PS mysle (jesli dobrze pamietam) ze akurat Elion nie musisz edukowac co do tego jak jest w UK, bo znajomi ci tak powiedzieli, bo ma lepsze źródła i sie bardziej orientuje w tym
|
|
|
|
#377 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I jakbyś przeczytała do końca to zauważyłabyś, że zaznaczyłam, iż moja wypowiedź nie jest argumentem w debacie narzekania i oczekiwania góry forsy w zamian za nic.
|
|
|
|
|
#379 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
aż się zaczęłam zastanawiać czy nie iść na forum emigrantek popytać ile one płaca średnio miesięcznie za jedzenie, tylko nie na takie najtańsze
no ale na wątku ile kto wydaje na jedzenie miesięcznie u nas to niektóre dziewczyny piszą że nie żałując sobie niczego wydają tyle co nic, no więc w sumie skoro u nas sie da to i za granicą też
Edytowane przez stesia Czas edycji: 2016-05-24 o 23:10 |
|
|
|
#381 |
|
Konto usunięte
|
Czy ten wątek już na dobre zamienił się w opowieść o życiu Onneej? Może trzeba wnioskować o zmianę tytułu? Bo 500+ plus offtop to to nie jest
|
|
|
|
#382 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przecież siłą sobie dziecka nie zrobimy,zresztą on raz gada tak a później inaczej ale i tak napisał,że będzie ze mną nawet jak dzieci mieć nie będę chciała ![]() Podła jakość?Sam łosoś jest tańszy niż w Polsce :P kurde może w mniejszych miejscowościach jest inaczej po prostu i jedzenie jest dużo tańsze. |
|
|
|
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja cie doskonale rozumiem ze niska płaca za obowiązki jakie masz, ale masz wykształcenie wiec poszerzają sie oferty pracy dla ciebie tylko to miałam na myśli. Jak zrobisz sobie 3 inne specjalizacje to bedzies szukać o 3 dzieciny pracy więcej itd Przeczytałam, zdaje sobie sprawę ze bywa rożnie, ale nie robienie nic na pewno w godnym życiu nie pomoze Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-24 o 23:13 |
|
|
|
|
#384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No cóż przyjdzie Ukrainiec który będzie zapieprzał za grosze
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oni raczej nie chcą wziąć nikogo, kto się odpowie na takie ogłoszenie, ale chyba muszą takie ogłoszenie do UP dać. |
|
|
|
|
#388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Osobiście chciałabym mieszkać w mniejszym mieście (bliska mi idea życia w wydaniu bardziej slow, wychowałam się pod 130 tys. miastem, bardzo mi tego brakuje), ale wiem, że nie zarobię na poziom życia, jaki chciałabym mieć (a idea 2-3 etatów nie jest mi bliska, bo w czasie wolnym wolę realizować się w inny sposób, niż dorabianie po godzinach). Na leniów też mam alergię, ale jak widać, niektórym ciężko coś przetłumaczyć. Z drugiej strony skądś ta frustracja się bierze... |
|
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A do Holandii przyjedzie Polaczek co będzie za grosze robił i zachwycał elmexem i mrożona pizza Trochę hipokryzja Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-24 o 23:29 |
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
No, ale co osoba po samym technikum może robić? W większości zawodów technika sam technik nie wystarczy! Konieczna jest dalsza -studia nauka: rachunkowości, ekonomii, fizjoterapii. Nie słyszałam , żeby przyjęli kogoś do pracy z samym tytułem technika w większości w danej specjalności wymaga się magistra ew. licencjat.
"polaczek" po co ta pogarda? Edytowane przez Biedroneczka6667 Czas edycji: 2016-05-24 o 23:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

Wiem, że wizaż wie lepiej, ale pojemność Warszawy nie jest nieskończona i wszyscy nie mogą się do niej przeprowadzić. Nie powinno to być pretekstem do siedzenia na tyłku i narzekania na wszystko wokół, ale z drugiej strony powinno to też trochę dać do myślenia tym ludziom sukcesu, którzy znają tylko jedną uniwersalną receptę na aktywność zawodową.
Plus do tego jakieś maski były w ruchu, ale nie chciała mi zbyt wiele zdradzać. To tak w ramach wyjątków potwierdzających regułę 

bo tu na miejscu próbuje zostać więcej farmaceutów; do mniejszego miasta niekoniecznie chcą wracać; a właściciele aptek zacierają rączki na jak najmniejszą liczbę dobrze opłacanych farmaceutów - wyjątek potwierdza regułę
i... uzupełnienie w postaci zarabiających mało techników farmacji.